Mostar u ratu

Post Reply
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#851 Re: Mostar u ratu

Post by emillio estevez »

mostarac_2009 wrote:
emillio estevez wrote:Klasična fora koju koristiš
Na tvoje izmišljotine dodajes patološku mržnju
Svoja iskustva nemam namjeru sa tobom djeliti
A kamoli osjećaje koja sam onda prozivljavao kao i neki dan kad sam tvoje gluposti pročitao.
Mislim da nisi sugovornik vrijedan pažnje.
Uperili su u njega oružje Bošnjaci koji su u Hvo u bili
Klasični dezerter.i petokolonasi.
To je sto se tiče Pucanja u Ledja Bosnjacima.
I opet nisi tome svjedok.
U tebe uvijek neka prica cuo ovo, cuo ono. Ja sam ti rekao kako sam se osjecao kao civil, tinejdzer u to vrijeme na "zapadnoj" strani, pogotovo tog 30. juna. Komsija je isao od vrata do vrata i pokazivao je ciji je bosnjacki stan. Svaka zgrada je imala jednog ustasu zaduzenog u zgradi koji je imao spisak svih bosnjaka. Dobro se sjecam da su i pored tog ustase i ostale komsije sa zadovoljstvom pokazivali drogiranim ustasama u kojem stanu je jos ostalo svjeze bosnjacke krvi.

Evo ja ti kazem gdje sam bio taj dan. A gdje si ti bio i sta si radio? Hajde junace....
Što si Ocekivao da će Hrvati dopustiti Bosnjacima da ih opet na spavanju love.
Izdali svoje ratne kolege na spavanju da su u gaćama bježali.
Pišes to i sam.
U gaćama ...... Herojstvo jeste li ocekivali da će Vas Hrvati sa cvijećem dočekati
Nakon Sto ih brilijantnom izdajom pardon akcijom rjesilo
Krvozderne Ustase sa kamama bacanje ljudi sa krovova
Klanja
Dezerter.i petokolonasi
Ima li jos sto te zanima
Osim da nisi ništa Vidio
A gdje sam ja bio to te kopka
mostarac_2009

#852 Re: Mostar u ratu

Post by mostarac_2009 »

Emilio,

Ako je iko dezerter ili petokolonas onda je to HVO, jer su 9. Maja 1993. godine zabili noz u ledja jedinoj i legitimnoj armiji BiH, i samim tim su izvrsili puc na drzavu BiH.
LBVIEW

#853 Re: Mostar u ratu

Post by LBVIEW »

emillio estevez wrote:
mostarac_2009 wrote:
emillio estevez wrote:Klasična fora koju koristiš
Na tvoje izmišljotine dodajes patološku mržnju
Svoja iskustva nemam namjeru sa tobom djeliti
A kamoli osjećaje koja sam onda prozivljavao kao i neki dan kad sam tvoje gluposti pročitao.
Mislim da nisi sugovornik vrijedan pažnje.
Uperili su u njega oružje Bošnjaci koji su u Hvo u bili
Klasični dezerter.i petokolonasi.
To je sto se tiče Pucanja u Ledja Bosnjacima.
I opet nisi tome svjedok.
U tebe uvijek neka prica cuo ovo, cuo ono. Ja sam ti rekao kako sam se osjecao kao civil, tinejdzer u to vrijeme na "zapadnoj" strani, pogotovo tog 30. juna. Komsija je isao od vrata do vrata i pokazivao je ciji je bosnjacki stan. Svaka zgrada je imala jednog ustasu zaduzenog u zgradi koji je imao spisak svih bosnjaka. Dobro se sjecam da su i pored tog ustase i ostale komsije sa zadovoljstvom pokazivali drogiranim ustasama u kojem stanu je jos ostalo svjeze bosnjacke krvi.

Evo ja ti kazem gdje sam bio taj dan. A gdje si ti bio i sta si radio? Hajde junace....
Što si Ocekivao da će Hrvati dopustiti Bosnjacima da ih opet na spavanju love.
Pišes to i sam.
U gaćama ...... Herojstvo jeste li ocekivali da će Vas Hrvati sa cvijećem dočekati
Klanja
Dezerter.i petokolonasi
Ima li jos sto te zanima
Osim da nisi ništa Vidio
Sta si ti ocekivao nakon maja i otvorene agresije na Armiju? Toliko o izdaji i dezerterstvu, UZP i uznike da ne spominjem.
tetejac

#854 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

A šta ćemo sa ‘tihom’ agresijom prije Maja? Onim napadima na policijske patrole, zarobljavanjima hrvatskih vojnika, maltretiranjima? Da zaboravimo? Čovjek krene u vojarnu - armija ga zarobi, maltretira, razoruza, proglasi ustašom :-) Šta ćemo sa tim? Ove stvari su se događale u Martu i Aprilu 1993 u Mostaru.
Tromblon

#855 Re: Mostar u ratu

Post by Tromblon »

tetejac wrote:A šta ćemo sa ‘tihom’ agresijom prije Maja? Onim napadima na policijske patrole, zarobljavanjima hrvatskih vojnika, maltretiranjima? Da zaboravimo? Čovjek krene u vojarnu - armija ga zarobi, maltretira, razoruza, proglasi ustašom :-) Šta ćemo sa tim? Ove stvari su se događale u Martu i Aprilu 1993 u Mostaru.
Tiho potiho hocete lazi da pretvorite u istinu. Tacnije da UZP nije postojao. Da je to bio legitiman idgovor ugrozenih napacenih jadnih katolika koje Su Te krvozedne balije potpomognute muslimanima I turcima htjele podaviti u jadranskom moru.

E, pa nece moci sto bi rekao Izet Fazlinovic. Prvo ste htjeli da jebete pa kad niste mogli drugi je kriv.

Ja se cesto pitam kakvi Su mozaci kid ljudi Koji brand logore, klanja, progone... Plansko unistavanje, protjerivanje. Etnicko ciscenje opravdavati nebulozama.

Jebote armija imala jedinog saveznika u hrvatskoh I onda namjerno napala kako bi ostala sama I opkoljena Sa svih strana.

I 23 godine od kraja rata vrte istu pricu I Sa istoka I Sa zapada. Vili Brant im je pojam stran poput farmi gnuova, Ali majorizaciju cesto koriste.

Izdajica je politika hdz I djelovanje hvo. Ujedinili Su se Sa agresorom I poput njega htjeli raskomadati ovu zemlju. Od saveznika postali izdajice.

Da vas je stud I sramota. Nema Te lazi kojom mozete prekriti istini.
tetejac

#856 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Tromblon wrote:
tetejac wrote:A šta ćemo sa ‘tihom’ agresijom prije Maja? Onim napadima na policijske patrole, zarobljavanjima hrvatskih vojnika, maltretiranjima? Da zaboravimo? Čovjek krene u vojarnu - armija ga zarobi, maltretira, razoruza, proglasi ustašom :-) Šta ćemo sa tim? Ove stvari su se događale u Martu i Aprilu 1993 u Mostaru.
Tiho potiho hocete lazi da pretvorite u istinu. Tacnije da UZP nije postojao. Da je to bio legitiman idgovor ugrozenih napacenih jadnih katolika koje Su Te krvozedne balije potpomognute muslimanima I turcima htjele podaviti u jadranskom moru.

E, pa nece moci sto bi rekao Izet Fazlinovic. Prvo ste htjeli da jebete pa kad niste mogli drugi je kriv.

Ja se cesto pitam kakvi Su mozaci kid ljudi Koji brand logore, klanja, progone... Plansko unistavanje, protjerivanje. Etnicko ciscenje opravdavati nebulozama.

Jebote armija imala jedinog saveznika u hrvatskoh I onda namjerno napala kako bi ostala sama I opkoljena Sa svih strana.

I 23 godine od kraja rata vrte istu pricu I Sa istoka I Sa zapada. Vili Brant im je pojam stran poput farmi gnuova, Ali majorizaciju cesto koriste.

Izdajica je politika hdz I djelovanje hvo. Ujedinili Su se Sa agresorom I poput njega htjeli raskomadati ovu zemlju. Od saveznika postali izdajice.

A šta je ovdje laž?
BISTRIK100

#857 Re: Mostar u ratu

Post by BISTRIK100 »

HVO je imao logor za Muslimane okolini Mostara Heliodrom .Gdje su logori za Hrvate u Mosaru?HVO je tjerao civile da trce na nasu stranu pa im pucao u ledja,nasi to nisu radili.Pa zar je Armija BiH bila tako jaka da ratuje na dva fronta a oruzije dolazi iz Hrvatske.
LOGORI SMRTI MOSTAR
http://www.camo.ch/mostar_LS.htm

Zločini Herceg-Bosne koji lede krv u žilama: Od hercegovačkih logora do Ahmića
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zlocini ... /171128029

Procitajte od ovog dijela
Kljuić: Karadžić i Boban su bili
članovi KOS-a, Šušak me
pokušao otrovati

hr-herceg-bosna-udruzeni-zlocinacki-pod ... 5s350.html
tetejac

#858 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

BISTRIK100 wrote:HVO je imao logore za Muslimane okolini Mostara Heliodrom i Dretelj.Gdje su logori za Hrvate u Mosaru?HVO je tjerao civile da trce na nasu stranu pa im pucao u ledja,nasi to nisu radili.Pa zar je Armija BiH bila tako jaka da ratuje na dva fronta a oruzije dolazi iz Hrvatske.Procitajte od ovog dijela
članovi KOS-a, Šušak me
pokušao otrovati

Sve je to istina što govoriš, samo sve to se radilo i na drugoj strani samo ne u reciprocitetu. Bili su logori za Hrvate u B. polju, četvrtoj osnovnoj itd.. Ti očigledno vidiš samo jednu stranu. Meni nije problem reći za Heliodrom i Dretelj. Zašto je tebi za Vojno i četvrtu? Sve je to donekle tako samo nikako mi nije jasno da neki ovdje negiraju ove ispade prije Maja. Imaš na youtube onog Čitlučana što je armija zarobila na avijatičarskom mostu pa ga prikazali kao ustašu. I to je kao ok, jel? To je bilo u Aprilu 1993. Čovjeka zarobili, razoružali, tlačili...Nije to sve baš tako kako ti vidiš. Ali nema veze, ne ponovilo se.
BISTRIK100

#859 Re: Mostar u ratu

Post by BISTRIK100 »

tetejac wrote:
BISTRIK100 wrote:HVO je imao logore za Muslimane okolini Mostara Heliodrom i Dretelj.Gdje su logori za Hrvate u Mosaru?HVO je tjerao civile da trce na nasu stranu pa im pucao u ledja,nasi to nisu radili.Pa zar je Armija BiH bila tako jaka da ratuje na dva fronta a oruzije dolazi iz Hrvatske.Procitajte od ovog dijela
članovi KOS-a, Šušak me
pokušao otrovati

Sve je to istina što govoriš, samo sve to se radilo i na drugoj strani samo ne u reciprocitetu. Bili su logori za Hrvate u B. polju, četvrtoj osnovnoj itd.. Ti očigledno vidiš samo jednu stranu. Meni nije problem reći za Heliodrom i Dretelj. Zašto je tebi za Vojno i četvrtu? Sve je to donekle tako samo nikako mi nije jasno da neki ovdje negiraju ove ispade prije Maja. Imaš na youtube onog Čitlučana što je armija zarobila na avijatičarskom mostu pa ga prikazali kao ustašu. I to je kao ok, jel? To je bilo u Aprilu 1993. Čovjeka zarobili, razoružali, tlačili...Nije to sve baš tako kako ti vidiš. Ali nema veze, ne ponovilo se.
Pa to je ista prica kao sa cetnicima.Ne mozes ocekivati da HVO ubija muslimanske civile nekaznjeno, a da ce Muslimani ce doci u hrvatska sela sa ruzama i ljubicicama.Naravno da je bilo osveta za ono sta je HVO uradio.Ko je to sve poceo?Sefer je govorio u razgovoru sa Zulfikarom Alispagom"Cuo sam da je bilo ubijenih civila.Ne mozete to raditi.Pa nismo mi kao oni". Ovaj mu laze da su poginuli u unakrsnoj vatri.Ima to na You Tube.Narocito mi smeta ovaj pokolj u Grabovici gdje su ucestvovali Ćelini i Cacini.Sto im je to trebalo?Tudzman je onaj koji je gurnuo Hrvate u rat protiv Muslimana.Hrvati su ginuli nizasta za nekavu Herceg-Bosnu a mi smo morali da se branimo,i svi ti Hrvati vjerovatno i sada imaju njegovu sliku na zidu.Svi su ubijedjeni da smo se borili za nekakvu islamsku drzavu.Borili smo se da ne budemo strijeljani ili zaklani.To su 2 izbora koja smo imali.
Last edited by BISTRIK100 on 24/07/2018 22:48, edited 1 time in total.
Tromblon

#860 Re: Mostar u ratu

Post by Tromblon »

tetejac wrote:
Tromblon wrote:

A šta je ovdje laž?
Sve. Sav tvoj nacin predstavljanja problems. Pogotovo termin agresija. Kakva bolan agresija? Nije Armija isla nigdje, niti mapadala nego branila ovu napacenu zemlju.

Primjera koje to navodis ima Sa vase strane milion puts vise. Sta je Sa svim prebijanjima, mucenjima pljackanjima od septembra 92.? Otimacine oruzja, opreme, lijekova Koji Su imali sve zvanicne potvrde vlasti iz Zagreba I paravlasti iz Gruda? Ljudi ranjavani, tovari ukradeni.

Nemoj bogati o "tihoj" I nikakvoj drugoj agresiji da pricas.
tetejac

#861 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Ma hajde molim te. Imaš fino na internetu pa potraži. Imaš takvih primjera koliko hoćeš i nije istina da lažem. Ja ne bježim kao Hrvat i hrvatski vojnik od 9.5 ali zašto ti ne priznaš da je prije toga mjesecima bilo sranja po Mostaru? I da je istina ovo gore što sam naveo. Očigledno je ili da si baš zadrt ili da ne znaš. Kako god s takvima ne želim gubiti vrijeme, za normalnu sam raspravu ali ovo je bez veze. Guraš svoju priču meni koji mogu knjigu napisat o oz jih i obrani Mostara. Glupo mi je s tobom diskutirati.
Živio!
Tromblon

#862 Re: Mostar u ratu

Post by Tromblon »

Preofiran si trolash :zzzz: . Ne znam samo dokle ces vise gurati tu tezu o prebacivanju krivice u tudje dvoriste. Za tebe prijedlog da lijepo procitas sta je receno o UZP u haskoj presudi. Pa ako treba I dva ili tri puta mozda I skontas nesto novo :kiss:
Gojeni H

#863 Re: Mostar u ratu

Post by Gojeni H »

emillio estevez wrote: Što si Ocekivao da će Hrvati dopustiti Bosnjacima da ih opet na spavanju love.
Pišes to i sam.
Klanja
Dezerter.i petokolonasi
Ima li jos sto te zanima
Osim da nisi ništa Vidio
@Emilio

Neko ti hakovo akaunt, jarane. Jos te ljudi spominju negdje oko Doboja, Tesnja, tako nesto ...
mostarac_2009

#864 Re: Mostar u ratu

Post by mostarac_2009 »

Nije toliki problem ustaski genocid iz 1992 - 1995, koliki je problem sto oni dan danas razaraju drzavu iznutra i s vana (Hrvatska). I sto je najgore uce svoju djecu da mrze. Gdje to ima da macimudan koji se rodio u Mostaru, 20 godina mu u prknu i nije otisao vidjeti simbol grada Mostara jer su mu rekli da su "tamo" tamnoputi turci koji cudno hodaju i pricaju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jos imaju obraza dolaziti na ovaj forum i pricati kako su bosnjaci sami sebe ubijali.....puuuuuuuu!
Mostar RA

#865 Re: Mostar u ratu

Post by Mostar RA »

Prvo da sve pozdravim.

Par pitanja za tetejca. Kada je došao u Mostar. I koliko je upoznat sa dešavanjima u MUPu u Mostaru u tom periodu 92-93.
tetejac

#866 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Mostar RA wrote:
Prvo da sve pozdravim.

Par pitanja za tetejca. Kada je došao u Mostar. I koliko je upoznat sa dešavanjima u MUPu u Mostaru u tom periodu 92-93.
Dolazio sam u Mostar 1991 i početkom 1992. Što se tiče MUP-a 92-93, mislim da sam površno upoznat mada sam znao neke stvari. Zašto pitaš, šta te interesira?
invincible1921

#867 Re: Mostar u ratu

Post by invincible1921 »

Opet ista prica...haj tetejac i vi ostali dajte mi jedan logican razlog sto bi armija napala HVO?

Armija je skoro godinu dana trpila ponizavanja i maltretiranja na barikadama, privodjenjenje njenih pripadnika, lopovluk i ratno profjterstvo hvo-a na racun armije, istrpila je i pokusavala smirit situaciju sa hvo koji je sve vise postajao agresivniji prvo u prozoru zatim SB i naposlijetku u mostaru gdje su postavljali ultimatum za ultimatumom....a sve ovo samo zbog toga sto je hvo i hrv bila jedini saveznik i od kojih je dolazila svy hrana i logistika...

Da je armiji bilo do rata mogla je to uradit nakon podvelezja i otimacine prije svega teskog naoruzanja koje je jaganjac pokupio i odvezo u hrv...mogla je i nakon otvorenog napada na prozor i etnickog ciscenja...mogla je i nakon otvorene saradnje u trouglu sarajevski hvo-hvo kiseljak-cetnici ilidza...mogla je i nakon sve bahatijeg ponasanja u vidu u bukvalnom smislu rijeci drzavnih udara sa kojima je hvo uz prijetnju sile mijenjao civilnu vlsst kako njima odgovara...mogla je ali nije ...kad nije tad zasto bi u ljeto 93?

I jos svemu dodaj 1000km front sa vrs
Mostar RA

#868 Re: Mostar u ratu

Post by Mostar RA »

tetejac wrote:
Mostar RA wrote:
Prvo da sve pozdravim.

Dolazio sam u Mostar 1991 i početkom 1992. Što se tiče MUP-a 92-93, mislim da sam površno upoznat mada sam znao neke stvari. Zašto pitaš, šta te interesira?
Interesuje me da li ti je poznato do kada je MUP funkcionirao kao jedinstvena organizacija. Znači jedna organizacija, jedna uprava..
mostarac_2009

#869 Re: Mostar u ratu

Post by mostarac_2009 »

Pravo pitanje za Tetejca je da nam malo vise napise o hrvatskoj agresiji na BiH i da nam kaze koje su sve jedinice iz Hrvatske ucestvovale u agresiji na suverenu drzavu BiH?
tetejac

#870 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Mostar RA, nije mi poznato ako misliš na razlaz Hrvata i Muslimana.
Mostar RA

#871 Re: Mostar u ratu

Post by Mostar RA »

tetejac wrote:Mostar RA, nije mi poznato ako misliš na razlaz Hrvata i Muslimana.
Ja cu ti reci. 21.10.1992. godine. Znas li kako je doslo do tog razlaza.
tetejac

#872 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Mostar RA wrote:
tetejac wrote:Mostar RA, nije mi poznato ako misliš na razlaz Hrvata i Muslimana.
Ne znam. Reci.
Imam i ja par pitanja za tebe. Kada si došao u Mostar i koliko si upoznat sa događanjima u rezervnom sastavu policije 1991 i kriznom stožeru?
Mostar RA

#873 Re: Mostar u ratu

Post by Mostar RA »

tetejac wrote:
Mostar RA wrote:
Ne znam. Reci.
Imam i ja par pitanja za tebe. Kada si došao u Mostar i koliko si upoznat sa događanjima u rezervnom sastavu policije 1991 i kriznom stožeru?
Rodjen sam u Mostaru i nisam odlazio iz njega. Upoznat sam sa svim bitnim dogadjajima i u rezervnom i ostalim strukturama MUPa i prije i poslije. Krizni stab ne tako dobro al znam neke stvari.
tetejac

#874 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Dobro. Ja čekam da mi kažeš za 21.10.1992. Imao sam osjećaj da nešto znaš i da ćeš objasniti.
Mostar RA

#875 Re: Mostar u ratu

Post by Mostar RA »

tetejac wrote:Dobro. Ja čekam da mi kažeš za 21.10.1992. Imao sam osjećaj da nešto znaš i da ćeš objasniti.
Imao si dobar osjećaj.
U jutro 21.10.1992 godine pripadnici HVOa su zauzeli zgrade MUPa u Mostaru. To jutro je, večini Bošnjaka kao i pojedinim pripadnicima Hrvatske i Srpske nacionalnosti, pripanicima MUPa, zabranjeno da dodju na svoja radna mjesta. Od toga jutra stvari u Mostaru više nisu bile iste.
Post Reply