Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#851 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by JThomas »

to je dobra komercijalna pita.
Eborg

#852 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Eborg »

Još uvijek mi nije jasno u čemu je fazon. Sve ijedna kupovna pita (probao na desetine) mi je bila bolja od domaćih u kućnoj radinosti (probao na desetine). Ima neki poseban šmek, sad je li to "specijalnih" rerni ili nečega drugog, zaista ne mogu da skontam jer nema logike nikako.
sumirprimus

#853 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by sumirprimus »

buredjik...
el_Norte

#854 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by el_Norte »

Eborg wrote:Još uvijek mi nije jasno u čemu je fazon. Sve ijedna kupovna pita (probao na desetine) mi je bila bolja od domaćih u kućnoj radinosti (probao na desetine). Ima neki poseban šmek, sad je li to "specijalnih" rerni ili nečega drugog, zaista ne mogu da skontam jer nema logike nikako.
to što ti niko ne zna napraviti je druga priča 8-)
dostavljac

#855 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by dostavljac »

KatarinaKosaca wrote:
iTo wrote:
BHF_Manijak wrote:Ja bas naruzih Dervoza, ali kako kazu ukusi su razliciti. :mrgreen:

Meni vise luka u piti ima nego mesa. Dan nakon pojedenog bureka, muku mucim k'o da sam posebno luka uz neko jelo jeo. :-)

U Putniku je dobar, ali tesko padne. Ukusan i sve to, ali dok se prevari prodje i 2 dana. :mrgreen:
Dervoz stavlja drogu u sareni burek :)
Istina :) Ne volim šareni burek, odnosno ne volim krompir u piti, ali ovo njegovo je čudo. Inače sam mušterije Seje kod Katedrale, ali u zadnje vrijeme naručujem od Dervoza. Donese vrelo, brza dostava, haman mi u kuću unese.. super :thumbup:
Odavno samo citam forum, uvijek mi je mrko bilo da se registrujem ili sta vec...ali kad sam vec vidio da me neko "pohvalio" morao sam se prijaviti :D hvala ti ;) trudim se da budem tacan na vrijeme i da bude vrela pita :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#856 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

dostavljac wrote:Odavno samo citam forum, uvijek mi je mrko bilo da se registrujem ili sta vec...ali kad sam vec vidio da me neko "pohvalio" morao sam se prijaviti :D hvala ti ;) trudim se da budem tacan na vrijeme i da bude vrela pita :)
Ne samo da se trudiš, nego i uspjevaš, uvijek ljubazan sa osmjehom, jednom smo nešto pobrkali, mislim čak da je bila moja greška jer sam netom naručivala, rekao si, nikakav problem zamjenićemo, baš si profesionalac :thumbup:
Kad me dostavljač nazove kad izlazi iz radnje na primjer Mrkva, pa stojim na ulici i čekam ga 10 minuta da on slučajno ne bi minut pričekao, zlo mi je. Dakle, momak, ti imaš svjetlu budućnost uz malo sreće i sticaja okolnosti profesionalci u svom poslu bez obzira koja je djelatnost uvijek uspiju.
karanana

#857 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by karanana »

Gdje vam je taj dervoz?
super_bayern

#858 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by super_bayern »

Na AP u buregdžinici "DERBI-a"(prolaz između Penny-a i pijace), do sad što sam probao, za mene, najukusniji burek u Sa.
medjutim

#859 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by medjutim »

karanana wrote:Gdje vam je taj dervoz?
U Kralja Tomislava, preko puta Druge gimnazije.
calculator

#860 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by calculator »

Eborg wrote:Još uvijek mi nije jasno u čemu je fazon. Sve ijedna kupovna pita (probao na desetine) mi je bila bolja od domaćih u kućnoj radinosti (probao na desetine). Ima neki poseban šmek, sad je li to "specijalnih" rerni ili nečega drugog, zaista ne mogu da skontam jer nema logike nikako.
Kućna pita, naročito burek, ne sadrži vegetu :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#861 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

Najbolji burek koji sam pojeo je bio u domacoj izvedbi. Velika bakrena tepsija, sac, peceno na zaru od drva ili granja.
Moze i krompirusa, sirnica isto tako. Ni jedna kupovna pita nije ni blizu toj.
Recimo da je kod Zige najblize toj piti.
dostavljac

#862 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by dostavljac »

KatarinaKosaca wrote:
dostavljac wrote:Odavno samo citam forum, uvijek mi je mrko bilo da se registrujem ili sta vec...ali kad sam vec vidio da me neko "pohvalio" morao sam se prijaviti :D hvala ti ;) trudim se da budem tacan na vrijeme i da bude vrela pita :)
Ne samo da se trudiš, nego i uspjevaš, uvijek ljubazan sa osmjehom, jednom smo nešto pobrkali, mislim čak da je bila moja greška jer sam netom naručivala, rekao si, nikakav problem zamjenićemo, baš si profesionalac :thumbup:
Kad me dostavljač nazove kad izlazi iz radnje na primjer Mrkva, pa stojim na ulici i čekam ga 10 minuta da on slučajno ne bi minut pričekao, zlo mi je. Dakle, momak, ti imaš svjetlu budućnost uz malo sreće i sticaja okolnosti profesionalci u svom poslu bez obzira koja je djelatnost uvijek uspiju.
Hvala puno.
muha_sa

#863 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by muha_sa »

kako je Ismo :?
dostavljac

#864 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by dostavljac »

muha_sa wrote:kako je Ismo :?

Dobar, Hvala Bogu....
muha_sa

#865 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by muha_sa »

dostavljac wrote:

Dobar, Hvala Bogu....
išli smo skupa u osnovnu "Razija Omanovic" :-D
dostavljac

#866 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by dostavljac »

muha_sa wrote:
dostavljac wrote:

Dobar, Hvala Bogu....
išli smo skupa u osnovnu "Razija Omanovic" :-D
Aha, znaci generacija slobodno dodjite na pitu ili kafu :D
el_Norte

#867 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by el_Norte »

super_bayern wrote:Na AP u buregdžinici "DERBI-a"(prolaz između Penny-a i pijace), do sad što sam probao, za mene, najukusniji burek u Sa.
nekad je i hamburger bio vrhunski, nisam bio odavno pa ne znam kako je sad, ali ako su ko prije onda :thumbup:
zigranje

#868 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by zigranje »

JAMI u kolodvorskoj, gdje nekad bio vaso miskin
pite ispod saca, svjeza, odlicna
burek od kojeg ne pogrigujes 2 dana
prva liga
dinao

#869 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by dinao »

A sta li stavljaju u te bureke pa ih covjek dva dana vari? Jel mora bas na svemu da se zakida?
Pa napravi je kako valja pa ce gosti opet doci, ali jok bitno je jednom da te prevari, da se uzme markica, a poslije..

Inace, najbolja pita koju sam pojeo je bila sirnica na Prokoškom jezeru. U onim kućicama, stara nena pravi pite, kaze da je sve domace, pa i brasno, domaca jaja, domaci sir i kajmak. Nas dvojica tepsiju polizali. :D

A u Sarajevu, pa Bosna, Nagib, Melina.. u Forinu sam nasao dlaku, znaci nikad vise.
I kod Nagiba je burek ukusan, ali brate poslije, ne bude ti dobro. :-?
Ove ostale sto spominjete, morat cu probat. :-D :-D
rizibizi

#870 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by rizibizi »

Jel ima neko da mu se nedjeljom jela pita?Gdje ste jeli pitu nedjeljom,jos ako ima dostava...
JThomas

#871 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by JThomas »

radi bećiri na markalama do 1 mislim.
DaffyDuck

#872 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by DaffyDuck »

Ma rade oni na carsiji svi nedjeljom. Imas pitu " Ispod saca" preko puta Sovrlicinog restorana na carsiji- ona mala vrata, da se sagnes :D kromprusa odlicna :thumbup:
klixo

#873 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by klixo »

dinao wrote:
Inace, najbolja pita koju sam pojeo je bila sirnica na Prokoškom jezeru. U onim kućicama, stara nena pravi pite, kaze da je sve domace, pa i brasno, domaca jaja, domaci sir i kajmak. Nas dvojica tepsiju polizali. :D
:thumbup:

Najbolji burek koji sam ikad jeo , ubjedljivo.
Mi znamo otici maxuz na Prokosko zbog pite :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#874 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by bitanga_sa_otesa »

najbolji je burek u travniku
klixo

#875 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by klixo »

Sinija u SCCu dobar i i mesom sadrzajan burek :thumbup:
Post Reply