Kapisla wrote:Vjerovatno si pogledao Tanovićev film Ničija zemlja i vidio si da je borac koji se je borio za svoju državu na kraju poginuo a njegov drug ostavlljen na mini a četnika su unproforci odveli na sigurno,i poenta filma je da je svaka borba uzaludna i da onaj ko se bori za svoju zemlju uglavnom gubi.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- ultima_palabra
#851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Kapisla
#852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ultim palabra......... TI vjerovatno zbog tog nedostatka škole i pišeš postove od 4 (četiri) riječi, jer za pisati više kako i sam dobro primjećuješ ipak treba škole!!
- ultima_palabra
#853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvini, nisam mogao da ne prokomentarišem tu lucidnu analizu filma, pa u Holivudu samo čekaju na ovakveKapisla wrote:ultim palabra......... TI vjerovatno zbog tog nedostatka škole i pišeš postove od 4 (četiri) riječi, jer za pisati više kako i sam dobro primjećuješ ipak treba škole!!
A vas nekoliko je razvodnilo jednu obećavajuću temu jednim te istim kilometarskim postovima koje niko ne čita
- Kapisla
#854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ultima-palabra.........
Nije mi namjera razvodnjavanje teme nego razotkrivanje prevare na čijim osnovama se gradi ideja stranke. Za sve što navodim imam pouzdana saznanja da je istina. Nešto se može pročitati na internetu,dio saznam od ljudi koji su članovi stranke a dio saznam od ljudi koji su ranije sa nekim ljudima iz NS bili u drugim strankama. Puno toga su mi kazali Miro Lazović,Nermin Pećanac,Nermin Nikšić ,Dušan Šehovac Senad Avdić itd itd.I još nešto. Ja nikako ne mislim kada kažem da je NS prevara i laž da su druge stranke ok. Po meni svi su prevaranti i pohlepni paraziti koji žive na račun ovog prevarenog naroda ali je za razliku od drugih NS najlukavija u namjeri da nas prevari.
Nije mi namjera razvodnjavanje teme nego razotkrivanje prevare na čijim osnovama se gradi ideja stranke. Za sve što navodim imam pouzdana saznanja da je istina. Nešto se može pročitati na internetu,dio saznam od ljudi koji su članovi stranke a dio saznam od ljudi koji su ranije sa nekim ljudima iz NS bili u drugim strankama. Puno toga su mi kazali Miro Lazović,Nermin Pećanac,Nermin Nikšić ,Dušan Šehovac Senad Avdić itd itd.I još nešto. Ja nikako ne mislim kada kažem da je NS prevara i laž da su druge stranke ok. Po meni svi su prevaranti i pohlepni paraziti koji žive na račun ovog prevarenog naroda ali je za razliku od drugih NS najlukavija u namjeri da nas prevari.
- ultima_palabra
#855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ako si posvetio 30 postova NS, onda bi trebao bar stoju da napišeš o SDA, SBiH, Fahrinim...Kapisla wrote:Ultima-palabra.........
Ja nekako NS još ne vidim kao ozbiljnu stranku, a kamoli da su sposobni da prevare širu javnost, izruče Bošnjake četnicima, ili šta se već provlači na ovoj temi
-
palermo
#856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
iako sam rekao da mi je ova tema dosadila (i jeste, iskreno) opet moram nešto napisati. Moj u ovom trenutku porilično kritički stav prema Našoj Stranci dolazi prije svega od razočarenja i rekao bih iznevjerenih nada. Dočekao sam osnivanje Naše Stranke sa oduševljenjem, sa nadom da dolazi snaga koja može mobilisati ljude, pokrenuti ih, načiniti iskrenu promjenu. Možda su moja očekivanja bila pretjerana,ali ono što ovoj zemlji treba nije stranka sa ispravnim stavovima (imamo takve već, šta fali stavovima Liberalne strankle)) nego stranka koja može mobilizirati ljude, dodirnuti njihova srca učiniti da vjeruju u nemoguće. Moja očekivanja su bila da će naša Stranka iznjedriti istinske lidere, koje će ljudi slijediti, koji kad progovore iz njih zrači energija i osjećanje da istinski vjeruju u to i da njima vrijedi vjerovati. Ovoj zemlji nisu potrebne kozmetičke promjene nego istinska revolucija u načinu razmišljanja , promjeni sistema vrijednosti. Umjesto bavljenja nekakvim kvazi reformama, ja sam očekivao da će naša Stranka istupiti sa par jasnih stavova, dovoljno bi bilo da kažu, Bosna i Hercegovina je naša jedina domovina i u ovu stranku su dobro došli svi oni koji žele da je izgrađuju, da rade na njenu dobrobit i samim time i na svoju. Da kažu, u Bosni i Hercegovini za koju se mi borimo svaki čovjek će se osjećati slobodno na svakom dijelu njenog teritorija i uživat će ista prava. Da kažu, u Bosni i Hercegovini za koju se mi borimo neće postojati strah od preglasavanja naroda, jer ćemo ugraditi takve mehanizme koji će onemogućiti da se u bitnim pitanjima preglasavju narodi. Da kažu i, i ponavljaju ono zavnobihsku, Bosna i Hercegovina je naša, i bošnjačka i srpska i hrvatska. Da privlače u stranku ljude koji imaju hrabrost i harizmu, a ne da Naša Stranka postane utočište za kvazi opozicionare i kvazi zaštitinike ljudskih prava tipa Srđana Dizdarevića koji je na tom lažnom opozicionarstvu plovi već petanest godina. Da idu od kuće do kuće i objašnjavaju ko su, šta su, šta je to njihova ideja, i da kad obilaze sve te ljude oči njihovih članova sijaju od vjere u ono za što se zalažu.Umjesto ovih očekivanja, ja sam, dakle moje viđenje je, dobio samo stranku blizanca raznih stranaka od kojih su preslikali i načine rada i prije svega komformizam koji ima nudi ovaj sistem. Jako cijenim profesoricu Lamiju Tanović, imao sam prilike da je upoznam još dok je bila konzul u danskoj, znam kako je i šta je sve radila za Bosance i hercegovce, ali nikada ne bih glasao za nju i jenu partiju. Ne donosi promjenu, nema snagu, ne mobilizira ljude. Nažalost i Naša Stranka mi počinje ličiti na njih, bezbojna politička partija koja pokatkad izda saopštenje pri tome strogo pazeći da se ne bi netko ljutnuo, politička partija koja bi se jebala a da im pri tom ne uđe.
Ovdje se više puta proturila misao koja otprilike znači, imate za koga glasati šta se ovjde uopšte plekate i vodite brigu o Našoj Stranci. Ja bih samo primjetio da je to upućeno ljudima koji se najviše čitaju ovdje, koji u sebi kriju potencijal da povedu ljude, i jeste ovo je forum pod kojim se svi mi krijemo pod nickovima, ali bojim se da je tako i u stvarnom životu, umjesto da se Naša Stranka bori za te ljude, pridobija potencijalne lidere u svoje članstvo, ona vehemtno kaže, šta nas briga za vas, vi svakako nećete za nas glasati
Suviše su mi bila velika očekivanja, suviše sam idealistički ovo postavio, suviše tražim od Naše Stranke? Moguće....al nekako mislim da sam imao pravo to od njih očekivati.
Ovdje se više puta proturila misao koja otprilike znači, imate za koga glasati šta se ovjde uopšte plekate i vodite brigu o Našoj Stranci. Ja bih samo primjetio da je to upućeno ljudima koji se najviše čitaju ovdje, koji u sebi kriju potencijal da povedu ljude, i jeste ovo je forum pod kojim se svi mi krijemo pod nickovima, ali bojim se da je tako i u stvarnom životu, umjesto da se Naša Stranka bori za te ljude, pridobija potencijalne lidere u svoje članstvo, ona vehemtno kaže, šta nas briga za vas, vi svakako nećete za nas glasati
Suviše su mi bila velika očekivanja, suviše sam idealistički ovo postavio, suviše tražim od Naše Stranke? Moguće....al nekako mislim da sam imao pravo to od njih očekivati.
-
Pedja Kojovic
#857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
palermo
"Bosna i Hercegovina je naša jedina domovina i u ovu stranku su dobro došli svi oni koji žele da je izgrađuju, da rade na njenu dobrobit i samim time i na svoju. Da kažu, u Bosni i Hercegovini za koju se mi borimo svaki čovjek će se osjećati slobodno na svakom dijelu njenog teritorija i uživat će ista prava. Da kažu, u Bosni i Hercegovini za koju se mi borimo neće postojati strah od preglasavanja naroda, jer ćemo ugraditi takve mehanizme koji će onemogućiti da se u bitnim pitanjima preglasavju narodi."
Navedeni dio vaseg posta i jeste osnova politickog programa Nase stranke. I to onaj koji stoji u osnovnim principima u statutu. Clanska knjizica Nase stranke se sastoji od podataka o clanu i teksta UN/ove deklaracije o pravima covjeka.
p.k.
"Bosna i Hercegovina je naša jedina domovina i u ovu stranku su dobro došli svi oni koji žele da je izgrađuju, da rade na njenu dobrobit i samim time i na svoju. Da kažu, u Bosni i Hercegovini za koju se mi borimo svaki čovjek će se osjećati slobodno na svakom dijelu njenog teritorija i uživat će ista prava. Da kažu, u Bosni i Hercegovini za koju se mi borimo neće postojati strah od preglasavanja naroda, jer ćemo ugraditi takve mehanizme koji će onemogućiti da se u bitnim pitanjima preglasavju narodi."
Navedeni dio vaseg posta i jeste osnova politickog programa Nase stranke. I to onaj koji stoji u osnovnim principima u statutu. Clanska knjizica Nase stranke se sastoji od podataka o clanu i teksta UN/ove deklaracije o pravima covjeka.
p.k.
-
palermo
#858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
PedjaPedja Kojovic wrote:palermo
p.k.
Nebitno, ja ne vidim, ja ne čujem da je tako.......a nije da ne želim.
-
Pedja Kojovic
#859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
palermo
Mislim da ne bi bilo u redu da postavljam citav dokument ovdje.
Na nasoj stranici mozete pronaci sekciju "Politicki principi".
Tu, a i u drugim dokumentima stranke, mozete pronaci odgovore na vasa pitanja.
Svi dokumenti koje vidite na stranici su obavezujuci za sve organizacije Nase stranke, dakle i u Sarajevu i u Banjaluci i u Mostaru itd.
p.k.
Svi dokumenti koje vidite na stranici su obavezujuci za sve organizacije Nase stranke, dakle i u Sarajevu i u Banjaluci i u Mostaru itd.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
01.04.2010. - 13:12
Naša stranka predložila španskom ambasadoru Madridsku deklaraciju br. 2
Predsjednik Naše stranke Bojan Bajić i međunarodni sekretar Slobodan Nešković sastali su se jučer u Sarajevu sa ambasadorom Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Alejandrom San Martinom.
Tom prilikom predstavnici Naše stranke su sa San Martinom razgovarali o Deklaraciji koja se tiče ustavnih promjena u Bosni i Hercegovini, a koja se predlaže vladajućoj koaliciji u BiH na potpis sada, a predviđa sprovođenje nakon izbora, a koju je Španija najavila kao predsjedavajuća Evropske unije.
Naša stranka je španskom ambasadoru predložila izradu Madridske deklaracije broj 2, koja bi bila garant deblokiranja evropskog puta BiH, a koju bi vladajuća koalicija u BiH trebala odmah potpisati i primijeniti. Druga deklaracija sadrži samo tri tačke:
„Mi, vladajuća koalicija u BiH, obavezujemo se da ćemo istog trenutka: 1. Prestati sa otrovnom nacionalističkom retorikom, 2. Prekinuti sve korupcionističke radnje u institucijama države, 3. Pozvati kompetentne ljude iz oblasti razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, omogućiti im da rade i ne smetati im ni u kojem pogledu.“
Predsjednik Bajić upozorio je ambasadora da Evropska unija ne smije slati poruku vezanu isključivo za ustavne promjene, već da jasno mora saopštiti vlastima u BiH da posvađana, pokradena i ekonomski nerazvijena BiH nije dobrodošla u Evropsku uniju, saopšteno je iz Naše stranke.
Naša stranka predložila španskom ambasadoru Madridsku deklaraciju br. 2
Predsjednik Naše stranke Bojan Bajić i međunarodni sekretar Slobodan Nešković sastali su se jučer u Sarajevu sa ambasadorom Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Alejandrom San Martinom.
Tom prilikom predstavnici Naše stranke su sa San Martinom razgovarali o Deklaraciji koja se tiče ustavnih promjena u Bosni i Hercegovini, a koja se predlaže vladajućoj koaliciji u BiH na potpis sada, a predviđa sprovođenje nakon izbora, a koju je Španija najavila kao predsjedavajuća Evropske unije.
Naša stranka je španskom ambasadoru predložila izradu Madridske deklaracije broj 2, koja bi bila garant deblokiranja evropskog puta BiH, a koju bi vladajuća koalicija u BiH trebala odmah potpisati i primijeniti. Druga deklaracija sadrži samo tri tačke:
„Mi, vladajuća koalicija u BiH, obavezujemo se da ćemo istog trenutka: 1. Prestati sa otrovnom nacionalističkom retorikom, 2. Prekinuti sve korupcionističke radnje u institucijama države, 3. Pozvati kompetentne ljude iz oblasti razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, omogućiti im da rade i ne smetati im ni u kojem pogledu.“
Predsjednik Bajić upozorio je ambasadora da Evropska unija ne smije slati poruku vezanu isključivo za ustavne promjene, već da jasno mora saopštiti vlastima u BiH da posvađana, pokradena i ekonomski nerazvijena BiH nije dobrodošla u Evropsku uniju, saopšteno je iz Naše stranke.
-
palermo
#861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nas dvojica kao igra gluhih telefona. Ja u svom postu nisam rekao da vi niste stranka sa ispravnim stavovima, ja samo kažem da načini djelovanja, vaš rad na terenu i na javnoj sceni je komformistički, i da kao takav niti može mobilizirati građane BiH niti može donijeti političke rezultate. Naravno, ostavljam mogućnost da griješim, mada.......Pedja Kojovic wrote:palermo
p.k.
-
keno75
#862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa,
1. Priznati i poštovati svačije pravo da se izjašnjava kao Srbin, Bošnjak, Bosanac, Čeh ili kako god, ali jednom za svagda odbaciti analize nacionalnih politika i bavljenje demografijom. Istorija i demografija nam je toliko komplikovana da je niko ne može raspetljavati, a da nekog ne povrijedi. Imamo jako puno "istina" i zato ih (skoro) sve treba odbaciti.
2. Zašto ne usvojiti "ljiljane" kao grb ili simbol NS-a? Ne ljiljane kao zastavu Armije BiH, nego ljiljane kao jedini simbol koji je zajednički svima : Grb zadnjeg Nemanjića, katolika, Bosanca, moćne i prosperitetne Bosne...
3. Osim Bosne i njenih građana ne spominjati više ništa drugo. Ostati u okviru ustava i važećeg uređenja, ali ignorisati sve ono što nas čini nenormalnim u odnosu na "normalni" svijet. Prosto bojkotirati sva odlučivanja i rasprave od važnosti za "nacionalne" interese.
4. Svi političari su lopovi, prema tome prestati se ponašati kao političar: promjeniti imidž političara. Dakle, bez izbornih plakata, slika sa konferencija, susreta sa međunarodnim partnerima, a pogotovu prestati kritikovati i optuživati druge političare. Čemu? Svima je sve jasno, samo se ponavljamo/te kao papagaji. Bakir H. je sasvim dovoljan da ukazuje na kriminal i ostalo.
5. Za promjenu početi raditi, vlast će doći kada dođe vrijeme. Simpatije možete dobiti od sviju, glasove od nekolicine. Predizborni skupovi su dosadni, mladi ovih, mladi onih...dokle više? K'o što reče jedan gore, treba krenut po kućama, ciljanim grupama. Izaberite jedan problem, jednog mjesta ili bar jednog čovjeka i mobilišite cijelu NS da ga riješi. Šta misliš koliko bi se problema moglo riješiti? I koliku bi podršku prikupili?
6. Staviti akcenat na dobro. Ističite šta je to pozitivno u BiH i šta je bilo dobro, pokažite svima da je to njihova zemlja i da su oni dio toga (Nobelova, Vučko, Oskar...Kravice, Mostar,Kastel ... vinarija Vukoje, travnički sir, dobar med, zova... rafting, tornjak itd.) Iskoristite svoju predizbornu kampanju da ljudima predstavite zemlju. Dok se mi raspravimo, sve ćemo zijanit'. Pokažite ljudima šta gube.
7. Zamislite jedan dan ili sedmicu života građana BiH kakvu vi želite i napravite film o tome (to bar možete). Pokažite ga ovo ljeto.
Šta misliš Peđa? Bi li ovo radilo? Ako ne, zašto?
1. Priznati i poštovati svačije pravo da se izjašnjava kao Srbin, Bošnjak, Bosanac, Čeh ili kako god, ali jednom za svagda odbaciti analize nacionalnih politika i bavljenje demografijom. Istorija i demografija nam je toliko komplikovana da je niko ne može raspetljavati, a da nekog ne povrijedi. Imamo jako puno "istina" i zato ih (skoro) sve treba odbaciti.
2. Zašto ne usvojiti "ljiljane" kao grb ili simbol NS-a? Ne ljiljane kao zastavu Armije BiH, nego ljiljane kao jedini simbol koji je zajednički svima : Grb zadnjeg Nemanjića, katolika, Bosanca, moćne i prosperitetne Bosne...
3. Osim Bosne i njenih građana ne spominjati više ništa drugo. Ostati u okviru ustava i važećeg uređenja, ali ignorisati sve ono što nas čini nenormalnim u odnosu na "normalni" svijet. Prosto bojkotirati sva odlučivanja i rasprave od važnosti za "nacionalne" interese.
4. Svi političari su lopovi, prema tome prestati se ponašati kao političar: promjeniti imidž političara. Dakle, bez izbornih plakata, slika sa konferencija, susreta sa međunarodnim partnerima, a pogotovu prestati kritikovati i optuživati druge političare. Čemu? Svima je sve jasno, samo se ponavljamo/te kao papagaji. Bakir H. je sasvim dovoljan da ukazuje na kriminal i ostalo.
5. Za promjenu početi raditi, vlast će doći kada dođe vrijeme. Simpatije možete dobiti od sviju, glasove od nekolicine. Predizborni skupovi su dosadni, mladi ovih, mladi onih...dokle više? K'o što reče jedan gore, treba krenut po kućama, ciljanim grupama. Izaberite jedan problem, jednog mjesta ili bar jednog čovjeka i mobilišite cijelu NS da ga riješi. Šta misliš koliko bi se problema moglo riješiti? I koliku bi podršku prikupili?
6. Staviti akcenat na dobro. Ističite šta je to pozitivno u BiH i šta je bilo dobro, pokažite svima da je to njihova zemlja i da su oni dio toga (Nobelova, Vučko, Oskar...Kravice, Mostar,Kastel ... vinarija Vukoje, travnički sir, dobar med, zova... rafting, tornjak itd.) Iskoristite svoju predizbornu kampanju da ljudima predstavite zemlju. Dok se mi raspravimo, sve ćemo zijanit'. Pokažite ljudima šta gube.
7. Zamislite jedan dan ili sedmicu života građana BiH kakvu vi želite i napravite film o tome (to bar možete). Pokažite ga ovo ljeto.
Šta misliš Peđa? Bi li ovo radilo? Ako ne, zašto?
-
Pedja Kojovic
#863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
keno75
Ne znam da li bi predlozeno moglo funkcionisati. Mozete probati.
Nasoj stranci ili ne odgovaraju neki od vasih prijedloga ili ih vec sprovodi.
Objasnjenje bi zahtjevalo puno vremena i prostora, ali generalno se, rekao bih, radi o prepojednostavljenju
onoga sto neka politicka stranka mora i treba da radi.
U svakom slucaju hvala na sugestiji.
p.k.
Objasnjenje bi zahtjevalo puno vremena i prostora, ali generalno se, rekao bih, radi o prepojednostavljenju
p.k.
-
keno75
#864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mozes li samo navesti koji ne odgovaraju, a koji se sprovode?Pedja Kojovic wrote:keno75
p.k.
-
Pedja Kojovic
#865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
keno75
1) Jedna od osnovnih principa NS-a.
2) NS vec ima svoj graficki identitet
3) ?
4) ?
5) Stranacki skupovi, ukljucjuci i metode koje spominjete su dio nacina rada NS-a.
6) To, izmedju ostalog i radimo
7) Neizvodivo
p.k.
3) ?
4) ?
5) Stranacki skupovi, ukljucjuci i metode koje spominjete su dio nacina rada NS-a.
7) Neizvodivo
p.k.
-
Abacija
#866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mozda ti nisi ali zato tvrdim ja da NS ima neispravne stavove. Cuj u madridskoj deklaraciji br. 2 od nacionalista zahtijevati sljedece:palermo wrote:Nas dvojica kao igra gluhih telefona. Ja u svom postu nisam rekao da vi niste stranka sa ispravnim stavovima, ja samo kažem da načini djelovanja, vaš rad na terenu i na javnoj sceni je komformistički, i da kao takav niti može mobilizirati građane BiH niti može donijeti političke rezultate. Naravno, ostavljam mogućnost da griješim, mada.......Pedja Kojovic wrote:palermo
p.k.
1. Prestati sa otrovnom nacionalističkom retorikom, 2. Prekinuti sve korupcionističke radnje u institucijama države, 3. Pozvati kompetentne ljude iz oblasti razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, omogućiti im da rade i ne smetati im ni u kojem pogledu.
Njih treba u zatvor strpati a ne ih nesto moliti.
- buzzer
#867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa hajd ne budi lijen i porani sutra pa ih trzni do tunjica.Abacija wrote:Mozda ti nisi ali zato tvrdim ja da NS ima neispravne stavove. Cuj u madridskoj deklaraciji br. 2 od nacionalista zahtijevati sljedece:palermo wrote:Nas dvojica kao igra gluhih telefona. Ja u svom postu nisam rekao da vi niste stranka sa ispravnim stavovima, ja samo kažem da načini djelovanja, vaš rad na terenu i na javnoj sceni je komformistički, i da kao takav niti može mobilizirati građane BiH niti može donijeti političke rezultate. Naravno, ostavljam mogućnost da griješim, mada.......Pedja Kojovic wrote:palermo
p.k.
1. Prestati sa otrovnom nacionalističkom retorikom, 2. Prekinuti sve korupcionističke radnje u institucijama države, 3. Pozvati kompetentne ljude iz oblasti razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, omogućiti im da rade i ne smetati im ni u kojem pogledu.![]()
Njih treba u zatvor strpati a ne ih nesto moliti.
-
Abacija
#868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A neke bi mogao odvesti na Jagomir.buzzer wrote:
pa hajd ne budi lijen i porani sutra pa ih trzni do tunjica.
-
keno75
#869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
1. Ne radi se o principima nego o "analizama politika" i "demografijama"Pedja Kojovic wrote:keno75
3) ?
4) ?
7) Neizvodivo
p.k.
2. Gluho bilo k'o pitari
3. i 4. nisi razumio ili ne valja prijedlog ?
5. metode su iste kao kod ostalih
6. gdje, da i ja šta vidim? na stranici NS nemate nijednu fotografiju niti bilo šta multimedijalno, osim mapice jadne isječene BiH
Na FB-u 30-tak slika, od toga 28 "nasih ljudi"
7. Zašto? Zato što nemate viziju ili ne znate kako se pravi film? Onako prepojednostavljeno, mislim da je bar 50 puta lakše napravit kratki film do ljeta, nego riješiti 5% problema ove države.
Ima li šta novo kod vas? Dosad je sve već vidjeno.
-
Abacija
#870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bajić je uputio poziv srpskim i bošnjačkim nacionalistima da ovu deklaraciju ne koriste u političke svrhe, "jer ovo je moralni čin Srbije koji odgovornost individualizira, koji ni u kom pogledu ne narušava ustavno ustrojstvo BiH".
Koga je strah da se ustavno ustrojstvo BiH promijeni?! Nacionaliste na celu sa Dodikom.-LIBERO- wrote:Pa i pomenuo je to jer se ocekuje da ce i jedni i drugi nacionalisti pokusati iskoristiti ovu deklaraciju za promociju svojih nacionalistickih politika i strasenja/ohrabrivanja naroda i samim tim homogenizaciju pred predstojece izbore.Abacija wrote:To pitaj predsjednika Nase Stranke. On je prvi pomenuo ustavno uredjenje.VjecitiStudent wrote:Prije no sto nastavite sa ovim izljevima patriotizma, moze li ko prvo objasniti, kakve uzrocno-posljedicne veze ima deklaracija parlamenta Srbije sa Ustavom BIH?
I koga onda Bajic ovdje smiruje?! ------------ -- ---- -- -------. (Popuni prazna mjesta.)
- Realist-idealist
#871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
1. Ovo je tipican primjer zabusavanja koje je svosjstveno bezprogramskim strankama i ljudima koji manipulisu. Cuj prestati sa otrovnom nacionalistickom retorikom? Ko, sta i kako je rekao? Ovavko formuliranje "stavova" je rastezljivo pa moze da ukljuci i nekoga trazi od RS-a na pr. da prestane sa aparhejdom prema bosnjackim i hrvatskim povratnicima a moze da ukljucje i nekoga ko govori da treba poklati i protjerati one druge (srbe, hrvate, bosnjake nebitno). Najlakse se sakriti i okititi iza retorike koja nista ne porucuje1. Prestati sa otrovnom nacionalističkom retorikom, 2. Prekinuti sve korupcionističke radnje u institucijama države, 3. Pozvati kompetentne ljude iz oblasti razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, omogućiti im da rade i ne smetati im ni u kojem pogledu.
2. Opet demagogija! bas zato sto ste im rekli prekinuce korupciju, bravo. ovo nije radi izneseno radi borbe protiv korupcije nego promoviranja sebe u silu koja je antikorupcijska i postena toboze. jeftino nema sta
3. Cuj pozvati kompetentne ljude!? sta to znaci pozvati? sta to znaci "omoguciti"? kako ? deklaracijom? a najbolja mi je ova mahalska klauzula "i ne smetati im ni u kojem pogledu"
Bas ste postali "politicari". Ovo me podsjeca na predizborne kampanje SDP-a pa kad dodjose na vlast nigdje ni radnih mijesta ni ekonomije nego rasturise drzavnu imovinu ko tepsiju hurmasica.
-
jefferson
#872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Realist-idealist wrote:1. Ovo je tipican primjer zabusavanja koje je svosjstveno bezprogramskim strankama i ljudima koji manipulisu. Cuj prestati sa otrovnom nacionalistickom retorikom? Ko, sta i kako je rekao? Ovavko formuliranje "stavova" je rastezljivo pa moze da ukljuci i nekoga trazi od RS-a na pr. da prestane sa aparhejdom prema bosnjackim i hrvatskim povratnicima a moze da ukljucje i nekoga ko govori da treba poklati i protjerati one druge (srbe, hrvate, bosnjake nebitno). Najlakse se sakriti i okititi iza retorike koja nista ne porucuje1. Prestati sa otrovnom nacionalističkom retorikom, 2. Prekinuti sve korupcionističke radnje u institucijama države, 3. Pozvati kompetentne ljude iz oblasti razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, omogućiti im da rade i ne smetati im ni u kojem pogledu.
2. Opet demagogija! bas zato sto ste im rekli prekinuce korupciju, bravo. ovo nije radi izneseno radi borbe protiv korupcije nego promoviranja sebe u silu koja je antikorupcijska i postena toboze. jeftino nema sta
3. Cuj pozvati kompetentne ljude!? sta to znaci pozvati? sta to znaci "omoguciti"? kako ? deklaracijom? a najbolja mi je ova mahalska klauzula "i ne smetati im ni u kojem pogledu"
Bas ste postali "politicari". Ovo me podsjeca na predizborne kampanje SDP-a pa kad dodjose na vlast nigdje ni radnih mijesta ni ekonomije nego rasturise drzavnu imovinu ko tepsiju hurmasica.
Sreca nasa realist da ovakve floskule i demagogiju nemaju SDA i SZBiH, HDZ, SNSD i slicne kriminalne organizacije!
Mislim da ako bi ugasili NS ili SDP, jeli bi zlatnim kasikama kako ono neko obeca nekad davno! NS i SDP su zadnja prepreka tom decenijskom snu nasih konstitutivnih naroda.
- Bosnolog
#873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao prvo nisu budalastinje pisati i pricati o Karadzicu i posljedicam njegovog zla,kada se na njegovoj fasisoidnoj ostavstini grade polazne ostnove i temelji programske stranke koju podrzavas i oni koji prihvataju kao polaznu osnovu legalizaciju fasisoidne ostavstine ,a ta ista stranka se javno deklarise i prodaje pod kvazi gradanska,...kecher II wrote:@bosnolog
kako i ko? vrlo jednostavno pitanje,
a ne da mi prosipas ovde kojekakve budalastine o karadzicu ovom onom, znam ja ko je i sta je karadzic i sta je RS,
da ti opet ponovim KAKO i KO bosnolog?
Bosnolog, ukoliko nije tajna glasas li ti na izborima i za koga, interesuje me koja je to opcija koja nudi rjesenja tebi potrebna i zivotno znacajna, i ja bih volio glasat za takvu opciju i kako ce to rijesiti?
BiH multinacinolna, jedinstvena, prosperitetna, ukratko pozeljna za zivit u njoj. KAKO i KO?
Svako pravno uredeno i demokratsko drustvo je obavezno obezbjediti i garantovati svakom gradaninu kao individui i najbitnijem segmentu tog drustva zastitu svih ljudskaih grdanskih,vjerskih,radnih,,zivotnih i svakih drugih prava i sloboda,....Sto bi trebalo znaciti da su svi jednaki ped zakonom bez obzira o kome se radilo,.....ovo bi trebao biti prvi postulat gradanske stranke,...... upraov NS je pljunula u svoje gradanske principe i moralni kredibilitet kada je odlucila da joj platforma/osnova/ bude nasljede Karadiceve fasiosidne ostavstine,to jest priznavanje rezultata rata,agresije,progona etnickog ciscenja,opstruiranja povratka ljudi na svoja prijeratna prebivalista kao i rasciscavanja sa prosloscu...
Mi ovdje mozemo da pricamo o ekonomiji drustva,strateskim ekonomskim i nacionalninim programima drzave od vitalnog znacaja za razvoj iste,standardu ljudi,skolstva,sportu odnsno bilo kojeg segmenta problema nase privrede i drustva kao cijeline,ali ako je stranka uzela za svoju bazu polazne osnove naslijede presudenog i dokazanog fasizma onda je debelo truhlo u viziji te iste stranke zbog prihvatanja iskrivljene slike ogledala u koji gleda i prica nam price prilagodene uhu vodeci racuna da se ne bi zamjerili nekome i pridobili i one koji bastine Karadzicevu fasisticku ostavstinu,.....
Nema zdrave stranke niti buducnosti iste ako se ista bazira i oslanaj na temeljima koji leze na masovnim grobnicama.Ovaj postojeci Deytonsko ludacki ustav je nametnut i on nikada nie prosao demokratsku proceduru usvajanja u institucijama sistema drzave niti su gradanai BiH dali posljednju rijec referendumskim prihvatanjem kao najsvetijeg demokratskog pravila i ogledala jedne pravno uredene demokratske i slobodne zemlje,....
Mi potorsismo desetine hiljada postova na raznim temam i sprzismo uzalud enerigiju sa malo ucinka.Ovdje ljudi iznose svoje vizije,stavove,poglede,analize,prijedloge i dokaze na mnogima temama da bi medusobno razmijenili iskustva s ciljem da utice na drustvo koje bi zeljeli izgraditi bolje za svoju zivotnu,i radnu sredinu a koja je refleksija svega sto se i njemu kreira i desava.
Pitas me za koju stranku glasam,......Glasam za stranku koja u svojim programskim nacelima ima one elemente,stavove i programske vizije drustva koji se najblize poklapaju mojima,.....Jedna od tih stranka koja je mogla imati moju podrsku i prihvatanje je bila i ova ali nakon ovog Bajicevog autogola i totalnog apsurda prihvatanja nepravde proslosti,nakon svih presuda i dokaza,sto je za mene razocaravajuce opasnija od onih kojie zagovaraju podjelu i nestanak drzave svih ovih godina a danas su zbog toga dovedene pred izbor opstanaka ili nestanka ovisno o tome da li ce nastaviti voziti jednosmjernom ulicom prije nego bude satrana u naletu onih koji voze zakonski regulisanim smjerom sa mnogo jacom snagom.NS je za mene mozda i najvece razocarenje jer je prokockala historijsku sansu da se nametne kao istinska gradanska stranka svih dobronamjernih ljudi.
Bajic i drustvo su tu napravili najvecu fulu i sami sebe diskvalifikovali u startnim pozicijama programske osnove basitneci naslijede krvave i nepravedne proslosti,......
Za koga cu glasati je moja licna stvar i svako ima pravo da to zadrzi za sebe.Zapamti da izborne pobjede ne odlucuju oni koji uvijek glasaju iskljucivo za svoju stranku vec glasovi onih koji nisu vezani za jednu stranku vec glasaju za programska nacela i osnovne postulate stranke to jest bolju,pravedniju,prosperitetniju i sretniju zivotnu i porodicnu buducnost ako je prepoznaju u stranci kojoj daju svoj glas,......
- Realist-idealist
#874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I ja mislim, al barem su iskreni u svom lopovluku i rusenju. A ova duhovna fukara nam siluje dushe. Cudno mi je da stavljas NS i SDP u istu ravan. Nije, nego SDP je sam sebi prepreka jer je zamrsen u svoju idelosku besvijest, usput sebe lazuci da je multietnicka a glasa za nju 80 posto bosnjaka (ej al izvini, bosnjaci ne postoje nego ovi majku neki bosanci sta li pa se to i ne pika ) a i sami su ogrezli u kriminalu isto kolko i ovi drugi. A NS je usputno prepreka SDP-u a u svojoj budalastini i naivnosti (nadam se da je naivnost) je prepreka i Bosni i Hercegovini da se fokusira na prave stvari jer ipak SDP kolko god ih ne gotivim su ozbiljna politicka stranka a ne pupa hava, ugasite otrovni nacionalisticki govor, dovedite strucnjake za ekonomiju, unistimo nezaposlenost, hureeej, malogradjanska revolucija...jefferson wrote:Realist-idealist wrote:1. Ovo je tipican primjer zabusavanja koje je svosjstveno bezprogramskim strankama i ljudima koji manipulisu. Cuj prestati sa otrovnom nacionalistickom retorikom? Ko, sta i kako je rekao? Ovavko formuliranje "stavova" je rastezljivo pa moze da ukljuci i nekoga trazi od RS-a na pr. da prestane sa aparhejdom prema bosnjackim i hrvatskim povratnicima a moze da ukljucje i nekoga ko govori da treba poklati i protjerati one druge (srbe, hrvate, bosnjake nebitno). Najlakse se sakriti i okititi iza retorike koja nista ne porucuje1. Prestati sa otrovnom nacionalističkom retorikom, 2. Prekinuti sve korupcionističke radnje u institucijama države, 3. Pozvati kompetentne ljude iz oblasti razvoja ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta, omogućiti im da rade i ne smetati im ni u kojem pogledu.
Sreca nasa realist da ovakve floskule i demagogiju nemaju SDA i SZBiH, HDZ, SNSD i slicne kriminalne organizacije!
Mislim da ako bi ugasili NS ili SDP, jeli bi zlatnim kasikama kako ono neko obeca nekad davno! NS i SDP su zadnja prepreka tom decenijskom snu nasih konstitutivnih naroda.
-
klixober
#875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Pedja
Imao bih par pitanja...
Kada smo diskutovali o mogucnosti kupovine NTV99 od strane grada Sarajeva,ti si rekao,a to je i stav NS pretpostavljam,da mediji trebaju biti nezavisni,da bi NTV99 vjerovatno bila SDP-ovo glasilo itd.
Iako ja smatram da je nezavistan medij imaginaran pojam i da svaki mediji vuce ka nekoj politickoj opciji,postujem tvoje misljenje.
Medjutim,pitao bih te,da li BH Dane smatras nezavisnim medijom? Naime,prije osnivanja NS si ti u Danima napisao otvoreno pismo Lagumdziji da se povuce sa cela SDP-a.Sadasnji predsjednik "Nase Stranke" je u BH Danima dugo vremena imao kolumnu..a treca bitna licnost iz NS - Dino Mustafic,se skoro u svakom broju BH Dana promovise u pozitivnom smislu.
Iako smatram da BH Dani otvoreno podrzavaju i promovisu NS,citam ih s vremena na vrijeme.Navescu sta sam procitao u danasnjem broju...
-Prvo Senad Pecanin pise o NTV99,gradonacelniku Behmenu,a ne trebam ni spominjati da sve sto je napisao su identicni stavovi politicara NS.
-Nakon toga ide intervju sa Gorcinom Stojanovicem koji je uradio predstavu na tekst Pedje Kojevica.
-U "bosanskom barometru" je "Nasa Stranka" ocijenjena najboljom ocjenom sa tri zvjezdice,sto predstavlja odlican potez,zato sto su/ste osnovali odbor za RS.Naravno,tu je opet neizostavno spominjanje SDP-a u negativnom kontekstu.
-Kao slag na tortu je kolumna predsjednika "Nase Stranke",Bojana Bajica.Jedini medij u BiH u kojem predsjednik stranke,ili bitan politicar,imaju svoju kolumnu,je glasilo SNSD-a Reporter.Naravno,Avaz je apsolutno stranacko glasilo.
Dakle,mene zanima,da li smatras da su BH Dani nezavistan medij,koliko novinara BH Dana su clanovi NS i koliki je uticaj Senada Pecanina bio uopste na osnivanje NS?
Ja licno mislim da su BH Dani u potpunosti medij "Nase Stranke" i da su pomalo licemjerne optuzbe iz NS SDP-u da ima,ili da pokusava imati svoj medij,kada i NS ima svoj medij.Na kraju krajeva,ja nemam nista protiv toga da BH Dani "guraju" i podrzavaju NS,zato sto i sam simpatisem tu stranku,ali nemojte optuzivati SDP za nesto sto i sami imate/radite.
Imao bih par pitanja...
Kada smo diskutovali o mogucnosti kupovine NTV99 od strane grada Sarajeva,ti si rekao,a to je i stav NS pretpostavljam,da mediji trebaju biti nezavisni,da bi NTV99 vjerovatno bila SDP-ovo glasilo itd.
Iako ja smatram da je nezavistan medij imaginaran pojam i da svaki mediji vuce ka nekoj politickoj opciji,postujem tvoje misljenje.
Medjutim,pitao bih te,da li BH Dane smatras nezavisnim medijom? Naime,prije osnivanja NS si ti u Danima napisao otvoreno pismo Lagumdziji da se povuce sa cela SDP-a.Sadasnji predsjednik "Nase Stranke" je u BH Danima dugo vremena imao kolumnu..a treca bitna licnost iz NS - Dino Mustafic,se skoro u svakom broju BH Dana promovise u pozitivnom smislu.
Iako smatram da BH Dani otvoreno podrzavaju i promovisu NS,citam ih s vremena na vrijeme.Navescu sta sam procitao u danasnjem broju...
-Prvo Senad Pecanin pise o NTV99,gradonacelniku Behmenu,a ne trebam ni spominjati da sve sto je napisao su identicni stavovi politicara NS.
-Nakon toga ide intervju sa Gorcinom Stojanovicem koji je uradio predstavu na tekst Pedje Kojevica.
-U "bosanskom barometru" je "Nasa Stranka" ocijenjena najboljom ocjenom sa tri zvjezdice,sto predstavlja odlican potez,zato sto su/ste osnovali odbor za RS.Naravno,tu je opet neizostavno spominjanje SDP-a u negativnom kontekstu.
-Kao slag na tortu je kolumna predsjednika "Nase Stranke",Bojana Bajica.Jedini medij u BiH u kojem predsjednik stranke,ili bitan politicar,imaju svoju kolumnu,je glasilo SNSD-a Reporter.Naravno,Avaz je apsolutno stranacko glasilo.
Dakle,mene zanima,da li smatras da su BH Dani nezavistan medij,koliko novinara BH Dana su clanovi NS i koliki je uticaj Senada Pecanina bio uopste na osnivanje NS?
Ja licno mislim da su BH Dani u potpunosti medij "Nase Stranke" i da su pomalo licemjerne optuzbe iz NS SDP-u da ima,ili da pokusava imati svoj medij,kada i NS ima svoj medij.Na kraju krajeva,ja nemam nista protiv toga da BH Dani "guraju" i podrzavaju NS,zato sto i sam simpatisem tu stranku,ali nemojte optuzivati SDP za nesto sto i sami imate/radite.
Last edited by klixober on 01/04/2010 19:53, edited 1 time in total.