Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#851 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

al' je najbolja.

nije ni to baš sarajevo, ali sjetih se dijane u ilijašu. u užem gradskom području slabo...
vjesticanametli

#852 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Hehehheh dijani niko ne dokusuri......samo nastavili poslije rata.....dobri su
Radio Sarajevo

#853 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Radio Sarajevo »

Dječaci i djevojčice,

Kakva je hrana na Jahorini? Je li neko jeo u restoranu Vučko? Imam neku konferenciju dogodine, pa kontam da tamo nešto organizujem...
Eborg

#854 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Eborg »

Nikad da se nakanim da odem, no kakva su iskustva iz "Male kuhinje"?

Kako ide sa tim konceptom "šta ti se jede"? I na kraju, kakve su porcije i cijene?
Mutivoda

#855 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Mutivoda »

.kakva je hrana u sarajevskoj bajci? :zoka:
ultima_palabra

#856 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Eborg wrote:Nikad da se nakanim da odem, no kakva su iskustva iz "Male kuhinje"?

Kako ide sa tim konceptom "šta ti se jede"? I na kraju, kakve su porcije i cijene?
Meni je potaman bilo, pita te da li ti se jede piletina, teletina, riba ili nešto veggie... bude pravo ukusno i originalno. Losos sa prilogom, salata, dezert za dvoje i dvije čaše vina je bilo oko 50 KM, ako se dobro sjećam.
DaffyDuck

#857 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

Eborg wrote:Nikad da se nakanim da odem, no kakva su iskustva iz "Male kuhinje"?

Meni je njihova hrana odlicna! i imaju svjeze namirnice, kuhari su :thumbup:
Recimo ako jedes tjesteninu, biftek ili nesto slicno jedna porcija je ok, ako jedes wok- jedna porcija ti je komotno za dvoje :D
Nemas klasicni meni, vec popricas sa konobarom, pita te sta ti se jede pa da prijedlog. Supe su im isto super.
Eborg

#858 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Eborg »

Hvala, probam onda! :thumbup:
dust in the wind

#859 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dust in the wind »

Radio Sarajevo wrote:Dječaci i djevojčice,

Kakva je hrana na Jahorini? Je li neko jeo u restoranu Vučko? Imam neku konferenciju dogodine, pa kontam da tamo nešto organizujem...
nije losa. ustipci okej, meza okej, pura isto... to sam jela. ali opet za klasu mi je bolje u termagu.
dobar osjecaj

#860 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dobar osjecaj »

Hrana ok. Konferencijska sala u Vucku je za moj ukus i potrebe bezveze. Radi se o podrumskoj prostoriji koja ima neku klaustrofobicnu notu. U Termagu je uglavnom sve kvalitetnije, i hrana i smjestaj i raznovrsne sale.
Radio Sarajevo

#861 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Radio Sarajevo »

dobar osjecaj wrote:

Hrana ok. Konferencijska sala u Vucku je za moj ukus i potrebe bezveze. Radi se o podrumskoj prostoriji koja ima neku klaustrofobicnu notu. U Termagu je uglavnom sve kvalitetnije, i hrana i smjestaj i raznovrsne sale.
Hvala ljudi. Termag je dosta skuplji, ali provjeriću.

Ako je sala klaustrofobična, možda ću se ipak odlučiti za nešto drugo.
dobar osjecaj

#862 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dobar osjecaj »

Radio Sarajevo wrote:
dobar osjecaj wrote:

Imas gore i hotel Board koji neke kolege koriste za manje sastanke ali ja licno nisam nikad bila pa ne znam kakvi su sadrzaji.
gurabija78

#863 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by gurabija78 »

klopa odlična, nije prejeftino ali su porcije izdašne i kvalitetne... preporučujem!
swirl

#864 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by swirl »

Radio Sarajevo wrote:
dobar osjecaj wrote:

Probaj i hotel "Lavina", mi bili prezadovoljni uslugom.
Tsubasa

#865 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tsubasa »

DaffyDuck wrote:

Recimo ako jedes tjesteninu, biftek ili nesto slicno jedna porcija je ok, ako jedes wok- jedna porcija ti je komotno za dvoje :D
Nemas klasicni meni, vec popricas sa konobarom, pita te sta ti se jede pa da prijedlog. Supe su im isto super.
Mozes isto tako reci konobaru da vam napravi jednu vecu porciju za dvije osobe. Sasvim dovoljno za najesti a i jeftinije ispadne. Toplo preporucujem losos u limunovom sosu mada je sve :thumbup:

Neki dan jeo kod Kibeta. Ja ne znam kako ono moze neko preporuciti. Ambijent i sve na stranu ali klopa je uzasna. Bilo nas je 10ak i skoro niko nije bio zadovoljan. Prvo sto su cijene napucane da valja. Hajd razumijem lokacija, pogled, ambijent itd ali ono sto serviraju je ispod svakog nivoa. Biftek, teleca snicla, riba uzasno.
ultima_palabra

#866 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Kod Kibeta se jedu pite, klepe, hadžijski ćevap, dolme i naravno janjetina :D To sve što ste vi naručivali stoji samo da popuni jelovnik :mrgreen:
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#867 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by parappa »

Tsubasa wrote:
DaffyDuck wrote:

Mozes isto tako reci konobaru da vam napravi jednu vecu porciju za dvije osobe. Sasvim dovoljno za najesti a i jeftinije ispadne. Toplo preporucujem losos u limunovom sosu mada je sve :thumbup:

Neki dan jeo kod Kibeta. Ja ne znam kako ono moze neko preporuciti. Ambijent i sve na stranu ali klopa je uzasna. Bilo nas je 10ak i skoro niko nije bio zadovoljan. Prvo sto su cijene napucane da valja. Hajd razumijem lokacija, pogled, ambijent itd ali ono sto serviraju je ispod svakog nivoa. Biftek, teleca snicla, riba uzasno.
ja sam bio kod kibeta u maju sa 10tak stranaca nakon sto su mi ga ovdje na forumu preporucili. jeli smo tradicionalna bosanska jela kao sto je ultima napisao. svi su bili odusevljeni... jedini minus - na kraju im je nestalo janjetine. ostao samo jedan srednji oval za nas sve. zato smo dobili flasu vina. :sad:

niko od nas nije jeo biftek, snicle ili ribu tako da ne znam kakva su im ta jela.

ambijent, usluga, klopa sve pet. cijene jesu paprene ali ne za njemce, svicarce i talijane. stranci su mi se kasnije zahvalili na izboru a i ja sam se zahvalio forumasima na preporuci.
Naslovnica

#868 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

ultima_palabra wrote:Kod Kibeta se jedu pite, klepe, hadžijski ćevap, dolme i naravno janjetina :D To sve što ste vi naručivali stoji samo da popuni jelovnik :mrgreen:
Upravo tako.
addy_sa

#869 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by addy_sa »

"Superfood" Ciglane jako prijatno iznenađenje, raznovrstan meni i očito dobar kuhar :thumbup:
raspberry12

#870 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by raspberry12 »

Moze li mi neko reci da li je moguce rezervisati par stolova (za 10-15 ljudi) u Metropolisu u SCC-u i kome se obratiti? Koliko dana prije?
Hvala :-D
BHF_Manijak

#871 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Ako mislis spajati stolove i te varijante, nisu bas nagodni za to. :mrgreen: Arapi i Turci im uvijek jebu kocenpaciju, dodje ih 16 i svi bi da zajedno sjede. :mrgreen:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#872 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Entropio »

raspberry12 wrote:Moze li mi neko reci da li je moguce rezervisati par stolova (za 10-15 ljudi) u Metropolisu u SCC-u i kome se obratiti? Koliko dana prije?
Hvala :-D
Znam da moze u Metropolisu u Titovoj... Vidjao sam cesto kako su neki stolovi rezervisani, spojeni, slavlja neka budu. Odes i pitas konobare kome da se obratis i da li to moze u SCC-u.
brown.sugar

#873 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by brown.sugar »

Zna li neko moze li i "obican" svijet u onaj self-service restoran Pauza u Elektroprivredi ili je to samo za zaposlenike? I ako je neko bio, kakva je hrana?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#874 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Entropio »

brown.sugar wrote:Zna li neko moze li i "obican" svijet u onaj self-service restoran Pauza u Elektroprivredi ili je to samo za zaposlenike? I ako je neko bio, kakva je hrana?
Moze i obicno pucanstvo... Nema nekog izbora, ali je hrana okej.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#875 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sabina1 »

Entropio wrote:
brown.sugar wrote:Zna li neko moze li i "obican" svijet u onaj self-service restoran Pauza u Elektroprivredi ili je to samo za zaposlenike? I ako je neko bio, kakva je hrana?
Moze i obicno pucanstvo... Nema nekog izbora, ali je hrana okej.
Radno vrijeme ?

Hvala.
Post Reply