Cuj ne pije vode! Odakle ti znas pije li ili ne pije? Sramota je da mi, koji smo sve to prozivjeli, samo tupo gledamo na takve stvari i pricamo da ne pije vode. Sta pije vode?Salah ad-Din wrote:Evo tek sad viđoh onaj tekst o džematlijama
Dobar, čak sam se i pronašao![]()
A što se tiče protesta, ne pije to puno vode, mislim da je bolje doviti za njih. Ali ako se organizuje, naravno, rado ću se odazvati
Za predane Allahu dž.š.
- Kroksica
#851 Re: Za predane Allahu dž.š.
- fatamorgana
#852 Re: Za predane Allahu dž.š.
Ma kod nas se narod ulijenio, zadnje prave demonstracije u Sarajevu su bile one studentske i to 1968-me ....Kroksica wrote:Cuj ne pije vode! Odakle ti znas pije li ili ne pije? Sramota je da mi, koji smo sve to prozivjeli, samo tupo gledamo na takve stvari i pricamo da ne pije vode. Sta pije vode?Salah ad-Din wrote:Evo tek sad viđoh onaj tekst o džematlijama
Dobar, čak sam se i pronašao![]()
A što se tiče protesta, ne pije to puno vode, mislim da je bolje doviti za njih. Ali ako se organizuje, naravno, rado ću se odazvati
- nasa
#853 Re: Za predane Allahu dž.š.
Haj'sad nije da ga branim,ali eto malo...treba izaci protestovati i traziti npr.mir u svijetu ili slicno ,a ne samo za siriju ...eto
ali nisam htjela da kvarim temu politikom...
A svakako je potrebno pokazati ako nista da se ima suosjecanja!
A svakako je potrebno pokazati ako nista da se ima suosjecanja!
- miskin
#854 Re: Za predane Allahu dž.š.
ja inace proteste povodom bilo cega ne vidim kao neku korist, nema tu neke prakticne koristi, protesti su izgubili svaki smisao, kada god nekom naumpadne nesto idemo preotstvovati, za ovo, za ono.
A tu ima jos jedan faktor, kad na ulicu izađe masa ljudi, to ne moze niko kontrolisati, samo moze biti kontraefekat, nista vise, nesto slicno sto su radili za vrijeme bojkota onog filma, karikatura, ljudi izgube zivote zbog toga, bilo to bili preotestanti ili policajac.
Sto se tice Gaze, nikakve oni fajde nemaju od toga, muslimani danas kakvi su slabi, nikakvi, bolesni, i sto bi neko htio pomoci nemas nekog nacina da se pomogne ni materijalno, o vojnoj pomoci je smijesno i govorit. Najbolje sto se moze uradit za taj narod, odnosno sto mi mozemo uradit jeste iskrena dova za nasu bracu i sestre, po mogucnosi ustati u zadnjoj trecini noci, podignuti ruke i prisutnog srca s ubjeđenjem da ce bas zbog nase dove Allah pomoci tom narodu, a ne pisati neke statuse po socijalnim mrezama i postavljati slike izmrcvarene djece od kojih apetit izgubis. Ako čovjek ne djeluje, ne dospjeva nikud! Jedan gram djelovanja vrijedi više od tone teorije...
Gledam nesto Turska prijeti vojno, mada mislim da je to cisto nadmudrivanje nista vise ne pije to vode puno kod jevreja znaju to oni bolje nego mi, sta su muslimanske zemlje sposobne uradit. Gaza je prava slika sve nemoci "islamski vlada" ako takve i postoje trenutno, a ne i nemoci koliko straha od tog Zapada ako bi samo nesto uradili da im se pomogne, a bit ce pitani kraljevi i ostali sta ih je sprijecilo da pomognu tom narodu u toj svetoj zemlji.
Kada ti prikaze kako ti brata po vjeri ubijaju, jos ti danas u ovom dobu tehnologije to prikazu live da vidis uzivo i opet nista, a i tesko je ocekivati od muslimana bilo sta sve dok nam je stanje takvo kakvo jeste, nasa krv je najjeftinija krv, cak su i zivotinje bolje zasticene nego nasa krv. Gdje je to nase bratstvo koje je ostalo samo na jeziku, gdje je ta ljubomora prema nasim sestrama koje se siluju selektivno, pred svojim roditeljima, da tom zidovu odmah grkljan iscupas... ljubomora prema djeci koja se ubijaju iz istog razlog zbog kojeg su nas ubijali samo zato sto kazu nas Gospodar je Allah, nista vise, vlaha ne zanima da li ti klanjas ili ne da li ides na dzumu, on kad vidi na licnoh karti Ahmed, mozes ti za sebe govorit da si ateista, Jehov svjedok, ode tvoja glava, a kako malo ili nikako ne uzimamo pouku, i nikako se ne mjenjamo kao da imamo koprenu na ocima.
Nema vise haman hrabrih muslimana u ovome ummetu ili ih je malo, ne govorim za one internet-mudzahide i one sto pucaju po ambasadama, nego za ljude od djela, zasto se pjevaju pjesmice "Nema vise muskaraca u ovome ummetu, naslijedili ih dimijari", i stanje ce nam biti ovako i bit cemo ponizeni sve dok se ne vratimo Allahovoj vjeri iskreno i ispravno i bez odstupanja to je kuranski postulat i Allahov sunnet (zakon) na dunjaluku.
Islam je vjera milosti tacno, ali Poslanik je bio milostiv a bio je i zestok onda kada je to trebalo i protiv koga je to trebalo, a nije bio kako to neki "nasi ucenjaci" predstavljaju, ali eto sta bi sad iz ove koze se ne moze.
A tu ima jos jedan faktor, kad na ulicu izađe masa ljudi, to ne moze niko kontrolisati, samo moze biti kontraefekat, nista vise, nesto slicno sto su radili za vrijeme bojkota onog filma, karikatura, ljudi izgube zivote zbog toga, bilo to bili preotestanti ili policajac.
Sto se tice Gaze, nikakve oni fajde nemaju od toga, muslimani danas kakvi su slabi, nikakvi, bolesni, i sto bi neko htio pomoci nemas nekog nacina da se pomogne ni materijalno, o vojnoj pomoci je smijesno i govorit. Najbolje sto se moze uradit za taj narod, odnosno sto mi mozemo uradit jeste iskrena dova za nasu bracu i sestre, po mogucnosi ustati u zadnjoj trecini noci, podignuti ruke i prisutnog srca s ubjeđenjem da ce bas zbog nase dove Allah pomoci tom narodu, a ne pisati neke statuse po socijalnim mrezama i postavljati slike izmrcvarene djece od kojih apetit izgubis. Ako čovjek ne djeluje, ne dospjeva nikud! Jedan gram djelovanja vrijedi više od tone teorije...
Gledam nesto Turska prijeti vojno, mada mislim da je to cisto nadmudrivanje nista vise ne pije to vode puno kod jevreja znaju to oni bolje nego mi, sta su muslimanske zemlje sposobne uradit. Gaza je prava slika sve nemoci "islamski vlada" ako takve i postoje trenutno, a ne i nemoci koliko straha od tog Zapada ako bi samo nesto uradili da im se pomogne, a bit ce pitani kraljevi i ostali sta ih je sprijecilo da pomognu tom narodu u toj svetoj zemlji.
Kada ti prikaze kako ti brata po vjeri ubijaju, jos ti danas u ovom dobu tehnologije to prikazu live da vidis uzivo i opet nista, a i tesko je ocekivati od muslimana bilo sta sve dok nam je stanje takvo kakvo jeste, nasa krv je najjeftinija krv, cak su i zivotinje bolje zasticene nego nasa krv. Gdje je to nase bratstvo koje je ostalo samo na jeziku, gdje je ta ljubomora prema nasim sestrama koje se siluju selektivno, pred svojim roditeljima, da tom zidovu odmah grkljan iscupas... ljubomora prema djeci koja se ubijaju iz istog razlog zbog kojeg su nas ubijali samo zato sto kazu nas Gospodar je Allah, nista vise, vlaha ne zanima da li ti klanjas ili ne da li ides na dzumu, on kad vidi na licnoh karti Ahmed, mozes ti za sebe govorit da si ateista, Jehov svjedok, ode tvoja glava, a kako malo ili nikako ne uzimamo pouku, i nikako se ne mjenjamo kao da imamo koprenu na ocima.
Nema vise haman hrabrih muslimana u ovome ummetu ili ih je malo, ne govorim za one internet-mudzahide i one sto pucaju po ambasadama, nego za ljude od djela, zasto se pjevaju pjesmice "Nema vise muskaraca u ovome ummetu, naslijedili ih dimijari", i stanje ce nam biti ovako i bit cemo ponizeni sve dok se ne vratimo Allahovoj vjeri iskreno i ispravno i bez odstupanja to je kuranski postulat i Allahov sunnet (zakon) na dunjaluku.
Islam je vjera milosti tacno, ali Poslanik je bio milostiv a bio je i zestok onda kada je to trebalo i protiv koga je to trebalo, a nije bio kako to neki "nasi ucenjaci" predstavljaju, ali eto sta bi sad iz ove koze se ne moze.
- Kroksica
#855 Re: Za predane Allahu dž.š.
A sta je to konkretno sto se moze uraditi? Osim dove i "dobrih vibracija"?
- partybrakerica
#856 Re: Za predane Allahu dž.š.
Nadam se da toga nece doci inshallah,ali mislim da ce ovo biti okidac za 3. svjetski rat koji se ocekuje...Mislim krajem ove ili pocetkom sljedece godine.Na jednoj strani muslimanske zemlje,a na drugoj cionisti...budemo vidjeli
- fatamorgana
#857 Re: Za predane Allahu dž.š.
A nesvrstani?partybrakerica wrote:Nadam se da toga nece doci inshallah,ali mislim da ce ovo biti okidac za 3. svjetski rat koji se ocekuje...Mislim krajem ove ili pocetkom sljedece godine.Na jednoj strani muslimanske zemlje,a na drugoj cionisti...budemo vidjeli
- miskin
#858 Re: Za predane Allahu dž.š.
Ja i ti nista, nego oni koji "vode" islamski svijet, sto kaze jedan da svi muslimani pljunu na Izrael koliko na ima a koliko njih udavili bi se, jedno tesko razdoblje za islamski ummet traje vec podugo mada je ovo arapsko proljece kao probudilo neku nadu, Allah zna najbolje sta ce biti od svega.
Prezivili su muslimani iskusenja kroz istoriju preko Tatara i ostalih, proci ce i ovo samo boli covjeka kad vidi ovako nesto, samo se broje zrtve nista vise, zidovi su nesto slicno cetnicima uvijek su hrabri kada treba napadati civile, zene i djecu, i tada se busaju u prsa. Ostaje zal samo sto se nista ne radi zasto je Golanska visoravan pala zidovima u ruke bez ispaljenog metka i niko vise nikad nije ni spomenuo istu, zasto, zasto....
Prezivili su muslimani iskusenja kroz istoriju preko Tatara i ostalih, proci ce i ovo samo boli covjeka kad vidi ovako nesto, samo se broje zrtve nista vise, zidovi su nesto slicno cetnicima uvijek su hrabri kada treba napadati civile, zene i djecu, i tada se busaju u prsa. Ostaje zal samo sto se nista ne radi zasto je Golanska visoravan pala zidovima u ruke bez ispaljenog metka i niko vise nikad nije ni spomenuo istu, zasto, zasto....
- Kroksica
#859 Re: Za predane Allahu dž.š.
Fato, ti ces sa mnom.fatamorgana wrote:A nesvrstani?partybrakerica wrote:Nadam se da toga nece doci inshallah,ali mislim da ce ovo biti okidac za 3. svjetski rat koji se ocekuje...Mislim krajem ove ili pocetkom sljedece godine.Na jednoj strani muslimanske zemlje,a na drugoj cionisti...budemo vidjeli
- fatamorgana
#860 Re: Za predane Allahu dž.š.
Vazda,Kroksica wrote:Fato, ti ces sa mnom.fatamorgana wrote:A nesvrstani?partybrakerica wrote:Nadam se da toga nece doci inshallah,ali mislim da ce ovo biti okidac za 3. svjetski rat koji se ocekuje...Mislim krajem ove ili pocetkom sljedece godine.Na jednoj strani muslimanske zemlje,a na drugoj cionisti...budemo vidjeli
- Kroksica
#861 Re: Za predane Allahu dž.š.
Ma kakvo arapsko proljece. Kreteni da ih nema vecih.miskin wrote:Ja i ti nista, nego oni koji "vode" islamski svijet, sto kaze jedan da svi muslimani pljunu na Izrael koliko na ima a koliko njih udavili bi se, jedno tesko razdoblje za islamski ummet traje vec podugo mada je ovo arapsko proljece kao probudilo neku nadu, Allah zna najbolje sta ce biti od svega.
- miskin
#862 Re: Za predane Allahu dž.š.
ma kaki svjetski ratovi, to su bajke, ovakvi muslimani nisu sposobni da se odbrane kada ih neko napadne kamoli da oni napadaju neke oruzane velesile, hajde i to ne bi bio problem da se muslimani bar drze svoje vjere, ako pogledamo kroz istoriju muslimani nikad nisu bili brojniji niti jaci od svog neprijatelja, uz izuzetke, pa su pobjeđivali zbog svog imana, jekina i tevekula na Mocnog i Gordog, daleko smo mi od toga, sto je kuranski princip također koga Allah navodi u svojoj knjizi, mi ne znamo napravit cips da valja, sve uvozimo, nesposobni smo sami zivjeti u velikoj mjeri ovisimo o tome "mrskom zapadu", kakvi ratovi.partybrakerica wrote:Nadam se da toga nece doci inshallah,ali mislim da ce ovo biti okidac za 3. svjetski rat koji se ocekuje...Mislim krajem ove ili pocetkom sljedece godine.Na jednoj strani muslimanske zemlje,a na drugoj cionisti...budemo vidjeli
- Kroksica
#863 Re: Za predane Allahu dž.š.
Kako smo se brzo dogovorili.fatamorgana wrote: Vazda,
- miskin
#864 Re: Za predane Allahu dž.š.
sve covjek objasnio jedan od uzroka samo https://www.youtube.com/watch?v=DJ8aQjG ... ature=plcp
- partybrakerica
#865 Re: Za predane Allahu dž.š.
tako se sad cini,al to spominjem jer je jedan od predznaka Sudnjeg dana,i ocekuje se da se desi u bliskoj buducnosti,ako ne sad,onda za nekoliko godina...
- Kroksica
#866 Re: Za predane Allahu dž.š.
Odlicno.miskin wrote:sve covjek objasnio jedan od uzroka samo https://www.youtube.com/watch?v=DJ8aQjG ... ature=plcp
- fatamorgana
#867 Re: Za predane Allahu dž.š.
Ma nema, idila,Kroksica wrote:Kako smo se brzo dogovorili.fatamorgana wrote: Vazda,
- djibo
#868 Re: Za predane Allahu dž.š.
preko koje humanitarne org. se moze poslati pomoc Palestini i dali je to uopce moguce?
- miskin
#869 Re: Za predane Allahu dž.š.
jeste bit ce i ti govoris o Armagedon bitci kada ce drvo progovarti,... ali treba da se pripremi stanje za takvo nesto, koji muslimani, danasnji muslimani ne znaju sufare, Kur'an ne znaju uciti, niti se trude da nauce, danasnji muslimani dove i klanjaju se raznim evlijama, danasnji muslimani ne mogu doci na ders u njihovom gradu zato sto je se vjencao ta TV-or, kada vidis da tvoji ibadeti trpe i da si svoje ibadete uskladio sa rtv semom znaj da je to musibet za tebe, kada te zovnem da predavanje a ti neces zato sto u 18:00 ima nesto na tv, preispitaj se dobro, kada propustis jaciju zbog utakmice od koje nemas ni dunjalucek ni ahiretske korsiti, kakav si to ti musliman kada ne mozes zrtvovati 1 sat vremena za Allaha da bi naucio nesto o Njegovoj vjeri, pod izgovorima da je hladno, da je daleko,... a da ti dođe Dino Merlin ne bi puno razmisljao, kakav si ti musliman kada ne mozes ustati na sabah i otici u dzamiju, a brojis u uspjeh dane kada si uopste ustao pa klanjao kuci.partybrakerica wrote:tako se sad cini,al to spominjem jer je jedan od predznaka Sudnjeg dana,i ocekuje se da se desi u bliskoj buducnosti,ako ne sad,onda za nekoliko godina...
Necemo nikad ici naprijed dok ove stvari ne promjenimo, kuca se ne gradi od krova, poznat vam je hadis da je dzihad vrhunac islama, znaci kao slag na tortu, a imal sta prije toga, naravno da ima sve stvari nabrojane i mnogo toga, kuca bez temelja je osuđena na propast i prvo jaci vjetar (iskusenje) je njen kraj
- partybrakerica
#870 Re: Za predane Allahu dž.š.
ah,znas kako kazu-bez granata nema ni dzemata...sve se to da promjeniti i to vrlo brzo-ko tokom rata kod nas...
znas kako strah ljudima u kosti iman utjera,nisu dzaba ni ovi zemljotresi,ni druga strasna upozorenja ljudima poslana...Allah najbolje zna,ne mislim da ce stanje muslimana ici na bolje,ali ta Armagedon bitka treba da se desi i desit ce se vrlo brzo,svi uslovi mogu u kratkom periodu da se ispune,ja to ocekujem i iscekujem i nadam se Mehdiju
znas kako strah ljudima u kosti iman utjera,nisu dzaba ni ovi zemljotresi,ni druga strasna upozorenja ljudima poslana...Allah najbolje zna,ne mislim da ce stanje muslimana ici na bolje,ali ta Armagedon bitka treba da se desi i desit ce se vrlo brzo,svi uslovi mogu u kratkom periodu da se ispune,ja to ocekujem i iscekujem i nadam se Mehdiju
- fatamorgana
#871 Re: Za predane Allahu dž.š.
partybrakerica wrote:ah,znas kako kazu-bez granata nema ni dzemata...
- miskin
#872 Re: Za predane Allahu dž.š.
jest, ali taj dzemat ce nestati kao sto su kod nas mnogi bili u istom, neki zbog donacija, ja ne pamtim to vrijeme tada sam imao 5-6 godina, neki zbog neiskrenosti svoje, iman se ne gradi tako, iman se gradi jasnim znanjem na cvrstim temeljima, najbolje tome svjedoce slijedeci ajetipartybrakerica wrote:ah,znas kako kazu-bez granata nema ni dzemata...sve se to da promjeniti i to vrlo brzo-ko tokom rata kod nas...
“On vam omogućava da kopnom i morem putujete. Pa kad ste u lađama i kad one uz blag povjetarac zaplove s putnicima, te se oni obraduju tome, naiđe silan vjetar i valovi navale na njih sa svih strana, i oni se uvjere da će nastradati, iskreno se mole Allahu: ”Ako nas iz ovoga izbaviš, sigurno ćemo biti zahvalni!” A kad ih On izbavi, oni odjednom bez ikakva osnova čine nered na Zemlji! O ljudi, nepravda koju činite da biste u životu na ovom svijetu uživali – samo vama šteti; Nama ćete se poslije vratiti i Mi ćemo vas o onom što ste radili obavijestiti!” (Junus: 22, 23);
“Kad vas na moru nevolja zadesi, tada nema onih kojima se inače klanjate, postoji samo On. A kad vas On na kopno spasi, vi okrećete glave; čovjek je uvijek nezahvalan! Zar ste sigurni da vas On neće u zemlju utjerati ili da protiv vas pješčanu oluju neće poslati, pa da onda sebi zaštitinika nećete naći?” (El-Isra’: 67,68).
„Kada čovjeka snađe nevolja, on Nama se moli: ili ležeći, ili sjedeći, ili stojeći. A čim mu nevolju otklonimo, on nastavlja, kao da nam se nije ni obraćao molbom zbog nevolje koja ga je bila zadesila. Tako se nevjernicima čini lijepim ono što rade“ (Junus: 12);
„A kad ljude nevolja snađe, oni se Gospodaru svome pokajnički obraćaju, a poslije, kad im On da da okuse milost Njegovu, odjednom neki od njih Gospodaru svome druge ravnim smatraju“ (Er-Rum: 33).
- Kroksica
#873 Re: Za predane Allahu dž.š.
Jos jedna biblijska referenca.miskin wrote:jeste bit ce i ti govoris o Armagedon bitci kada ce drvo progovarti,...partybrakerica wrote:tako se sad cini,al to spominjem jer je jedan od predznaka Sudnjeg dana,i ocekuje se da se desi u bliskoj buducnosti,ako ne sad,onda za nekoliko godina...
- partybrakerica
#874 Re: Za predane Allahu dž.š.
Slazem se s tobom,nego pokusavam ti reci:do Armagedona i ostalih velikih predznaka mora doci,kakvo god stanje u ummetu bilo..doci ce kad,tad!
zar mislis da ce se stanje popraviti?
zar mislis da ce se stanje popraviti?
- fatamorgana
#875 Re: Za predane Allahu dž.š.
Zar ti ne vjeruješ nimalo u Ujedinjene nacije,partybrakerica wrote: zar mislis da ce se stanje popraviti?