Policija
- cappy_tempo
#851 Re: Policija
de majke vam nemojte se vise raspravljati sa osobama koji sve zivo znaju,pa cak i prije samog belaja oni znaju sta ce biti. mozemo mi njima do sutra crtati oni ce po svom dok ne iskuse jednom "profesionalnost" policije.onaj komentarise sto je kombi razlupan,a holwey (valjda sam ga utrefio) jesi li se slucajno zapitao sta se desilo prije ovog razvljaljivanja kombija i koji je razlog? eh ajde sada brzo promahalaj to negdje pa onda dodji ovdje i nastavi se praviti pametan. svi vi koji pricate za belaj protiv sirokog niste bili ni blizu koseva, a pravite se pametni,a mi koji govorimo protiv policije smo bili ili 2m od belaja ili u samom belaju i vi sada znate bolje od nas jer ste na bhtu vidjeli 2min snimak?
-
zonbirile
#852 Re: Policija
--------------------------------------------The 51st State wrote:govoris o postindustrijskim drustvima zapada, kad budemo dotle dosli nece biti smisla ovo tipkati uopste, nesto dobijes, nesto izgubis.zonbirile wrote:ne,radnici su modernizovano roblje u sveri i svrhu profita.Navijači također,kada prerastu u huligane odvlače profit i budu zgaženi,samo u FK Sarajevu to niko nije skontao.
ne drug isto je to ,pa i gladijator je bio rob,samo mu je posao bio u šoubiznisu,a navijačima u polju.Jebi ga i jedni i drugi bili vlasništvo patricija i nije bilo zajebancije,pogotovu imperatopru pokvariti čeif.
-
ssmmiilleeyy
#853 Re: Policija
Znaš ti dobro šta ste radili gore kod vjecne vatresvakako_lud wrote:Jesu li ti to žene rekle ?ssmmiilleeyy wrote:Navijacima nije mjesto na Terenu
Niti poslije osvojene titule niti poslije teskog poraza![]()
Sve se to da proslaviti na lijep nacin
Nacin na koji su navijaci Sarajeva prije par godina Proslavljali titulu ne dolikuje CovjekuNajaktivniji/a u temi:muskarci pitaju zene
(138 post(ov)a / 14.24% od postova korisnika/ce)
-
The 51st State
#854 Re: Policija
e odosmo daleko, to vec duboko zadire u sustinu drustvenih odnosa. vjerovatno je to tako iz sjene, ali ne treba prestati zahtijevati malo vise mimikrije u provodjenju "imperatorskih" interesa, ono ljudska prava i ta prica.zonbirile wrote:--------------------------------------------The 51st State wrote:govoris o postindustrijskim drustvima zapada, kad budemo dotle dosli nece biti smisla ovo tipkati uopste, nesto dobijes, nesto izgubis.zonbirile wrote:ne,radnici su modernizovano roblje u sveri i svrhu profita.Navijači također,kada prerastu u huligane odvlače profit i budu zgaženi,samo u FK Sarajevu to niko nije skontao.
ne drug isto je to ,pa i gladijator je bio rob,samo mu je posao bio u šoubiznisu,a navijačima u polju.Jebi ga i jedni i drugi bili vlasništvo patricija i nije bilo zajebancije,pogotovu imperatopru pokvariti čeif.
-
zonbirile
#855 Re: Policija
normalno,samo ne smetnuti da svaka pa i ljudska PRAVA traže zauuzvrat i obaveze.Lijepo bi bilo polomiti grad,a da te niko ne izdegeneči i još naplati štetu.Pa koja su to ljudska prava u pitanju,(pođimo od toga da nema incidenta),da GRAS obustavlja saobraćaj,da rulja u pratnji policije maršira ulicama i 400 000 građana postaje taoc šačice dripaca.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#856 Re: Policija
Zato što je policiji lakše obezbjeđivati takav veći skup, nego da moraju pratiti svaku i najmanju grupicu koja se kreće prema stadionu.zonbirile wrote:normalno,samo ne smetnuti da svaka pa i ljudska PRAVA traže zauuzvrat i obaveze.Lijepo bi bilo polomiti grad,a da te niko ne izdegeneči i još naplati štetu.Pa koja su to ljudska prava u pitanju,(pođimo od toga da nema incidenta),da GRAS obustavlja saobraćaj,da rulja u pratnji policije maršira ulicama i 400 000 građana postaje taoc šačice dripaca.
Ko ruši i razbija bilo šta, uhapsiti i predati sudiji. Ko ne radi ništa protiv zakona ne smije ga se ni ružno pogledati. Po pravilu...
-
zonbirile
#857 Re: Policija
----------------------------------------------------1946 wrote:Zato što je policiji lakše obezbjeđivati takav veći skup, nego da moraju pratiti svaku i najmanju grupicu koja se kreće prema stadionu.zonbirile wrote:normalno,samo ne smetnuti da svaka pa i ljudska PRAVA traže zauuzvrat i obaveze.Lijepo bi bilo polomiti grad,a da te niko ne izdegeneči i još naplati štetu.Pa koja su to ljudska prava u pitanju,(pođimo od toga da nema incidenta),da GRAS obustavlja saobraćaj,da rulja u pratnji policije maršira ulicama i 400 000 građana postaje taoc šačice dripaca.
Ko ruši i razbija bilo šta, uhapsiti i predati sudiji. Ko ne radi ništa protiv zakona ne smije ga se ni ružno pogledati. Po pravilu...
jasnio je meni to,ali gdje su prava ostalih građana.Zaboli nas da šačicu budala u nedjeljno popodne.Pa i kod Tite se igralo i bilo 10x više gledalac,ali bez pratnje.Što GRAS ne radi,da im ne bi demolirali tramvaje.A što im demolirate tramvaje.Pa navijamo.Pa kako će se građani ta 4h voziti.Pa ko ih jebe,ne mogu oni ugrožavati naša ljudska prava.A šta je njihovim pravima.Neka budu sretni da ih ne bijemo,ustvari policija je tu da nam zabrani i spriječi.
- 1946
#858 Re: Policija
Je li ti fakat misliš da je meni i ostaloj većini draže opucat pjehe recimo od Velikog parka do Grbavice nego ići tramvajem? Ali takvi su zahtjevi policije bili prije ovih zakona o javnim okupljanjima, sada iskreno ne znam kako će se to riješiti. A i to papansko razbijanje se može riješiti sa po jednim policajcem u tramvaju.
-
zonbirile
#859 Re: Policija
-------------------------------------------------1946 wrote:Je li ti fakat misliš da je meni i ostaloj većini draže opucat pjehe recimo od Velikog parka do Grbavice nego ići tramvajem? Ali takvi su zahtjevi policije bili prije ovih zakona o javnim okupljanjima, sada iskreno ne znam kako će se to riješiti. A i to papansko razbijanje se može riješiti sa po jednim policajcem u tramvaju.
nije zahtjev policije nego Grasa da spasi imovinu.A čemu drotovi po tramvajima,zar nije lakše vas dovesti pameti.
- 1946
#860 Re: Policija
Koga nas?zonbirile wrote:-------------------------------------------------1946 wrote:Je li ti fakat misliš da je meni i ostaloj većini draže opucat pjehe recimo od Velikog parka do Grbavice nego ići tramvajem? Ali takvi su zahtjevi policije bili prije ovih zakona o javnim okupljanjima, sada iskreno ne znam kako će se to riješiti. A i to papansko razbijanje se može riješiti sa po jednim policajcem u tramvaju.
nije zahtjev policije nego Grasa da spasi imovinu.A čemu drotovi po tramvajima,zar nije lakše vas dovesti pameti.
- 1946
#862 Re: Policija
Pa od 10tak hiljada navijača, recimo da je 10 debila koji lome i krše tramvaje. Premal uzorak da bi mogao generalizovati i govoriti da su svi navijači takvi, jer je očito da većina nije.
- General Maximus
#863 Re: Policija
cappy_tempo wrote:de majke vam nemojte se vise raspravljati sa osobama koji sve zivo znaju,pa cak i prije samog belaja oni znaju sta ce biti. mozemo mi njima do sutra crtati oni ce po svom dok ne iskuse jednom "profesionalnost" policije.onaj komentarise sto je kombi razlupan,a holwey (valjda sam ga utrefio) jesi li se slucajno zapitao sta se desilo prije ovog razvljaljivanja kombija i koji je razlog? eh ajde sada brzo promahalaj to negdje pa onda dodji ovdje i nastavi se praviti pametan. svi vi koji pricate za belaj protiv sirokog niste bili ni blizu koseva, a pravite se pametni,a mi koji govorimo protiv policije smo bili ili 2m od belaja ili u samom belaju i vi sada znate bolje od nas jer ste na bhtu vidjeli 2min snimak?
Koji razlog moze opravdati ono lupanje sluzbenog vozila?
- Lunizz
#864 Re: Policija
General Maximus wrote:cappy_tempo wrote:de majke vam nemojte se vise raspravljati sa osobama koji sve zivo znaju,pa cak i prije samog belaja oni znaju sta ce biti. mozemo mi njima do sutra crtati oni ce po svom dok ne iskuse jednom "profesionalnost" policije.onaj komentarise sto je kombi razlupan,a holwey (valjda sam ga utrefio) jesi li se slucajno zapitao sta se desilo prije ovog razvljaljivanja kombija i koji je razlog? eh ajde sada brzo promahalaj to negdje pa onda dodji ovdje i nastavi se praviti pametan. svi vi koji pricate za belaj protiv sirokog niste bili ni blizu koseva, a pravite se pametni,a mi koji govorimo protiv policije smo bili ili 2m od belaja ili u samom belaju i vi sada znate bolje od nas jer ste na bhtu vidjeli 2min snimak?
Koji razlog moze opravdati ono lupanje sluzbenog vozila?
Kad se izlazilo sa stadiona izlazilo se sasvin normalno i onda je policija napala na navijace.
- General Maximus
#865 Re: Policija
1946 wrote:Je li ti fakat misliš da je meni i ostaloj većini draže opucat pjehe recimo od Velikog parka do Grbavice nego ići tramvajem? Ali takvi su zahtjevi policije bili prije ovih zakona o javnim okupljanjima, sada iskreno ne znam kako će se to riješiti. A i to papansko razbijanje se može riješiti sa po jednim policajcem u tramvaju.
Sta ti mislis koliko bi trebalo policajaca da se angazuje kad je derbi recimo? I taj jedan policajac u svakom tramvaju ne moze garantovati da ga nece polupati...
-
mahalas505
#866 Re: Policija
Gledam na nesto na tv, mislim da je mjesto radnje dole u Jablanici, ljudi valjda strajkovali i fol se nesto zabarikirali unutar kruga produzeca. Razvalise ih specijalci ko beba zvecku
, zasluzili su dodak za nocni rad posto su osigurali provodjenja zakona. Tako i treba, ne treba se unutar poduzeca "boriti " za svoja prava i egzistenciju, ima sud i agencija za privatizaciju za te stvari
.
- 1946
#867 Re: Policija
Nisam iz te struke pa da mogu reći, a lupati gluposti ne želim, kao što neki ovdje lupaju gluposti o navijačima.General Maximus wrote:Sta ti mislis koliko bi trebalo policajaca da se angazuje kad je derbi recimo? I taj jedan policajac u svakom tramvaju ne moze garantovati da ga nece polupati...
@mahalas505
To što si napisao je bolesno (ako nisi bio ironičan, u šta sumnjam). Udarati ionako obespravljene i nemoćne ljude je vrhunski herojski akt

-
Akibh
#868 Re: Policija
Nadam se da ovo nije ozbiljna izjava?mahalas505 wrote:Gledam na nesto na tv, mislim da je mjesto radnje dole u Jablanici, ljudi valjda strajkovali i fol se nesto zabarikirali unutar kruga produzeca. Razvalise ih specijalci ko beba zvecku![]()
, zasluzili su dodak za nocni rad posto su osigurali provodjenja zakona. Tako i treba, ne treba se unutar poduzeca "boriti " za svoja prava i egzistenciju, ima sud i agencija za privatizaciju za te stvari
![]()
.
- Dust
#869 Re: Policija
Bojim se da nam fali malo
Richarda von Weitzecker-a (predsjednik SR NJemacke) cini mi se ovako
,, Ne smijemo dopustiti da se pošteni građanin koji poštuje zakone i ponaša se u skladu sa njima osjeća izigranim i budalom.,,
Mislim da ova recenica treba biti srz demokratije.
Richarda von Weitzecker-a (predsjednik SR NJemacke) cini mi se ovako
,, Ne smijemo dopustiti da se pošteni građanin koji poštuje zakone i ponaša se u skladu sa njima osjeća izigranim i budalom.,,
Mislim da ova recenica treba biti srz demokratije.
- holowey
#870 Re: Policija
hajde mi ti onda objasni koji su to argumenti za unistavanje imovine koju je i tvoj caca a mozda i ti sam platio i koje cete opet platiti? nasli bijes iskaljivati na kombiju.... pa kad ste tolike mudonje hajde fino prvog drota na ulici uhvati pa nalupaj... stisni pa se onda hvali junastvom...cappy_tempo wrote:de majke vam nemojte se vise raspravljati sa osobama koji sve zivo znaju,pa cak i prije samog belaja oni znaju sta ce biti. mozemo mi njima do sutra crtati oni ce po svom dok ne iskuse jednom "profesionalnost" policije.onaj komentarise sto je kombi razlupan,a holwey (valjda sam ga utrefio) jesi li se slucajno zapitao sta se desilo prije ovog razvljaljivanja kombija i koji je razlog? eh ajde sada brzo promahalaj to negdje pa onda dodji ovdje i nastavi se praviti pametan. svi vi koji pricate za belaj protiv sirokog niste bili ni blizu koseva, a pravite se pametni,a mi koji govorimo protiv policije smo bili ili 2m od belaja ili u samom belaju i vi sada znate bolje od nas jer ste na bhtu vidjeli 2min snimak?
i odakle uopste taj belaj koji spominjes? vi fino sjedili, poneki aplauz zbog dobre akcije uputili i onda vas drotovi razbili? hau jes nou... nego napravite frku i onda kukate kako niste vi krivi... daj ba, spusti se na zemlju, mucni malo glavom, mozda i dodjes do kakvog zakljucka...
-
Alkos
#871 Re: Policija
Kako placamo stetu koja je nastala, placamo i policajce da osiguraju javni red i mir i da ne dodje do onakvih scena na Kosevu! Necu valjda uvijek placati i njihovu nesposbnost, cast izuzecima, jer nisu u stanju da iskontrolisu sacicu razbijaca!?
Predug je platni spisak onih koji su na sisi naroda, niko ne radi svoj posao, a svi primaju redovne plate...tako da je steta na onom kombiju zanemariva.
Predug je platni spisak onih koji su na sisi naroda, niko ne radi svoj posao, a svi primaju redovne plate...tako da je steta na onom kombiju zanemariva.
- cigara
#872 Re: Policija
jeste li vi uopste svjesni da su navijaci uletjeli sa sjevera a murija pocela udarati one koji su izlazili s istoka?
one na terenu zadnje zaganjali
one na terenu zadnje zaganjali
-
zonbirile
#873 Re: Policija
----------------------------------------------------------1946 wrote:Pa od 10tak hiljada navijača, recimo da je 10 debila koji lome i krše tramvaje. Premal uzorak da bi mogao generalizovati i govoriti da su svi navijači takvi, jer je očito da većina nije.
pa stalno obrćete problem i svjesno prenebegavate činjenice.Hajmo ovako 100k navijača i jedan polupa tramvaj.Jeli šteta manja,strah,nelagoda i ostalo manje.Efekti,drug moj,se gledaju.Tramvaj razbijen-tačka.Zar ne misliš da je u koliziji i sama murija što ide linijom manjeg otpora i ne poštuje uredbe o javnom redu i miru i zakon o okupljanju.Ne može se svaki put blokirati grad radi par polupijanih idiota sa bubnjevima i dozvoliti se maltretiranje ostalih.Hajmo okrenuti ploču,kada je murija napravila "grešku" kada ste samo navijali,bez izgreda.Normalno,do vas je,počnete i murija nastavi,po meni slabo i bez finiša na sudu.
- strong69
#874 Re: Policija
Jel´ ovo opet neka frka s navijacima bila?
- svakako_lud
#875 Re: Policija
Izgleda da su u Jablanici ipk bili navijači u pitanju a ne radnici što je i logično, a vidjelo se i na kraju snimka na Hayatu da navijaju. Udri policijo, udri navijače ne popuštaj....
PS nastranu sve ali bacanje svake od onih kamenica se može okarakterisati kao pokušaj ubistva, jbt pa ima svaka blizu 2kg... Stim naravno da me živo interesuje je li odgovarao i onaj policajac koji uzvraća kamenicama....
PS nastranu sve ali bacanje svake od onih kamenica se može okarakterisati kao pokušaj ubistva, jbt pa ima svaka blizu 2kg... Stim naravno da me živo interesuje je li odgovarao i onaj policajac koji uzvraća kamenicama....