Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
cappy_tempo1

#851 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by cappy_tempo1 »

dosla situacija takva da idem prema ispisu sa faxa. uglavnom gledam na stranici faxa da treba ispisnica,index,uplata 50KM i potvrda iz BIC-a. sta je bic,jel samo 50KM ili ima jos nekih troskova i gdje mogu naci ispisnicu? mislim jel bas moram ici na fax da je uzmem ili je mogu negdje skinuti. oni su okacili ispisnicu na stranicu faxa ali se ne moze skinuti...
whiterose

#852 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by whiterose »

Možete li vi iskusniji da mi kažete odakle učiti predmete za prvu godinu DL-a (prve parcijale)? Skripte, knjige, slajdovi? :roll:
sgunited

#853 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by sgunited »

@eky

moguce je, moras napisati molbu samo, nisam siguran je li malo kasno sada

@whiterose

zavisi je li hoces samo da polozis ili ganjas neki prosjek, ako hoces samo da polozis skripte su ti uglavnom dovoljne plus vjezbe (ako predmet pored teorije ima i zadatke) - skripte za svaki predmet moze nabaviti u kopirnici u onom prolazu odmah pored faxa, a ako hoces neki prosjek moras sve kombinovati, knjige su glavne ali uci i sa prezentacija
Muhamed Đakmić

#854 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

Svi mi savjetuju da idem obavezno na instrukcije iz FR-a, a ja baš kontam da to nije najpametnije i da ću se bolje spremiti ako se sam budem spremao, jer FR je preopširan da te neko spremi na instrukcijama? Ima li kakvih savjeta i ideja, da znam da na vakat krenem ako su instrukcije baš prijeka potreba :D
insertdelete

#855 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by insertdelete »

FR sam spremio bez instrukcija, s tim da sam gotov svake sedmice iso kod Sevale, kod nje onda dodju i ovi sa instrukcija pa postavljaju pitanja i opcenito dosta ljudi bude i raznoraznih pitanja, al kad odes onda budi do kraja, slusa i ostala pitanja, nemoj gledat da sto prije zbrises cim ti odgovori na pitanje, vec teku i zapisuj sve zivo sto se prica.
onda od ovih koji odu na instrukcije uzmes koji zadatak, one neke skripte sa instrukcija, uz uslov da bas moras ucit..prvi put nisam ucio nit sam iso na vjezbe, konsultacije i pao sam..drugi put sam fakat ucio, plus vjezbe, konsultacija i polozio bez problema.. :dance: :D
tako da ne trebaju instrukcije :D
Muhamed Đakmić

#856 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

insertdelete wrote:FR sam spremio bez instrukcija, s tim da sam gotov svake sedmice iso kod Sevale, kod nje onda dodju i ovi sa instrukcija pa postavljaju pitanja i opcenito dosta ljudi bude i raznoraznih pitanja, al kad odes onda budi do kraja, slusa i ostala pitanja, nemoj gledat da sto prije zbrises cim ti odgovori na pitanje, vec teku i zapisuj sve zivo sto se prica.
onda od ovih koji odu na instrukcije uzmes koji zadatak, one neke skripte sa instrukcija, uz uslov da bas moras ucit..prvi put nisam ucio nit sam iso na vjezbe, konsultacije i pao sam..drugi put sam fakat ucio, plus vjezbe, konsultacija i polozio bez problema.. :dance: :D
tako da ne trebaju instrukcije :D
Hvala. Tako nešto sam i mislio :) Znači, FR ću da pojedem sad :D
Bimmer_

#857 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Bimmer_ »

ad0o wrote:Hopkins
Ma mozda bi ija tako uradio al odlucio sam da ove godine necu printat ni jednu knjigu
fino ih skinem na tablet i isto mi dodje

Gdje mogu skinut te skripte ili kupit isprintane.
Cuo sam da se na ispit moze nositi kniga jel to samo vazi za orginale il za sve
Ne mozes na ispit donijeti nakakvu knjigu kakva je onda svrha ispita :-)
Imam ti ja neka pitanja i skripte iz Prava po kojima sam ja polozio u svoje vrijeme. I tad je bila jos aktuelna skripta "Keško" tako nesto. Ako hoces posalji mi mail na PM pa cu ti poslati ova neka pitanja i skripte iz Prava sto imam.
Ja sam po toj kombinaciji skripti+ Keško polozio, knjige sam samo jednom procitao, ostalo po skriptama...
dusa_raskopuša

#858 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

I ja sam isto iz skripti pravo polagala. Tacnije iz jedne skripte, za prvi parcijalni, posto su bili eseji. A drugi parcijalni samo do pola procitala drugu skriptu, bilo zaokruzivanje. :lol:
eky

#859 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by eky »

[quote="sgunited"]@eky

znam za molbu i sve ali prema rijecima "teta"iz studenske moguce je onim vanrednim samofin.. a DL ne e sad nije mi jasno koji je razlog tog bezobrazluka jer je prosjek potreban za prebacivanje ostvaren....
dusa_raskopuša

#860 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

rico wrote:dosla situacija takva da idem prema ispisu sa faxa. uglavnom gledam na stranici faxa da treba ispisnica,index,uplata 50KM i potvrda iz BIC-a. sta je bic,jel samo 50KM ili ima jos nekih troskova i gdje mogu naci ispisnicu? mislim jel bas moram ici na fax da je uzmem ili je mogu negdje skinuti. oni su okacili ispisnicu na stranicu faxa ali se ne moze skinuti...

To treba da priupitas nekoga ko se vec ispis'o, tako da pogledaj malo stranice unazad, vjerovatno je bilo istih pitanja. Placas 50 KM, dabome (ne znam sto). :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#861 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

rico wrote:dosla situacija takva da idem prema ispisu sa faxa. uglavnom gledam na stranici faxa da treba ispisnica,index,uplata 50KM i potvrda iz BIC-a. sta je bic,jel samo 50KM ili ima jos nekih troskova i gdje mogu naci ispisnicu? mislim jel bas moram ici na fax da je uzmem ili je mogu negdje skinuti. oni su okacili ispisnicu na stranicu faxa ali se ne moze skinuti...
Uzmi papire na revers, nisi lud da daješ 50 KM za SVOJE papire. :roll:

Uglavnom, odeš do biblioteke i uzmeš potvrdu da nemaš zaduženih knjiga, to ti je bic. Ispisnica je kod njih, u studentskoj zakačena na zidu ako se ne varam. :D
dusa_raskopuša

#862 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

e'o za sve one koji nisu upoznati sa znacenjem :D

http://www.efsa.unsa.ba/ef/index.php?op ... Itemid=101
sgunited

#863 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by sgunited »

eky wrote:
sgunited wrote:@eky

znam za molbu i sve ali prema rijecima "teta"iz studenske moguce je onim vanrednim samofin.. a DL ne e sad nije mi jasno koji je razlog tog bezobrazluka jer je prosjek potreban za prebacivanje ostvaren....

ja sma se htio prije par godina prebaciti na redovno sa dl, poslao sam molbu i otisao da provjerim u studentsku na sto su mi rekli da se molba zagubila :P, nije im u interesu valjda
giannella

#864 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by giannella »

Zna li ko šta o Prirodno matematickom tj geografiji ? :)
Muhamed Đakmić

#865 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

giannella wrote:Zna li ko šta o Prirodno matematickom tj geografiji ? :)
Plaho lijepo zanimanje, ko voli :D
ad0o

#866 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ad0o »

Sarajevo1946 wrote:
ja sam razmislo da upis geografiju al opet kad sam razmislio vidio sam da mi ona nedaje neke mogucnosti
kakva nam je drzava u najbolju ruku mogu bit profesor
ja znam da nema nista ni od ekonomije ako sam sebe nezaposlim a kod geografije nevidim tu opciju
stvarni mi je isla geografija i bas mi je draga al od ljubavi se nemoze ziviti :( :(

nego recite mi kad cu moc uradit onaj kviz iz poslovnog prava
zatvara se sutra a jos ga nisu postavili
giannella

#867 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by giannella »

ad0o wrote:
Sarajevo1946 wrote:
ja sam razmislo da upis geografiju al opet kad sam razmislio vidio sam da mi ona nedaje neke mogucnosti
ja znam da nema nista ni od ekonomije ako sam sebe nezaposlim a kod geografije nevidim tu opciju
stvarni mi je isla geografija i bas mi je draga al od ljubavi se nemoze ziviti :( :(

Znam ja to sve i zbog toga zelim vani studirati, ali prvo moram upisati ovdje fakultet pa da prebacim papire, mislila sam Turizam i zastita okolisa, pa me zanima sta imam na prijemnom i koliko ih prima ? A i ja sam mislila ekonomiju ali mi matematika i nije jaca strana pa bolje da se ne igram . :P
sgunited

#868 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by sgunited »

pa imas na ekonomija Visoku poslovnu skolu, isto sve kao ekonomija samo nemas matematike, diploma isto vazi, ista zgrada, isti profesori
dusa_raskopuša

#869 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

ad0o wrote:
Sarajevo1946 wrote:

Kakav li bi ti profesor bio? :D
ad0o

#870 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ad0o »

dusa_raskopuša wrote: Kakav li bi ti profesor bio? :D
Ma fin kakav cu bit, nebi bio gori od onih sto su meni predavali :-D :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#871 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

nisam neki grammar nazi al' de ti malo provjeri kako se piše "ne" :mrgreen:
dusa_raskopuša

#872 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

ad0o wrote:
dusa_raskopuša wrote: Kakav li bi ti profesor bio? :D
Ma fin kakav cu bit, nebi bio gori od onih sto su meni predavali :-D :D
'nebi', Bgt? :shock: :lol:
ad0o

#873 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ad0o »

ee jbg sad bi i na forumu trebo pazit na gramaticku ispravnost teksta
ti sad faca sto si stavio al' :wink:
giannella

#874 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by giannella »

Znatel sta o menadzmentu ? puno matke ?
Muhamed Đakmić

#875 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

Nemojte da vam matematika pravi problem oko upisa na ekonomiju ili menadžment. Ljudi dragi, imate dva - tri matematska predmeta ukupno, i puno je težih predmeta od matematike. Matematiku možete spremiti idući na vježbe bez ikakvih problema, ono je nešto najosnovnije što se od studenta može tražiti.
Post Reply