AS Roma
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
#851 Re: A.S.R.1927
Uzmi ili ostavi
POSLJEDNJA PONUDA ROME ZA DE ROSSIJA
Italijanski prvoligaš, Roma, poslao je posljednju ponudu Danieleu De Rossiju, da produži ugovor sa klubom, prenosi Sky Sport 24.
Vezni fudbaler Rimljana i Italijanske reprezentacije, ugovor sa Vučicom ima do kraja sezone, a do sada klub i De Rossi nisu uspjeli pronaći zajednički jezik oko produženja ugovora, što bi možda moglo značiti da će De Rossi, koji je smatran za legitimnog nasljednika Francesca Tottija, napustiti klub.
Sportski direktor Rome, Franco Baldini, navodno je imao sastanak sa De Rossijevim agentom jučer i ponudio je petogodišnji ugovor vrijedan šest miliona eura po sezoni.
Nedavno su se pojavile špekulacije da bi se u cijelu priču mogao umješati i Manchester City sa bogatom ponudom, ali se ipak očekuje da De Rossi produži ugovor sa Vučicom, za koju je debitovao još 2001. godine i odigrao preko 350 utakmica.
POSLJEDNJA PONUDA ROME ZA DE ROSSIJA
Italijanski prvoligaš, Roma, poslao je posljednju ponudu Danieleu De Rossiju, da produži ugovor sa klubom, prenosi Sky Sport 24.
Vezni fudbaler Rimljana i Italijanske reprezentacije, ugovor sa Vučicom ima do kraja sezone, a do sada klub i De Rossi nisu uspjeli pronaći zajednički jezik oko produženja ugovora, što bi možda moglo značiti da će De Rossi, koji je smatran za legitimnog nasljednika Francesca Tottija, napustiti klub.
Sportski direktor Rome, Franco Baldini, navodno je imao sastanak sa De Rossijevim agentom jučer i ponudio je petogodišnji ugovor vrijedan šest miliona eura po sezoni.
Nedavno su se pojavile špekulacije da bi se u cijelu priču mogao umješati i Manchester City sa bogatom ponudom, ali se ipak očekuje da De Rossi produži ugovor sa Vučicom, za koju je debitovao još 2001. godine i odigrao preko 350 utakmica.
- 2407
#852 Re: A.S.R.1927
Ne ostaje mu se izgleda.
Pametan lik niti ce osvojiti sta vise s Romom niti ce ikada biti blizu legendarnog statusa kao Totti.
Bolje i da bude oznacen kao placenik a da se okiti jos kojim trofejom.
Pametan lik niti ce osvojiti sta vise s Romom niti ce ikada biti blizu legendarnog statusa kao Totti.
- Romanista 101%
#853 Re: A.S.R.1927
ne mogu zamisliti Romu bez njega...previse je on vazan igrac da bi otisao tek tako, najveci je problem njegov menadzer koji se "zaljubio" u Man.City.
- 2407
#854 Re: A.S.R.1927
Ma znam da je on velika legenda ali ga mozda glad za trofejima, a i samo saznanje da kolika god bude legenda nece opet biti ni blizu Tottija, moze pokrenuti da trazi neki drugi klub.
Ja bih ga rado volio vidjeti u redovima Juventusa, malo je igraca na svijetu koji igraju kao DDR
Ja bih ga rado volio vidjeti u redovima Juventusa, malo je igraca na svijetu koji igraju kao DDR
- Zavatoni
#855 Re: A.S.R.1927
Pjanić je najbolji u Romi danas. Lopte dijeli sa lakoćom.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#856 Re: A.S.R.1927
"Izvinite na kašnjenju"
Koji Bog!
Koji Bog!
- Romanista 101%
#857 Re: A.S.R.1927
Admir_1984 wrote:"Izvinite na kašnjenju"
Koji Bog!
-
sumirprimus
#858 Re: A.S.R.1927
cist penal za romu,ne svira sudija,,,,
svugdje isto
svugdje isto
- Acheron
#859 Re: A.S.R.1927
Gdje je Osvaldo?
Chievo je nezgodna ekipa, bice to vazna pobjeda Rome.
- alica.k
#860 Re: A.S.R.1927
osvaldo je povrijedjen.Acheron wrote:Gdje je Osvaldo?
- Zavatoni
#861 Re: A.S.R.1927
I to čini mi se da Osvalda 8 sedmica neće biti...pošto je i Boriello otišao, Roma zaista nema rješenje na poziciji 'teškog špica'...
Rješenje je možda Amauri koji se nudi, a koji u Juventusu skoro nikako ni ne igra. Pošto Roma hoće i Quagliarellu, a Juventus Pizzara, možda ovdje dođe do nekog većeg trade-a.
Večeras se vidjelo da Romi nedostaje napadač, jer Bojanova efikasnost je katastrofalna. A da ne govorimo koliko je klinac škrt. Pjaniću ne dade loptu u gol šansi.
Lako je Pjaniću ne dodati loptu...što to ne proba sa Osvaldom...
Što se tiče današnje utakmice...bodovi se pišu.
Pjanić je igrao dobro i mislim da je nezamjenjiv u Enriqueovoj koncepciji Rome.
Kup u srijedu. Fiorentina je na redu.
Rješenje je možda Amauri koji se nudi, a koji u Juventusu skoro nikako ni ne igra. Pošto Roma hoće i Quagliarellu, a Juventus Pizzara, možda ovdje dođe do nekog većeg trade-a.
Večeras se vidjelo da Romi nedostaje napadač, jer Bojanova efikasnost je katastrofalna. A da ne govorimo koliko je klinac škrt. Pjaniću ne dade loptu u gol šansi.
Lako je Pjaniću ne dodati loptu...što to ne proba sa Osvaldom...
Što se tiče današnje utakmice...bodovi se pišu.
Pjanić je igrao dobro i mislim da je nezamjenjiv u Enriqueovoj koncepciji Rome.
Kup u srijedu. Fiorentina je na redu.
- Romanista 101%
#862 Re: A.S.R.1927
ne moj Amaurija molim te, taj nije gola dao ima dvije godine za njega je plafon klub Parma ili mozda da se vrati opet u Palermo gdje je pruzao najbolje partije,
Krkic je svoju sebicnost vec odavno potvrdio, ima napadaca pa su sebicni ali zato zabijaju iz tih situacija a ovaj niti umije da postigne gol niti zeli nekome loptu da uputi,
najvaznije je De Rossi da produzi ugovor a za ostala pojacanja Sabatini je zaduzen
Krkic je svoju sebicnost vec odavno potvrdio, ima napadaca pa su sebicni ali zato zabijaju iz tih situacija a ovaj niti umije da postigne gol niti zeli nekome loptu da uputi,
najvaznije je De Rossi da produzi ugovor a za ostala pojacanja Sabatini je zaduzen
- Zavatoni
#863 Re: A.S.R.1927
Amauri je u prošloj sezoni dao 7 golova u Parmi u 11 utakmica (igrao samo proljeće). Ove godine nije nikako ni igrao. Mislim da on nije loša opcija za rezervnog špica.Romanista 101% wrote:ne moj Amaurija molim te, taj nije gola dao ima dvije godine za njega je plafon klub Parma ili mozda da se vrati opet u Palermo gdje je pruzao najbolje partije,
Isto mislim i za Quagliarellu koji je dobar špic, ali nije prvi izbor u Juventusu. Njegova efikasnost u Udineseu i Napoliju, pa i u Juventusu prošle godine je bila solidna.
Romi treba rezervni špic, a obojica navedenih su po meni dovoljno dobri da to budu u Romi.
- Phosphorus
#864 Re: A.S.R.1927
Fiorentina izbačena iz kupa, 3:0!
Sljedeća tekma protiv Juventusa...
Dobro drugo poluvrijeme, iako su smarali pred kraj i kod 3 gola trebao je dodati Tottiju...
http://videa.hu/videok/sport/roma-v-fio ... LYrOcH0csB
Sljedeća tekma protiv Juventusa...
Dobro drugo poluvrijeme, iako su smarali pred kraj i kod 3 gola trebao je dodati Tottiju...
http://videa.hu/videok/sport/roma-v-fio ... LYrOcH0csB
- Manic Psycho
#865 Re: A.S.R.1927
gleda li neko utakmicu, zasto je doslo do prekida 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#866 Re: A.S.R.1927
vaterpolo se igrao u drugom polManic Psycho wrote:gleda li neko utakmicu, zasto je doslo do prekida
- Manic Psycho
#867 Re: A.S.R.1927
aha, otisli znaci da uzmu kupace gacice i kapice 
- bingov buraz
#868 Re: A.S.R.1927
Potop u pravom smislu rijeci
- Romanista 101%
#869 Re: A.S.R.1927
Totti postao rekorder Serije A
Kapiten Rome Frančesko Totti postao je novi rekorder italijanske Serije A sa 211 prvenstvenih golova postignutih u dresu jednog kluba.
Totti je u prvih osam minuta na večerašnjoj utakmici protiv Čezene postigao dva gola i tako došao do novog rekorda.
Prethodni rekord sa 210 golova postavio je Šveđanin Gunar Nordal koji je od 1949. do 1956. godine igrao za Milan.
Totti je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Romi, za koju je debitovao u sezoni 1992/1993.
Kapiten Rome Frančesko Totti postao je novi rekorder italijanske Serije A sa 211 prvenstvenih golova postignutih u dresu jednog kluba.
Totti je u prvih osam minuta na večerašnjoj utakmici protiv Čezene postigao dva gola i tako došao do novog rekorda.
Prethodni rekord sa 210 golova postavio je Šveđanin Gunar Nordal koji je od 1949. do 1956. godine igrao za Milan.
Totti je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Romi, za koju je debitovao u sezoni 1992/1993.
- just principe
#871 Re: A.S.R.1927
Jos da nije imao toliko povreda u karijeri taj ucinak bi bio daleko bolji, no ko zna mozda u suprotnom ne bi bio u Romi, znam da je odbijao ponude ali nikad se ne zna sta bi bilo da nije bilo povreda
- BHF_Manijak
#872 Re: A.S.R.1927
Uvijek sam enormno cijenio ovakve igrace koji jedan svoj zivotni vijek posvete jednom klubu, kakve ljudine! Terry, Lampard, Gerrard, Del Piero, Totti, Maldini itd itd...
Lijepo je vidjeti da u ovom danasnjem kapitalistickom fudbalu ima jos ljudi koji su u klubu iz ljubavi i da su vjernim istom! 
- studeni76
#874 Re: A.S.R.1927
Lampard nije počeo karijeru u Chelsea već je originalno iz West Hama, ako se nevaramBHF_Manijak wrote:Uvijek sam enormno cijenio ovakve igrace koji jedan svoj zivotni vijek posvete jednom klubu, kakve ljudine! Terry, Lampard, Gerrard, Del Piero, Totti, Maldini itd itd...![]()
![]()
Lijepo je vidjeti da u ovom danasnjem kapitalistickom fudbalu ima jos ljudi koji su u klubu iz ljubavi i da su vjernim istom!
Al za ove ostalo je lijepo vidjet da su ostali vjerni i kad je bilo najteže.npr Del Piero
- BHF_Manijak
#875 Re: A.S.R.1927
Znam da nije, ali je vjeren Lamps ostao godinama!