uzalud ti trud, mene uvrijediti nemeres.seln wrote:Sta znaci "poceo majmunisati", to radis citavo vrijeme...buzzer wrote: opa!, poceli smo se i majmunisati![]()
ovi u dijaspori sto ne glasaju slabo vide kafane. najcesce ostavljaju bubrege na bausteli dok im zene ciste tudje stanove i kancelarije, tako da im za kafanu ne ostane ni vremena ni para. a slabo se i registruju za izbore, tako da je ova cifra od milion i dvjesta i kusur hiljada apstinenata uglavnom domaca roba. i sve go provincijalac i inertna, priglupa ljencina. a ti vrijedan i plah, ljep ko djul.
Ne znam jesi li od silnog NSisanja shvatio da sam i ja u dijaspori i da meni ne mozes prodavati lafinu kako je to "kod nas". Generacija baustelaca je vec otisla u penziju, sad je na redu generacija zanatlija, sitnih cinovnika i tu i tamo poneki diplomac. Dakle, grupacija koja ima i vremena i obrazovanja, ali isto kao i braca u BiH NEMA VOLJE. Ista ona tupa, ovcja predanost sudbini, utoliko vise jer ne zive dole. Za razliku od onih u Bosni, oni nisu lijeni, jer to sebi ne mogu priustiti, ali im je mrsko ispuniti prijavnicu.
Dakle, vrti se koliko hoces, ali nemoj meni poturati pricu o onome sto sigurno znam.
Koalicija SDP-Naša stranka
- buzzer
#851 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
- seln
#852 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ispitujem te jer je valjda normalno da znas za sta se zalaze stranka ciji si clan. Eto, napustio si SDP zbog Zlajine samovolje, trazio si nesto drugo, izgleda da si nasao...sta je to?buzzer wrote: a sto ti mene to nesto ispitujes o nasoj stranci, ko da sam je ja pravio? ljudi bili u sdp-u ili nisu bili nigdje, pa kad im je strahovlada dokundisala napravili svoju stranku. pa sta i ako vam uzmu koji glas, je li uknjizen na vas, je li zakonom zasticen, koji je vas problem? demokratija?
ja kad kazem nedemokratska sdp ne mislim nesocijalisticka sdp, nego nedemokratska sdp, kontas? to ti je ono kad neko stisne muda pa napravi nesto sto se gazdi ne svidja, a onda dobije po usima. i onda nije takav odnos prema clanovima i izjave o glupom i primitivnom narodu neki od uzroka da 45% glasaca apstinira, nego su ponovo primitivni, lijeni i inertni. jasta su.seln wrote:Kakva pitanja sam postavio sebi?seln wrote: i ja se pitam zasto Zeljko ili Bogic nisu predsjednici.
Vi slobodno mozete uzeti koji glas od SDP, samo kada bi uzeli bar i jedan od nacista. Ali znate i vi da je to nemoguce.
Po mom priglupom i socijalNEdemokratskom misljenju, ovi studenti koji apstiniraju su tipicna ciljna grupa za vas. Bujrum, uzmite ih sve, pokrenite ih, osvojite vise od SDP, bog me ubio ako bi mi bilo krivo...
Ja sam tebi u jednom postu vec opisao demokratske uzuse NS, kada su previse azurnom clanu preko foruma poslali katul-ferman. Nemaju jasno usmjerenje, nemaju gremije, nemaju bazu...izvini, to nije demokratija vec anarhija.
I jel stvarno, ali stvarno mislis da 45% ljudi ne glasa zbog Zlatka? Ako tako mislis, onda zbilja imas ozbiljnih problema.
- buzzer
#853 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
jel ti stvarno, ali stvarno zmiris kad citas? ako je tako jebiga.seln wrote: I jel stvarno, ali stvarno mislis da 45% ljudi ne glasa zbog Zlatka? Ako tako mislis, onda zbilja imas ozbiljnih problema.
i onda nije takav odnos prema clanovima i izjave o glupom i primitivnom narodu neki od uzroka da 45% glasaca apstinira, nego su ponovo primitivni, lijeni i inertni. jasta su.
- seln
#854 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
buzzer wrote:uzalud ti trud, mene uvrijediti nemeres.seln wrote:Sta znaci "poceo majmunisati", to radis citavo vrijeme...buzzer wrote: opa!, poceli smo se i majmunisati![]()
ovi u dijaspori sto ne glasaju slabo vide kafane. najcesce ostavljaju bubrege na bausteli dok im zene ciste tudje stanove i kancelarije, tako da im za kafanu ne ostane ni vremena ni para. a slabo se i registruju za izbore, tako da je ova cifra od milion i dvjesta i kusur hiljada apstinenata uglavnom domaca roba. i sve go provincijalac i inertna, priglupa ljencina. a ti vrijedan i plah, ljep ko djul.
Ne znam jesi li od silnog NSisanja shvatio da sam i ja u dijaspori i da meni ne mozes prodavati lafinu kako je to "kod nas". Generacija baustelaca je vec otisla u penziju, sad je na redu generacija zanatlija, sitnih cinovnika i tu i tamo poneki diplomac. Dakle, grupacija koja ima i vremena i obrazovanja, ali isto kao i braca u BiH NEMA VOLJE. Ista ona tupa, ovcja predanost sudbini, utoliko vise jer ne zive dole. Za razliku od onih u Bosni, oni nisu lijeni, jer to sebi ne mogu priustiti, ali im je mrsko ispuniti prijavnicu.
Dakle, vrti se koliko hoces, ali nemoj meni poturati pricu o onome sto sigurno znam.ja i ne diskutujem s tobom sto si mi interesantan kao diskutant. suvise si arogantan i prgav, a inteligencija ti skromna, argumenti nikakvi. reagujem na tvoje mozgovne izlucevine jer mi ide na polni organ da kvislinzi jos i moralne pridike drze. cuj milion i dvjesta hiljada ljudi glupi i lijeni i fuj, a ti lijep i pametan ko zlatko lagumdzija. jesi al u qrzu.
Ja te sigurno ne zelim vrijedjati, jer ne zelim biti baniran. Ali nemoj, MOLIM OPET SA SLAGOM, nemoj TI bilo kome pricati o sujeti, prgavosti, bilo cemu, ti koji sagovorniku kazes ovo
TI koji jos nisi odgovorio o politickom usmjerenju stranke ciji si clan, ti koji i sam kazes da ti nije jasno ni tvoje vlastito usmjerenje, ti se usudjujes reci da neko nema argumente?suvise si arogantan i prgav, a inteligencija ti skromna, argumenti nikakvi
Ti, veliki NS majstore, nisi glup, nisi arogantan, nisi sujetan, a kaze ovo:
Ti, koji si pobjegao iz rata nekog zoves kvislingom?reagujem na tvoje mozgovne izlucevine jer mi ide na polni organ da kvislinzi jos i moralne pridike drze.
Ti, koji kritikujes sujetu i licne animozitete, ni ovaj put nisi mogao da ne spomenes Zlatka:
Ja tebe samo mogu sazalijevati, nista vise. Nisam clan partije, nisam nikad ni bio. U principu, moze me hladno zaboljeti kakva je politicka situacija u Bosni. Ali, eto, ti si angazovan...cime? Neznanjem o ciljevima i pricipima stranke? Arogancijom? Vrhovnim argumentom "SDP je kriva"?ti lijep i pametan ko zlatko lagumdzija. jesi al u qrzu.
Samo mogu reci: tesko NS sa takvim clanom i tesko Bosni sa NS.
Za mene je ova diskusija zavrsena (ti tvrdis da nije ni bila), izvoli dalje prosipati floskule, ja se odjavljujem.
- buzzer
#855 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
sto ode, tek smo poceli?seln wrote:Samo mogu reci: tesko NS sa takvim clanom i tesko Bosni sa NS.
Za mene je ova diskusija zavrsena (ti tvrdis da nije ni bila), izvoli dalje prosipati floskule, ja se odjavljujem.
mogo si mi makar poslati clansku kartu stranke u koju si me uclanio?
bas bih rado postao clanom stranke koju su tako dobri ljudi osnovali.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#856 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Nisam bas detaljno procitao prethodnu diskusiju ali mi sada nije jasno zasto je na tapeti "ideologija" NS?
U cemu je tu problem?
NS je stranka koja je bazicno bori protiv svih nacionalizama,protiv lazi i obmana koje se kriju iza paravana etnije,a u isto vrijeme u svim segmentima drzava je u totalnom padu.
NS je za ravnopravnost svih naroda i gradjana na svim teritorijama nase zemlje. Ravnopravnost polova ,sexualnog izbora i za totalnu ravnopravnost svih manjinskih skupina.
Socijalna pravda i individualnost pojedinca kao autonomne jedinke.
Da rezimiram,antifasicam,antinacionalizam,antipljackastvo i pokusaj unosenja vece odgovornosti izabranih politicara prema svojim glasacima.
Ja bih rekao da je NS socijal-liberalna stranka,tj. taj neki centar prema ljevici.
Al' u sustini zar je tolio bitno ta tacna odredba politickog pravca,sve dok podrzavaju sve one stavove i politicke poglede kojima se slazes. Zar to nije dovoljno da nekome das svoj glas,bez obzira sto si eto deklarisani ljevicar ,ili liberal..a ta stranka o kojoj razmisljas kao potencionalnom izboru za glasanje nema precizno definisano to tvrdokorno ljevica,centar,desnica.
U statutu ,kao i u izjavama,proglasima is stavovima svih delegata ,politickih tijela ili aktivista NS se jasno vidi u kojem smijeru je "ideologija" ove stranke.
Ne kontam u cemu je fazon pa je ulazi u tu raspravu.
U cemu je tu problem?
NS je stranka koja je bazicno bori protiv svih nacionalizama,protiv lazi i obmana koje se kriju iza paravana etnije,a u isto vrijeme u svim segmentima drzava je u totalnom padu.
NS je za ravnopravnost svih naroda i gradjana na svim teritorijama nase zemlje. Ravnopravnost polova ,sexualnog izbora i za totalnu ravnopravnost svih manjinskih skupina.
Da rezimiram,antifasicam,antinacionalizam,antipljackastvo i pokusaj unosenja vece odgovornosti izabranih politicara prema svojim glasacima.
Ja bih rekao da je NS socijal-liberalna stranka,tj. taj neki centar prema ljevici.
Al' u sustini zar je tolio bitno ta tacna odredba politickog pravca,sve dok podrzavaju sve one stavove i politicke poglede kojima se slazes. Zar to nije dovoljno da nekome das svoj glas,bez obzira sto si eto deklarisani ljevicar ,ili liberal..a ta stranka o kojoj razmisljas kao potencionalnom izboru za glasanje nema precizno definisano to tvrdokorno ljevica,centar,desnica.
U statutu ,kao i u izjavama,proglasima is stavovima svih delegata ,politickih tijela ili aktivista NS se jasno vidi u kojem smijeru je "ideologija" ove stranke.
Last edited by -LIBERO- on 17/02/2010 17:08, edited 1 time in total.
-
elSaik
#857 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Valjda je problem u tome što je seln buzzera pitao koje je njegovo političko usmjerenje i političko usmjerenje stranke za koju glasa, a ovaj odgovorio sa "ne znam, nisam još utvrdio". Smatram da neko ko je sam od sebe nedefinisan nema pravo kritikovati druge. Kako ćeš kritikovati nečije stavove, kad sam svoje ne posjeduješ?
- aerosa
#858 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Još gora je stvar što sa tim ta stranka tipuje na iste takve glasače tj na one što ne znaju bi li piškili ili kakili...elSaik wrote:Valjda je problem u tome što je seln buzzera pitao koje je njegovo političko usmjerenje i političko usmjerenje stranke za koju glasa, a ovaj odgovorio sa "ne znam, nisam još utvrdio". Smatram da neko ko je sam od sebe nedefinisan nema pravo kritikovati druge. Kako ćeš kritikovati nečije stavove, kad sam svoje ne posjeduješ?
A odgovor o njihov pravcu čisto sumnjam da iko zna...Nažalost izgleda da je osnovni pravac svih malih stranki -samo kontra SDP-a , sa tim dobiju i prostor u Havazu za pljuckanje, a ko zna,možda i još nešto...
-
oldplague
#859 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Fazon je u tome što NEMA VREMENA ZA TO!. Ako to ne kontaš... Kamo NS 1996. godine? 1998? Pa makar 2003? Ili 2005? Bilo kada prije aprilskog paketa? Kasno je sada "graditi glasačko tijelo" ba, sa Zlajom, bez Zlaje, sa Bogićem, bez Bogića (kako je otrcano to prizivanje Bogića, Divjaka, ovog, onog, ljudi su vam pod nosom dvije decenije a vi njima samo useknete nos kad vam zafali municije protiv opozicije). Uostalom, ako vam to nije jasno, onda vam uglavnom ništa nije jasno i ovo će sve otić u pm u neznanju. Nek i ode vala. Ako će vam zaista biti neka satisfakcija čopnut koji glas od SDP-a na posljednjim izborima u cjelovitoj BiH, bujrum, meni već postaje svejedno.-LIBERO- wrote:Nisam bas detaljno procitao prethodnu diskusiju ali mi sada nije jasno zasto je na tapeti "ideologija" NS?
U cemu je tu problem?
-
oldplague
#860 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
To je osnovni pravac onih koji su istureni u medijima, ali oni koji stoje iza kulisa, duhovni pokretači takvih projektića, imaju daleko ozbiljnije planove.aerosa wrote:Još gora je stvar što sa tim ta stranka tipuje na iste takve glasače tj na one što ne znaju bi li piškili ili kakili...elSaik wrote:Valjda je problem u tome što je seln buzzera pitao koje je njegovo političko usmjerenje i političko usmjerenje stranke za koju glasa, a ovaj odgovorio sa "ne znam, nisam još utvrdio". Smatram da neko ko je sam od sebe nedefinisan nema pravo kritikovati druge. Kako ćeš kritikovati nečije stavove, kad sam svoje ne posjeduješ?
A odgovor o njihov pravcu čisto sumnjam da iko zna...Nažalost izgleda da je osnovni pravac svih malih stranki -samo kontra SDP-a , sa tim dobiju i prostor u Havazu za pljuckanje, a ko zna,možda i još nešto...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#861 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Jebo te, vi meni stvarno niste jasni...
Jel' to SDP generalni i jedini zastupnih svih gradjanskih glasova i glasova ljevice?
Dragi drugovi i drugarice,borba za glasove je na principu ponudjenih platformi,stavova,istupa,politickih programa i ljudi koji su prezentovani kao ponuda za glsanje.
U cemu je fazon,ja fakat ne kontam??
Optuzujete NS sto je vec uzela,ili ce tek uzeti dio glasova SDP-a
Zar pravo glsa svakoga pojedinca kao individue,nije pravo licnog izbora,i nesto sto ti kao pojedinac dajes prema svojim politickim afinitetima i stavovima.
Jel' to znaci da ja ako sam nekada dao svoj glas SDP-u Ili Liberalima ne smijem mijenjati svoje favorite prema trenutnim desavanjima i politickim evolucijama na ovoj nasoj politickoj sceni.
Zasto ne postavite malo drugaciju tu vasu "teoriju",jer neko me je pitao gdje je NS '96,2000,2002.
Koji je razlog, a da u pitanju nije placanje od CIA,MOSAD-a Vatikana IRA,Fahre i slicno,koji je razog sto je jedan dio glasaca koji su po svojim stavovima ,afinitetima i politickim pogledima logican dio ljevice vidio prihvatljiviju pricu u programu i liberalnijom ustrojstvu NS za razliku od pretezne demagogije SDP-a.
Nemojte vise ko Boga vas molim pricati o zavjerama,placanjima i nekim vidovima "dubljih" prica.
najlakse je pobjeci u neki vid zavjere i prevare i placenickih prica.
Jel' to SDP generalni i jedini zastupnih svih gradjanskih glasova i glasova ljevice?
Dragi drugovi i drugarice,borba za glasove je na principu ponudjenih platformi,stavova,istupa,politickih programa i ljudi koji su prezentovani kao ponuda za glsanje.
Optuzujete NS sto je vec uzela,ili ce tek uzeti dio glasova SDP-a
Zar pravo glsa svakoga pojedinca kao individue,nije pravo licnog izbora,i nesto sto ti kao pojedinac dajes prema svojim politickim afinitetima i stavovima.
Jel' to znaci da ja ako sam nekada dao svoj glas SDP-u Ili Liberalima ne smijem mijenjati svoje favorite prema trenutnim desavanjima i politickim evolucijama na ovoj nasoj politickoj sceni.
Zasto ne postavite malo drugaciju tu vasu "teoriju",jer neko me je pitao gdje je NS '96,2000,2002.
Koji je razlog, a da u pitanju nije placanje od CIA,MOSAD-a Vatikana IRA,Fahre i slicno,koji je razog sto je jedan dio glasaca koji su po svojim stavovima ,afinitetima i politickim pogledima logican dio ljevice vidio prihvatljiviju pricu u programu i liberalnijom ustrojstvu NS za razliku od pretezne demagogije SDP-a.
Nemojte vise ko Boga vas molim pricati o zavjerama,placanjima i nekim vidovima "dubljih" prica.
- aerosa
#862 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Mislim da ne shvataš poentu .-LIBERO- wrote:Jebo te, vi meni stvarno niste jasni...![]()
Optuzujete NS sto je vec uzela,ili ce tek uzeti dio glasova SDP-a![]()
NS se pojavila I narodu željnom promjena (barem onom dijelu koji je glasao za njih) se učinilo da bi to moglo biti "nešto". Nakon izbora,i malog broja glasova koji su dobili može li mi neko reći konkretno šta su uradili da barem na ovim drastično poprave stanje sa glasovim?
Jedno veliko ništa...
E sad je li misliš da ova zemlja ima vremena da čeka narednih 20 godina ne bi li oni malo ojačali i napokon postali bitan faktor na političkoj sceni, sa jednim velikim upitnikom da li će ikad takvi i postati ?
-
oldplague
#863 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ja te stvarno moram ponovo pitati, čitaš li ti tuđe postove? Pitanja koja sam ti postavila su vrlo bitna. Sada je za novu ljevicu prekasno. Bilo je vremena za to, ali tada je veći dio vrhuške NS-a živio veselim, bezbrižnim, estradnim životom na zapadu. Prošo voz. Kad ovaj narod izabere Fahru i Dodika u oktobru, priča je gotova. Ti ne moraš vjerovati u teorije urote, to nije ni bitno. Bitno je šta ti zaista misliš da će se dogoditi? Da li zaista misliš da će narednih 15 godina NS graditi svoje glasačko tijelo dok ne dosegne brojnost SDP-a (naravno, isključivo iz redova SDP-a), a zatim još 15 godina u borbi za koji glas viška ne bi li nadjačali nacionaliste u zemlji koje tada već dugo neće biti? Živite li vi ovdje uopće?-LIBERO- wrote:Jebo te, vi meni stvarno niste jasni...![]()
Optuzujete NS sto je vec uzela,ili ce tek uzeti dio glasova SDP-a![]()
Cilj glasanja na izborima jeste oblikovanje budućnosti, a ne iskazivanje svojih najtananijih čuvstava, šta je tebi? Kakvu budućnost misliš da ćemo oblikovati od oktobra nadalje? To ja tebe pitam.
- lazni penzioner
#864 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Nesto ne vidjam Marina i Lidiju na funkcijama. Istraga protiv KP-ovskih reketasa je u toku, buduci da postoje audio-zapisi ocekujem vrlo pozitivan ishod po KP. Cujem da Jasko unajmljuje firmu svog prijatelja da pocisti snijeg u Tuzli koji se vec otopio? Pricu oko takozvane "gradske" televizije u Sarajevu necu ni spominjati.seln wrote:I nista od toga dokazano pred sudom, uprkos harangi Havaza i sudstvu u vasim rukama.
-
edinbug
#865 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ne kontam u cemu je fazon pa je ulazi u tu raspravu.[/quote]
Fazon je u tome što NEMA VREMENA ZA TO!. Ako to ne kontaš... Kamo NS 1996. godine? 1998? Pa makar 2003? Ili 2005? Bilo kada prije aprilskog paketa? Kasno je sada "graditi glasačko tijelo" ba, sa Zlajom, bez Zlaje, sa Bogićem, bez Bogića (kako je otrcano to prizivanje Bogića, Divjaka, ovog, onog, ljudi su vam pod nosom dvije decenije a vi njima samo useknete nos kad vam zafali municije protiv opozicije). Uostalom, ako vam to nije jasno, onda vam uglavnom ništa nije jasno i ovo će sve otić u pm u neznanju. Nek i ode vala. Ako će vam zaista biti neka satisfakcija čopnut koji glas od SDP-a na posljednjim izborima u cjelovitoj BiH, bujrum, meni već postaje svejedno.[/quote]
Ova nije losa, ti isti ljudi se uhvate Bogica kada treba pljuvati po Zlaji, a mrski Zlaja ha sasije ubjedljivo svaki put, naravno, treba napomenuti da su otvorene liste. LICEMJERNO zar ne?
Fazon je u tome što NEMA VREMENA ZA TO!. Ako to ne kontaš... Kamo NS 1996. godine? 1998? Pa makar 2003? Ili 2005? Bilo kada prije aprilskog paketa? Kasno je sada "graditi glasačko tijelo" ba, sa Zlajom, bez Zlaje, sa Bogićem, bez Bogića (kako je otrcano to prizivanje Bogića, Divjaka, ovog, onog, ljudi su vam pod nosom dvije decenije a vi njima samo useknete nos kad vam zafali municije protiv opozicije). Uostalom, ako vam to nije jasno, onda vam uglavnom ništa nije jasno i ovo će sve otić u pm u neznanju. Nek i ode vala. Ako će vam zaista biti neka satisfakcija čopnut koji glas od SDP-a na posljednjim izborima u cjelovitoj BiH, bujrum, meni već postaje svejedno.[/quote]
Ova nije losa, ti isti ljudi se uhvate Bogica kada treba pljuvati po Zlaji, a mrski Zlaja ha sasije ubjedljivo svaki put, naravno, treba napomenuti da su otvorene liste. LICEMJERNO zar ne?
- buzzer
#866 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
bas ljubazno od tebe sto si se potrudio da objasnis. ipak si malo fulio. i prije nego je lagumdzijin djelobranitelj zapeo mene pitati o programu stranke u koju me je uclanio, ja sam rekao da sam, iako bez jasno definisanog politickog profila, bio clan sdp-a sve dok nisam uvidio da pod lagumdzijinom cizmom ova stranka samo sluzi nacionalistima na vlasti za siguran ostanak na poziciji. jos uvjek ne vidim sta vam nije jasno. zasto neko kome politika nije niti zanimanje niti hobi ne moze biti i/ili prestati biti clanom stranke za koju vjeruje (pa prestane) da ce mu omoguciti bolji zivot? je li neposjedovanje stava zahtjevanje od stranaka opozicije da rade svoj posao? necete vjerovati, ali postoje zemlje gdje glasaci od izbora do izbora mjenjaju opcije. ovaj im ponudi smanjenje poreza na whatever, oni mu daju glas, onaj drugi sljedeci put ponudi povecanje djecjeg doplatka, oni hopa za njega... i tako zemlja napreduje jer se stranke natjecu ko ce vise dobroga ponuditi glasacima.elSaik wrote:Valjda je problem u tome što je seln buzzera pitao koje je njegovo političko usmjerenje i političko usmjerenje stranke za koju glasa, a ovaj odgovorio sa "ne znam, nisam još utvrdio". Smatram da neko ko je sam od sebe nedefinisan nema pravo kritikovati druge. Kako ćeš kritikovati nečije stavove, kad sam svoje ne posjeduješ?
- buzzer
#867 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
sve male stranke + pozicija = sve stranke osim sdp-a = ceo svet protiv sdp-a.aerosa wrote:Još gora je stvar što sa tim ta stranka tipuje na iste takve glasače tj na one što ne znaju bi li piškili ili kakili...elSaik wrote:Valjda je problem u tome što je seln buzzera pitao koje je njegovo političko usmjerenje i političko usmjerenje stranke za koju glasa, a ovaj odgovorio sa "ne znam, nisam još utvrdio". Smatram da neko ko je sam od sebe nedefinisan nema pravo kritikovati druge. Kako ćeš kritikovati nečije stavove, kad sam svoje ne posjeduješ?
kako ti (ako uopste) vidis mogucnost smjene vlasti?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#868 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Vidi ovako,trudit cu se da zavrsim ovu diskusiju
Ni Cedo Jovanovic u Srbiji nema vise od 5-6% glasova,pa to ne umanjuje njegov znacaj u borbi za principijelnu i normalnu Srbiju.
Da se razumijemo,mogu govoriti samo u svoje ime jer nemam nikakvu funkciju u bilo kojem organu NS niti bilo cemu drugome.
Ja licno,nikada necu glasati za kvazi ljevicu kakva je SDP,a po svom fundamentu i dubokom uvjerenju sam tih politickih usmjerenja,sve do momenta dok je predsjednik jedne stranke koja se poziva na demokraticnost covjek koji je na tom mjestu 14 godina.
Covjek koji promijeni status stranke,i na silu ubaci jos jednan cetvorogodisnji mandat
Ja nikada necu glasati za stranku,koliko god se ona busala da je socijaldemokratska ,dok je u feresdalnom parlamentu Jedan od bitnijih ljudi te stranke i parlamentarac u fedaralnom parlamentu,Mesihovic,covjek koji poziva ,barem teoretski,na ravnopravnost,jednakost,borbu za radnicka prava a on kao doktor medicine ima svoju licnu jahtu sa kojom krstari svako ljeto. Covjek koji je i vise nego ocigledno u talovima lobi-mafije ljekovi-socijala-medicina.
Nikada necu glasati za stranku koja ne osjeti momentum cinjenice da je dobila vlast u gradu Sarajevu,i postavlja Behmena koji ima 76 godina,i niz afera iza sebe. Covjek koji kupi stan preko ministarstva svome sinu Goranu,jos dok je student bio,a poaslije zavrsenog studija salje ga u BiH misju u Nju Jorku. Jos da neznam momka licno,jos bih i rekao..pa dobro mozda je kapacitet (grohotom se nasmijah
)
Necu glasati za ljude koji daju podrsku jednom Ivanisevicu,podrzavaju ga cak i kada ga OHR smijenjuje ,covjek koji je za vrijeme vladavine Semihe i Taje prvi pokrenuo pitanje povecanja plata administracije,pa poslije prozivanja javnosti zbog tog cina povlaci se i vadi kao zadnja ckaPI.
ITD ITD.
Ljudi koji su se odrodili od izvorne ideje socijademokratije mogu biti alternativa ovima na vlasti,vrlo vjerovatno oni to i jesu,ali nisu opcija koju bih ja vise mogao podrzati,narocito poslije spoznaje vise insajderskih informacija iz samog SDP.
Mnogo mi se zgadio nacin talova i vladavine i tih ljudi.
I na kraju,mozda se moglo primjetiti,ja nikada ne generalizujem cijeli SDP,i sve ljude u njemu. Ali je cinjenica da dobar dio glavnog odbora te stranke se itekako odrodio od bazicne ideje socijaldemokratije,ravnopravnosti i borbi za radnicka prava .
Nije socijaldemokratija samo ucestvovati na skupu socijalisticke internacionale u Briselu,i nositi znacku crvene ruze na reveru.
Naravno da su vece zlo ovi nacionalisti na vlasti,ali presucivati sve lose poteze,malverzacije,talove i nepotizam i SDP-a (ljudi u glavnom odboru te stranke)samo radi razloga "...suti,ne govori nista ,moraju se pobijediti ovi nacionalist...." e pa jebi ga onda.
Pun mi je K...C stalnog izbora lozeg,zlog,manje loseg,solidnog....ima li iko u ovoj zemlju da ima neke principe i cvrste stavove ,pa taman dobio i 5 % glasova.
Ma u ostalom nek svako glasa za onoga za koga misli da treba.
Moj najveci "kiks" mozda je bas u tome sto znam previse insajderskih stvari od mnogih ljudi iz glavnog odbora SDP-a ,od stanova na dvije etaze u duzini cijele zgrade,do firmi i diploma....tako da mi se sve to skupa smucilo,i poslije 7-8 izbora na kojima sam glasao za SDP,vise zaista nemam zeludac za to
Kamo srece da sve nije otislo u ovome smijeru i da se nikada nije raslojavalo u toj ljevici,ali jednostavno jeste.
A po meni je jako licemjerno za cijeli taj proces,koji btw.nije jedini i samo povezan sa NS,osudjivati samo neke druge,nekoga drugoga i sve pretvarati u neku veliku zavjeru
.Tako je mozda najlakse,i najprimjenjivije u internoj diskusiji unutar SDP-a,ali cisto nije posteno.
Treba imati snage pa se neki problem personalizirati,pogledati se u ogledalo,sam sa sobom,i priznati neke pogreske i ocajne poteze,i naravno pokusati ih promijeniti
14 godina vlasti,mislim u stranci,od toga samo 2 godine na vlasti drzave (koalicija za promjene)..i nogama i rukama se boriti za novi mandat,mjenjajuci status stranke...e jebi ga da mi je babo rodjeni jadno je i licemjerno do krajnih granica.
I da se razumijemo,Danas -sutra ako kojim slucajem i NS bude imala 3-4 ruke u federalnom parlamentu (nadam se i vise od toga
) po principu inercije u politickim stavovima i pogledima na cijelu problematiku ,u 90% slucajeva ce se vrlo vjerovatno podrzavati iste stvari kao sto ce to raditi i delegati SDP-a,ali ima nekih principijelnih momenata i situacija preko kojih je jako tesko preci.
Jebo te oduzih ja pravo...
Hajd' pozdrav svima,i glasajte za bilo koga sem za ovih 5 stranaka na vlasti

Ni Cedo Jovanovic u Srbiji nema vise od 5-6% glasova,pa to ne umanjuje njegov znacaj u borbi za principijelnu i normalnu Srbiju.
Da se razumijemo,mogu govoriti samo u svoje ime jer nemam nikakvu funkciju u bilo kojem organu NS niti bilo cemu drugome.
Ja licno,nikada necu glasati za kvazi ljevicu kakva je SDP,a po svom fundamentu i dubokom uvjerenju sam tih politickih usmjerenja,sve do momenta dok je predsjednik jedne stranke koja se poziva na demokraticnost covjek koji je na tom mjestu 14 godina.
Covjek koji promijeni status stranke,i na silu ubaci jos jednan cetvorogodisnji mandat
Ja nikada necu glasati za stranku,koliko god se ona busala da je socijaldemokratska ,dok je u feresdalnom parlamentu Jedan od bitnijih ljudi te stranke i parlamentarac u fedaralnom parlamentu,Mesihovic,covjek koji poziva ,barem teoretski,na ravnopravnost,jednakost,borbu za radnicka prava a on kao doktor medicine ima svoju licnu jahtu sa kojom krstari svako ljeto. Covjek koji je i vise nego ocigledno u talovima lobi-mafije ljekovi-socijala-medicina.
Nikada necu glasati za stranku koja ne osjeti momentum cinjenice da je dobila vlast u gradu Sarajevu,i postavlja Behmena koji ima 76 godina,i niz afera iza sebe. Covjek koji kupi stan preko ministarstva svome sinu Goranu,jos dok je student bio,a poaslije zavrsenog studija salje ga u BiH misju u Nju Jorku. Jos da neznam momka licno,jos bih i rekao..pa dobro mozda je kapacitet (grohotom se nasmijah
Necu glasati za ljude koji daju podrsku jednom Ivanisevicu,podrzavaju ga cak i kada ga OHR smijenjuje ,covjek koji je za vrijeme vladavine Semihe i Taje prvi pokrenuo pitanje povecanja plata administracije,pa poslije prozivanja javnosti zbog tog cina povlaci se i vadi kao zadnja ckaPI.
ITD ITD.
Ljudi koji su se odrodili od izvorne ideje socijademokratije mogu biti alternativa ovima na vlasti,vrlo vjerovatno oni to i jesu,ali nisu opcija koju bih ja vise mogao podrzati,narocito poslije spoznaje vise insajderskih informacija iz samog SDP.
Mnogo mi se zgadio nacin talova i vladavine i tih ljudi.
I na kraju,mozda se moglo primjetiti,ja nikada ne generalizujem cijeli SDP,i sve ljude u njemu. Ali je cinjenica da dobar dio glavnog odbora te stranke se itekako odrodio od bazicne ideje socijaldemokratije,ravnopravnosti i borbi za radnicka prava .
Nije socijaldemokratija samo ucestvovati na skupu socijalisticke internacionale u Briselu,i nositi znacku crvene ruze na reveru.
Naravno da su vece zlo ovi nacionalisti na vlasti,ali presucivati sve lose poteze,malverzacije,talove i nepotizam i SDP-a (ljudi u glavnom odboru te stranke)samo radi razloga "...suti,ne govori nista ,moraju se pobijediti ovi nacionalist...." e pa jebi ga onda.
Pun mi je K...C stalnog izbora lozeg,zlog,manje loseg,solidnog....ima li iko u ovoj zemlju da ima neke principe i cvrste stavove ,pa taman dobio i 5 % glasova.
Ma u ostalom nek svako glasa za onoga za koga misli da treba.
Moj najveci "kiks" mozda je bas u tome sto znam previse insajderskih stvari od mnogih ljudi iz glavnog odbora SDP-a ,od stanova na dvije etaze u duzini cijele zgrade,do firmi i diploma....tako da mi se sve to skupa smucilo,i poslije 7-8 izbora na kojima sam glasao za SDP,vise zaista nemam zeludac za to
Kamo srece da sve nije otislo u ovome smijeru i da se nikada nije raslojavalo u toj ljevici,ali jednostavno jeste.
A po meni je jako licemjerno za cijeli taj proces,koji btw.nije jedini i samo povezan sa NS,osudjivati samo neke druge,nekoga drugoga i sve pretvarati u neku veliku zavjeru
Treba imati snage pa se neki problem personalizirati,pogledati se u ogledalo,sam sa sobom,i priznati neke pogreske i ocajne poteze,i naravno pokusati ih promijeniti
14 godina vlasti,mislim u stranci,od toga samo 2 godine na vlasti drzave (koalicija za promjene)..i nogama i rukama se boriti za novi mandat,mjenjajuci status stranke...e jebi ga da mi je babo rodjeni jadno je i licemjerno do krajnih granica.
I da se razumijemo,Danas -sutra ako kojim slucajem i NS bude imala 3-4 ruke u federalnom parlamentu (nadam se i vise od toga
Jebo te oduzih ja pravo...
Hajd' pozdrav svima,i glasajte za bilo koga sem za ovih 5 stranaka na vlasti
- vee-jay
#869 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
bogme ja nakon ovakvog onaniranja i pljuvanja po sdpu, nemam volje glasati ni za koga. ne razumijem ni @selna, zasto toliki tekstovi, iako mogu potpisati sve i jedan njegov post. ova tema izgleda samo sluzi za blacenje te komunisticko-mafijaske stranke koja je najveci problem u nasoj drzavi.
za ns ne mogu glasati, ne znam sto je to a nisu mi ponudili nikakav stav osim gore napisanog. a kad pitam ljude na ovoj temi dobijem samo daljnje pljuvanje po sdpu. nema veze ja glasam u BLu, tako da moj glas nema nikakve vajde.
iskreno, ne razumijem tu kolicinu licne gorcine i prezira nekih forumasa prema sdpu. vjerujem, da ako sdp ne pobijedi na narednim izborima, na vlast dolazi koalicija sda-sbb i mi se mozemo poceti oprastati od bosne i hercegovine u kakvoj smo odrasli i kakvu pamtimo zauvijek. *ebi ga, kakav god taj socijalizam bio (a bio je los) ipak smo imali domovinu koju smo voljeli i na koju smo bili ponosni. ovo danas ne daje puno nade za bolju buducnost. da nije domovina u pitanju, bilo bi mi drago kad sdp barem na tren nebi ni postojala...
edit
-------
predomislio sam se. glasat cu za sdp kao i uvijek do sada, samo vise necu posjecati ovu temu... za mene, kljuc...
za ns ne mogu glasati, ne znam sto je to a nisu mi ponudili nikakav stav osim gore napisanog. a kad pitam ljude na ovoj temi dobijem samo daljnje pljuvanje po sdpu. nema veze ja glasam u BLu, tako da moj glas nema nikakve vajde.
iskreno, ne razumijem tu kolicinu licne gorcine i prezira nekih forumasa prema sdpu. vjerujem, da ako sdp ne pobijedi na narednim izborima, na vlast dolazi koalicija sda-sbb i mi se mozemo poceti oprastati od bosne i hercegovine u kakvoj smo odrasli i kakvu pamtimo zauvijek. *ebi ga, kakav god taj socijalizam bio (a bio je los) ipak smo imali domovinu koju smo voljeli i na koju smo bili ponosni. ovo danas ne daje puno nade za bolju buducnost. da nije domovina u pitanju, bilo bi mi drago kad sdp barem na tren nebi ni postojala...
edit
-------
predomislio sam se. glasat cu za sdp kao i uvijek do sada, samo vise necu posjecati ovu temu... za mene, kljuc...
- felipe kajetano
#870 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
wee-j
Izvini druze koliko ti dobro poznajes neke prilike u BiH da mozes biti bezgrijesan u procjeni sta i ko ovoj zemlji treba u ovom trenutku..drzis se SDP-a po nekom defaultu jer se time diferenciras od dijasporske baustelsko-vodoinstalatersko-dzematske ekipe kojoj ne zelis da pripadas.Ja ti garantujem da su neki ljudi iz stranaka za koje ti smatras da su ovakve il onakve 100 puta bolji od raznih laznih socijalista koji postoje u tom SDP-u...ti ces eto glasati za BL i glasaces za SDP iako mozda i ne znas za koga glasas...
I brate odluci se jednom jesi li sljedbenik Racanovog il' Mikulicevog lika i djela...mada bi najpostenije i najrealnije bilo da budes Brandtov jer dises njemacku haVu
Izvini druze koliko ti dobro poznajes neke prilike u BiH da mozes biti bezgrijesan u procjeni sta i ko ovoj zemlji treba u ovom trenutku..drzis se SDP-a po nekom defaultu jer se time diferenciras od dijasporske baustelsko-vodoinstalatersko-dzematske ekipe kojoj ne zelis da pripadas.Ja ti garantujem da su neki ljudi iz stranaka za koje ti smatras da su ovakve il onakve 100 puta bolji od raznih laznih socijalista koji postoje u tom SDP-u...ti ces eto glasati za BL i glasaces za SDP iako mozda i ne znas za koga glasas...
I brate odluci se jednom jesi li sljedbenik Racanovog il' Mikulicevog lika i djela...mada bi najpostenije i najrealnije bilo da budes Brandtov jer dises njemacku haVu
-
elSaik
#871 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Možda ne glasa za SDP zbog toga što ne zna ko je tamo, možda samo ne glasa za SDA jer zna ko je tamo.
I nema tu puno šta da se konta. Vladali su ovi. Pogledaš kako je. Loše je i postaje gore. Zaključak - trebaju vladati drugi.
I nema tu puno šta da se konta. Vladali su ovi. Pogledaš kako je. Loše je i postaje gore. Zaključak - trebaju vladati drugi.
- ultima_palabra
#872 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Vi baš zaratili
Ma obje stranke imaju svojih aferima, i nema stranke na svijetu koja ih nema. Zaboravljate da pred izbore sve zdrave snage trebaju malo zažmiriti na međusobne razmirice i koncentrisati se da se pobijedi zajednički neprijatelj
Dobar primjer u tome je bio Obama, kako je oko sebe okupio široku koaliciju, i primio na brod sve koji su se željeli ukrcati. Bez obzira što ga je Hillary vrijeđala u kampanji ili što je Colin Powell lagao pred Vijećem sigurnosti o Saddamovom oružju. Nijednom potencijalnom glasaču nije nabijano na nos što je jednom ili dva puta glasao za Busha.
Pomirljiva retorika zbližava ljude, a nje fali kod ove dvije lijeve stranke. Treba zaboraviti lične sujete i krenuti u osvajanje glasova svakog čovjeka koji je nezadovoljan situacijom u zemlji, a takvih je sigurno 70-75% (svi oni koji nisu dio tala).
Znači fali pozitivnog razmišljanja i otvaranja prema svakom potencijalnom glasaču, pa i onom koji 20 godina nije glasao ili je glasao za "svoje", a sada je shvatio da mu krči stomak...
Ma obje stranke imaju svojih aferima, i nema stranke na svijetu koja ih nema. Zaboravljate da pred izbore sve zdrave snage trebaju malo zažmiriti na međusobne razmirice i koncentrisati se da se pobijedi zajednički neprijatelj
Dobar primjer u tome je bio Obama, kako je oko sebe okupio široku koaliciju, i primio na brod sve koji su se željeli ukrcati. Bez obzira što ga je Hillary vrijeđala u kampanji ili što je Colin Powell lagao pred Vijećem sigurnosti o Saddamovom oružju. Nijednom potencijalnom glasaču nije nabijano na nos što je jednom ili dva puta glasao za Busha.
Pomirljiva retorika zbližava ljude, a nje fali kod ove dvije lijeve stranke. Treba zaboraviti lične sujete i krenuti u osvajanje glasova svakog čovjeka koji je nezadovoljan situacijom u zemlji, a takvih je sigurno 70-75% (svi oni koji nisu dio tala).
Znači fali pozitivnog razmišljanja i otvaranja prema svakom potencijalnom glasaču, pa i onom koji 20 godina nije glasao ili je glasao za "svoje", a sada je shvatio da mu krči stomak...
- vee-jay
#873 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
opet ti po dijasporskoj, shvati da se razumijem u situaciju. pa na kraju krajeva clan sam sdpa bl i stvarno je vecina ljudi ok.felipe kajetano wrote:wee-j
...ne znam, mozda glasam za svoju krv ovaj put.
btw. ja znam da i u drugim strankama pa i u snsdu ima ljudi. ali o tome sto su se oni sada sakrili u neke svoje rupe, ne govori niko. a sto se tice moga misljenja o nsu, napisano vise puta, ako ti razmisljas da glasas za ns, molim te glasaj.
ps. nisam "sljedbenik" politicara ali kad bi bio onda bi hodao putem "joschke fischera"
- felipe kajetano
#874 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Izvini jbg moram malo zakaciti po dijasporskoj..jace je od menevee-jay wrote:opet ti po dijasporskoj, shvati da se razumijem u situaciju. pa na kraju krajeva clan sam sdpa bl i stvarno je vecina ljudi ok.felipe kajetano wrote:wee-j
I brate odluci se jednom jesi li sljedbenik Racanovog il' Mikulicevog lika i djela...mada bi najpostenije i najrealnije bilo da budes Brandtov jer dises njemacku haVu![]()
...ne znam, mozda glasam za svoju krv ovaj put.
btw. ja znam da i u drugim strankama pa i u snsdu ima ljudi. ali o tome sto su se oni sada sakrili u neke svoje rupe, ne govori niko. a sto se tice moga misljenja o nsu, napisano vise puta, ako ti razmisljas da glasas za ns, molim te glasaj.
ps. nisam "sljedbenik" politicara ali kad bi bio onda bi hodao putem "joschke fischera"
Iritira me jer znam da nije tolika mrznja i neslaganje izmedju obicnog svijeta i da ljudi koji zive u BiH imaju sasvim drugacije stavove od ovih potonjih.
Sto se tice SDP-a..oni jos boluju od tereta proslosti i nemaju snage uvidjeti novu realnost koja je stvorena u BiH,onaj ko prvi iz FBiH bude smogao snage i smjelosti da bez straha stavi teme o RS-u na stand by,bez price o cetnicima,ustasama,fasistima i antifasistima moze napraviti neki posao u BiH.Retorika lidera SDP nije bas takva i zato ce biti uvijek stranka ogranicena na 23% teritorije na kojoj djeluje.Znaci mala stranka..bez vizije za buducnost svih u ovoj zemlji(cetnika,balija,ustasa,fasista i antifasista)
-
realna do boli
#875 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Sama cinjenica da se na ovu temu raspravlja na 36 stranica, meni, nesto govori. Cinjenica da NS postoji tek 1,5godinu, a da se uzima kao ozbiljan kandidat za koaliciju sa SDP( ipak jednu stranku sa dugogodisnjim politickim iskustvom ), da ima pobjedu , za sada, u jednom gradu, da ima, za sada, par vjecnika, ipak govori nesto o toj "maloj" stranci.
Cinjenica je i da je svi pokusavaju "strpati" u neki tor ( a sto bi za posljedicu bila i mogucnost boljeg finansiranja ove stranke) po meni ipak znaci da NS polako postaje, ako nista, ono bar tema za razgovor i mogucnost izbora.
Cinjenica je i da u NS nema (dovoljno) kadra koji je politicki potkovan,ali ima kadar koji je obrazovan i voljan raditi, a s druge strane to pokazuje i kakvi ljudi zele biti clanovi ( mladi, zene, do sada apoliticni, zeljni promjene).
Cinjenica je da ova stranka ima svoje planove, svoje ciljeve ( ako vas zanima postoji googl) i javne tribine o aktualnim problemima u rjesavanju socijalne problematike ( trenutno).
Ja se iskreno nadam ,ako ni zbog cega drugog, postojanje ove stranke onima koji to zele pruza mogucnost izbora.
Hoce li NS u kolaciju sa SDP ili Liberalima ili Zelenima..pokazace vrijeme i to ce biti izbor njenih clanova a ne jedne ankete na ovim stranicama ili nekim drugim.

Cinjenica je i da je svi pokusavaju "strpati" u neki tor ( a sto bi za posljedicu bila i mogucnost boljeg finansiranja ove stranke) po meni ipak znaci da NS polako postaje, ako nista, ono bar tema za razgovor i mogucnost izbora.
Cinjenica je i da u NS nema (dovoljno) kadra koji je politicki potkovan,ali ima kadar koji je obrazovan i voljan raditi, a s druge strane to pokazuje i kakvi ljudi zele biti clanovi ( mladi, zene, do sada apoliticni, zeljni promjene).
Cinjenica je da ova stranka ima svoje planove, svoje ciljeve ( ako vas zanima postoji googl) i javne tribine o aktualnim problemima u rjesavanju socijalne problematike ( trenutno).
Ja se iskreno nadam ,ako ni zbog cega drugog, postojanje ove stranke onima koji to zele pruza mogucnost izbora.
Hoce li NS u kolaciju sa SDP ili Liberalima ili Zelenima..pokazace vrijeme i to ce biti izbor njenih clanova a ne jedne ankete na ovim stranicama ili nekim drugim.