Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zijancer

#851 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by zijancer »

ne moze se otvoriti taj linkic :cry: ima li youtube verzija :?
jefferson

#852 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by jefferson »

zijancer wrote:ne moze se otvoriti taj linkic :cry: ima li youtube verzija :?
Idi na ovaj site i onda na "odgovorite Ljudima"

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=60
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#853 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

Evo sad i na BHT Tema dana Bošnjak nešto petlja. Krvave mu oči, izjebo ga Bakir večeras, a ni Dženana Karup mu ne ostaje dužna. :thumbup:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#854 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

Priznaje da je on odgovoran i da je sve "ispoštovano" :? WTF :? :?
leigh

#855 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by leigh »

Ovaj Bošnjak mijenja nešto priču.
Pera Trta

#856 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

leigh wrote:Ovaj Bošnjak mijenja nešto priču.
Pa kažem ti, razmekšo ga Bakir. Vidi ga, samo što ne zaplače :)
ekvivalent

#857 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by ekvivalent »

photo wrote:
ekvivalent wrote: ajd ne kaki
i samo si ovo stavio kao argument???????????????????/

o ovome i govorim, ni rijeci nicega smislenog, isto kao i novinar koji je povrsno spremio emisiju a i bakir koji nije dao covjeku da mu odgovori ni na jedno pitanje

zato i imamo kucevice i slicen jer svi ostali samo povrsno rade stvari.
hoces argument?
evo:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
a ti se bavi dubokom analizom tv emisija u kojoj si uspjesno konstatovao da je novinarka uzivala u samopromociji wtf :shock:
ii da kucevice imamo zbog bakira wtf na kvadrat
sinko s kucevicima se ne razgovara
bar ne lijepo
Alhemicarkaa

#858 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Alhemicarkaa »

"Ja sam metnuo policajce..."
"Nisam stio..."

O Boze, kako on dodje na funkciju kamandira sudske policije :-)
terra_incognita

#859 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by terra_incognita »

ekvivalent wrote:
photo wrote:
ekvivalent wrote: ajd ne kaki
i samo si ovo stavio kao argument???????????????????/

o ovome i govorim, ni rijeci nicega smislenog, isto kao i novinar koji je povrsno spremio emisiju a i bakir koji nije dao covjeku da mu odgovori ni na jedno pitanje

zato i imamo kucevice i slicen jer svi ostali samo povrsno rade stvari.
hoces argument?
evo:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
a ti se bavi dubokom analizom tv emisija u kojoj si uspjesno konstatovao da je novinarka uzivala u samopromociji wtf :shock:
ii da kucevice imamo zbog bakira wtf na kvadrat
sinko s kucevicima se ne razgovara
bar ne lijepo

@photo: a koji odgovor je tOčan odgovor? Šta je to trebao da kaže ? Koje objašnjenje za sve da nam da ? Naročito za to da taj kalibar kriminalca treba kući da čeka da mu se pronađe apartman na Igmanu ? A tek za fizički napad ? I bolje mu je da nije dobio priliku da odogovri.
Last edited by terra_incognita on 22/04/2009 23:33, edited 1 time in total.
JThomas

#860 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by JThomas »

ovdje je đavo odnio šalu, debatu i mirne proteste...

dok neko ne umre bolnom, nasilnom smrću, ništa od toga.
and

#861 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by and »

Mikado wrote:
mIRCerka wrote:
mIRCerka wrote:e]Nakon napada
Predsjednica Suda BiH sazvala hitni sastanak
Kako nam je javljeno iz Suda BiH, predsjednica ove institucije Meddžida Kreso pozvala je na hitan sastanak predstavnike pravosudnih institucija koji se koriste kompleksom zgrade u kojoj je jučer došlo do napada na posjetioce Suda BiH.
Meddžida Kreso
Meddžida Kreso
Na sastanak u četvrtak ujutro pozvani su glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin, predsjednik VSTV Milorad Novković kao i zapovjednik Sudske policije Želimir Bošnjak. Na sastanak je pozvan i predstavnik Ministarstva pravde, institucije pod čijom je ingrerencijom Sudska policija.

Nakon sastanka koji će se održati u jutarnjim satima, predsjednica Suda BiH će u 11 sati dati izjavu za medije ispred zgrade Suda BiH. Sastanak koji je inicirala bio je predviđen za danas, ali je prolongiran za sutra zbog nemogućnosti glavnog tužioca da prisustvuje, zbog ranije preuzetih obaveza, saopšteno je iz Suda BiH.
(Sarajevo-x.com)
]]evo gdje treba otici masovno...]

:thumbup:

Dakle sutra u 11 ko god moze trebao bi doci pred zgradu Suda BiH. Meni je to u komsiluku pa mi nece bit mrsko prosetat se do tamo.
trebalo je ići organizovano kada se čitala presuda.zamislite da je 500 ljudi došlo na čitanje presude?da li bi vajat erp i 5 kabadahija smjeli šamarati nekažnjeno?da li bi sudija sa strahom čitao presudu?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#862 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by hrasno38 »

photo wrote:losiju emisiju odavno nisam gledao. voditelj nespreman pokrenuo citavu pricu, doveo gosta (bosnjaka) i odmah ga poceo napadati a da mu nije dao mogcnost da bio sta kaze (sto je bio obavezan kao voditelj), bakir drzao monologe po 10 minuta (pri cemu je iznosio emotivno stajaliste a ne da kao pravi novinar iznese cinjenice i ostane neutralan), rijecnik koji je koristio definitivno je njegovo dno ponasanja, drzi predavanje o osiguranju prostora i policijskim poslovima a nema pojma o tome (nije zavrsio nikakav sigurnosni kurs pa samim tim nije kompetentan da o tome govori), kritikuje sto nije bilo policije, a da ih je bilo vise onda bi zvoxao da zivimo u policijskoj drzavi, kritikuje sto niko nije pomogao zeni i novinarki a siguran sam da ni on ne bi prisao (mena hrabrosti za to, to znam), kaze da je bosnjaka postavio ministar pravde (u drzavnim institucijama se ljudi zaposljavaju preko agencije za drzavnu sluzbu a ne ministarstava, cime je bakir pokazao da nije uradio domacu zadacu i ne zna materiju (zna, nego mu treba da se jos malo pokaze kao duh naroda)).

onaj momak iz NVO (ne znam kako se zove), ni sam ne zna zasto je dosao, samo je pratio bakira kao bler-pudlica busa.

cvrtak iz fup-a obavio posao profesinalno.

novinarka uzivala u svojoj slavi.

bosnjak izgubljen u svemiru i prostoru.

i na kraju, kucevic jeste zivotinja, bosnjak jeste nesposoban, zena i novinarka jesu napadnute, ali sve treba gledati hladne glave, a ne samo reci hajmo im jebati mater i sakom u glavu.
Hm mislim da nisi u pravu ili jednostavno nisi bas pobornik istine makar ona bila izrazena i na manje profesionalan nacin. Prije svega sto je Bosnjak zakasnio??? Nije to bio sastanak u Majestiku nego pred velikim TV auditorijem. Naravno svjesno je napadnut jer vecina nekog svjesnog svijeta je ocekivalo da taj covjek jednostavno ima morala i da je odmah jucer podnio neopozivu ostavku pa samim tim nije ni trebao doci u emisiju. Drugo nakon par rijeci poceo je da valja nebuloze i neistine jer je samo on vidio ta tri policajca. Dakle covjek gleda u TV kamere i hladno laze.
Bakir je po obicaju iznio upravo i cinjenice i argumente ali sad nigdje ne pise da rto mora svako da shvati. Dao je ubitacne argumente od kojih se Bosnjak preznojio i ocito shvatio kakve je gluposti pricao. Izmedju ostalog velikim zaslugama 60 minuta i Bakira onaj monstrum ce ci najmanje 12 godina iza resetaka. Ko ima koliko hrabrosti tesko je pricati ali sam siguran 1000% da ti ni u snovima ne bi imao muda da radis ono sto on radi ma ko da ga cuva i pazi. Covjek koji dere najvece kriminalce po BiH, koji tuziteljstvu dostavlja tone dokaza protiv njih sve ali kukavica nije.
Ocito je da ti ne poznajes dobro materiju zaposljavanja u drzavnoj sluzbi gdje je ADS samo jedan najobicnija farsa u kojoj ni u mislima posao ne dobijaju najbolji nego iskljucivo podobni i rodbinsko vezani. ADS je samo pro-forma i radi po zakonu samo u nebitnim slucajevima. Recimo u slucajevima vise rangiranih sluzbenika bez obzira na rezultat testova ministar moze da da konacan sud i ladno zaposli drugog sa liste.
Damir Mahmutcehajic se bezrazlozno eksponira i gdje treba i gdje ne treba ali dobro momak se ne boji i neka ga.
Reci da je novinarka uzivala u slavi je u najmanju ruku degutantno i bezobrazno jer sinocnje ponasanje te zene postavljaozbiljno pitanje: "da li u ovom gradu postoje ljudske jedinke koje u gacama nose muda" jer ovo nije prvi put da zene pokazuju maco Bosancima kako treba da se reaguje. Za tvoju informaciju ona je juce bila okruzena sa jednom od najjacih kriminalnih skupina u BiH.
Nista vise ne treba gledati hladne glave jer tacno je da hladna glava pametnije misli ali puno sporije reaguje. Hladna glava obicno se bazira na filozofiranju a vruca totalno suprotno.
A onom, ne znam kako bi ga nazvao, KURCEVICU kao sto sam ranije napisao zelim sto brzu ali sto tezu smrt i da sa sobom povede i Karkelje, Selmanovice, Gasije, Krasnicije itd itd.
Johnny071

#863 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Johnny071 »

treba zahtjevat da kad fino odvali zatvorsku kaznu da mu oduzmu drzavljanstvo i fino da izruce njemackoj, tamo je trazen od strane policije, il fino brate ako ce se zajebavat, nek ga odma izruce tamo jebo ih ovaj zatvor, isto obdaniste, pa nek odvali jedno 10 godina njemacke murije, kad ga budu guzili hans i sulc nece mu naumpast da samara, jebo ga mrtvi brat.
sweet_zephyr

#864 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by sweet_zephyr »

Jedva se suzdržavam, odmah se sjetim šta mi se desilo prije godinu i po oko deset naveče kod Imareta, izlazimo ja i mama iz pekare kad prolazi neki lik i iz čista mira, ničim izazvan, pljunu na moju mamu i veli "Dabogda vam zadnje bilo, stoko balijska" :? :? ??? Meni puče film, ja pod adrenalinom hoću odmah da se bijem, zgrabim lika za kragnu, zaprijetih mu batinama i svašta mu napsovah :D kad u tom trenutku vadi lik nož!!! Srećom pa me mama zgrabi za jaknu i silom odvuče, bijes me je toliko zaslijepio u tom trenutku, ko zna šta bi bilo... Što je najgore - pored nas PROLAZE TRI DJEVOJKE I JEDAN MLADIĆ I NIKO NIJE NI PRSTOM MRDNUO!!!

Da sam tamo bila, ma šakom bih ga tako slatko sastavila, znam da bi me zgromili zaštitari, al je*i ga... Nebi mogla stajati sa strane!

:x :x :x :x
Miskica

#865 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Miskica »

Ja sam novi kolacic. I ne mogu da ne prokomentarisem, iako sam se registrirala zbog druge teme.

Slazem se s Photom da je emisija bila lose pripremljena, Maric je dozvolio da mu Bakir potpuno preuzme kontrolu. Istina je da je govorio mnogo vise puta i mnogo duze nego svi ostali gosti. I istina je da su Bosnjaka stalno prekidali. Nije da branim policiju, ali meni licno je bilo mnogo tragicnije to sto niko od raznih ljudi, koji su se setali po dvoristu ili sjedili na klupici kao da uziva u proljetnom danu, nije ni trepnuo na onakvo nasilnicko ponasanje. Ne samo policija. I nije novinarka toliki heroj, ona je covjek, a svi ostali su hinje i kukavice. Od drveta niko ne vidi sumu, a Vildana Duran je to na kraju i sumirala: Na stranu to sto je kriminalac u dvoristu suda zenu bukvalno oborio s nogu, nas zajednicki problem je u tome sto neko, on ili bilo ko drugi ima hrabrosti da takvo nesto uradi bilo gdje, a pogotovo u dvoristu suda.
A ispalo je da ce se sve rijesiti ako Bosnjak da ostavku, sta nadijelise covjeku, pas s maslom ne bi pojeo. Stvar je u tome da je taj incident, i to jeste incident, slika naseg drustva i drzave.... jednostavno postoje ljudi koji misle da mogu sve, pa bili oni kriminalci vulgaris ili sofisticirani kriminalci koji nam vode drzavu. "Po zakonu". Dok im ne dodje 200.000 ljudi pred Skupstinu i sve ih ne rastjera...a cini mi se da ni taj dan nije daleko.
Ja prva priznajem da ne bih nikada mogla uredjivati i voditi 60 minuta koje radi Bakir. Od straha. Ali je pretjerao, ispade Bosnjak zrtveno jagnje za sistem koji ne funcionira. Covjek usao, uspuhao se, ne moze do daha da dodje,a oni osuli paljbu...pa na sudu se sa najvecim kriminalcima svi ponasaju profesionalno i kad neko pretjera, sudija mu oduzme rijec. A u ovoj emisiji nije bilo sudije...
buba

#866 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by buba »

..
Last edited by buba on 23/04/2009 00:01, edited 1 time in total.
sansun

#867 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by sansun »

"Hm mislim da nisi u pravu ili jednostavno nisi bas pobornik istine makar ona bila izrazena i na manje profesionalan nacin. Prije svega sto je Bosnjak zakasnio??? Nije to bio sastanak u Majestiku nego pred velikim TV auditorijem. Naravno svjesno je napadnut jer vecina nekog svjesnog svijeta je ocekivalo da taj covjek jednostavno ima morala i da je odmah jucer podnio neopozivu ostavku pa samim tim nije ni trebao doci u emisiju. Drugo nakon par rijeci poceo je da valja nebuloze i neistine jer je samo on vidio ta tri policajca. Dakle covjek gleda u TV kamere i hladno laze.
Bakir je po obicaju iznio upravo i cinjenice i argumente ali sad nigdje ne pise da rto mora svako da shvati. Dao je ubitacne argumente od kojih se Bosnjak preznojio i ocito shvatio kakve je gluposti pricao. Izmedju ostalog velikim zaslugama 60 minuta i Bakira onaj monstrum ce ci najmanje 12 godina iza resetaka. Ko ima koliko hrabrosti tesko je pricati ali sam siguran 1000% da ti ni u snovima ne bi imao muda da radis ono sto on radi ma ko da ga cuva i pazi. Covjek koji dere najvece kriminalce po BiH, koji tuziteljstvu dostavlja tone dokaza protiv njih sve ali kukavica nije.
Ocito je da ti ne poznajes dobro materiju zaposljavanja u drzavnoj sluzbi gdje je ADS samo jedan najobicnija farsa u kojoj ni u mislima posao ne dobijaju najbolji nego iskljucivo podobni i rodbinsko vezani. ADS je samo pro-forma i radi po zakonu samo u nebitnim slucajevima. Recimo u slucajevima vise rangiranih sluzbenika bez obzira na rezultat testova ministar moze da da konacan sud i ladno zaposli drugog sa liste.
Damir Mahmutcehajic se bezrazlozno eksponira i gdje treba i gdje ne treba ali dobro momak se ne boji i neka ga.
Reci da je novinarka uzivala u slavi je u najmanju ruku degutantno i bezobrazno jer sinocnje ponasanje te zene postavljaozbiljno pitanje: "da li u ovom gradu postoje ljudske jedinke koje u gacama nose muda" jer ovo nije prvi put da zene pokazuju maco Bosancima kako treba da se reaguje. Za tvoju informaciju ona je juce bila okruzena sa jednom od najjacih kriminalnih skupina u BiH.
Nista vise ne treba gledati hladne glave jer tacno je da hladna glava pametnije misli ali puno sporije reaguje. Hladna glava obicno se bazira na filozofiranju a vruca totalno suprotno.
A onom, ne znam kako bi ga nazvao, KURCEVICU kao sto sam ranije napisao zelim sto brzu ali sto tezu smrt i da sa sobom povede i Karkelje, Selmanovice, Gasije, Krasnicije itd itd.[/quote] "

:thumbup: veoma zdravo razmišljanje
Last edited by sansun on 23/04/2009 00:00, edited 1 time in total.
zijancer

#868 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by zijancer »

svi drugi izmicaus, a njega poslali u studio
sta je sa ostalima? misle li da se izvuku ?
buba

#869 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by buba »

hrasno38 wrote:
Hm mislim da nisi u pravu ili jednostavno nisi bas pobornik istine makar ona bila izrazena i na manje profesionalan nacin. Prije svega sto je Bosnjak zakasnio??? Nije to bio sastanak u Majestiku nego pred velikim TV auditorijem. Naravno svjesno je napadnut jer vecina nekog svjesnog svijeta je ocekivalo da taj covjek jednostavno ima morala i da je odmah jucer podnio neopozivu ostavku pa samim tim nije ni trebao doci u emisiju. Drugo nakon par rijeci poceo je da valja nebuloze i neistine jer je samo on vidio ta tri policajca. Dakle covjek gleda u TV kamere i hladno laze.
A onom, ne znam kako bi ga nazvao, KURCEVICU kao sto sam ranije napisao zelim sto brzu ali sto tezu smrt i da sa sobom povede i Karkelje, Selmanovice, Gasije, Krasnicije itd itd.
Valahi..sve se ovo slazem :-D

Meni nesto Bake bi najsimpaticniji kad rece: E ja vise necu ni pisnut' :D
Onaj hudac od komandira ce gace cjediti od znoja kad dodje kuci.
I na kraju..sve je ovo otislo u 100 pm!
terra_incognita

#870 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by terra_incognita »

Miskica wrote:Ja sam novi kolacic. I ne mogu da ne prokomentarisem, iako sam se registrirala zbog druge teme.

Slazem se s Photom da je emisija bila lose pripremljena, Maric je dozvolio da mu Bakir potpuno preuzme kontrolu. Istina je da je govorio mnogo vise puta i mnogo duze nego svi ostali gosti. I istina je da su Bosnjaka stalno prekidali. Nije da branim policiju, ali meni licno je bilo mnogo tragicnije to sto niko od raznih ljudi, koji su se setali po dvoristu ili sjedili na klupici kao da uziva u proljetnom danu, nije ni trepnuo na onakvo nasilnicko ponasanje. Ne samo policija. I nije novinarka toliki heroj, ona je covjek, a svi ostali su hinje i kukavice. Od drveta niko ne vidi sumu, a Vildana Duran je to na kraju i sumirala: Na stranu to sto je kriminalac u dvoristu suda zenu bukvalno oborio s nogu, nas zajednicki problem je u tome sto neko, on ili bilo ko drugi ima hrabrosti da takvo nesto uradi bilo gdje, a pogotovo u dvoristu suda.
A ispalo je da ce se sve rijesiti ako Bosnjak da ostavku, sta nadijelise covjeku, pas s maslom ne bi pojeo. Stvar je u tome da je taj incident, i to jeste incident, slika naseg drustva i drzave.... jednostavno postoje ljudi koji misle da mogu sve, pa bili oni kriminalci vulgaris ili sofisticirani kriminalci koji nam vode drzavu. "Po zakonu". Dok im ne dodje 200.000 ljudi pred Skupstinu i sve ih ne rastjera...a cini mi se da ni taj dan nije daleko.
Ja prva priznajem da ne bih nikada mogla uredjivati i voditi 60 minuta koje radi Bakir. Od straha. Ali je pretjerao, ispade Bosnjak zrtveno jagnje za sistem koji ne funcionira. Covjek usao, uspuhao se, ne moze do daha da dodje,a oni osuli paljbu...pa na sudu se sa najvecim kriminalcima svi ponasaju profesionalno i kad neko pretjera, sudija mu oduzme rijec. A u ovoj emisiji nije bilo sudije...
A zašto bi neko sa klupe skočio kad je tu 122-NAŠA POLICIJA (još u sred kampanje)...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#871 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by hrasno38 »

Miskica wrote:Ja sam novi kolacic. I ne mogu da ne prokomentarisem, iako sam se registrirala zbog druge teme.

Ajde da makar jednu stvar sumiramo i da vise o njoj raspravljamo.U dvoristu suda velikom vecinom su bili ljudi koji su optuzeni sa Tasimom Kucevicem,njegovi buldozi i njegova raja. Dakle zenama u principu posto policije nije bilo nije imao ko da pomogne. Tamo nije sjedio niko ko nije njima blizak u sta se vrlo muguce mogu ubrojiti i spomenuti SIP-ovci.
Antracoid

#872 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Antracoid »

Ma ovo je smijesno, nista bolje nismo ni mogli ocekivati!

Unaprijed izvinite na mojim izrazima!

SIPA- PA JA NEMOGU DA VJERUJEM KOJE SU TO PIZDE!

A I STA BOLJE OCEKIVATI KAD NAM DRZAVOM UPRAVLJAJU PICKE KOJE SE BOJE I SVOJE SJENKE!

:x :x :x :x :x :x

FUJ!!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#873 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

zanimljivo, nadjoh reakcije samo gradonacelnika i sdpa...
sda jos uvijek kao glavnu vijest ima prelazak legendarnog Hameta u njihove redove...
Pera Trta

#874 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

mIRCerka wrote:zanimljivo, nadjoh reakcije samo gradonacelnika i sdpa...
sda jos uvijek kao glavnu vijest ima prelazak legendarnog Hameta u njihove redove...
Jeko Hame? :?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#875 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

ispravka, evo i sa mupks stranice...

- Fizički napad –

Dana 21.04.2009. godine u 14,50 sati, dežurni policajac Sudske policije Suda BiH obavijestio je Treću policijsku upravu MUP Kantona Sarajevo, da je istoga dana oko 14,40 sati, ispred ulaza u zgradu Suda BiH, izvršeno krivično djelo nasilničkog ponašanja. Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola ove policijske uprave, koja je došla do kapije kruga unutar kojeg je smješten Sud BiH, koji je u sigurnosnom smislu, u nadležnosti Sudske policije Suda BiH. Shodno svojim nadležnostima, policijski službenici Treće PU su se kod ovlaštenog službenog lica Sudske policije Suda BiH informisali o predmetnom događaju i dobili informaciju da je Kučević Tasim fizički napao M.S. iz Sarajeva, a da je Spahić Enver, istovremeno, odgurnuo novinarku FTV, koja je u momentu napada bila na službenom zadatku. Napad se dogodio ispred ulaza u zgradu Suda, prilikom ulaska Kučevića u istu radi izricanja presude. U momentu vođenja ovog razgovora, Kučević se nalazio u sudnici. Policijski službenici Treće PU su potom uvedeni u pomoćnu prostoriju u krugu Suda BiH, gdje su se nalazile M.S. i novinarka FTV. Obzirom da se žalila na povrede, po pozivu policijskih službenika, na lice mjesta su došla kola Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, kojima je M.S. prebačena na CUM bolnice Koševo, gdje joj je ukazana liječnička pomoć i utvrđeno da su joj nanesene lakše tjelesne povrede. Policijski službenici Treće PU su potom napustili krug Suda BiH i pozicionirali se sa vanjske strane ulazne kapije u isti. Obzirom na činjenicu da se događaj desio unutar kruga Suda BiH, rukovodni policijski službenik Treće PU je o istom obavijestio dežurnog tužioca Državnog tužilaštva BiH, Halebić Ahmeta, koji je kvalifikovao počinjeno krivično djelo nanošenja lakših tjelesnih povreda na štetu M.S. i da nije u nadležnosti ovog tužilaštva i naložio da se o istom obavijesti dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a da se prema Spahić Enveru primjeni prekršajna sankcija. Postupajući po nalogu tužioca, odmah je kontaktiran dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Kešelj Anika, koja je naložila da se od oštećene M.S. zaprimi usmena prijava zbog nanošenja lakših tjelesnih povreda, a da se Kučević Tasim sasluša u svojstvu osumnjičenog, od istog uzme pismena izjava, te da se nakon toga otpusti iz službenih prostorija, a službeni izvještaj o predmetnom događaju, redovnim putem, dostavi u nadležnost ovog Tužilaštva. Policijski službenici koji su se nalazili uz kapiju kruga Suda BiH su, odmah po njegovom izlasku iz kruga, Kučević Tasima, službenim vozilom prevezli u službene prostorije Treće PU, u koje je Kučević u pratnji advokata pristupio navedenog dana u 17,15 sati. Shodno nalogu tužioca, na zapisnik je primljena usmena izjava oštećene, a Kučević Tasim saslušan u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je otpušten iz službenih prostorija. Protiv Spahić Envera će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
Post Reply