Vase naredno vozilo ce biti ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#851 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
nemojte brkati pojomove...jedno su TDI motori za putnička auta, a sasvim druga stvar su TDI motori korišteni u T4, T5, LT-u ili Crafteru... 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#852 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
jeep rules

- kreso_atac
#853 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ovog novog wk2 je prijatelj bas prije mjesec-dva uzeo ovdje u SWE (prvi prodani primjerak u Helsingborgu), radi se o 5.7 motoru (btw i prije ovog je imao wk isto 5.7), i imao sam priliku par puta se provozati, dosta cvrsto djeluje kolko god sam bio sumnjicav u pocetku. Lift suspension radi fino za sad, koliko ce biti kvarljivo i izdrzljivo, to cemo da vidimo jos.
-
whow
#854 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Sta vam je ljudi ko moze vozikati te masine od 4 , 5. i 6 + litara zapremnine , pa znate li vi koliko te masine popiju goriva.To su gluposti. Ja vozim Rav4 -2.5 litra zapremnine , cetri cilindra koja trosi 2.5 x manje od tog glupog cire sa hemi motorom . Toyota za moje potrebe uradi sve sto mi treba cak i bolje nego i taj hemi a za razliku u lovi koju vozaci Jeepa potrose na benzin mogu svaki dan otici sa rajom na dobar rucak i pivu restoran. Dodatno nov ciro je 10 hiljada skuplji od Toyota 4 godine star Jeep je u prosjeku 5 hiljada jeftiniji od 4 godine stare Rav4 . Ovo govori koliko je taj Jeep dobar . Kod Jeepa ,Dodgea i Chryslera poslje 3-4 godine moze se sve pokvariti a i kvari redovno.Ovo je statisticki dokazano. Ovaj tip sto prica da Jeep daje garanciju od 720 000 km na Jeepa je u pravu . Samo trebao se upitati zasto daju toliku garanciju. Zato sto je masina u tom Jeepu NJEMACKA tacnije Mercedesova.
Ja sam imao dovoljno Americkih vozila da znam da tu kvalitete nema .Postoje rijetki izuzetci ali vecina vozila je skart . Evo moj rodak ima tog Cobalta ,kupio ga novog , mazio -pazio vozio ga kao kakva baka , 3 godine star 70 hiljda km. Neki da u servis kazu ima masu stvari za opravit cjena 2000 dollara . Vrijednost njegovog Cobalta 2007 LS na trzistu je izmedu 4-6 hiljde dollara dakle opravka te dodze kao trecina ili polovina vozila. Cista glupost. Ja razumijem da je Americka auto industrija vazna industiska grana koja zaposljava mnogo ljudi ali ako nanstave proizvoditi ovakva sranje lose im se pise.
Ja sam imao dovoljno Americkih vozila da znam da tu kvalitete nema .Postoje rijetki izuzetci ali vecina vozila je skart . Evo moj rodak ima tog Cobalta ,kupio ga novog , mazio -pazio vozio ga kao kakva baka , 3 godine star 70 hiljda km. Neki da u servis kazu ima masu stvari za opravit cjena 2000 dollara . Vrijednost njegovog Cobalta 2007 LS na trzistu je izmedu 4-6 hiljde dollara dakle opravka te dodze kao trecina ili polovina vozila. Cista glupost. Ja razumijem da je Americka auto industrija vazna industiska grana koja zaposljava mnogo ljudi ali ako nanstave proizvoditi ovakva sranje lose im se pise.
- avantgarde
#855 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Tako je neutralni druze,zivio ti nama...i Mercedes i Njemackawhow wrote:Sta vam je ljudi ko moze vozikati te masine od 4 , 5. i 6 + litara zapremnine , pa znate li vi koliko te masine popiju goriva.To su gluposti. Ja vozim Rav4 -2.5 litra zapremnine , cetri cilindra koja trosi 2.5 x manje od tog glupog cire sa hemi motorom . Toyota za moje potrebe uradi sve sto mi treba cak i bolje nego i taj hemi a za razliku u lovi koju vozaci Jeepa potrose na benzin mogu svaki dan otici sa rajom na dobar rucak i pivu restoran. Dodatno nov ciro je 10 hiljada skuplji od Toyota 4 godine star Jeep je u prosjeku 5 hiljada jeftiniji od 4 godine stare Rav4 . Ovo govori koliko je taj Jeep dobar . Kod Jeepa ,Dodgea i Chryslera poslje 3-4 godine moze se sve pokvariti a i kvari redovno.Ovo je statisticki dokazano. Ovaj tip sto prica da Jeep daje garanciju od 720 000 km na Jeepa je u pravu . Samo trebao se upitati zasto daju toliku garanciju. Zato sto je masina u tom Jeepu NJEMACKA tacnije Mercedesova.
- kreso_atac
#856 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
4.0 benzinski (koji nosi toliku garanciju) mercedesov? saberi se prijatelju. i eto od tih silnih kvarova i gresaka koji se desavaju, pitam se kako se meni ne desi nijedan u zadnjih 5-6 godina na jeepu kojeg vozim majka mu stara. a i na prethodnim takodje
- avantgarde
#857 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Druze,samo kad kazes pojam MERCEDES rekao si mnogo...
I to bilo gdje na ovom svijetu,svi ce te skontat.
Zar nije tako?
I to bilo gdje na ovom svijetu,svi ce te skontat.
Zar nije tako?
- Qler
#858 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ma mercedes je za njih izmislio auto, bukvalno 
- Jimmy_The_Saint
#859 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Vi kompleksaši pljujte do sjutra, a ja bih sebi rado kupio dobro američko auto, da mi standard dopušća održavati takvu zvijer.
- citroen
#861 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Sta iima Ridgewhow wrote:Sta vam je ljudi ko moze vozikati te masine od 4 , 5. i 6 + litara zapremnine , pa znate li vi koliko te masine popiju goriva.To su gluposti. Ja vozim Rav4 -2.5 litra zapremnine , cetri cilindra koja trosi 2.5 x manje od tog glupog cire sa hemi motorom . Toyota za moje potrebe uradi sve sto mi treba cak i bolje nego i taj hemi a za razliku u lovi koju vozaci Jeepa potrose na benzin mogu svaki dan otici sa rajom na dobar rucak i pivu restoran. Dodatno nov ciro je 10 hiljada skuplji od Toyota 4 godine star Jeep je u prosjeku 5 hiljada jeftiniji od 4 godine stare Rav4 . Ovo govori koliko je taj Jeep dobar . Kod Jeepa ,Dodgea i Chryslera poslje 3-4 godine moze se sve pokvariti a i kvari redovno.Ovo je statisticki dokazano. Ovaj tip sto prica da Jeep daje garanciju od 720 000 km na Jeepa je u pravu . Samo trebao se upitati zasto daju toliku garanciju. Zato sto je masina u tom Jeepu NJEMACKA tacnije Mercedesova.
-
Blobi
#862 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ma to je zbog polukrute osovinecitroen wrote:Sta iima Ridgewhow wrote:Sta vam je ljudi ko moze vozikati te masine od 4 , 5. i 6 + litara zapremnine , pa znate li vi koliko te masine popiju goriva.To su gluposti. Ja vozim Rav4 -2.5 litra zapremnine , cetri cilindra koja trosi 2.5 x manje od tog glupog cire sa hemi motorom . Toyota za moje potrebe uradi sve sto mi treba cak i bolje nego i taj hemi a za razliku u lovi koju vozaci Jeepa potrose na benzin mogu svaki dan otici sa rajom na dobar rucak i pivu restoran. Dodatno nov ciro je 10 hiljada skuplji od Toyota 4 godine star Jeep je u prosjeku 5 hiljada jeftiniji od 4 godine stare Rav4 . Ovo govori koliko je taj Jeep dobar . Kod Jeepa ,Dodgea i Chryslera poslje 3-4 godine moze se sve pokvariti a i kvari redovno.Ovo je statisticki dokazano. Ovaj tip sto prica da Jeep daje garanciju od 720 000 km na Jeepa je u pravu . Samo trebao se upitati zasto daju toliku garanciju. Zato sto je masina u tom Jeepu NJEMACKA tacnije Mercedesova.
Ja sam imao dovoljno Americkih vozila da znam da tu kvalitete nema .Postoje rijetki izuzetci ali vecina vozila je skart . Evo moj rodak ima tog Cobalta ,kupio ga novog , mazio -pazio vozio ga kao kakva baka , 3 godine star 70 hiljda km. Neki da u servis kazu ima masu stvari za opravit cjena 2000 dollara . Vrijednost njegovog Cobalta 2007 LS na trzistu je izmedu 4-6 hiljde dollara dakle opravka te dodze kao trecina ili polovina vozila. Cista glupost. Ja razumijem da je Americka auto industrija vazna industiska grana koja zaposljava mnogo ljudi ali ako nanstave proizvoditi ovakva sranje lose im se pise.![]()
![]()
sta ti bi pa uze ridgeline sa 3.5 motorom,ne mogu da se sjetim koliko je ono trosio po Edmontonu,nesto pravo malo,cak manje i od spomenute Toyote
![]()
![]()
- Jimmy_The_Saint
#863 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
A možda je malo i recesija. 
- AmADin_gospo
#864 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Opel Signum 3.0 V6

- kreso_atac
#865 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
sto se americkih vozila tice, jest malo zeznuto za dijelove, pa cak i gdje imaju predstavnistva, recimo ovdje ima chrysler/jeep ovlasteni distributer, ali za benzinske modele treba naruciti sve unaprijed 15 dana, a cijene su stvarno nenormalno visoke, a prakticki je nemoguce nabaviti kvalitetnije i Mopar dijelvoe. Tako da ostaje uglavnom kolak, kevin performance, rockauto ili pak ebay, ali i to je uvijek dosta nezgodno radi dostave (vremena, cijene)... ali svakako ko voli, isplati mu se, barem meni nije nista to tesko : )
I previse se generalizuje naravno, o tim velikim motorima pametuju likovi koji nikad nisu sjeli recimo u Jeepa sa takvim motorom. Tu neko prica o "prijateljevog rodjaka jeepu" koj ise mnogo kvari, ali ako gledamo stvari recimo na nacin da evo na forumu Bakir se zali da mu je skoda crkla sa manje od 100 000 na satu, i masu primjera imam i ja kod eto tih famoznih prijatelja, mercedes e 320 je prodao zbog stalnih i konstanih belaja sa automatskim mjenjacem (i svaki "popravak" istog ga je kostao papreno, i na kraju ga proda a nije uspio zalijeciti mjenjac), zatim toyota avensis (2003-2008) i stalni problemi sa kvacilom itd itd itd... I da, whow ti sad Ridgeline od masu ccm vozio i bila je plafon, trosi kao upaljac, ide kao avion, bio je passat mrak najmocnije vozilo, mazda sa nekim malim motoricem, pa eto sad je rav4 najbolja. Ja ti kazem da je Rav4 qrc od auta, bez prostora za ista, bez ikakvih posebno izrazenih kapaciteta u voznji. Ili sam ja prezahtjevan, ne znam.
I previse se generalizuje naravno, o tim velikim motorima pametuju likovi koji nikad nisu sjeli recimo u Jeepa sa takvim motorom. Tu neko prica o "prijateljevog rodjaka jeepu" koj ise mnogo kvari, ali ako gledamo stvari recimo na nacin da evo na forumu Bakir se zali da mu je skoda crkla sa manje od 100 000 na satu, i masu primjera imam i ja kod eto tih famoznih prijatelja, mercedes e 320 je prodao zbog stalnih i konstanih belaja sa automatskim mjenjacem (i svaki "popravak" istog ga je kostao papreno, i na kraju ga proda a nije uspio zalijeciti mjenjac), zatim toyota avensis (2003-2008) i stalni problemi sa kvacilom itd itd itd... I da, whow ti sad Ridgeline od masu ccm vozio i bila je plafon, trosi kao upaljac, ide kao avion, bio je passat mrak najmocnije vozilo, mazda sa nekim malim motoricem, pa eto sad je rav4 najbolja. Ja ti kazem da je Rav4 qrc od auta, bez prostora za ista, bez ikakvih posebno izrazenih kapaciteta u voznji. Ili sam ja prezahtjevan, ne znam.
Last edited by kreso_atac on 30/11/2010 16:18, edited 1 time in total.
- johntra
#866 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Sad će Jeep procvjetati na evropskom tržištu, kada ga FIAT preporodi... 
-
herbert mekfjuger
#867 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ma sigurnojohntra wrote:Sad će Jeep procvjetati na evropskom tržištu, kada ga FIAT preporodi...
-
whow
#868 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
O Americkim vozilima razmisljaju i hvale ih tipovi koji nikada nisu bili vlasnici jednog takvog cetverotockasa ili oni drugi koji su se izradili kupovinom ovog limenog cudovista i sada ga ne mogu vise nikome utopiti pa ce s morati sa njima vjencati i vozati do smrti. Ponovo postoje casni izuzetci kao Cadilac CTS , evo ovaj novi Taurus nije los -350 KS iz masine male zapremnine sa 6 cilindara ali ima dva turba , Corvette , Camaro , Buick Regal, Novi Buick LaCross, Ford Fiesta je dobro malo auto u klasi kojoj pripada , ove godine dolazi i novi Focus za kojega su obecali da ga nece previse razvodniti .... dakle ima tu ponrko auto ali u usporedbi sa Japancima nemaju sta traziti i tu se prica zavrsava.
- kreso_atac
#869 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Neka si ti Jeepa tjerao pa ga tako znas u dusu. Drago mi je stvarno da si toliko upucen. A to za 53 litra
Jel stvarno mislis da su forumasi toliko naivni da povjeruju, mozda si bacio oko na trenutnu, pogledaj bolje, pa toliko u prosjeku ne uzima Ram Heavy Duty pri najvecim i konstantim opterecenjem! I Taurus razvija veliku snagu iz male masine, ali pri kojem opterecenju, pri kojim obrtajima? I koliko trosi pri tim obrtajima? Benzina, a koliko se trosi sve ostalo? Odrasti whow.
- johntra
#870 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
još kad bi znao da taj dizel nema nikave veze sa FIAT-om...herbert mekfjuger wrote:ma sigurnojohntra wrote:Sad će Jeep procvjetati na evropskom tržištu, kada ga FIAT preporodi...posebno ako budu opet svoje dizele ugrađivali, ima da glave pucaju ko nikad
jbt muka mi kad vidim chrysler 300c i fiatov logo naprijed... jednostavno ne ide
-
herbert mekfjuger
#871 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ko ga jebe, talijanski jejohntra wrote:još kad bi znao da taj dizel nema nikave veze sa FIAT-om...herbert mekfjuger wrote:ma sigurnojohntra wrote:Sad će Jeep procvjetati na evropskom tržištu, kada ga FIAT preporodi...posebno ako budu opet svoje dizele ugrađivali, ima da glave pucaju ko nikad
jbt muka mi kad vidim chrysler 300c i fiatov logo naprijed... jednostavno ne ide
- Tuzla_BHF
#872 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Šta to fali JTD i MultiJET motorimaherbert mekfjuger wrote:ko ga jebe, talijanski jejohntra wrote:ma sigurnojohntra wrote:Sad će Jeep procvjetati na evropskom tržištu, kada ga FIAT preporodi...posebno ako budu opet svoje dizele ugrađivali, ima da glave pucaju ko nikad
još kad bi znao da taj dizel nema nikave veze sa FIAT-om...
I talijanskim autima.
Šta fali recimo jednoj Alfi 159

Imaš luksuz, dobar izgled, dovoljno snage i pristojnu cijenu.
- avantgarde
#873 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Mercedes za malo ne propade zbog Chryslera....jedva su se izvukli i oporavili. 
-
Vernes_AMG
#874 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
avantgarde wrote:Drugar ako ga svi zovu 6.3 onda cu ga i ja tako zvat...a ti ga krsti kako hoces.Vernes_AMG wrote:mala ispravka , 6.2l je ovo motor
pa da , zovu ga tako , ali nema preko 6250ccm
- avantgarde
#875 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Znam to al' to se ne pika.Vernes_AMG wrote:avantgarde wrote:Drugar ako ga svi zovu 6.3 onda cu ga i ja tako zvat...a ti ga krsti kako hoces.Vernes_AMG wrote:mala ispravka , 6.2l je ovo motor
pa da , zovu ga tako , ali nema preko 6250ccm
I 220 CDI ima 2148ccm pa se ipak zove 220-ka.