Avio kompanije all about
-
akcija007
#851 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koliko je sigurno da ce let za Bec zaista i poletiti ? Moram kupiti kartu a vidim danas bio je otkazan. Jel to oni vozi samo kad imaju putnika ili ... ? Ako budem te srece pa mi otkazu jel me prebaciju na Austrian o njihovom trosku ili na neku drugu komp s presjedanjem ?
- Koshpa
#852 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Let za Bec je samo danas ( srijeda ) otkazan iz operativnih razloga i to jos odavno, kao sto sam x puta pomeno BHA nikad ne otkazuje letove zbog nedostatka putnika cak lete i kad je knjizenje 2. A i da se to desi opet ponavaljam po milioniti put, duznost svakog avioprevoznika je da svoje putnike prebace na odredjenu destinaciju.akcija007 wrote:Koliko je sigurno da ce let za Bec zaista i poletiti ? Moram kupiti kartu a vidim danas bio je otkazan. Jel to oni vozi samo kad imaju putnika ili ... ? Ako budem te srece pa mi otkazu jel me prebaciju na Austrian o njihovom trosku ili na neku drugu komp s presjedanjem ?
-
melb26sa
#853 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ali ne odgovori ti akciji - 1. je li prebacuju o BHA trosku i 2. je li prebacivanje na drugu avio kompaniju isti let (ili sa presjedanjem) ili ih potrpate u buseve?Koshpa wrote:Let za Bec je samo danas ( srijeda ) otkazan iz operativnih razloga i to jos odavno, kao sto sam x puta pomeno BHA nikad ne otkazuje letove zbog nedostatka putnika cak lete i kad je knjizenje 2. A i da se to desi opet ponavaljam po milioniti put, duznost svakog avioprevoznika je da svoje putnike prebace na odredjenu destinaciju.akcija007 wrote:Koliko je sigurno da ce let za Bec zaista i poletiti ? Moram kupiti kartu a vidim danas bio je otkazan. Jel to oni vozi samo kad imaju putnika ili ... ? Ako budem te srece pa mi otkazu jel me prebaciju na Austrian o njihovom trosku ili na neku drugu komp s presjedanjem ?
- Koshpa
#854 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jok o trosku moje babe, cuj jel o trosku BHA pa svaka kompanija ako ona otkaze let a nije zbog vremenskih uslova duzna je o svim mogucim troskovima prebaciti putnika na destinaciju za koju je imao kartu, i naravno da se to podrazumijeva sljedecim letom, i to prvim letom koji ima za tu destinaciju, da li to bilo direktno ili sa predsjedanjem manje je vazno, ako let nije isti dan, svaka aviokompanija je duzna da obezbjedi smjestaj za svoje putnike naravno o SVOM troskumelb26sa wrote:Ali ne odgovori ti akciji - 1. je li prebacuju o BHA trosku i 2. je li prebacivanje na drugu avio kompaniju isti let (ili sa presjedanjem) ili ih potrpate u buseve?Koshpa wrote:Let za Bec je samo danas ( srijeda ) otkazan iz operativnih razloga i to jos odavno, kao sto sam x puta pomeno BHA nikad ne otkazuje letove zbog nedostatka putnika cak lete i kad je knjizenje 2. A i da se to desi opet ponavaljam po milioniti put, duznost svakog avioprevoznika je da svoje putnike prebace na odredjenu destinaciju.akcija007 wrote:Koliko je sigurno da ce let za Bec zaista i poletiti ? Moram kupiti kartu a vidim danas bio je otkazan. Jel to oni vozi samo kad imaju putnika ili ... ? Ako budem te srece pa mi otkazu jel me prebaciju na Austrian o njihovom trosku ili na neku drugu komp s presjedanjem ?
-
akcija007
#855 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
zasto je let za stokholm nakon 5 sati kasnjenja otkazan ?
- Koshpa
#856 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:zasto je let za stokholm nakon 5 sati kasnjenja otkazan ?
Zbog losih vremenskih uslova
- Bosanac sa dna kace
#857 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jadan onaj koga to zapane sa BHairlinesomKoshpa wrote:
Jok o trosku moje babe, cuj jel o trosku BHA pa svaka kompanija ako ona otkaze let a nije zbog vremenskih uslova duzna je o svim mogucim troskovima prebaciti putnika na destinaciju za koju je imao kartu, i naravno da se to podrazumijeva sljedecim letom, i to prvim letom koji ima za tu destinaciju, da li to bilo direktno ili sa predsjedanjem manje je vazno, ako let nije isti dan, svaka aviokompanija je duzna da obezbjedi smjestaj za svoje putnike naravno o SVOM trosku
-
akcija007
#858 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jutrosnji let za Bec otkazan
-
FaceOff
#859 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jos za Podgoricu da poleti i letovi prema svim novim destinacijama ce otpoceti.
-
Master.DKP
#860 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zbog kojeg razloga se desi da neki let za Bec ili evo kao sto je bilo nekidan za Stockholm bude otkazan ? Neki onformacije govore nedostatake puntike, nege vremenske prilike ali niti jedna mi se ne cini "istinita i razumna" !?
Da li je moguce ikako platiti kartu online ? Ako ne, gdje se u inostranstvo moze kupiti karta, sa kojim kooperatnim radi BH Airlines u Austriji ili Njemackoj ?
Da li je moguce ikako platiti kartu online ? Ako ne, gdje se u inostranstvo moze kupiti karta, sa kojim kooperatnim radi BH Airlines u Austriji ili Njemackoj ?
-
jefferson
#861 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Master kasnis 35 stranica, to je jedna od poenti rasprave!Master.DKP wrote:Zbog kojeg razloga se desi da neki let za Bec ili evo kao sto je bilo nekidan za Stockholm bude otkazan ? Neki onformacije govore nedostatake puntike, nege vremenske prilike ali niti jedna mi se ne cini "istinita i razumna" !?![]()
-
ArmaniMO
#862 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Cao ekipa,
evo rezervisao sam kartu na bhairlines.ba.
Dobio rezervacioni kod itd...Platiti nisam mogao - dobio sam "I will call you with payment details".
Ko ce ovdje koga zovnuti?
Dobio rezervacioni kod itd...Platiti nisam mogao - dobio sam "I will call you with payment details".
- Edin H.
#863 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
S obzirom da je nedjelja vjerovatno niko nikoga danasArmaniMO wrote:Cao ekipa,
-
ArmaniMO
#864 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
To je fer
Onda se nadam da cu dobiti valjda neki poziv sljedece sedmice 
-
MA DAJ...
#865 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Master.DKP wrote:Zbog kojeg razloga se desi da neki let za Bec ili evo kao sto je bilo nekidan za Stockholm bude otkazan ? Neki onformacije govore nedostatake puntike, nege vremenske prilike ali niti jedna mi se ne cini "istinita i razumna" !?![]()
ne mogu se otkazivat letovi uslijed nedostatka putnika...cak i prazan mora da poleti na toj liniji koja je zakazana.
-
jefferson
#866 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
A sta ako propustis poziv?ArmaniMO wrote:To je ferOnda se nadam da cu dobiti valjda neki poziv sljedece sedmice
-
Master.DKP
#867 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Molim vas da neko ukaze BH Airlinesu da potrose par hiljada maraka i da im turci naprave istu stranciu kao sebi, neboj vise da palamudimo i razmisljamo sta i kako. Pa ovaj covjek koji je "rezervisao" kartu ne moze otici na miru u WC da ne propusti poziv da ga Hajrija nazove i objasni mu kako da tetki poslje pare pa da tetka ode na kupiti u najblizu poslovnicu kartu
Mislim, perverzno je i nije dobro nimalo. Mogu napraviti da lete za 1 eura u London ali ako ovako se bude kupovala karta nece dugo 
-
jefferson
#868 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ma jebo to, jesil vidio na webu onu ponudu koja vazi od 01.02. do 31.03.2009? Ako pozuris mozda rezervises kartuMaster.DKP wrote:Molim vas da neko ukaze BH Airlinesu da potrose par hiljada maraka i da im turci naprave istu stranciu kao sebi, neboj vise da palamudimo i razmisljamo sta i kako. Pa ovaj covjek koji je "rezervisao" kartu ne moze otici na miru u WC da ne propusti poziv da ga Hajrija nazove i objasni mu kako da tetki poslje pare pa da tetka ode na kupiti u najblizu poslovnicu kartuMislim, perverzno je i nije dobro nimalo. Mogu napraviti da lete za 1 eura u London ali ako ovako se bude kupovala karta nece dugo
Sada ozbiljno (iako en vidim kako je to moguce). Kompanija je dobila avion 09.05.2009 i na web stranici se to uopste ne spominje niti ima vijest, sto mi budi nadu da je mozda konstrukcija nove stranice u toku!
-
ArmaniMO
#869 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Cao ponovo 
Evo upravo sam dobio mail upucen od [email protected]
Mogu vam reci da sam malo iznenadjen. Kompaniji je uspjelo za rukom da u 12 redova ( ne brojim one prazne linije) da iskoriste cak 4 fonta!
Pa ebem mu misha, zar se barem tu nisu mogli potruditi, da taj automatski e-mail se skucka. Evo uvjerite se sami!

Znaci, sada ja moram pisati opet njima na [email protected] da bi mi oni objasnili kako da izvrsim uputu. Tek nakon uplate ce mi poslati kartu.
Zamisljam vec sok kako stojim na Check Inu gdje mi prijatna uposlenica govori da nisam platio za taj let
.
Opet, ovaj mail je mozda i suvisan. Zar nisu jednostavno umjesto "I will call you later" mogli napisati:
ZA DETALJE U VEZI PLACANJA,
MOLIMO VAS DA KONTAKTIRATE NASE PRODAJNO MJESTO, NA E- mail:
[email protected] ili na telefone +387 33 550-125/126 I 218-605.
Ustedili bi znaci jedan "work around".
Kospa vidim da radis za BH Airlines, ja se evo javno nudim da cu besplatno pomoci firmi da srede ove male sitnice komunikacije i ciklusa rezervisanja i evt. layout. To trenutno radim na svom poslu tako da imam iskustva s tim. Spreman sam i do 10 sati sedmicno raditi volonterski da se ovo dovede u neki red.
Da ne pricamo ako neki James, Johan ili Yoko Ono udje na stranicu da rezervise kartu.
Evo upravo sam dobio mail upucen od [email protected]
Mogu vam reci da sam malo iznenadjen. Kompaniji je uspjelo za rukom da u 12 redova ( ne brojim one prazne linije) da iskoriste cak 4 fonta!
Pa ebem mu misha, zar se barem tu nisu mogli potruditi, da taj automatski e-mail se skucka. Evo uvjerite se sami!

Znaci, sada ja moram pisati opet njima na [email protected] da bi mi oni objasnili kako da izvrsim uputu. Tek nakon uplate ce mi poslati kartu.
Zamisljam vec sok kako stojim na Check Inu gdje mi prijatna uposlenica govori da nisam platio za taj let
Opet, ovaj mail je mozda i suvisan. Zar nisu jednostavno umjesto "I will call you later" mogli napisati:
ZA DETALJE U VEZI PLACANJA,
MOLIMO VAS DA KONTAKTIRATE NASE PRODAJNO MJESTO, NA E- mail:
[email protected] ili na telefone +387 33 550-125/126 I 218-605.
Ustedili bi znaci jedan "work around".
Kospa vidim da radis za BH Airlines, ja se evo javno nudim da cu besplatno pomoci firmi da srede ove male sitnice komunikacije i ciklusa rezervisanja i evt. layout. To trenutno radim na svom poslu tako da imam iskustva s tim. Spreman sam i do 10 sati sedmicno raditi volonterski da se ovo dovede u neki red.
Da ne pricamo ako neki James, Johan ili Yoko Ono udje na stranicu da rezervise kartu.
-
ArmaniMO
#870 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Place mi se!
Evo upravo sam pokusao da zovnem sva 3 broja koji su navedeni u dobijenom E-mailu.
6 puta zazvone sva 3 broja, i sta se desi? UPALI SE FAX!
Evo upravo sam pokusao da zovnem sva 3 broja koji su navedeni u dobijenom E-mailu.
- beautyfool
#871 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nevjerujem da im office radi nedeljom, pokusaj sutra.ArmaniMO wrote:Place mi se!
- Edin H.
#872 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zelio bih samo dodati da se ni sa Croatia Airlinesom, ni sa JAT-om nisu mogle karte kupovati preko interneta. Mislim da se jos uvijek ne moze sa Montenegro Airlinesom.
Ima vas puno vise koji se razumijete u informatiku, ali pretpostavljam da je taj sistem jako skup da i da je to razlog.
Steta, jer to znaci posljedicno da ne mozes kupiti kartu za BH Airlines preko Opodo-a, Expedia-e i slicnih site-ova. Ko zna koliko putnika gube zbog toga.
Ima vas puno vise koji se razumijete u informatiku, ali pretpostavljam da je taj sistem jako skup da i da je to razlog.
Steta, jer to znaci posljedicno da ne mozes kupiti kartu za BH Airlines preko Opodo-a, Expedia-e i slicnih site-ova. Ko zna koliko putnika gube zbog toga.
Last edited by Edin H. on 14/06/2009 20:59, edited 1 time in total.
-
Master.DKP
#873 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jedini razlog ove kritike za BH Airlines je istinski poboljsanje usluga sto rezultira boljim uslugama za nas putnike kao i rapidno boljem ugledu BH Airlinesa. Jos jednom napominjem ne zeli niko ovde govoriti ljudima koji bi treba da znaju svoj posao mnogo bolje nego mi sta i kako da rade, nego vecina nas govor iz usloga "putnika u aviosaboracaju" .
Posto je Turkish Airlines istinski svijetska kompanija sa izrazito visokim nivoom usluga i da kompanija ima 49 % BH Airlines-a valjda je potpuno logicno da imamo neke osnove servise jednake njihovim.
Pogledajte web stranicu THY, koje je vise nego dobra, mozda i medu najboljima na svijetu medu avio kompanija i mislim da ovako nesto nas BH Airlines mora da uvede ukoliko "jucer" ! Ako postoji neko od cijenjenih forumasha koji radi u BH Airlinesu mislim da treba da prosljedi ove osnovne prijedloge i kritike bivsih i buducih putnika BH Airlines-a !
www.thy.com
Posto je Turkish Airlines istinski svijetska kompanija sa izrazito visokim nivoom usluga i da kompanija ima 49 % BH Airlines-a valjda je potpuno logicno da imamo neke osnove servise jednake njihovim.
Pogledajte web stranicu THY, koje je vise nego dobra, mozda i medu najboljima na svijetu medu avio kompanija i mislim da ovako nesto nas BH Airlines mora da uvede ukoliko "jucer" ! Ako postoji neko od cijenjenih forumasha koji radi u BH Airlinesu mislim da treba da prosljedi ove osnovne prijedloge i kritike bivsih i buducih putnika BH Airlines-a !
www.thy.com
-
jefferson
#874 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja mislim da Croatia ima uslugu placanja putem interneta jos od 2002 godine. Ja znam da sam 2005 kupovao preko njihove web stranice.Edin H. wrote:Zelio bih samo rece da dodati da se ni sa Croatia Airlinesom, ni sa JAT-om nisu mogle karte kupovati preko interneta. Mislim da se jos uvijek ne moze sa Montenegro Airlinesom.
-
ed0
#875 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Problem je sto je posao u vezi web stranice dobio vjerovatno neki guzonjin sin, koji radnim danima od 11h do 16h sjedi ispred ekonomije i baca pogled na raznorazne mace cice. Sto bi se i naprezao kad su pare vec davno legle na racun? Ovo nije problem samo BH Airlines-a vec i cijele drzave. Nadam se da ce THY ovom javasluku stati u kraj.Kospa vidim da radis za BH Airlines, ja se evo javno nudim da cu besplatno pomoci firmi da srede ove male sitnice komunikacije i ciklusa rezervisanja i evt. layout. To trenutno radim na svom poslu tako da imam iskustva s tim. Spreman sam i do 10 sati sedmicno raditi volonterski da se ovo dovede u neki red.
I moze li mi iko reci koja je haklovcina dala dozvolu Albanian Airlines-u da u ovom ekonomsko katastroflanom periodu pocne letove na relaciji Sarajevo-Frankfurt i time pravi direktnu konkurenciju BH Airlines-u? Koliko li je vikendica ovim 'dogovorom' ukrovljeno?!