BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
al_neri

#851 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by al_neri »

samo malo wrote:
Dammme wrote:
samo malo wrote:Donekle se slazem sa charvelom, neki namjerno zaboravljaju da je Misimovicev prvi izbor bila Srbija, da ga Pizon nije odstranio iz mlade reprezentacije, danas bi nosio dres Orlova. To je prosta cinjenica.
Neki namjerno zaboravljaju da ga je "veliki trener" Pižon ubacio u 80-oj minuti pri rezultatu 3:0 za protivnika i optužio ga da je "lijen i debeo" jer jebi ga nije preokrenuo utakmicu, tj. nije uradio ono što nije bilo sposobno uraditi ostalih 11 igrača za 80 minuta. Neki zaboravljaju da se Miske odazvao na prvi poziv selektora BiH, a takođe i zaboravljaju da ga niko iz NSBiH nije kontaktirao prije nego što je Salihamidžić pričao sa njim. Ako postavimo paralelu između njega sada i Sudića, Mujdže i Seferovića za nekih 5-6 godina hoće li i oni biti popljuvani zato što ih se niko od lopova iz NSBIH nije ranije sjetio?
Kao prvo ja ne pljujem nikoga, samo iznosim cinjenice, kao drugo kakve veze ima kada ga je Pizon ubacio u igru, sa cinjenicom da je obukao dres Srbije?

Jel obukao? jeste. Nema se sta dalje reci, to mu je bio prvi izbor.

Da je nekakav ober patriota kakvim ga neki zele predstaviti, odbio bi Srbiju i cekao poziv iz BiH, zar ne.

I opet kazem i zakljucujem raspravu bar sto se tice mene, meni to ne smeta. Ne kontam sto je problem sto covjek voli Srbiju, Srbi vole Srbiju, dobro jutro Kolumbo.
Koji je Pjanicev prvi izbor bio ?
upaljac83

#852 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by upaljac83 »

samo malo wrote:
Dammme wrote:
samo malo wrote:Donekle se slazem sa charvelom, neki namjerno zaboravljaju da je Misimovicev prvi izbor bila Srbija, da ga Pizon nije odstranio iz mlade reprezentacije, danas bi nosio dres Orlova. To je prosta cinjenica.
Neki namjerno zaboravljaju da ga je "veliki trener" Pižon ubacio u 80-oj minuti pri rezultatu 3:0 za protivnika i optužio ga da je "lijen i debeo" jer jebi ga nije preokrenuo utakmicu, tj. nije uradio ono što nije bilo sposobno uraditi ostalih 11 igrača za 80 minuta. Neki zaboravljaju da se Miske odazvao na prvi poziv selektora BiH, a takođe i zaboravljaju da ga niko iz NSBiH nije kontaktirao prije nego što je Salihamidžić pričao sa njim. Ako postavimo paralelu između njega sada i Sudića, Mujdže i Seferovića za nekih 5-6 godina hoće li i oni biti popljuvani zato što ih se niko od lopova iz NSBIH nije ranije sjetio?
Kao prvo ja ne pljujem nikoga, samo iznosim cinjenice, kao drugo kakve veze ima kada ga je Pizon ubacio u igru, sa cinjenicom da je obukao dres Srbije?

Jel obukao? jeste. Nema se sta dalje reci, to mu je bio prvi izbor.

Da je nekakav ober patriota kakvim ga neki zele predstaviti, odbio bi Srbiju i cekao poziv iz BiH, zar ne.

I opet kazem i zakljucujem raspravu bar sto se tice mene, meni to ne smeta. Ne kontam sto je problem sto covjek voli Srbiju, Srbi vole Srbiju, dobro jutro Kolumbo.
Pa i Pjanic je prvo obukao dres Luxemburga!!! Cini li ga to manjim patriotom? Sta i ako mali Seferovic odluci da zaigra za nas, hoce li ga to ciniti manjim patrotom jer je oblacio dres Svicarske? :-)
samo malo

#853 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

A kakve veze Pjanic ima sa Luxemburgom? tata mu je luksemburzanin?

Misimovic je Srbin koji je prvo obukao dres Srbije. To je ko neki prirodni tok dogadjaja. Da ga Pizon nije nogirao, danas bi bio "orao". Stvarno ne vidim sta je problematicno u tome.

Sad igra za BiH, jako dobro, i to je jedino bitno. Ali sad da ja tu umisljam neke bajke kako je Misimovic Bosanac, nema smisla. Ko hoce, neka zivi u bajci.

Srbi i Hrvati vole Srbiju i Hrvatsku, drugo su mjesanci (ruzna rijec ali hajd) kao Komsic Zeljko ili Barbarez Sergej, koga ce on voljeti nego Bosnu i Hercegovinu. Mater Hrvatica, tata Srbin, zena Bosnjakinja, i tako dalje.
nellington

#854 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nellington »

samo malo wrote:A kakve veze Pjanic ima sa Luxemburgom? tata mu je luksemburzanin?

Misimovic je Srbin koji je prvo obukao dres Srbije. To je ko neki prirodni tok dogadjaja. Da ga Pizon nije nogirao, danas bi bio "orao". Stvarno ne vidim sta je problematicno u tome.

Sad igra za BiH, jako dobro, i to je jedino bitno. Ali sad da ja tu umisljam neke bajke kako je Misimovic Bosanac, nema smisla. Ko hoce, neka zivi u bajci.

Srbi i Hrvati vole Srbiju i Hrvatsku, drugo su mjesanci (ruzna rijec ali hajd) kao Komsic Zeljko ili Barbarez Sergej, koga ce on voljeti nego Bosnu i Hercegovinu. Mater Hrvatica, tata Srbin, zena Bosnjakinja, i tako dalje.
Čuvaj se ovih generalizacija, tako se ode u krajnju desnicu.
al_neri

#855 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by al_neri »

samo malo wrote:A kakve veze Pjanic ima sa Luxemburgom? tata mu je luksemburzanin?

Sta je sa Borisom Pandzom , koji uvijek govori kako nije Hrvat nego Bosanac i Hercegovac ? Zasto on nije sacekao poziv Hrvatske ?
samo malo

#856 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

Ma svjestan sam da je to generalizacija, eto maknimo generalizaciju, ogranicimo se na fudbalera koji je nosio dres Srbije.

Boris Pandza? on u hrvatsku reprezentaciju moze uci samo kao 46 izbor.

Da mu je ponudjen kockasti dres, igracu Hajduka, Hrvatu iz Hercegovine (hercegovac je?), zar neko misli da bi on to odbio?

Ma nemam ja nista protiv toga, ne znam sto ste toliko sitnicavi, jedino sto prihvatam cinjenice kao takve.

Nije meni Miske manje drag zbog tog sto je obukao dres Orlova, samo sam svjestan da bi danas bio Orao da nije odbacen kao suvisan. Pa tim je putem krenuo.
nellington

#857 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nellington »

samo malo wrote:Ma svjestan sam da je to generalizacija, eto maknimo generalizaciju, ogranicimo se na fudbalera koji je nosio dres Srbije.

Da mu je ponudjen kockasti dres, igracu Hajduka, Hrvatu iz Hercegovine (hercegovac je?), zar neko misli da bi on to odbio?

Ma nemam ja nista protiv toga, ne znam sto ste toliko sitnicavi, jedino sto prihvatam cinjenice kao takve.

Nije meni Miske manje drag zbog tog sto je obukao dres Orlova, samo sam svjestan da bi danas bio Orao da nije odbacen kao suvisan. Pa tim je putem krenuo.
Samo jedno pitanje, onako... Zašto je Mirko Hrgović igrao za BiH - nikakve veze s Bosnom nema.
samo malo

#858 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

nellington wrote:
Samo jedno pitanje, onako... Zašto je Mirko Hrgović igrao za BiH - nikakve veze s Bosnom nema.
Nije imao mjesta u hrvatskoj reprezentaciji :D

Znas i sam da je drzao ruku na srcu kad je svirala hrvatska himna na Kosevu. Sto je sasvim normalno, pa covjek je iz Sinja.
upaljac83

#859 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by upaljac83 »

samo malo wrote:Ma svjestan sam da je to generalizacija, eto maknimo generalizaciju, ogranicimo se na fudbalera koji je nosio dres Srbije.

Sa Misketove stranice...
Name: Misimovic
Vorname: Zvjezdan
Geburtsdatum: 05.06.1982
Sternzeichen: Zwilling
Geburtsort: München
Nationalität: bosnisch
Größe: 180 cm
Gewicht: 79 kg
Familienstand: verheiratet, zwei Söhne (Luka und Niko)

http://www.misimovic.de/?201A0

I treba zavrsiti pricu o Misketu ;-)
Last edited by upaljac83 on 26/05/2010 17:46, edited 1 time in total.
luckylaka

#860 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Prijeti nam izbacivanje iz svih takmičenja? Izgleda da nam se lose pise nakon posjete ove delegacije iz uefe.Ova nasa govna iz saveza ukopat ce nas do kraja.Visew na sportsporttackaba
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:55, edited 1 time in total.
Banja Luka

#862 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Banja Luka »

I ja mislim da bi on TADA radije igrao za Srbiju, ali mislim da bi njegov izbor sa "ovom pamecu" bio drugaciji. Medjutim vi zaboravljate jedno, ne radi se samo o nacionalizmu ljudi koji odaberu Hrvatsku ili Srbiju ili bilo koju drugu drzavu za svoju reprezentaciju, nego se radi i o nekim drugim stvarima. Npr., ljudi zele da igraju na velikim takmicenjima, sto onima koji igraju za BiH jos nije poslo za rukom. Takodje, radni vijek jednog fudbalera je 10-15 godinao i sto zaradi za to vrijeme, zaradio je. Onaj ko zaigra na svjetskom ili evropskom prvenstvu, sigurno ima vece sanse da se proda za dobre pare nego onaj ko to svjetsko prvenstvo gleda putem TV-ekrana. I mislim da bi u zadnje vrijeme mnogi Srbi i Hrvati rado zaigrali za BiH jer BiH svakim ciklusom nedostaje manje da se plasira na veliko takmicenje i pitanje je vremena kad ce se to desiti. Vecina njih bi jos uvijek radije igrala za Srbiju ili Hrvatsku, ali mislim da ce ih sve manje odbijati BiH u nadi da ce zaigrati za Srbiju ili Hr.
zecko_kupuz

#863 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Charvele, Charvele, ne možeš tako postupati. Ako si već započeo raspravu, onda ostani dosljedan, pretrpi posljedice. Ne možeš se samo ispaliti usred dijaloga. :-?

Što više napominješ da ti Misimović ne djeluje kao patriota, to ti više ličiš na nekog zadrtog nacionalistu. Miske je baš super čovjek, jer je (vjerovatno zbog mira u svojoj porodici) prilično neupadljiv u društvu.
Dammme

#864 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Dammme »

Vidiš majstore ovo boldirani u tvom postu. E stvarni problem je u ovakvom načinu razmišljanja.
Dok je god "prirodan tok događaja" da neko iz BiH igra za neku drugu državu i dok god su oni koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima "mješanci", nećemo mi na zelenu granu.
charvel.

#865 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by charvel. »

zecko_kupuz wrote:Charvele, Charvele, ne možeš tako postupati. Ako si već započeo raspravu, onda ostani dosljedan, pretrpi posljedice. Ne možeš se samo ispaliti usred dijaloga. :-?

Što više napominješ da ti Misimović ne djeluje kao patriota, to ti više ličiš na nekog zadrtog nacionalistu. Miske je baš super čovjek, jer je (vjerovatno zbog mira u svojoj porodici) prilično neupadljiv u društvu.
Ma necu da me uvlacite u nekakvu ciklicnu raspravu i imputirate mi stvari koje ne mislim i ne govorim. Ja sam reko sta sam htio rec, i obrazlozio sam zasto sam to reko.
Necu da ispadam ja glavni krivac zbog neke besciljne rasprave i da na kraju ja jedini fasujem ban zbog nekog spamanja i zacatavanja samo zato sto moram svakom posebno istu stvar objasnit.

Uredu je nek svako misli sta hoce, sta je u tome problem? Svi smo rekli sta smo htjeli i hajmo sad nastavit sa zivotom...

Jesil vidio izgleda nece Vedad u Lazio? Steta jer mu stvarno treba veci klub i izazov da bi napredovo u igri. Mislim da on ima jos sto-sta pokazat.
pezzar

#866 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by pezzar »

Miske, hvala ti.

Da hoce preci u Atletico, a prica se sve glasnije da hoce. Barem bi ga gledali u Europa ligi na HoBeEnu.

Da, nije igrao drugu utakmicu protiv Portugala, i svaka mu cast na tome. Igras kvalifikacije dobro, u Portugalu te zatvore dvojica jer znaju da se sve vrti oko tebe, i onda dodje ćiro i posere ti se u usta. Nije u redu.

Neka nama Misketa. :thumbup:
shalla

#867 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shalla »

Nakon nekoliko stranica pisanja kojekakvih gluposti predlažem da se vratimo osnovnoj namjeni ovog topica...

Zec definitivno u Gencleru, 2 miliona €, od toga milion njemu, 900 milja šibeniku i 100 milja Iskri... Doll navodno maltene ucijenio upravu da mu dovedu Zeca... Nek mu bude sretno, mislim da je mogao i bolje proći ali kad se vide finansijski aspekti (zarađivaće 500 milja po sezoni) jasno je šta je prevagnulo...
IlijaLadin

#868 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by IlijaLadin »

dzemmo wrote:moze li neko od moderatora da pobrise ovaj OFF.. pretjerali ste vala
u potpunosti se slažem džemice!

osim cinizma, licemjerstca ima tu još koječega...
btw. dobro je, odlično, Zec postupio!
Max Bunker

#869 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Max Bunker »

luckylaka wrote:Prijeti nam izbacivanje iz svih takmičenja? Izgleda da nam se lose pise nakon posjete ove delegacije iz uefe.Ova nasa govna iz saveza ukopat ce nas do kraja.Visew na sportsporttackaba
Otiosao sam na stranicu al nikako da nadjem taj clanak.
EDIT: Nasao sam

U neku ruku bih volio a u neki i ne bih.
HarnagaHarnaga

#870 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

A joooj sta ste sve namjesali da te Bog sacuva. Naravno da je patriota onaj ko na proslave titule prvaka Njemacke ogrne se BiH zastavom i onako vidjen i spreman 15 minuta slavi, ljubi zastavu, pokazuje je svim gledaocima a posredno i cijelome svijetu. Jestel' vi normalni? Misimovic je nije uzeo iz njemu znanog razloga...rekao sam vec, cini se da i nije taj tip, ali sta sad: treba da kazem da Dzekin potez nije patriotski... :x :x zbog toga da bi opravdao Misimovica sto je odbio... Naravno da je zaigrao za reprezentaciju BiH da bi se afirmisao, da bi lakse nasao klub, da bi poceo da igra u Bundes ligi. Naravno da je zaigrao na nagovor Hasana Salihamidzica. Naravno da je igrao prvo za Srbiju iako su mu roditelji porijeklom iz Bosanske Gradiske, i prema tome samo budala ne zakljucuje koja mu je zamlja bila na prvome mjestu. Za Bosnu je zaigrao iz obostrane koristi, profesionalni razlozi i je li to tesko shvatiti? Neka igra gdje hoce ne treba zamjeriti sve dok je neko korektan. Jedan od meni omiljenijih igraca je Mladen Krstajic, Srbin iz Zenice koji je igrao za Srbiju...ali nikada ruzne rijeci nisi cuo od njega...pa Savo Molosevic iz Janje.
Misimovicevo ime jeste Zvjezdan, on jeste Srbin, ali mi je milion puta drazi od Harisa Medunjanina naprimjer. Za Pjanica i Begovica niko nije ni znao kad su zaigrali za te bivse zemlje, i svakako da ce radije igrati za BiH pa biti koliko toliko u centru zbivanja nego za Luxemburg i Kanadu, koje mlati ko stigne.
fosil

#871 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by fosil »

Max Bunker wrote:
luckylaka wrote:Prijeti nam izbacivanje iz svih takmičenja? Izgleda da nam se lose pise nakon posjete ove delegacije iz uefe.Ova nasa govna iz saveza ukopat ce nas do kraja.Visew na sportsporttackaba

Hajde molim te, postavi link.
HaHaHa2

#872 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HaHaHa2 »

fosil wrote:
Max Bunker wrote:

Hajde molim te, postavi link.
LINK
burek_in_space

#873 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by burek_in_space »

26. May. 2010. 20:20 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» charvel.

14 dana

A shto se tiche off-a, nece biti obrisan iz samo jednog razloga - da se ubuduce zna kako ce proci svako ko potegne prichu prebrojavanja krvnih zrnaca reprezentativaca BiH u fudbalu.
upaljac83

#874 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by upaljac83 »

Ovako ce Miske valjati odbranu Francuske i u kvalifikacijama :thumbup:
Cist penal na Misimovicu :x
udrch

#875 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

upaljac83 wrote:Ovako ce Miske valjati odbranu Francuske i u kvalifikacijama :thumbup:
Cist penal na Misimovicu :x
Jes penal Allahami moga..jebem im ja..treba se žaliti FIFI na ove sudije..
Miske je kralj..
Post Reply