Sta znaci?arzuhal wrote:![]()
Astrologija =)
- Soul_Sista
#851 Re: Astrologija =)
- pirmin
#852 Re: Astrologija =)
Vrijeme onih koji misle da su najbolji u krevetuSoul_Sista wrote:Sta znaci?arzuhal wrote:![]()
-
barby02
#853 Re: Astrologija =)
Ja ne mogu da kazem ni jeste ni nije ali znam da bi natalna otvorila "karte" . . Postoji li mogucnost da dodjemo do natala grada Sarajeva ? Mozda je to lakse s obzirom na Tursku vladavinu, na Austrougarsku,na I sv. rat, na kraljevinu Ju, na NDH, socijalizam- Tita, zadnji rat,Dejton i sada opste rasulo. Dakle politickih komponenti ima ko u bajci a astrosimbolika je beskrajna(Milekic) i toliko dobro su nam poznati (bar u SA), ostatci gradjevina u kojima je bila smjestena ta politika. . Narod, visevjerstvo, vise nacija, navike, obicaju, slaganja. . onda geografski polozaj, prirodna bogatstva, Stari most- veliki simbol, kulinarstvo. . . skolstvo, sudstvo, izbjeglistvo, pomoc stanih zemalja, "precjednik precjednikovog precjednika", aktiviranje neprijatelja zemlje (12. kuca)pirmin wrote:
Ja sam nekako ubijedjen da su tu elementi bika najdominantniji.
Sve je na ahh-jano, nema srkleta, tromo, tvrdoglavo, pasvno, sklono "meraklisanju" (kad se ima)...zadnjih 10-20 godina pod uticajem teskog kvadrata od strane Neptuna tako da je sve trulo, drzava pred raspadom, ne zna se ko gdje udara, idealno tlo za muljatore raznih boja.
4. kuca narod, ili Mjesec u nekoj kuci, "komsiluk"- 3. kuca itd. . . 5. kuca-vjerovatno derneci i aksamluci,kao hobi ovog naroda odnosno zabava. . ne znam. . . dakle odgovor na pitanje, gdje nas je nebo postavilo? !
Oni koji su posmatrali BiH iz perspektive zadnjih 20 godina, samo su sturo rekli o nama a kada bi se uradila rektifikacija, krenulo bi se od bogumila pa Kraljevstva na Bobovcu ( zahvalno ime za tumacenje), ili jos od ranije. . Sarajevska Čaršija, prvi simbol Sarajeva , turisticka atrakcija i dan-danas. . .
Eto to su moja razmisljanja. Znaci Suncev znak i podznak BiH ili dijela Bih, jer Hercegovinu mnogi astroloski odvajaju a nije ni cudo, prvo zbog klime i geografskog polozaja pa i uticaja iz istorije. . Kako je Hrvatska Djevica a Dalmacija Strijelac ?! Eto tako. . . znaci moze i tako. . .Bila bih najsretnija da neki strani profesionalac uradi tu kartu jer kod nas je 3 istorije, 3 biologije, 3 prava i 3 kazne. . . . .
Da li iko ima prijedlog, ko bi to mogao i da vidimo da angazujemo tu osobu ili tim. .. .Mislim da nam je sada ta karta potrebnija od licnih analiza !
- arzuhal
#854 Re: Astrologija =)
Te sitne zlobnosti neće izmijeniti činjenicepirmin wrote:Vrijeme onih koji misle da su najbolji u krevetuSoul_Sista wrote:Sta znaci?arzuhal wrote:![]()
![]()
- terra_incognita
#855 Re: Astrologija =)
Soul_Sista wrote:ehehe, ovaj Saturn me glave mogao kostati prosle sedmice...znas ono kad te neko lupa po glavi, eh tako je mene..navodno je izasaopirmin wrote:Pa dobro zvijezdoljubci, gdje zapelo?
Hoce li vise onaj Saturn napustiti djeve da i mi ribice malo dahnemo dusom?
cuvaj ga se tek u separaciju, jaci je nego egzaktan
-
barby02
#856 Re: Astrologija =)
barby02 wrote: Ja ne mogu da kazem ni jeste ni nije ali znam da bi natalna otvorila "karte" . . Postoji li mogucnost da dodjemo do natala grada Sarajeva ? Mozda je to lakse s obzirom na Tursku vladavinu, na Austrougarsku,na I sv. rat, na kraljevinu Ju, na NDH, socijalizam- Tita, zadnji rat,Dejton i sada opste rasulo. Dakle politickih komponenti ima ko u bajci a astrosimbolika je beskrajna(Milekic)
Eto to su moja razmisljanja. Znaci Suncev znak i podznak BiH ili dijela Bih, jer Hercegovinu mnogi astroloski odvajaju a nije ni cudo, prvo zbog klime i geografskog polozaja pa i uticaja iz istorije. . Kako je Hrvatska Djevica a Dalmacija Strijelac ?! Eto tako. . . znaci moze i tako. . .Bila bih najsretnija da neki strani profesionalac uradi tu kartu jer kod nas je 3 istorije, 3 biologije, 3 prava i 3 kazne. . . . .
Da li iko ima prijedlog, ko bi to mogao i da vidimo da angazujemo tu osobu ili tim. .. .Mislim da nam je sada ta karta potrebnija od licnih analiza !
.. Hajmo
-
barby02
#857 Re: Astrologija =)
Dodajem, koga zanima fudbal, zna se kada su klubovi osnovani - datum je zapisan negdje. . zna se kada je ova reprezentacija potpisala. . e toooo su karte koje u sklopu sa tranzitima mogu predvidjeti i pobjede i gubitke i taktiku. . pa ne vjeruje Ćiro dzaba u astrologiju. . . 
- terra_incognita
#858 Re: Astrologija =)
Imsiragic je na jednom predavanju rekao da je Boasna skorpija.
Nije dao neko objasnjenje ali Mars kao vladar mi malo i lici na prkosnu.
I Pluton, kao moderni vladar.
Tesko Bik, sav taj sevdah i chill out je nekako u drugom planu.
Tesko Bik, sav taj sevdah i chill out je nekako u drugom planu.
- Daphna
#859 Re: Astrologija =)
Teta terra
mogu i ja poslati svoju natalnu kartu?
- jedna tamo
#860 Re: Astrologija =)
jeli iko gledao na svet plus one astrologe?
kako ljudi pričaju to je nevjerovatno....
kao npr pita neko kada ću se udati? onda oni krenu opis: za dvije godine upoznaćeš muža, bit će krupniji , baviće se nekim poslom, upoznaćeš ga na nekoj proslavi... i sl. a ljudi zovu ko ludi....
a ima čak da netraže datum već spominju neki horar...kaže čim se uključiš u program horar će nam reći sve o tebi ti samo postavi pitanje
kao npr pita neko kada ću se udati? onda oni krenu opis: za dvije godine upoznaćeš muža, bit će krupniji , baviće se nekim poslom, upoznaćeš ga na nekoj proslavi... i sl. a ljudi zovu ko ludi....
a ima čak da netraže datum već spominju neki horar...kaže čim se uključiš u program horar će nam reći sve o tebi ti samo postavi pitanje
-
sandra01
#861 Re: Astrologija =)
Uh ja tek sad vidjela da postoji ova tema
Mora li se natalna karta postaviti ovako javno?
-
elSaik
#862 Re: Astrologija =)
Zašto su na ovoj temi aktivne samo žene?
PS Irma - starija si tačno 24 sata i 10 minuta. Čestitamo!
PS Irma - starija si tačno 24 sata i 10 minuta. Čestitamo!
- terra_incognita
#863 Re: Astrologija =)
jao to je vec spustanje astrologije na vasarsko gatanjejedna tamo wrote:jeli iko gledao na svet plus one astrologe?
natal su mogucnosti, prepreke a do nas je hocemo li ih iskoristiti (mogucnosti) i savladati (prepreke)
- terra_incognita
#864 Re: Astrologija =)
pa ne stavljas sliku u bikijusandra01 wrote:Uh ja tek sad vidjela da postoji ova tema![]()
imas mogucnost na http://www.astro.com da napravis bez imena kartu, mozes i datum izrezati ako kontas da ce te neko prepoznati
a ako te kroz aspekte prepozna, ja ga/je u kamen uklesem, namah
- Daphna
- terra_incognita
#866 Re: Astrologija =)
de prvo ti virni u rodni list, vrijeme je najbitnije zbog ascedenta i samim tim i ostalih kuca
velika guzva kod tebe u znaku strijelca, haj vidi u koliko sati, pa da vidimo koja je to kuca
EDIT:cuj teta terra

velika guzva kod tebe u znaku strijelca, haj vidi u koliko sati, pa da vidimo koja je to kuca
EDIT:cuj teta terra
- Daphna
- pirmin
#868 Re: Astrologija =)
Ima i ovdje (astro) logike.terra_incognita wrote:Imsiragic je na jednom predavanju rekao da je Boasna skorpija.
Pluton je razvalio sve da bi stvorio prilike za nesto novo.
Mafija(Pluton) se u BiH osjeca odlicno kao i crna magija(opet Pluton) - svako selo ima nekog hodzu, popa, Aziru
Ako se, dakle, radi o skorpionskom uticaju onda bi u prirodnu IV kucu padao Neptun pod 90° koji se i te kako pobrinuo za nejasne okolnosti koje vladaju drzavom.
-
barby02
#869 Re: Astrologija =)
Evo vas citam (uletila u pravi cas )
I meni se cini da bi mogli da budemo Skorpijska zemlja a u biti to Sunce ne bi bilo mnogo vazno, s obzirom na ASC. drzave, sto ne mora znaciti da je Skorpija. E sada, ako nas drugi vide kao Bika, znaci ili prva kuca ,kako se predstavljamo, pa im pjevamo sevdah ili 7. kuca - oni koji vide sa druge strane (u tom slucaju jeste ASC. Skorpija), imamo pocetak. Mjesec simbolizuje narod u drzavi. Kakav je nas narod? Gdje smjestiti Mjesec, u koji znak, u koju kucu? Skorpija simbolizuje i islamsi narod, znaci i to se podudara. . Ipak , po meni taj mjesec mora biti u kardinalnom znaku a ne nacionalno obojen, znaci eliminisem 9. kucu. Mozda je u 4. u Jarcu . Tvrdoglavo je volimo i vezani smo za domovinu, gdje god da smo. . a imamo i planine kao odmaralista. . . . Jeste da je Jarac treci znak od Skorpije ali IC moze biti postavljen, recimo na kraju znaka.. Izvin`te sto lupam ali ko ne lupa, ne dobija 
- terra_incognita
#870 Re: Astrologija =)
i franz ferdinad i atentat su mi nekako plutonovski (masa naroda, okupljanja i istovremene opasnosti)pirmin wrote:Ima i ovdje (astro) logike.terra_incognita wrote:Imsiragic je na jednom predavanju rekao da je Boasna skorpija.
I Pluton, kao moderni vladar.![]()
Pluton je razvalio sve da bi stvorio prilike za nesto novo.
Mafija(Pluton) se u BiH osjeca odlicno kao i crna magija(opet Pluton) - svako selo ima nekog hodzu, popa, Azirukoji se bave paranormalnim stvarima.
Ako se, dakle, radi o skorpionskom uticaju onda bi u prirodnu IV kucu padao Neptun pod 90° koji se i te kako pobrinuo za nejasne okolnosti koje vladaju drzavom.
a vala i mars kao tradi-vladar: pa prvi smo na barikadama, bez potrosene misli na to da li "zlatne kasike" zaista postoje i da li je "za rat potrebno dvoje"
- terra_incognita
#871 Re: Astrologija =)
haj prvo da nadodjemo na to koji datum uzima imsiragic pa cemo lako zavitriti u efemeridebarby02 wrote:Evo vas citam (uletila u pravi cas )I meni se cini da bi mogli da budemo Skorpijska zemlja a u biti to Sunce ne bi bilo mnogo vazno, s obzirom na ASC. drzave, sto ne mora znaciti da je Skorpija. E sada, ako nas drugi vide kao Bika, znaci ili prva kuca ,kako se predstavljamo, pa im pjevamo sevdah ili 7. kuca - oni koji vide sa druge strane (u tom slucaju jeste ASC. Skorpija), imamo pocetak. Mjesec simbolizuje narod u drzavi. Kakav je nas narod? Gdje smjestiti Mjesec, u koji znak, u koju kucu? Skorpija simbolizuje i islamsi narod, znaci i to se podudara. . Ipak , po meni taj mjesec mora biti u kardinalnom znaku a ne nacionalno obojen, znaci eliminisem 9. kucu. Mozda je u 4. u Jarcu . Tvrdoglavo je volimo i vezani smo za domovinu, gdje god da smo. . a imamo i planine kao odmaralista. . . . Jeste da je Jarac treci znak od Skorpije ali IC moze biti postavljen, recimo na kraju znaka.. Izvin`te sto lupam ali ko ne lupa, ne dobija
od kulina bana i nasijeh dana ?
avnojska nije, bila bi strijelac ali mozda dejstonsku (21.11.1995)
po dejstonskoj SO, MO i ME su u skorpiji i jos SO 0 PL (dispo svih nabrojanih)
a jos ako je predsjednik SO i jos u konjunkciji sa PL, sve to lijepo objasnjava kriminogenu vladajucu strukturu, pocev sa dugogodisnjim robijasem (neka mi ne zamjere navijaci celika
SA u ribama, bas lijepo zakulisano jos 90 MA
Last edited by terra_incognita on 17/11/2009 22:43, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#872 Re: Astrologija =)
Nikada me ovo nije posebno zanimalo,jer se nisam pronalazila u nekim "ustaljenim" karakteristikama svog znaka.....
Al da vidim,sad me zaintrigiraste s ovim kartama ,pa sta ima kod mene ?

Al da vidim,sad me zaintrigiraste s ovim kartama ,pa sta ima kod mene ?

- respo
#873 Re: Astrologija =)
ima li kakva karta za mene
potrebna mi je recimo detaljna karta bih i vase pozicije da vas mogu naci za brzi odlazak na kafu
potrebna mi je recimo detaljna karta bih i vase pozicije da vas mogu naci za brzi odlazak na kafu
-
Tirkiz
#874 Re: Astrologija =)
evo i moja
respo hajmo zajedno izvesti dapnu na kafu, evo i ja je barim preko pp, izgleda da mi ide dobro.
- terra_incognita
#875 Re: Astrologija =)
pa se plisajteRade Koncar wrote:
respo hajmo zajedno izvesti dapnu na kafu, evo i ja je barim preko pp, izgleda da mi ide dobro.