Bez panike! Pred Katedralom je sire, ljepse i vec smo poslali obavijest. Nema bacanja nicega! Koga vidite da nesto ima u ruci, CUPAJTE!!!Moramo biti svjesni odgovornosti! Ako mislimo mijenjati stvari, moramo biti primjer.alica.k wrote:OVAKO LJUDI, PRIJE NEGO NASTAVIMO.
DA LI STE ZA TO DA SE PROTEST PREBACI KOD VJECNE VATRE? ZAMISLITE SAMO DA JEDNO JAJE ODE NA KATEDRALU KAKO BI TO IZGLEDALO - A BICE TOGA SIGURNO. NOVINARI IZ HRVATSKE, SRBIJE, I SVIJETA DOLAZE. DONJI SMO SKROZ AKO SE DESI OVAKAV INCIDENT.
ja cu poslat ispravku na sa-x.
ali hocu da cujem sta vi kazete o tome.
i ovo nije samo moja ideja, ja prenosim. necemo sa djos da nas optuze za nesto po vjerskoj osnovi, A DESICE SE OVO SIGURNO.[/b]
Dogovori za protest 13. 2.
-
damirm
Last edited by damirm on 15/02/2008 16:50, edited 1 time in total.
- alica.k
to sam i ja mislila, u plus VJECNA VATRA. simbolika. razdaljina izmedju katedrale i vjecne vatre je JAKO mala...a vec negdje ima i informacija da je pred vjecnom. nije nam frka da mjenjamo!!!!skojotovski wrote:ja sam misljenja da bi bilo efektnije pred Vjecnom, jer bi zablokirali saobracaj! i na taj nacin cemo skrenuti paznju. a ima i simbolike.alica.k wrote:OVAKO LJUDI, PRIJE NEGO NASTAVIMO.
DA LI STE ZA TO DA SE PROTEST PREBACI KOD VJECNE VATRE? ZAMISLITE SAMO DA JEDNO JAJE ODE NA KATEDRALU KAKO BI TO IZGLEDALO - A BICE TOGA SIGURNO. NOVINARI IZ HRVATSKE, SRBIJE, I SVIJETA DOLAZE. DONJI SMO SKROZ AKO SE DESI OVAKAV INCIDENT.
i ovo nije samo moja ideja, ja prenosim. necemo sa djos da nas optuze za nesto po vjerskoj osnovi, A DESICE SE OVO SIGURNO.[/b]
- Šapat
Moze li CNN-u nesto ovako, samo kao uvodna info dok ne dobiju cijeli prevod?
Dear,
Tomorrow, February 16, spontaneous protest is planned to happen in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina. Last several homicides that happened in just few days finally waked up citizens of our town and after Wednesday’s meeting that finished with crashing Cantonal Government building by stones, bottles and eggs, authorities finally shown their real face.
Even thought the past meeting was announced as peaceful, the youngest protestants started with demolition of the building. Today, two days after, the government has published manifest in printed medias, accusing citizens for vandalism, and calling them “the mob” and “anarchists”!? At the same time, the government announced arresting of meeting’s organizers (nobody knows why!?) which is direct signal of theirs fear and obvious intention to introduce repressive actions against citizens.
On this way we wish to ask you for small help by publishing these information on your respectful and very appreciated news.
It’s final time to stop two decades of terror in Bosnia, leaded by its corrupted and criminal politicians!
Grateful citizens of Sarajevo!
Dear,
Tomorrow, February 16, spontaneous protest is planned to happen in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina. Last several homicides that happened in just few days finally waked up citizens of our town and after Wednesday’s meeting that finished with crashing Cantonal Government building by stones, bottles and eggs, authorities finally shown their real face.
Even thought the past meeting was announced as peaceful, the youngest protestants started with demolition of the building. Today, two days after, the government has published manifest in printed medias, accusing citizens for vandalism, and calling them “the mob” and “anarchists”!? At the same time, the government announced arresting of meeting’s organizers (nobody knows why!?) which is direct signal of theirs fear and obvious intention to introduce repressive actions against citizens.
On this way we wish to ask you for small help by publishing these information on your respectful and very appreciated news.
It’s final time to stop two decades of terror in Bosnia, leaded by its corrupted and criminal politicians!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
Prekasno je za promjenu mejsta sada,samo bi stvorili kontra efekat i razbili bi raju.alica.k wrote:OVAKO LJUDI, PRIJE NEGO NASTAVIMO.
Lako je u 1 i 15 preci gdje god se dogovorimi,bito je da ostane 1 pred katedralom,jer veliki broj medija je direktno i indirektno to vec obavjestili.
Lako je slijedeci put organizovati negdje drugo.
- BHG
i ja mislim da je ovo dobra ideja da se odrzi negdje drugo...nedaj boze da neko od ovih placenika namjerno baci kamen il jaje...otislo bi sve u qracalica.k wrote:OVAKO LJUDI, PRIJE NEGO NASTAVIMO.
-
newone
Ako izlazite sa transparentima na protestno okupljanje mozda ne bi bilo lose da neke transparente ispisete i na Engleskom jeziku. Mnogo je stranaca u Sarajevu i ako zelite slati fotografije i snimke u inostrane medije onda je dobro da tamo ljudi shvate zasto protestujete. Moguca je i kontraakcija vlade pa da se ne dozvoli misinterpretation sa njihove strane.
- suncica24
Ne ispravljati. Sad je kasno. Ako nas je toga strah, mozemo pozvati sviju, nakon vec 5-15min, da se prosetamo do Vjecne vatre i tamo odstojimo pet minuta (sto bi podrazumijevalo i zaustavljanje saobracaja, jer je to tamo nemoguce izbjeci)?!
Ja sam za Katedralu jer mislim da niko nece to sad zloupotrjebiti, sto je za situaciju kakva jeste i dobro.
Nisam za to da idemo do bilo koje vlade, jer mislim da to ne mozemo kontrolisati.
Ja sam za Katedralu jer mislim da niko nece to sad zloupotrjebiti, sto je za situaciju kakva jeste i dobro.
Nisam za to da idemo do bilo koje vlade, jer mislim da to ne mozemo kontrolisati.
Last edited by suncica24 on 15/02/2008 16:54, edited 1 time in total.
- kicky
malo više patetike dobro bi došlo!!! iŠapat wrote:Moze li CNN-u nesto ovako, samo kao uvodna info dok ne dobiju cijeli prevod?
Dear,
- olduser
da vidite kako se to radi u EU

ova mi se svidja..ovako treba i protiv avaza i nasih novinara

al mi nismo EU
Momci nemojte belaja, tu su raja kulturna!
neko pametno rece - da se ide pred vjecnu vatru - ako se baci bilo sta na katedralu odosmo u PM...a cetnici i ustase kakvi su ubacit ce nekog svog da to odradi...

ova mi se svidja..ovako treba i protiv avaza i nasih novinara

al mi nismo EU
Momci nemojte belaja, tu su raja kulturna!
neko pametno rece - da se ide pred vjecnu vatru - ako se baci bilo sta na katedralu odosmo u PM...a cetnici i ustase kakvi su ubacit ce nekog svog da to odradi...
Last edited by olduser on 15/02/2008 16:55, edited 1 time in total.
- sadness
najbolje veceras oko 12 neki blogic napisat. tad izbijaju najpopularniji. sad je badava... necije sike su posjecenije...fixer wrote:treba poslat preko derneka. dernek je veoma jak medij. samo tamo se treba napraviti nova proshirenija verzija da se objasni mladima gdje su tu oni. da im se ukaze zasto je bitno da sve prodje u najboljem redu. ovaj momak damir, forumash, nek to doda i nek posta na forum pa cemo slat. on je pokazao da zna mnogo s javnosti.
-
fixer
lako je otici do vjecne ako ovdje ne bude dobro. al sumnjam da ce sutra zbog najavljenog losheg vremena doci bilo tko osim onih koji su sasvim uz proteste. treba napraviti par transparenata koje se nece dizat u zrak dok ne krene gadjanje. kad krene onda dignuti nesto tipa katedrala je sarajevo il nesto slicno.
- zlatiborka
ljudi BEZ RAZGLASA i JAVNOG CITANJA ZAHTJEVA I CINJENICA nema smisla!
sutra mora imati i pocetak i sredinu i kraj!
sutra mora imati i pocetak i sredinu i kraj!
-
nikad_izvini
Pitanje,jeste li sigurni da je okupljanje kod katedrale.Ja sam čuo da se biskup bunio i da pomjereno u park kod ekonomije
- homo_sapiens
O čemu se ovdje radi?fixer wrote:lako je otici do vjecne ako ovdje ne bude dobro. al sumnjam da ce sutra zbog najavljenog losheg vremena doci bilo tko osim onih koji su sasvim uz proteste. treba napraviti par transparenata koje se nece dizat u zrak dok ne krene gadjanje. kad krene onda dignuti nesto tipa katedrala je sarajevo il nesto slicno.
-
fixer
al se u dogovoru s adminima moderatorima moze otvoriti tema koja ce stajati na vidljivom mjestu. sve se moze dogovoriti al je potrebno napraviti kontakt sa adom.sadness wrote:najbolje veceras oko 12 neki blogic napisat. tad izbijaju najpopularniji. sad je badava... necije sike su posjecenije...fixer wrote:treba poslat preko derneka. dernek je veoma jak medij. samo tamo se treba napraviti nova proshirenija verzija da se objasni mladima gdje su tu oni. da im se ukaze zasto je bitno da sve prodje u najboljem redu. ovaj momak damir, forumash, nek to doda i nek posta na forum pa cemo slat. on je pokazao da zna mnogo s javnosti.
-
jasminasab
Radi se o tome da se misli kako ce neko doci da gadja Katedralu. To prije svega treba SPRIJECITI. Ako iko pokusa bilo sta slicno, treba ga odmah sprijeciti.homo_sapiens wrote:O čemu se ovdje radi?fixer wrote:lako je otici do vjecne ako ovdje ne bude dobro. al sumnjam da ce sutra zbog najavljenog losheg vremena doci bilo tko osim onih koji su sasvim uz proteste. treba napraviti par transparenata koje se nece dizat u zrak dok ne krene gadjanje. kad krene onda dignuti nesto tipa katedrala je sarajevo il nesto slicno.
-
konyan
Bitno je stvarno se ograditi od bilo kakvih izgreda. Zamisli koji je potencijal za zloupotrebu u tom okupljanju sutra. Ubaceni elementi se pojave i zaspu katedralu ko zna cime i eto ga. Medjunacionalni, politicki problem. Automatizmom, protesti propadaju. Treba biti vrlo oprezan. Takve na licu mjesta gazati ako pocnu ista slicno.
- sadness
mislim da ti se u to niko nece upustati, jer bi ih se moglo teretiti za organizaciju ukoliko neko napravi frku sutra...al se u dogovoru s adminima moderatorima moze otvoriti tema koja ce stajati na vidljivom mjestu. sve se moze dogovoriti al je potrebno napraviti kontakt sa adom.
- Zox
ali svi skupa, inace te gaze oni, kao prosli put.konyan wrote:Bitno je stvarno se ograditi od bilo kakvih izgreda. Zamisli koji je potencijal za zloupotrebu u tom okupljanju sutra. Ubaceni elementi se pojave i zaspu katedralu ko zna cime i eto ga. Medjunacionalni, politicki problem. Automatizmom, protesti propadaju. Treba biti vrlo oprezan. Takve na licu mjesta gazati ako pocnu ista slicno.
-
fixer
ma jarane doci ce par hiljada ljudi i bili bi smo naivni ako ne pomislimo da se nece naci netko bolesnog uma da baci nesto. bolje biti pripremljen neg ostat iznenadjen. sutra ako se to desi slobodno ce se sve ugasiti. mozda je najbolje za sutra da dodje netko rano ispred katedrale i da usmjeri raju prvu ispred ekonomije. onda ce ici lako.homo_sapiens wrote:O čemu se ovdje radi?fixer wrote:lako je otici do vjecne ako ovdje ne bude dobro. al sumnjam da ce sutra zbog najavljenog losheg vremena doci bilo tko osim onih koji su sasvim uz proteste. treba napraviti par transparenata koje se nece dizat u zrak dok ne krene gadjanje. kad krene onda dignuti nesto tipa katedrala je sarajevo il nesto slicno.
- dacina_curica
evo i ja nudim pomoc ako treba sta prevoditidelightful wrote:vec sam nekome rekla, ali da jos jednom ponudim pomoc oko prevoda, ako zatreba
samo saljite na PP ako sta treba