MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Strauss

#851 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

Rashad Evans: $410,000 ($225,000 to show, $185,000 win bonus)
Phil Davis: $17,000 :shock:
Michael Bisping: $275,000
Chael Sonnen: $70,000 ($35,000 to show, $35,000 win bonus) :shock:
Demian Maia: $43,000
Chris Weidman: $24,000 ($12,000 to show, $12,000 win bonus)
John-Olav Eneimo: $15,000
Mike Russow: $28,000 ($14,000 to show, $14,000 win bonus)
Evan Dunham: $91,000 ($13,000 to show, $13,000 win bonus, $65,000 Fight of the Night bonus)
Nik Lentz: $80,000 ($15,000 to show, $65,000 Fight of the Night bonus)
Charles Oliveira: $89,000 ($12,000 to show, $12,000 win bonus, $65,000 Submission of the Night bonus)
Lavar Johnson: $77,000 ($6,000 to show, $6,000 win bonus, $65,000 Knockout of the Night bonus)
Joey Beltran: $12,000
Cub Swanson: $30,000 ($15,000 to show, $15,000 win bonus)
Shane Roller: $21,000
Michael Johnson: $16,000 ($8,000 to show, $8,000 win bonus)
Chris Camozzi: $16,000 ($8,000 to show, $8,000 win bonus)
George Roop: $8,000
Eric Wisely: $6,000
Dustin Jacoby: $6,000
Strauss

#852 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

vezano za stojnica.. prije samog eventa sam negdje citao njegovu izjavu da ce biti u uglu einema i da ce se tad desiti definitivan dogovor o tome protiv koga i kad nastupa. e sad ..
Ivo Lola

#853 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Ivo Lola »

zna li neko gdje u sarajevu mogu kupiti karte iz eventimovog programa, konkretno za mirka protiv sefa ?
Marketa24

#855 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Marketa24 »

drugodtvogdruga wrote:Condit - Diaz II :-)
ne bi lose bilo mada Conditu svaka cast za odlicno odradjenu taktiku
Diaz se bezveze ponio - posteno je izgubio - mada je gurao sve vrijeme manje je pokazao ukupno
ali koliko vidim nista od toga

Code: Select all

http://mmajunkie.com/news/27345/carlos-condit-vs-nick-diaz-ii-already-a-no-go-says-cesar-gracie.mma
harisaga

#856 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

vjerujem da ce biti revans.Bice dobro zarada na ppv tako da ce dana uciniti sve da to organizuje.Mislim da ce u revansu diaz pobjediti.u prvoj borbi nije se ni umorio.tempo je za njega bio 0,mislio je da je siguran pobjednik radi agresivnosti i zajebo se xD.U revansu ocekujem ludog diaza,koji ce ici da zavrsi borbu sto prije.Mada je i condit opasan.Ako i on krene malo hrabrije mozemo ocekivati dobru borbu.

Gracie ne treba puno slusati,ni on sam nema pojma sta radi xd
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#857 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Oko Diaz Condit meca je bas polemika ... po svim statistikama ga je Condit nalupao ali realno, ko je gledao mec, stvari nisu bas tako stajale....prijedlozi variraju od toga da se bodovno agresivnost (octagon control) puno vise boduje do toga da se sama velicina octagona smanji kako bi onemogucila borca da se stalno povlaci pri cemu drugi borac ne moze da ga satjera u cosak (na zicu).
Diaz je nakon meca izjavio da mu ne treba ovo sranje u kojem on ide naprijed citav mec a protivnik se povlaci i "baby" noznim udarcima skuplja poene i da ce se zbog toga povuci potpuno iz sporta.
Ne znam da li se predomislio ali se nadam da je to rekao u afektu.
Jeli neko upratio samarcinu koju je Conditu zalijepio u jednom momentu ? :) ko ne bi volio da ga gleda...
amra67

#858 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

napokon pokrajac ponovo u akciji protiv ni manje ni vise tiago silvije i to na main eventu. brandon vera je povrijedjen !!
UnscarD

#859 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Pa dobro sad ... nije bas "napokon" jer smo ga gledali u decembru 2011 :) ... super za Igija samo sto je Maj daleko, pa moze da se desi svasta do tada. Ne vidim da je UFC zvanicno objavio datum i borbe za UFC on FOX 3
amra67

#860 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

UnscarD wrote:Pa dobro sad ... nije bas "napokon" jer smo ga gledali u decembru 2011 :) ... super za Igija samo sto je Maj daleko, pa moze da se desi svasta do tada. Ne vidim da je UFC zvanicno objavio datum i borbe za UFC on FOX 3
pa ima dovoljno vremena da se dobro pripremi tako da i nije bas tako daleko :) sad me zanima da li ce nick diaz da prihvati borbu rematch condit vs diaz II posto je condit prihvatio sad je sve na diazu ! inace UFC® 144. Edgar vs Henderson mi je za sada matchmaking koji sa ne strpljenjem ocekujem.
amra67

#861 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

update: Nick Diaz' manager saying he is out for the rest of the year without offering an explanation is a positive test for marijuana.
enisss

#862 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Oko Diaz Condit meca je bas polemika ... po svim statistikama ga je Condit nalupao ali realno, ko je gledao mec, stvari nisu bas tako stajale....prijedlozi variraju od toga da se bodovno agresivnost (octagon control) puno vise boduje do toga da se sama velicina octagona smanji kako bi onemogucila borca da se stalno povlaci pri cemu drugi borac ne moze da ga satjera u cosak (na zicu).
Diaz je nakon meca izjavio da mu ne treba ovo sranje u kojem on ide naprijed citav mec a protivnik se povlaci i "baby" noznim udarcima skuplja poene i da ce se zbog toga povuci potpuno iz sporta.
Jeli neko upratio samarcinu koju je Conditu zalijepio u jednom momentu ? :) ko ne bi volio da ga gleda...
Ko je gledao mec..mogao je vidjeti i na licu Diaza da je Condit uputio vise udaraca od njega..ne radi se tu samo o nekih 60 tak low kickova koje je Condit skupio...nego i ukupno svih udaraca u glavu i tijelo.
Cista pobjeda Condita..pokazalo se da jednodimenzijalnost moze proci..al do odredjene mjere..dok ne naidjes na protivnika koji je svestran...samo zbog jedne stvari mi je zao sto Diaz nije pobijedio..a to je..da ide na GSP i da ga ovaj propisno namlati :)
Onaj samar...cisto nepostivanje protivnika...i na kraju..lik samo sto nije zaplakao :)
Jos jedan dokaz da je Condit bio bolji je odbijanje revansa od strane Diaza...u drugoj borbi bi tek bilo demoliranje...
chengaba

#863 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

Nevjerovatna borba i lik, ovo mu je prva MMA borba, inače je WKA svjetski prvak, 23 godine, bori se kao welterweight.
Ako usavrši hrvanje i JJ, bit će nezaustavljiv!
Marketa24

#864 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Marketa24 »

chengaba wrote:

Nevjerovatna borba i lik, ovo mu je prva MMA borba, inače je WKA svjetski prvak, 23 godine, bori se kao welterweight.
Ako usavrši hrvanje i JJ, bit će nezaustavljiv!
E jest mu i Protivnik :D :D :D :D :D :D
Sta sam ovakvih Pozera vidio pa kad naleti na iole kvalitetnog borca
ode kuci sa zubima u djepu
dzeno123

#865 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Ma u ovim slabijim organizacijama razlike izmedju boraca znaju biti toliko drasticne da se mogu mjeriti u odnosu : profi-amater.
harisaga

#866 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

enisss wrote:
UnscarD wrote:Oko Diaz Condit meca je bas polemika ... po svim statistikama ga je Condit nalupao ali realno, ko je gledao mec, stvari nisu bas tako stajale....prijedlozi variraju od toga da se bodovno agresivnost (octagon control) puno vise boduje do toga da se sama velicina octagona smanji kako bi onemogucila borca da se stalno povlaci pri cemu drugi borac ne moze da ga satjera u cosak (na zicu).
Ko je gledao mec..mogao je vidjeti i na licu Diaza da je Condit uputio vise udaraca od njega..ne radi se tu samo o nekih 60 tak low kickova koje je Condit skupio...nego i ukupno svih udaraca u glavu i tijelo.
Cista pobjeda Condita..pokazalo se da jednodimenzijalnost moze proci..al do odredjene mjere..dok ne naidjes na protivnika koji je svestran...samo zbog jedne stvari mi je zao sto Diaz nije pobijedio..a to je..da ide na GSP i da ga ovaj propisno namlati :)
Onaj samar...cisto nepostivanje protivnika...i na kraju..lik samo sto nije zaplakao :)
Jos jedan dokaz da je Condit bio bolji je odbijanje revansa od strane Diaza...u drugoj borbi bi tek bilo demoliranje...
Draga su mi oba borca,ali realno gledajuci diaz je kvalitetniji borac.Bolji boks,kardio i jiu jitsu.Condit je pobjedio samo radi dobrog gameplana.Ko god duze vrijeme gleda diaza zna da njegova faca ne govori nista o tome jel pobjedio ili izgubio.On redovno prima batine i ono protiv condita je nista kakav je znao biti poslije nekih borbi XD.
VOlio bi da bude revans,interesuje me koju bi taktiku condit sada upotrijebio.Mislim da ne bi ponovo isao na hit and run ,jer je i pristao na revans da dokaze da je zasluzeno dobio.Vjerujem da nece stajati ispred diaza jer bi to znacilo siguran poraz.Condit po meni ima veci arsenal udaraca(spinning elbows i ekstra nozne udarce iz raznih uglova) i bolji gnp,ali ovo drugo vjerovatno nece pokusavati jer diaz ima nevjerovatan jiu jitsu sa ledja.Tako da najvece sanse ima ako ga zakaci nekim jacim udarcem ili da mu izmrcvari noge low kickovima XD.Uglavnom nadam se revansu.
enisss

#867 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

harisaga wrote:
enisss wrote:
Draga su mi oba borca,ali realno gledajuci diaz je kvalitetniji borac.Bolji boks,kardio i jiu jitsu.Condit je pobjedio samo radi dobrog gameplana.Ko god duze vrijeme gleda diaza zna da njegova faca ne govori nista o tome jel pobjedio ili izgubio.On redovno prima batine i ono protiv condita je nista kakav je znao biti poslije nekih borbi XD.
VOlio bi da bude revans,interesuje me koju bi taktiku condit sada upotrijebio.Mislim da ne bi ponovo isao na hit and run ,jer je i pristao na revans da dokaze da je zasluzeno dobio.Vjerujem da nece stajati ispred diaza jer bi to znacilo siguran poraz.Condit po meni ima veci arsenal udaraca(spinning elbows i ekstra nozne udarce iz raznih uglova) i bolji gnp,ali ovo drugo vjerovatno nece pokusavati jer diaz ima nevjerovatan jiu jitsu sa ledja.Tako da najvece sanse ima ako ga zakaci nekim jacim udarcem ili da mu izmrcvari noge low kickovima XD.Uglavnom nadam se revansu.
jedino sto Diaz ima bolje u odnosu na Condita je jiu jitsu...ne cini boks samo vjestina koju borac posjeduje u rukama..nego i u nogama..i ostalim dijelovima tijela...nedavno je i boksacki trener GSP-a izjavio da je DIaz osrednji bokser i da covjek ima slab footwork..sto je i istina...uostalom...da je bolji borac od Condita i pobijedio bi ga..nema tu gameplanova kad se udje u oktagon
Ispade sad da je Condit isao na to da udari Diaza i da bjezi...vidjelo se jako dobro sta se desavalo na centru oktagona...a to je..da u vecini razmjene udaraca Condit je bio taj koji je izlazio kao pobjednik...gdje je to Diazov boks?
Uostalom...revans sigurno necemo vidjeti jer Diaz nije prosao doping test...voli covjek gudru :)
harisaga

#868 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

hmmm,lahko je udariti nekoga ko te napada,a to diaz stalno radi.A ocigledno je bilo ko je zelio da se bori a ko da taktizira..COndit ima losiji kardio od diaza.Mislim da se diaz nije zadiho nakon onog meca.Condit moze bolje,zato je odma prist'o na revans.
A sto se tice diazovog boksa.unikatan je i odlican,pa pobjedio je mnoge samo stojeci ispred njih i bacajuci udarce.Istina je da mu je footwork i kretanje generalno slabo ,kao i bacanja.Nadam se da ce poraditi na tim segmentima :D.poz
UnscarD

#869 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Diaz je atraktivan za gledati jer on kada se bori, nema dosadnog meca...covjek samo ide naprijed kao masina...
Dobio ga je na bodove samo zbog noznih udaraca koje je Diaz nazavao "baby" udarcima a to pokazuje i fightmetric :
http://blog.fightmetric.com/2012/02/con ... stics.html

Diaz je imao vise udaraca u glavu i tjelo rukama ali gotovo nista nogama dok je Condit razliku nabio udarcima nogama i to uglavnom "leg jab" (tako ih fightmetric zove) udarcem koji zaista ne nanosi nikakvu stetu nego sluzi za skupljanje poena...po UFC pravilima to se boduje vise od agresivnosti i Octagon kontrole i to je to ... jbg, takva su pravila i nema sta Condit je pobjedio ali je po meni Diaz bio uvjerljiviji ... volio bih da vidim revans ali tesko da ce biti ista od toga.
Inace mi je taj Diazov kocept "mrznje" svakog protivnika sa kojim se bori na neki cudan nacin simpatican jer unosi emocije u ring a toga je nekako sve manje u zadnje vrijeme ....
enisss

#870 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Diaz je atraktivan za gledati jer on kada se bori, nema dosadnog meca...covjek samo ide naprijed kao masina...
Dobio ga je na bodove samo zbog noznih udaraca koje je Diaz nazavao "baby" udarcima a to pokazuje i fightmetric :

Diaz je imao vise udaraca u glavu i tjelo rukama ali gotovo nista nogama dok je Condit razliku nabio udarcima nogama i to uglavnom "leg jab" (tako ih fightmetric zove) udarcem koji zaista ne nanosi nikakvu stetu nego sluzi za skupljanje poena...po UFC pravilima to se boduje vise od agresivnosti i Octagon kontrole i to je to ... jbg, takva su pravila i nema sta Condit je pobjedio ali je po meni Diaz bio uvjerljiviji ... volio bih da vidim revans ali tesko da ce biti ista od toga.
Inace mi je taj Diazov kocept "mrznje" svakog protivnika sa kojim se bori na neki cudan nacin simpatican jer unosi emocije u ring a toga je nekako sve manje u zadnje vrijeme ....
Vidim kako nozni udarci ne nanose stetu :)...Zasto je onda Diaz usporio u 4.rundi?
bingov buraz

#871 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

harisaga wrote:
enisss wrote:
Po mom misljenju cista pobjeda Condita,braca Diaz su mi antipaticna ali nastranu to Condit je najmanje dva puta pogodio nogom u glavu Diaza i da je i sam bio sigurniji u svoje udarce mogao je i zavrsiti mec ali se drzao taktike da ne rizikuje previse.
Ono preseravanje nakon borbe i nazivanje onih bebinim udarcima je cisto nepostivanje protivnika,kad je beba sto ga ne nalupa,u petoj rundi je morao krenuti na sve ili nista a nije,zasto...jer nije mogao.
dzeno123

#872 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Puno bolje i tecnije su isle kombinacije Condita, ne znam mozda su bili tu negdje na pocetku ali kasnije u zavrsnici sigurno da je vise bodova skupio Condit.
amra67

#873 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

enisss wrote:
UnscarD wrote:Diaz je atraktivan za gledati jer on kada se bori, nema dosadnog meca...covjek samo ide naprijed kao masina...

Vidim kako nozni udarci ne nanose stetu :)...Zasto je onda Diaz usporio u 4.rundi?
slazem se !! low kick udarci su najbolje oruzje da uspore protivnika. mnogi od nas mislimo da ufc borci sve znaju u vezi tehnike ali ocigledno da nije tako. jer da je tako ne bi diaz tako govorio u vezi low kickovima da je to samo pimpanje.
update : alistar overeem vs jds 26 maja u MGM grand garden arena. takodje cain vs mir samo datum jos nije potvrdjen.
enisss

#874 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Sinoc odlican nastup Stipe Miocica,stvarno sam pozitivno iznenadjen pogotovo zbog toga sto ima jaku bradu,popio je dva jaka krosea i opet je ostao na nogama potom nokautiravsi protivnika,mnogi bi poslije onih udaraca bili out :D ipak treba jos dosta raditi na boksu..prvenstveno na odbrani...borci koji ce mu sada doci su mnogo mnogo jaci od svih dosadasnjih u karijeri....uglavnom....Sretno :D
UnscarD

#875 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Da nekako je otvoren previse ... ruke spustene ...to je veoma opasno u HW diviziji ... zelim mu srecu ...
Gledam i Strueve-a i kontam bas mi zao sto Denis izgubi od njega a imao ga je ... jeli ima nekih vjesti o Denisu i UFC-u ?
Post Reply