poznanik wrote:Navodno, da je i Miro Purivatra poslao mladu Ganićku u potragu za najkvalitetnijim stadom jagnjadi... Ko zna, možda ovog SFF, u Metalcu na kraju predstava, budemo svjedoci podjele jagnjetine umjesto nagrada
Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
- sheilak
#851 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nagrada ce se preimenovati u Jagnje Sarajeva?
-
caros
#852 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ja lično nisam fan Istočne Bosne ali poređenje tih ljudi sa četnicima ( koji su im pobili pola familije ) je krajnje degutantno.
- bijela
#853 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ma zavrti gdje hoces, kad moze ovaj samoprozvani "umjetnik" sa kaobojskim sesirom, mozes i tixkupinax wrote:t.
dobro reče @black prije par stranica..
- strong69
#854 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Za ovaj post ide prijava administraciji. Svaka cast!!!xkupinax wrote: A onda se desila invazija istocnjaka sto iz izbjeglistva, sto iz istocne Bosne, koji su unistili sve ono sto cetnici nisu stigli.
- Man of steel
#855 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Mi u Puračiću smo za tvoju informaciju osapnuti i užasnuti skandaloznim ponašanjem sarajevskih radnika na mostu.Sitijevac2011 wrote: Tako vi iz Puračića to marginalizirate.
Mi bi, da imamo most naravno,to janje okrenuli negdje na obali pored rijeke, gdje bi u plitkoj vodi hladili pivo i noge a po zelenoj površini opleli jedno malograđansko kolo.
-
xkupinax
#856 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
caros wrote:Ja lično nisam fan Istočne Bosne ali poređenje tih ljudi sa četnicima ( koji su im pobili pola familije ) je krajnje degutantno.
Ti si istreniran izgleda da ljudima vadis rijeci iz konteksta. Apsolutno nemam namjeru da ti se pravdam. Grad vrvi od rogaticana, focaka, visegradjana, gorazdaka i ostalih istocnjaka. Nit vidim da su pobijeni, nit da im je lose u zivotu. Naprotiv, ljepse im je nego svima nama zajedno
- tataćusak
#857 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
U tom posljednjem periodu življenja u ratu bi ja i ti pekli janje skupa (možda i u ferhadiji da smo ga imali) ne bi se bezze raspravljali o seljaklucima. A tebi na sramotu što praviš razliku među ljudima samo na osnovu strana svijeta. Šta bi bilo da su došli turci u sokolović kolonijuxkupinax wrote:Ma zavrti gdje hoces, kad moze ovaj samoprozvani "umjetnik" sa kaobojskim sesirom, mozes i titataćusak wrote:
![]()
![]()
![]()
pa misliš li ti da bi iko dole buljio da je bio kojim slučajem izložen kakav exponat iz luvra
![]()
![]()
Nego merak bi ga bio zavrtiti i u onoj piramidi koja je isto remek zdanje kao naš most.. Grad je odavno seljacki. Jedina lijepa stvar vezana za Sarajevo, a iz ratnog perioda je ujedno i posljednji period zivljenja medju pravim njegovim gradjanima. A onda se desila invazija istocnjaka sto iz izbjeglistva, sto iz istocne Bosne, koji su unistili sve ono sto cetnici nisu stigli.
-
caros
#858 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ti nisi dobro ali fakat, bez ikakve zajebancije. Nije im loše u životu ?? Poklano im je pola familije, kuće spaljene i slično, i još ih ti porediš sa četnicima ?xkupinax wrote: Nit vidim da su pobijeni
Last edited by caros on 27/06/2012 17:08, edited 1 time in total.
-
xkupinax
#859 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Prepoznajete se lagano.strong69 wrote:Za ovaj post ide prijava administraciji. Svaka cast!!!xkupinax wrote: A onda se desila invazija istocnjaka sto iz izbjeglistva, sto iz istocne Bosne, koji su unistili sve ono sto cetnici nisu stigli.
- Banksy
#860 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nema veze. Nije sramota ne znati i ne razumjeti.strong69 wrote:Ja bih ti odgovorio al´ te ne razumijem. Pogotovo ovaj dio sa individualno individualnim individuama...Banksy wrote:...
- strong69
#861 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Tacno me strah kada vidim kakvih ksenofoba ima u nasem "otvorenom" gradu.xkupinax wrote:Prepoznajete se lagano.strong69 wrote:Za ovaj post ide prijava administraciji. Svaka cast!!!xkupinax wrote: A onda se desila invazija istocnjaka sto iz izbjeglistva, sto iz istocne Bosne, koji su unistili sve ono sto cetnici nisu stigli.
-
xkupinax
#862 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
A ti si mnogo dosadan, samo sta radis trolas ljudima svaki moguci post. Nista pametno nisam procitala od tebe, nijedan komentar ni na jednu temu. Upadas sa glupim pitanjima, provociras i namjerno vadis iz konteksta s ciljem da zakuhas.caros wrote:Ti nisi dobro ali fakat, bez ikakve zajebancije.xkupinax wrote: Nit vidim da su pobijeni
- emigrazione
#863 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Radnicima od mene dva vola pecena drugi put. Kupina moze bijele bubrege dobiti
- fatality
#864 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
wow ovo je bas gradjanska definicija.xkupinax wrote:
Grad vrvi od rogaticana, focaka, visegradjana, gorazdaka i ostalih istocnjaka. Nit vidim da su pobijeni, nit da im je lose u zivotu.
Samo ti izgleda logika nije bas jaca strana, recenica "Nit vidim da su pobijeni" je toliko glupa da je svaki komentar suvisan.
Ovdje se da itekako procitat da bi ti draze bilo da su pobijeni nego sto su dosli u "tvoje" sarajevo. Znam da bi rado potvrdila ovo ali ne smijes radi administracije.
E ovo je ono sto je tuzno za sarajevo, na ovakvim primjerima se vidi u sta se grad pretvorio
-
xkupinax
#865 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
caros wrote:Ti nisi dobro ali fakat, bez ikakve zajebancije. Nije im loše u životu ?? Poklano im je pola familije, kuće spaljene i slično, i još ih ti porediš sa četnicima ?xkupinax wrote: Nit vidim da su pobijeni
Kome, ovima sto rade u ministarstvima jel? I oni i njihove tate, mame, sestre, dajidze? Za njih rekoh da ne vidim da su pobijeni. Ako nisi dovoljan da skontas sta sam napisala, nemoj mi se ni obracati.
-
caros
#866 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Pročitaj par puta šta si napisala i dobro se lupi po glavi. Kao što rekoh, ni ja nisam fan tog dijela Bosne ali ih ne poredim sa četnicima, zdra'o.
-
xkupinax
#867 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
fatality wrote:wow ovo je bas gradjanska definicija.xkupinax wrote:
Grad vrvi od rogaticana, focaka, visegradjana, gorazdaka i ostalih istocnjaka. Nit vidim da su pobijeni, nit da im je lose u zivotu.
Samo ti izgleda logika nije bas jaca strana, recenica "Nit vidim da su pobijeni" je toliko glupa da je svaki komentar suvisan.
Ovdje se da itekako procitat da bi ti draze bilo da su pobijeni nego sto su dosli u "tvoje" sarajevo. Znam da bi rado potvrdila ovo ali ne smijes radi administracije.
E ovo je ono sto je tuzno za sarajevo, na ovakvim primjerima se vidi u sta se grad pretvorio
-
radiostar
#868 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
haman da joj se neki istocnjak zestoko zamjerio... mozda je momak od one neke njene prijateljice istocnjak (pogledati lj&s)fatality wrote:wow ovo je bas gradjanska definicija.xkupinax wrote:
-
xkupinax
#869 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
caros wrote:Pročitaj par puta šta si napisala i dobro se lupi po glavi. Kao što rekoh, ni ja nisam fan tog dijela Bosne ali ih ne poredim sa četnicima, zdra'o.
Ajd dijete drago malo na google pa se informisi o urbicidu i kulturocidu, pa onda ti sam sebe istuci po glavi.
-
caros
#870 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
HALO, porediš ih sa četnicima bolan, jes' normalna ti ?
-
xkupinax
#871 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
caros wrote:HALO, porediš ih sa četnicima bolan, jes' normalna ti ?
Nikad u zivotu. Rekoh unistili su ono sto cetnici nisu stigli. Velika razlika.
- Ciprol
#872 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
xkupinax wrote:
Ma zavrti gdje hoces, kad moze ovaj samoprozvani "umjetnik" sa kaobojskim sesirom, mozes i ti. Grad je odavno seljacki. Jedina lijepa stvar vezana za Sarajevo, a iz ratnog perioda je ujedno i posljednji period zivljenja medju pravim njegovim gradjanima. A onda se desila invazija istocnjaka sto iz izbjeglistva, sto iz istocne Bosne, koji su unistili sve ono sto cetnici nisu stigli.
ovo je zaista vrhunac..xkupinax wrote:
Ti si istreniran izgleda da ljudima vadis rijeci iz konteksta. Apsolutno nemam namjeru da ti se pravdam. Grad vrvi od rogaticana, focaka, visegradjana, gorazdaka i ostalih istocnjaka. Nit vidim da su pobijeni, nit da im je lose u zivotu. Naprotiv, ljepse im je nego svima nama zajedno. Na te sam i mislila.
Last edited by Ciprol on 27/06/2012 17:20, edited 1 time in total.
-
caros
#873 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
xkupinax wrote:Nikad u zivotu. Rekoh unistili su ono sto cetnici nisu stigli. Velika razlika.
- poznanik
#874 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Mogla bi i ti na podsjećanje osobina ksenofobijexkupinax wrote:Ajd dijete drago malo na google pa se informisi o urbicidu i kulturocidu, pa onda ti sam sebe istuci po glavi.caros wrote:Pročitaj par puta šta si napisala i dobro se lupi po glavi. Kao što rekoh, ni ja nisam fan tog dijela Bosne ali ih ne poredim sa četnicima, zdra'o.
A i da prestaneš s trolanjem teme
-
xkupinax
#875 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ciprol wrote:xkupinax wrote:
ovo je zaista vrhunac..
Sta je vrhunac? I forumas ranije je istu stvar napisao.. nismo mi krivi sto se pronalazite. Vrhunac je priliv ljudi, koji su privatizovali ovaj grad, nametnuli neke izopacene obicaje i tradiciju, posijali strah. A oni koji su ga odbranili sada su u sjeni i nemaju nikakvih prava.