Kakvi smo sa Akvaristikom
Moderator: anex
- Bekir_SA
#851 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
kod mene je E900 i zadovoljan sam sa njim....
- Takashi Amano
#852 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Filter me izasao 250KM, kod Armana sam uzeo cjena je bila jeftinija kao stalnoj musteriji... Sada ne znam kolika ce mu cjena bit, mozda nesta malo skuplja... Tek ih je dobio ne znam koliko ima ja sam vidio ja mislim 3-4 komada... Znajuci od prije, a i dodatno sam se sinoc informisao radi svoju ulogu predobro...doktor78 wrote:@Takashi: Koliko si platio filter i gdje si ga kupio?
- uradi sam
#853 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
To Amano; hahahah neka je hairli da cisti dobro...a moram malo ruzit one indijance sta ces vidis kako su se neki dan razletili kad smo isli filter uzet hahahaha...nema lijevo desno... mora da je Arman citao post
elem ja jos samo co2 da kupim pa onda mi valja ono cudo pravit od Malawija...uhh
to doktor: Ne zalijeci se neboj se nema puno budala, (JA I JOS NEKI
) koje ce dati na ovakom vaktu 250 stoje...bice on i jeftiniji u glavnom Amano je morao jer mu prerasta tank skucen je sa prostorom .. cupa bilje bez veze itd..ako si za mozemo se dogovoriti da odemo da ga malo obradimo ostavio sam mu posljednjih dana para i para...
a jos mu i tanganjiku planiram kupit..elem ja cu ti sredit ako ti treba filter. A mozemo i kod brane kod njega sam vec kupio dva kanister filtera Tetratec od 1200 ti je isto love. A mogu ti reci da je jako dobar filter jedino sto mu je mahana gumena britva koja vremenom ispuca pa onda se raja zali da cure itd...ja nemam tih problema namazem margarinom dihtung prilikom ciscenja..i ostaje ko nov
a ovaj ex1200 netreba cistit jednom u tri mjeseca..jer je pozamasan sa filter materijalom i protokom... U glavnom za mene su naj bolji preljevni filteri, top, itd. sa jakom protocnom pumpom oni rade poso kako treba... jedino mana je izgled i ciscenje ostalo je sve puno bolje nego u ovih kupovnih.. 
to doktor: Ne zalijeci se neboj se nema puno budala, (JA I JOS NEKI
- uradi sam
#854 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Gdje ti dodze ovaj granulo drug...Bekir_SA wrote:Otidji u Granulo, ali ne gore u prodaju nego u garazu ispod kod onih momaka sto rade, meni su bocu izvukli iz naftalina...uradi sam wrote:a trazim i bocu co2 ko ima viska ili sema gdje se ima kupiti
- Bekir_SA
#855 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
oj kako saduradi sam wrote:Gdje ti dodze ovaj granulo drug...Bekir_SA wrote:Otidji u Granulo, ali ne gore u prodaju nego u garazu ispod kod onih momaka sto rade, meni su bocu izvukli iz naftalina...uradi sam wrote:a trazim i bocu co2 ko ima viska ili sema gdje se ima kupiti
vidi, kad ides sa stupa prema rajlovcu, prodjes centrotrans, pa posle onog mosta imas skretanje desno, ima praonica sa desne strane isto odma do praonice je granulo... A preko puta ti je firma koja puni CO2...

- uradi sam
#857 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
to Bekir:...Stigao Co2 nano Deffuser ja skulice fine
..jos cekam da stigne Co2 Drop Cheker..a za bocu moram otici dole gdje si mi rekao...THx man.
- uradi sam
#858 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Zamolio bih sve clanove ukljucujuci i mene da vise NE OBJAVLJUJU POSTOVE KOJI SU VEZANI ZA NEKU PRODAJU PRODAVNICU, TRGOVINU, VRSTU ROBE REKLAMIRANJE PROIZVODA ITD...ILI STA VEC NEKA OVAKVE STVARI IDU NA PP.. JER NIJE POSTENO DA VISE RADIMO MARKETING U NECIJU KORIST. Jer je ova tema otvorena u svrhu akvaristike a ne necijeg servisa...u glavnom imaju odredzene stranice koje su namjenjene za ovakve oblike oglasavanja u vidu prodajem, Kupujem, itd... pa bujrum... tamo objavljujte svoje stvari koje su na prodaju ili nesto drugo. Pogotovo likovi koji nisu objavili ni ukljucili se ni u jednu temu na forumu vezanu za Akvaristiku nego, ovdje samo se pojave niodkuda i nude neke stvari...a ako se dogadzala koverzacija izmedzu nas koji smo ukljuceni od samog pocetka...te na osnovu medzusobnih izmjena saznanja itd... dosli na rijec prodaja, gde se ima kupiti neka oprema i slicno to stoji i to je ok. U koliko se bude ovako nesto slicno desavalao zamolit cu moderatoricu da brise temu ,pa sta bog da. Lp Akvaristi.. 
- Amazonka27
#859 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
naravno da se takvi postovi brisu, a ako se ponavljaju, onda se dobije i ban
ako neko zeli nesto da proda ima http://www.market.ba. Hvala sto ovako lijepo odrzavate temu! 
- uradi sam
#860 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Thx Amazonka...Amazonka27 wrote:naravno da se takvi postovi brisu, a ako se ponavljaju, onda se dobije i banako neko zeli nesto da proda ima http://www.market.ba. Hvala sto ovako lijepo odrzavate temu!
- uradi sam
#861 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Vala strafna trebali bi dogovoriti kakav Fish Party ja sam za...strafna wrote:Meni je iskren da budem uvjek bilo glupo da se tu na temi o akvaristici reklamiraju odredjene radnje poput pomenutih,kazem jer niko od njih to nije zasluzio ni sekunde ni kvalitetom ni ljubaznoscu ni nekom velikodusnoscu a ovjde se dosta pominju isti...ako nekog interesuje i ako nekog treba da savjetujete za ribe i ostalo ima brate fino pp i sve se rijesi.Ovu temu netreba korisiti u marketinske svrhe odredjenih radnji niti u slicne stvari...tu smo po najprije da razmjenimo iskustava u hobiju zvanom akvaristika da se snadjemo kao raja i da aBd sutra i organizujemo kakav skup raje kafa kafa....Par momaka koji se interesuje oko ciklida (iz sarajeva) su vec imali slicno ukupljanje i kao ucesnik mogu reci da je super bilo i fina se prica za sve sklopila...
Lijep pozz
Pa neke i zarazimo da zavole hobi manje ce se drogirat oko skole i vise boraviti u kuci a ne na ulici..i ovako jedino sto im drzava nudi je pistolji, nasilje, cakije itd...mi smo nekada imali Domove kulture pa razna desavanja, pa se islo u muzeje, na izvorista rijeka, pa casovi biologije u prirodi i da ne nabrajam vise...
- Bekir_SA
#862 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Super,,,uradi sam wrote:to Bekir:...Stigao Co2 nano Deffuser ja skulice fine..jos cekam da stigne Co2 Drop Cheker..a za bocu moram otici dole gdje si mi rekao...THx man.
Kod mene hafarija u aqv. napala me nekakva alga, 40% bilja mi je unisteno... zamracivao sam akv. na 5 dana i stanje se popravilo ali evo opet...
Morat cu uzeti nesto protiv alge...
-
zdruzdjo
#863 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
adaptirali su se okTakashi Amano wrote:JUHUUUU LJUDI KUPIO SAM FILTER![]()
![]()
![]()
![]()
@zdruzdjo covjek kako malawci idu jesu li se adaptirali novom tanku... ma ti ces to sredit ko da gledam a i mali ce bit sigurno zadovoljan... pozz
necu reci super jer je jedan carleus kod mene krenuo sa bloat-om a drugi je kod prijatelja. ono pljuvanje hrane i to.
tako da su oba morala ici. lijecenje nisam mogao zapoceti jer nisam nasao lijekove. mozda je bilo kod stanovitog gospodina da ne reklamiram ali ne stigoh nikako otici.
stajala su oba u karantinu medjutim ne izdrzase dugo.
ostali su super legli. jos ima pomalo cvrkanja, valjda dok se utvrdi ko je gazda.
jedan auratus mi se penje na Quuuu... jer je poceo pravi hrsum praviti. ne bira koga ce napasti. i uporan ko mazga. cak je i onog veeelikog plavog poceo maltretirati iako je veci od njega sigurno dva puta. dodje mi da ga zavezem kakvim silkom za kamen
imao sam dva mrijesta do sada od kako su dosli. jedan auratus jos uvijek nosi puna usta.
-
zdruzdjo
#864 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
kako izgleda alga???Bekir_SA wrote:Super,,,uradi sam wrote:to Bekir:...Stigao Co2 nano Deffuser ja skulice fine..jos cekam da stigne Co2 Drop Cheker..a za bocu moram otici dole gdje si mi rekao...THx man.
![]()
Kod mene hafarija u aqv. napala me nekakva alga, 40% bilja mi je unisteno... zamracivao sam akv. na 5 dana i stanje se popravilo ali evo opet...
bas cudno. sve ti se tako fino odomacilo i krenulo.
jesi li ista rapidno mjenjao u zadnje vrijeme?
samo da znas svi ti antialga preparati imaju jako negativan uticaj na bilje.
znam da imas sijamaca, pa zar oni nece da brste?
- Bekir_SA
#865 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Malo sam se pogrešno izrazio, nije alga u obliku alge bas...zdruzdjo wrote:kako izgleda alga???Bekir_SA wrote:Super,,,uradi sam wrote:to Bekir:...Stigao Co2 nano Deffuser ja skulice fine..jos cekam da stigne Co2 Drop Cheker..a za bocu moram otici dole gdje si mi rekao...THx man.
![]()
bas cudno. sve ti se tako fino odomacilo i krenulo.
jesi li ista rapidno mjenjao u zadnje vrijeme?
samo da znas svi ti antialga preparati imaju jako negativan uticaj na bilje.
znam da imas sijamaca, pa zar oni nece da brste?
Ništa rapidno mjenjao
Voda se muti i ide na zelenu boju...
Pokušao sam sa izmjenom 50% vode i zamračio aqv. cca 5 dana, posle zamračivanja bilo je dobro ali jucer opet pocelo mućenje...
- uradi sam
#867 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Super,,,
Morat cu uzeti nesto protiv alge...[/quote]
da nisi malo pretjero kume Sa co2 + mikro +makro i eto ti belaja...taj tvoj problem rjesi UV-c lampa. ja je nemam a rado bih ti posudio. promjeni svu vodu zacikliraj ponovo nema ti druge ili...
http://www.youtube.com/watch?v=-IGv3YR91Eo :
ako si sa lovom dobar kosta nekih 200KM
koliko sam upoznat pa ako ne znas gdje ima da se nabavi reci.... pa cu ti na pp. Ovu stvar treba imati ali puno kume.. 
Morat cu uzeti nesto protiv alge...[/quote]
da nisi malo pretjero kume Sa co2 + mikro +makro i eto ti belaja...taj tvoj problem rjesi UV-c lampa. ja je nemam a rado bih ti posudio. promjeni svu vodu zacikliraj ponovo nema ti druge ili...
http://www.youtube.com/watch?v=-IGv3YR91Eo :
- uradi sam
#868 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
jedan auratus mi se penje na Quuuu... jer je poceo pravi hrsum praviti. ne bira koga ce napasti. i uporan ko mazga. cak je i onog veeelikog plavog poceo maltretirati iako je veci od njega sigurno dva puta. dodje mi da ga zavezem kakvim silkom za kamen
ko kakvog avlijanera.
Hahahahah to mora da je onaj divus CIROKI INDIJANAC.hahahha nemoj ga najbolji je...imene je u ludilo baco ali smirit ce se on..da mu nije zenka puna...
drug moj on i nastoc leti kad je mutan...ja sam ruke guro napada ko mahnit....

Hahahahah to mora da je onaj divus CIROKI INDIJANAC.hahahha nemoj ga najbolji je...imene je u ludilo baco ali smirit ce se on..da mu nije zenka puna...
- uradi sam
#869 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Evo malo se radilo na starom malawi Akvariju stjene su se odradile konacno imalo se malo vremena......u ovaj Akvarij idu Tanganyikanci naj vjerovatnije calvusi i neznam jos sta budem mogao naci dok ce se na God.odmoru Ako bog da raditi 700 litras samo za malawi ribe.
pa evo malo detalja nasuho kako izgleda Akvarij.
slike:

slike:

-
strafna
#870 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Druze pozadina strasna,moze na pp ko je radio i koliko dinarauradi sam wrote:Evo malo se radilo na starom malawi Akvariju stjene su se odradile konacno imalo se malo vremena......u ovaj Akvarij idu Tanganyikanci naj vjerovatnije calvusi i neznam jos sta budem mogao naci dok ce se na God.odmoru Ako bog da raditi 700 litras samo za malawi ribe.
slike:
- uradi sam
#871 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
to strafna: A ja boga mi vidjelo je par ljudi Akavarij uzivo a imas i slike na prvim postovima kako je nakada izgledao nedovrsen... nisam mogao cekati vec mi ribe stigle u nevakat i tako je ostao nedovrsen do neki dan... nedavno su ribe otisle kod kolege Zduzdje a vidio je i on ovaj tank..pa sam ga oslobodio i ispraznio te u nedjelju konacno zavrsio. A stijena je radjena od lomjenih komada cigle, ljepljenih silikonom i fugirani ljepilom za plocice i cementom... sada trebam nasuti vodu i sol da se dezinficira pa onda zaciklirat i ribe ubacit. idu Tanganjikanci..A ako si zainteresiran mozemo se dogovoriti...lp ali neka ide na PP
-
zdruzdjo
#872 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
ovo je onaj sto je samo kombinacija crne i bijele.uradi sam wrote: Hahahahah to mora da je onaj divus CIROKI INDIJANAC.hahahha nemoj ga najbolji je...imene je u ludilo baco ali smirit ce se on..da mu nije zenka puna...drug moj on i nastoc leti kad je mutan...ja sam ruke guro napada ko mahnit....
![]()
ima i onaj drugi koji ima i koju bojicu vise od crne i bijele
kontao sam ga zatvoriti u mrijestilicu na dan dva da malo dodje sebi u samoci
- uradi sam
#873 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
ja ja na njega sam i misliozdruzdjo wrote:ovo je onaj sto je samo kombinacija crne i bijele.uradi sam wrote: Hahahahah to mora da je onaj divus CIROKI INDIJANAC.hahahha nemoj ga najbolji je...imene je u ludilo baco ali smirit ce se on..da mu nije zenka puna...drug moj on i nastoc leti kad je mutan...ja sam ruke guro napada ko mahnit....
![]()
ima i onaj drugi koji ima i koju bojicu vise od crne i bijele
kontao sam ga zatvoriti u mrijestilicu na dan dva da malo dodje sebi u samociali mi u mrijestilici mali pa ih nemam gdje
-
zdruzdjo
#874 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
bogami bude li se ovako ponasao naglo ce mu se smanjiti zivotni vijekuradi sam wrote: ja ja na njega sam i mislio![]()
![]()
cuvaj ga ko oci u glavi...nista taj drugi dobro je naruzen a tek kada sam ga dobio bio je puno ljepsi od tog sada manijaka... ali on je boss nije bitno u kojem je tanku i koje su ribe sa njim....a samo da znas bio je ko mrva i ofarban ko zenka u zuto i preko noci se najednom ofarbo u boju u kojoj je sada zna Takasi Amano mi se cudom cudili....u glavnom dobra i jako kvalitetna riba nema dalje samo da znas da naraste 25 cm
i zivotni vijek mu je 20 godina.
- uradi sam
#875 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Hahahahahahahahahahahahaaaaaaaaa bas si me nasmijo znam na cemu si..... vidi uzmi jednu PVC flasu izrestaj je kalasnjikovom na balkonuzdruzdjo wrote:bogami bude li se ovako ponasao naglo ce mu se smanjiti zivotni vijekuradi sam wrote: ja ja na njega sam i mislio![]()
![]()
cuvaj ga ko oci u glavi...nista taj drugi dobro je naruzen a tek kada sam ga dobio bio je puno ljepsi od tog sada manijaka... ali on je boss nije bitno u kojem je tanku i koje su ribe sa njim....a samo da znas bio je ko mrva i ofarban ko zenka u zuto i preko noci se najednom ofarbo u boju u kojoj je sada zna Takasi Amano mi se cudom cudili....u glavnom dobra i jako kvalitetna riba nema dalje samo da znas da naraste 25 cm
i zivotni vijek mu je 20 godina.
ili .....