GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nesquik

#851 Re: GRAS - karte

Post by nesquik »

U cilju sistemskog upravljanja i vladanja kvalitetom, GRAS je ušao u kompleksan projekat "Razvoja i uvođenja sistema upravljanjem kvalitetom ISO 9001:2000". Sistem je uveden 2005 godine i uspješno receritificiran 2010 godine kada je dobijen cerifikat ISO 9001:2008. Poseban akcenat je dat na obuku osoblja i odnos prema korisnicima usluga...
http://www.gras.ba/bs/index.php?option= ... Itemid=106

o ukidanju linija na sajtu nema nista...
BHF_Manijak

#852 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

:lol: :lol: :lol: Sto polahko SDP-ovci kresu, neka neka, htjeli ste socijaliste, eto vam ga sad... :mrgreen: :skoljka:

Eno cuh i da ukidaju radna mjesta prosvjetnim radnicima, hoce ljudi vece razrede-manje uciteljica i uciteljica, onako socijalisticki, nema sta... :mrgreen: :roll:
frfi.

#853 Re: GRAS - karte

Post by frfi. »

mislis na SAJTU GRASA :-) :lol: :D :D

ja sam prvo mislila da je to suplja prica, i da se to ne moze desiti tek tako... ali gledaj, voze kad im se cejfne, puno gore nego ikad dosad.. busevi se kvare, vise nego dosad... itd itd itd... uglavnom je gore, znam jer se bar 3 puta sedmicno iznerviram iz raznih razloga, a gotovo svaki dan prozivljavam torturu voznje od kuce do grada i nazad...

a sto se tice toga odakle mi informacija-od komsija, prva cura je tu vijest procitala u novinama, ja sam ostala :shock:
druga cura je cula od vozaca na ovoj liniji, koji joj je rodjak ili nes, tu mi je vec bilo :-? :x

posto kod nas sve moze proci ne bi me iznenadilo da i ovo prodje.. ne isplati nam se hajmo ukinut :x
BHF_Manijak

#854 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

Debili znaju preskociti turu kad im se cejfne, svejedno da li je to bus linija za Sedrenik, Vratnik, Hladivode ili je bus za Nedzarice :x :x Koja pogan ne mogu da vjerujem...
spree

#855 Re: GRAS - karte

Post by spree »

haj kad preskoce koju voznju i moze proci, ali minibus grbavica-hrasno brdo ne radi skoro godinu dana :x :x :x . ponekad radi subotom :-) . peticije, zalbe, vragovi nema sta se nije pokusalo, ali kao nemaju dovoljan broj minibusa. linija i dalje zvanicno "radi". :x :x monopol je cudo :x :x
mahalas505

#856 Re: GRAS - karte

Post by mahalas505 »

spree wrote:haj kad preskoce koju voznju i moze proci, ali minibus grbavica-hrasno brdo ne radi skoro godinu dana :x :x :x . ponekad radi subotom :-) . peticije, zalbe, vragovi nema sta se nije pokusalo, ali kao nemaju dovoljan broj minibusa. linija i dalje zvanicno "radi". :x :x monopol je cudo :x :x
Nije monopol po sebi cudo, nego ljudi koji dozvoljavaju takvo ponasanje GRAS-a. Nije kriv vozac, cistacica, mehanicar, revizor, oni ce raditi kako im se kaze, problem je menadzment, bilo same kompanije, bilo Kantona. Dok tu ne budu postavljeni ljudi koji hoce da naprave neki red u funkcionisanju same kompanije, nece ni biti napredka, mogu ljudi do sutra trositi zivce sto vozila ne dolaze na vrijeme, iako imaju uredno placene karte.
Aurora Borealis

#857 Re: GRAS - karte

Post by Aurora Borealis »

Sutra odoh da ga ganjam taj dvomjesecni kupon. Je li standardno 5KM za obradu zahtjeva i stud.potvrda+slika i je li to zvanicno da je kupon 50KM?
madner

#858 Re: GRAS - karte

Post by madner »

Jos jednom da kazem da bi trebalo ukinut cijeli GRAS i pustiti privatnike da rade. I naravno ukinuti ove studentske karte :D
Aurora Borealis

#859 Re: GRAS - karte

Jezik pregriz'o! :x Moju raketu evo svakako ukidaju, jos bi i kartu da mi ukinu. E ne moRe!
madner

#860 Re: GRAS - karte

Post by madner »

Beton beton samo beton. A ne to je za druge teme.
U zdravom tijelu zdrav duh :D
Aurora Borealis

#861 Re: GRAS - karte

Ne brini ti za to :P Iš tamo, ne zatrpavaj mi post ne bi li neko odgovorio :oops:
privremeni

#862 Re: GRAS - karte

Post by privremeni »

nesquik wrote:U cilju sistemskog upravljanja i vladanja kvalitetom, GRAS je ušao u kompleksan projekat "Razvoja i uvođenja sistema upravljanjem kvalitetom ISO 9001:2000". Sistem je uveden 2005 godine i uspješno receritificiran 2010 godine kada je dobijen cerifikat ISO 9001:2008. Poseban akcenat je dat na obuku osoblja i odnos prema korisnicima usluga...

:shock: GRAS i ISO standardi.
Medjutim, nedavno sam zaista :shock: kad mi vozac na ulasku u trolu pozeli dobar dan!! :D :)
Aurora Borealis

#863 Re: GRAS - karte

privremeni wrote:
nesquik wrote:U cilju sistemskog upravljanja i vladanja kvalitetom, GRAS je ušao u kompleksan projekat "Razvoja i uvođenja sistema upravljanjem kvalitetom ISO 9001:2000". Sistem je uveden 2005 godine i uspješno receritificiran 2010 godine kada je dobijen cerifikat ISO 9001:2008. Poseban akcenat je dat na obuku osoblja i odnos prema korisnicima usluga...

Medjutim, nedavno sam zaista :shock: kad mi vozac na ulasku u trolu pozeli dobar dan!! :D :)
:lol: :lol:
Hunkar

#864 Re: GRAS - karte

Post by Hunkar »

privremeni wrote:

ma to je neki garant raspberry iso standard :D
AS_sa

#865 Re: GRAS - karte

Post by AS_sa »

sta cemo poslije 15 aprila ... pjevat borbene ... :-D
The Realist

#866 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

Ma samo neka jave koliko će biti kupni, jer još malo je ostalo, a volio bih ipak spreman to dočekati (koliko se može biti spreman u 4 dana).

Neću kritikovati ni ako ukinu, jer novca nema i kada treba smanjivati troškove, treba ih smanjivati, dugoročno će pomoći (istina, neka onda i sebi krešu i na još nekim mjestima, pa se neće ni narod previše žaliti), ali ponavljam, samo neka kažu šta će biti, pa da čovjek neki plan napravi.
mokosh

#867 Re: GRAS - karte

Post by mokosh »

frfi. wrote:cula sam da gras namjerava ukinuti linije za moju planinu-za sedrenik i za hrastove :x :x :x
svakako voze kako im se cejfne :x
meni fkt nije jasno kako to moze tako-voziti kad hoces, a onda odluciti ne voziti, mislim sve i sve al sedrenik uopste nije malo naselje(kad se uzme cijeli u obzir :D )

ah da, izgovora sam 2 cula
1) nemaju goriva :x :-) :roll: :cry: :?:
2) nemaju vozila :x

majku li im koliko sam samo kupona onih mjesecnih kupila

potpisujem, majku im sdpovsku :x

ako ukinu, moracu reci zbogom stiklama :x
Zezaš? :shock: :shock: :shock:
lajkujMe

#868 Re: GRAS - karte

Post by lajkujMe »

Auto je zakon, ako izracunas za dvje osobe mjesecnu kartu × 12 ispade da ce biti dovoljno za registraciju i nesto benzina, jes da moras kupiti auto ali hajd ima i krntija za ispod 2000 koje voze dobro. i uvijek imas zagarantovano sjedece mjesto i mozes stati odmah pored lokacije na koju zelis i + nisi ogranicen ni na grad a ni na drzavu idi gdje te put nosi :-D . a Gras tu previse placas, nije ti ni zagarantovano da ces uci u vozilo a kamalo da sjednes, a stane ti ponekad daleko od tvog cilja + dzeparosi i luđaci ti kradu, prijete i povrate na tebe zato auto zakon a tramvaj i bus samo u zadnjoj nuzdi :-)
Aurora Borealis

#869 Re: GRAS - karte

Danas govori cika reva da do petka tj. 15.04. traju ove studentske a za poslije nemaju pojma. E pa hajde sad budi pametan i znaj. Ima li uopste tih dvomjesecnih u prodaji?
frfi.

#870 Re: GRAS - karte

Post by frfi. »

ne zezam... ma vala neka ga ukinu barem cu znati na cemu sam, ovako ko koza, ovca, debil, stojim i blejim na stanici i do sat vremena.. iznerviram se, sva nervozna, ni za sta raspolozena dodjem kuci itd....

sada samo jedan bus vozi, i on ne vozi ni po jednom redu voznje vec onako ako ga potrefis potrefis.. :roll: prije su znali fuliti voznju jednu, dvije.. sada ne vozi stoka ni po kakvom redu :roll:

a ne znam to za ukidanje, jel to moze tako, mada kod nas u ovoj pokvarenoj drzavi sve moze.. ja sam napisala sta sam cula, jednako sam pafff ostala :shock:
ako se to desi da li je onda moguce da centrotrans upadne na tu relaciju? mislim zakonski i to :D

btw 50 km 2mjesecni kupon?! .....a jesu snizili svaka im cast :roll: ne znam ni sto sam iznenadjena, tacno sam takvu cijenu ocekivala.... :roll: (nemam pojma odakle ta info, procitala sam upravo na ovoj temi da neko tu cijenu spominje :-D :-D )
ako ih nisu odstampali ne mogu je ni kupiti jel, opet ce se neko privremeno rjesenje izmisljati :roll:
samo_ovaj_put

#871 Re: GRAS - karte

Post by samo_ovaj_put »

izgleda da ce opet biti godisnje karte,maksimalno za 20 dana bi se trebale naci u prodaji,cijena bi trebala biti ista,a stare bi vrijedile dok te nove ne bi izasle
perfect_guy

#872 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

samo_ovaj_put wrote:izgleda da ce opet biti godisnje karte,maksimalno za 20 dana bi se trebale naci u prodaji,cijena bi trebala biti ista,a stare bi vrijedile dok te nove ne bi izasle
ko je to izjavio?

po onome što je u avazu danas pisalo, nema nikakvnih konkretnih zaključaka, pa ni tog
mrtva kokoš

#873 Re: GRAS - karte

Post by mrtva kokoš »

Aurora Borealis wrote:Danas govori cika reva da do petka tj. 15.04. traju ove studentske a za poslije nemaju pojma. E pa hajde sad budi pametan i znaj. Ima li uopste tih dvomjesecnih u prodaji?
pa najvise zbog ovakvih kao sto si ti i tebi sl. nista se ne zna. oni cekaju jer na taj nacin ispituju studentsko raspolozenje i bas im je lijepo kad vide da ima ovakvih koji na sve pristaju. fino se vozimo sa ovim kartama dok nam ne dadnu nove godisnje, iste kao prosle godine ha ya. ovi iz vlade i grasa najvise vole takve kao sto si ti, koji se ubise da saznaju sta, kako i gdje kupiti kupone u bilo kojem obliku i one koji klimaju glavom. neka jedu govna!!
dajte malo studentskog otpora...
sto rece smoki ili neko na jednoj temi mogu najvise cenera dobiti za ta 2 mj. a za sve ostalo mogu oni mene
dobiti, pogotovo sam nadrndan u jutarnjim satima ali isto tako u poslijepodnevnim kada su velike vrucine i guzve...
Aurora Borealis

#874 Re: GRAS - karte

Splinter wrote:
Aurora Borealis wrote:Danas govori cika reva da do petka tj. 15.04. traju ove studentske a za poslije nemaju pojma. E pa hajde sad budi pametan i znaj. Ima li uopste tih dvomjesecnih u prodaji?
pa najvise zbog ovakvih kao sto si ti i tebi sl. nista se ne zna. oni cekaju jer na taj nacin ispituju studentsko raspolozenje i bas im je lijepo kad vide da ima ovakvih koji na sve pristaju. fino se vozimo sa ovim kartama dok nam ne dadnu nove godisnje, iste kao prosle godine ha ya. ovi iz vlade i grasa najvise vole takve kao sto si ti, koji se ubise da saznaju sta, kako i gdje kupiti kupone u bilo kojem obliku i one koji klimaju glavom. neka jedu govna!!
dajte malo studentskog otpora...
sto rece smoki ili neko na jednoj temi mogu najvise cenera dobiti za ta 2 mj. a za sve ostalo mogu oni mene
dobiti, pogotovo sam nadrndan u jutarnjim satima ali isto tako u poslijepodnevnim kada su velike vrucine i guzve...
Hajde smanji dozivljaje. Ti kreni prvi u revoluciju, ja cu odmah za tobom. I ako mozda nisi student, boli te onda negdje drugo. Svi imamo razloga da ustanemo. Ali kao sto kod tebe ostaje sve na tome da si ujutro nadrndan zbog svega kako jeste, tako i ja i ostatak stada.

Nego, u medjuvremenu dok nas dvoje ne pokrenemo revoluciju, ima li iko kakvih konkretnih informacija?
mrtva kokoš

#875 Re: GRAS - karte

Post by mrtva kokoš »

ja provodim vlastitu revoluciju, bilo gdje, bilo kad i bilo sta mi se ne svidja, jasno i glasno se tome usprotivim pa makar to islo i meni na stetu a vi i dalje gledajte kako da se uklopite u sivilo. tako sam se i ovome protivio i dok nismo imali karte a vi i dalje nastavite sa taktikom "kud svi turci tu i mali mujo". ja jos jedan ispit i zavrsio sa studiranjem, ali cu uvijek biti za studente, za penzionere, za borce za bilo koga kome ova drzava bar moze malo pomoci a ne odmoci jer nismo mi tu radi drzave vec drzava radi nas...
Post Reply