FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- simonese
#851 Re: FC Bayern Munchen
Bayern uzima lagano LP
- madtv
#852 Re: FC Bayern Munchen
DFB Pokal - Raus...
-
extraordinary
#853 Re: FC Bayern Munchen
Bayern ostaje bez ikakvog naslova ove sezone.
- madtv
#854 Re: FC Bayern Munchen
mogli bi usput i bez trenera da ostanuextraordinary wrote:Bayern ostaje bez ikakvog naslova ove sezone.
-
extraordinary
#855 Re: FC Bayern Munchen
Ako otmu Kloppa Dortmundu, taj ostanak bez trenera bi im se maksimalno isplatio. Al haj ga otmi.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#856 Re: FC Bayern Munchen
topex wrote:NEmogu da vjerujem da nema ove teme, Bayern, tim koji ce veceras da unisti Fiorentinu!!!
grohotom se smijem!!!
-
extraordinary
#857 Re: FC Bayern Munchen
Bayern jeste prošle godine dogurao puno dalje od očekivanog, mada ta Fiorentina nije baš uništena ali eto.
- madtv
#858 Re: FC Bayern Munchen
otece...bio je on kandidat prije Van Gaala, ali opekli se Klinsmannom, pa su trazili nekoga "iskusnijeg"extraordinary wrote:Ako otmu Kloppa Dortmundu, taj ostanak bez trenera bi im se maksimalno isplatio. Al haj ga otmi.
ali sada ce ovaj titulu da osvoji, tako da je to provjerena roba
-
extraordinary
#859 Re: FC Bayern Munchen
I to na koji način. Samo da mu daju vremena da napravi od njih ono što je od Dortmunda napravio, ponovo bi ih bilo milina gledati.madtv wrote:otece...bio je on kandidat prije Van Gaala, ali opekli se Klinsmannom, pa su trazili nekoga "iskusnijeg"extraordinary wrote:Ako otmu Kloppa Dortmundu, taj ostanak bez trenera bi im se maksimalno isplatio. Al haj ga otmi.
ali sada ce ovaj titulu da osvoji, tako da je to provjerena roba
- simonese
#860 Re: FC Bayern Munchen
van Gaal napusta Bayern na kraju sezone
trazi se novi trener
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... erden.html
trazi se novi trener
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... erden.html
- simonese
#861 Re: FC Bayern Munchen
Ottmare,vrati se,pliiiz 
- Fourier88
#862 Re: FC Bayern Munchen
a ne znam šta kenjaju, frajer fura istu politiku kako je došao i odjednom im ne štima. uhvatili ih prpa zbog LP. isti slučaj u Šalkeu, eno Magath samo što nije završio svoje a upravo ga doveli da se konačno formira dugoročni tim.
moja pretpostavka da na ljeto Sammer dolazi, a Van Gaal poslije Jogija postaje njemački selektor.
moja pretpostavka da na ljeto Sammer dolazi, a Van Gaal poslije Jogija postaje njemački selektor.
- vicious
#863 Re: FC Bayern Munchen
Ovo prvo možda još i nekako, mada sumnjam jer je Sammer previše svojeglav da bi opstao pored Hoenessa i Rummeniggea.Fourier88 wrote:a ne znam šta kenjaju, frajer fura istu politiku kako je došao i odjednom im ne štima. uhvatili ih prpa zbog LP. isti slučaj u Šalkeu, eno Magath samo što nije završio svoje a upravo ga doveli da se konačno formira dugoročni tim.
A ovo drugo, nema teorije.
- hopi
#864 Re: FC Bayern Munchen
Po meni najbolje bi za Bayern bilo da se vrati Ottmar Hitzfeld i to po treći put, otišao je samo da bi Klinsman bio trener
-
extraordinary
#865 Re: FC Bayern Munchen
Otišao je jer je sam htio da ode. Nije ni potpisao neki dugoročni ugovor.hopi wrote:Po meni najbolje bi za Bayern bilo da se vrati Ottmar Hitzfeld i to po treći put, otišao je samo da bi Klinsman bio trener
- MeanMachine
#866 Re: FC Bayern Munchen
Upravo tako, htio je da ode i da do kraja svoje trenerske karijere vodi neku reprezentaciju jer je smatrao da mu je posao trenera u klubu postao previše stresan s obzirom na njegove godine i konstantni pritisak kojem je izložen trener jednog kluba kao što je Bayern.extraordinary wrote:Otišao je jer je sam htio da ode. Nije ni potpisao neki dugoročni ugovor.hopi wrote:Po meni najbolje bi za Bayern bilo da se vrati Ottmar Hitzfeld i to po treći put, otišao je samo da bi Klinsman bio trener
Što se tiče novog trenera od naredne sezone mislim da bi optimalno bilo dovesti Kloppa iz Dortmunda (znam da je ovo nerealno iz više razloga, ali eto čovjek ima želje), ali ima tu još kandidata koji su vrijedni razmatranja: Mourinho (naravno samo ako napusti Real na kraju sezone o čemu se već odavno špekuliše, a Bayern je i ranije bio sa njim u kontaktu), Mathias Sammer (dosta dobro rješenje), Jogi Löw (ali bi on tek mogao da krene sa radom poslije Eura 2012. što je po meni mali minus) i ima tu možda još pokoji kandidat da sad ne nabrajam sve redom.
Ovih dana se sve više pominje ime Jupp Heynckes u njemačkim medijima ali nisam baš siguran da bi on dugoročno bio dobro rješenje za Bayern.
Bez obzira ko dođe na trenersku poziciju poslije Van Gaal-a potrebno je svakako osvježiti i igrački kadar novim pojačanjima (prije svega odbranu - stoper i lijevi bek, ali i jedan napadač će trebati ako Klose odluči da ode na kraju sezone što je vrlo izvjesno). Isto tako bi trebalo neke igrače uputiti da sebi traže novi klub (tu prije svega mislim na Pranjića, Tymoshchuka i van Buyten-a).
Kako god da uprava Bayerna odluči u vezi angažmana novog trenera nadam se da će ovaj put konačno (nakon Hitzfelda) naći dugoročno rješenje za ovu poziciju.
-
extraordinary
#867 Re: FC Bayern Munchen
Ja nešto nisam uvjeren u to da će Bayern naći dugoročno rješenje na poziciji trenera, jer većini trenera ne daju pare za pojačanja, pa kad ne uspiju ostvariti zacrtano, onda su oni glavni krivci. To su uradili Magathu pa je ispao kriv za sve, manje - više i van Gaala je to okrznulo sad, jer ne može se praviti ni njemački a kamoli evropski šampion sa Buytenom, Tymoshchukom i sličnima. Hoeness je uvjeren da pojačanja nisu potrebna a očito je da je ovo samo sjena moćnog Bayerna sa kraja devedesetih o kakvom oni sanjaju.MeanMachine wrote: Upravo tako, htio je da ode i da do kraja svoje trenerske karijere vodi neku reprezentaciju jer je smatrao da mu je posao trenera u klubu postao previše stresan s obzirom na njegove godine i konstantni pritisak kojem je izložen trener jednog kluba kao što je Bayern.
Što se tiče novog trenera od naredne sezone mislim da bi optimalno bilo dovesti Kloppa iz Dortmunda (znam da je ovo nerealno iz više razloga, ali eto čovjek ima želje), ali ima tu još kandidata koji su vrijedni razmatranja: Mourinho (naravno samo ako napusti Real na kraju sezone o čemu se već odavno špekuliše, a Bayern je i ranije bio sa njim u kontaktu), Mathias Sammer (dosta dobro rješenje), Jogi Löw (ali bi on tek mogao da krene sa radom poslije Eura 2012. što je po meni mali minus) i ima tu možda još pokoji kandidat da sad ne nabrajam sve redom.
Ovih dana se sve više pominje ime Jupp Heynckes u njemačkim medijima ali nisam baš siguran da bi on dugoročno bio dobro rješenje za Bayern.
Bez obzira ko dođe na trenersku poziciju poslije Van Gaal-a potrebno je svakako osvježiti i igrački kadar novim pojačanjima (prije svega odbranu - stoper i lijevi bek, ali i jedan napadač će trebati ako Klose odluči da ode na kraju sezone što je vrlo izvjesno). Isto tako bi trebalo neke igrače uputiti da sebi traže novi klub (tu prije svega mislim na Pranjića, Tymoshchuka i van Buyten-a).
Kako god da uprava Bayerna odluči u vezi angažmana novog trenera nadam se da će ovaj put konačno (nakon Hitzfelda) naći dugoročno rješenje za ovu poziciju.
-
emirbey_7
#868 Re: FC Bayern Munchen
@meanmachine,
Klopp je trajno rjesenje?
Ne mogu tih jednoepizodnih trenera.
Hiddink je pravi izbor. Jup Heykens rame uz rame s njim.
Klopp je trajno rjesenje?
- Bosanski_kralj
#869 Re: FC Bayern Munchen
van Gal je odlučio da mu Lucio ne treba jer je sa sobom dove nekoliko "klasnih" igrača iz Holandije.extraordinary wrote: Ja nešto nisam uvjeren u to da će Bayern naći dugoročno rješenje na poziciji trenera, jer većini trenera ne daju pare za pojačanja, pa kad ne uspiju ostvariti zacrtano, onda su oni glavni krivci. To su uradili Magathu pa je ispao kriv za sve, manje - više i van Gaala je to okrznulo sad, jer ne može se praviti ni njemački a kamoli evropski šampion sa Buytenom, Tymoshchukom i sličnima. Hoeness je uvjeren da pojačanja nisu potrebna a očito je da je ovo samo sjena moćnog Bayerna sa kraja devedesetih o kakvom oni sanjaju.
Čak i prošlo ljeto je govorio da mu ne trebaju pojačanja.
- madtv
#870 Re: FC Bayern Munchen
da, to je tacno...LvG nije htio nikakva nova pojacanjaBosanski_kralj wrote:van Gal je odlučio da mu Lucio ne treba jer je sa sobom dove nekoliko "klasnih" igrača iz Holandije.extraordinary wrote: Ja nešto nisam uvjeren u to da će Bayern naći dugoročno rješenje na poziciji trenera, jer većini trenera ne daju pare za pojačanja, pa kad ne uspiju ostvariti zacrtano, onda su oni glavni krivci. To su uradili Magathu pa je ispao kriv za sve, manje - više i van Gaala je to okrznulo sad, jer ne može se praviti ni njemački a kamoli evropski šampion sa Buytenom, Tymoshchukom i sličnima. Hoeness je uvjeren da pojačanja nisu potrebna a očito je da je ovo samo sjena moćnog Bayerna sa kraja devedesetih o kakvom oni sanjaju.
Čak i prošlo ljeto je govorio da mu ne trebaju pojačanja.
sad mu se to vraca nazad, oni koji igraju nemaju zamjenu a ni konkurenciju u ekipi, tako da svi mogu da se ponasaju na terenu kako hoce - manjak timskog duha
- vicious
#871 Re: FC Bayern Munchen
U Bayernu nema dugorocnog rjesenja, i nikad ga nece biti.
Moglo bi biti da svake godine osvajaju bar titulu i kup, a svake druge da uz to doda LP. E onda bi pustili trenera da na miru radi. Ovako ce svako biti maksimalno 2 godine, i cim one druge godine ne osvoji dva naslova - noga.
@emirbey: Ti smatras Kloppa "jednoepizodnim" trenerom? Onda ti predlazem da se ipak malo detaljnije upoznas sa njegovom trenerskom karijerom i rezultatima koje je postizao sa onim sto je imao na raspolaganju.
Ako racunas samo titule prvaka, onda ok, zaista je "jednoepizodni"... za sada
Hiddink i Heynckes? Kako moze covjek koji ima 65-66 godina biti trajno rjesenje? Hajde mozda Hiddink i nekako, ali Heynckes... Trener koji u zadnjih 20 godina nije osvojio nijedan naslov prvaka (osim LP 1998 sa Realom, ali s onom ekipom bi ga i Mirza Varesanovic osvojio)
Moglo bi biti da svake godine osvajaju bar titulu i kup, a svake druge da uz to doda LP. E onda bi pustili trenera da na miru radi. Ovako ce svako biti maksimalno 2 godine, i cim one druge godine ne osvoji dva naslova - noga.
@emirbey: Ti smatras Kloppa "jednoepizodnim" trenerom? Onda ti predlazem da se ipak malo detaljnije upoznas sa njegovom trenerskom karijerom i rezultatima koje je postizao sa onim sto je imao na raspolaganju.
Ako racunas samo titule prvaka, onda ok, zaista je "jednoepizodni"... za sada
Hiddink i Heynckes? Kako moze covjek koji ima 65-66 godina biti trajno rjesenje? Hajde mozda Hiddink i nekako, ali Heynckes... Trener koji u zadnjih 20 godina nije osvojio nijedan naslov prvaka (osim LP 1998 sa Realom, ali s onom ekipom bi ga i Mirza Varesanovic osvojio)
- Fourier88
#872 Re: FC Bayern Munchen
prvi zadatak za sljedeću sezonu: vratiti bommela i lucia 
- MeanMachine
#873 Re: FC Bayern Munchen
emirbey_7 wrote:@meanmachine,
Klopp je trajno rjesenje?![]()
Pitanje je sad šta ti smatraš jednoepizodnim trenerom, ako mjeriš trenera samo po osvojenim titulama onda OK, tu Klopp stvarno nema čime da se pohvali, ali kao što @vicious kaže s obzirom koje je timove do sada vodio i sa kakvim igračkim kadrovima je raspolagao u tim klubovima postigao je odlične rezultate (Mainz 05 je uveo u prvu ligu i tu ih etablirao kao stalnog prvoligaša, evo trenutno su čak i ispred Bayerna, dok je sa Dortmundom na odličnom putu da ubjedljivo osvoji titulu prvaka Njemačke - nisam siguran da je iko smatrao Dortmund favoritom za osvajanje titule prvaka prije početka ove sezone).
Ono što se meni dopada kod Kloppa je atraktivan fudbal koji igra njegova ekipa, njegova požrtvovanost i predanost u radu - dovoljno ga je samo u jednoj utakmici posmatrati kako događanja na terenu doživljava i proživljava sa puno emocija, kao pravi navijač kluba. Svi igrači Dortmunda (i oni koji igraju u prvoj 11-orki, ali što je još važnije i oni koji su rezerva i griju klupu) konstantno ponavljaju kako u timu vlada odlična atmosfera, kako se svi slažu i imaju potpuno povjerenje u trenera - mislim da je postizanje ovakvog "Team spirit-a" jedan od glavnih zadataka trenera jednog fudbalskog kluba.
Naravno da je prilično nerealno očekivati da Klopp dođe u Bayern, kao što rekoh iz više razloga da sad ne nabrajam, ali kada bi se to ipak dogodilo mislim da bi to bio pravi potez uprave Bayerna (Klopp je mlad i perspektivan trener, dokazao se i pokazao kako sa "malim" Mainz 05 tako i sa starim prvoligašem Dortmundom, eh sad zamisli šta bi tek mogao da napravi sa kadrom kakav ima Bayern i sa finansijskom snago kakvom raspolaže taj klub za dovođenje nekoliko trenutno neophodnih pojačanja.
Svakako nije jedini dobar kandidat za poziciju trenera Bayerna, eto i Hiddink kojeg ti spominješ bi po meni bio dosta dobro rješenje, ali i oni koje sam u svom ranijem postu nabrojao. U svakom slučaju ostaje da pratimo situaciju i nadamo se najboljem. Ja se izvinjavam na dužini ovog posta, ali eto malo se raspisah
- Nogatrans
#874 Re: FC Bayern Munchen
Eh evo Hanover popusio cetiri komada u Kelnu. Sutra se MORAAA pobjediti Hamburg,iako Bavarci u zadnji 8 utakmica samo su jednom uspjeli pobjediti Hamburg.
Znaci sutra se mora po svako cijenu pobdjediti!!
Nadam se da ce se pola ekipe Bayerna probuditi iz zimskog sna, a jedan od kriticniji je pored odbrane i Ribery.
Znaci sutra se mora po svako cijenu pobdjediti!!
Nadam se da ce se pola ekipe Bayerna probuditi iz zimskog sna, a jedan od kriticniji je pored odbrane i Ribery.
- MeanMachine
#875 Re: FC Bayern Munchen
Još kad bi uz pobjedu Bayerna i Mainz 05 pobijedio Bayer Leverkusen to bi bilo odlično, jer Mainz u sljedećem kolu gostuje u Dortmundu, isto tako Hannover ima još gostovanje u Dortmundu, a moraju se još i međusobno sastati Mainz i Hannover. Znači dosta dobar raspored posmatrano iz ugla Bayerna, ali samo što se tiče trećeg mjesta. Kada je u pitanju Leverkusen malo je teža situacija s obzirom na veliku prednost od 7 bodova (ali do kraja sezona pored današnje utakmice u Mainzu, gostuju na Allianz Areni
, u Kölnu i dolazi im HSV, znači nije im baš jednostavan raspored).
Bilo kako bilo Bayernov raspored do kraja je: HSV, Freiburg, Gladbach, Nürnberg, Leverkusen, Frankfurt, Schalke, St.Pauli, Stuttgart, i za sve ove utakmice važi zlatno pravilo: mora se pobijediti i u tom slučaju ne sumnjam da bi Bayern došao i do drugog mjesta (direktan plasman u Ligu prvaka, a finale sljedeće godine igra se na Allianz Areni
)
Bilo kako bilo Bayernov raspored do kraja je: HSV, Freiburg, Gladbach, Nürnberg, Leverkusen, Frankfurt, Schalke, St.Pauli, Stuttgart, i za sve ove utakmice važi zlatno pravilo: mora se pobijediti i u tom slučaju ne sumnjam da bi Bayern došao i do drugog mjesta (direktan plasman u Ligu prvaka, a finale sljedeće godine igra se na Allianz Areni