Nemam baš iskustva sa prevarama, ali imam sa neuslužnim ljudima koji se ponašaju kao da si ti došao da ih moliš za veliku uslugu i da im uzmeš pare za uslugu koju će oni tebi učiniti.
Nikako mi nije jasno zašto masa prodavača na trafikama ljude koji dođu nešto kupiti 5-10 minuta prije zatvaranja tako drsko odj... i ne želi da ti proda to što tražiš. U posljednjih 10-tak dana, to mi se desilo 3 puta:
Trafika u Konzumu (bivši VF), 5 minuta prije zatvaranja "Spremam se da idem, ne radi više"
Trafika kod metropolisa, dvije sjede unutra i pričaju, vrata otključana "HALO, ne radimo više" (ok, ali nema potrebe za ovim HALO)
Trafika kod AzelFrance iza BBI, 8 i nešto (ne znam do kad radi) sjedi unutra žena i nešto čita, i kroz prozor maše rukom, nije se udostojila ni da pogleda.
Ok, shvatam da je radno vrijeme do tad i tad, ali ako si još tu i trebaš nekom samo dati kutiju cigara, žvaka, u čemu je problem. Shvatila bih da se radi o prodavnici odjeće npr. pa ok, nemaju vremena da ti sad biraš, ali ovo... Nećeš pare za sekundu posla, ok, ali postoji i manje drzak način da kažeš.
Naravno, iz inata nikad više neću ni pokušati da kupim nešto na ove 3 trafike. I na bilo koje druge koje mi se zamjere