OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
johnnykola

Post by johnnykola »

suncica24 wrote:Sedmicni bilans (ili ti na cijoj smo strani)?

Da li se ovo moralo dogoditi?

Sinoć je u Sarajevu pretučen novinar NTV Hayat Veldin Čustović, autor emisije slučajevi-X, koja prati borbu policije protiv kriminala na sarajevskim ulicama..

Vijesti u 7 NTV Hayat 27.2.2008.

Tražimo odgovor zašto? Tražimo odgovorne i odgovornost.

Dana 25.02.2008.godine u 12,05 sati, službenici policije I PU lišili su slobode Š.N., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje). Isti je navedenog dana, oko 11,45 sati, u ulici Hiseta, općina Centar Sarajevo, fizički napao mldb. M.E. iz Sarajeva nanijevši mu povrede. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici »Prim. dr. Abdulah Nakaš«, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.N. je predat u Odsjek za zadržavane lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Bilten MUP Kantona Sarajevo 27.2.2008.

Dana 26.02.2008.godine oko 23,45 sati u haustoru zgrade, u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad Š.A. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su od iste otuđila tašnu sa mobilnim telefonom i novcem, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Bilten MUP Kantona Sarajevo 27.2.2008.

Dana 25.02.2008.godine u 19,00 sati, službenici policije I PU lišili su slobode H.S., rođen 1935.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). Isti je u ulici Sedrenik, općina Stari Grad Sarajevo, iz lovačke puške ispalio dva metka u pravcu lica H.H. iz Sarajeva. Izvršenim pregledom kod H.S. je pronađena i oduzeta lovačka puška marke »CZ«, cal. 12 mm, 10 komada patrona za istu i 4 komada metaka za automatsku pušku cal. 7,62 mm, za koju ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Bilten MUP Kantona Sarajevo 26.2.2008.

Ukinut pritvor dilerima

Vijeće sarajevskog kantonalnog suda je, po prijedlogu odbrane ukinulo pritvor braći Ensaru i Elsadatu Zijadiću, osumnjičenima za dilanje droge, potvrdio na je njihov advokat Izet Baždarević.

Braća su uhapšena sredinom januara u akciji pripadnika Odjela za borbu protiv narkomanije MUP KS zbog sumnje da su sa tuzlacima Alenom S. i Selverom S. preprodavali drogu. Policija je prilikom pretresa vozila i kuće koje kriste Zijadići pronašla 55 grama kokaina, dva pištolja sa municijom, falsifikovanu dokumentaciju, mobitele i novac...

Oslobođenje 24.2.2008.

jucer tri sata frendove nagovarah da dodju. iznosio
primjere ovakvih slucajeva. jaran sve nesto
kontrira: sta ce to promiijeniti, kriva je adresa,
treba udarati na federalno ministarstvo pravde

i ostali fol arumenti. ponovim mu jos
jednom milijun slucajeva kao ovi
gore i priupitam ga: da ti mozda ne letis do svog
faksa? ako da, postpisujem sve sto si reko.

sjebo se k'o foka.
accent

Post by accent »

maki_celo wrote:
-LIBERO- wrote:A da stvarno izvrsimo malu modifikaciju setnje????

Recimo da skrenemo kod Ali Pasine dzamije,lijevo na raskrsnici....pa lagano prema skenderiji,ujedno i sa te strane "institucija" grada i kantona??

Jer stvarno neznam sto idemo do parlamenta BiH kada se ni ne priblizimo samoj zgradi nego isti momenat okrenemo natrag????

:D
nebi bilo lose i da malo sjedemo na toj raskrsnici (nekih 5-10 minuta) kao znak upozorenja.da pokazemo da smo spremni i na to ukoliko se ne poduzme nista po pitanju nasih zahtjeva

davno sam ja to rekao.
treba radikalnije metode jer sve dok mi mirno setamo to ovima bez obraza i trunke savjesti nista ne zanci.
njihova parola je nek budale hodaju i ne prave belaje i sve ce biti super.
sjetite se satorskog naselja (sad da ne ulazimo u pricu da li su bili placeni ili ne, navodim ih kao primjer mirnog protestovanja) koliko je bilo na m.dvoru i niko nista.
hocu da kazem bez nekih radiklanih metoda (pod voim ne mislim na rusilacke pohode) nista necemo postici, jer svi znamo da oni razumiju samo i samo jezik sile
Vingo

Post by Vingo »

vjesticanametli wrote:ta knjiga roditelj i djete je bezze i ne mogu da shvatim da nisu nasli bolju i kompetentniju literaturu za poturanje roditeljima i djeci. AAAAAAAAAAAAAAA
vladoooooo ks trebal vam spisak literature malo novije :D
Evo, halal od mene - samo za onog sto prima 7000 mjesecno:
-Jasper Juul & Thomas Gordon

(Pa poturite Taji pod nos, mozda ko i hairuje) :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Samo malo da se vratim na jučer i ono saopštenje..

Kontakturao sam udruženje Logoraša na broj tel 033 232 925
Ljudi rekli da nemaju veza sa istim i da nisu bili na sastanku

Kontaktirao sam kantonalno udruženje boraca NOB-a i antifašiste na broj tel 033 522 124
Ljudi rekli da nemaju veze sa saopštenjem niti su bili na bilo kakvom sastanku....

Lopovska hobotnica na vlasti je pokazala svoje pravo lice.. kao da je uzimala časove od istaknutih režima Svijeta....

Živili...
Zox

Post by Zox »

Ovo ogradjivanje udruzenja koja su bila navedena moramo nekako ispublicirati.
Asana

Post by Asana »

Da li je ono "saopstenje" koje je jucer objavljneo na internetu prenio neki drugi medij u svojim emisijama ili danasnjem izdanju? Ja ne vidjeh nista.

Cini se da su shvatili da ce ih skupo kostati ta prasina u oci ...
vedderedi

Post by vedderedi »

I ja sam da malo sjednemo na Skenderiji, ali najduze 10 minuta, posto imamo i starijih ljudi medju nama.

:bih:

Nego sta je sa Tajom, kao da mu je neko rekao da suti i ne oglasava se vise?!?
Ima li neko pristup Sluzbenom listu da vidimo Zakon o Vladi i Skupstini KS, da skontamo kako ide procedura za smjenu premijera, pa da im nalozimo sta im je raditi? Naravno, na stranici kantona se ti zakoni ne mogu pronaci. Bas me cudi. :roll:
Last edited by vedderedi on 28/02/2008 10:16, edited 1 time in total.
Pearl

Post by Pearl »

Asana wrote:Da li je ono "saopstenje" koje je jucer objavljneo na internetu prenio neki drugi medij u svojim emisijama ili danasnjem izdanju? Ja ne vidjeh nista.

Cini se da su shvatili da ce ih skupo kostati ta prasina u oci ...
ako je bilo samo na internetu, onda je bilo s namjerom da nas zastrasi, da mislimo da protesti nemaju podrsku od grupa koje su najugrozenije i najvise se bune protiv vlasti...

sad bi trebalo odgovoriti optuzbom za klevetu i prenosenje netacnih informacija..
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

Suncice ovaj bilans je odlicna stvar, treba to vodit I OBJAVLJIVAT stalno.

Salzem se sa zox-om, mada postiranje ovdje je neka vrsta publiciranja.

Neka 'zbirka cinjenica' je definitivno potrebna.

starijim ljudima djelit jastucice da sjednu :)

a mozemo nosit i neki kauc.
Last edited by Martian_Kyo on 28/02/2008 10:13, edited 1 time in total.
vedderedi

Post by vedderedi »

Sto se tice rute, mislim da bi bilo dobro da se prije samog pocetka setnje neko obrati gradjanima ispred katedrale i kaze kuda ce se ici. Prosle subote je dosta ljudi otislo prije pocetka setnje, a i ja sam nisam bio siguran da li se seta ili se razilazi.

Na Skenderiju po pobjedu! :bih:
neoxxx

Post by neoxxx »

A jesu li rekli hoce li se pismeno ograditi od saopstenja? Jer ako ih neko potpisuje ispod necega o cemu nemaju pojma i proziva, pa valjda bi trebali oni to sami demantirati! Ne mozemo mi to u nihovo ime...
uvjek dobar gost

neoxxx wrote:A jesu li rekli hoce li se pismeno ograditi od saopstenja? Jer ako ih neko potpisuje ispod necega o cemu nemaju pojma i proziva, pa valjda bi trebali oni to sami demantirati! Ne mozemo mi to u nihovo ime...
Navodno imaju sastanak danas na kojem će odlučiti... mislim da bi ih trebali građani zvati, posebno članovi pomenutih udruženja da se informišu stoje li oni zaista iza onog gnusnog saopštenja....
mala-i

Post by mala-i »

saopšetnje je objavljeno i u avazu i u oslobođenju. kao plaćeno.
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

Sad mi pade na pamet, a do to sjedenje prozovemo

Zasjedanje građana sarajeva.

Zasjedanje građana sarajeva će se desiti u subotu 1 mart kod skenderije i traje će 10 minuta?
policy

Post by policy »

Ljudi, trebalo bi u sustrasnjim novinama, posebno Avazu, objaviti poziv gradjanima da dodju na demonstracije u subotu 01.03. Mislim da to zadovoljstvo kosta oko 1000 KM ili tako nesto. Pa se mozemo skuckati. U svakom slucaju bi trebalo objaviti nesto u medijima. Mozda bi ovim organizacijama-klijentima trebalo nesto odgovoriti. Nesto u stilu - Razumijemo vas, Suosjecamo se sa vama. Znamo ko vas finansira, Zato je bolje da sutite i dalje primate pare. Pustite nas da budemo slobodno gradjani koje niko ne moze potkupiti da bi sutili...
uvjek dobar gost

mala-i wrote:saopšetnje je objavljeno i u avazu i u oslobođenju. kao plaćeno.
Jel danas?
anakadabra

Post by anakadabra »

Pearl wrote:sad bi trebalo odgovoriti optuzbom za klevetu i prenosenje netacnih informacija..
Treba se uhvatiti ovoga itekako i raskrinkati sve ali baš sve što se raskrinkati da!
alica.k

Post by alica.k »

ljudi nemojte danas slat saopstenje za medije, opet ce sutra objavit i nista do toga. sutra saljite, da u subotu ujutro objave poziv :S
neoxxx

Post by neoxxx »

Ja nisam bas zato da uplatimo Avazu 1000 KM za nesto sto ce se svakako objaviti na TV-u i drugim medijima sigurno. Iz vise razloga...
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

subota ujutro je vec kasno, ljudi se vec tada dogovre da i idu na barice da hodaju.

A placeni oglas, pa tesko je javnosti ukazati je to grupa ljudi sakupila i iz svoga džepa dala. Biće odmah 'ko (vas) je platio?'.
anakadabra

Post by anakadabra »

alica.k wrote:ljudi nemojte danas slat saopstenje za medije, opet ce sutra objavit i nista do toga. sutra saljite, da u subotu ujutro objave poziv :S
Kojom logikom majke ti???
alica.k

Post by alica.k »

anakadabra wrote:
alica.k wrote:ljudi nemojte danas slat saopstenje za medije, opet ce sutra objavit i nista do toga. sutra saljite, da u subotu ujutro objave poziv :S
logikom sto ej pretprosle sedmice to bilo udarno, a prosle je bilo zatisenje. ako objave u petak do subote ce to vec biti stara vijest
anakadabra

Post by anakadabra »

alica.k wrote:
anakadabra wrote:
logikom sto ej pretprosle sedmice to bilo udarno, a prosle je bilo zatisenje. ako objave u petak do subote ce to vec biti stara vijest
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Niđe veze!!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:roll: opet sam skeptičan ali dolazim u subotu

a dje su borci?
nezaposleni?
penzioneri?

:x
alica.k

Post by alica.k »

anakadabra wrote:
alica.k wrote:
anakadabra wrote: Kojom logikom majke ti???
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Niđe veze!!!!
ok
Locked