Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#851 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by corolla02 »

dinaraaa wrote:Evo sad nađoh vezano za Njemačku :Kupovina ne e-bay ili online shop kupca ne košta ništa, prodavač plaća nešto malo i to je već ukalkulisano u cijenu :-D

Samo provizija na konverziju u stranu valutu PayPal naplaćuje 2,5% ...kako sad da PayPal naplaćuje ako banka to radi ?
Dal banka šalje dolare ili marke PayPalu :?
PayPal nije nista drugo nego internet banka pod zastavom Ebaya. Bas kao i Ebay ima svoje ogranke sirom svijeta tako da zavisno od trzista te iste monete i koristi za kupovinu/prodaju npr dollari poundsi eurosi aus. dollari, can. dollari, etc, etc.
Eh sad za proviziju ne znam jer uglavnom PP rijetko koristim osim bas ako moram jer vise volim credit cards :) i najcesce uzimaju neki procenat kad se vrsi ta razmjena moneta
Delfin27

#852 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Delfin27 »

Ja sve na ebay-u (UK) placam paypalom i nema nikakve provizije na konverziju i sl. bilo da su funte ili dolari u pitanju. Dakle na izvodu stoji da me terete za iznos u KM, a taj iznos je preračunata vrijednost iz dolara ili funti u KM po kursu na taj dan. Ni fening više ni fening manje. Vjerovatno da je kod slanja novca nešto drugačije i da postoji određena provizija.
neo7

#853 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by neo7 »

pozdrav
zanima me gdje ce mi kod za aktivaciju biti poslan ? na racunu u banci u izvdou mjesecnom ili ?
hvala
Dear XXX

You linked your debit or credit card to your PayPal account on Jan 20, 2010. To make sure the card is yours, we made a small charge to it that you'll need to confirm (and we'll refund the money to your PayPal account when you're done).

The charge creates a unique 4-digit code on your card statement. If you don't see the charge right away, don't worry - sometimes it takes a few days to show up.

How to confirm your card:

1. Check your card statement and look for a charge from "PayPal" with a 4-digit code next to it.
2. Log in to your PayPal account and click Confirm Credit Card.
3. Enter the 4-digit code to confirm your card.

When that's done, you'll be able to pay safer online with your card through PayPal - without ever exposing your financial information to sellers.
respo

#854 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by respo »

inace dodje na izvodu mjesecnom
elSaik

#855 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by elSaik »

Na izvodu... pisat će ti 1234PAYPAL...
armin_tz

#856 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by armin_tz »

izvod sa kartice
Globus

#857 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Globus »

Nazoves banku i trazis kod ..
Atzzo

#858 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Atzzo »

paypal u BIH radi samo sa credit card?
bjelic

#859 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bjelic »

Atzzo wrote:paypal u BIH radi samo sa credit card?
može se registrovati i debitna kartica, Visa Electron, ne znam za maestro. nisam pokušavao :)
bosnierx

#860 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bosnierx »

I
Last edited by bosnierx on 28/01/2010 14:44, edited 1 time in total.
bosnierx

#861 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bosnierx »

Izvadio sam neki dan Visa Electron debitnu karticu u ProCredit banci, prije toga sam ih pitao dali mogu da placam preko interneta , da dodam na paypal moneybookers. Rekli su da moze, ali nema sanse da je dodam na PayPal svaki put izbacuje error, dok na MoneyBookers sam dodao bez problema.

Code: Select all

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
Dali mozda zato sto nemam para na njoj ili je u pitanju neki drugi problem, a hitno trebam paypal da bi platio vps hosting...

Ako ko ima iskustva , molim ga da mi pomogne :-D
Globus

#862 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Globus »

bosnierx wrote:Izvadio sam neki dan Visa Electron debitnu karticu u ProCredit banci, prije toga sam ih pitao dali mogu da placam preko interneta , da dodam na paypal moneybookers. Rekli su da moze, ali nema sanse da je dodam na PayPal svaki put izbacuje error, dok na MoneyBookers sam dodao bez problema.

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
Dali mozda zato sto nemam para na njoj ili je u pitanju neki drugi problem, a hitno trebam paypal da bi platio vps hosting...

Jel se to ti salis sa nama ?
bosnierx

#863 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by bosnierx »

Globus wrote:
bosnierx wrote:Izvadio sam neki dan Visa Electron debitnu karticu u ProCredit banci, prije toga sam ih pitao dali mogu da placam preko interneta , da dodam na paypal moneybookers. Rekli su da moze, ali nema sanse da je dodam na PayPal svaki put izbacuje error, dok na MoneyBookers sam dodao bez problema.

Kako mislis salim ? lol
emerik

#864 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by emerik »

Globus wrote:

:lol: :lol: :lol:
dark side of the moon

#865 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dark side of the moon »

Upravo sam zamijenijo bamcard sa novom visa electron karticom u vakufskoj banci, napravio account na paypalu i nece da mi prihvati karticu -
"We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. Please also make sure your credit card billing address matches your PayPal street address."

Naravno sve je tacno upisano (provjerio sam 10 puta :sad: ) ali opet nece! Kako sad da znam koja mi je credit card billing adress - mislim kako je napisana, da li ima veze ako su tamo slova sa kvacicama (žćđč) i da li je to mozda problem?

Jel ima neko visa electron preko vakufske a da je registrovan na paypal?
Globus

#866 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Globus »

bosnierx wrote:
Globus wrote:

Kako mislis salim ? lol
Pa gdje si vidio da mozes koristit karticu bez para ? :oops: :oops:
shiljak

#867 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

moneybookers ti ne skida nista sa racuna vjerovatno , dok paypal skine oko 1$ (prilikom dodavanja kartice)
emerik

#868 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by emerik »

shiljak wrote:moneybookers ti ne skida nista sa racuna vjerovatno , dok paypal skine oko 1$ (prilikom dodavanja kartice)
Skida i MB.
Atzzo

#869 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Atzzo »

Ja imam debitnu karticu u Hypo banci i paypal ju je odbio kad sam kupovao nešto.
U banci su rekli da ne mogu sa debitnom kupovati pomoću paypal već trebam kreditnu, a kreditna košta 50KM. !!
Globus

#870 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Globus »

Atzzo wrote: Ja imam debitnu karticu u Hypo banci i paypal ju je odbio kad sam kupovao nešto.
U banci su rekli da ne mogu sa debitnom kupovati pomoću paypal već trebam kreditnu, a kreditna košta 50KM. !!
U banci su te slagali :) Mozda njihova debitna ne moze ..ali debitna opcenito moze :) I njegov problem je sto nema para na kartici
torik

#871 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by torik »

Pozdrav,

Kupovao sam vec nekoliko puta sa ebay-a razne stvari (paypal na unicreditovoj visa electron) koji im je fazon da mi skida duplo, provjerio sam i kod prijatelja isto, npr platio sam nesto 9 dolara a paypal povuce 18. i nakon nekog perioda bude vracen taj dio koji je povukao duplo, a na izvodima normalno uknjizeno 9 dolara? Nigdje ni traga da je skinuo 18 ni da je vratio 9? jel ima neko logicno objasnjenje?
dinaraaa

#872 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinaraaa »

anida_s wrote:Kako funkcionira ovaj Paypal. Kreirala sam e-mail i dobila izvod iz banke sa onim cetverocifrenim brojem. Sta dalje?
Sad kliknes na desnom polju Notifications
na
-verified kredit card

Ukucaš taj 4 cifre broj u ono polje i klikneš-potvrdiš dole na narančasto polje i to je to.
Verificirala si karticu i zabava može da počne :D

:-D :-D :-D
dinaraaa

#873 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinaraaa »

anida_s wrote:Hvala :wink:
Null problemo :D ;-)

Da nisi slučajno iz Gračanice ? :-D
yurebure

#874 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by yurebure »

Pozdrav,imam jedno pitanje
Dali se preko paypala moze primati novac u BiH koji se salje iz inostranstva?
hitno mi treba odgovor
hvala
Eborg

#875 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Eborg »

yurebure wrote:Pozdrav,imam jedno pitanje
Dali se preko paypala moze primati novac u BiH koji se salje iz inostranstva?
hitno mi treba odgovor
hvala
Ne može.
Post Reply