Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
ld

#851 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

simpozijum delirijum wrote:ako Hamas ima bar djelimicno protu-oklopni arsenal i disciplinu i organizaciju kao Hezbolah , onda ce Izraelsko oklopnjaci zaplatiti zestoko ( u ratu 2006 u Libanu Izraelska vojska je zijanila oko 80 vrlo modernih oklopnjaka ,sruseno je i nekoliko najmodernijih helikoptera, rusko i kinesko oruzje se pokazalo visoko kvalitetno u rukama po ocjenama medjunarodnih strucnjaka najboljom i visoko obucenom gerilskom formacijom na planeti ;Hezbolah! te se IDF podvukao rep i povukao se )
veliki gubici IDF -a? I to bi mozda bio scenario u kojem bi obadvije strane naucile lekciju i napokon sjeli za pregovaracki sto i fakat kako im ne dosadi ratovati , pa 60 godina se samo krkaju ?
treba poslati "unproforce" pa makar !
i jedni i drugi su budale a civili stradaju
po priznanju idf-a,hamas je vec uspio da ih iznenadi sa novim arsenalom raketa od 50 km,za koje nisu mogili da uopste pretpostave da ce se naci u rukama hamasa
sad je pitanje ako su u hamasu bili dovoljno pametni i sposobni da uvuku te rakete u gazu,zasto to isto ne bi ucinili sa RPG-29,kojima su inace gerilci hizbullaha jako efikasno iskoristili protiv merkava tenkova i analiza je pokazala da se to oruzije bolje pokazalo u tim borbama od sistema kornet,koje su navodjene tandemske glave za protuoklopnu borbu,koju takodje hizbullah posjeduje
ja mislim da su i pored tih raketa,sigurno uvukli i dovoljan broj tih protuoklopnih sredstava
i mislim da su u ove zadnje dvije godine hamas i hizbullah aktivno razmjenjivali informacije i radili analize sta bi bilo,kad bi bilo
i da su razradili scenarije borbenih dejstava,taktiku i strategiju

ali vidjecemo sta ce donijeti naredne sedmice,ja se nadam najboljem po taj neduzni narod akoBogda i da ih Allah dragi zastiti i pomogne
RIZVA

#852 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by RIZVA »

alanskoda wrote:ja ovdje sam samo od par ljudi procitao osudu hamasa.kako slusam na vijestima,hamas je prvi prekrsio primirje i gadjao sa raketama izraelske gradove.
Jesi li bas siguran da je sve to tacno kao sto prenose mediji?
alanskoda

#853 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by alanskoda »

pa jarane ,kupis kartu do egipta,pa tunelom do gaze i pomozi im.
amrica

#854 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by amrica »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
amrica wrote:
pustopoljina wrote:DJe ce se sjecati cernobilja,to je rodjeno nakon istog.

Ispravka pitanja:
da li ikad čuo za Černobilj?
A da li si ti cula za napad na Iracki nuklearni reaktor Osirak u maju 1981. godine i na nuklearno postrojenje Sirije u septembru 2007. godine? I sta se desilo? Nista.
Fazon je sto reaktor u Cernobilu pregrijan i sto je doslo do topljenja jezgre sto je opet izazavalo eksploziju. Napad iz zraka raketom ne topi jezgru ali unistava glavne i sporedne sisteme sto dovodi do zaustavljanja rada reaktora koji ima mnoge sigurnosne i back'up podsisteme tako da je mala mogucnost i vjerovatnoca da bi se desio novi Cernobil. Opet, bolje ne cackati mecku u znas vec gdje.

Bojim se da sve ovo što si napisao vrijedi u strogo kontroliranim, takoreći laboratorijskim uslovima, ali ako gruhnu 3-4 rakete, još na prava mjesta, cao sistemi i podsistemi i zaštite...
arbosan

#855 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by arbosan »

alanskoda wrote:ja ovdje sam samo od par ljudi procitao osudu hamasa.kako slusam na vijestima,hamas je prvi prekrsio primirje i gadjao sa raketama izraelske gradove.
Nije tacno, oni su bili pod obsadom 6 mjeseci, a i bilo je navodno primirje, zasto su Izraelci ubili 29 osoba. Eto tako se tumaci mir kod Izraelaca. A ako gledas CNN, nije ni cudo sto sve svaljuju na Hamas.

Nije bitno ko, sta, ali slike koje sam pogledao, podsjecaju me na BiH 91-95. Neko je to uradio, a opet logikom, rakete koje koristi Hamas, su vise nalik na velike petarde, a sto koristi Izrael su vec ...hmmm.
alanskoda

#856 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by alanskoda »

RIZVA wrote:

a jesi li ti?
pustopoljina

#857 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pustopoljina »

mislim da bismo se u ideji cackanja mecke trebali sjetiti marfijevog zakona: ako sta moze poci po zlu,poci ce.
RIZVA

#858 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by RIZVA »

alanskoda wrote:
RIZVA wrote:

a jesi li ti?
cuo si vjerovatno za propagandu,bolje reci "medijska blokada"
BSn

#859 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by BSn »

arbosan wrote:
Nije tacno, oni su bili pod obsadom 6 mjeseci, a i bilo je navodno primirje, zasto su Izraelci ubili 29 osoba. Eto tako se tumaci mir kod Izraelaca. A ako gledas CNN, nije ni cudo sto sve svaljuju na Hamas.

Nije bitno ko, sta, ali slike koje sam pogledao, podsjecaju me na BiH 91-95. Neko je to uradio, a opet logikom, rakete koje koristi Hamas, su vise nalik na velike petarde, a sto koristi Izrael su vec ...hmmm.
Ne pokusavam opravdati bas svaki postupak Hamasa, ali Hamas "bombarduje" Izrael nekim napravama kucne izrade, dok izraelska vojska koristi avijaciju, a sada i kopnenu vojsku, u napadanju na vojne ciljeve (citaj stambene objekte, dzamije, bolnice......).

Osim toga, zna se ko koga drzi u izolaciji i ko je kome uskratio osnovna ljudska prava, vodu, struju.......
alanskoda

#860 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by alanskoda »

cudno.CNN je objektivno izvjestavao kad je u pitanju bila Bosna a sad je dio medijske blokade. :-) :-)
Bosanski_kralj

#861 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by Bosanski_kralj »

BSn wrote:
Bosanski_kralj wrote:da hoće i III svj. pa da smo rahat

Nista nas ne smije iznenadit', a vala ni ne moze - sve je za ocekivat'.
Meni je najbitnije da se nalazim među najboljim ratnicima na svijetu
dzipalo_junuz

#862 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by dzipalo_junuz »

Tuga i zalost sta svijet dozvoljava da se radi...
Drvosjeca iz Dejcica

#863 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

pustopoljina wrote:mislim da bismo se u ideji cackanja mecke trebali sjetiti marfijevog zakona: ako sta moze poci po zlu,poci ce.
Slazem se ali covjek kada je u ocaju kao Palestinci sigurno nece puno brinuti za zagađenje okolisa samo ako budu imali priliku i mogucnost napasti nuklearna postojenja Izraela. Iskreno se nadam da ce sve ovo zavrsiti prije nego sto postane ozbiljno za sve nas,
BSn

#864 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by BSn »

Bosanski_kralj wrote:
BSn wrote:
Bosanski_kralj wrote:da hoće i III svj. pa da smo rahat

Nista nas ne smije iznenadit', a vala ni ne moze - sve je za ocekivat'.
Meni je najbitnije da se nalazim među najboljim ratnicima na svijetu

Meni je najbitnije da u mojoj zemlji ne bude krvoprolica. Ko god zeli rat, nek' mu bude u njegovoj avliji, ali je meni dosta vise toga.
_veleposlanik

#865 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

koliko samo licemjerja i vadjenja rijeci iz konteksta Boze dragi...

jeli iko od vas procitao ostatak posta? da li je iko uspio uociti cinizam u mom postu? nek ste vi stariji, pametniji, bolje informisani i sve to. sretno vam u daljem palamudjenju, ispod vas i beton puca............
The__Doctor

#866 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by The__Doctor »

simpozijum delirijum wrote:
homo_sapiens wrote:
karanana wrote:najzalosnije je to da se kroz one tunele svercovalo sve osim protivoklopnog naoruzanja. mislim da nema nikakve opasnosti niti za tenkove niti ce biti nekih velikih zrtava vojnika. a da su pametniji i organizovaniji mogli su napraviti zaista dosta stete izraelskoj vojsci, posebno ako se odluce krenuti i uci u gaza city, grad od 700-800 hiljada ljudi.
"Hamas posjeduje desetak modernih raketa i to moćne iranske projektile Fajr-3, čiji je domet oko 50 kilometara. Te rakete mogle bi upotrebljene za napad na Dimonu koja se nalazi svega tridesetak kilometara istočno od Beersheba, a u čijoj je blizini smješten nuklearni reaktor", objavili su danas izraelski mediji, kao i neke strane agencije dodajući kako su rakete došle morem i kroz tunele iz Egipta sve do pojasa Gaze. Kraj Dimone se navodno osim reaktora nalaze i izraelske nuklearne glave, no njihovo postojanje nikada nije bilo i službeno potvrđeno. . . ono što zabrinjava svakako je najava kako je Hamas spreman napasti nuklearna postrojenja u Izraelu. Prema posljednjima podacima čini se kako posjeduju oružje za takav napad te u svojim redovima imaju borce koji su to u stanju napraviti.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hama ... 15715.aspx
nuklearna postrojenja su duboko ukopana u bunkerima koji mogu izdrzati i direktan nuklearni udar ( sjetite se 1995 u BiH kada je NATO tukao po srpskim podzemnim bunkerima najtezim bombama ti su bunkeri bili komandno mjesto u slucaju nuklearnoga rata vlasnistvo bivse JNA u Han-Pjesku, i silni NATO nije ih ni ogrebo' !)
a kakve bunkere tek imaju Izraelci ? pa da bace raketu od 10 tona ne mogu tim postrojenjima nista !
jarane pa to je Tito napravio te njegove bunkere ni nuklearke nisu mogle ostetiti a kamoli Natove raketice :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#867 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by dr.gog »

"Izraele, Izraele...."

Image
Last edited by dr.gog on 04/01/2009 00:26, edited 1 time in total.
RIZVA

#868 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by RIZVA »

Izraelci su pogodili palestinski terminal za gas, na tv-u snimka napada se može vidjeti ogromna eksplozija. Struja je odsječena kod oko 250 000 ljudi.
Avi Primor, u live javljanju iz Tel Aviva, za njemačku televiziju ARD je izjavio: Interesantno je da sve ove arapske vlade javno iskazuju solidarnost sa Hamasom i daju mu podršku, ali privatno nam uvijek govore 'Vi morate nekako obuzdati taj Hamas, morate ih nekako ušutkati.

Izraelci su izjavili da je u pješadijskom napadu dosada ubijeno na desetine Palestinaca.
Drvosjeca iz Dejcica

#869 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

alanskoda wrote:
ulpinian wrote:
ja na vijestima slušam o ubijenim i ranjenim palestincima... o okupiranoj Gazi, o srušenoj dzamiji večeras (vojni ciljevi i tako to), o jednom razorenom gradu... o 1.500.000 ljudi koji žive na 40 km x 15km prostora bez struje, vode, lijekova i u humanitarnoj katastrofi...

to je posljedica onog sto sam ja vec ranije napisao,tj.ne diraj jaceg od sebe.
Da, imas pravo. Tito, Rusi, USA i saveznici nisu trebali dirati jaceg, nacisticku Njemacku. Nisu se ni Srbi trebali dizati jer su Turci dakako bili jaci. Nije se trebao dizati ni Saladin protiv III krstaskog pohoda jer su ovi bili jaci. :oops:
FAP mashina

#870 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by FAP mashina »

The__Doctor wrote:jarane pa to je Tito napravio te njegove bunkere ni nuklearke nisu mogle ostetiti a kamoli Natove raketice :D
Smrt fašizmu,sloboda narodu :D
cyprus

#871 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by cyprus »

Nadam se da neće izginuti puno nedužnih ljudi... :sad:
pjo

#872 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pjo »

FAP mashina wrote:
The__Doctor wrote:jarane pa to je Tito napravio te njegove bunkere ni nuklearke nisu mogle ostetiti a kamoli Natove raketice :D
Smrt fašizmu,sloboda narodu :D

I tebi sinko !
Zwanziger

#873 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by Zwanziger »

Izgleda da je na pomolu III Svjetski rat.
RIZVA

#874 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by RIZVA »

Ko tebe kamenom ti njega macolom
2407

#875 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

Da li ovo cionisti koriste hemijsko oruzje tacnije bijeli fosfor na civilnom stanovnistvu Gaze?
Nocasnji snimci iz Gaze:
http://www.youtube.com/watch?v=r9PomZyJsws
Upotreba bijelog fosfora od strane amera u falluji:
http://www.youtube.com/watch?v=qxfPCPA2d60
Dobro ih je Ujka Sam naucio i opremio...

p.s.
Svima koji rade i odobravaju ovo vratilo se 1000 puta gore!!!
Locked