PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
poznanik

#851 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by poznanik »

spree wrote:u slasticarnoj jadranka na grbavici izgleda uopste ne peru case. danas u 3 case plutaju valjda komadici limuna. case su takodje prljave i vide se otisci usana na njima. haj kontam necu piti samo cu kolac pojesti kad ono u prvom komadicu ogromna dlaka. smucilo mi se. nikada vise moja noga nece krociti tamo, strasno.
Ne mogu da vjerujem, meni je "Jadranka" jedna od najčistijih slastičarnica u gradu, i prije je bila, poslije rata posebno. Nema puno prometa, kolači svježi, a usluga je uvijek vrhunska.

Jesi li rekao vlasnicima za prljave čaše i dlaku, ili si samo izašao?
van Basten

#852 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by van Basten »

van Basten wrote:večeras smo u 19.45h došli pred kučicu Djeda mraza na ovom Holiday marketu sa željom da se naš 1.godišnji sin malo druži s njim, međutim dotični je već bio spakovan u civilku i spreman da zaključa kućicu, iako piše da se druži sa djecom svaki dan u periodu 16-20h. Nek' je na sramotu organizatoru što smo po ovakvom vremenu uzalud požurili nakon završetka radnog dana sa Ilidže da malo usrećimo dijete a umjesto toga vratili se mokri i osramoćeni.
p.s. ne nađoh temu o marketu pa sam postirao ovdje, jer sam se zaista osjećao prevarenim
ovakav kometar sam sinoć ostavio i na facebook stranicu organizatora marketa, http://www.facebook.com/pages/Sarajevo- ... 95?sk=wall
međutim, isti je uredno izbrisan. Da je ovo kakav komentar na rad policije, sudstva, zdravstva... sada bi o ovom brujali razni mediji, ovako se komentari brišu ili ignorišu.
drekalica28

#853 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by drekalica28 »

van Basten wrote:
van Basten wrote:večeras smo u 19.45h došli pred kučicu Djeda mraza na ovom Holiday marketu sa željom da se naš 1.godišnji sin malo druži s njim, međutim dotični je već bio spakovan u civilku i spreman da zaključa kućicu, iako piše da se druži sa djecom svaki dan u periodu 16-20h. Nek' je na sramotu organizatoru što smo po ovakvom vremenu uzalud požurili nakon završetka radnog dana sa Ilidže da malo usrećimo dijete a umjesto toga vratili se mokri i osramoćeni.
p.s. ne nađoh temu o marketu pa sam postirao ovdje, jer sam se zaista osjećao prevarenim
ovakav kometar sam sinoć ostavio i na facebook stranicu organizatora marketa, http://www.facebook.com/pages/Sarajevo- ... 95?sk=wall
međutim, isti je uredno izbrisan. Da je ovo kakav komentar na rad policije, sudstva, zdravstva... sada bi o ovom brujali razni mediji, ovako se komentari brišu ili ignorišu.
Ja da sam na tvom mjestu, ponovo bih stavila komentar i još bi zamolila druge da copy & paste tvoj komentar.
Ne može ga on dovoljno brzo brisat kolik ga drugi mogu napisat. ;-)
6.april

#854 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by 6.april »

Ja nigdje ne očekujem da će mi biti pružena usluga pola sata prije kraja radnog vremena.
To je jednostavno tako i ja sam to prihvatila.
van Basten

#855 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by van Basten »

drekalica28 wrote:
van Basten wrote:
Ja da sam na tvom mjestu, ponovo bih stavila komentar i još bi zamolila druge da copy & paste tvoj komentar.
Ne može ga on dovoljno brzo brisat kolik ga drugi mogu napisat. ;-)
stavio sam ga svoj zid, pa neka ga raja širi tako... jedino što sam mislio uputiti i zvanični prigovor organizatoru ili kome već, ali izgleda da ne znam pravu adresu za to?
A itekako očekujem uslugu pola sata prije kraja radnog vremena, ako piše da se s djecom druži do 20h to znači da treba biti sa djecom do 20h a ne u 20h obučen u civilne odore sa ključem u bravi
drekalica28

#856 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by drekalica28 »

6.april wrote:Ja nigdje ne očekujem da će mi biti pružena usluga pola sata prije kraja radnog vremena.
To je jednostavno tako i ja sam to prihvatila.
Do kada je tvoje radno vrijeme?
16..17h?

Jel ti stojiš obučena na vratima spremna za otići u 16,30h?
Sumnjam. :)
6.april

#857 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by 6.april »

Ne opravdavam niti branim ikoga, samo kažem šta je meni praksa.

A postavi si i pitanje, da li ti radiš od 8-4 - ili si bar 5 do 4 u kaputu i spremaš se izaći. :wink:

Ja lično ostanem bar minut duže, ali moj rad nije sa strankama.
drekalica28

#858 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by drekalica28 »

6.april wrote:Ne opravdavam niti branim ikoga, samo kažem šta je meni praksa.

A postavi si i pitanje, da li ti radiš od 8-4 - ili si bar 5 do 4 u kaputu i spremaš se izaći. :wink:

Ja lično ostanem bar minut duže, ali moj rad nije sa strankama.
Ja i kada sam radila sa strankama, ostajala sam duže.
Radno vrijeme je do 17.00h. Tako da, sve da stranka uđe u 16.59...bit će ljubazno primljena. :)
6.april

#859 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by 6.april »

U torte i to, koji slovi kao jedna od uglednijih slastičarni u Sarajevu - svjetlo se gasi pola sata prije kraja radnog vremena.
Treba pospremiti, sravnati račune itd.
NE vidim da se iko bunio jer mora napustiti prostor prje kraja - jednostavno se podrazumijeva.
drekalica28

#860 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by drekalica28 »

6.april wrote:U torte i to, koji slovi kao jedna od uglednijih slastičarni u Sarajevu - svjetlo se gasi pola sata prije kraja radnog vremena.
Treba pospremiti, sravnati račune itd.
NE vidim da se iko bunio jer mora napustiti prostor prje kraja - jednostavno se podrazumijeva.
Ovo se svugdje u svijetu radi nakon zatvaranja radnje, samo ne kod nas. :roll:
I na podrazumjevam da je ok da me neko tjera dok pijem kafu ili jedem kolač za koji sam platila.
Pa pola sata, pola sata.
6.april

#861 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by 6.april »

To im je praksa - nisam je ja izmislila.

Meni lično je lakše doći bilo gdje ranije, i završiti što sam namjeravala bez žurbe, kako moje tako i tog službenika koji će mi najčešće nešto zajebati, nego se nervirati kada dođem i poljubim vrata.
Svako bira svoj put, moj je da se poštedim nerviranja i grešaka nastalih u žurbi.
van Basten

#862 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by van Basten »

6.april wrote:To im je praksa - nisam je ja izmislila.

Meni lično je lakše doći bilo gdje ranije, i završiti što sam namjeravala bez žurbe, kako moje tako i tog službenika koji će mi najčešće nešto zajebati, nego se nervirati kada dođem i poljubim vrata.
Svako bira svoj put, moj je da se poštedim nerviranja i grešaka nastalih u žurbi.
:thumbup: svakako... ustvari, mislim da sam se ja trebao izvinuti toj ekipi tamo što sam i pomislio da ih ometam 15 minuta prije radnog vremena. Možda sam trebao pobjeći sa svog posla da bih stigao npr u 18h kada su se još uvijek, možda, miješali u svoj posao?
drekalica28

#863 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by drekalica28 »

6.april wrote:To im je praksa - nisam je ja izmislila.

Naravno da hoću i ja sve bez žurbe i srkleta da završim, ali nekada se jednostavno desi da negdje stigneš tako 15 do.
I jasno je meni da se svima što prije ide kući, ali valjda ima neki red majka mu stara.
kurty

#864 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurty »

obratis se na pravu adresu i Djeda mraz ti dodje kuci, ako zelis :oops:
cvjece13

#865 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by cvjece13 »

Nemam baš iskustva sa prevarama, ali imam sa neuslužnim ljudima koji se ponašaju kao da si ti došao da ih moliš za veliku uslugu i da im uzmeš pare za uslugu koju će oni tebi učiniti.

Nikako mi nije jasno zašto masa prodavača na trafikama ljude koji dođu nešto kupiti 5-10 minuta prije zatvaranja tako drsko odj... i ne želi da ti proda to što tražiš. U posljednjih 10-tak dana, to mi se desilo 3 puta:
Trafika u Konzumu (bivši VF), 5 minuta prije zatvaranja "Spremam se da idem, ne radi više"
Trafika kod metropolisa, dvije sjede unutra i pričaju, vrata otključana "HALO, ne radimo više" (ok, ali nema potrebe za ovim HALO)
Trafika kod AzelFrance iza BBI, 8 i nešto (ne znam do kad radi) sjedi unutra žena i nešto čita, i kroz prozor maše rukom, nije se udostojila ni da pogleda.
Ok, shvatam da je radno vrijeme do tad i tad, ali ako si još tu i trebaš nekom samo dati kutiju cigara, žvaka, u čemu je problem. Shvatila bih da se radi o prodavnici odjeće npr. pa ok, nemaju vremena da ti sad biraš, ali ovo... Nećeš pare za sekundu posla, ok, ali postoji i manje drzak način da kažeš.

Naravno, iz inata nikad više neću ni pokušati da kupim nešto na ove 3 trafike. I na bilo koje druge koje mi se zamjere :x :x :x
michal

#866 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by michal »

cvjece13 wrote:5 minuta prije zatvaranja "Spremam se da idem, ne radi više"
U takvim slučajevima ih ljubazno zamolim da promijene radno vrijeme na vratima (npr. "7:00 - 18:00") za "7:00 - 17:55" - samo da znam za sljedeći put. Već mi se par puta desilo da su mi na kraju prodali šta sam tražio (uz obavezno "joj, bože", "već sam kasu zaključala", "što nisi ranije došao" itd., naravno).
Gospoda Ministarka

#867 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Gospoda Ministarka »

michal wrote:
cvjece13 wrote:5 minuta prije zatvaranja "Spremam se da idem, ne radi više"
U takvim slučajevima ih ljubazno zamolim da promijene radno vrijeme na vratima (npr. "7:00 - 18:00") za "7:00 - 17:55" - samo da znam za sljedeći put. Već mi se par puta desilo da su mi na kraju prodali šta sam tražio (uz obavezno "joj, bože", "već sam kasu zaključala", "što nisi ranije došao" itd., naravno).
Kad se sjetim da sam bas na ovoj temi, bas zbog ovog stava, dobila jezikovu juhu...a, vidi sad... :D
spree

#868 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by spree »

poznanik wrote:
spree wrote:u slasticarnoj jadranka na grbavici izgleda uopste ne peru case. danas u 3 case plutaju valjda komadici limuna. case su takodje prljave i vide se otisci usana na njima. haj kontam necu piti samo cu kolac pojesti kad ono u prvom komadicu ogromna dlaka. smucilo mi se. nikada vise moja noga nece krociti tamo, strasno.
Ne mogu da vjerujem, meni je "Jadranka" jedna od najčistijih slastičarnica u gradu, i prije je bila, poslije rata posebno. Nema puno prometa, kolači svježi, a usluga je uvijek vrhunska.

Jesi li rekao vlasnicima za prljave čaše i dlaku, ili si samo izašao?
prvo sam vidio case i nisam nista rekao jer ono haj nema veze ne moram piti. poslije kada sam jedva nekako izvukao viljusku iz kolaca na njoj je bila ogromna dlaka. to vec nisam mogao presutiti. gospodja koja je tamo radila donijela mi je drugi kolac uz cudjenje u smislu kako je moguce da je dlaka bila tamo. naravno vec mi se smucilo i nisam mogao ni okusiti drugi kolac. takodjer tu je bio i gazda koji se ja mislim 2 puta izvinuo. naravno greska se moze desiti, ali ovo je stvarno previse. malo mi je krivo sto nisam rekao za te case, ali jbg nekako kad vec nisam odmah i jos poslije dlake bilo mi je nezgodno. bilo bi kao da trazim svadju ili raspravu. jednostavno mi je bilo lakse platiti i otici.
van Basten

#869 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by van Basten »

van Basten wrote:
jučer sam konačno našao službeni mail organizatora i poslao im ovu primjedbu. Moram ovdje pohvaliti izvjesnu gđ(ic)u Duzić na brzom i korektnom odgovoru. Izrazila je žaljenje u ime organizatora zbog propusta i ponudila da dođemo kada nam odgovara da se družimo sa Deda mrazom o njihovom trošku (na ponudi smo se zahvalili i odbili je jer nećemo biti u Sarajevu tokom vikenda). Lijepo je vidjelti da ipak ima odgovornih ljudi na svojim radnim mjestima i zato je pohvaljujem na istom mjestu na kojem sam kudio njene saradnike sa Marketa :thumbup:
kockica_kockica

#870 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kockica_kockica »

ambulante porodicne medicine - sta's dosla? nisi u mom timu ne mogu te primiti! guzva mi je naruci se! su obicno recenice koje slusam.. kad zoves nikad nema slobodnog termina. kad dodjes otjeraju te ko pseto s vrata a nigdje nikog u cekaonici. ako te i prime onda dreka i vriska. :evil:

policajac kad mi kaze nakon ucinjenog prekrsaja: sta cemo sad? zadavila bih ga golim rukama :x

na salterima raznim kad radi osoba koja je nepismena, pri tome nekulturna i jos te zaHebava me dovode do ludila... pogotovo kad trebas "ganjati papire" (ovaj izraz samo kod nas egzistira i nigdje vise na planeti) pa te vrati milion puta... jednom mi se desilo da sam trebala vaditi neki dokument, i kad sam dosla trazila sam listu potrebnih dokumenata koje trebam izvaditi prije predavanja. neljubazna teta mi je dala papir i zaokruzila sta treba donijeti. nakon 5 dana hodanja dodjem kod nje i ona meni trazi jos CIPS-ovu prijavnicu ne stariju od mjesec dana. izvadim onaj list sto mi je dala. pitam je jeli ovo tvoj papir? jest. jesi ti meni zaokruzial sta mi treba? jesi. kakva cips-ova prijavnica??? nigdje nisi navela prijavnicu... uzela je papire bez prijavnice, i rekla mi kad budem dolazila po dokument da joj donesem naknadno prijavnicu, a bila je spremna vratiti me..

cips tete na alipasinom polju - server padne svaki dan... obicno oko 2... ujutro do 11 nikad ne proradi, jer lik koji radi na odrzavanju radi od 8 i ne zovu ga prije 9...

ali zato nema problem sa prodavacicama bilo koje robe. i pokusavam ne ulaziti 5 minuta pred kraj radnog vremena u radnju ako nisam prethodno vec nekad odlucila da cu nesto kupiti pa mi za to ne treba duze od 2 minute... ne molim da udjem prije pocetka radnog vremena nigdje "da samo" jer tih "da samo" pitam, vidim i slicno one imaju na destine svaki dan...
JThomas

#871 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by JThomas »

i šta ćemo sad? 8-)
6.april

#872 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by 6.april »

kockica_kockica wrote:ambulante porodicne medicine - sta's dosla? nisi u mom timu ne mogu te primiti! guzva mi je naruci se! su obicno recenice koje slusam.. kad zoves nikad nema slobodnog termina. kad dodjes otjeraju te ko pseto s vrata a nigdje nikog u cekaonici. ako te i prime onda dreka i vriska. :evil:

policajac kad mi kaze nakon ucinjenog prekrsaja: sta cemo sad? zadavila bih ga golim rukama :x

na salterima raznim kad radi osoba koja je nepismena, pri tome nekulturna i jos te zaHebava me dovode do ludila... pogotovo kad trebas "ganjati papire" (ovaj izraz samo kod nas egzistira i nigdje vise na planeti) pa te vrati milion puta... jednom mi se desilo da sam trebala vaditi neki dokument, i kad sam dosla trazila sam listu potrebnih dokumenata koje trebam izvaditi prije predavanja. neljubazna teta mi je dala papir i zaokruzila sta treba donijeti. nakon 5 dana hodanja dodjem kod nje i ona meni trazi jos CIPS-ovu prijavnicu ne stariju od mjesec dana. izvadim onaj list sto mi je dala. pitam je jeli ovo tvoj papir? jest. jesi ti meni zaokruzial sta mi treba? jesi. kakva cips-ova prijavnica??? nigdje nisi navela prijavnicu... uzela je papire bez prijavnice, i rekla mi kad budem dolazila po dokument da joj donesem naknadno prijavnicu, a bila je spremna vratiti me..

cips tete na alipasinom polju - server padne svaki dan... obicno oko 2... ujutro do 11 nikad ne proradi, jer lik koji radi na odrzavanju radi od 8 i ne zovu ga prije 9...

ali zato nema problem sa prodavacicama bilo koje robe. i pokusavam ne ulaziti 5 minuta pred kraj radnog vremena u radnju ako nisam prethodno vec nekad odlucila da cu nesto kupiti pa mi za to ne treba duze od 2 minute... ne molim da udjem prije pocetka radnog vremena nigdje "da samo" jer tih "da samo" pitam, vidim i slicno one imaju na destine svaki dan...
gosca

#873 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by gosca »

Bas mi je drago da sam naisla na ovu temu, jer vec duze vrijeme zelim podijelit sa svima kroz kakve torture prolazim, a vjerujem da nisam jedina pa bih molila i ostale da se jave, prilikom izlazaka u, prije omiljeni, a sada sve cesce izbjegavani Dibek. :sad: Sve je pocelo prije nekoliko mjeseci, kada su zaposlili par novih konobara. istina je da su se do tada mijenjali na sedmicnoj bazi i bili su smotani ali draze mi je i smotan nego da me napastuje. pri tom mislim na onog visokog plavog koji se smatra cazanovom, a ustvari je toliko jadan i odbojan da se gadi velikom broju djevojaka. ne mozes uci unutra a da ti se on ne krene nabacivati i to ne zna prestati cak ni kada mu direktno kazes NE. tek onda krene s agresivnim nabacivanjem i iskreno ja i par drugarica onako malo pretjerano ali skoro pa opravdano strahujemo da nas ne siluje negdje oko Dibeka. ljigav je i nije mu vjerovati. o ostalim uslugama ima koliko hocete ali evo ukratko. ako ikada budete tamo od onoga s bradom koji je ekstremni musliman nemojte traziti zar nikada je r ce vam odbrusiti da necete znati gde ste. u velikoj vecini slucajeva njih dvojica su tamo zalutalu i nije mi jasno zasto ih drzi tko god da je gazda. ja sve manjew odlazim tamo, ukljucujuci i moje drusvo, a bili smo pravo cesti. sigurno vas ima jos koji se slazete samnom pa vas molim da i vi napisete svoje iskustva, mozda dodju do glavnih tamo pa da ih sankcionisu. pozdarav za ono malo normalong osoblja :-D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#874 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by plain vanilla »

gosca wrote:Bas mi je drago da sam naisla na ovu temu, jer vec duze vrijeme zelim podijelit sa svima kroz kakve torture prolazim, a vjerujem da nisam jedina pa bih molila i ostale da se jave, prilikom izlazaka u, prije omiljeni, a sada sve cesce izbjegavani Dibek. :sad: Sve je pocelo prije nekoliko mjeseci, kada su zaposlili par novih konobara. istina je da su se do tada mijenjali na sedmicnoj bazi i bili su smotani ali draze mi je i smotan nego da me napastuje. pri tom mislim na onog visokog plavog koji se smatra cazanovom, a ustvari je toliko jadan i odbojan da se gadi velikom broju djevojaka. ne mozes uci unutra a da ti se on ne krene nabacivati i to ne zna prestati cak ni kada mu direktno kazes NE. tek onda krene s agresivnim nabacivanjem i iskreno ja i par drugarica onako malo pretjerano ali skoro pa opravdano strahujemo da nas ne siluje negdje oko Dibeka. ljigav je i nije mu vjerovati. o ostalim uslugama ima koliko hocete ali evo ukratko. ako ikada budete tamo od onoga s bradom koji je ekstremni musliman nemojte traziti zar nikada je r ce vam odbrusiti da necete znati gde ste. u velikoj vecini slucajeva njih dvojica su tamo zalutalu i nije mi jasno zasto ih drzi tko god da je gazda. ja sve manjew odlazim tamo, ukljucujuci i moje drusvo, a bili smo pravo cesti. sigurno vas ima jos koji se slazete samnom pa vas molim da i vi napisete svoje iskustva, mozda dodju do glavnih tamo pa da ih sankcionisu. pozdarav za ono malo normalong osoblja :-D
:?
Hopkins

#875 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Hopkins »

Zovnes gazdu i kazes mu da te kazanova sexualno uznemirava. Ako nema gazde, ima knjiga zalbe.
Post Reply