BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phillie

#851 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by phillie »

Eto dogovorena je prijateljska utakmica protiv Gane 3. marta valjda... Zar je problem dati Seferovicu pola sata u takvoj utakmici? Mogao je Nurkovic i razni Nurkovici igrati u prijateljskim iako se ZNA za njih da NIKAD NECE BITI MATERIJAL za reprezentaciju (konkretno golman Nurkovic je to i pokazao), dok se za Seferovica bar razmislja da bi mogao biti. Al opet to su neke druge stvari, neki drugi deal-ovi.
Kao sto neko rece, omladinska baza u BiH je siromasna, prije svega tzv "strucnjacima"koji rade u klubovima, menadzerima koji kruze oko klubova i iole talentovanijoj djeci pune glave raznim ciframa, imenima klubova i slicno, pa i "dobronamjernim" susjedima/komsijama, kojima nasa U-21 dodje kao neki supermarket, pa oni proberu ima li sta da valja, da bi njima pasalo, a nama ostanu prazne fioke ili neki fush materijal, pa tako da bar u dogledno vrijeme ne treba se uzdati u omladinske pogone. Ne kazem da ne treba poboljsati rad medju djecom, ali ocekivati neke extra igrace, do toga jos nece doci...

Poziv u reprezentaciju mladih igraca /ne govorim sad samo o Seferovicu/, ne bi trebalo dovoditi u pitanje, prije svega sto nam je rad u klubovima takav kakav je, sto zasad iole kvalitetniji igraci su oni koji vuku nase korjene a koje treniraju strani strucnjaci kod kojih nema "ti si mi amidzic-ti ces igrati, ti si mi dao 100KM-ti ces igrati, ti si kokuz, al znas sa loptom sve-imas mjesto na tribini". Naravno da se ti igraci nece zvati da debituju u utakmicama protiv Francuske, protiv Rumunije, utakmicama baraza i slicnim "odlucujucim" utakmicama. Zato sluze prijateljske utakmice, i po meni je svako propustanje FIFA-inih termina za odigravanje je cista glupost i nesposobnost.
callmethebreeeze

#852 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by callmethebreeeze »

A1fa wrote:
HarnagaHarnaga wrote:
respo wrote:koja je sljedeca prijateljska bih? cini mi se mijajlovic pomenu svedsku al nema veze

seferovica odmah pozvati i da ima pravo nastupa za bih

da ne bude kao sa ibrahimovicem
covjek se nudi da samo jednu odigra u A timu a ne nasi strucnjaci ga hoce u U19 ili U21 nevazno

i sada ga gledamo po barceloni klincima palcima a tada bio u malmeu
Dokaz!!!!!!!!!! Link!!!!!!!
Kako ljudi mogu svjesno lagati, nikada mi nece biti jasno. Ima deset Zlatanovih izjava u kojima kaze da NIKADA NIJE BILO SANSE DA IGRA ZA BIH i nemoguce je da za to ne znaju ovi sto stalno jedno te isto podmecu. Napale atmosferu, prvo ko fol savez a kad se Zlatana tu ubaci to djeluje tako uvjerljivo...pa onda predju na selektora koji bezbeli cuva ledja savezu. I sve tako u krug. Nista ne predlazu, da im kazes da idu da razbijaju noseve onima u savezu po cjenu robije, da im kazes da uzmu puske da se Bosna uredi kako prilici... sve bi to prhnulo ko jato preplasenih jarebica. PIH, ne mogu samo za Ushljanovica (Beograd)da kazem da je bolji od bilo koga na svijetu, ali ovi drugi su sto puta bolji od vas. Idite bojkotujte, idite u pustinju gdje nema ni TV ni radio prijenos...idite do vraga, pustite normalne ljude da prate svoju reprezentaciju, pustite Safeta Papeta da pokusa nesto...Nedo Bog kiksa, kako bi ga rastrgnuli ovi lesinari...Verbalno naravno jer za nista drugi niste ni sposobni. PIH.
Hajd ti daj link za ovo....;)

To je u sustini sada skoro nebitno, sta se zeli time dokazati nakon 10 godina?? Da smo ga mogli imati-jesmo, ds li bi se on na kraju ipak odlucio za Svedsku i pored nasih vrbovanja-ne znamo jer nije se ozbiljno nista pokusalo... to je ono jedino sto je jasno i nedvosmisleno.
ja ne znam za deset, ali mozda pet. zadnji put u velikom intervju u listu aftonbladet. gdje jasno i glasno, na konkretno pitanje, rekao da bosna nikada nije bila opcija. naravno, ja sad taj intervju en mogu naci...
buzzer

#853 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by buzzer »

callmethebreeeze wrote:
A1fa wrote: Hajd ti daj link za ovo....;)

To je u sustini sada skoro nebitno, sta se zeli time dokazati nakon 10 godina?? Da smo ga mogli imati-jesmo, ds li bi se on na kraju ipak odlucio za Svedsku i pored nasih vrbovanja-ne znamo jer nije se ozbiljno nista pokusalo... to je ono jedino sto je jasno i nedvosmisleno.
ja ne znam za deset, ali mozda pet. zadnji put u velikom intervju u listu aftonbladet. gdje jasno i glasno, na konkretno pitanje, rekao da bosna nikada nije bila opcija. naravno, ja sad taj intervju en mogu naci...
culi smo i radio inteview sa begovicem u kojem vrlo jasno kaze i don't want to switch, kad ono...
ne iskljucujem da je izjavio da bih nije bila opcija, mozda mu je bilo ofirno pricati.
mene je sramota cutati o nasem savezu, a kamoli strancu o tome pricati.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#854 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by A1fa »

callmethebreeeze wrote:ja ne znam za deset, ali mozda pet. zadnji put u velikom intervju u listu aftonbladet. gdje jasno i glasno, na konkretno pitanje, rekao da bosna nikada nije bila opcija. naravno, ja sad taj intervju en mogu naci...

A ja se sjecam interviju u Danima i ubrzo nakon toga u Avazu, negdje 2003 godine gdje je izjavio da ima Svedski pasos ali da je u srcu balkanac, odnosno Bosanac :-) i uz to je rekao da ga sad Svedjani ne bi pustili, ali kad bi mogao birati da bi sigurno odabrao BIH :roll:
Ne znam sto vam je to cudno, mali se gore druzio sa nasima, prvi klub mu je bio (pazi sad) FC Balkan, ko to misli da tu nije bilo sanse da se on pridobije za nas, uz malo lobiranja i truda?? Ma dajte, sta je trebao reci tim svedskim novinama?? Eto ja sam htio da igram za BIH ali tamo sve neki nesposobnjakovici koji su jos htjeli na meni da zarade i onda sam eto odabrao Svedsku jer mi ni ovdje nije lose :roll: Jest Ibra salabajzer, ali nije toliko papak da javno kaze takvo nesto. Ako nista, u slucaju Begovic smo vidjeli koliko se kalkulise sa tim izjavama.
callmethebreeeze

#855 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by callmethebreeeze »

ne znam vise nista, cirkus je i prica o zlatanu kao i sve ovo. ja koliko znam on jedva, skoro nikako ne govori nas jezik, i u tim intervjuima sto sam ja citao je samo pricao o svedskoj. ako me sjecanje ne vara cini mi se da je cak i negirao kontakts s bosnom. naravno, postoji sansa da mu se ne isplati reci "jeste, zvali me, pa me poslali da igram s b-ekipom". cirkus, kako god.
HarnagaHarnaga

#856 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by HarnagaHarnaga »

callmethebreeeze wrote:ne znam vise nista, cirkus je i prica o zlatanu kao i sve ovo. ja koliko znam on jedva, skoro nikako ne govori nas jezik, i u tim intervjuima sto sam ja citao je samo pricao o svedskoj. ako me sjecanje ne vara cini mi se da je cak i negirao kontakts s bosnom. naravno, postoji sansa da mu se ne isplati reci "jeste, zvali me, pa me poslali da igram s b-ekipom". cirkus, kako god.
Linkove (ne mogu se zakleti da ih je bilo bas 10) sam ostavio, sigurno se moze naci negdje na forumu, nemam vremena sada. Vise puta je izjavio da je Bosna zemlja njegovog oca, a ne njegova, da je u Bosni bio samo jednom i to po pricanju drugih jer je bio mali...Na pitanje da li je postojala mogucnost da ikada zaigra za Bih ILI HRVATSKU odgovorio je da nije bilo ni promil sansi, NITI JE IKADA BILO NEKIH RAZGOVORA U TOM PRAVCU. Covjek kaze da mu je Svedska domovina, i ne treba ga kriviti...tamo rodjen, odrastao, "skolovao se", udvarao...ma nema nista sa Bosnom. Ima negdje intervju od par minuta sa utakmice Vojvodina - Inter u Novom Sadu, kada je dosao na oprostaj Sinise Mihajlovica...pa bolje Blaz Sliskovic prica engleski nego on bosanski. Savezu treba jebati mater, ovdje otvoriti temu samo za to, ama nikako provlaciti razne budalastinje kroz sve teme, sve u stilu "bice kao i sa Zlatanom". Pa neka bude, ako mali ne voli Bosnu, ako hoce da igra za Svajcarsku, nece se ni sada odazvati, otkuda znate da ga Susic vec nije pozao. Ako hoce da igra, neka postane profesionalac, nek odigra par utakmica i eto. Za sada u U21 i tacka.
Djokej

#857 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Djokej »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100226092

Eh ovog momka bi trebalo zvati.. Eldin Hadžić, dečko koji obećava.. :thumbup:
jeza u ledja

#858 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

Hmm, zanimljivo.

Inace Hercules je trenutno vodeci tim druge lige im.
Djokej

#859 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Djokej »

Neki strani portali su objavili da je Real zainteresovan za Hadžića.. Nadam se da će sutra zaigrati za Hercules :bih:
http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=55279
bijelo_dugme

#860 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bijelo_dugme »

Evo novi uspjeh Branimira Tulica, kakav Luksemburg... :dance:

Igral Bilbija?
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#861 Re:

Post by A1fa »

Neon_Knight wrote:Kucukovic je ranije govorio da zeli igrati za nas! nije jos napunio 22 godine tako da ima jos jako malo vremena da se odluci uzeti nase drzavljanstvo ili ce biti zauvijek izgubljen za nas.
Jah, htio ko i Medunjanin :D Da je sad sta usicarit kad u najgore ekipe od svih liga petice sjedi na klupi i to kod naseg trenera, ali dok Medo zabija golove za rubrike ,,pogodak kola'' i to kao vezni igrac, Kucukovica ni na mapi nema, ali ako se ustali u prvoj postavi, sto da ne ;) Za njega se bar ne moramo sikirati da ce ga Nijemci pozvati u Elf :)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/04/2015 14:54, edited 1 time in total.
anlayan12

#863 Re: Re:

Post by anlayan12 »

A1fa wrote:
Neon_Knight wrote:Kucukovic je ranije govorio da zeli igrati za nas! nije jos napunio 22 godine tako da ima jos jako malo vremena da se odluci uzeti nase drzavljanstvo ili ce biti zauvijek izgubljen za nas.
Jah, htio ko i Medunjanin :D Da je sad sta usicarit kad u najgore ekipe od svih liga petice sjedi na klupi i to kod naseg trenera, ali dok Medo zabija golove za rubrike ,,pogodak kola'' i to kao vezni igrac, Kucukovica ni na mapi nema, ali ako se ustali u prvoj postavi, sto da ne ;) Za njega se bar ne moramo sikirati da ce ga Nijemci pozvati u Elf :)
A za Medunjanina smo se morali bojati da će ga uzeti Holandija :D
jeza u ledja

#864 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

dzemmo wrote:
bijelo_dugme wrote:Evo novi uspjeh Branimira Tulica, kakav Luksemburg... :dance:

Igral Bilbija?
na sportsportTACKAba pise da je igrao
Jeste, igrao je.

Evo i spiska igraca:

Ibrahim Sehic (Zeljeznicar)
Ognjen Vranjes (Napredak Krusevac)
Boris Savic (Rad)
Toni Sunjic (Zrinjski)
Gordan Bunoza (Karlovac)
Nenad Kiso (Cukaricki)
Adin Dzafic (Velez)
Ivan Sesar (Luka Koper)
Nemanja Bilbija (Vojvodina)
Goran Galesic (HIT Gorica)
Muhamed Subasic (Olimpik)

Klupa:
Marko Susac (Borac)
Adnan Zahirovic (Celik)
Nebojsa Pejic (BSK Borca)
Miroslav Stevanovic (Borac)
Josip Coric (Liberec)
Muhamed Mujic (Olimpik)
Emil Miljkovic (Nafta Lendava)

Obratite paznju na razliku izmedju multi-kulti mlade repke u odnosu na nase seniore. :lol:

Sudija Vadims Direktorenko (Latvija). :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#865 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

Evo i spisak svih igraca koji su pozivani do sad za U21 EP kvalifikacije:

GOLMANI
----------------------------------
Ibrahim Sehic (Zeljeznicar) 21
Marko Susac (Borac) 21
Dino Hamzic (Sarajevo) 22

ODBRANA
Muhamed Subasic (Olimpik) 21
Boris Savic (Rad) 22
Gordan Bunoza (Karlovac) 22
Toni Sunjic (Zrinjski) 21
Ognjen Vranjes (Napredak) 20
Nedeljko Malic (Mattersburg) 21
Matijas Pejic (Brno) 21

SREDINA
Ivan Sesar (Luka Koper) 21
Nenad Kiso (Cukaricki) 20
Adnan Zahirovic (Celik) 19
Nebojsa Pejic (BSK Borca) 22
Miroslav Stevanovic (Borac) 19
Mateo Susic (Zrinjski) 19
Anes Haurdic (Jablonec) 20
Josip Coric (Liberec) 21
Goran Galesic (HIT Gorica) 20
Marin Anicic (Zrinjski) 20
Almir Bekic (Sloboda) 20
Dejan Drakul (Tatran Presov) 22
Eldar Hasanovic (Zilina) 20
Zoran Milutinovic (Slavia Prag) 22
Muhamed Mujic (Olimpik) 19
Dusko Sakan (Borac) 20
Ognjen Todorovic (Slavija) 20

NAPAD
Adin Dzafic (Velez) 20
Nemanja Bilbija (Vojvodina) 19
Emil Miljkovic (Nafta Lendava) 21
Jure Glavina (Siroki Brijeg) 22
Mirko Zaja (Mosor) 22
Ermin Zec (Sibenik) 21
bijelo_dugme

#866 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bijelo_dugme »

jeza u ledja wrote: Obratite paznju na razliku izmedju multi-kulti mlade repke u odnosu na nase seniore. :lol:

Sudija Vadims Direktorenko (Latvija). :lol: :lol: :lol:
Evo i zasto:
Mediji u Srbiji žele da u budućnosti igrate za reprezentaciju koju sa klupe vodi Radomir Antić. Vaš komentar?

- Za sada o tome nema ništa. I dalje ću igrati za Bosnu. - Bilbija
Dnevni Havaz
jeza u ledja

#867 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

Tacno tako.

No vidjecemo.

Da li se iko moze sjetiti nekog igraca koji igra sada za drugu zemlju, a igrao je u nasoj mladoj repki?

Znam da ih ima. :D :roll:
ponovofriendly

#868 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ponovofriendly »

Ims li igdje taj lijevi bek?

Sta ovi ljevaci rade?
imposible

#869 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by imposible »

ponovofriendly wrote:Ims li igdje taj lijevi bek?

Sta ovi ljevaci rade?

Evo lijevog beka,četvrti u svijetu do 21 godine,igra za Švedsku reprezentaciju! :-)

http://svenskfotboll.se/landslag/u21-he ... file=18522

Sudic, Jasmin
Rođen: 1990/11/24

Pozicija: Lijevi bek

Klub: Malmo FF

Prvi klub: Heleneholm SK

Mjesto rođenja: Bosanski Novi, BiH

Visina: 188 cm

Težina: 80 kg

Najbolja igra koju ste vidjeli?
FK Sarajevo, NK Malmö, 2008 in Division 6. :-)

I plus voli Sarajevo! :D :D
klixober

#870 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Prema transfermarkt-u Sudic vrijedi 1,4 mil €,znaci ubjedljivo najskuplji nas igrac do 21 godine(ne racunam Pjanica).Dode mi da zadavim Branimira Tulica :x

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
jeza u ledja

#871 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

imal dze kakav interviju sa tim sudicem vizavi njegovog igranja zanaske?
klixober

#872 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

jeza u ledja wrote:imal dze kakav interviju sa tim sudicem vizavi njegovog igranja zanaske?
Ma ima milion njegovih izjava da bi jedva docekao poziv da igra az BiH,bukvalno se nudio savezu.Nema nikakve dileme da Sudic zeli igrati za nas i mislim da mu bh mediji uopste ne trebaju eksplicitno postavljati to pitanje jer bi moglo da mu to nasteti rejting u svedskoj u-21 reprezentaciji,a za njegov razvoj i za nas je bitno da dok ne igra za BiH,barek skuplja iskustvo sa svedskom u-21.
Treba mu samo uputiti poziv za reprezentaciju i to je to,on ce se odazvati sigurno.Ali ko da mu uputi poziv...Tulicu ne pada na pamet da uradi ista sto bi osnailo mladu reprezentaciju.Ja se nadam da ce Pape pozvati Sudica da ga testira barem na pripremama i u prijateljskoj,nista nece izgubiti.
bijelo_dugme

#873 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bijelo_dugme »

jeza u ledja wrote:imal dze kakav interviju sa tim sudicem vizavi njegovog igranja zanaske?
Evo naso sam ga na facebooku, momak je clan:

"I love Bosnia & Herzegovina"
"Vedad Ibisevic"
"Miralem Pjanic"
"Sejad Salihovic"

:dance:
Topla voda

#874 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Topla voda »

bijelo_dugme wrote:
Evo naso sam ga na facebooku, momak je clan:

"I love Bosnia & Herzegovina"
"Vedad Ibisevic"
"Miralem Pjanic"
"Sejad Salihovic"

:dance:
:D

malo je rec da bi igro za nas :)
Djokej

#875 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Djokej »

Eh sad cemo mi malo o tom Sudiću pricati, pa ce neki novinar doci na forum, pa ce napravit interviju sa njim, pa ce ga Pape kontaktirati i eto, dečko je naš :D
Post Reply