VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
palestinka
#852 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
PotpuniBlack swan wrote:šupci
- Smrcak15
#853 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
upravo se o tome govorilo na omom dokumentarcu vaxed sto sam postirao ovdje, da bi manje problema bilo ako bi se pojedincano davalo nego kad se sikne tripel vakcina, iako im je to naznaceno oni ipak hoce tripel jer je isplativije takav program imati. to znaci vise gledaju ekonomsku korist nego zdravlje ljudi.palestinka wrote:NNe znam cijenu pojedinačne vakcine, nego da je zdravstveni sistem odlučio da se ne isplati uvoditi je u kalendar imumnizacije.Black swan wrote:koliko je to skupa
mislim da sam pročitao da se u hrvatskoj može po narudzbi kupiti ne znam cijenu
- Truba
#854 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
nazovci bolnicu i probaj rezerbirati termin...
puni su ko sibica
puni su ko sibica
- sposa0408
#855 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Imam pitanje.
Možda je već neko pisao o ovome ranije na ovoj temi, al nisam uspjela vidjeti, pa ako mi može pomoći gdje da nađem odgovor ili da mi kažete.
Da li je iko radio tzv "čišćenje" djeteta od vakcine, prirodnim putem? koliko je to bilo uspješno, odn. neuspješno i čime ste obavljali detoksikaciju?
Ja sam primjetila kod svog dječačića stagnaciju u govoru, povlačenje, stereotipije, neodazivanje i čudno ponašanje ... ponekad eholalije otprilike oko pola godine nakon što je primio MRP. Za svaki slučaj, sam počela da mu dajem biljku korijander u hrani i da ga kupam u zeolitu. Ne dajem mu puno, otprilike jednu kašikicu sitno sjeckanog lišća pomiješam sa hranom, a u kadicu dodam jednu kašiku zeolita i kupa se u tome.
E sad, bilo to od vakcine ili ne bilo, to ne mogu sad otkriti, a i da krenem otkrivati, neću dobiti adekvatan odgovor. Već sam probala, na više adresa kod doktora, pa sam otprilike ostala ismijana od strane njih. Ljudi koji rade s djecom, sa kojima sam razgovarala, kažu da bi mu pomogla rana intervencija.
Ima li iko ovakvo iskustvo?
Možda je već neko pisao o ovome ranije na ovoj temi, al nisam uspjela vidjeti, pa ako mi može pomoći gdje da nađem odgovor ili da mi kažete.
Da li je iko radio tzv "čišćenje" djeteta od vakcine, prirodnim putem? koliko je to bilo uspješno, odn. neuspješno i čime ste obavljali detoksikaciju?
Ja sam primjetila kod svog dječačića stagnaciju u govoru, povlačenje, stereotipije, neodazivanje i čudno ponašanje ... ponekad eholalije otprilike oko pola godine nakon što je primio MRP. Za svaki slučaj, sam počela da mu dajem biljku korijander u hrani i da ga kupam u zeolitu. Ne dajem mu puno, otprilike jednu kašikicu sitno sjeckanog lišća pomiješam sa hranom, a u kadicu dodam jednu kašiku zeolita i kupa se u tome.
E sad, bilo to od vakcine ili ne bilo, to ne mogu sad otkriti, a i da krenem otkrivati, neću dobiti adekvatan odgovor. Već sam probala, na više adresa kod doktora, pa sam otprilike ostala ismijana od strane njih. Ljudi koji rade s djecom, sa kojima sam razgovarala, kažu da bi mu pomogla rana intervencija.
-
palestinka
#856 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nikad čula, što ne znači da nećeš naći puno kvazisavjeta o 'čišćenju'. Možda bi bilo bolje vidjeti šta podrazumijeva 'rana intervencija' ako se to odnósi na pómoć djetetu da razvije sposobnosti. Da stručnjaci utvrde da li ti neki simptomi postoje i da li su pokazatelj nečega. Ili se tek radi o normalnim fazama u toj dobi. Neodazivanje je karakteristično kada je dijete zabavljenó igrom, skokovi u razvoju govora postoje itd. U svakom slučaju ne bih čitala o vakcinama nego išla da otkolonim sumnju. Ne zamjeri
- JanuaryJones
#857 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Mani se čišćenja i uhvati se rane intervencije ali se naoružaj strpljenjem.sposa0408 wrote:Imam pitanje.
Prije svega provjeri sluh i to obavezno timpanometriju uraditi ako je dijete često bilo bolesno (krajnici, grlo, upale ušiju) i ne popuštati pred doktorima i vanjskim pregledom uha jer se začepljenje srednjeg uha ne vidi izvana a simptomi provodne nagluhosti su slični kao kod neuroloških problema. Ako je sluh uredu, dijete odvesti neuropedijatru i to ne čekati 6 mj na pregled nego privatno odmah!
- sposa0408
#858 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Da bili smo i kod neuropedijatra, i obavili preglede - i sluha i psihologa, dječijeg psihijatra, još nismo EEG registraciju.... Svi su na kraju rekli da krenemo u vrtić, a jedna mi je rekla za ranu intervenciju.
Ja želim da saznam način čišćenja njegovog organizma od teških metala koje je uneseno u njega..... Da li je iko probao i to samo prirodnim putem ??
Ja želim da saznam način čišćenja njegovog organizma od teških metala koje je uneseno u njega..... Da li je iko probao i to samo prirodnim putem ??
- JanuaryJones
#859 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Šta su ti rekli neuropedijatar i psiholog? (osim vrtića) Koje testove sluha ste radili? I koje konkretno promjene si primijetila kod djeteta? Ako nećeš javno, možeš na PP. Što se tiče čišćenja, iskreno prvi put čujem za to.sposa0408 wrote:Da bili smo i kod neuropedijatra, i obavili preglede - i sluha i psihologa, dječijeg psihijatra, još nismo EEG registraciju.... Svi su na kraju rekli da krenemo u vrtić, a jedna mi je rekla za ranu intervenciju.
- sadie_forever
#860 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ja sam odlucila odbiti to sve,kad procitam kakve rizike nosi vakcina nisam spremna...bar cu otkazati do daljnjeg,dok je kod mene nece ni hodati daleko da se zarazi,kad krene u skolu mozemo pricati
- JanuaryJones
#861 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ni u školu ni u vrtić neće krenuti bez imunizacije i dokaza iste.sadie_forever wrote:Ja sam odlucila odbiti to sve,kad procitam kakve rizike nosi vakcina nisam spremna...bar cu otkazati do daljnjeg,dok je kod mene nece ni hodati daleko da se zarazi,kad krene u skolu mozemo pricati
-
Zoya
#862 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
sadie_forever wrote:Ja sam odlucila odbiti to sve,kad procitam kakve rizike nosi vakcina nisam spremna...bar cu otkazati do daljnjeg,dok je kod mene nece ni hodati daleko da se zarazi,kad krene u skolu mozemo pricati
A jesi li pročitala kakve rizike nosi nevakcinisanje? Ne mogu da vjerujem da iko može ovako razmišljati.
- sadie_forever
#863 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Jesam,sve su to bolesti koje mozes dobiti a i ne moras jer su danas rijetke,a i ako ih dobijes nisu toliko strasne ..desi se slucaj tezi ali rijetkostZoya wrote:sadie_forever wrote:Ja sam odlucila odbiti to sve,kad procitam kakve rizike nosi vakcina nisam spremna...bar cu otkazati do daljnjeg,dok je kod mene nece ni hodati daleko da se zarazi,kad krene u skolu mozemo pricati
A jesi li pročitala kakve rizike nosi nevakcinisanje? Ne mogu da vjerujem da iko može ovako razmišljati.
a sta vakcina nosi sa sobom? zasto je autizam porastao? zasto nastaju problemi koji su prije bili nepoznanica,mene zanima samo ko mi moze garantovati da dijete nece imati tesku reakciju'? drhtala sam kad sam citala o zeni kojoj je dijete umrlo 32 sata nakon vakcine a prije toga bila sasvim super dijete,cak doktorica pohvalila kako napreduje i kako je izvrsna
-
miki27A
#864 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
sadie, evo danasnji clanak sa CNN: gledaju mozak beba (MRI se radi) od 6 mjeseci do 2 godine kad se primjeti autizam, MRI odmah pokazuje koje bebe imaju vece sanse da dobiju autizam. Nema vakcinacija veze sa autizmom, nauka je napredovala i lakse se prepoznaju simptomi koji su ranije bili ignorisani.
http://www.cnn.com/2017/02/15/health/au ... index.html
Kao sto vidis djeca koja imaju brata/sestru koji ima autizam imaju vece sanse da dobiju autizam, znaci genetika ima ulogu. Djecaci cesce dobijaju autizam od djevojcica.
http://www.cnn.com/2017/02/15/health/au ... index.html
Kao sto vidis djeca koja imaju brata/sestru koji ima autizam imaju vece sanse da dobiju autizam, znaci genetika ima ulogu. Djecaci cesce dobijaju autizam od djevojcica.
- LolaLola
#865 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Neko ubrizgao teske metale u tijelo tvog sina bez tvog pristanka, ili? To je vec slucaj za tuzbe.sposa0408 wrote:Da bili smo i kod neuropedijatra, i obavili preglede - i sluha i psihologa, dječijeg psihijatra, još nismo EEG registraciju.... Svi su na kraju rekli da krenemo u vrtić, a jedna mi je rekla za ranu intervenciju.
- Pitarrr82
#866 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
JanuaryJones wrote:Ni u školu ni u vrtić neće krenuti bez imunizacije i dokaza iste.sadie_forever wrote:Ja sam odlucila odbiti to sve,kad procitam kakve rizike nosi vakcina nisam spremna...bar cu otkazati do daljnjeg,dok je kod mene nece ni hodati daleko da se zarazi,kad krene u skolu mozemo pricati
Nekim novim zakonom ili...? Imam kolegicu cije dijete nije primilo nijednu proslo vrtic i evo u prvom razredu, niko nikada i nista nije pitao.
I ne vakcinise ni drugo dijete...
- JanuaryJones
#867 VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Pretpostavljam da su privatne obrazovne institucije u pitanju.
Na osnovu člana 44. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ("Službene novine Federacije BiH", broj ...), federalni ministar zdravstva, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH donio je Naredbu o programu obaveznih imunizacija stanovništva protiv zaraznih bolesti u ... godini.
Ovom naredbom uređuje se program obaveznih imunizacija stanovništva protiv zaraznih bolesti u ... godini.
- Pitarrr82
#868 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
JanuaryJones wrote:Pretpostavljam da su privatne obrazovne institucije u pitanju.
Na osnovu člana 44. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ("Službene novine Federacije BiH", broj ...), federalni ministar zdravstva, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH donio je Naredbu o programu obaveznih imunizacija stanovništva protiv zaraznih bolesti u ... godini.
Ovom naredbom uređuje se program obaveznih imunizacija stanovništva protiv zaraznih bolesti u ... godini.
Nisu a ja nisam nesto upucen oko toga pa zato i pitam, sad da ne slazem naziv skole ali nije privatna...
- sadie_forever
#869 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Za Ove koji kazu da ne igra Ulogu vakcina,gdje najuredjenije i najvise vakcina autizam najcesci:
Japan
Engelska
Svedska
Danska
Amerika
Japan
Engelska
Svedska
Danska
Amerika
- sadie_forever
#870 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Zivim na zapadu i ovdje nije pod moranje,ali gotovo svi prihvacaju,ja sam vec rekla doktorici da moje dijete nece primiti bar prvih par godina dok je sa mnom vecinom..zastrasuju da,ali ne mogu te natjerati
Last edited by sadie_forever on 16/02/2017 08:59, edited 1 time in total.
- JanuaryJones
#871 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Prosto mi je nevjerovatno da jedna javna škola (vrtić) nije tražila dokaz o imunizaciji jer svima koje poznajem (i mom djetetu) su tražili i traže. Po zakonu su obavezni, i ne samo oni.Pitarrr82 wrote:JanuaryJones wrote:Pretpostavljam da su privatne obrazovne institucije u pitanju.
Nisu a ja nisam nesto upucen oko toga pa zato i pitam, sad da ne slazem naziv skole ali nije privatna...
Neću da ulazim u to kako ti se kolegica "izvukla" ali činjenica je da škola nije ispoštovala zakon na ovaj ili onaj način.
http://mz.ks.gov.ba/sites/mz.ks.gov.ba/ ... zacija.pdf

- Smrcak15
#872 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ja svoju djecu nisam vakcinisao nakon dugotrajnog istrazivanja sve o vakciniciji, od historije vakciniacije, do rapporta, dokumentaraca, knjiga, brosura, analizra, istrazivanja itd
vakcinisati djete je vise rizicnije nego da se vakcinise, to je ruski rulet, ako nastrada od vakcine nikad sebi nebi oprostio, tako isto sam istrazivao a sta ako dobije ove neke djeciije bolesti itd to je daleko lakse nego ako nagrbusis sa vakcinom.
ako meni neko nevjeuje sta pricam, dovoljno je samo da slusas i citas sta nastradali i roditelji nastradale djece pricaju stahote kroz sta prolaze, pogotovo u onom dokumentarcu Vaxxed sto je zabranjen na festivalu.
ovo je jedna od najboljih dokumentaraca na temu o opasnosti vakcina.
jeli vakcina uzrokuje autizam, dovoljno je poslusati sta nastradali prica netreba ti nista vise.
vakcinisati djete je vise rizicnije nego da se vakcinise, to je ruski rulet, ako nastrada od vakcine nikad sebi nebi oprostio, tako isto sam istrazivao a sta ako dobije ove neke djeciije bolesti itd to je daleko lakse nego ako nagrbusis sa vakcinom.
ako meni neko nevjeuje sta pricam, dovoljno je samo da slusas i citas sta nastradali i roditelji nastradale djece pricaju stahote kroz sta prolaze, pogotovo u onom dokumentarcu Vaxxed sto je zabranjen na festivalu.
ovo je jedna od najboljih dokumentaraca na temu o opasnosti vakcina.
jeli vakcina uzrokuje autizam, dovoljno je poslusati sta nastradali prica netreba ti nista vise.
Last edited by Smrcak15 on 16/02/2017 09:10, edited 2 times in total.
- JanuaryJones
#873 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ti si odlučila za sebe i za svoje dijete, nemaš šta nas ubjeđivati jel autizam od vakcina ili nije, jer nauka kaže da nije. Nisi ljekar, nisi naučnik, nemaš dijete sa razvojnim poremećajima. Osim onog što si pročitala na internetu nemaš nikakvu referencu za ovu temu, zato nemoj tražiti link gdje ga nema.sadie_forever wrote:Za Ove koji kazu da ne igra Ulogu vakcina,gdje najuredjenije i najvise vakcina autizam najcesci:
Japan
Engelska
Svedska
Danska
Amerika
- sadie_forever
#874 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Izivini ali imam dijete i prolazim kroz ovo i u dilemi sam sa drugim roditeljima,u Bosni to jos nije bilo poznato,,ko jos zna za autizam u Bosni ? kao sto rece ovdje jedna novinarka "dok sam odrastala za to se nije znalo a danas svaka skola ima posebne razrede za djecu sa potrebama".Naravno da nauka tek istrazuje ,,pitaj moze li ti garantovati da nema veze sa vakcinama? reci ne moze,smatraju da nema ali jos je to sve novoJanuaryJones wrote:Ti si odlučila za sebe i za svoje dijete, nemaš šta nas ubjeđivati jel autizam od vakcina ili nije, jer nauka kaže da nije. Nisi ljekar, nisi naučnik, nemaš dijete sa razvojnim poremećajima. Osim onog što si pročitala na internetu nemaš nikakvu referencu za ovu temu, zato nemoj tražiti link gdje ga nema.sadie_forever wrote:Za Ove koji kazu da ne igra Ulogu vakcina,gdje najuredjenije i najvise vakcina autizam najcesci:
Japan
Engelska
Svedska
Danska
Amerika
Last edited by sadie_forever on 16/02/2017 09:20, edited 1 time in total.
- Truba