Pa ima HD paket za uzeti na Telemachu, bila je ova ložiona i davno kada su ga tek uveli, 10-15 dana su bili pušteni kanali.Ma ok, slažem se, nego pitam reko da nisam nešto propustio, neko obavještenje ili sl... Crnjak, kad skontaš da ovo neće potrajati
Al nije mi jasno zašto nedaju mogućnost da ljudi koriste ovo, naravno uz plaćanje
Telemach kablovska & DTV
Moderator: anex
-
Hendrix
#851 Re: Telemach kablovska & DTV
- shalla
#852 Re: Telemach kablovska & DTV
Ma znam da ima ali brate preskupo onda sve to dođeHendrix wrote:Pa ima HD paket za uzeti na Telemachu, bila je ova ložiona i davno kada su ga tek uveli, 10-15 dana su bili pušteni kanali.Ma ok, slažem se, nego pitam reko da nisam nešto propustio, neko obavještenje ili sl... Crnjak, kad skontaš da ovo neće potrajati
Al nije mi jasno zašto nedaju mogućnost da ljudi koriste ovo, naravno uz plaćanje
Plaćam ovako one 22,90 (ili koliko već, onaj digitalni prošireni) i još + tih 8 KM pa jbg, neću davat 50 KM za tv kojeg gledam možda 3 sata dnevno u vrh glave...
-
Hendrix
#853 Re: Telemach kablovska & DTV
A to ti je američki sistem, najviše para na Tv daješ.
Kod nas je HD još uvijek nešto novo i nevjerovatno, zato je i žara cijena. Ako već hoćeš jeftinije ali na duže staze, card sharing je jedina opcija ali početni troškovi su veliki. Receiver, antena, motor...
Kod nas je HD još uvijek nešto novo i nevjerovatno, zato je i žara cijena. Ako već hoćeš jeftinije ali na duže staze, card sharing je jedina opcija ali početni troškovi su veliki. Receiver, antena, motor...
- shalla
#854 Re: Telemach kablovska & DTV
Ma znam buraz sve...Hendrix wrote:A to ti je američki sistem, najviše para na Tv daješ.
Imao sam ja opciju da uzmem dreambox vrlo vrlo povoljno al kontam nešto, žena bi me ostavila jer ja znam sebe, naložio bih se na to i ne bih imao mjere (nešto kao moj kum hehehe)
-
dječak sa šibicama
#855 Re: Telemach kablovska & DTV
Jel moze meni neko (bar na pp) objasniti o kojim novinama je rijec, ako vec ne smijete na javnom...
Ne kontam, zaista... sta trazim, sta trebam vidjeti kad skeniram kanale?
- shalla
#856 Re: Telemach kablovska & DTV
Pogledaj na temi telemach-all about u podforumu računari i tehnologijadječak sa šibicama wrote:Jel moze meni neko (bar na pp) objasniti o kojim novinama je rijec, ako vec ne smijete na javnom...
- Tiger 033
#857 Re: Telemach kablovska & DTV
Ja se iskreno nadam da ce strucnjaci u Telemachu do veceras popraviti sliku na MMDS-u od nedavnog nestanka signala slika je uzasna a ovi kanali posebno, NovaTV je uzasno los kvalitet slike,BHT ton kasni u odnosu na sliku (a veceras TEKMA) isti slucaj je sa AlfomTV ali za nju manje vise... i DA... nadam se da ce nam veceras umjesto Al Vezire (eng)
pustiti Al Veziru (balkan) toliko od mene 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#858 Re: Telemach kablovska & DTV
Ovo je ipak do BHT-a zao mi je sto cu te razocarati.Tiger 033 wrote:BHT ton kasni u odnosu na sliku (a veceras TEKMA)
-
DON_eARL
#859 Re: Telemach kablovska & DTV
Ja mislim da su to oni namjerno tako napravili, jer će komentator kao i inače da brza ispred slike. Ovako ćeš imati sinhronizovano.ladyblue18 wrote:Ovo je ipak do BHT-a zao mi je sto cu te razocarati.Tiger 033 wrote:BHT ton kasni u odnosu na sliku (a veceras TEKMA)
- Tiger 033
#860 Re: Telemach kablovska & DTV
Upravo sam sad provjerio preko analogne antene je sve OK...a preko MMDS.a kasni li kasniladyblue18 wrote:Ovo je ipak do BHT-a zao mi je sto cu te razocarati.Tiger 033 wrote:BHT ton kasni u odnosu na sliku (a veceras TEKMA)
-
sencobih
#861 Re: Telemach kablovska & DTV
nekad dok je bio ELOB cesto je to bilo na BHT-u, i ja bih samo nazvao podrsku i za koji sekund bi se slika zamrzla i sve bi se sinhronizovalo, ali fala Bogu kotarisao sam se tzv MMDS-aladyblue18 wrote:Ovo je ipak do BHT-a zao mi je sto cu te razocarati.Tiger 033 wrote:BHT ton kasni u odnosu na sliku (a veceras TEKMA)
- Tiger 033
#862 Re: Telemach kablovska & DTV
I ja bih to isto napravio kutariso se ovog sranja zvanog šatro "digitalna TV", pres'o bi na MojuTv ali me parice sexayu gOnjam preko nekiH ljudi da se to ko sta stredi....valjda cu uspjet'sencobih wrote:ali fala Bogu kotarisao sam se tzv MMDS-a
P.S. Uput da kazem oni koji su na BiHnet-u mogu preko MojaWebTV http://www.bhtelecom.ba/webtv.html na Areni 3 pratiti duel Turske & Hrvatske...jer ce ovi nasi TelemacHovci zatamNJet HRT2
Last edited by Tiger 033 on 11/11/2011 13:30, edited 2 times in total.
- video
#863 Re: Telemach kablovska & DTV
ladyblue18 wrote:Ovo je ipak do BHT-a zao mi je sto cu te razocarati.Tiger 033 wrote:BHT ton kasni u odnosu na sliku (a veceras TEKMA)
Neeeeeemaaaa shanse da je do BHT-a
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#864 Re: Telemach kablovska & DTV
Ja bas prije nekoliko dana provjeravala preko analogne i isto mi bilo.Tiger 033 wrote:Upravo sam sad provjerio preko analogne antene je sve OK...a preko MMDS.a kasni li kasniladyblue18 wrote:Ovo je ipak do BHT-a zao mi je sto cu te razocarati.Tiger 033 wrote:BHT ton kasni u odnosu na sliku (a veceras TEKMA)
A i dosta raje bar sto ja znam na HS-u ima isti problem.
No mogla bih ih nazvati fakat da vidim mozda poprave
- karanana
#865 Re: Telemach kablovska & DTV
ustvari, kod mene je obrnut problem. kod mene ton dodje prije nego slika. tako je bar bilo za tekmu u francuskoj. znaci izvodi se korner i prije negoli lopta i dodje u sesnaesterac ja vec znam da ju je uhvatio golman. frustrirajuce.
- shalla
#866 Re: Telemach kablovska & DTV
To se dešava jako čestokaranana wrote:ustvari, kod mene je obrnut problem. kod mene ton dodje prije nego slika. tako je bar bilo za tekmu u francuskoj. znaci izvodi se korner i prije negoli lopta i dodje u sesnaesterac ja vec znam da ju je uhvatio golman. frustrirajuce.
Znam na svjetskom, Brazil - Holandija, nije Melo ni upputio loptu prema Robinhu (mislim da je bio Melo), onaj se naš dere "Robinho, Robinho, jedan nulaaaaaaaa"
- Tiger 033
#867 Re: Telemach kablovska & DTV
Ovi struČnjaci iz TeleMARSA ne ukljucise Al Veziru Balkan u MMDS
u Hrvatskoj ukljucena a TeleMARŠ nije ustanju navakat ukljucit u Sarajevu
da je centralni studio u BelGradu ukljuČili bi ga joŠ prije mjesec dana

- kokuz_sa
#868 Re: Telemach kablovska & DTV
ima li ko tona na D3..na analognoj mi ok radi sve..a na D3 nema tona ni na jednom kanalu(nije ukljuceno mute na daljinskom od resivera)
-
ek
#869 Re: Telemach kablovska & DTV
Meni se to jednom dogodilo i ispalo je da se malo pomjerio kabal koji spaja TV i reciver. Samo sam ga malo bolje ugurao u reciver i sve je bilo uredu.kokuz_sa wrote:ima li ko tona na D3..na analognoj mi ok radi sve..a na D3 nema tona ni na jednom kanalu(nije ukljuceno mute na daljinskom od resivera)
- kokuz_sa
#870 Re: Telemach kablovska & DTV
to majstoreeeeeeeeeeek wrote:Meni se to jednom dogodilo i ispalo je da se malo pomjerio kabal koji spaja TV i reciver. Samo sam ga malo bolje ugurao u reciver i sve je bilo uredu.kokuz_sa wrote:ima li ko tona na D3..na analognoj mi ok radi sve..a na D3 nema tona ni na jednom kanalu(nije ukljuceno mute na daljinskom od resivera)
do toga je bilo
-
pashica
#871 Re: Telemach kablovska & DTV
Može li telemach sastaviti 7 dana da nema problema? NE MOŽE
meilovi im ne rade već 10ak dana
-
ek
#872 Re: Telemach kablovska & DTV
Pa zar telemach ima mailove? To nisam znao. Kako se dođe do toga jesi li im morala tražiti da ti pokrenu ili svi imamo samo ja nisam znao?pashica wrote:Može li telemach sastaviti 7 dana da nema problema? NE MOŽE
- Radar71
#873 Re: Telemach kablovska & DTV
ek wrote:Pa zar telemach ima mailove? To nisam znao. Kako se dođe do toga jesi li im morala tražiti da ti pokrenu ili svi imamo samo ja nisam znao?pashica wrote:Može li telemach sastaviti 7 dana da nema problema? NE MOŽE
-
Bosanac21
#874 Re: Telemach kablovska & DTV
Ima li sanse da poprave na kablovskoj signal AlJazeere Balkan???
- Reglan
#875 Re: Telemach kablovska & DTV
Meni je na kablovskoj slika ko mlijeko na svakom od kanala.Bosanac21 wrote:Ima li sanse da poprave na kablovskoj signal AlJazeere Balkan???