bombašica wrote:I ja sam naručivala preko Poljaka. Zar cijena jednog pakovanja nije oko 30 KM?JoseMujica wrote:ne niti imam namjeru sve dok su poljaci jeftiniji
ne znam šta si ti naručivala
Moderator: anex
bombašica wrote:I ja sam naručivala preko Poljaka. Zar cijena jednog pakovanja nije oko 30 KM?JoseMujica wrote:ne niti imam namjeru sve dok su poljaci jeftiniji
Imam dužnost da te isprepadam, pošto vidim da nemaš iskustvaDuctus Holedocus wrote:Na koji nacin se odrzavaju lece
Živa bila smanji na bar dva mjeseca. Ne mijenjaju se one "čim osjetiš da nešto smeta" nego nakon mjesec dana.paja patak wrote:Cim osjetis da nesto smeta, znaci da je vrijeme za novi par. Ja uzimam 'coopervision frequency' i narucujem u apoteci. Jedno pakovanje od 3 para jednomjesecnih (a meni budu sigurno i 3 mjeseca po paru jer ne stavljam svaki dan) je oko 35 KM.
jel to to?JoseMujica wrote:ne znam šta si ti naručivalaja obične mjesečne, pakovanje 3+1 (https://soczewkikontaktowe.istore.pl/en ... ieces.html) plaćao 15,99 Zl, što je cca 8 KM one u boji sam plaćao nekih 35-36 Zl cca 18KM i poštarina dođe nekih do 20 Zl
a kad sam bio kod ocnog prvi put, oko sociva, doslovno mi je rekao "a posto ti njih neces redovno koristiti, jer koristis naocale, one ce tebi moci trajati i duze od mjesec dana"numizmatic wrote:I da, ovo što je paja patak iznad napisala o korištenju jednog para tri mjeseca...ne
Nema veze ako ti njih ne nosiš svaki dan, meke leće su potrošna roba zbog visokog sadržaja tečnosti i jednom kad ih otvoriš - rok ističe, a on je mjesec pa makar ih ne nosila nikako. Da su polutvrde leće u pitanju onda bi to bilo drugačije.
Živa bila smanji na bar dva mjeseca. Ne mijenjaju se one "čim osjetiš da nešto smeta" nego nakon mjesec dana.paja patak wrote:Cim osjetis da nesto smeta, znaci da je vrijeme za novi par. Ja uzimam 'coopervision frequency' i narucujem u apoteci. Jedno pakovanje od 3 para jednomjesecnih (a meni budu sigurno i 3 mjeseca po paru jer ne stavljam svaki dan) je oko 35 KM.
Isto. I to ne jedan doktor.SSemir wrote:a kad sam bio kod ocnog prvi put, oko sociva, doslovno mi je rekao "a posto ti njih neces redovno koristiti, jer koristis naocale, one ce tebi moci trajati i duze od mjesec dana"numizmatic wrote:I da, ovo što je paja patak iznad napisala o korištenju jednog para tri mjeseca...ne
Nema veze ako ti njih ne nosiš svaki dan, meke leće su potrošna roba zbog visokog sadržaja tečnosti i jednom kad ih otvoriš - rok ističe, a on je mjesec pa makar ih ne nosila nikako. Da su polutvrde leće u pitanju onda bi to bilo drugačije.
Anybody?Foxx wrote:Treba mi jedna informacija... Nosim naocale vec desetak godina, i planiram se malo prisjeiti kako je bez njih, tj kupiti lece. E, sad me intereuje, da li mi je za to potreban doktor? Da li je potreban nalaz od oftamologa prilikom kupovine leca? I gdje ih kupiti?
Ne znam je li ti kasno da odgovaramDeriguz wrote:Vozdra raja
Ima li ko od ovih mojih "sapatnika" sa cilindrom, da mi kazu gdje i kako nabavljaju sociva. Preko optika u sarajevu je zara, a i ceka se preko mjesec dana. Ima li nekih boljih opcija? Sto u Sa, sto na netu
Hvala

Koju tečnost koristiš za ovo?insaneinthebrain wrote:uzeo ove prije dva mjeseca. prezadovljan sam kako su udobne i ne zamaraju mi se oči kao sa air optix aqua socivima.
moja preporuka![]()