PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#851 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

Respo vec uletio, i objasnio. :mrgreen: :thumbup:
kenan77

#852 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by kenan77 »

aha
hvala vam
direstraits0078

#853 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by direstraits0078 »

konektovan wrote:
direstraits0078 wrote:
supercali wrote:ljudi nisu svjesni da nekad odrzavanje original dijelovima u ovlastenim servisima je jeftinije nego kad kupujes "na trafici" i popravljas kod komsije muje u avliji
Vidis, ovaj gore filter je originalni filter koji proizvodi ista firma koja proizvodi originalne filtere za npr. Renault. I u slobodnoj prodaji se moze naci za citavih 4.5 €. Naravno, nije na njemu napisano Eurorepar, jer u slobodnoj prodaji proizvodjac filtera zaradjuje pare samo sebi, a ne i PSA. Isto to vazi i za sve ostale dijelove. Naravno, razlika nije neka sto se tice filtera ulja, ali kad krenes 3 KM na filteru ulja, 5 KM na filteru zraka, 10 KM na filteru polena, 20-50 KM na filteru goriva, i jos ako to sve znas sam da zamijenis, ustedis 2 radna sata po 30 KM... Ili nadjes postenog majstora koji zavrtanje i odvrtanje vijaka nece pokusati predstaviti kao nuklearnu fiziku, e onda mozes proci daleko jeftinije, a ako ti je bas stalo da odrzavas bolje, onda mozes servis praviti dvaput cesce nego sto je proizvodjac propisao. :D

Naravno, onaj ko radi u ovlastenom servisu mora da zna da cijena koju placa je i cijena prostora, reklame, sekretarica u uskim suknjicama, rodjaka zaposlenog na radnom mjestu mehanicara, a koji je inace pomalo zaostao... pa otuda i malo veca cifra. Ali, ko voli nek' izvoli. Ja vise volim sam da radim sve ili da odem kod kakve bitange slicne meni, koja nece pucati suplju o OE vs. OEM i sl.

Sta ja onda placam 70 KM???? :mrgreen: Fakat, zadnji put, filter nafte, mislim da je purflux u pitanju kostao je okruglo 70 KM. Dajre, more li se porediti ovaj flux sa ovim euroreparom? :mrgreen:
Koji filter? Kataloški broj?
konektovan

#854 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

direstraits0078 wrote:
konektovan wrote:
direstraits0078 wrote:
Vidis, ovaj gore filter je originalni filter koji proizvodi ista firma koja proizvodi originalne filtere za npr. Renault. I u slobodnoj prodaji se moze naci za citavih 4.5 €. Naravno, nije na njemu napisano Eurorepar, jer u slobodnoj prodaji proizvodjac filtera zaradjuje pare samo sebi, a ne i PSA. Isto to vazi i za sve ostale dijelove. Naravno, razlika nije neka sto se tice filtera ulja, ali kad krenes 3 KM na filteru ulja, 5 KM na filteru zraka, 10 KM na filteru polena, 20-50 KM na filteru goriva, i jos ako to sve znas sam da zamijenis, ustedis 2 radna sata po 30 KM... Ili nadjes postenog majstora koji zavrtanje i odvrtanje vijaka nece pokusati predstaviti kao nuklearnu fiziku, e onda mozes proci daleko jeftinije, a ako ti je bas stalo da odrzavas bolje, onda mozes servis praviti dvaput cesce nego sto je proizvodjac propisao. :D

Naravno, onaj ko radi u ovlastenom servisu mora da zna da cijena koju placa je i cijena prostora, reklame, sekretarica u uskim suknjicama, rodjaka zaposlenog na radnom mjestu mehanicara, a koji je inace pomalo zaostao... pa otuda i malo veca cifra. Ali, ko voli nek' izvoli. Ja vise volim sam da radim sve ili da odem kod kakve bitange slicne meni, koja nece pucati suplju o OE vs. OEM i sl.

Sta ja onda placam 70 KM???? :mrgreen: Fakat, zadnji put, filter nafte, mislim da je purflux u pitanju kostao je okruglo 70 KM. Dajre, more li se porediti ovaj flux sa ovim euroreparom? :mrgreen:
Koji filter? Kataloški broj?
E puno i ti pitas. :mrgreen: 1.6 Hdi 66 KW je u pitanju, kataloski broj ne znadem. :mrgreen:
direstraits0078

#855 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Oko 20 €. :-D
konektovan

#856 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

direstraits0078 wrote:Oko 20 €. :-D
More l' se to gdje zbaviti????? :mrgreen:
direstraits0078

#857 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

konektovan wrote:
Misliš, na trafiKi? :D Pročitati kataloški broj proizvoda, potražiti cijenu. :wink:
konektovan

#858 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

direstraits0078 wrote:
konektovan wrote:
Misliš, na trafiKi? :D Pročitati kataloški broj proizvoda, potražiti cijenu. :wink:
Na trafiki, obavezno. :mrgreen:
konektovan

#859 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

Pavic iz Tuzle, prodaje eurorepar rezervne dijelove za 50% jeftinije.
nj0be

#860 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by nj0be »

Kada ne radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje , mora li obavezno biti do kljuca? Ako da, gdje onda da radim i koja je cijena otrpilike, imam kodove i to?
konektovan

#861 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

nj0be wrote:Kada ne radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje , mora li obavezno biti do kljuca? Ako da, gdje onda da radim i koja je cijena otrpilike, imam kodove i to?

Za pocetak provjeris bateriju/e. ;-)
nj0be

#862 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by nj0be »

konektovan wrote:
nj0be wrote:Kada ne radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje , mora li obavezno biti do kljuca? Ako da, gdje onda da radim i koja je cijena otrpilike, imam kodove i to?

Kod ovih sto mjenjaju za sve (satove npr) ili ?
konektovan

#863 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

nj0be wrote:
konektovan wrote:

Kod ovih sto mjenjaju za sve (satove npr) ili ?
Kod urara, i ja sam tamo zamijenio. :wink:
Kataklinger

#864 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Kataklinger »

Još jedan od ispada od strane Peugeot servisa Blok. Naručio originalne GUMENE patosnice za svoje auto, zavlačili me 3 sedmice, bila je otprilike priča dođi za dan dva, bit će 100%. Prvi put sam otišao džaba, drugi put zvao da pitam i rekli da bi trebalo da ima na stanju, opet otišao džaba. Treći put bio u prolazu, opet nema, kao kasni pošiljka. Na kraju naručili pogrešne (tj. za auto kod kogjeg je volan na desnoj strani). U zamjenu nudili takođe originalne neke ali su kombinacija gume i plastike (realno više plastike) i naravno odbijem. Neću tepsiju pod nogama jbt :/
Niko se od dotičnih nije ni potrudio da objasni u čemu je problem i otkud odjednom na tržištu ove plastične....

Usput da pohvalim gospodu iz Verano Motors BL, barem onog s kojim sam stupio u kontakt. Čovjek mi fino napravio predračun i skenirao. Poslao slike patosnica te fino objasnio da su od sad u prodaji samo te "plastične" a da se ove isključivo gumene nekad naručivale posebno set za naprijed/nazad te da ih više nema u ponudi.

Ako ih već nema u ponudi, ja se samo pitam odakle Bloku isključivo gumene ali za auto s volanom na desnoj strani vozila?
Ned071

#865 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ned071 »

Crkla baterija, crko neki lem ili crklo daljinsko... Od to troje je nesto
konektovan

#866 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

Kataklinger wrote:Još jedan od ispada od strane Peugeot servisa Blok. Naručio originalne GUMENE patosnice za svoje auto, zavlačili me 3 sedmice, bila je otprilike priča dođi za dan dva, bit će 100%. Prvi put sam otišao džaba, drugi put zvao da pitam i rekli da bi trebalo da ima na stanju, opet otišao džaba. Treći put bio u prolazu, opet nema, kao kasni pošiljka. Na kraju naručili pogrešne (tj. za auto kod kogjeg je volan na desnoj strani). U zamjenu nudili takođe originalne neke ali su kombinacija gume i plastike (realno više plastike) i naravno odbijem. Neću tepsiju pod nogama jbt :/
Niko se od dotičnih nije ni potrudio da objasni u čemu je problem i otkud odjednom na tržištu ove plastične....

Usput da pohvalim gospodu iz Verano Motors BL, barem onog s kojim sam stupio u kontakt. Čovjek mi fino napravio predračun i skenirao. Poslao slike patosnica te fino objasnio da su od sad u prodaji samo te "plastične" a da se ove isključivo gumene nekad naručivale posebno set za naprijed/nazad te da ih više nema u ponudi.

Ako ih već nema u ponudi, ja se samo pitam odakle Bloku isključivo gumene ali za auto s volanom na desnoj strani vozila?

Imas dosta prodavnica koje prodaju tipske gumene patosnice, zasto tamo ne potrazis, nego se peglas sa ovlastenim?
Optimist

#867 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Optimist »

Potrazi u Majagume te patosnoce, imaju dosta njih na stanju za sirok spektar modela.
Kataklinger

#868 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Kataklinger »

Optimist wrote:Potrazi u Majagume te patosnoce, imaju dosta njih na stanju za sirok spektar modela.
Kad sam uzeo auto, kupio sam prvi put u Majagume "original" patosnice za moj auto (kako oni kažu) po nevjerovatnoj cijeni od 39KM. Nakon 3 mjeseca dvije patosnice krisnule, zato i mijenjam. Cijene svih patosnica su im tu negdje izmedju 30-40 KM. Ko' i oni "original" parfemi na PiK-u, sve po 35 KM :/
Ovlašteni inače ne bi trebao biti pegla, nazoveš, naručiš i obzirom da je jebeni ovlašteni imaš povjerenje i očekuješ da će bit sve regularno, ali kod ovih u Bloku je to tabu tema + što skoro niko nije ljubazan prema klijenteli.
konektovan

#869 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

Ja sam 2010 godine kupio gumene u abc-u na ciglanama za 60 KM, i uvijek su mi u autu, samo sto je moja (vozaceva) strana malo popustila, istrosila se guma na mjestu gdje naslanjam petu, kad pedalam papucicu gasa. :mrgreen: Made in Slovenia su moje, i ja sam istim prezadovoljan, a koliko sam vidio u Maja gume, gotovo identican kvalitet gume je u pitanju i kod njihovih patosnica.
Vidal89

#870 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Vidal89 »

Ljudi nesto mi nije jasno nikako

Pezo 307 1.6 Hdi 110KS 2006

5 godina je kod mene kupljen iz Germany, boca u koju se sipa aditiv za fap filter bila jednom napukla curilo, zakrpio al je ostalo tecnosti bilo oko pola. Sad je navodno prazna vec duze vrijeme. Za ovih 5 god sam presao vise od 100 000

Brine me to da je toliko izdrzalo, cesto se voza po gradu, 5 god nista dolio nisam niti je bila puna kad sam uzeo.

Auto i dalje vuce solidno 170, mala potrosnja itd u dilemi sam da li moj uopste ima taj fap filter ili ga je neko gore u njemackoj uklonio softverski. Mehanicar kaze da je tu.
Haris033

#871 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Haris033 »

konektovan wrote:Ja sam 2010 godine kupio gumene u abc-u na ciglanama za 60 KM, i uvijek su mi u autu, samo sto je moja (vozaceva) strana malo popustila, istrosila se guma na mjestu gdje naslanjam petu, kad pedalam papucicu gasa. :mrgreen: Made in Slovenia su moje, i ja sam istim prezadovoljan, a koliko sam vidio u Maja gume, gotovo identican kvalitet gume je u pitanju i kod njihovih patosnica.
Isti slučaj je i kod mene. Pukla guma na mjestu gdje naslanjam petu. Ostale patosnice ko nove.
Može li se igdje kupiti samo vozačeva patosnica? :-D
konektovan

#872 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

Haris033 wrote:
konektovan wrote:Ja sam 2010 godine kupio gumene u abc-u na ciglanama za 60 KM, i uvijek su mi u autu, samo sto je moja (vozaceva) strana malo popustila, istrosila se guma na mjestu gdje naslanjam petu, kad pedalam papucicu gasa. :mrgreen: Made in Slovenia su moje, i ja sam istim prezadovoljan, a koliko sam vidio u Maja gume, gotovo identican kvalitet gume je u pitanju i kod njihovih patosnica.
Isti slučaj je i kod mene. Pukla guma na mjestu gdje naslanjam petu. Ostale patosnice ko nove.
Može li se igdje kupiti samo vozačeva patosnica? :-D

Mozda jedino po ovim trznim centrima ili auto shopovima, uzeti na komad, pa izrezati po mjeri originalne. Ja cu to najvjerovatnije i uraditi.
NK33

#873 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by NK33 »

Kataklinger wrote:Još jedan od ispada od strane Peugeot servisa Blok. Naručio originalne GUMENE patosnice za svoje auto, zavlačili me 3 sedmice, bila je otprilike priča dođi za dan dva, bit će 100%. Prvi put sam otišao džaba, drugi put zvao da pitam i rekli da bi trebalo da ima na stanju, opet otišao džaba. Treći put bio u prolazu, opet nema, kao kasni pošiljka. Na kraju naručili pogrešne (tj. za auto kod kogjeg je volan na desnoj strani). U zamjenu nudili takođe originalne neke ali su kombinacija gume i plastike (realno više plastike) i naravno odbijem. Neću tepsiju pod nogama jbt :/

Ja nisam imao nekih problema sa Blok-om, meni se potrefilo da su imali na stanju jedne gumene patosnice koje su meni trebale (prosle godine) i dogovorio sam sve, pazario i to je to. Takodjer sam uzimao dosta opreme i uvijek je bilo ok. S tim da je u zadnje vrijeme izgleda aktuelna prica da im licenca vazi do nove godine pa poslije toga vise nece imati licencu ovlastenog servisa i primjetio sam da nisu vise agilni kao prije (ne odgovaraju redovno na mailove, itd.) pa je vjerovatno to razlog.

A za Verano Motors BL sve preporuke, profesionalni i znaju svoj posao, komunikacija na vrhunskom nivou. Preko njih sam narucio novu verziju softvera na CD-u i jednu plastiku koja mi je falila, sve poslali postom za Sarajevo.
Gandra_1

#874 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Gandra_1 »

Jel zna ko gdje se ima kupiti onaj ugradbeni auto miris za Peugeot? Jel ima u Bloku i kolko je para?
TheDocToR

#875 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by TheDocToR »

Peugeot 407 kupio sam rezervne dijelove prednja lijeva maglenka i kromirane lajsne na zadnjoj karambolci, sad trazim nekoga da to ugradi. Koliko je realna cijena za ugradnju ovih dijelova?
Post Reply