IRAN

Post Reply
mepac

#851 Re: IRAN

Post by mepac »

pike wrote:
Turkoglu wrote:
pike wrote:Vidi ti ahmed/nedzadove cyber divizije sto reseta po forumu iz petnih zila. Pito bi vas ja kako je iran fin da ste zena ili homosekualac, ili obadvoje. Patrijarhalna zemlja koja favorizira muskarce muslimane koju na ovom forumu brane: ...muskarci muslimani :lol: Zemlja koja tretira svoje gradjane kao stoku ne moze nista bolje postupati sa strancima ili manjinama :oops:

I ove teorije zavjere su mi poznata prica, ko god progovori protiv sistema strani je placenik i cioista, zvuci pravo poznato....stvarno ko je ovdje lud?
Jarane informisi se ili daj dokaze za sve ovo navedeno.
Od kad to tebe zanimaju dokazi?

Koliko ti iranaca poznajes? Ja ih poznajem dosta, sa nekim radim, sa nekim idem u skolu, a neke znam kroz drustvo. Vecina njih ima rodbinu koja jos uvijek zivi u Iranu i jos ni jednog nisam cuo da ima ista pozitivno da kaze o sistemu koji tamo vlada. Svi su oni ponosni sto su Iranci i vole hvaliti Perziju na sva usta ali uvjek na kraju dodaju ovo "ali". E sad jedino sto ne znam je da li su oni cionisticki placenici koji sire dezinformacije kako bi ukaljali imidz Irana.
ma nemogu im nista :thumbup:
GOLFER

#852 Re: IRAN

Post by GOLFER »

pike wrote:
Turkoglu wrote:
pike wrote:Vidi ti ahmed/nedzadove cyber divizije sto reseta po forumu iz petnih zila. Pito bi vas ja kako je iran fin da ste zena ili homosekualac, ili obadvoje. Patrijarhalna zemlja koja favorizira muskarce muslimane koju na ovom forumu brane: ...muskarci muslimani :lol: Zemlja koja tretira svoje gradjane kao stoku ne moze nista bolje postupati sa strancima ili manjinama :oops:

I ove teorije zavjere su mi poznata prica, ko god progovori protiv sistema strani je placenik i cioista, zvuci pravo poznato....stvarno ko je ovdje lud?
Jarane informisi se ili daj dokaze za sve ovo navedeno.
Od kad to tebe zanimaju dokazi?

Koliko ti iranaca poznajes? Ja ih poznajem dosta, sa nekim radim, sa nekim idem u skolu, a neke znam kroz drustvo. Vecina njih ima rodbinu koja jos uvijek zivi u Iranu i jos ni jednog nisam cuo da ima ista pozitivno da kaze o sistemu koji tamo vlada. Svi su oni ponosni sto su Iranci i vole hvaliti Perziju na sva usta ali uvjek na kraju dodaju ovo "ali". E sad jedino sto ne znam je da li su oni cionisticki placenici koji sire dezinformacije kako bi ukaljali imidz Irana.
Iranci dobro znaju svoje neprijatelje i dobro znaju da su USA/Izrael direktno odgovorni za teske uslove u kojima (jedan dio Iranaca) sigurno zivi. USA/Izrael su nametnuli Iranu SANKCIJE koje i dan danas traju i poostravaju se sa ciljem da se narod irana NAPATI. USA/Izrael su protiv Irana pokrenuli rat preko Iraka... Ovo su cinjenice, a vi mozete supljirati. Iranski narod je izabrao sta zeli i to neki jednostavno ne zele postovati, a zasto? pa zato sto ne mog vise upravljati Iranom i njegovim bogastvima!

Ovdje nikome (ko napada Iran i vlast) nije zao naroda, jer da Vam je zao naroda bunili bi se protiv sankcija, protiv ratova i protiv pokolja koji USA/Izrael vode i planiraj voditi sirom svijeta a posebno toj tamo regiji, protiv svega onoga sto istinski narod muci i ubija...

I da normalno je da ima iranaca koji ne vole svoj vlast, kao sto toga ima svakoj drzavi na svijetu, a Iran je nastao tako sto se desila revolucija i smjenjen je cijeli vladajuci sloj podanika, placenika koji su bili daleko od naroda kao i od ISLAMA (za razlik od obicnog naroda) i uspostavljena je Islamska republika, naravno da ce se smjenjeni i njihovi simatizeri buniti, jer oni su bili na vlasti i imali podrsk od USA/Izraela, dakle istih onih koji danas pripremaju krvavi masakr nad Irancima i koji taj tamo narod mrcvare sankcijama samo zato sto izabrali ono sto zele.

I da li ti i oni sto razmisljaju slicno kao ti mislite da USA/Izrael imaju ikakvo pravo da se mjesaju u uredjenje Irana? Da li su sankcije zlocin nad narodom Irana? i da li USA/izrael sire demokratiju i ljudska prava?
psydelija

#853 Re: IRAN

Post by psydelija »

evo malo propagandnog materijala :D ... sve ovo pod 30-to godisnjim sankcijama.
video malo losije kvalitete, ali to ne umanjuje snagu irana!

http://www.youtube.com/watch?v=wmyj2b2Q ... re=related
zonbirile

#854 Re: IRAN

Post by zonbirile »

fedor wrote:
mepac wrote:pa kad je los toliko iran :

kako na 70 miliona ljudi nema puno siromasnih?
kako na 70 miliona ljudi naj manje ima kriminala?

kod nas na 3 miliona ljudi ima vise kriminala i siromasnih...
Džaba objašnjavati! Kad je neko zatucan, tako ti je! IRAN je uređena država, ali mnogima je to krivo i ne žele da priznaju, a možda su ovdje da samo provociraju!
-----------------------------
i Papua na na N.Gvineji je uređena,samo uređenje im nije baš kakvo.
psydelija

#855 Re: IRAN

Post by psydelija »

zonbirile wrote: - nema naših
-sjedi jedan,Iran na pola puta ka Australiji,N.Zelandu,Kanadi,Americi
-ko im je to branio da idu na istok
-ja trebali im poznati jebači,virtuozi
ode Turabi, a ostade toliko bolesnih iza njega
u zabludi si, nasih ima i to u prilicnom broju-cak su i organizovani!!!

kada sam pisao o udaljenosti mislio sam na otvaranje zapadnih granica od strane cetnika i mz.
da najzad, niko od njih nije milom otisao, tako da nisu imali ni izbora kuda ce, (znas valjda?)...

da ti ponovim: "da su granicu (cetnici i mz) otvorili ka istoku (turska-iran) u roku od par meseci bi se u bih vratilo 300.000 dobro obucenih i naoruzanih momaka koji bi bosnu casno branili i odbranili!"

da, na zapadu treba jos uvek naroda (je*aca), sveze i zdrave krvi koja ce popuniti staru, iznemoglu, nereproduktivnu, pijanu, drogiranu zapadnu populaciju.
mepac

#856 Re: IRAN

Post by mepac »

zonbirile wrote:
fedor wrote:
mepac wrote:pa kad je los toliko iran :

kako na 70 miliona ljudi nema puno siromasnih?
kako na 70 miliona ljudi naj manje ima kriminala?

kod nas na 3 miliona ljudi ima vise kriminala i siromasnih...
Džaba objašnjavati! Kad je neko zatucan, tako ti je! IRAN je uređena država, ali mnogima je to krivo i ne žele da priznaju, a možda su ovdje da samo provociraju!
-----------------------------
i Papua na na N.Gvineji je uređena,samo uređenje im nije baš kakvo.
nista nije savrseno ;-) al za 70 miliona ljudi iran je savrsen :dance:
cikafe

#857 Re: IRAN

Post by cikafe »

psydelija wrote:

kada sam pisao o udaljenosti mislio sam na otvaranje zapadnih granica od strane cetnika i mz.
da najzad, niko od njih nije milom otisao, tako da nisu imali ni izbora kuda ce, (znas valjda?)...

da ti ponovim: "da su granicu (cetnici i mz) otvorili ka istoku (turska-iran) u roku od par meseci bi se u bih vratilo 300.000 dobro obucenih i naoruzanih momaka koji bi bosnu casno branili i odbranili!"

da, na zapadu treba jos uvek naroda (je*aca), sveze i zdrave krvi koja ce popuniti staru, iznemoglu, nereproduktivnu, pijanu, drogiranu zapadnu populaciju.
nemoj ih ovamo materet, dosta fanatika... i od ovog ovdje sto imamo glava boli... ZNACI APEL BOSANCIMA IZ IRANA: "NEMOJTE ME BRANITI BOGA VAM LJUBIM!" :bih:
cikafe

#858 Re: IRAN

Post by cikafe »

psydelija wrote:evo malo propagandnog materijala :D ... sve ovo pod 30-to godisnjim sankcijama.
video malo losije kvalitete, ali to ne umanjuje snagu irana!

http://www.youtube.com/watch?v=wmyj2b2Q ... re=related
http://en.wikipedia.org/wiki/Iran%E2%80%93Contra_affair

udri brizi na veselje :D Ko fol ovi se bore protiv ovih a ovi drugi ko fol njih drze u blokadi... :D
zonbirile

#859 Re: IRAN

Post by zonbirile »

psydelija wrote:

------------------------------------------------------------
dečko opasno si bolestan,potraži pomoć
psydelija

#860 Re: IRAN

Post by psydelija »

zonbirile wrote:dečko opasno si bolestan,potraži pomoć
u svemu tome ako ima istine, jedino mi nadu uleva sto ti to govoris!

ps: "nije bitno sta je receno, vec ko je rekao!"
popajic

#861 Re: IRAN

Post by popajic »

GOLFER wrote: O gdje si ti diverzantu jos jedan koji zeli Irancima normalanan zivot sa USA TENKOVIMA I GRANATAMA :( O homoseksulcima ne zelim ni pricati, ljudi su zabranili te sexualne perverzije i devijacije i to treba postovati. Sto se zena tice, nesto nisam cuo da su zene toliko obespravljene u Iranu, a Bogami Iran nije kao S korea i do informacija se lahko dolazi, ali naravno tebi je izvor informacija ''NEZAVISNI'' CNN ili FOX :-) :-) :-) Cak i ti mediji ne mogu ovoliko lagati (koliko si ti u ovom postu). Koliko god tebi bilo tesko priznati Ahmednedzad je u svojim nastupima i razgovorima sa novinarima uvjek izlazio mnogo nadmocniji, jer je covjek imao istinite odgovore na lazi koje su ti novinari plasirali. U sustini tebi i ostalima Iran smeta samo zato sto ima ono ISLAMSKA, i to je dovoljno za tebe da opravdas sve zlocine USA/IZRAELSKE masinerije na tom prostoru!!!

I Iran tretira narod ko stoku HAHAHA pa ocito je ko je ovdje lud!!!
Dobar primjer kako se novopecena braca brane :D bez ikakvih argumenata , ali nejse...
Ljudi zabrane "perverziju" i ona nestane ko rukom odnesena ? Ma, daj...
Nisi cuo za tamnosnju obespravljenost zena ? Onda imas tezak problem sa " sluhom"
Informacije slobodne, demokratske, nicim kanalisane ? Ne mrem bilivit sta lupas :-)
Hajde priznaj da je bas tebi najvaznije sto je Iran ISLAMSKA drzava , cime tvoja glava opravdava sve sto je u vezi sa "priznatim Ahmednedzadom"
GOLFER

#862 Re: IRAN

Post by GOLFER »

popajic wrote:
GOLFER wrote: O gdje si ti diverzantu jos jedan koji zeli Irancima normalanan zivot sa USA TENKOVIMA I GRANATAMA :( O homoseksulcima ne zelim ni pricati, ljudi su zabranili te sexualne perverzije i devijacije i to treba postovati. Sto se zena tice, nesto nisam cuo da su zene toliko obespravljene u Iranu, a Bogami Iran nije kao S korea i do informacija se lahko dolazi, ali naravno tebi je izvor informacija ''NEZAVISNI'' CNN ili FOX :-) :-) :-) Cak i ti mediji ne mogu ovoliko lagati (koliko si ti u ovom postu). Koliko god tebi bilo tesko priznati Ahmednedzad je u svojim nastupima i razgovorima sa novinarima uvjek izlazio mnogo nadmocniji, jer je covjek imao istinite odgovore na lazi koje su ti novinari plasirali. U sustini tebi i ostalima Iran smeta samo zato sto ima ono ISLAMSKA, i to je dovoljno za tebe da opravdas sve zlocine USA/IZRAELSKE masinerije na tom prostoru!!!

I Iran tretira narod ko stoku HAHAHA pa ocito je ko je ovdje lud!!!
Dobar primjer kako se novopecena braca brane :D bez ikakvih argumenata , ali nejse...
Ljudi zabrane "perverziju" i ona nestane ko rukom odnesena ? Ma, daj...
Nisi cuo za tamnosnju obespravljenost zena ? Onda imas tezak problem sa " sluhom"
Informacije slobodne, demokratske, nicim kanalisane ? Ne mrem bilivit sta lupas :-)
Hajde priznaj da je bas tebi najvaznije sto je Iran ISLAMSKA drzava , cime tvoja glava opravdava sve sto je u vezi sa "priznatim Ahmednedzadom"
ovdje je jedino dobar primjer kako se Iran napada bez ikakvih argumenata i po osnovu, ''ja to ne volim, meni se to ne svidja, meni se to gadi'' i sa zeljom da se Iranskom narodu nametne oblik zivota koji tamo nikad nije bio i koji je potpuno u suprotnosti sa vjerov velike vecine ljudi!!!

''Najjaci'' su agrumenti danasnjih najvecih zlocinaca USA i Izraela, oni najvise napadaj Iran, radi njih Iran pati... Moguu mislit kako funkcionise mozak covjeka koji nasjedne na ''argumente'' koje prezentiraju dokazani cionisticki zlocinci o opasnosti irana... E tugo tugooo
fedor

#863 Re: IRAN

Post by fedor »

GOLFER wrote: ovdje je jedino dobar primjer kako se Iran napada bez ikakvih argumenata i po osnovu, ''ja to ne volim, meni se to ne svidja, meni se to gadi'' i sa zeljom da se Iranskom narodu nametne oblik zivota koji tamo nikad nije bio i koji je potpuno u suprotnosti sa vjerov velike vecine ljudi!!!

''Najjaci'' su agrumenti danasnjih najvecih zlocinaca USA i Izraela, oni najvise napadaj Iran, radi njih Iran pati... Moguu mislit kako funkcionise mozak covjeka koji nasjedne na ''argumente'' koje prezentiraju dokazani cionisticki zlocinci o opasnosti irana... E tugo tugooo
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Najveći problem, amerike i njima sličnim leži u činjenici što oni imaju 1001 problem u svojoj državi. Dajte, prvo riješite svoje probleme pa onda pametujte nekome. Svaka vlast ima svojih prednosti i mana, samo što zapadne države žele da plasiraju u Iran laži i na taj način rasture tamošnju vlast, ali meš čini da neće uspjeti! ;-)
popajic

#864 Re: IRAN

Post by popajic »

fedor wrote:
GOLFER wrote: ovdje je jedino dobar primjer kako se Iran napada bez ikakvih argumenata i po osnovu, ''ja to ne volim, meni se to ne svidja, meni se to gadi'' i sa zeljom da se Iranskom narodu nametne oblik zivota koji tamo nikad nije bio i koji je potpuno u suprotnosti sa vjerov velike vecine ljudi!!!

Najveći problem, amerike i njima sličnim leži u činjenici što oni imaju 1001 problem u svojoj državi. Dajte, prvo riješite svoje probleme pa onda pametujte nekome. Svaka vlast ima svojih prednosti i mana, samo što zapadne države žele da plasiraju u Iran laži i na taj način rasture tamošnju vlast, ali meš čini da neće uspjeti! ;-)
Sega ziva od rezonovanja !
Pa mi u BIH imamo milion i jedan problem, a vi se vec na 35 strana zdusno borite da dokazete demokraticnost iranskog drustva :-) , postovanje ljudskih prava :-) , zena :-) .
Imate li bar kakav recept kako da tu idilu od uredjenja prenesemo u BIH. Ili kako da natjeramo ovaj nas napaceni narod razmiljen po zapadu da masovno zapuca u Eden zvani Iran ?
bogoljub

#865 Re: IRAN

Post by bogoljub »

no sikiriki!
Iran ce prije doci nama, nego mi njemu!
zonbirile

#866 Re: IRAN

Post by zonbirile »

popajic wrote:
fedor wrote:

Sega ziva od rezonovanja !
Pa mi u BIH imamo milion i jedan problem, a vi se vec na 35 strana zdusno borite da dokazete demokraticnost iranskog drustva :-) , postovanje ljudskih prava :-) , zena :-) .
Imate li bar kakav recept kako da tu idilu od uredjenja prenesemo u BIH. Ili kako da natjeramo ovaj nas napaceni narod razmiljen po zapadu da masovno zapuca u Eden zvani Iran ?
---------------------------------------------
šega živa što ove skojevce IZ ne bi ni govnjavom motkom natjerao u Iran,živjeti,a belesi koji od njih tipka sa Zapada.
popajic

#867 Re: IRAN

Post by popajic »

bogoljub wrote:no sikiriki!
Iran ce prije doci nama, nego mi njemu!
:D
Ne vjerujem...ko bi iz onog rahatluka u poganu Evropu , ali nadaj se...nada zadnja umire !
fidoremilienko

#868 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

popajic wrote: Sega ziva od rezonovanja !
Tako je popajiću. Imamo 1001 problem, a ništa se ne radi da se bar jedan od istih i riješi! Ovdje niko ne govori o demokratičnosti Irana, bar ja to nisam spomenuo. Vidim koliko je demokratija donijela dobro....Evo imaš neki oblik demokratije u BiH, pa šta!? :lol: :lol: :lol: VELIKO NIŠTA! Tamo se radi o autokratiji, koja je po meni :thumbup: !
Imaš svoju državu pa se bori, kako ono ti kažeš "zdušno".... :D
cikafe

#869 Re: IRAN

Post by cikafe »

fidoremilienko wrote:
Tako je popajiću. Imamo 1001 problem, a ništa se ne radi da se bar jedan od istih i riješi! Ovdje niko ne govori o demokratičnosti Irana, bar ja to nisam spomenuo. Vidim koliko je demokratija donijela dobro....Evo imaš neki oblik demokratije u BiH, pa šta!? :lol: :lol: :lol: VELIKO NIŠTA! Tamo se radi o autokratiji, koja je po meni :thumbup: !
Hmmm onda podrzavas i komunizam, socijalizam tj prosli sistem? :D
fidoremilienko

#870 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

cikafe wrote:
fidoremilienko wrote:
Hmmm onda podrzavas i komunizam, socijalizam tj prosli sistem? :D
Ne vidim šta fali komunizmu! U Kini vlada komunizam...., pa!??? Gdje je Kina....................!? :D
mrtva kokoš

#871 Re: IRAN

Post by mrtva kokoš »

cikafe wrote: Hmmm onda podrzavas i komunizam, socijalizam tj prosli sistem? :D
podrzavam i ja pa sta :oops:
cikafe

#872 Re: IRAN

Post by cikafe »

fidoremilienko wrote:Ne vidim šta fali komunizmu! U Kini vlada komunizam...., pa!??? Gdje je Kina....................!? :D
U Aziji? 8-)
cikafe

#873 Re: IRAN

Post by cikafe »

Splinter wrote:
cikafe wrote: Hmmm onda podrzavas i komunizam, socijalizam tj prosli sistem? :D
podrzavam i ja pa sta :oops:
Nista, samo pitam, interesovalo me... Ne morate me odmah ruziti... A sta tacno podrzavs iz proslog sistema? :D
fidoremilienko

#874 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

cikafe wrote:
fidoremilienko wrote:Ne vidim šta fali komunizmu! U Kini vlada komunizam...., pa!??? Gdje je Kina....................!? :D
U Aziji? 8-)
Stvarno!? :lol: :lol: :lol:
cikafe

#875 Re: IRAN

Post by cikafe »

fidoremilienko wrote:
cikafe wrote:
U Aziji? 8-)
Stvarno!? :lol: :lol: :lol:
Hahah evo atlasa ispred mene! :lol:

A sad za ozbilje! Gdje je zaista Kina? I sta je mjerilo civilizacijskog napretka? Kao sto jedan malo pametniji cikica, Hegel, kaze (parafraziram) da je napredak ljudskog roda ustvari napredak svijesti o slobodi!

Tako da sa ekonomskog stajalista ili stajalista konstalacija moci u svijetu Kina izgleda impresivno, ali iz perspektive civilizacijskog napretka mislim da je to ipak korak unazad... :D
Post Reply