PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#851 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Respo vec uletio, i objasnio.

-
direstraits0078
#853 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Koji filter? Kataloški broj?konektovan wrote:direstraits0078 wrote:Vidis, ovaj gore filter je originalni filter koji proizvodi ista firma koja proizvodi originalne filtere za npr. Renault. I u slobodnoj prodaji se moze naci za citavih 4.5 €. Naravno, nije na njemu napisano Eurorepar, jer u slobodnoj prodaji proizvodjac filtera zaradjuje pare samo sebi, a ne i PSA. Isto to vazi i za sve ostale dijelove. Naravno, razlika nije neka sto se tice filtera ulja, ali kad krenes 3 KM na filteru ulja, 5 KM na filteru zraka, 10 KM na filteru polena, 20-50 KM na filteru goriva, i jos ako to sve znas sam da zamijenis, ustedis 2 radna sata po 30 KM... Ili nadjes postenog majstora koji zavrtanje i odvrtanje vijaka nece pokusati predstaviti kao nuklearnu fiziku, e onda mozes proci daleko jeftinije, a ako ti je bas stalo da odrzavas bolje, onda mozes servis praviti dvaput cesce nego sto je proizvodjac propisao.supercali wrote:ljudi nisu svjesni da nekad odrzavanje original dijelovima u ovlastenim servisima je jeftinije nego kad kupujes "na trafici" i popravljas kod komsije muje u avliji![]()
Naravno, onaj ko radi u ovlastenom servisu mora da zna da cijena koju placa je i cijena prostora, reklame, sekretarica u uskim suknjicama, rodjaka zaposlenog na radnom mjestu mehanicara, a koji je inace pomalo zaostao... pa otuda i malo veca cifra. Ali, ko voli nek' izvoli. Ja vise volim sam da radim sve ili da odem kod kakve bitange slicne meni, koja nece pucati suplju o OE vs. OEM i sl.
Sta ja onda placam 70 KM????Fakat, zadnji put, filter nafte, mislim da je purflux u pitanju kostao je okruglo 70 KM. Dajre, more li se porediti ovaj flux sa ovim euroreparom?
- konektovan
#854 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
E puno i ti pitas.direstraits0078 wrote:Koji filter? Kataloški broj?konektovan wrote:direstraits0078 wrote:
Vidis, ovaj gore filter je originalni filter koji proizvodi ista firma koja proizvodi originalne filtere za npr. Renault. I u slobodnoj prodaji se moze naci za citavih 4.5 €. Naravno, nije na njemu napisano Eurorepar, jer u slobodnoj prodaji proizvodjac filtera zaradjuje pare samo sebi, a ne i PSA. Isto to vazi i za sve ostale dijelove. Naravno, razlika nije neka sto se tice filtera ulja, ali kad krenes 3 KM na filteru ulja, 5 KM na filteru zraka, 10 KM na filteru polena, 20-50 KM na filteru goriva, i jos ako to sve znas sam da zamijenis, ustedis 2 radna sata po 30 KM... Ili nadjes postenog majstora koji zavrtanje i odvrtanje vijaka nece pokusati predstaviti kao nuklearnu fiziku, e onda mozes proci daleko jeftinije, a ako ti je bas stalo da odrzavas bolje, onda mozes servis praviti dvaput cesce nego sto je proizvodjac propisao.![]()
Naravno, onaj ko radi u ovlastenom servisu mora da zna da cijena koju placa je i cijena prostora, reklame, sekretarica u uskim suknjicama, rodjaka zaposlenog na radnom mjestu mehanicara, a koji je inace pomalo zaostao... pa otuda i malo veca cifra. Ali, ko voli nek' izvoli. Ja vise volim sam da radim sve ili da odem kod kakve bitange slicne meni, koja nece pucati suplju o OE vs. OEM i sl.
Sta ja onda placam 70 KM????Fakat, zadnji put, filter nafte, mislim da je purflux u pitanju kostao je okruglo 70 KM. Dajre, more li se porediti ovaj flux sa ovim euroreparom?
-
direstraits0078
#855 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Oko 20 €. 
- konektovan
#856 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
More l' se to gdje zbaviti?????direstraits0078 wrote:Oko 20 €.
-
direstraits0078
#857 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Misliš, na trafiKi?konektovan wrote:More l' se to gdje zbaviti?????direstraits0078 wrote:Oko 20 €.
- konektovan
#858 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Na trafiki, obavezno.direstraits0078 wrote:Misliš, na trafiKi?konektovan wrote:More l' se to gdje zbaviti?????direstraits0078 wrote:Oko 20 €.Pročitati kataloški broj proizvoda, potražiti cijenu.
- konektovan
#859 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Pavic iz Tuzle, prodaje eurorepar rezervne dijelove za 50% jeftinije.
-
nj0be
#860 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Kada ne radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje , mora li obavezno biti do kljuca? Ako da, gdje onda da radim i koja je cijena otrpilike, imam kodove i to?
- konektovan
#861 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
nj0be wrote:Kada ne radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje , mora li obavezno biti do kljuca? Ako da, gdje onda da radim i koja je cijena otrpilike, imam kodove i to?
Za pocetak provjeris bateriju/e.
-
nj0be
#862 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Kod ovih sto mjenjaju za sve (satove npr) ili ?konektovan wrote:nj0be wrote:Kada ne radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje , mora li obavezno biti do kljuca? Ako da, gdje onda da radim i koja je cijena otrpilike, imam kodove i to?
- konektovan
#863 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Kod urara, i ja sam tamo zamijenio.nj0be wrote:Kod ovih sto mjenjaju za sve (satove npr) ili ?konektovan wrote:nj0be wrote:Kada ne radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje , mora li obavezno biti do kljuca? Ako da, gdje onda da radim i koja je cijena otrpilike, imam kodove i to?
-
Kataklinger
#864 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Još jedan od ispada od strane Peugeot servisa Blok. Naručio originalne GUMENE patosnice za svoje auto, zavlačili me 3 sedmice, bila je otprilike priča dođi za dan dva, bit će 100%. Prvi put sam otišao džaba, drugi put zvao da pitam i rekli da bi trebalo da ima na stanju, opet otišao džaba. Treći put bio u prolazu, opet nema, kao kasni pošiljka. Na kraju naručili pogrešne (tj. za auto kod kogjeg je volan na desnoj strani). U zamjenu nudili takođe originalne neke ali su kombinacija gume i plastike (realno više plastike) i naravno odbijem. Neću tepsiju pod nogama jbt :/
Niko se od dotičnih nije ni potrudio da objasni u čemu je problem i otkud odjednom na tržištu ove plastične....
Usput da pohvalim gospodu iz Verano Motors BL, barem onog s kojim sam stupio u kontakt. Čovjek mi fino napravio predračun i skenirao. Poslao slike patosnica te fino objasnio da su od sad u prodaji samo te "plastične" a da se ove isključivo gumene nekad naručivale posebno set za naprijed/nazad te da ih više nema u ponudi.
Ako ih već nema u ponudi, ja se samo pitam odakle Bloku isključivo gumene ali za auto s volanom na desnoj strani vozila?
Niko se od dotičnih nije ni potrudio da objasni u čemu je problem i otkud odjednom na tržištu ove plastične....
Usput da pohvalim gospodu iz Verano Motors BL, barem onog s kojim sam stupio u kontakt. Čovjek mi fino napravio predračun i skenirao. Poslao slike patosnica te fino objasnio da su od sad u prodaji samo te "plastične" a da se ove isključivo gumene nekad naručivale posebno set za naprijed/nazad te da ih više nema u ponudi.
Ako ih već nema u ponudi, ja se samo pitam odakle Bloku isključivo gumene ali za auto s volanom na desnoj strani vozila?
- Ned071
#865 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Crkla baterija, crko neki lem ili crklo daljinsko... Od to troje je nestonj0be wrote:Kada ne radi daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje , mora li obavezno biti do kljuca? Ako da, gdje onda da radim i koja je cijena otrpilike, imam kodove i to?
- konektovan
#866 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Kataklinger wrote:Još jedan od ispada od strane Peugeot servisa Blok. Naručio originalne GUMENE patosnice za svoje auto, zavlačili me 3 sedmice, bila je otprilike priča dođi za dan dva, bit će 100%. Prvi put sam otišao džaba, drugi put zvao da pitam i rekli da bi trebalo da ima na stanju, opet otišao džaba. Treći put bio u prolazu, opet nema, kao kasni pošiljka. Na kraju naručili pogrešne (tj. za auto kod kogjeg je volan na desnoj strani). U zamjenu nudili takođe originalne neke ali su kombinacija gume i plastike (realno više plastike) i naravno odbijem. Neću tepsiju pod nogama jbt :/
Imas dosta prodavnica koje prodaju tipske gumene patosnice, zasto tamo ne potrazis, nego se peglas sa ovlastenim?
- Optimist
#867 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Potrazi u Majagume te patosnoce, imaju dosta njih na stanju za sirok spektar modela.
-
Kataklinger
#868 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Kad sam uzeo auto, kupio sam prvi put u Majagume "original" patosnice za moj auto (kako oni kažu) po nevjerovatnoj cijeni od 39KM. Nakon 3 mjeseca dvije patosnice krisnule, zato i mijenjam. Cijene svih patosnica su im tu negdje izmedju 30-40 KM. Ko' i oni "original" parfemi na PiK-u, sve po 35 KM :/Optimist wrote:Potrazi u Majagume te patosnoce, imaju dosta njih na stanju za sirok spektar modela.
Ovlašteni inače ne bi trebao biti pegla, nazoveš, naručiš i obzirom da je jebeni ovlašteni imaš povjerenje i očekuješ da će bit sve regularno, ali kod ovih u Bloku je to tabu tema + što skoro niko nije ljubazan prema klijenteli.
- konektovan
#869 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ja sam 2010 godine kupio gumene u abc-u na ciglanama za 60 KM, i uvijek su mi u autu, samo sto je moja (vozaceva) strana malo popustila, istrosila se guma na mjestu gdje naslanjam petu, kad pedalam papucicu gasa.
Made in Slovenia su moje, i ja sam istim prezadovoljan, a koliko sam vidio u Maja gume, gotovo identican kvalitet gume je u pitanju i kod njihovih patosnica.
-
Vidal89
#870 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ljudi nesto mi nije jasno nikako
Pezo 307 1.6 Hdi 110KS 2006
5 godina je kod mene kupljen iz Germany, boca u koju se sipa aditiv za fap filter bila jednom napukla curilo, zakrpio al je ostalo tecnosti bilo oko pola. Sad je navodno prazna vec duze vrijeme. Za ovih 5 god sam presao vise od 100 000
Brine me to da je toliko izdrzalo, cesto se voza po gradu, 5 god nista dolio nisam niti je bila puna kad sam uzeo.
Auto i dalje vuce solidno 170, mala potrosnja itd u dilemi sam da li moj uopste ima taj fap filter ili ga je neko gore u njemackoj uklonio softverski. Mehanicar kaze da je tu.
Pezo 307 1.6 Hdi 110KS 2006
5 godina je kod mene kupljen iz Germany, boca u koju se sipa aditiv za fap filter bila jednom napukla curilo, zakrpio al je ostalo tecnosti bilo oko pola. Sad je navodno prazna vec duze vrijeme. Za ovih 5 god sam presao vise od 100 000
Brine me to da je toliko izdrzalo, cesto se voza po gradu, 5 god nista dolio nisam niti je bila puna kad sam uzeo.
Auto i dalje vuce solidno 170, mala potrosnja itd u dilemi sam da li moj uopste ima taj fap filter ili ga je neko gore u njemackoj uklonio softverski. Mehanicar kaze da je tu.
- Haris033
#871 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Isti slučaj je i kod mene. Pukla guma na mjestu gdje naslanjam petu. Ostale patosnice ko nove.konektovan wrote:Ja sam 2010 godine kupio gumene u abc-u na ciglanama za 60 KM, i uvijek su mi u autu, samo sto je moja (vozaceva) strana malo popustila, istrosila se guma na mjestu gdje naslanjam petu, kad pedalam papucicu gasa.Made in Slovenia su moje, i ja sam istim prezadovoljan, a koliko sam vidio u Maja gume, gotovo identican kvalitet gume je u pitanju i kod njihovih patosnica.
Može li se igdje kupiti samo vozačeva patosnica?
- konektovan
#872 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Haris033 wrote:Isti slučaj je i kod mene. Pukla guma na mjestu gdje naslanjam petu. Ostale patosnice ko nove.konektovan wrote:Ja sam 2010 godine kupio gumene u abc-u na ciglanama za 60 KM, i uvijek su mi u autu, samo sto je moja (vozaceva) strana malo popustila, istrosila se guma na mjestu gdje naslanjam petu, kad pedalam papucicu gasa.Made in Slovenia su moje, i ja sam istim prezadovoljan, a koliko sam vidio u Maja gume, gotovo identican kvalitet gume je u pitanju i kod njihovih patosnica.
Može li se igdje kupiti samo vozačeva patosnica?
Mozda jedino po ovim trznim centrima ili auto shopovima, uzeti na komad, pa izrezati po mjeri originalne. Ja cu to najvjerovatnije i uraditi.
- NK33
#873 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ja nisam imao nekih problema sa Blok-om, meni se potrefilo da su imali na stanju jedne gumene patosnice koje su meni trebale (prosle godine) i dogovorio sam sve, pazario i to je to. Takodjer sam uzimao dosta opreme i uvijek je bilo ok. S tim da je u zadnje vrijeme izgleda aktuelna prica da im licenca vazi do nove godine pa poslije toga vise nece imati licencu ovlastenog servisa i primjetio sam da nisu vise agilni kao prije (ne odgovaraju redovno na mailove, itd.) pa je vjerovatno to razlog.Kataklinger wrote:Još jedan od ispada od strane Peugeot servisa Blok. Naručio originalne GUMENE patosnice za svoje auto, zavlačili me 3 sedmice, bila je otprilike priča dođi za dan dva, bit će 100%. Prvi put sam otišao džaba, drugi put zvao da pitam i rekli da bi trebalo da ima na stanju, opet otišao džaba. Treći put bio u prolazu, opet nema, kao kasni pošiljka. Na kraju naručili pogrešne (tj. za auto kod kogjeg je volan na desnoj strani). U zamjenu nudili takođe originalne neke ali su kombinacija gume i plastike (realno više plastike) i naravno odbijem. Neću tepsiju pod nogama jbt :/
A za Verano Motors BL sve preporuke, profesionalni i znaju svoj posao, komunikacija na vrhunskom nivou. Preko njih sam narucio novu verziju softvera na CD-u i jednu plastiku koja mi je falila, sve poslali postom za Sarajevo.
-
Gandra_1
#874 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Jel zna ko gdje se ima kupiti onaj ugradbeni auto miris za Peugeot? Jel ima u Bloku i kolko je para?
-
TheDocToR
#875 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Peugeot 407 kupio sam rezervne dijelove prednja lijeva maglenka i kromirane lajsne na zadnjoj karambolci, sad trazim nekoga da to ugradi. Koliko je realna cijena za ugradnju ovih dijelova?