bas sreca pa nismo svi isti..anais_nin wrote:srecom nismo svi isti![]()
ne mora se sve sakrivati od ociju svijeta da bi opstalo...ne mora se svemu oduzeti forma da bi bilo stvarno...neki ne samo da nose ljubav u sebi nego je i vide, cuju, osjete oko sebe...u slici, u pjesmi, u pogledu, u dodiru, u nekoj nekom drugom sasvim nevaznoj djecijoj rucici...neko u svemu vidi nista...a neko u svemu zna pronaci ljubav...
nekom nema veze ni s cim...nekom ima veze sa svacim...ja znam kojoj bih grupi radije pripadala
Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Leonid Breznjev
#851 Re: Ljubav je....
- lolita_xx
#852 Re: Ljubav je....
sreca pa nismo ni slicniArslan wrote:bas sreca pa nismo svi isti..anais_nin wrote:srecom nismo svi isti![]()
ne mora se sve sakrivati od ociju svijeta da bi opstalo...ne mora se svemu oduzeti forma da bi bilo stvarno...neki ne samo da nose ljubav u sebi nego je i vide, cuju, osjete oko sebe...u slici, u pjesmi, u pogledu, u dodiru, u nekoj nekom drugom sasvim nevaznoj djecijoj rucici...neko u svemu vidi nista...a neko u svemu zna pronaci ljubav...
nekom nema veze ni s cim...nekom ima veze sa svacim...ja znam kojoj bih grupi radije pripadalanositi nesto u sebi ne znaci sakrivati od ostalih..opasnije je, rekao bih, drzati sve na povrsini a u sebi ne imati nista.. bar se meni tako cini, no slab sam oko ljubavnih stvari.. valjda zato sto ne volim, no to nije toliko ni bitno.. neka voli, bar jedna od grupa..
![]()
nego, razumijem te, godine ucine svoje, izgubis osjecaj, ne znas vise ni voljeti, a i da hoces, nemas koga
- anais_nin
#853 Re: Ljubav je....
opet srecomArslan wrote: bas sreca pa nismo svi isti..nositi nesto u sebi ne znaci sakrivati od ostalih..opasnije je, rekao bih, drzati sve na povrsini a u sebi ne imati nista.. bar se meni tako cini, no slab sam oko ljubavnih stvari.. valjda zato sto ne volim, no to nije toliko ni bitno.. neka voli, bar jedna od grupa..
![]()
ne vidim tu nista opasno, samo jadno i tuzno...ali valjda ti koji su prazni iznutra najbolje znaju kako im je sa sobom samima...
srecom (sto je se nakupilo) nisam upoznata s tim stanjem nistavila...
-
Leonid Breznjev
#854 Re: Ljubav je....
zbilja nema kadra osim u Uzvisenog...
-
Leonid Breznjev
#855 Re: Ljubav je....
takav sam sad, il' uzmi ili ostavi..lolita_xx wrote:sreca pa nismo ni slicniArslan wrote:bas sreca pa nismo svi isti..anais_nin wrote:srecom nismo svi isti![]()
nekom nema veze ni s cim...nekom ima veze sa svacim...ja znam kojoj bih grupi radije pripadalanositi nesto u sebi ne znaci sakrivati od ostalih..opasnije je, rekao bih, drzati sve na povrsini a u sebi ne imati nista.. bar se meni tako cini, no slab sam oko ljubavnih stvari.. valjda zato sto ne volim, no to nije toliko ni bitno.. neka voli, bar jedna od grupa..
![]()
to uvijek ponavljam.
nego, razumijem te, godine ucine svoje, izgubis osjecaj, ne znas vise ni voljeti, a i da hoces, nemas koga
- anais_nin
#856 Re: Ljubav je....
ako se ne varam na ovom podforumu postoji i tema posvecena Neshvacenim...
mozda tamo budes malo vise shvacen onako kako tebi odgovara 
-
Leonid Breznjev
#857 Re: Ljubav je....
anais_nin wrote:ako se ne varam na ovom podforumu postoji i tema posvecena Neshvacenim...mozda tamo budes malo vise shvacen onako kako tebi odgovara
hvala velika na uputi, jako si ljubazna..
Last edited by Leonid Breznjev on 01/04/2009 05:25, edited 1 time in total.
- idia
#858 Re: Ljubav je....
meni ovo nije jasnoArslan wrote:bez zeze, mislim da ljubav nema ama bas nista sa ovim nekim slikicama, cvjeticima, pjesmicama i rukicama.. ona se ne pise, ona se ne kazuje... nju samo mozes zivjeti.. ponekad nositi u sebi.. sve ostalo je samo shasha.. talashika ili tako nesto..
evo kako to frida vidi

-
zelenashica
#859 Re: Ljubav je....
ponekad se voli i kad se ne komunicira....sve je to relativna stvar...al što kum reče ljubav se živi,diše.......ona se živi i kad nekog ne dotičeš,vidiš,....kad nekog i ne čuješidia wrote:meni ovo nije jasnoArslan wrote:bez zeze, mislim da ljubav nema ama bas nista sa ovim nekim slikicama, cvjeticima, pjesmicama i rukicama.. ona se ne pise, ona se ne kazuje... nju samo mozes zivjeti.. ponekad nositi u sebi.. sve ostalo je samo shasha.. talashika ili tako nesto..kako se moze ljubav zivjeti a da se ne komunicira na bilo koji nacin? znaci li to da njen uzrok i njeno postojanje ne zavisi od nekoga/necega? da je samo produkt nasih misli i osjecaja i pripada iskljucivo nama samima
![]()
- HAVANA
-
Hauptgefrajter-u Ba
#861 Re: Ljubav je....
@ zoom 66
sto jest , jest
ha ya
sto jest , jest
ha ya
- HAVANA
-
bosna123
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#864 Re: Ljubav je....
Phantea wrote:
- kolega
#866 Re: Ljubav je....
za ljubav fiziolozi smatraju da se radi o hemijskom trovanju organizma izazvanim radom spolnih žlijezda
-
radiostar
#867 Re: Ljubav je....
i?
sta ste skontali na kraju?
sta je ljubav?
... da znam rec' ako me kogod priupita
sta je ljubav?
- Eweleen
#868 Re: Ljubav je....
Droga.radiostar wrote:i?
sta je ljubav?
Dok je konzumiraš delirijum sreće,al kad prestaneš živa smrt.
- x0z0y0
#869 Re: Ljubav je....
ljubav je bol...a bol je na braču 
- kolega
#870 Re: Ljubav je....
fino, fino, znači bračni status upotpunjen 
- burek_in_space
#872 Re: Ljubav je....
Znachi,samo poshteno pa ko koga zajebe?!Bond_JaneBond wrote:Ljubav je trazhenje, davanje i uzimanjei gledanje u oci pritom
- burek_in_space
#873 Re: Ljubav je....
Preformulishi pitanje,bojim se da ne kontam!Bond_JaneBond wrote:burek_in_space wrote:Znachi,samo poshteno pa ko koga zajebe?!Bond_JaneBond wrote:Ljubav je trazhenje, davanje i uzimanjei gledanje u oci pritom
bureče, yes
![]()
Je l' te neka zajebala vec?
- burek_in_space
#875 Re: Ljubav je....
Ne kontam?!HAVANA wrote:Mogu l ja?
Isto al be za.