Centrotrans vozi za 1KM

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
somethings

#851 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by somethings »

shambho wrote:Jooj kad smo kod ovog prevoza ljudi su zvanicno poceli smrdit.. Mislim i ja se znojim al' stavljam dezodorans.. Al' doslo ljeto.. :oops: Ja danas u tramvaju i otvorih jedina jedini prozor (svi su zatvoreni) i zena mi UZE RUKU, POMACE je i zatvori ga.. -.- .......... :roll:
Kako me nerviraju. Vrućina užas, jedan jedini prozor otvoriš - jok ne može - promaHa. Neki dan je tramvaj užasno bazdio na pokvareno meso. :?
MAN-lion's coach

#852 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by MAN-lion's coach »

S.........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:56, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#853 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Truba »

raja je definitivno pukla što je najgore staro mlado... ne bira godine... kao da je zakasnjela ratna posljedica

il smo pukli mi što idemo gradskim = sirotinja smo :mrgreen: sirotinja = pukli
sodom

#854 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sodom »

sirotinja nego šta, mentalna sirotinja :wink:
Cholina_Lokica

#855 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Cholina_Lokica »

kad udjes u javni saobracaj fino imas osjecaj da je redukcija vode i sapuna nam :cry:
ok, znoje se svi, ali pobogu ako se istusiras ujutro prije nego krenes, i obuces pamucnu cistu majicu, ne plasticnu, popodne neces smrditi da ga Hebes onako kako kod nas smrde... fuj...
ultima_palabra

#856 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by ultima_palabra »

Dile wrote:kad udjes u javni saobracaj fino imas osjecaj da je redukcija vode i sapuna nam :cry:
ok, znoje se svi, ali pobogu ako se istusiras ujutro prije nego krenes, i obuces pamucnu cistu majicu, ne plasticnu, popodne neces smrditi da ga Hebes onako kako kod nas smrde... fuj...
A tek stick 24 sata, ovo ono...ili je to too much to ask :roll:
Cholina_Lokica

#857 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Cholina_Lokica »

ultima_palabra wrote:
Dile wrote:kad udjes u javni saobracaj fino imas osjecaj da je redukcija vode i sapuna nam :cry:
pa reko da ne preCerujem :mrgreen: ipak od kupanja jednom hefticno, preci na svaki dan i jos stick... :D
ultima_palabra

#858 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by ultima_palabra »

Dile wrote:
ultima_palabra wrote:
pa reko da ne preCerujem :mrgreen: ipak od kupanja jednom hefticno, preci na svaki dan i jos stick... :D
5 KM, a traje po 2 mjeseca...al šta ćeš, recePCija je 8-)
Ako ništa, sreća je pa se ne izuva u tramvaju...look on the bright side of life :D
law2

#859 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by law2 »

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove 19. aprila zaprimila je zahtjev od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo za vršenje inspekcijskog nadzora na okolnosti obavljanja javnog linijskog prijevoza putnika na kantonalnim autobuskim linijama Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica od "Centrotrans-eurolinesa".

Istog dana zahtjev za vršenje inspekcijskog nadzora podnio je i Sindikat KJKP "Gras" Sarajevo, kao i "Centrotrans-eurolines" d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, a prenijela Fena.

Kantonalni saobraćajni inspektori su s namjerom da izvrše uvid u dokumentaciju koja je predmetom inspekcijskog nadzora 20. aprila pokušali obaviti inspekcijski nadzor u Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo, no u tome nisu uspjeli jer službena osoba kod koje se nalazi dokumentacija (dozvole za prijevoz, redovi vožnje i sl.) nije bila prisutna.

Saobraćajni inspektori su, osim rada na terenu, izvršili nadzor i u sjedištu obiju firmi, te na osnovu konstatovanog stanja i utvrđenih nedostataka, koji su se odnosili na nepostojanje registrovanog i odobrenog reda vožnje, 22. aprila donijeli rješenja kojima se privremeno zabranjuje obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika za oba prijevoznika. Privremena zabrana odnosi se na kantonalne autobuske linije Dobrinja - Vijećnica, Hrasnica - Vijećnica i Ilidža - Hrasnica.

Prije uručenja rješenja ostavljena je mogućnost Ministarstvu saobraćaja KS da sa prijevoznicima, cijeneći prvenstveno interese i potrebe građana, u skladu sa zakonskim propisima postignu dogovor oko određivanja autobuskih linija.

S obzirom na to da dogovor nije postignut, prijevoznicima su 26. aprila uručena rješenja nadležne inspekcije. Dan poslije, 27. aprila, inspektori su sačinili plan kontrole postupanja po izdatim rješenjima. Planirano je da se kontrole vrše na polaznim i završnim stanicima, a ostvarena je i saradnja s predstavnicima MUP-a KS i izvršene su potrebne pripreme ako se ukaže potreba za prinudnim isključenjem vozila.

U postupku kontrole izdatih rješenja utvrđeno je da je "Grasu" 27. aprila (dan poslije uručenja rješenja) od Ministarstva saobraćaja KS odobren i registrovan red vožnje za dvije linije, i to Dobrinja - Vijećnica i Ilidža -Hrasnica, čime su otklonjeni nedostaci navedeni u rješenju saobraćajnog inspektora, prenijela je Fena.

Inspekcijskom kontrolom izvršenom 28. aprila utvrđeno je da je prijevoznik „Centrotrans-eurlines“ postupio po rješenju i obustavio prijevoz na navednim linijama.

Privremene zabranjene za osam GRAS-ovih linija

Osim navedenih autobuskih linija, saobraćajni inspektori su, postupajući po zahtjevu firme „Centrotrans-eurolines“, izvršili kontrolu obavljanja javnog linijskog prijevoza prijevoznika “Gras“ na još 8 linija (ukupno 10), i u momentu inspekcijskog nadzora konstatovali iste nedostatke, odnosno nepostajanje registrovanog i odobrenog reda vožnje od nadležnog organa, to jest Ministarstva saobraćaja KS. Na osnovu konstatovanog stanja donesena su rješenja o privremenoj zabrani obavljanja javnog linijskog prijevoza putnika “Grasa“ na autobuskim linijama: Sutjeska - Vogošća, Ilidža - Sokolovići, Sutjeska - Ilijaš - Lješevo, Ilidža - Tarčin - Vukovići, Ilidža - Rakovica - Kobiljača, Nedžarići - Dobrinja, Ilidža - Hadžići - Drozgometova i Sutjeska - Donja Vogošća.

Saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove nastavit će s vršenjem inspekcijskog nadzora koji se odnosi na kontrolu izvršenja rješenja te poduzeti sve mjere predviđene zakonskim propisima u oblasti cestovnog saobraćaja, javila je Fena.

radiosarajevo.ba
sodom

#860 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sodom »

sada tabanaj :D
pa se žali kome hoćeš sada :lol:
Mr. Meho

#861 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

Hajmo korisnici linija: Sutjeska - Vogošća, Ilidža - Sokolovići, Sutjeska - Ilijaš - Lješevo, Ilidža - Tarčin - Vukovići, Ilidža - Rakovica - Kobiljača, Nedžarići - Dobrinja, Ilidža - Hadžići - Drozgometova i Sutjeska - Donja Vogošća

hocemo li organizovati narodno veselje :D
sheilak

#862 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sheilak »

Mr. Meho wrote:Hajmo korisnici linija: Sutjeska - Vogošća, Ilidža - Sokolovići, Sutjeska - Ilijaš - Lješevo, Ilidža - Tarčin - Vukovići, Ilidža - Rakovica - Kobiljača, Nedžarići - Dobrinja, Ilidža - Hadžići - Drozgometova i Sutjeska - Donja Vogošća

Sta su sad kao gradjani krivi sto ih i dalje manijaci za.ebavaju? Nece ta samovolja jos dugo trajati, vjeruj mi. Taman da Centrotrans vise i ne vozi. Mogu se izivljavati koliko hoce-zadnje im je. I ne mislim pri tom samo na GRAS, jer GRAS je tek necije sredstvo, ma koliko bolesno bilo. Mislim na one koji stoje iza monopolistickih preduzeca, a koja im sluze za mlacenje para.
Mr. Meho

#863 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

sheilak wrote:
Mr. Meho wrote:Hajmo korisnici linija: Sutjeska - Vogošća, Ilidža - Sokolovići, Sutjeska - Ilijaš - Lješevo, Ilidža - Tarčin - Vukovići, Ilidža - Rakovica - Kobiljača, Nedžarići - Dobrinja, Ilidža - Hadžići - Drozgometova i Sutjeska - Donja Vogošća

Sta su sad kao gradjani krivi sto ih i dalje manijaci za.ebavaju? Nece ta samovolja jos dugo trajati, vjeruj mi. Taman da Centrotrans vise i ne vozi. Mogu se izivljavati koliko hoce-zadnje im je. I ne mislim pri tom samo na GRAS, jer GRAS je tek necije sredstvo, ma koliko bolesno bilo. Mislim na one koji stoje iza monopolistickih preduzeca, a koja im sluze za mlacenje para.
Kakve veze sad ima Gras uopste? Njima su zabranili da voze. Vas bajni Centrotrans je to isposlovao, pa samo predlazem da to proslavimo. Sigurno su stanovnici navedenih naselja, korisnici tih autobuskih linija presretni i odusevljeni Centrotransom :)
Sizzla

#864 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Sizzla »

Mr. Meho wrote:
sheilak wrote:

Kakve veze sad ima Gras uopste? Njima su zabranili da voze. Vas bajni Centrotrans je to isposlovao, pa samo predlazem da to proslavimo. Sigurno su stanovnici navedenih naselja, korisnici tih autobuskih linija presretni i odusevljeni Centrotransom :)
Da znas da jesmo, cekam bus danas, kad nema grasa eto centrotransa... reko "izvinite, vazi li grasova iskaznica" kaze "naravno"
15 minuta sam ranije dosao na odrediste sa centrotransom, em je udobno sjediste, em mirise u autobusu, em zastita na prozorima pa mi ne udara sunce u oci,em je vozac kulturno obucen i pristojan (a ne kao u grasu )
Ma milina brate
Mr. Meho

#865 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

Posteno. I ti se pridruzi u proslavi ukidanja linija :)
Sizzla

#866 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Sizzla »

Mr. Meho wrote:Posteno. I ti se pridruzi u proslavi ukidanja linija :)
Vec jesam , ne trebaju nam bahati smradovi sa pivskim stomacinama da nas vozaju . Zasluzujemo putovanje sa osmjehom :D
EDIT : Ipak nismo ih se jos rijesili jos uvijek se vozikaju po vogosci u pravu gledam u njega sa prozora , sto privalci paznu ta zuta boja :-)
sheilak

#867 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sheilak »

Mr. Meho wrote:Kakve veze sad ima Gras uopste? Njima su zabranili da voze. Vas bajni Centrotrans je to isposlovao, pa samo predlazem da to proslavimo. Sigurno su stanovnici navedenih naselja, korisnici tih autobuskih linija presretni i odusevljeni Centrotransom :)
Ma, nema GRAS nikakve veze s tim. GRAS je luče.

Nekako mi ipak cudno da voze i pored zabrane i da im se ekspresno izdaje dozvola za profitabilne linije.

A tebi zelim od sveg srca da citav zivot koristis samo usluge ovog i ovakvog GRAS-a. :) Bez ikakve druge alternative :wink:
Mr. Meho

#868 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

Oh, hvala na lijepim zeljama. Evo da uzvratim, ja vam zelim da se vozite iskljucivo Centrotransom, a da se Gras ukine skroz :)
iForumashica

#869 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by iForumashica »

...
Last edited by iForumashica on 17/08/2011 18:59, edited 2 times in total.
Comrad

#870 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Comrad »

Mr. Meho wrote:...., Ilidža - Hadžići...Ilidža - Tarčin - Vukovići ...
Na ovoj linije je prošle godinu propušteno preko 1.000 vožnji! :-) tj. ukradenih od strane GRAS-a, njihovih vozaca ili vec koga. Vec ih vidim kako vade gorivo iz busa i prodaju ga, a uredno pise da je zavrsio voznju 1.000 voznji x 10-ak litara goriva x cca. 1,5 KM = 15.000 KM (za jednu godinu, na jednoj liniji) tj. 1.250 KM mjesecno 8-)

Dispecer, ili spava, ili pojma nema sta radi na tom radnom mjestu. Ne zna gdje je sam, a kamo li da zna gdje je bus.

pouka: bolje da nikako ne voze, nego ovako...
sheilak

#871 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sheilak »

Comrad wrote:
pouka: bolje da nikako ne voze, nego ovako...
Slazem se. Ovo je cisto mrcvarenje sta rade od putnika-za njihov novac.

Mislim da smo mi jedina drzava u kojoj je monopolisticko ponasanje zakonom zasticeno. Primjeri: Elektroprivreda, Toplane, taxi-prijevoznici, gradski saobracaj...

Svaki pokusaj da se prekine monopol je sankcioniran. Sjetimo se samo blentavog ponasanja vlasti u slucaju "Sarajevo-taxi" i podlog :-D u ovoj tragikomediji sa GRAS-om.

Monopolisti se uvijek sakriju u krilu vlasti. Sta tamo rade, to je vec druga prica. :wink:
Sizzla

#872 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Sizzla »

Joj kako je gotivno u centrotansovom autobusu moj mehaga , to party pravimo caste kondukteri, rostiljamo u busu , muzika roka (naravno urbana zika ne seljacka ko vi u grasu) , Alkohol se toci , svi slavimo moj mehaga
mrtva kokoš

#873 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by mrtva kokoš »

Mr. Meho wrote:Oh, hvala na lijepim zeljama. Evo da uzvratim, ja vam zelim da se vozite iskljucivo Centrotransom, a da se Gras ukine skroz :)
to meho oderi joj guzove...

mjesto: semafor na socijalnom u pravcu grada
likovi: dva vozaca grasa + jos jedan iz grasa sa nepoznatom funkcijom, nepoznata djevojka + krcat tramvaj putnika...

na pomenutom semaforu preko sinskog prelaza prelazi djevojka, tramvaj ceka semafor za polazak. pali se znak za polazak sinskog vozila, djevojka je presla sine no medjutim nalazi se na uskom stajalistu tako da vozac ne zna hoce li krenuti ili ne...vozac kojem se zavrsila smjena a nalazi se na prvim vratima sa jos jednim grasovcem dodaje glasno seljacki : ma kreni jebat je oderi joj guzove, vozac tramvaja: ima li sta, nadviruje se sa stolice i komentarise ma nema se sta oderati...

samo mi krivo sto seljacinu nisam uslikao. znaci krcat tramvaj putnika seljacini nije bilo ofirno da dobacuje na takav primitivan nacin. da dodam da je i ovaj na vratima imao cudan naglasak...

sad mogu mogu dodati "oderi joj guzove"...

evo jos nesto da dodam od juce...
kada sam dos`o na stanicu bilo je tacno 16:55 pricekam 5,6min. nema busa. odem do dispecerskog sranja da utvrdim je li tacno u 17:00 znam da jeste ali eto opet ne vjerujem sebi. pitam gdje je autobus, znas li kakav sam odg. dobio...
otisao je prije 5 min., napunio se, sto bezveze da stoji kad ne moze niko vise stati... :-) :-)
samo malo

#874 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by samo malo »

Gradjani vicu nek je ziva glava, trebao je dodati "bitno da ne puca" :D
shambho

#875 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by shambho »

Splinter wrote:
Mr. Meho wrote:Oh, hvala na lijepim zeljama. Evo da uzvratim, ja vam zelim da se vozite iskljucivo Centrotransom, a da se Gras ukine skroz :)
to meho oderi joj guzove...

mjesto: semafor na socijalnom u pravcu grada
likovi: dva vozaca grasa + jos jedan iz grasa sa nepoznatom funkcijom, nepoznata djevojka + krcat tramvaj putnika...

na pomenutom semaforu preko sinskog prelaza prelazi djevojka, tramvaj ceka semafor za polazak. pali se znak za polazak sinskog vozila, djevojka je presla sine no medjutim nalazi se na uskom stajalistu tako da vozac ne zna hoce li krenuti ili ne...vozac kojem se zavrsila smjena a nalazi se na prvim vratima sa jos jednim grasovcem dodaje glasno seljacki : ma kreni jebat je oderi joj guzove, vozac tramvaja: ima li sta, nadviruje se sa stolice i komentarise ma nema se sta oderati...

samo mi krivo sto seljacinu nisam uslikao. znaci krcat tramvaj putnika seljacini nije bilo ofirno da dobacuje na takav primitivan nacin. da dodam da je i ovaj na vratima imao cudan naglasak...

sad mogu mogu dodati "oderi joj guzove"...

evo jos nesto da dodam od juce...
kada sam dos`o na stanicu bilo je tacno 16:55 pricekam 5,6min. nema busa. odem do dispecerskog sranja da utvrdim je li tacno u 17:00 znam da jeste ali eto opet ne vjerujem sebi. pitam gdje je autobus, znas li kakav sam odg. dobio...
otisao je prije 5 min., napunio se, sto bezveze da stoji kad ne moze niko vise stati... :-) :-)
Joj uzasno fakat... Al' interesantno mi je da su svi redom u toj firmi strasno bezobrazni..Bar ja licno nikad nisam naisla na nekoga da je odgojeno fino k'o covjek pristupio..Od vozaca preko revizora pa do onih sto na salterima rade pa na dalje..
Post Reply