Hidžab-mahrama

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply

Kviz 3: Da bi odjeća muškarca zadovoljila propis muškarac na sebi treba imati...

šorc
24
22%
šorc do ispod koljena
36
33%
trofrtaljke
5
5%
hlače
0
No votes
hlače i majicu kratkih rukava
17
15%
hlače i košulju
11
10%
hlače, košulju i kapu
2
2%
hlače, košulju, kapu i čarape
15
14%

Total votes: 110

ružmarin-a

#851 Re: Hidžab-mahrama

Post by ružmarin-a »

smijem li ovo posvetiti ašicima (je li onoimaju 2 značenja ili kategorije te riječi) :oops: jako lijepo vrijedi odvojiti vrijeme i poslušati:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v ... [/youtube]
Shoshana

#852 Re: Hidžab-mahrama

Post by Shoshana »

bez_ideje wrote:
Shoshana wrote:
bez_ideje wrote:Ja ne znam kakva je to gadost prema ljudskom tijelu :-? Da li je ono ruzno da ga se mora sakrivati ?
Ovo k'o da se sa Zlatiborkom druzis...

Tvoje pitanje implicira da bi tebi pokrivanje tijela is estetskih razloga bilo sasvim prihvatljivo. Hajde, eto, ako je ruzno, nek se pokrije, da ne izaziva bezveze gadjenje :roll:

MIslim, bilo bi lijepo ponekad malo razmisljati i o vlastitim ubjedjenjima, a ne samo o tudjim.
Ja ne znam sta je nejasno u vezi mojih ubjedjenja :-?
Da, odjeca ima samo zdravstvenu i estetsku svrhu ! Daleko od toga da ja ne postujem tudja ubjedjenja,al ovo je forum zar ne? tako da je neslaganje sa istim dozvoljeno,stavise -pozeljno ;-)
Nije nimalo nejasno... meni je samo krajnje plitko razmisljanje da je OK pokrivati se ko je ruzan i gadan (ti mora da si veoma lijepa zena).
Compact

#853 Re: Hidžab-mahrama

Post by Compact »

NIN wrote:
BHF_Manijak wrote:NIN to bi i ti prihvatio taj dio serijata?! :D :lol:
Pa..., hmmm..., kad se ono sve sabere, mogu ti rec', i ne bi bilo toliko lose al' ipak, kad malo bolje skontas, ko bi ih trpio sve cetiri.
:lol: :lol: :lol:
Ja koliko poznajem situaciju (a mislim da je dobro poznajem) kod nas u BiH ima višeženstva, ali mi nije poznat niti jedan slučaj da je druga, treće ili četvrta normalno se udala (uz blagoslov roditelja), već je uvijek neki belaj (udavala se nekoliko puta, pobjegla od roditelja, itd..)!
Ima jedan iz Bužima 4 žene, ali kada malo bolje pretreseš dođeš do saznanja da se devet puta ženio, i to sve neke čudne slučajeve!

Helem, ja bih vrlo rado bio u braku sa 2 ali ne mogu jer što ti reče, kod nas je to malo teže ženama objasniti!

Nadam se da bi prvu noć nakon stupanja u drugu bračnu zajednicu, od žene iz prvog braka dobio na poklon aparat za gašenje požara u glavu! :)
bosna123

#854 Re: Hidžab-mahrama

Post by bosna123 »

Ma @shoshana, nemoj se ljutiti na @bez ideje... Nema jos ni 20 godina, i ja sam drukcije razmisljala u tim godinama... Za neke stvari treba zivotno iskustvo i upoznavanje ljudi, kao i neka vrsta zrelosti koja dolazi s godinama...

Kad se sebe sjetim, @bez ideje je odlicna...
Shoshana

#855 Re: Hidžab-mahrama

Post by Shoshana »

bosna123 wrote:Ma @shoshana, nemoj se ljutiti na @bez ideje... Nema jos ni 20 godina, i ja sam drukcije razmisljala u tim godinama... Za neke stvari treba zivotno iskustvo i upoznavanje ljudi, kao i neka vrsta zrelosti koja dolazi s godinama...

Kad se sebe sjetim, @bez ideje je odlicna...
Ne ljutim se ni najmanje - ni na koga :)

Samo pruzam mogucnost da se stvar sagleda i iz drugog ugla. Na svakome je da reguje kako on/ona hoce, da prihvati ili ostavi. Bojim se da su velike sanse da se @bez ideje nesto uvrijedila, a nema potrebe. I ja sam svoja misljenja formirala u interakciji sa drugim ljudima, te sam ista mijenjala, doradjivala, popravljala itd. i idan danas mijenjam.
BHF_Manijak

#856 Re: Hidžab-mahrama

Post by BHF_Manijak »

@Bosna123,halali za kokodakanje,malo sam se ja salio sa NIN-om,inace jako visoko imam misljenje o sestrama!!! ;-)
Compact

#857 Re: Hidžab-mahrama

Post by Compact »

bez_ideje wrote: Ja ne znam sta je nejasno u vezi mojih ubjedjenja :-?
Da, odjeca ima samo zdravstvenu i estetsku svrhu ! Daleko od toga da ja ne postujem tudja ubjedjenja,al ovo je forum zar ne? tako da je neslaganje sa istim dozvoljeno,stavise -pozeljno ;-)
E moja naked woman, kada bi naletila na pravog muslimančinu, ne bi se odvajala od marame, čak bi molila da te zamotaju k'o mumiju! :lol:
bosna123

#858 Re: Hidžab-mahrama

Post by bosna123 »

Compact wrote:
bez_ideje wrote: Ja ne znam sta je nejasno u vezi mojih ubjedjenja :-?
E moja naked woman, kada bi naletila na pravog muslimančinu, ne bi se odvajala od marame, čak bi molila da te zamotaju k'o mumiju! :lol:
De ba ne plasi je... Mada zensko kad se zaljubi sve je moguce...
piupiu

#859 Re: Hidžab-mahrama

Post by piupiu »

zonbirile wrote:ne znam što se ne nosi fes sa ahmedijom i to je tradicija,bar po slikama,još po kojeg magarca onako da se upotpuni ugođaj.
:lol: :lol: :lol: sve sa Nike tenama na nogama, :D. Nego, stvarno, i mene brine sto se ovo muskinje samo o zeMskoj modi zabavilo!Brate, kad je bal, nek je maskenbal!:D
bosna123

#860 Re: Hidžab-mahrama

Post by bosna123 »

Halali, ali ovdje nije cilj povratak tradiciji, nego pricamo o jednom vjerskom propisu... Muskarci, u tom smislu mogu pricati o bradi, ali nije tema ovdje...

Btw. Ja sam uvijek, i u dzahilijetu kad pojma nisam imala niti zivjela medju muslimanima, voljela muskarce s bradom... Sta ti je ono prirodno od Boga dato u nama... Jezila sam se od sminkera...
Compact

#861 Re: Hidžab-mahrama

Post by Compact »

bosna123 wrote: Ja sam uvijek, i u dzahilijetu kad pojma nisam imala niti zivjela medju muslimanima, voljela muskarce s bradom... Sta ti je ono prirodno od Boga dato u nama... Jezila sam se od sminkera...
:shock: :D
travar

#862 Re: Hidžab-mahrama

Post by travar »

Eto sminkeri razgulite :D
bosna123

#863 Re: Hidžab-mahrama

Post by bosna123 »

Compact wrote:
bosna123 wrote: Ja sam uvijek, i u dzahilijetu kad pojma nisam imala niti zivjela medju muslimanima, voljela muskarce s bradom... Sta ti je ono prirodno od Boga dato u nama... Jezila sam se od sminkera...
Jes' ti drago :-D , al' to je ziva istina... Nisam mogla protiv toga...
Compact

#864 Re: Hidžab-mahrama

Post by Compact »

bosna123 wrote:
Compact wrote:
Jes' ti drago :-D , al' to je ziva istina... Nisam mogla protiv toga...
Da je suprotno, lijepila bi plakate za queer festival! :D
arzuhal

#865 Re: Hidžab-mahrama

Post by arzuhal »

Moje sestre u islamu nisu tek žene, hej :) . Ako dobro razmisliš, njih je Allah izvajao Svojom Rukom iz Ljubavi. One hodaju među svijetom a odvojene cijelim svijetom, među drugim ženama, k'o dragulji među kamenjem, k'o što su istom džadom prolazile čestita i savršena Hatidža i prokleta žena Ebu Lehebova...
To su posebna bića, među bićima. Svaki onaj koji se drzne da ih ruglu izvrće, upoznaće muku na najgori način, kada se najmanje muci bude nadao.
Temperamentom i znanjem se razlikuju jedna od druge, ali su najveći dar muškarcima. Da nije njih takvih, i najbolji muškarci bi propali.

bosna123

#866 Re: Hidžab-mahrama

Post by bosna123 »

Sta ste svi danas ovako romanticno raspolozeni masAllah... Nesto je u zraku...
travar

#867 Re: Hidžab-mahrama

Post by travar »

Ma ovo arzi garant izvuče neki "kako biti romantičan na SA-Xu" priručnik :D
Ali šta god da je, lijepo je sročeno.
ružmarin-a

#868 Re: Hidžab-mahrama

Post by ružmarin-a »

bosna123 wrote:Sta ste svi danas ovako romanticno raspolozeni masAllah... Nesto je u zraku...
:) :kiss: i ova kiša je blagoslov...i nešto je donijelasobom :oops:
beautyfool

#869 Re: Hidžab-mahrama

Post by beautyfool »

@arzuhal, Allah dz.s. da te nagradi na tako lijepim i toplim rijecima sto izmame iskren osmijeh svakoj dusi :) zaista prelijepo receno
Selam alejkum
arzuhal

#870 Re: Hidžab-mahrama

Post by arzuhal »

Džemi'an, inša-Allah!

Za sve što rekoh imam potvrdu u Kur'anu i sunnetu, dakle jedinim validnim izvorima :D . Ovo ću ponoviti i na Sudnjem danu, ako trebadne :)
arzuhal

#871 Re: Hidžab-mahrama

Post by arzuhal »

Inače, muškarac mora na sebi imati kariranu košulju, bjelokapicu, zeleni prsluk, hlače na peglu, sokne i tihotapke 8-)
bosna123

#872 Re: Hidžab-mahrama

Post by bosna123 »

ružmarin-a wrote:
bosna123 wrote:Sta ste svi danas ovako romanticno raspolozeni masAllah... Nesto je u zraku...
:) :kiss: i ova kiša je blagoslov...i nešto je donijelasobom :oops:
:kiss: Evo i tebi cmokic, posto bracu ne smijemo ljubiti..., a odlicni su danas... Nego ima l' sta od tebe i @travara... Samo mu nik nezgodan, kako ces ga svojima predstaviti :-D
atom62

#873 Re: Hidžab-mahrama

Post by atom62 »

pitanje: sta je sa transvestitima i gay populacijom u bih. mogu li oni nositi maramu?
bosna123

#874 Re: Hidžab-mahrama

Post by bosna123 »

arzuhal wrote:Inače, muškarac mora na sebi imati kariranu košulju, bjelokapicu, zeleni prsluk, hlače na peglu, sokne i tihotapke 8-)
:lol: :lol:
Rekla je @ruzmarinka da bas i nije lijepo kada se sestre hihocu... Znam ja to i iz sunneta, al' sta cu kad me nasmijavaju... Na hajr i na dobro...
arzuhal

#875 Re: Hidžab-mahrama

Post by arzuhal »

atom62 wrote:pitanje: sta je sa transvestitima i gay populacijom u bih. mogu li oni nositi maramu?
odgovor: smiješ.

Al' budi strpljiv kad ti se budu rugali ;-)
Post Reply