Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#851 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

ma jooj, mislim, ko jos igra te kupove, kupovi su postali takmicenje u kojima se isprobavaju igraci, tako je u svim ligama, evo, na primjer, u Engleskoj Man U, Arsenal, Chelsea, Liverpool a i ostali, izvode neke rezerve i juniore da ih isprobaju, ako prodju dalje dobro i jest, ako ne, ne zale za tim. Real je sinoc bio u kombionovanom sastavu, Ruud se tek vraca poslije povrede, jes' sramota zjaniti 4-0 od treceligasa, ali mislim da Real ima druge ciljeve ove sezone.
Neko ce odmah pomisliti Liga prvaka, Primera...po meni ne, mislim da se ove sezone slaze ekipa, kompletno se promijenio igracki kadar, bice cudo ako osvoje neki od ovih trofeja.
Sad sto neki nisu realni :roll: , pa odmah krenu sa pljuvanjem... :-)
ultima_palabra

#852 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:ma jooj, mislim, ko jos igra te kupove, kupovi su postali takmicenje u kojima se isprobavaju igraci, tako je u svim ligama, evo, na primjer, u Engleskoj Man U, Arsenal, Chelsea, Liverpool a i ostali, izvode neke rezerve i juniore da ih isprobaju, ako prodju dalje dobro i jest, ako ne, ne zale za tim. Real je sinoc bio u kombionovanom sastavu, Ruud se tek vraca poslije povrede, jes' sramota zjaniti 4-0 od treceligasa, ali mislim da Real ima druge ciljeve ove sezone.
Neko ce odmah pomisliti Liga prvaka, Primera...po meni ne, mislim da se ove sezone slaze ekipa, kompletno se promijenio igracki kadar, bice cudo ako osvoje neki od ovih trofeja.
Kombinovani, nekombinovani, juniori, kadeti, ko god da je igrao nisu smjeli izgubiti, ili bar ne ovim rezultatom. Može se izgubiti od Seville, Milana, neriješeno u Gijonu, to se može podvesti pod krizu rezultata, neuigranost, ali ovo sinoć nema izgovora. Igrači koji su igrali trebaju biti svjesni da je ovo najveća sramota kluba u 107 godina.
Pellegrini sad mora da nametne vojnički mentalitet u ekipu, znači da su igrači svjesni da igraju za svoju i njegovu budućnost u klubu. Ako to ne uradi u slijedeće 3 utakmice, bolje mu je da pakuje kofere...
Tomahawk11
Globalni moderator

#853 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:ma jooj, mislim, ko jos igra te kupove, kupovi su postali takmicenje u kojima se isprobavaju igraci, tako je u svim ligama, evo, na primjer, u Engleskoj Man U, Arsenal, Chelsea, Liverpool a i ostali, izvode neke rezerve i juniore da ih isprobaju, ako prodju dalje dobro i jest, ako ne, ne zale za tim. Real je sinoc bio u kombionovanom sastavu, Ruud se tek vraca poslije povrede, jes' sramota zjaniti 4-0 od treceligasa, ali mislim da Real ima druge ciljeve ove sezone.
Kombinovani, nekombinovani, juniori, kadeti, ko god da je igrao nisu smjeli izgubiti, ili bar ne ovim rezultatom. Može se izgubiti od Seville, Milana, neriješeno u Gijonu, to se može podvesti pod krizu rezultata, neuigranost, ali ovo sinoć nema izgovora. Igrači koji su igrali trebaju biti svjesni da je ovo najveća sramota kluba u 107 godina.
Pellegrini sad mora da nametne vojnički mentalitet u ekipu, znači da su igrači svjesni da igraju za svoju i njegovu budućnost u klubu. Ako to ne uradi u slijedeće 3 utakmice, bolje mu je da pakuje kofere...
Da, slazem se, sramota jeste, nadam se da ce ovo Pelegriniju biti alarm, ali i igracima.
ultima_palabra

#854 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Jedina dobra stvar je što ćemo odmah vidjeti da li je sposoban da vodi ovaj tim. Ako ih ne može motivisati nakon ovakvog poniženja, onda definitivno nije.
bhcrow

#855 Re: Real Madrid C.F.

Post by bhcrow »

Španski mediji
Pellegrini ima dvije utakmice za spašavanje posla
Loše rezultate u posljednje vrijeme nogometaši madridskog Reala ''začinili'' su sramotnim porazom u gostima kod trećeligaša Alcorcona 4-0 u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja.
Foto: AP
Klub koji je minulog ljeta krenuo u stvaranje ''Dream Teama'', te potrošio oko 250 miliona eura na pojačanja, ostvario je samo jednu pobjedu u zadnjih pet utakmica, a ponižavajući poraz u utorak upalio je zvono za uzbunu na Santiago Brenabeuu.

AS i Sport pišu da će čileanski trener Manuel Pellegrini, koji je stigao prošlog ljeta na klupu ''kraljevskog kluba'' iz Villarreala, ostati bez posla u Realu ukoliko izgubi sljedećeg vikenda u prvenstvu protiv Getafea, ili protiv Milana sljedeće sedmice u Ligi prvaka. Sport je otišao korak dalje i dodao kako je predsjednik Florentino Perez već zatražio sportskog direktora Jorgea Valdana da preuzme vođenje tima!

Bivši argentinski repretentativac, 54-godišnji Valdano, 1995. godine je s Realom osvojio naslov prvaka kao trener, ali posljednje iskustvo u vođenju momčadi imao je s Valencijom još u sezoni 1996/97. Perez je, navodno, nezadovoljan s dostupnim trenerima ukoliko Pellegrini dobije otkaz, te smatra da bi u tom slučaju Valdano bio najbolji izbor.

Valdano, pak, u izjavi za Marcu nije nagovijestio takav epilog. Ponudio je tek ispriku navijačima Reala za bruku u Alcorconu...

- Molio bih navijače da nam oproste za ovo poniženje. Iz ovakvog poraza moramo naučiti lekciju, uvjeren sam i da hoćemo. Naša ekipa je sastavljena od jako dobrih profesionalaca koji su ponosni igrači, ali imali smo stvarno lošu večer.

Valdano je, navodno, u poluvremenu utakmice protiv Alcorcona, ušao u svlačionicu momčadi, što je dodatno pojačalo špekulacije o nesigurnoj budućnosti Pellegrinija na klupi. Međutim, Valdano tvrdi suprotno:

- Moramo svi zajedno prevladati ovu situaciju, uključujući i trenera!
Charuga
Globalni moderator

#856 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

To da u Engleskoj gore nabrojani timovi igraju kup utakmice sa rezervnim igracima stoji i niko to ne osporava ali oni obicno i osvoje taj kup sa tim igracima a Arsenal je ocit primjer.
A to da je Real bio u kombinovanom sastavu ne znam sta bih ti rekao.

Dudek; Arbeloa - Metzelder - Albiol - Drenthe; Diarra - Guti; Granero - Van der Vaart; Raúl - Benzema.

Dudek je jedini koji ne ulazi u igru. Van der Vaart ulazi pocesto a Granero svaku utakmicu. I ti nama sad pricas neke price o rezervnom sastavu i juniorima i poredis sa engleskim timovima. Mojne ziv bio. Koga je to Pelegrini isprobavao od ovih gore igraca? Sa ovim gore timom Real je jednoj ekipi iz trece lige trebao sloziti 4 a ne primiti 4. Realno! Nema isprike, ono sinoc je bila bruka samo takva ..
Tomahawk11
Globalni moderator

#857 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Plavih_11 wrote:
To da u Engleskoj gore nabrojani timovi igraju kup utakmice sa rezervnim igracima stoji i niko to ne osporava ali oni obicno i osvoje taj kup sa tim igracima a Arsenal je ocit primjer.
A to da je Real bio u kombinovanom sastavu ne znam sta bih ti rekao.

Dudek; Arbeloa - Metzelder - Albiol - Drenthe; Diarra - Guti; Granero - Van der Vaart; Raúl - Benzema.

Dudek je jedini koji ne ulazi u igru. Van der Vaart ulazi pocesto a Granero svaku utakmicu. I ti nama sad pricas neke price o rezervnom sastavu i juniorima i poredis sa engleskim timovima. Mojne ziv bio. Koga je to Pelegrini isprobavao od ovih gore igraca? Sa ovim gore timom Real je jednoj ekipi iz trece lige trebao sloziti 4 a ne primiti 4. Realno! Nema isprike, ono sinoc je bila bruka samo takva ..
Slazem se, bruka jeste, mozda nisam odabrao prave rijeci, ali moras priznati da su nacionalni kupovi postali manje vazna takmicenja.
slucajan

#858 Re: Real Madrid C.F.

Post by slucajan »

Ako su im ovi cirkusanti uvalili 4 gola (interesantno, sva 4 iz skoro istih akcija) realno je očekivati da im za 4 kola Barsa uvali 44 gola :mrgreen:

Iako bi mene i pola od toga zadovoljilo :mrgreen:
ultima_palabra

#859 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

slucajan wrote:Ako su im ovi cirkusanti uvalili 4 gola (interesantno, sva 4 iz skoro istih akcija) realno je očekivati da im za 4 kola Barsa uvali 44 gola :mrgreen:

Ti ko da si upao u KAZAN sa rakijom :lol:
Charuga
Globalni moderator

#860 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Segunda B

:mrgreen: :mrgreen:
Eweleen

#861 Re: Real Madrid C.F.

Post by Eweleen »

Moj Reufe, djeca nam se smiju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#862 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

slucajan wrote:Ako su im ovi cirkusanti uvalili 4 gola (interesantno, sva 4 iz skoro istih akcija) realno je očekivati da im za 4 kola Barsa uvali 44 gola :mrgreen:

Bi, da si ti realan... Zurich - Real 2-5, Milan - Zurich 0-1, Real - Milan 2-3, sta je ovdje logicno ili realno?!
Bi li ti bilo realno: Alcorcon 4 - 0 Real Madrid, Barcelona - Real 0-4. To bi znacilo, po tvojoj logici, da je Alcoron bolji od Barce. :-)
Vidim ja da si ti ovdje slucajno :D
Charuga
Globalni moderator

#863 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Tomahawk11 wrote:

Bi, da si ti realan... Zurich - Real 2-5, Milan - Zurich 0-1, Real - Milan 2-3, sta je ovdje logicno ili realno?!
Bi li ti bilo realno: Alcorcon 4 - 0 Real Madrid, Barcelona - Real 0-4. To bi znacilo, po tvojoj logici, da je Alcoron bolji od Barce. :-)
Sve si ti ovo lijepo rekao ali gdje nadje ovo 0:4 .. Davno je to bilo kad je Real davao 4 na Nou Campu a nije primio ni jedan ... 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#864 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

To je samo konstatacija na ''realno'' ocekivanje, evo ja realno ne ocekujem da ce biti tako, Real ce na Nou Camp-u primiti bar jedan, da se sada sastanu, vjerovatno bi se znao pobjednik, ali ima jos do derbija, tako da 8-)
slucajan

#865 Re: Real Madrid C.F.

Post by slucajan »

Tomahawk11 wrote:

Malo sam se našalio, nemoj me odmah tući :mrgreen:

Fudbal/nogomet je uglavnom nepredvidiv, iznenađenja se često dešavaju (poput pobjede Reala nad Zurichom ili Zuricha nad Milanom) i realno gledajući u fudbalu/nogometu je sve moguće, zato ga toliko i volimo.

Naravno, sve je moguće, osim ovog boldiranog :mrgreen:
fatality

#866 Re: Real Madrid C.F.

Post by fatality »

4 komada je previse , pa cak i za Real :D
bhcrow

#867 Re: Real Madrid C.F.

Post by bhcrow »

Nakon sraza Reala
Raul: Ima i dobra vijest - gore ne možemo!
Kapiten madridskog Reala Raul Gonzalez uklopio se u sliku svog kluba u kojem je nakon sramotnog poraza od trećeligaša Alcorcona 4-0 u prvom dvoboju šesnaestine finala Kupa kralja dominirala samo jedna misao, izvinjenje navijačima.
- Prije svega, moramo se izviniti, jer ova ekipa i historija ovog kluba ne zaslužuju ovakav imidž. Ipak, uprkos svemu, još uvijek nismo ispali iz Kupa kralja. Pozitivno je da lošiji od ovoga ne možemo biti. Poniženi smo, ali imamo svoj ponos. Ako postoji klub koji se može vratiti nakon ovoga, onda je to Real Madrid - poručio je Raul.

Alcorcon je klub iz trećeg razreda španskog nogometa, iz istoimenog grada smještenog 13 kilometara jugozapadno od Madrida. Raula i saigrače u subotu čeka još jedan okršaj protiv sastava iz madridskog predgrađa, dvoboj 9. kola Primere na domaćem terenu protiv Getafea.

- Real je i ranije u prošlosti imao jako loših utakmica i velikih povrataka. Uzvratna utakmica protiv Alcorcona bit će veliki test za nas, ali prije nje nas čeka još jedan u prvenstvu, protiv Getafea. Čestitam Alcorconu na pobjedi, ali još nismo ispali, ostaje nam uzvratna utakmica - ponudio je na kraju optimizam kapiten Reala.
Tomahawk11
Globalni moderator

#868 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

@ slucajan, nikad ne reci nikad... za ovo boldirano :D
kory

#869 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

neznam tacno koliko (mrsko mi trazit po netu)ali ja mislim da real nije osvajo ovaj kup oko 17-18 god,znaci i kad su bili najjaci kad su osvajalai i ligu prvaka i prvenstvo i to bili ubjedljivi njih ovaj kup nije interesovo.ja priznam ovo jest velika bruka i sramota ali nevjerujem da je real igro i 20% mogucnosti ko ce znat sta je tu bilo neke varke sta ja znam pa mozda i kladionice,uglavnom nadamo se da ce biti bolje....
Charuga
Globalni moderator

#870 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

kory wrote:neznam tacno koliko (mrsko mi trazit po netu)ali ja mislim da real nije osvajo ovaj kup oko 17-18 god,znaci i kad su bili najjaci kad su osvajalai i ligu prvaka i prvenstvo i to bili ubjedljivi njih ovaj kup nije interesovo.ja priznam ovo jest velika bruka i sramota ali nevjerujem da je real igro i 20% mogucnosti ko ce znat sta je tu bilo neke varke sta ja znam pa mozda i kladionice,uglavnom nadamo se da ce biti bolje....
Posljednji put 1993. godine.
kory

#871 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

Plavih_11 wrote:
kory wrote:neznam tacno koliko (mrsko mi trazit po netu)ali ja mislim da real nije osvajo ovaj kup oko 17-18 god,znaci i kad su bili najjaci kad su osvajalai i ligu prvaka i prvenstvo i to bili ubjedljivi njih ovaj kup nije interesovo.ja priznam ovo jest velika bruka i sramota ali nevjerujem da je real igro i 20% mogucnosti ko ce znat sta je tu bilo neke varke sta ja znam pa mozda i kladionice,uglavnom nadamo se da ce biti bolje....
Posljednji put 1993. godine.

pa dobro eto bio sam blizu ;))
awekenings

#872 Re: Real Madrid C.F.

Post by awekenings »

bogami gledao sam utakmicu, real igrao sa 120 % mogucnosti, imali su dosta sansi, nisu imali srece, zasluzeno izgubili ... skoro pa sva standardna imena igrala ... pepe, raul, guti, van der vart, diarra, granero, drenthe ... jedino koliko sam vidio casiljas nije branio .. bogami na perezu se vidjelo da nije bash zadovoljan .. :D :D
kory

#873 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

awekenings wrote:
bogami gledao sam utakmicu, real igrao sa 120 % mogucnosti, imali su dosta sansi, nisu imali srece, zasluzeno izgubili ... skoro pa sva standardna imena igrala ... pepe, raul, guti, van der vart, diarra, granero, drenthe ... jedino koliko sam vidio casiljas nije branio .. bogami na perezu se vidjelo da nije bash zadovoljan .. :D :D
ma gdje ce bit zadovoljan ko ce ga znat sta je to bilo....vidicemo sad protiv getafea sta je i kako je
kory

#874 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

eh eto hvala bogu pobijedi real getafea sad treba vidjet protiv milana njihovu pravu snagu jesul u krizi ili ne
ultima_palabra

#875 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Postao/la ultima_palabra dana 25/10/2009 21:41

Ko još uvijek misli da sudije u Primeri šilje za Madrid, neka pogleda snimak sinoćnje utakmice i one "ofsajde"

Evo nastavak, Albiol neopravdano isključen protiv Getafea.
Post Reply