Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Moderator: anex
- nevenkagaragic
#851 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
KONACNO!
Pitam se samo kako je bilo pacijentima "doktorke smrt" koje je "lecila" sve ove godine (od 2007.)?
Pitam se i odakle "izronise" novi detalji o koristenju leka "koji nije u popisu Registra lijekova od strane Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i nema dozvolu za promet prema Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima"?
Da li ih je neko svesno krio? Cudno...
Nadam se da ce sud odraditi svoj posao kako treba, kao i sudija Nastic u prvom postupku.
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DOKTORKE SMRT!
Pitam se samo kako je bilo pacijentima "doktorke smrt" koje je "lecila" sve ove godine (od 2007.)?
Pitam se i odakle "izronise" novi detalji o koristenju leka "koji nije u popisu Registra lijekova od strane Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i nema dozvolu za promet prema Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima"?
Da li ih je neko svesno krio? Cudno...
Nadam se da ce sud odraditi svoj posao kako treba, kao i sudija Nastic u prvom postupku.
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DOKTORKE SMRT!
- nevenkagaragic
#852 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Pravda je spora, spora do bola...u BiH pogotovo.
Nadam se da ce tzv."doktorku smrt" Amilu Cvijetic-Koldzo konacno stici.
Zasluzena kazna ce doneti bar neku, minimalnu satisfakciju decici i sestri nesrecne zrtve, mlade zene Svjetlane Zukic. Iskreno se nadam i zelim to od sveg srca.

http://img145.imageshack.us/i/4san14031 ... enjed.jpg/
"SAN", 14.03.2011.
Nadam se da ce tzv."doktorku smrt" Amilu Cvijetic-Koldzo konacno stici.
Zasluzena kazna ce doneti bar neku, minimalnu satisfakciju decici i sestri nesrecne zrtve, mlade zene Svjetlane Zukic. Iskreno se nadam i zelim to od sveg srca.

http://img145.imageshack.us/i/4san14031 ... enjed.jpg/
"SAN", 14.03.2011.
- nevenkagaragic
#853 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Naravno, ma gde bi pripadnica zasticene, nedodirljive vrste DOKTOR Amila Cvijetic-Koldzo PRIZNALA krivicu?
Takvi (nedodirljivi u BiH), a i ona se tome nada (?), imaju poseban "tretman" u ovom "pravednom", "profesionalnom", "nezavisnom" itd, itd...BH pravosudju!
Važno je priznati
Citiram :"Praktično je svaki lekar doživeo mučnu spoznaju da je napravio grešku, smatra dr Albert Vu, predavač na Fakultetu za higijenu i javno zdravstvo Univerziteta "DŽons Hopkins". On ističe da se "grešnik" oseća izdvojenim, ogoljenim, u panici da sakrije svoje delo. Lekar kome se greška dogodila, živi u agoniji, jer ne zna šta da uradi, šta da kaže. Kasnije ovaj događaj on "vrti" u glavi iznova i iznova, pitajući se da li je dovoljno kompetentan i plašeći se toga da ga ne otkriju. On zna, prema iskustvu dr Vua, da bi trebalo da prizna svoju grešku, ali se, isto tako užasava pomisli na eventualnu kaznu i ljutnju pacijenta. Posledica ovakvog, produženog stresa, jeste da lekar odjednom posvećuje veliku pažnju pacijentu kod koga je grešku napravio, njegovoj porodici, ili se neprekidno pita "da li su oni uopšte shvatili šta se dogodilo"?"
Nazalost, "velika paznja" Amile Cvijetic-Koldzo rezultirala je TRAGICNO - smrcu pacijenta!
Jos uvek bez kazne, ona i dalje (godinama) RADI ?! Zahvaljujuci "azurnom" BH pravosudju...

http://img842.imageshack.us/i/7oslobodj ... 1sudj.jpg/
"Oslobodjenje", 17.03.2011.
Takvi (nedodirljivi u BiH), a i ona se tome nada (?), imaju poseban "tretman" u ovom "pravednom", "profesionalnom", "nezavisnom" itd, itd...BH pravosudju!
Važno je priznati
Citiram :"Praktično je svaki lekar doživeo mučnu spoznaju da je napravio grešku, smatra dr Albert Vu, predavač na Fakultetu za higijenu i javno zdravstvo Univerziteta "DŽons Hopkins". On ističe da se "grešnik" oseća izdvojenim, ogoljenim, u panici da sakrije svoje delo. Lekar kome se greška dogodila, živi u agoniji, jer ne zna šta da uradi, šta da kaže. Kasnije ovaj događaj on "vrti" u glavi iznova i iznova, pitajući se da li je dovoljno kompetentan i plašeći se toga da ga ne otkriju. On zna, prema iskustvu dr Vua, da bi trebalo da prizna svoju grešku, ali se, isto tako užasava pomisli na eventualnu kaznu i ljutnju pacijenta. Posledica ovakvog, produženog stresa, jeste da lekar odjednom posvećuje veliku pažnju pacijentu kod koga je grešku napravio, njegovoj porodici, ili se neprekidno pita "da li su oni uopšte shvatili šta se dogodilo"?"
Nazalost, "velika paznja" Amile Cvijetic-Koldzo rezultirala je TRAGICNO - smrcu pacijenta!
Jos uvek bez kazne, ona i dalje (godinama) RADI ?! Zahvaljujuci "azurnom" BH pravosudju...

http://img842.imageshack.us/i/7oslobodj ... 1sudj.jpg/
"Oslobodjenje", 17.03.2011.
- nevenkagaragic
#854 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
"POCELO"? Po ko zna koji put "pocelo" sudjenje Amili Cvijetic-Koldzo...
A kada ce se zavrsiti...ko to zna?
Zanimljivo je (ne pise, ali sam saznala od prisutnih) da je od proslog sudjenja - 16.03., promenjen sudija.
S obzirom da se radi o Dalidi Burzic, nadati se je skorom zavrsetku ove pravosudne "igre bez granica" (jedne od MNOGIH u BiH).
Svakako ce tome doprineti i advokat optuzene (iskreno se nadam), Zarko Balic, sa svojim cudnim konceptom obrane (bice da je pronasao neku "rupicu" u zakonu, a poznato je da je isti kao svajcarski sir).
Opet, kakvo je BH pravosudje...(?)...(kriminal pod zastitom)...

"SAN", 12.04.2011.
A kada ce se zavrsiti...ko to zna?
Zanimljivo je (ne pise, ali sam saznala od prisutnih) da je od proslog sudjenja - 16.03., promenjen sudija.
S obzirom da se radi o Dalidi Burzic, nadati se je skorom zavrsetku ove pravosudne "igre bez granica" (jedne od MNOGIH u BiH).
Svakako ce tome doprineti i advokat optuzene (iskreno se nadam), Zarko Balic, sa svojim cudnim konceptom obrane (bice da je pronasao neku "rupicu" u zakonu, a poznato je da je isti kao svajcarski sir).
Opet, kakvo je BH pravosudje...(?)...(kriminal pod zastitom)...

"SAN", 12.04.2011.
-
zonbirile
#855 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
mislim da nije do pravosuđa,več treba promjeniti pristup ljekara pacijentima,bolje reći njihovo zapošljavanje.Uvesti licence,jer ako taxi licenca se plača i postoji ,mora je imati i ljekar
- kunja
#856 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Meni sestra Dora na GAK-u nije htjela pomoći oko bebe 3. dan proslije carskog reza, dok je malena vrištala od gladi jer ja nisam imala mlijeka. U jednoj ruci sam nju morala nositi a u drugoj kateter. Vjerovatno je očekivala pare. E od mene vala ni marke nije dobila, toliko sam se bila zainatila.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#857 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Evo ovdje imaš temu Trudnjače online, pa se požali.kunja wrote:Meni sestra Dora na GAK-u nije htjela pomoći oko bebe 3. dan proslije carskog reza, dok je malena vrištala od gladi jer ja nisam imala mlijeka. U jednoj ruci sam nju morala nositi a u drugoj kateter. Vjerovatno je očekivala pare. E od mene vala ni marke nije dobila, toliko sam se bila zainatila.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p5600878
Primi čestitke za prinovu!
-
Brus Lee
#858 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Svi ljekari imaju licence za rad, koje se obnavljaju svakih 5 godina.zonbirile wrote:mislim da nije do pravosuđa,več treba promjeniti pristup ljekara pacijentima,bolje reći njihovo zapošljavanje.Uvesti licence,jer ako taxi licenca se plača i postoji ,mora je imati i ljekar
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#859 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
danas bio doktoru neš oko smanjivanja spolnog organa nebitno 
uglavnom prema meni su uvijek OK
valjda što rijetko idem i poštujem njihovu profesiju i kulturan budem s njima a ne da nogom otvaram vrata
danas sam bio 64. pacijent i primili su me kao kralja i smanjili
valjda što rijetko idem i poštujem njihovu profesiju i kulturan budem s njima a ne da nogom otvaram vrata
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#860 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
komi wrote:danas bio doktoru neš oko smanjivanja spolnog organa nebitno
U MP3....Kaleme li ''hektore'' ti doktori,...Meni fali centimetara,...
-
zonbirile
#861 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
-------------------------------------------Brus Lee wrote:Svi ljekari imaju licence za rad, koje se obnavljaju svakih 5 godina.zonbirile wrote:mislim da nije do pravosuđa,več treba promjeniti pristup ljekara pacijentima,bolje reći njihovo zapošljavanje.Uvesti licence,jer ako taxi licenca se plača i postoji ,mora je imati i ljekar
nije to ta vrsta licence.
- kunja
#862 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Evo ovdje imaš temu Trudnjače online, pa se požali.
[/quote]
Hvala puno
Hvala puno
-
Brus Lee
#863 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Kada zavrsi med. fakultet, obavi pripravnicki staz (1 god.), polozi drzavni (strucni) ispit, prijavi se u kantonalnu ljekarsku/lijecnicku komoru i nadje (plati?) posao, onda dobije licencu za samostalni rad. I to samo u tom kantonu. P.S. Pri obnavljanju licence ( 5 godina vazi), mora sakupiti odredjeni broj bodova (prisustvo i/ili ucesce na strucnim seminarima, simpozijumima, zavrsena specijalizacija, magisterij i sl.) da bi produzio licencu za rad. Eto, to je ta vrsta licence. Tako se dobija svugdje u svijetu, pa neznam zasto bi u BiH bilo drukcije.zonbirile wrote:-------------------------------------------Brus Lee wrote:Svi ljekari imaju licence za rad, koje se obnavljaju svakih 5 godina.zonbirile wrote:mislim da nije do pravosuđa,več treba promjeniti pristup ljekara pacijentima,bolje reći njihovo zapošljavanje.Uvesti licence,jer ako taxi licenca se plača i postoji ,mora je imati i ljekar
nije to ta vrsta licence.
- PipiDugaDevetka
#864 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Oduzme Ljekarska komora Sarajevo licencu dr. Šimiću, a on se samo zaposli u Zenici, na primjer.Brus Lee wrote: Kada zavrsi med. fakultet, obavi pripravnicki staz (1 god.), polozi drzavni (strucni) ispit, prijavi se u kantonalnu ljekarsku/lijecnicku komoru i nadje (plati?) posao, onda dobije licencu za samostalni rad. I to samo u tom kantonu. P.S. Pri obnavljanju licence ( 5 godina vazi), mora sakupiti odredjeni broj bodova (prisustvo i/ili ucesce na strucnim seminarima, simpozijumima, zavrsena specijalizacija, magisterij i sl.) da bi produzio licencu za rad. Eto, to je ta vrsta licence. Tako se dobija svugdje u svijetu, pa neznam zasto bi u BiH bilo drukcije.
-
Brus Lee
#865 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Mislim, da on nije dobio odobrenje za rad u Sa kantonu. Za svaki kanton i/ili RS mora podnijeti zahtjev nadleznoj komori, i komora daje licencu iskljucivo gledajuci sa medicinske strane. On je dobio pravosnaznu zatvorsku kaznu u drugoj drzavi i neznam da li je cak i u Hrvatskoj izgubio licencu, posto to mora da stoji u presudi (da mu se zabranjuje rad u struci), ali je sigurno nece moci obnoviti. To je vise pravno pitanje i pitanje pravnih sporazuma izmedju drzava. Ima jos slicnih primjera, npr. prevare zena od strane dr Kurjaka i njegovih kompanjona u Sarajevu (pregradjene materice) i ja neznam da li pomenuti ginekolog i njegovi sarajevski ginekolozi pomagaci, imaju sada licence za rad (vjerovatno imaju), sto govori da nisu samo doktori i sestre banda nezainteresovana, vec su svi nezainteresovani. Nazalost. Nije mi jasno kako takvi neljudi mogu dobiti prostor u medijima ( dr Simic) gdje ce ocjenjivati da li im je presuda prestroga, te nevalja zatvor u Rijeci (vlazne sobe, sta li?), te i drugi uzimaju mito i sl. I sada ga treba nesto sazaljevati. Radili su krivicna djela ( dr Simic, dr Kurijak i co.) i znali su da ih cine od samog pocetka i treba da snose posljedice svojih nedjela. Kolike ce biti posljedice, to je stvar advokata i Sudova.PipiDugaDevetka wrote:Oduzme Ljekarska komora Sarajevo licencu dr. Šimiću, a on se samo zaposli u Zenici, na primjer.Brus Lee wrote: Kada zavrsi med. fakultet, obavi pripravnicki staz (1 god.), polozi drzavni (strucni) ispit, prijavi se u kantonalnu ljekarsku/lijecnicku komoru i nadje (plati?) posao, onda dobije licencu za samostalni rad. I to samo u tom kantonu. P.S. Pri obnavljanju licence ( 5 godina vazi), mora sakupiti odredjeni broj bodova (prisustvo i/ili ucesce na strucnim seminarima, simpozijumima, zavrsena specijalizacija, magisterij i sl.) da bi produzio licencu za rad. Eto, to je ta vrsta licence. Tako se dobija svugdje u svijetu, pa neznam zasto bi u BiH bilo drukcije.
- PipiDugaDevetka
#866 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Eto posla za najnovijeg ministra zdravstva FBiH i budućeg državnog nadležnog ministra.Brus Lee wrote:Mislim, da on nije dobio odobrenje za rad u Sa kantonu. Za svaki kanton i/ili RS mora podnijeti zahtjev nadleznoj komori, i komora daje licencu iskljucivo gledajuci sa medicinske strane. On je dobio pravosnaznu zatvorsku kaznu u drugoj drzavi i neznam da li je cak i u Hrvatskoj izgubio licencu, posto to mora da stoji u presudi (da mu se zabranjuje rad u struci), ali je sigurno nece moci obnoviti. To je vise pravno pitanje i pitanje pravnih sporazuma izmedju drzava. Ima jos slicnih primjera, npr. prevare zena od strane dr Kurjaka i njegovih kompanjona u Sarajevu (pregradjene materice) i ja neznam da li pomenuti ginekolog i njegovi sarajevski ginekolozi pomagaci, imaju sada licence za rad (vjerovatno imaju), sto govori da nisu samo doktori i sestre banda nezainteresovana, vec su svi nezainteresovani. Nazalost. Nije mi jasno kako takvi neljudi mogu dobiti prostor u medijima ( dr Simic) gdje ce ocjenjivati da li im je presuda prestroga, te nevalja zatvor u Rijeci (vlazne sobe, sta li?), te i drugi uzimaju mito i sl. I sada ga treba nesto sazaljevati. Radili su krivicna djela ( dr Simic, dr Kurijak i co.) i znali su da ih cine od samog pocetka i treba da snose posljedice svojih nedjela. Kolike ce biti posljedice, to je stvar advokata i Sudova.
- nevenkagaragic
#867 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Kakvog "posla" Pipi? Od tog posla svi beze...da se ne zamere "velikim" zasticenim facama.PipiDugaDevetka wrote:Eto posla za najnovijeg ministra zdravstva FBiH i budućeg državnog nadležnog ministra.Brus Lee wrote:Mislim, da on nije dobio odobrenje za rad u Sa kantonu. Za svaki kanton i/ili RS mora podnijeti zahtjev nadleznoj komori, i komora daje licencu iskljucivo gledajuci sa medicinske strane. On je dobio pravosnaznu zatvorsku kaznu u drugoj drzavi i neznam da li je cak i u Hrvatskoj izgubio licencu, posto to mora da stoji u presudi (da mu se zabranjuje rad u struci), ali je sigurno nece moci obnoviti. To je vise pravno pitanje i pitanje pravnih sporazuma izmedju drzava. Ima jos slicnih primjera, npr. prevare zena od strane dr Kurjaka i njegovih kompanjona u Sarajevu (pregradjene materice) i ja neznam da li pomenuti ginekolog i njegovi sarajevski ginekolozi pomagaci, imaju sada licence za rad (vjerovatno imaju), sto govori da nisu samo doktori i sestre banda nezainteresovana, vec su svi nezainteresovani. Nazalost. Nije mi jasno kako takvi neljudi mogu dobiti prostor u medijima ( dr Simic) gdje ce ocjenjivati da li im je presuda prestroga, te nevalja zatvor u Rijeci (vlazne sobe, sta li?), te i drugi uzimaju mito i sl. I sada ga treba nesto sazaljevati. Radili su krivicna djela ( dr Simic, dr Kurijak i co.) i znali su da ih cine od samog pocetka i treba da snose posljedice svojih nedjela. Kolike ce biti posljedice, to je stvar advokata i Sudova.
Nisam optimista, uopste...
Kako rece forumas "pojedinac" na drugoj temi - citiram :
"Učinimo svijet boljim!!! Prenesimo poruku ljudima!!!
Prvi korak koji trebamo svi pojedinačno napraviti: Učinimo sebe boljim!!!"
Znaci, okrenimo se oko sebe, podjimo od sebe, nemojmo davati mito, nemojmo primati mito, pomozimo najblizima (ne moramo "trcati" u Japan ili Afriku, tu smo nemocni), trazimo svoja prava i budimo dosledni u svemu (i kad treba PRIJAVITI)...e, tek tada ce biti nekog pomaka.
- PipiDugaDevetka
#868 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Posao ministra je da priprema zakone koji će biti usvojeni u Skupštini, pa ministar zdravstva bi trebao regulisati rad ljekarskih komora u FBiH novim zakonom. Na taj posao mislim, tako da se ne može desiti da jedna kantonalna ljekarska komora oduzme licencu nekom ljekaru, a on se samo zaposli u drugom gradu/kantonu i nastavi sa istim (ne)radom, banditizmom, nezainteresovanšću, bahatošću, greškama u liječenju pacijenata,...nevenkagaragic wrote: Kakvog "posla" Pipi? Od tog posla svi beze...da se ne zamere "velikim" zasticenim facama.
Nisam optimista, uopste...
Kako rece forumas "pojedinac" na drugoj temi - citiram :
"Učinimo svijet boljim!!! Prenesimo poruku ljudima!!!
Prvi korak koji trebamo svi pojedinačno napraviti: Učinimo sebe boljim!!!"
Znaci, okrenimo se oko sebe, podjimo od sebe, nemojmo davati mito, nemojmo primati mito, pomozimo najblizima (ne moramo "trcati" u Japan ili Afriku, tu smo nemocni), trazimo svoja prava i budimo dosledni u svemu (i kad treba PRIJAVITI)...e, tek tada ce biti nekog pomaka.
-
Brus Lee
#869 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Glavnina zakona u zdravstvu vec postoji, kao npr. izbor direktora zdravstvenih ustanova. Ko moze da bude direktor, koju kvalifikaciju mora da ima, koliko dugo moze da bude v.d., ko raspisuje konkurs za direktora zdravstvene ustanove i sl. Ti zakoni vec postoje i nazalost niko ih se ne pridrzava. U JU Domovi zdravlja Sarajevo generalni direktor Trninic je treci mandat direktor (moze biti 2). VD direktori Domova zdravlja su ljekari opce prakse i to po vise od 3 godine ( vrsilac duznosti direktora se moze biti najvise 2x po 6 mjeseci i za to vrijeme Ustanova je duzna da raspise konkurs za direktora i da zavrsi konkursnu proceduru). Usput, kada ste zadnji put vidjeli bilo kakav objavljen konkurs u JU Domovi zdravlja Sarajevo? I zato sam rekao da nisu samo doktori i sestre banda nezainteresovana, vec i narod je nezainteresovan. Svi u ovom gradu znaju da na rukovodnim mjestima sjede isti ljudi godinama, od kojih dosta nema kvalifikacije za ta radna mjesta i svi sute. Svima dobro. Zato imamo viskove radnika, potplacivanje za zaposlenje, prekomjerno trosenje zdravstvenih para (npr. zloupotrebe sluzbenih vozila (24/7/365) i naplacivanje gradskog prevoza..) Zato, sta ce nam novi zakoni, kad ni ove nismo apsolvirali.
- PipiDugaDevetka
#870 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Brus Lee wrote:Glavnina zakona u zdravstvu vec postoji, kao npr. izbor direktora zdravstvenih ustanova. Ko moze da bude direktor, koju kvalifikaciju mora da ima, koliko dugo moze da bude v.d., ko raspisuje konkurs za direktora zdravstvene ustanove i sl. Ti zakoni vec postoje i nazalost niko ih se ne pridrzava. U JU Domovi zdravlja Sarajevo generalni direktor Trninic je treci mandat direktor (moze biti 2). VD direktori Domova zdravlja su ljekari opce prakse i to po vise od 3 godine ( vrsilac duznosti direktora se moze biti najvise 2x po 6 mjeseci i za to vrijeme Ustanova je duzna da raspise konkurs za direktora i da zavrsi konkursnu proceduru). Usput, kada ste zadnji put vidjeli bilo kakav objavljen konkurs u JU Domovi zdravlja Sarajevo? I zato sam rekao da nisu samo doktori i sestre banda nezainteresovana, vec i narod je nezainteresovan. Svi u ovom gradu znaju da na rukovodnim mjestima sjede isti ljudi godinama, od kojih dosta nema kvalifikacije za ta radna mjesta i svi sute. Svima dobro. Zato imamo viskove radnika, potplacivanje za zaposlenje, prekomjerno trosenje zdravstvenih para (npr. zloupotrebe sluzbenih vozila (24/7/365) i naplacivanje gradskog prevoza..) Zato, sta ce nam novi zakoni, kad ni ove nismo apsolvirali.
Eto posla za najnovijeg ministra da obezbjedi da se postojeći zakoni primjenjuju.
Imam komšinicu ''od preko-puta'', pa radi za HMP i u prilici sam da vidim da se specijalno vozilo HMP koristi za prevoz na posao ili dolazak kući sa posla. Baš se meni desilo da kada mi je gospođa mama dobila moždani udar, kažu nemaju vozilo, sva vozila su ''na terenu'' i da je bila neka saobraćajna nesreća, pa je ugroženi mlađa osoba u odnosu na moju tada 75-godišnju gospođu mamu.
U posljednje vrijeme ne dovlače komšinicu specijalnim vozilom HMP. Mora da su prestali sa tom praksom.
- nevenkagaragic
#871 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Da, i...?
Poznato je : trenutno najunosnija mafijaska "grana" je farmaceutska!
Bori li se iko protiv toga? Kako da ne...("pojela maca"??).
KORUPCIJA U ZDRAVSTVU-Nezakonite veze ljekara i farmaceuta (1)- Bosnalijek ljekarima poklanja odmor na rajskom otoku
Primeri:
"Slobodna Bosna", 29.01.2009.
I OPET “SLAVNI” UKC TUZLA
i "Slobodna Bosna", 02.04.2009.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=53407&start=800
Poznato je : trenutno najunosnija mafijaska "grana" je farmaceutska!
Bori li se iko protiv toga? Kako da ne...("pojela maca"??).
KORUPCIJA U ZDRAVSTVU-Nezakonite veze ljekara i farmaceuta (1)- Bosnalijek ljekarima poklanja odmor na rajskom otoku
Primeri:
"Slobodna Bosna", 29.01.2009.
I OPET “SLAVNI” UKC TUZLA
i "Slobodna Bosna", 02.04.2009.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=53407&start=800
- nevenkagaragic
#872 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
"Koliko para, toliko muzike" ???
Formiran konzilij...kako mi je sve to poznato... i njihove "procedure"...
Od iste takve klinike u Tuzli (Interne) jos uvek, ni nakon 6 godina nisam dobila odgovor - nalaze komisijA (2 komisije su "radile", valjda sa prvom nisu bili zadovoljni, pa su formirali drugu).
Da, nikada, iz UKC-a, te "prestizne" i "slavne" klinike, NIKADA se nisu udostojili saopstiti nalaze interne istrage.
Ne kaze se dzaba : ako hoces nesto SAKRITI formiraj komisiju.
ZAHTEV UKC-u ZA POKRETANJE ISTRAGE
Ipak, istina uvek ispliva, u to nimalo ne sumnjam.
Pravda je spora, ali dostizna.
Sin podnio prijavu: Pokrenuta istraga protiv ljekara zbog smrti Hasije Aletić od posljedica sepse
Autor A. DŽONLIĆ 2011-04-28 06:02:00

Strika: Odmah reagirao
Ljekarski konzilij utvrdit će šta se dogodilo na Internom odjelu
Gotovo tri mjeseca nakon smrti pacijentice Hasije Aletić Uprava Kantonalne bolnice Zenica pokrenula je istragu o postupcima i ponašanju ljekara Službe za interne bolesti ove ustanove.
Nemarno ponašanje
Zeničanka Hasija Aletić preminula je 9. februara, a njen sin Vahid zatražio je od Uprave bolnice da preispita ponašanje pojedinih ljekara, tvrdeći da su se ponašali nemarno prema njegovoj majci na odjelu hemodijalize, gdje je ona preminula od posljedica sepse.
- Dobio sam informaciju o smrti gotovo dan poslije, a smrtni list u Općini pet dana nakon smrti. Posljednji kontakt s ljekarom bio je kad je rekao "koliko para, toliko muzike" - kazao je Aletić.
Dodaje da je više sedmica pokušavao da se žali, dok direktno nije stupio u kontakt s direktorom Alijom Strikom.
Ljekarski konzilij
- Upoznat sam sa slučajem, ali pacijenti i porodice, nažalost, nisu uvijek s procedurama. Naša stručna služba mora sačekati očitovanje ljekara s odjela i izjavu "osumnjičenog", nakon čega se na osnovu izjava odlučuje za ili protiv pokretanja postupka. U konkretnom slučaju formiran je ljekarski konzilij, koji će u tri tačke ustanoviti eventualnu odgovornost sa stručnog aspekta - kazao je za "Avaz" direktor Strika.
On je pozvao sve pacijente i porodice koji imaju sumnju da se prema njima ponaša neprofesionalno da se obrate prijavama Upravi te da im on garantira provođenje sveobuhvatne istrage o svakom potezu svojih zaposlenika.
Istraga i protiv Strike
I sam direktor Strika našao se u istrazi koju provodi Tužilaštvo ZDK. Kako nam je potvrđeno u ovoj ustanovi, u ranoj fazi provjere dokumenata je slučaj prijave zbog navodnog nezakonitog omogućavanja zapošljavanja i stručnog usavršavanja pojedinih ljekara na Patologiji KBZ-a.
Dosadašnji tok istrage pokazao je da je direktor KBZ-a "čist" te da, ukoliko postoji odgovornost, ona se odnosi na proces stručnog usavršavanja prijavljenih ljekara u Sarajevu, ali ne i na samo zapošljavanje u Zenici.
Dnevni avaz
Formiran konzilij...kako mi je sve to poznato... i njihove "procedure"...
Od iste takve klinike u Tuzli (Interne) jos uvek, ni nakon 6 godina nisam dobila odgovor - nalaze komisijA (2 komisije su "radile", valjda sa prvom nisu bili zadovoljni, pa su formirali drugu).
Da, nikada, iz UKC-a, te "prestizne" i "slavne" klinike, NIKADA se nisu udostojili saopstiti nalaze interne istrage.
Ne kaze se dzaba : ako hoces nesto SAKRITI formiraj komisiju.
ZAHTEV UKC-u ZA POKRETANJE ISTRAGE
Ipak, istina uvek ispliva, u to nimalo ne sumnjam.
Pravda je spora, ali dostizna.
Sin podnio prijavu: Pokrenuta istraga protiv ljekara zbog smrti Hasije Aletić od posljedica sepse
Autor A. DŽONLIĆ 2011-04-28 06:02:00

Strika: Odmah reagirao
Ljekarski konzilij utvrdit će šta se dogodilo na Internom odjelu
Gotovo tri mjeseca nakon smrti pacijentice Hasije Aletić Uprava Kantonalne bolnice Zenica pokrenula je istragu o postupcima i ponašanju ljekara Službe za interne bolesti ove ustanove.
Nemarno ponašanje
Zeničanka Hasija Aletić preminula je 9. februara, a njen sin Vahid zatražio je od Uprave bolnice da preispita ponašanje pojedinih ljekara, tvrdeći da su se ponašali nemarno prema njegovoj majci na odjelu hemodijalize, gdje je ona preminula od posljedica sepse.
- Dobio sam informaciju o smrti gotovo dan poslije, a smrtni list u Općini pet dana nakon smrti. Posljednji kontakt s ljekarom bio je kad je rekao "koliko para, toliko muzike" - kazao je Aletić.
Dodaje da je više sedmica pokušavao da se žali, dok direktno nije stupio u kontakt s direktorom Alijom Strikom.
Ljekarski konzilij
- Upoznat sam sa slučajem, ali pacijenti i porodice, nažalost, nisu uvijek s procedurama. Naša stručna služba mora sačekati očitovanje ljekara s odjela i izjavu "osumnjičenog", nakon čega se na osnovu izjava odlučuje za ili protiv pokretanja postupka. U konkretnom slučaju formiran je ljekarski konzilij, koji će u tri tačke ustanoviti eventualnu odgovornost sa stručnog aspekta - kazao je za "Avaz" direktor Strika.
On je pozvao sve pacijente i porodice koji imaju sumnju da se prema njima ponaša neprofesionalno da se obrate prijavama Upravi te da im on garantira provođenje sveobuhvatne istrage o svakom potezu svojih zaposlenika.
Istraga i protiv Strike
I sam direktor Strika našao se u istrazi koju provodi Tužilaštvo ZDK. Kako nam je potvrđeno u ovoj ustanovi, u ranoj fazi provjere dokumenata je slučaj prijave zbog navodnog nezakonitog omogućavanja zapošljavanja i stručnog usavršavanja pojedinih ljekara na Patologiji KBZ-a.
Dosadašnji tok istrage pokazao je da je direktor KBZ-a "čist" te da, ukoliko postoji odgovornost, ona se odnosi na proces stručnog usavršavanja prijavljenih ljekara u Sarajevu, ali ne i na samo zapošljavanje u Zenici.
Dnevni avaz
- nevenkagaragic
#873 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
JEZIVO! Kako znaju biti prava banda povrsna, nezainteresovana, bahata...
Bila "otpisana": Mislili su da joj je mozak mrtav, a bila je svega svjesna!
M. Bh. 17/05/2011 21:51:00

Mislili su da joj je mozak mrtav / Danas.hr, ilustracija
LONDON - 'Mogla sam čuti liječnike kako govore da ne pokazujem znakove svijesti i da mi je mozak mrtav. Bilo je gore nego da sam živa zakopana. Oko sebe sam vidjela život kako ide dalje, a nisam mogla sudjelovati. Htjela sam vrištati', ispričala je 39-godišnjakinja koju je spasio suprug, a onda je postala britansko čudo.
"Kada sam otvorila oči ležala sam na Odjelu intenzivne njege. Cjevčice su bile svuda: u mom nosu, rukama... Najgore je bilo to što mi je jedna bila i u ustima i pomoću nje sam disala. Htjela sam je ispljunuti, ali nisam mogla. Bila sam zaključana u svojoj svijesti, tijelo mi je bilo paralizirano. Nisam mogla micati ništa osim očnih vjeđa, čak ni očne jabučice. Bilo je zastrašujuće. Bila sam svega svjesna. Mogla sam čuti liječnike i sestre kako govore da ne pokazujem nikakve znakove svijesti i da mi je mozak mrtav. Tako se valjda osjećaju živi zakopani, samo je ovo bilo gore, jer sam oko sebe vidjela život kako ide dalje, a nisam mogla sudjelovati. Htjela sam vrištati", napisala je 39-godišnja Britanka Kate Allatt u svojoj knjizi "Slobodno trčim" opisujući stravu koju je proživjela, prenosi "Danas.hr".
Kate je u veljači prošle godine, tri dana prije stanja koje je opisala, imala moždani udar. No, liječnik kojemu se javila kad joj je pozlilo rekao joj je da je riječ o migreni i da se vrati kući. Već tad nije mogla normalno pričati, a i vid joj se maglio.
Kad je stigla kući srušila se, pa ju je hitna pomoć ponovno prevezla u bolnicu. Budući da joj se ugrušak nalazio na vrlo nezgodnom mjestu liječnici nisu mogli operirati i davali su joj 50 posto šanse da preživi. Da je zaštite umjetno su joj uzrokovali komu, a probudili su je nakon tri dana. A onda kada se probudila govorili su kako joj je mozak mrtav, piše "Daily Mail".
Da to nije tako primijetio je njen suprug Mark. Promatrao ju je dok gleda televizor i shvatio da sklapa oči kad joj nešto nije zanimljivo. Potom je zatražio da se naprave testovi koji su kasnije pokazali da je Kate zarobljena u vlastitom tijelu. Patila je od lock-in sindroma.
Ipak, nakon devet tjedana stanje se poboljšalo i prebačena je na Odjel za rehabilitaciju. Ondje je naučila kako živjeti sa svojom bolesti. No i pokazala da liječnici nisu u pravu. Umjesto da u istom stanju ostane cijeli život, nakon nekoliko tjedana pomakla je palac, nakon nekoliko mjeseci sjedila, a u lipnju i progovorila. Nakon osam mjeseci se ustala iz kolica i izašla iz bolnice i odlučila o svom iskustvu napisati knjigu.
Vijesti.ba

LONDON - 'Mogla sam čuti liječnike kako govore da ne pokazujem znakove svijesti i da mi je mozak mrtav. Bilo je gore nego da sam živa zakopana. Oko sebe sam vidjela život kako ide dalje, a nisam mogla sudjelovati. Htjela sam vrištati', ispričala je 39-godišnjakinja koju je spasio suprug, a onda je postala britansko čudo.
"Kada sam otvorila oči ležala sam na Odjelu intenzivne njege. Cjevčice su bile svuda: u mom nosu, rukama... Najgore je bilo to što mi je jedna bila i u ustima i pomoću nje sam disala. Htjela sam je ispljunuti, ali nisam mogla. Bila sam zaključana u svojoj svijesti, tijelo mi je bilo paralizirano. Nisam mogla micati ništa osim očnih vjeđa, čak ni očne jabučice. Bilo je zastrašujuće. Bila sam svega svjesna. Mogla sam čuti liječnike i sestre kako govore da ne pokazujem nikakve znakove svijesti i da mi je mozak mrtav. Tako se valjda osjećaju živi zakopani, samo je ovo bilo gore, jer sam oko sebe vidjela život kako ide dalje, a nisam mogla sudjelovati. Htjela sam vrištati", napisala je 39-godišnja Britanka Kate Allatt u svojoj knjizi "Slobodno trčim" opisujući stravu koju je proživjela, prenosi "Danas.hr".
Kate je u veljači prošle godine, tri dana prije stanja koje je opisala, imala moždani udar. No, liječnik kojemu se javila kad joj je pozlilo rekao joj je da je riječ o migreni i da se vrati kući. Već tad nije mogla normalno pričati, a i vid joj se maglio.
Kad je stigla kući srušila se, pa ju je hitna pomoć ponovno prevezla u bolnicu. Budući da joj se ugrušak nalazio na vrlo nezgodnom mjestu liječnici nisu mogli operirati i davali su joj 50 posto šanse da preživi. Da je zaštite umjetno su joj uzrokovali komu, a probudili su je nakon tri dana. A onda kada se probudila govorili su kako joj je mozak mrtav, piše "Daily Mail".
Da to nije tako primijetio je njen suprug Mark. Promatrao ju je dok gleda televizor i shvatio da sklapa oči kad joj nešto nije zanimljivo. Potom je zatražio da se naprave testovi koji su kasnije pokazali da je Kate zarobljena u vlastitom tijelu. Patila je od lock-in sindroma.
Ipak, nakon devet tjedana stanje se poboljšalo i prebačena je na Odjel za rehabilitaciju. Ondje je naučila kako živjeti sa svojom bolesti. No i pokazala da liječnici nisu u pravu. Umjesto da u istom stanju ostane cijeli život, nakon nekoliko tjedana pomakla je palac, nakon nekoliko mjeseci sjedila, a u lipnju i progovorila. Nakon osam mjeseci se ustala iz kolica i izašla iz bolnice i odlučila o svom iskustvu napisati knjigu.
Vijesti.ba
-
Brus Lee
#874 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
Kakve veze ovaj clanak ima sa BiH? Ili su svi zdravstveni radnici na cijelom svijetu banda nezainteresovana?nevenkagaragic wrote:JEZIVO! Kako znaju biti prava banda povrsna, nezainteresovana, bahata...
Vijesti.ba
-
MAN-lion's coach
#875 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....
http://www.dnevniavaz.ba/globus/eu/3821 ... ebama.html
(Snimci kretena od njegovatelja su na linku)
(Snimci kretena od njegovatelja su na linku)
Policija je u Bristolu uhapsila četiri osobe nakon što je u javnost procurila šokantna snimka koja svjedoči o sistematskom zlostavljanju pacijenta s posebnim potrebama u privatnoj bolnici Winterbourne View.
U spomenutoj bolnici liječe se osobe koje pate od poremećaja pri učenju i od autizma, piše BBC. Vlasnik bolnice izvinio se žrtvama i njihovim porodicama te suspendirao 13 zaposlenika.
Policija je potvrdila da su uhapšena tri muškarca i jedna žena tokom istrage u bolnici.
Andrew McDonnell, psiholog koji radi s osobama koje imaju mentalne poteškoće, nakon što je pogledao spornu snimku, zaključio je da je način ophođenja prema pacijentima sličan mučenju i teroriziranju.
- Šokiran sam ovim snimkama. Osoblje bolnice ignorira osnovna načela i pravila ponašanja u ophođenju s ranjivim pojedincima, rekao je nakon što je vidio kako osoblje 18-godišnju pacijenticu odjevenu tuširaju s hladnom vodom i maltretiraju.