[youtube]http://www.youtube.com/watch?v ... [/youtube]
Hidžab-mahrama
- ružmarin-a
#851 Re: Hidžab-mahrama
smijem li ovo posvetiti ašicima (je li onoimaju 2 značenja ili kategorije te riječi)
jako lijepo vrijedi odvojiti vrijeme i poslušati:
-
Shoshana
#852 Re: Hidžab-mahrama
Nije nimalo nejasno... meni je samo krajnje plitko razmisljanje da je OK pokrivati se ko je ruzan i gadan (ti mora da si veoma lijepa zena).bez_ideje wrote:Ja ne znam sta je nejasno u vezi mojih ubjedjenjaShoshana wrote:Ovo k'o da se sa Zlatiborkom druzis...bez_ideje wrote:Ja ne znam kakva je to gadost prema ljudskom tijeluDa li je ono ruzno da ga se mora sakrivati ?
Tvoje pitanje implicira da bi tebi pokrivanje tijela is estetskih razloga bilo sasvim prihvatljivo. Hajde, eto, ako je ruzno, nek se pokrije, da ne izaziva bezveze gadjenje![]()
MIslim, bilo bi lijepo ponekad malo razmisljati i o vlastitim ubjedjenjima, a ne samo o tudjim.![]()
Da, odjeca ima samo zdravstvenu i estetsku svrhu ! Daleko od toga da ja ne postujem tudja ubjedjenja,al ovo je forum zar ne? tako da je neslaganje sa istim dozvoljeno,stavise -pozeljno
- Compact
#853 Re: Hidžab-mahrama
Ja koliko poznajem situaciju (a mislim da je dobro poznajem) kod nas u BiH ima višeženstva, ali mi nije poznat niti jedan slučaj da je druga, treće ili četvrta normalno se udala (uz blagoslov roditelja), već je uvijek neki belaj (udavala se nekoliko puta, pobjegla od roditelja, itd..)!NIN wrote:Pa..., hmmm..., kad se ono sve sabere, mogu ti rec', i ne bi bilo toliko lose al' ipak, kad malo bolje skontas, ko bi ih trpio sve cetiri.BHF_Manijak wrote:NIN to bi i ti prihvatio taj dio serijata?!![]()
![]()
![]()
Ima jedan iz Bužima 4 žene, ali kada malo bolje pretreseš dođeš do saznanja da se devet puta ženio, i to sve neke čudne slučajeve!
Helem, ja bih vrlo rado bio u braku sa 2 ali ne mogu jer što ti reče, kod nas je to malo teže ženama objasniti!
Nadam se da bi prvu noć nakon stupanja u drugu bračnu zajednicu, od žene iz prvog braka dobio na poklon aparat za gašenje požara u glavu!
-
bosna123
#854 Re: Hidžab-mahrama
Ma @shoshana, nemoj se ljutiti na @bez ideje... Nema jos ni 20 godina, i ja sam drukcije razmisljala u tim godinama... Za neke stvari treba zivotno iskustvo i upoznavanje ljudi, kao i neka vrsta zrelosti koja dolazi s godinama...
Kad se sebe sjetim, @bez ideje je odlicna...
-
Shoshana
#855 Re: Hidžab-mahrama
Ne ljutim se ni najmanje - ni na kogabosna123 wrote:Ma @shoshana, nemoj se ljutiti na @bez ideje... Nema jos ni 20 godina, i ja sam drukcije razmisljala u tim godinama... Za neke stvari treba zivotno iskustvo i upoznavanje ljudi, kao i neka vrsta zrelosti koja dolazi s godinama...
Samo pruzam mogucnost da se stvar sagleda i iz drugog ugla. Na svakome je da reguje kako on/ona hoce, da prihvati ili ostavi. Bojim se da su velike sanse da se @bez ideje nesto uvrijedila, a nema potrebe. I ja sam svoja misljenja formirala u interakciji sa drugim ljudima, te sam ista mijenjala, doradjivala, popravljala itd. i idan danas mijenjam.
- BHF_Manijak
#856 Re: Hidžab-mahrama
@Bosna123,halali za kokodakanje,malo sam se ja salio sa NIN-om,inace jako visoko imam misljenje o sestrama!!! 
- Compact
#857 Re: Hidžab-mahrama
E moja naked woman, kada bi naletila na pravog muslimančinu, ne bi se odvajala od marame, čak bi molila da te zamotaju k'o mumiju!bez_ideje wrote: Ja ne znam sta je nejasno u vezi mojih ubjedjenja![]()
Da, odjeca ima samo zdravstvenu i estetsku svrhu ! Daleko od toga da ja ne postujem tudja ubjedjenja,al ovo je forum zar ne? tako da je neslaganje sa istim dozvoljeno,stavise -pozeljno
-
bosna123
#858 Re: Hidžab-mahrama
De ba ne plasi je... Mada zensko kad se zaljubi sve je moguce...Compact wrote:E moja naked woman, kada bi naletila na pravog muslimančinu, ne bi se odvajala od marame, čak bi molila da te zamotaju k'o mumiju!bez_ideje wrote: Ja ne znam sta je nejasno u vezi mojih ubjedjenja![]()
- piupiu
#859 Re: Hidžab-mahrama
zonbirile wrote:ne znam što se ne nosi fes sa ahmedijom i to je tradicija,bar po slikama,još po kojeg magarca onako da se upotpuni ugođaj.
-
bosna123
#860 Re: Hidžab-mahrama
Halali, ali ovdje nije cilj povratak tradiciji, nego pricamo o jednom vjerskom propisu... Muskarci, u tom smislu mogu pricati o bradi, ali nije tema ovdje...
Btw. Ja sam uvijek, i u dzahilijetu kad pojma nisam imala niti zivjela medju muslimanima, voljela muskarce s bradom... Sta ti je ono prirodno od Boga dato u nama... Jezila sam se od sminkera...
Btw. Ja sam uvijek, i u dzahilijetu kad pojma nisam imala niti zivjela medju muslimanima, voljela muskarce s bradom... Sta ti je ono prirodno od Boga dato u nama... Jezila sam se od sminkera...
- Compact
#861 Re: Hidžab-mahrama
bosna123 wrote: Ja sam uvijek, i u dzahilijetu kad pojma nisam imala niti zivjela medju muslimanima, voljela muskarce s bradom... Sta ti je ono prirodno od Boga dato u nama... Jezila sam se od sminkera...
- travar
#862 Re: Hidžab-mahrama
Eto sminkeri razgulite 
-
bosna123
#863 Re: Hidžab-mahrama
Jes' ti dragoCompact wrote:bosna123 wrote: Ja sam uvijek, i u dzahilijetu kad pojma nisam imala niti zivjela medju muslimanima, voljela muskarce s bradom... Sta ti je ono prirodno od Boga dato u nama... Jezila sam se od sminkera...![]()
- Compact
#864 Re: Hidžab-mahrama
Da je suprotno, lijepila bi plakate za queer festival!bosna123 wrote:Jes' ti dragoCompact wrote:bosna123 wrote: Ja sam uvijek, i u dzahilijetu kad pojma nisam imala niti zivjela medju muslimanima, voljela muskarce s bradom... Sta ti je ono prirodno od Boga dato u nama... Jezila sam se od sminkera...![]()
, al' to je ziva istina... Nisam mogla protiv toga...
- arzuhal
#865 Re: Hidžab-mahrama
Moje sestre u islamu nisu tek žene, hej
. Ako dobro razmisliš, njih je Allah izvajao Svojom Rukom iz Ljubavi. One hodaju među svijetom a odvojene cijelim svijetom, među drugim ženama, k'o dragulji među kamenjem, k'o što su istom džadom prolazile čestita i savršena Hatidža i prokleta žena Ebu Lehebova...
To su posebna bića, među bićima. Svaki onaj koji se drzne da ih ruglu izvrće, upoznaće muku na najgori način, kada se najmanje muci bude nadao.
Temperamentom i znanjem se razlikuju jedna od druge, ali su najveći dar muškarcima. Da nije njih takvih, i najbolji muškarci bi propali.
To su posebna bića, među bićima. Svaki onaj koji se drzne da ih ruglu izvrće, upoznaće muku na najgori način, kada se najmanje muci bude nadao.
Temperamentom i znanjem se razlikuju jedna od druge, ali su najveći dar muškarcima. Da nije njih takvih, i najbolji muškarci bi propali.
-
bosna123
#866 Re: Hidžab-mahrama
Sta ste svi danas ovako romanticno raspolozeni masAllah... Nesto je u zraku...
- travar
#867 Re: Hidžab-mahrama
Ma ovo arzi garant izvuče neki "kako biti romantičan na SA-Xu" priručnik
Ali šta god da je, lijepo je sročeno.
Ali šta god da je, lijepo je sročeno.
- ružmarin-a
#868 Re: Hidžab-mahrama
bosna123 wrote:Sta ste svi danas ovako romanticno raspolozeni masAllah... Nesto je u zraku...
- beautyfool
#869 Re: Hidžab-mahrama
@arzuhal, Allah dz.s. da te nagradi na tako lijepim i toplim rijecima sto izmame iskren osmijeh svakoj dusi
zaista prelijepo receno
Selam alejkum
Selam alejkum
- arzuhal
#870 Re: Hidžab-mahrama
Džemi'an, inša-Allah!
Za sve što rekoh imam potvrdu u Kur'anu i sunnetu, dakle jedinim validnim izvorima
. Ovo ću ponoviti i na Sudnjem danu, ako trebadne 
Za sve što rekoh imam potvrdu u Kur'anu i sunnetu, dakle jedinim validnim izvorima
- arzuhal
#871 Re: Hidžab-mahrama
Inače, muškarac mora na sebi imati kariranu košulju, bjelokapicu, zeleni prsluk, hlače na peglu, sokne i tihotapke 
-
bosna123
#872 Re: Hidžab-mahrama
ružmarin-a wrote:bosna123 wrote:Sta ste svi danas ovako romanticno raspolozeni masAllah... Nesto je u zraku...![]()
i ova kiša je blagoslov...i nešto je donijelasobom
- atom62
#873 Re: Hidžab-mahrama
pitanje: sta je sa transvestitima i gay populacijom u bih. mogu li oni nositi maramu?
-
bosna123
#874 Re: Hidžab-mahrama
arzuhal wrote:Inače, muškarac mora na sebi imati kariranu košulju, bjelokapicu, zeleni prsluk, hlače na peglu, sokne i tihotapke
Rekla je @ruzmarinka da bas i nije lijepo kada se sestre hihocu... Znam ja to i iz sunneta, al' sta cu kad me nasmijavaju... Na hajr i na dobro...
- arzuhal
#875 Re: Hidžab-mahrama
odgovor: smiješ.atom62 wrote:pitanje: sta je sa transvestitima i gay populacijom u bih. mogu li oni nositi maramu?
Al' budi strpljiv kad ti se budu rugali