Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bilino je poolje fakat hram bosansko hercegovackog fudbala, ipak je to istorijsko znacajno mjesto za bosnu jer je bas na tom mjestu na tom Bilinom polju pogubljen mozda najveci bosanski sin Kulin Ban. Podhitno stadion kompletno rekonstruisati da bude oko 30-35 000 sjedista zamislite te grmljavine onda.
Ammaar wrote:Bilino je poolje fakat hram bosansko hercegovackog fudbala, ipak je to istorijsko znacajno mjesto za bosnu jer je bas na tom mjestu na tom Bilinom polju pogubljen mozda najveci bosanski sin Kulin Ban. Podhitno stadion kompletno rekonstruisati da bude oko 30-35 000 sjedista zamislite te grmljavine onda.
.. ne ba, nego su pogubili tu jednu zenu Bilu, pa se zove Bilino Polje.
Ammaar wrote:Bilino je poolje fakat hram bosansko hercegovackog fudbala, ipak je to istorijsko znacajno mjesto za bosnu jer je bas na tom mjestu na tom Bilinom polju pogubljen mozda najveci bosanski sin Kulin Ban. Podhitno stadion kompletno rekonstruisati da bude oko 30-35 000 sjedista zamislite te grmljavine onda.
Neznam odakle ime Bilino Polje, ali istorijski fakt da je tu 1204 g. pogubljen Kulin Ban, nakon sto ga je papa proglasio heretikom iste godine.
Neznam odakle ime Bilino Polje, ali istorijski fakt da je tu 1204 g. pogubljen Kulin Ban, nakon sto ga je papa proglasio heretikom iste godine.
Nije bolan pogubljen nego je 1203. napravio skup na bilinom polju i odrekao se hereze...tu je poslije krunisan prvi bosanski kralj i po tome je poznato Bilino polje...
Elem, slazem se da stadion treba siriti na bar 25.000 mjesta to bi bilo idealno.
Nije bolan pogubljen nego je 1203. napravio skup na bilinom polju i odrekao se hereze...tu je poslije krunisan prvi bosanski kralj i po tome je poznato Bilino polje...
Istina da je na Bilinom Polju potpisan Confessio od strane 7 poglavara Krstjanske crkve 8-og Aprila 1203, ali je I pogubljen godinu poslje bas na Bilinom Polju , to sam cuo od vise historicara.
Elem, slazem se da stadion treba siriti na bar 25.000 mjesta to bi bilo idealno.
Istina da je na Bilinom Polju potpisan Confessio od strane 7 poglavara Krstjanske crkve 8-og Aprila 1203, ali je I pogubljen godinu poslje bas na Bilinom Polju , to sam cuo od vise historicara
"Ko gradi ne boji se posla" aaa hehe hajde neka se gradi sta bilo pa makar I stadioni, samo bolje bi bilo da su napravili fin fudbalski kamp sa par terena, pretecim objetkima itd na smetovima u prirodi, zrak mnogo bolji nego na kamberovica polju definitivno..
Pa trening kamp je na brdu crkvickom .. Ne mozes ih smjestiti gore na brdo u pm dok dodju gore ne zivi im se Ovako je odvojeno od grada a opet blizu ..
Ammaar wrote:Istina da je na Bilinom Polju potpisan Confessio od strane 7 poglavara Krstjanske crkve 8-og Aprila 1203, ali je I pogubljen godinu poslje bas na Bilinom Polju , to sam cuo od vise historicara
Offtopicimo jbg, al eto
Cuo sam to, ali su to samo nagađanja, znam da je poslije potpisane izjave jos uvijek u tajnosti praktikovao herezu,
ali ne zna se gdje je i kako umro...a posto mislim da bi takvo jedno pogubljenje od strane Rima bilo vec negdje zapisano, onda ne vjerujem da se to i desilo.
P.S. sta je sa onim trening kampom...kad ce to biti u funkciji?