U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Stolac92

#851 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Stolac92 »

ponosna_manjina wrote:
Stolac92 wrote: Ne možete da vidite da je Sarajevo sinoć pokazalo svoju toleranciju, svoju širokogrudnost, svoju tradiciju i to prema nečemu što je potpuno nove u ovakvom vidu ispoljavanja.
Ne, ako ćemo govoriti o brojkama Sarajevo sinoć nije ispoljilo toleranciju i širokogrudnost već ravnodušnost, istu onu ravnodušnost koju si osuđivao svake subote kada bi sa megafonom poveo kolonu Dostaša uz uzvike "Dole pasivni građani"
Stolac92 wrote:Smatram da prava queer populacije nisu ugrožena kao što su ugrožena prava Roma, rudara, djece, žena, invalida....
Čemu ova klasifikacija i razvrstavanje ugroženih prava po težini, kao da se ljudska prava međusobno isključuju, dok se u stvari nadopunjuju.
Na stranu sada to što prava queer populacije ne da nisu ugrožena kao kod kategorija stanovništva koje navodiš, već se radi o tome da queer populacija, i kada se samo usudi da zatraži svoja prava na jedan benigan način poput festivala, desi se ono što se desilo sinoć i što se dešava već mjesec dana. Pa ti razmisli.
Stolac92 wrote:Što se tiče usporedbe sa pravima queer populacije malo progooglajte pa ćete vidjeti da se oni još uvijek bore za svoja prava i u takozvanim civilizovanim sredinama kao što je "napredna" Evropa...
S tom razlikom da se u "naprednoj" Evropi bore za prava na usvajanje djece dok se ovdje bore da organizuju festival i uopšte se pojave u javnosti. U toj i takvoj Evropi sramota je biti homofob a ne homoseksualac. Pa tamo čak i najkonzervativnije desne stranke prihvataju homoseksualce kao ravnopravne građane (uzmi primjer talijanskog politicara iz redova krajnje desnice Gianfranca Finia (Alleanza Nazionale) koji na aerodromu dočekuje olimpijce homoseksualce koji su njegovoj zemlji donijeli medalju i koji se uz to izvinjava toj populaciji zbog stavova stranke iz prošlosti. Btw. stranka je reformirana nasljednica Musolinijeve fašističke partije.)
Stolac92 wrote:Sram vas bilo... Gadite mi se...
Molio bih moderatora da me banuje sa ovog foruma, jer mi se toliko ogadio da ne želim više post kvariti komentarišuću preseravanje ove bagre ovdje...
Iskreno, ti se meni ne gadiš, ali sam pomalo tužan zbog tebe i pomalo ljut na sebe kada pomislim da sam te smatrao nekakvom moralnom vertikalom.
Koliko si me smatrao nekakvom moralnom vertikalom pokazuje koliko je potrebno da me više ne smatraš. Uopšte nisi shvatio šta sam htio reći, nisi se čak ni potrudio... pa da si barem posalao PM i rekao "šta ba ono ti?"... "Jesi li dobar?", "Je li sve uredu"? Nemoj molim te da me smatraš ni na koji način... Nikad to nisam tražio niti sam od toga imao ikakve koristi, a licemjerja mi je pun kurac...
delightful

#852 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

bullet in the head, ban.
Martian_Kyo

#853 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Martian_Kyo »

Stolac92 wrote:
Gadi mi se Internet, jer se samo na ovom odvratnom Internetu svaka misao, namjera ili napisana riječ može izokrenuti, izvrnuti, negirati, javno, bez imalo žvakanja, ispljunuti kako bi cijeli svijet vidio glupost forumske rasprave i besmislenost da se pokuša bilo šta preko foruma reći... Sve si u pravu... a ja sam glup što sam se ikako javio. Neću više...
smiri se ba, nema potrebe da ideš iz krajnosti u krajnosti, ne budi Senad Avdić ;)
Ne smiješ taka čvrsto držati svog mišljenja. Ne možeš očekivat od drugih da promjene svoj stav ako ti nisi spreman da promjeniš svoj.

Nit si ti glup nit su svi u pravu.
Neg svak malo glup i malo upravu. takav ti je život. nije crno bijel.
xeres

#854 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by xeres »

evo.mene wrote:evo nastavlja se uvođenje šerijata od sinoć...

vehabije opet prave belaj u pofalićima
budi konkretniji....
kockica_kockica

#855 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by kockica_kockica »

radijator wrote:Ako se u većinski muslimanskom gradu (bar 80% čine muslimani, od nekih cirka 400.000) skupilo svega šačica protestanata, šta to govori o Sarajevu?

Ono što je žalosno pročitat na portalu koji nosi ime ovog grada, je da večini ovdje izgleda smeta što je ovo većinski muslimanski grad.

Na tvoju veliku zalost Sarajevo nije muslimanski grad... i nije samo sacica protestanata ima i drugih ... ovo je i moj grad i neko mu nece davati nikakav prefiks muslimansko, srpsko ili bilo sto drugo... :x

sram te bilo :bljak:
mojgrad

#856 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mojgrad »

kockica_kockica wrote:
radijator wrote:Ako se u većinski muslimanskom gradu (bar 80% čine muslimani, od nekih cirka 400.000) skupilo svega šačica protestanata, šta to govori o Sarajevu?

Ono što je žalosno pročitat na portalu koji nosi ime ovog grada, je da večini ovdje izgleda smeta što je ovo većinski muslimanski grad.

Na tvoju veliku zalost Sarajevo nije muslimanski grad... i nije samo sacica protestanata ima i drugih ... ovo je i moj grad i neko mu nece davati nikakav prefiks muslimansko, srpsko ili bilo sto drugo... :x

na zalost kockice to su sinoc mnogi vec uradili, oni koji su uzvikivali oganve stvari a i svi ostali koji su suteci to posmatrali
crni bombarder

#857 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by crni bombarder »

kockica_kockica wrote:[quote="crni bombarder...kojeg Božića? :D

.....inače, garantujem da su bar 50% vehabija, koji su sinoć učestvovali u hajci, latentni homoseksualci!

onog kojeg slavim .. :D[/quote]

znači sedmog. :D[/quote]

ne ... 25.12. :)[/quote]

....nisam puno promašio, samo 14 dana....... :)

.....a ovi što kažu da je sarajevo muslimanski grad treba da znaju da tim priznanjem sva priča o 'multi' pada u vodu.
evo.mene

#858 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by evo.mene »

xeres wrote:

budi konkretniji....
opet se skupili, kod media centra... mislim da se i tamo događa neki dio festivala
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#859 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by hrasno38 »

radijator wrote:
Law_and_Order wrote:Jeste vecinski je i sta sad? ili kazes da je Mile ipak u pravu bio i ovo je Teheran? ovo je sekularna drzava

Dobro rece neki lik. Prihvate evropsku konvenciju i pozivaju se na nju kad im odgovara, a kad im se ne svidja ignorisu. Pa nije konvencija svedski stol
Ja govorim o poštivanju muslimana i njihovog mjeseca Ramazana. U većinski muslimanskom gradu promovisat ovaj festival za vrijeme Ramazana je ništa drugo do tjeranje inata. A ko se inati, nerjetko i fasuje.
Ramazan nije praznik ovog grada nego vjerski ili tacnije jedne vjerske skupine koja jeste vecinska u ovom gradu ali to ne znaci da ostali trebaju da trpe radi toga pogotovo ako svoje manifestacije odrzavaju u zatvorenom prostoru. Na kraju krajeva sam broj ucesnika i njihov profil su pokazali da tvoje razmisljajnje nema veze sa zivotom ali i te kako potvrdjuju rijeci celnika IZ-a koje su malte ne pa iste.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#860 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

evo.mene wrote:
xeres wrote:

budi konkretniji....
opet se skupili, kod media centra... mislim da se i tamo događa neki dio festivala
ma jok, to su skontali gdje ja zivim pa mi prave cheku hahaha
Vozdra_123

#861 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Vozdra_123 »

Cober wrote:Poražavajuća i sramotna je činjenica da je u našem društvu manja sramota imati ubicu ili ratnog zločinca u familiji nego nekoga ko voli isti spol.
A o nasilju nad djecom i u porodici da i ne govorim, to je skoro pa normalno.

:thumbup:
shalaedin

#862 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shalaedin »

ZZZlica wrote:u vezi Sarajeva prije 100 godina, feredža i brada... tad NIJE bilo vehabija, tj. prisustva ovakvog jednog vahabitskog pokreta koji teži da te nauči "pravom islamu" ne prezajući od nasilnih metoda jer nije bilo saudijske fanatične propagande, Kur'ana u "slobodnom prijevodu" (skrnavljenja kojima je tu-i-tamo dodat pokoji pojam da se opravdaju teroristi-samoubice i sl.)... da, prije 100 godina u Sarajevu je bilo i feredža i fesova i galabija (ljeti), ali nije bilo ovakve netrpeljivosti i nasilnog misionarstva (jer je isti ZABRANJEN u Islamu) :roll:
navedi primjer nasilnog misionarstva ... znas li ti uopste sta govoris? jel tebe neko uhvati na ulici pod prijetnjom smrti i tjera te da klanjas, dajes zekat , postis... ili ako si druge vjere tjera da musliman budes. Znas li ti uopste sta je nasilno misionarstvo? O kakvom slobodnom prijevodu pricas... Ko to brani samoubice i nepravdu... Oni sigurno, jeli? Pa da takvo sto brane imali bi milijun i jedan razlog da krenu rusiti sve po Bosni... poznati Selefijski (Vehabijski) predavac i prof. Semir Imamovic je rekao u punom BKC-u kada bi znao muslimana koji zeli da izvrsi ili priprema neki teroristicki cin da bih ga prvi prijavio policiji. Pa su onda tekvirije tj. oni koji misle da svaki covjek koji glasa na demokratskim izborima nevjernik i koji brane samoubice i dozvoljavaju nepravdu, njega proglasili nevjernikom. Zato sto im ne ide niz dlaku. Pod bradom i feredzom moze biti i vehabija i sufija, sija i tekvirija i ahmedije i behanije, pa cak i nasi imam nose brade... pa ti ces reci svi su oni isti jer neces znati pojmiti razliku medju njima. Knjigu u ruke pa citaj malo vise o svemu protiv cega se bunis...
ella_sa

#863 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ella_sa »

kockica_kockica wrote:

Muslimanka sam po imenu, po licnom osjecaju i uvjerenju, a ne po cirkusu koji se provodi da bi se dokazalo ko je kakav vjernik
Nikada ne bih voljela da zivim u Sarajevu koje je muslimanski grad...ni bilo gdje na svijetu u mislimanskom grad, ili katolickom, ili pravoslavnom, ili.... Ja zvim ovdje, jer uzivam u razlicitostima koje ovaj grad pruza, uzivam u ljepotama iftara i badnjaka, u baklavi u sarenim jajima, u đurđevdanu i biranju Romske kraljice, u kladrmi Begove džamije, u freskama i vitrazima nasih crkvi...Volim tamburice i klape, volim kad se ljudi vole, volim sve sto upotpunjuje licnost, sto gradi i jaca. Volim raslicitosti ... sad mi se cini da sam ja dio Queer populacije, ( u pravom smislu te rjeci), jer volim ono sto nije ucmalo i isto...jer poslije svega recenog cini mi se da zivim u bajci.. sigurno da sam malo "iskrenuta" :-)
mojgrad

#864 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mojgrad »

Vozdra_123 wrote:
Cober wrote:Poražavajuća i sramotna je činjenica da je u našem društvu manja sramota imati ubicu ili ratnog zločinca u familiji nego nekoga ko voli isti spol.
Da i niko da se pocese po glavi kad procita crne hronike nasih novina gdje se incest svakodnevno desava.. Joj u sta je nas narod zapaoooo.. Tesko ne samo finansijsko vec i duhovno moralno stanje..
shalaedin

#865 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shalaedin »

mojgrad wrote:
Vozdra_123 wrote:
Da i niko da se pocese po glavi kad procita crne hronike nasih novina gdje se incest svakodnevno desava.. Joj u sta je nas narod zapaoooo.. Tesko ne samo finansijsko vec i duhovno moralno stanje..
Sacekaj do godine cemo imati festival gdje se promovise incest ... krenulo nas je na bolje :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#866 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by pici »

To bi sada trebali dok je ramazan pozabranjivati sve živo i TV i internet i kafice(bilo je vec pokusaja ako se ko sjeca tocenje alkohola za ramazan) pa sto ne odose ne razvalise sex shop pa nepokrivene žene pa druge vjere pa druge nacije pa.........treba iskljucit telefon i struju :D .......ja kakvih sve nazovi vjernika ima da te dragi bog sacuva :D neg ako ima koji vehabija na forumu imal dje ispod ruke printer,skener i štampac sve u jednom placam u gotovom :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#867 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

pici wrote:To bi sada trebali dok je ramazan pozabranjivati sve živo i TV i internet i kafice(bilo je vec pokusaja ako se ko sjeca tocenje alkohola za ramazan) pa sto ne odose ne razvalise sex shop pa nepokrivene žene pa druge vjere pa druge nacije pa.........treba iskljucit telefon i struju :D .......ja kakvih sve nazovi vjernika ima da te dragi bog sacuva :D neg ako ima koji vehabija na forumu imal dje ispod ruke printer,skener i štampac sve u jednom placam u gotovom :D
u zgradi gdje je mediacentar u jednoj od firmi ne radi internet....
kockica_kockica

#868 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by kockica_kockica »

mojgrad wrote:
kockica_kockica wrote:

na zalost kockice to su sinoc mnogi vec uradili, oni koji su uzvikivali oganve stvari a i svi ostali koji su suteci to posmatrali
ja sam bila tamo ali puno prije ovih desavanja... sacica deckica i djevojcica ciji vokabular nije sezao dalje od jaraaaneee i o'cam ( sto bi u prevodu valjda trebalo da znaci oca mi) ...

moja prijateljica je isla na otvaranje... povrjedjena je iako nije gay.... trenutno lezi u krevetu sa povredama glave... ona se usprotivila toj hordi napasnika i primitivaca ali nije bilo nikoga da je zastiti...i nije to samo krivica onih koji su kao "obezbjedjivali" taj dogadjaj i pustili te primitivne ljude da urade sto su uradili... da pustili su ih jer smo svjesni toga da ako zele nekoga zastiti oni to urade ali ako im nije u interesu onda nista od toga... krivi su oni koji su to posmatrali sa sigurne distance i duboko u sebi likovali zbog toga sto su ih namlatili...

likovi kao sto je radijator mi idu na zivce sa svojim izjavama... kako je ovo muslimanski grad, i drugi likovi koji poput njega "moralisti" koji kao zbog dobrobiti svoje djece pljuju po tom festivalu... nicim nisu pokazali da su gay, ni oblacenjem ni gestama nicim... ono urlanje je toliko primitivno da se ja jezim na sve to ...

i sad cu citirati Ellu

"Nikada ne bih voljela da zivim u Sarajevu koje je muslimanski grad...ni bilo gdje na svijetu u mislimanskom grad, ili katolickom, ili pravoslavnom, ili.... Ja zvim ovdje, jer uzivam u razlicitostima koje ovaj grad pruza, uzivam u ljepotama iftara i badnjaka, u baklavi u sarenim jajima, u đurđevdanu i biranju Romske kraljice, u kladrmi Begove džamije, u freskama i vitrazima nasih crkvi...Volim tamburice i klape, volim kad se ljudi vole, volim sve sto upotpunjuje licnost, sto gradi i jaca. Volim raslicitosti ... sad mi se cini da sam ja dio Queer populacije, ( u pravom smislu te rjeci), jer volim ono sto nije ucmalo i isto...jer poslije svega recenog cini mi se da zivim u bajci.. sigurno da sam malo "iskrenuta" "
mamica papucarka

#869 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mamica papucarka »

jojj, kuku lele, jel to i veceras Parada? Ja sam mislila to samo 24-og :shock:
dallton

#870 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by dallton »

dobar primjer kako se ovakve stvari rjesavaju je keln:
desnicari evrope se okupili (i to predstanici desnicarskih politickih partija, ne mase, nego "demokratski izbarani") i odlucili da naprave "anti-islamisticki kongres"....sacekale ih narodne mase kelna, ljevicarske organizacije i drugi i demokratski natjerali desnicare u bijeg na neki brod jer su desnicari uvijek p.cke :D znaci da se manemo price nego organizujte demonstracije, pa da vidimo koliko je nas koliko je vehabija :D I btw. mada je keln grad s najvise muslimana u evropi, i dalje je naravno vecinski krscjanski grad, i mnogi normalni ljudi u tom gradu ne opravdavaju stvari koje pojedini muslimani tamo rade....
xeres

#871 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by xeres »

mamica papucarka wrote:jojj, kuku lele, jel to i veceras Parada? Ja sam mislila to samo 24-og :shock:
pa svaki se praznik ovde slavi 3 dana...
ponosna_manjina

#872 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ponosna_manjina »

Stolac92 wrote: Koliko si me smatrao nekakvom moralnom vertikalom pokazuje koliko je potrebno da me više ne smatraš. Uopšte nisi shvatio šta sam htio reći, nisi se čak ni potrudio... pa da si barem posalao PM i rekao "šta ba ono ti?"... "Jesi li dobar?", "Je li sve uredu"? Nemoj molim te da me smatraš ni na koji način... Nikad to nisam tražio niti sam od toga imao ikakve koristi, a licemjerja mi je pun kurac...
Čovječe pa nisi ti centar svijeta, kakav je to ego trip... Nisu stvari crno bijele i mišljenja se mijenjaju kroz dublje upoznavanje... Jebi ga, moj problem što idealiziram ljude pa sam tako i tebe previše "napuhao" a vremenom je ta slika jednostavno izdušila. Nema tu nikakvog licemjerja, samo stanje stvari viđeno mojim očima i prenešeno ovdje. Zašto bih ti slao PM kada si ti svoje stavove javno izrekao na forumu, a ja ti odgovorio na iste. I opet nisi odgovorio ništa vezano uz samu raspravu nego si sve odmah razumio kao napad na svoju ličnost iako si upravo ti svojim uvredama u prvom postu (bagra, gadite mi se i slično) prvi započeo sa takvom vrstom raspravljanja. I ne brini da ću te više ikada smatrati na bilo koji način jer si iz mog života baniran još i prije ovoga, stoga bih te i zamolio da u okvirima forumske javne rasprave ne unosiš mišljenja o sudionicima iste ako ne želiš da ti bude uzvraćeno istom mjerom.
Last edited by ponosna_manjina on 25/09/2008 14:57, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#873 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by pici »

dallton wrote:dobar primjer kako se ovakve stvari rjesavaju je keln:
desnicari evrope se okupili (i to predstanici desnicarskih politickih partija, ne mase, nego "demokratski izbarani") i odlucili da naprave "anti-islamisticki kongres"....sacekale ih narodne mase kelna, ljevicarske organizacije i drugi i demokratski natjerali desnicare u bijeg na neki brod jer su desnicari uvijek p.cke :D znaci da se manemo price nego organizujte demonstracije, pa da vidimo koliko je nas koliko je vehabija :D I btw. mada je keln grad s najvise muslimana u evropi, i dalje je naravno vecinski krscjanski grad, i mnogi normalni ljudi u tom gradu ne opravdavaju stvari koje pojedini muslimani tamo rade....
e moj dalltone mi smo od švaba svjetlosne godine,balkan je ovo ,ovo je rulja.....necu dalje jer i sebe vrijedam :D
Orbini

#874 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Orbini »

shalaedin wrote:
pomahnitali.trifun wrote:
Sarajevo nikada nije imalo historiju poput San Franciska, Amsterdama, Napulja i nikada nije imala tolerancije prema Homoseksualcima. Do rata u bivsoj nam drzavi homoseksualizam je bilo kaznjivo dijelo
A vehabije su dio nase tradicije?
Feredza i brada su prije sto godina bile prisutne na nasim ulicama... Pogledaj stare slike sarajeva. Mozes vidjeti sve prisutne sarajlije... one koji su se poistovjetili sa Austrugorima, oni koji su gajili ljubav prema fesu, a nisu nosili bradu i njihove zene koje su pokrivale galvu a nisu pokrivale lice, isto tako si mogao vidjeti one koji su nosili bradu i cije su zene su pokrivale i glavu i lica... upoznaj se sa historijom svoga grada bolje. Samo tada Vehabije nisu imali ovo ime koji imaju danas i nisu bili diskriminirani... Ti koda nisi gledao Miris dunja, vidio stare razglednice, citao knjige o starome sarajevu... i u njemu je bilo sveprisutnih ljudi kao danas. Razlicitosti puno vise nego sada. Tada je u Sarajevu bilo Muslimana, Srba, Hrvata, Jevreja ... A festivala ovakve prirode sigurno nije... Mada mislim da je i ovako Sarajevo sa svim manama i vrlinama bolje nego da ga nema.
Poceli ste historiju prepravljati ko i Srbi. :D Vidio bradu i feredzu na slici i odmah povezao to sa vehabijama. :D
Vehabizam je puno vise od brade i skracenih nogavica. I to se u Bosni javlja tek u zadnjih 15 god. emisare je dovela Saudija uz pomoc svog saveznika Amerike, a pok. Tudzman sve to sa osmjehom propustio. I to je prica o historiji vehabizma u BiH. Sekta koju rjetko ili nikako mozes vidjeti u nekoj humanoj incijativi - uglavnom se jave kada osjete da imaju prostor za divljanje, agresivnost,... U Bosnjaka imaju ulogu politickog spustanja na zemlju. Svaku put kada se bosnjacka politika i diplomatija okurazi i pocne nesto zahtijevati - slijedi spustanje na zemlju, zbog radi terorizma.

Ovo u Sarajevu je kao kad neonacisti protestuju. To nikako nije prezentacija neke bosnjacke desnice ili vjerskog radikalizma, .. u pitanju je sekta i nista vise.

Zalosno je sto Sarajlije dopustaju da su vahabija najjaca i glavna raja koja moze isamarati koga hoce. Nisam ni za pederluk, ali nije svacije barjak nosati i moral braniti. Sta je sljedece - napad na zaljubljene parove na otvorenom - hebote ko da smo u Alziru.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#875 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by -LIBERO- »

Orbini wrote:[. Sta je sljedece - napad na zaljubljene parove na otvorenom - hebote ko da smo u Alziru.
To smo vec dozivljavali,od napada na djevojke sa "prekratkim" suknjama,do napada na parove po okolnim uzvisenjima grada ( :D )
Locked