Apple Mac - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Jack Be Nimble

#851 Re: Apple MAC all about

Post by Jack Be Nimble »

Je li iko pokusao da koristi Chrome? Imate li problema sto se tice gledanja video snimaka (youtube)?
Yamahalac

#852 Re: Apple MAC all about

Post by Yamahalac »

taxi_driver wrote:koliko vremena mu treba da sa tech tools skenira citav imac?
par minuta ako ne skeniras hdd sektore redom
Šeha

#853 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

Jack Be Nimble wrote:Je li iko pokusao da koristi Chrome? Imate li problema sto se tice gledanja video snimaka (youtube)?
Sad bas probah par klipova sa Youtube-a i svi su radili... Ima li nesto konkretno sto ne radi ili Youtube generalno ti ne radi?
Jack Be Nimble

#854 Re: Apple MAC all about

Post by Jack Be Nimble »

Šeha wrote:
Jack Be Nimble wrote:Je li iko pokusao da koristi Chrome? Imate li problema sto se tice gledanja video snimaka (youtube)?
Sad bas probah par klipova sa Youtube-a i svi su radili... Ima li nesto konkretno sto ne radi ili Youtube generalno ti ne radi?
Na svim web stranicama koje imaju streaming video nakon 20 - 30 minuta gledanja pocne da ton kasni, da "prebacuje" (kao kada imas pokvaren cd), slika se zamrzne, onda ton pocne normalno da ide ali slika stoji na istom mjestu, onda slika ubrza da stigne ton itd. Prvo sam mislio da mi je losa konekcija, medjutim u drugim navratima citav mi se program (chrome) zaledi. Bas sam jucer malo o ovome na internetu pretrazio i vidio da nisam jedini, nego ima dosta korisnika koji se bune zbog tog problema, mac i windows korisnici.
Šeha

#855 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

Jack Be Nimble wrote:
Šeha wrote:
Na svim web stranicama koje imaju streaming video nakon 20 - 30 minuta gledanja pocne da ton kasni, da "prebacuje" (kao kada imas pokvaren cd), slika se zamrzne, onda ton pocne normalno da ide ali slika stoji na istom mjestu, onda slika ubrza da stigne ton itd. Prvo sam mislio da mi je losa konekcija, medjutim u drugim navratima citav mi se program (chrome) zaledi. Bas sam jucer malo o ovome na internetu pretrazio i vidio da nisam jedini, nego ima dosta korisnika koji se bune zbog tog problema, mac i windows korisnici.
Eh nisam toliko dugo gledao... Vrlo vjerovatno onda da postoji taj problem i kod mene.
ja.neron

#856 Re: Apple MAC all about

Post by ja.neron »

Image
DYD666

#857 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

Nidje veze :)
Šeha

#858 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

zoom66 wrote:ovo fakat boli :D jos malo i bug (ne nasha vrla i draga forumashica :D ) bi bio punoljetan 8) :shock: :oops: :D :D :D
A jos malo pa ce i ona :D :) ;)
DYD666

#859 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

Narode, mozda je o ovome vec bilo price ali ne mogu da nadjem...
Uglavnom, kakva su vasa iskustva sa instaliranjem Snow-a ali iskljucivo kao upgrade. Bez formatiranja.
Dakle na obicnog postojeceg Leoparda, samo da ga "prelijepi" a da zadrzi user fileove i aplikacije.
Nisam nesto ljubitelj te opcije, valjda mi PC suhvu svezao, a s druge strane formatiranje mi gnjavaza pogotovo zato sto u sustini i nemam neki prevelik razlog da uopste prelazim na Snow. Ovaj sadasnji radi odlicno, sve super, a Snow ne donosi neku sad ultra krucijalnu mogucnost bez koje se vise ne moze "zivjeti" :)
Ali eto, pomoglo bi ako bih znao da standardni upgrade prolazi sasvim ok sto se tice performansi kasnije u radu, spram format varijante...pa ako se kad odlucim, da znam.
Hvala unaprijed :wink:
Šeha

#860 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

DYD666 wrote:Narode, mozda je o ovome vec bilo price ali ne mogu da nadjem...
Uglavnom, kakva su vasa iskustva sa instaliranjem Snow-a ali iskljucivo kao upgrade. Bez formatiranja.
Dakle na obicnog postojeceg Leoparda, samo da ga "prelijepi" a da zadrzi user fileove i aplikacije.
Nisam nesto ljubitelj te opcije, valjda mi PC suhvu svezao, a s druge strane formatiranje mi gnjavaza pogotovo zato sto u sustini i nemam neki prevelik razlog da uopste prelazim na Snow. Ovaj sadasnji radi odlicno, sve super, a Snow ne donosi neku sad ultra krucijalnu mogucnost bez koje se vise ne moze "zivjeti" :)
Ali eto, pomoglo bi ako bih znao da standardni upgrade prolazi sasvim ok sto se tice performansi kasnije u radu, spram format varijante...pa ako se kad odlucim, da znam.
Hvala unaprijed :wink:
Uradio ja odmah prvi dan :)
Ovaj sistem na laptopu mi je tako "upgradeovan" otkako sam ga kupio prije dvije-tri godine. Nisam imao problema sa instalacijom niti kasnije sa samim OS-om.

Jedine probleme sam imao zbog nekompatabilnosti Mail servera (Kerio - imitacija Exchange-a) Kerio je izbacio update poslije tri sedmice.

Ah, i Quicktime 10 je malo zeznut ako imas FinalCut instaliran, to ne radi kako treba. Treba ti jos i Quicktime 7.

Oslobodice ti dosta mjesta na HDD i nema nekog posebnog razloga da ne uradis ako vec mozes.
bug

#861 Re: Apple MAC all about

Post by bug »

Šeha wrote:
zoom66 wrote:ovo fakat boli :D jos malo i bug (ne nasha vrla i draga forumashica :D ) bi bio punoljetan 8) :shock: :oops: :D :D :D
vidi vidi sto su opleli :D po maksumu :D :D
bug

#862 Re: Apple MAC all about

Post by bug »

zoom66 wrote:
Šeha wrote:
jel ono 1 euro = 2 kemare? :D
dvije kebare :D :D
KonDa

#863 Re: Apple MAC all about

Post by KonDa »

Pozdrav , bas mi je pegla traziti da li je iko stavio ikakav program za audio obradu ..

Znaci iskljucivo me to interesuje Neki Audio program za editovanje vokala , na PC.u koristim Audition 2.0 , i da kako da sherujem Mac sa PC.em znaci da mogu kupiti stvari sa jednog i da npr mogu sa mac.a printati preko PC.a :D:D Hvala
ja.neron

#864 Re: Apple MAC all about

Post by ja.neron »

Image
DYD666

#865 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

KonDa wrote:Pozdrav , bas mi je pegla traziti da li je iko stavio ikakav program za audio obradu ..

Znaci iskljucivo me to interesuje Neki Audio program za editovanje vokala , na PC.u koristim Audition 2.0 , i da kako da sherujem Mac sa PC.em znaci da mogu kupiti stvari sa jednog i da npr mogu sa mac.a printati preko PC.a :D:D Hvala
Solucija1; http://www.hairersoft.com/AmadeusPro/AmadeusPro.html (bez linkova na crackovane vezije, ako bas ne budes znao naci sâm, javi se na PM)
Solucija2; http://www.freeverse.com/mac/product/?id=5012
Evo usput i odlican besplatan audio konverter; http://tmkk.hp.infoseek.co.jp/xld/index_e.html
A uvijek mozes i upotrijebiti sam Logic. Ili editovati vocal (audio track) u besplatnom Garage Bandu koji bi trebao da ti je vec instaliran...zavisi sta tacno hoces da radis sa tim vokalom. Koliko zahtjevne/profi stvari. Editovanje je posirok pojam ali bilo koja od ovih aplikacija ima ako nista bar osnovne standardne alate koje si sreo i na Win/PC ranije.

Sto se tice printanja i shareovanja fileova; spoji ih kablom naravno, ili kako vec podesavas LAN, ako imas noviji Mac moze i Airport-om bezicno, uglavnom - Sys prefs/Sharing i
Image
Podesavanje IP adresa nemam kad objasnjavati, sry, a kontra sharing sa PC na Mac ne znam ni objasniti :lol: Pogotovo ako je Vista ili 7 :zzzz:
Pozz.
novikorisnik

#866 MAC OS 10.5 Leopard

Post by novikorisnik »

Da li bi neko bio ljubazan da mi sprzi jednu kopiju Leoparda 10.5. Cijenu usluge i kontakt mozete poslati na PP. Zahvaljujem.
taxi_driver

#867 Re: Apple MAC all about

Post by taxi_driver »

ja imam original ,i poslat cu ti ga ako mi neko kaze da mi nije vise potreban posto sam presao na snow leoparda ?
ja.neron

#869 Re: Apple MAC all about

Post by ja.neron »

Image

vidim da nisi skontao prvu slike jel ti sad jasnije sa ovim podvučenim crvenom linijom :D
HomeArt

#870 Re: Apple MAC all about

Post by HomeArt »

Ima li neko od vas da je sastavio Hackintosh?
Massive Battack

#871 Re: Apple MAC all about

Post by Massive Battack »

vidim da nisi skontao prvu slike jel ti sad jasnije sa ovim podvučenim crvenom linijom :D
Skont'o sam druze, ali ne znam jesi li i ti?
P.S. Zato sam joj i prekrio grudi. :sad:
hakazvaka

#872 Re: Apple MAC all about

Post by hakazvaka »

sahan wrote:Ima li neko od vas da je sastavio Hackintosh?
8-)
Cipelica

#873 Re: Apple MAC all about

Post by Cipelica »

Macoljupci,
desava mi se da je desni ventilator jako glasan sa vremena na vrijeme.
Ne preglasan, ali dovoljno glasan da iritira :S
Skinuh widget iStat Pro, koji pokazuje sve, od aktivnosti procesora, do rada ventilatora, i po njemu se ne bi trebao nikako cuti :S

Desava li se to jos kome?
Šeha

#874 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

Cipelica wrote:Macoljupci,
Skinuh widget iStat Pro, koji pokazuje sve, od aktivnosti procesora, do rada ventilatora, i po njemu se ne bi trebao nikako cuti :S

Ne znam, kod mene zuji toliko toga da mi je ventilator u komp-u zadnji problem :)
Yamahalac

#875 Re: Apple MAC all about

Post by Yamahalac »

Cipelica wrote:Macoljupci,

skini ti fino hardware monitor pa vidi na koliko temp radi cpu i na koliko obrtaja

takodjer koja je masina u pitanju?
Post Reply