Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Alfons Kauders

#851 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

Neelix wrote:halo licemjeri, pa valjal to tako? pa vi lagumi ispranog mozda ste sve ono za sto fahru optuzujete :-) dovoljno je procitati 3 posta ovih hrakacha i njihove "argumente" i onda se zapitati ko je ovdje lud?

kad fahru osude za bilo sta, ja cu se prvi okrenuti protiv njega. kada procitam i jednu razumnu optuzbu protiv njega, zamislit cu se koga ja to podrzavam. a sve dok se sluzite "avazovim jezikom" (kako to volite nazvati), u optuzivanju vlasnika avaza :-) navlacit cete sve vise i vise "neutralnih" da glasa za njega....poznata je ljudska tendencija da navija za slabijeg ;)
tebe sam fakat smatrao regularnim i pametnim likom otkako si se pojavio na forumu... ne mogu ti ni opisati koliko si mi pao u ocima na ovim temama...

ok, ako radis tamo kao sto ti se spocitava, to objasnjava dio price... ali...

jebiga, nadam se da je vrijedno toga... da imas nekoliko hiljada mjesecno i da zivis bolje od svih nas, u sta sumnjam...

ta prica za sudjenje i osudjivanje je u najmanju ruku smijesna... cak i da je cist pred zakonom, u sta opravdano svi sumnjamo, nije cist u tom nekom moralnom smislu jebes ga...

necu ulaziti u sarajevske mahalske price... ali mogu o tuzlanskim... znam kako je avaz pljuvao po ljudima kojima radoncic i njemu slicni nisu zavrijedili glancati cipele i vojnicke cizme... i kako je gurao idiote, poput mirnesa dok je pljuvao po sucuru... alispahica, koji je u ratu izvadio nalaz da je shizo pa u avazu pljuvao po ljudima koji su na posavskim livadama i majevickim vukojebinama spaljivali tenkove... pluvali su i pljuju po cijelom gradu, zato jer tuzlaci glasaju za sdp... pa po avazu ispadamo gori od cetnika...

ti vjerovatno vec znas koliko meni na kurac idu sdp, zlaja i jasmin, ali mi x puta vise na kurac idu ljudi iza avaza, koji su tuzlanske patriote koji su krvarili dok je osnivac pravio novine od nasih para vukli kroz blato...

ma da ne duzim, nabijem na kurac i avaz i ljude koji stoje iza njega... iskreno, za mene su cetnici, jer samo cetnici su takve gadosti pisali i pricali o mojim sugradjanima...
hadzofield

#852 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by hadzofield »

Neelix wrote:halo licemjeri, pa valjal to tako? pa vi lagumi ispranog mozda ste sve ono za sto fahru optuzujete :-) dovoljno je procitati 3 posta ovih hrakacha i njihove "argumente" i onda se zapitati ko je ovdje lud?

kad fahru osude za bilo sta, ja cu se prvi okrenuti protiv njega. kada procitam i jednu razumnu optuzbu protiv njega, zamislit cu se koga ja to podrzavam. a sve dok se sluzite "avazovim jezikom" (kako to volite nazvati), u optuzivanju vlasnika avaza :-) navlacit cete sve vise i vise "neutralnih" da glasa za njega....poznata je ljudska tendencija da navija za slabijeg ;)

Ok...
kada i Zlaju osude za bilo sta mi cemo se zamisliti za koga da glasamo ...

Izmedju seoske varalice i profesora ... ja se odlucujem za profesora
Neelix

#853 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Neelix »

ne radim tamo. radio sam jednu godinu - nekad davno. sto se tice tvoje interpretacije "moralne cistoce", o tome mi niko ne moze trubiti, znam ne iz prve, nego iz nulte, svoje, ruke, dovoljno o tome.
popajic

#854 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by popajic »

@bhpatriot
Fahro moze bez ikakve griznje savjesti reci - "gospodo, moji privatno-poduzetnicki rezultati su to i to: zaradio sam toliko i toliko, napravio sam toliko i toliko, zaposlio sam toliko i toliko.
neka nam je bog (ako ga ima) na pomoci kad jedan BH patriot ovako razmislja !
(a da bi nekog grizla savjest - mora je prvo imati.TO nasi turbo ratni i poratni biznismeni nemaju )
Alfons Kauders

#855 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

Neelix wrote:ne radim tamo. radio sam jednu godinu - nekad davno. sto se tice tvoje interpretacije "moralne cistoce", o tome mi niko ne moze trubiti, znam ne iz prve, nego iz nulte, svoje, ruke, dovoljno o tome.
znam i ja ljude po kojim je ta karina od novine pljuvala, i sta cemo sad?

isto tako znam i ljudi poput tebe, koji poznaju fahru i skoro svi tvrde kako je ugodna, dobra osoba... i ja im vjerujem, nemam razoga da im ne vjerujem... i sta sad?

al meni su bitna djela... njegova novina je pljuvala i pljuje po ljudima ciji je obraz veci od svih fahrinih zgrada i svih fahrinih ahbaba zajedno....

jebem ja to druze... to sto je on tebi raja, sto ga znas iz nulte ruke...

djelima se osoba dokazuje, obrazom, pamecu, integritetom, cascu... a ne zgradama, tirazima i hutbama...

fahro je kroz avaz dokazao da su mu drazi cetnicki profiteri koji su lovu zaradjivali na kostima mog naroda, nego ljudi koji su taj isti narod branili... meni dosta...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#856 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

Neelix wrote:ne radim tamo. radio sam jednu godinu - nekad davno. sto se tice tvoje interpretacije "moralne cistoce", o tome mi niko ne moze trubiti, znam ne iz prve, nego iz nulte, svoje, ruke, dovoljno o tome.
A hajd' sada reci fino raji,na kojem ti je bitnom mjestu u Avazu jedan od clanova porodice :D ,hajd' posto ja znam :D :D

Zato i kazem,samo ovako subjektivna raja,raja koja na ovaj ili onaj nacin ima koristi od Fahrine "imperije" mogu biti jezgro podrske Fahre u ovoj politickoj avanturi
Druga skupina ljudi su oni nepismeni,il' polupismeni koji glasaju po rezonovanju nasi,vasi,njihovi....ili po direktivi ,a znamo svi od koga (Car kad' kaze,onda se tako i glasa :D )

Nemoj vise Neelix majke ( :D ) ti,mene bi bilo stid ,ali zaista..eto glasaj za Fahru,nek' glasa cijela tvoja porodica,ali nemoj nam pokusavati prodavati supljake te koje pokusavas prodati na ovoj temi. Nismo ni djeca,a ni mentalno zaostali :thumbup:
Nihad_27

#857 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Nihad_27 »

Ne mislim da ce ostvairiti neki znacajan rezultat. Mozda onako kao Mirnes Ajanovic. Dovoljno da sebi obezbjedi poziciju.
ja progovorila

#858 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ja progovorila »

-LIBERO- wrote:
A hajd' sada reci fino raji,na kojem ti je bitnom mjestu u Avazu jedan od clanova porodice :D ,hajd' posto ja znam :D :D

Zato i kazem,samo ovako subjektivna raja,raja koja na ovaj ili onaj nacin ima koristi od Fahrine "imperije" mogu biti jezgro podrske Fahre u ovoj politickoj avanturi
Druga skupina ljudi su oni nepismeni,il' polupismeni koji glasaju po rezonovanju nasi,vasi,njihovi....ili po direktivi ,a znamo svi od koga (Car kad' kaze,onda se tako i glasa :D )

Nemoj vise Neelix majke ( :D ) ti,mene bi bilo stid ,ali zaista..eto glasaj za Fahru,nek' glasa cijela tvoja porodica,ali nemoj nam pokusavati prodavati supljake te koje pokusavas prodati na ovoj temi. Nismo ni djeca,a ni mentalno zaostali :thumbup:
Svaka cast LIBERO, rekao si mu isto sto bi mu i ja rekao/la.Iskreno receno Neelix pa zapitaj se malo mi u klin ti u plocu, ima ovdje i sale i svega, ali vecina nas nastoji ti objasniti nesto sto neces ili ne zelis shvatiti.Dug je period izmedu dva glasanja, ti glasaj za koga hoces, ali vecina nas na forumu dobro zna sto je Havaz, a i sa sandzama Sarajevo ima debelo iskustvo, eto dosao Fahro iz C.Gore i sad nesto on voli BiH. :-) :-)
Fair Life

#859 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Fair Life »

bihpatriot wrote:Pljuvanje i hrakanje na naseg Fahra se nastavlja... :x

I vi gradjani, gradjanska inicijativa, socijaldemokracija, asfalt?

SeljaKi pravi - jos jedan razlog za glas za Fahra!!! Nisu za vas neboderi i mediji vec cepenci i kaldrma... :zjev:
Image
1gorstak

#860 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

Alfons Kauders wrote:znam i ja ljude po kojim je ta karina od novine pljuvala, i sta cemo sad?

isto tako znam i ljudi poput tebe, koji poznaju fahru i skoro svi tvrde kako je ugodna, dobra osoba... i ja im vjerujem, nemam razoga da im ne vjerujem... i sta sad?
To je taj problem s Avazom, u roku od nekoliko dana te se moze toliko ocrniti (bez miligrama objektivnosti), da se nakon tih nekoliko dana osjecas kao da te je udario voz, zbunjen i izderan pokusavas doci sebi... "What a fuck just happened ?". Ja razumijem to da nema nezavisnih medija, odnosno da svaki medij s manje ili vise diskrecije gura neku svoju politicku opciju, ali Radoncic Avazom ne gura svoju opciju, nego on Avaz koristi kao toljagu kojom neistomisljenike pretvara u kasasti sok.

Ne sumnjam u njegov patriotizam, ali je sigurno da bi imao vise simpatizera kada bi obuzdao nagon da neistomisljenike odmah oblati do neprepoznavanja.
nigdje.nikog

#861 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nigdje.nikog »

Bas nek ste razvalili ovog placenika neelixa. Ja da sam na njegovom mjestu bih, ako nista drugo, promjenio nick ili forum, a ovakvim bih najradije preporucio i drugu sredinu.

Nastavljam oko Fahre.
Ja i dalje mislim da ce on uspjeti okupiti veoma velik broj glasaca iz prostog ratloga sto u ovom momentu ne vidim nikoga ko ima jacu izbornu masineriju, ima jednu, doduse u padu, ali jos uvijek najjacu novinu, ima jaku podrsku "organizovanih skupina" i ima podrsku vjerskog poglavara i cijele IZ infrastrukture, za koju smo vec utvrdili da je presudna u momentu glasanja.
A ima, budimo iskreni i tu srecu da se sve ovo desava na ovoj yebenoj crvotocini gdje nikakve zdravorazumske logike ne ferceraju. Pa yebote youtube je krcat nasim glupostima da pomenem samo piramide i Milana Tarota.

Ovdje ljudi ne vjeruju ni svojim ocima ni strucnjacima ni dobronamjernima. Ovo je najpogodnije mjesto za kriminalce i prevarante svih profila.

I zato ce Fahro pobjediti.

Ali ja mislim da je to jos i dobro. Onakvi jedino sami sebi mogu dohakati.
Pa vidjeli smo - Tasim Kucevic je mogao jos nebrojeno cura kidnapovati, prodati i likvidirati, ali se budaletina nije mogla suzdrzati i onaj samar ce ga glave kostati.
Tako ce biti i sa Avazom i Fahrom, mnogo vise od poreskih utaja, pranja novca i ostalih malverzacija, kostace ga neke rijeci napasane u Avazu.
A u tome je Avaz bio nenadmasan.
d700

#862 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by d700 »

Fair Life wrote:
bihpatriot wrote:Pljuvanje i hrakanje na naseg Fahra se nastavlja... :x

I vi gradjani, gradjanska inicijativa, socijaldemokracija, asfalt?

SeljaKi pravi - jos jedan razlog za glas za Fahra!!! Nisu za vas neboderi i mediji vec cepenci i kaldrma... :zjev:
Image
Boze sacuvaj sto se lijepa zena unakazi.... :sad:
d700

#863 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by d700 »

Ono sto je zalostno u ovoj cijeloj diskusiji -bio ko "Fahrin" ili ne- je cinjenica da je dovoljno biti samo alternativama sadasnjoj garnituri politicara. A kakav je Fahro, niko nepita. Po balkansko-seljackom inatluku se kaze: "Ma vallah neka je gori i od ovih, samo nisu nisu vise Tihici, Silajdzici itd." S toga niko se nece ni upitati o kompetenciji tog covjeka, cak mu ce se i kriminal oprastati. U takvoj sredini se neradja zdrava generacija politicara, u takvoj sredini se radjaju Fahro & Co.

Bosna nema Autoputa ? Ima ima...dobila ga je. Na 6 traka, bez ogranicenja FBiH putuje u Gluhu Bukovicu, dok RS nastavlja put iz BiH....

Indikativno je, da se Dodiku nista bolje nemoze desiti neko 3K-Tajkun (Konzervativan-Klerikalan-Korumpiran) iz Raske Oblasti...sporazumit ce se srpska braca na racun Bosne. :sad:
Arc_Angel

#864 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Arc_Angel »

Tema lagano ode u pogrijesnom smjeru, ali nema veze.
ja cu samo da kazem svima onima koji kuju "avaz" i "fahra" u nebo da je to ocit dokaz da ljudi za razliku od šimpanzi imaju jako lose kratkorocno pamcenje, sto je u ostalom i naucno dokazano.

problem ovdje nije ni fahro ni avaz, problem je nacionalizam (koji sam po sebi nije losa stvar, šovinizam je ono sto je kod nas na sceni odavno) koji se oteo kontroli odavno i pod cijom krinkom se ljudi koji zive u BiH drze u stanje hibernacije, i principa "sve dok ti ja dajem zivot na malu kasikicu ti ces da budes poslusan"

treba biti realan pa priznati sam sebi da je onaj "okvirni" samoprozvani ekonomski program koji je "fahro" iznio u kratkim crtama (1200km autoputa, nove elektrane, ugovor gradjanima, i BiH kao veliko gradiliste) teška naučna fantastika mi u ovoj drzavi nemamo ni para, a ni ljudstva za tako nesto i to je teška i tužna istina svidjelo se to nekome ili ne. Ako doticni gospodin vec iznosi te tvrdnje zasto onda on kao "uspješni" i "ispunjeni" biznismen nije takve projekte zapoceo kroz svoju firmu ili kroz "venture capitalism" kako to i rade ljudi koji to zaista mogu da podnesu finansiski i ljudstvom. tako da ona njegova suplja prica o tome kako on stavlja sebe i svoje resurse u sluzbu svog naroda mogu da piju ode samo kod mentalno zaostlih ljudi, koji kao sto vec rekoh imaju lose kratkorocno pamcenje, i koji vise vole da zive u zabludama nego u stvarnosti.

glavnu stvar koju ti ljudi sebi trebaju da priznaju jeste da su oni obicni sebicni, egoisticni, samozivi idioti, kojima uopste nije stalo do buducnosti svoje djece i potomstva vec samo i iskljucivo do lijecenja kompleksa "moj je veci od tvog" i "nek komsiji crkne krava pa makar".

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
klixober

#865 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by klixober »

Evo ja cu navesti neke primjere zbog cega su Avaz i Radoncic zlo za BiH.

-hajka na Queer fest
-primitivno vrijedanje ljudi,primjeri:

*Naslov u Avaz - "Da li je Lagumdzija osunecen?" ...i onda ide..mnogi tvrde da nije osunecen,pa se onda postavlja pitanje da li je uopste Bosnjak.DNO DNA!!!!!

*Tokom ovog ramazana tekst o Silajdzicu(kojeg ni sam ne volim,ali ovo je ispod svake granice ljudskog dostojanstva) - tekst o tome kako Silajdzic zivi samo 100m udaljeno od dzamije,a da ga niko zadnjih 15 godina nije vidio u dzamiji,pa kako ga nije stid svog rahmetli oca,kako ce pred Boga itd. FUJ !!!

*Pljuvacki tekstovi o Pecaninu i Avdicu( s kojima se ni ja nekada ne slazem,ali sto Avaz o njima pise je dno) ...te ruzni,masni,debel,spominjanje roditelja itd. :x

*Isto tokom ovog ramazana,naslov u Avazu "Selimovicima ni ramazan nije svet"...pa onda tekst kako je u Fojnici otvoren Merkur i ispred njega bio stand na kojem su se kupci mogli pocastiti hranom,pa kako nije stid Selimovice sluziti hranu dok ljudi poste :x :x KLEROFASIZAM !!!! :x

I da ne nabrajam dalje,pada mi na pamet jos milion primjera..
Last edited by klixober on 26/09/2009 12:28, edited 1 time in total.
Andrej4MRN7H

#866 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Andrej4MRN7H »

komeba wrote:Evo ja cu navesti neke primjere zbog cega su Avaz i zlo za BiH.

-hajka na Queer fest
-primitivno vrijedanje ljudi,primjeri:

*Naslov u Avaz - "Da li je Lagumdzija osunecen?" ...i onda ide..mnogi tvrde da nije osunecen,pa se onda postavlja pitanje da li je uopste Bosnjak.DNO DNA!!!!!

*Tokom ovog ramazana tekst o Silajdzicu(kojeg ni sam ne volim,ali ovo je ispod svake granice ljudskog dostojanstva) - tekst o tome kako Silajdzic zivi samo 100m udaljeno od dzamije,a da ga niko zadnjih 15 godina nije vidio u dzamiji,pa kako ga nije stid svog rahmetli oca,kako ce pred Boga itd. FUJ !!!

*Pljuvacki tekstovi o Pecaninu i Avdicu( s kojima se ni ja nekada ne slazem,ali sto Avaz o njima pise je dno) ...te ruzni,masni,debel,spominjanje roditelja itd. :x

*Isto tokom ovog ramazana,naslov u Avazu "Selimovicima ni ramazan nije svet"...pa onda tekst kako je u Fojnici otvoren Merkur i ispred njega bio stand na kojem su se kupci mogli pocastiti hranom,pa kako nije stid Selimovice sluziti hranu dok ljudi poste :x :x KLEROFASIZAM !!!! :x

I da ne nabrajam dalje,pada mi na pamet jos milion primjera..
Bravo Komeba!
Radoncic je karjerista i taj bi pregazio sve pred sobom samo da dodje na vlast.Nekako je meni sve to sto ti navede a tacno je, vec poznata srpska ratna propaganda sa Pala...vrijedjaj,omalovazavaj svoje eventualne konkurente,kako bi se ti pokazao neko iznad...to je kod Fahre..ta bolest..
samo malo

#867 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by samo malo »

U principu je Scepo slamka spasa razocaranim SDA i SzaBiH jastrebovima, prevarenim i izigranim od strane njihovih partija kojima su vjerovali sve ove godine.

Ne igra Scepo bezveze na kartu "ja cu spasiti Bosnjake".

Ruku na srce, njima nije tesko prodati ublehe, Hare najbolje zna.

Od ovoga ce na kraju najvise koristi imati SDP.
Andrej4MRN7H

#868 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Andrej4MRN7H »

eto i to da kazem,mada mi nije bas prijatno..u njegovom Avazu radi zena od mog predratnog prijatelja koji je bio na zalost cetnik u ratu.Fahro glumi multi kulti,a Divjaka u svojim novinama ocrnjuje ili Marka Vesovica,za koje i sam znam da su dobri ljudi.
ali kad bi morao da biram od dva zla manje zlo,birao bi opet njega prije no ove sto su 15 godina u politici i bez rezultata.. :bih:
samo malo

#869 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by samo malo »

Ja ne znam kako ljude nije sramota reci da je Fahro nekakva alternativa "ovima sto vladaju sve ove godine".

U kojem mediju su svi oni koji su na vlasti sve ove godine imali podijum za pljuvacinu i ocrnjivanje politickih protivnika? ko je Fahri "zmirio" na poreske utaje? ko je Fahri dodjeljivao razvojne kredite?

Jeste, on je alternativa koliko je i Harisova stranka opozicija.
Neelix

#870 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Neelix »

samo malo wrote:
Od ovoga ce na kraju najvise koristi imati SDP.
:lol: 4, 8, njaaaaa :lol:
d700

#871 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by d700 »

komeba wrote:....

.....
Najgore je -po meni- bilo ovdje Avazovo spominjanje roditelja. Ovo je podsjeca na terminologiju "Sippenhaft": U nacistickoj njemackoj se sprovodio terror nad neistomisljenicima, ali i na njihove familije. U tom slucaju su roditelji proglaseni: Jevrejima, Komunistima, Alkoholicarima, ili Debilima. Ovo sto Avaz praktikuje se moze nazvati jednim vidom medijalnog fasizma.

Svako ko podrzava Fahru ili Avaza bi toga trebao biti svjestan. Posebno ako se jednoga dana "probije" suprotni Fahro na politicku scenu. I oni ce reci: "Dosta nam ovog Fahre", i oni ce vam napadati obitelj po opisanom receptu.

Da li ce te i za njih naci opravdajuce rijeci, kao sto ih sad nalazite za Fahru ? :roll:
don vito

#872 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by don vito »

Neelix wrote: :lol: 4, 8, njaaaaa :lol:
Neelix wrote:nesto smijesno? Znas ko se smije sam sebi... :-)
donja_crtica

#873 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by donja_crtica »

Da li neko zna gdje se moze dobiti vise informacija o stranci?
Kako se zove, kontakt, koji plan ima, strategiju?
samo malo

#874 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by samo malo »

Pa valjda Scepin pulen ne moze skontati osnovne stvari, recimo ko ima korist ako se glasovi mnogih onih koji inace glasaju za SDA i SzaBiH na narednim izborima razliju put Scepine partije.

Jedino ako Scepo nece u koaliciju sa SDA i SzaBiH, pa ce glasovi ostati na istom mjestu prakticno... jedino onda ne kontam kakva je on to alternativa :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#875 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by KatarinaKosaca »

bihpatriot wrote: socijaldemokracija, asfalt?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply