Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
do_tokija

#851 Re: Serie A

Post by do_tokija »

neko se identifikuje sa pravim klubovima a neko sa poluamaterskim drustvima kakvi su klubovi u premijer ligi bih...
Point.

#852 Re: Serie A

Post by Point. »

krusty wrote:
Point. wrote:Ne znam zasto smo to odskocili sa teme, jer tema je Serie A a ovdje upravo raspravljamo o dva Serie A kluba, Laziju i Romi. Sta treba da pisemo? O Patovim stucnama, kako je mocan Inter, u koliko sati Mourinho ispija jutarnju kafu, sta? :-)
pisete o glupostima nemaju veze sa dogadjajima na terenu, tako da sve to sto si ti naveo ustvari ima vise dodirnih tacki sa onim o cemu bi se ovdje trebalo pisati...

a opcenito mi idu na zivce likovi koji se smatraju navijacima nekog kluba, kao da zive u tom gradu i kao da su svaki vikend na utakmici, i bave se nekom problematikom navijaca tih klubova iako te utakmice gledaju samo na tv-u...

nema mi nista smjesnije nego kad ovdje procitam da neki sto navija za npr manchester govori "jesmo vas nadigrali" ili "vi ste na dnu tabele" hahah ono ko da on licno igra za neki tim :lol:
Hajde brate i ti ga, da budem grub, preseravas. Znaci trebam biti iz istog grada odakle je klub za koga navijam? Kani me se te malogradjanske vizije. Do rata sam navijao za Borac ( iz BL sam, pa znaci imao samo pravo), sad mi na pamet ne pada da navijam za taj nacionalisticki klub. 94' kad sam otisao iz BL, kreno gledati Serie A, zavolio la Lazio i sta sad? Veliki klubovi imaju navijace sirom svijeta ( pitaj samo Real i Man U ), navijaci Juvea imaju likove iz Rima sto redovno prate Juve, i njima treba zabraniti da navijaju po tvojoj logici.

@ Petit_Beurre
Vratite nam Nestu, Beppeta i Bruce Lee-a, a evo vam Mauri, Cribari i CIA :-D
Neelix

#853 Re: Serie A

Post by Neelix »

Point. wrote:

@ Petit_Beurre
Vratite nam Nestu...
Image

:D
fatality

#854 Re: Serie A

Post by fatality »

do_tokija wrote:neko se identifikuje sa pravim klubovima a neko sa poluamaterskim drustvima kakvi su klubovi u premijer ligi bih...
:lol: :lol: :lol:
Point.

#855 Re: Serie A

Post by Point. »

Neelix wrote:
Point. wrote:

@ Petit_Beurre
Vratite nam Nestu...
Image

:twisted:

:mrgreen:
Petit_Beurre

#856 Re: Serie A

Post by Petit_Beurre »

Point. wrote:
@ Petit_Beurre
Vratite nam Nestu, Beppeta i Bruce Lee-a, a evo vam Mauri, Cribari i CIA :-D
Image

Hmmmm .... :mrgreen:
do_tokija

#857 Re: Serie A

Post by do_tokija »

ovaj mali sa srednjim prstom ko da je sin pola skolsa...
Point.

#858 Re: Serie A

Post by Point. »

Vratice se jednog dana kralj svih bekova, tamo gdje pripada.... :D

Image

Image

Image
fedayn-roma

#859 Re: Serie A

Post by fedayn-roma »

Point. wrote:Vratice se jednog dana kralj svih bekova, tamo gdje pripada.... :D

Image

Image

Image
OK, onda se i ja nadam da ce se Montella vratiti u Romu... barem za derby... ;-)
Van Halen

#860 Re: Serie A

Post by Van Halen »

fedayn-roma wrote:
Point. wrote:Vratice se jednog dana kralj svih bekova, tamo gdje pripada.... :D

Image

Image

Image
OK, onda se i ja nadam da ce se Montella vratiti u Romu... barem za derby... ;-)
:lol: :lol: :lol: :dance:
scheph

#861 Re: Serie A

Post by scheph »

Air Montella :-)
Point.

#862 Re: Serie A

Post by Point. »

Montelli je to vrh karijere, dok se Nesti tesko odluciti izmedju cetiri pobjede u derbijima u jednoj sezoni (hvala ti Sven Göran Eriksson :D ),skudeta, dva kupa Italije, trofej Kupa Pobjednika Kupova, trofej Europskog Super kupa. Ih, ima tu hejbet nekih trofeja......Al, sta romanisti znaju o osvajanju jednog evropskog trofeja. :D

Evo jednog sto se vraca za derbi :D . Posto je roma u zadnje vrijeme navikla da primi najmanje tri komada u derbijima. :-D
Image
Image
fedayn-roma

#863 Re: Serie A

Post by fedayn-roma »

Mozes ti ljepiti tvoje slicice kolko god hoces..... a pogotovo tih velikih laziala.... Stani samo malo da se sjetim koliko godina je igro taj frajer za lazio (taj koji je veliki laziale....):
86-87 Ternana (veliki klub)
90-93 Juve (3 god 6 golova)
93-94 Napoli (s ovim sam sve rekao...)
94-96 Milan (6 golova)
96-97 Celtic
97-99 Sheffield
99-03 West Ham
03-04 Charlton
04-06 SS Valmontone
06-08 Cisco Roma

A sto se tice Neste, pitaj se malo da li bi Laziali htjeli da se on vrati... ili lakse bi ti bilo da ponovo pogledas posljednji Lazio-Milan, i malo bolje pogledaj koje otisao da pozdravi bivse navijaci i postavi cvjece za Sandrija... ako se ne sjecas... to su bili Oddo i Favalli... a ne Nesta... potom....

Uglavnom ja tebe Point stvarno nerazumjem za neke tvoje ideje... pogotovo znajuci tvoje porijeklo.... mozda ja grjesim...
Point.

#864 Re: Serie A

Post by Point. »

Dzesi Fedayn stari ultrase, sta ima nije te bilo dugo? :D Ma nije vazno gdje je Paoletto igro, vazno je da je AS Sedam Klubova (aka roma) zabio tih nekih golova zbog kojim vam se jezi koza. :-D Jos kad je poletio prema Curvi Sud poslije golova. Neprocjenjivo. :-D

De mi objasni te moje ideje koje ne razumijes i moje porijeklo? Stvarno neznam sta hoces sa tim da kazes.

Budi mi silan i dobro mi stoj. :wink:
Petit_Beurre

#865 Re: Serie A

Post by Petit_Beurre »

fedayn-roma wrote:Mozes ti ljepiti tvoje slicice kolko god hoces..... a pogotovo tih velikih laziala.... Stani samo malo da se sjetim koliko godina je igro taj frajer za lazio (taj koji je veliki laziale....):
86-87 Ternana (veliki klub)
90-93 Juve (3 god 6 golova)
93-94 Napoli (s ovim sam sve rekao...)
94-96 Milan (6 golova)
96-97 Celtic
97-99 Sheffield
99-03 West Ham
03-04 Charlton
04-06 SS Valmontone
06-08 Cisco Roma

A sto se tice Neste, pitaj se malo da li bi Laziali htjeli da se on vrati... ili lakse bi ti bilo da ponovo pogledas posljednji Lazio-Milan, i malo bolje pogledaj koje otisao da pozdravi bivse navijaci i postavi cvjece za Sandrija... ako se ne sjecas... to su bili Oddo i Favalli... a ne Nesta... potom....

Uglavnom ja tebe Point stvarno nerazumjem za neke tvoje ideje... pogotovo znajuci tvoje porijeklo.... mozda ja grjesim...
Nesta je odbio kapitensku traku u Milanu iz poštovanja prema Laziu i navijačima.
Neelix

#866 Re: Serie A

Post by Neelix »

nidje veze :D Ambrosini je vazda bio Maldinijeva zamjena, i kad je Maldini otisao u penziju, preuzeo je traku. Nesta je zvijer od igraca, ali nikad nije imao autoritet da se nametne kao vodja, ni u reprezentaciji ni u klubu. Zato mu nikad nije ni nudjeno da bude kapiten.
Point.

#867 Re: Serie A

Post by Point. »

Neelix wrote:nidje veze :D Ambrosini je vazda bio Maldinijeva zamjena, i kad je Maldini otisao u penziju, preuzeo je traku. Nesta je zvijer od igraca, ali nikad nije imao autoritet da se nametne kao vodja, ni u reprezentaciji ni u klubu. Zato mu nikad nije ni nudjeno da bude kapiten.
To govori za Milan, u Laziju je bio autoritet samo taki i zato je bio godinama kapiten. Drugo je kad dodjes u Milan gdje ima Maldini, pa Ambrosini, ipak su to igraci koji su duze u Milanu. Al istina je da je odbio biti kapiten Milana zbog postovanja prema Laziju,.
Neelix

#868 Re: Serie A

Post by Neelix »

Za Milan i govorim, ne znam puno o njegovim danima u Laziu :)

hocu reci da nije istina da je odbio traku, jer mu nije bila ni ponudjena :)
Petit_Beurre

#869 Re: Serie A

Post by Petit_Beurre »

Neelix wrote:Za Milan i govorim, ne znam puno o njegovim danima u Laziu :)

hocu reci da nije istina da je odbio traku, jer mu nije bila ni ponudjena :)
Vjeruj meni da jeste, Ambrosini je tek poslije Gattusa i Neste došao na red,mada je bio usmeni dogovor da Kaka dobije traku poslije Maldinijevog oproštaja,eventualno sezonu nakon. :thumbup:
Van Halen

#870 Re: Serie A

Post by Van Halen »

Večeras je veliki derbi serie A. Duel gradskih rivala u Rimu. Roma je u usponu forme i nadam se večerašnjoj pobjedi protiv mrskih nebesko-plavih. Mada, što se tiče lošije ekipe iz "vječnog grada" ovo je za njihovog trenera posljednja šansa i sigurno je da će pokušati sačuvati posao. U protivnom na klupu lazia dolazi krmak Mihajlović. U svakom slučaju, neka traže drugu šansu da se vade, večaras Totti i društvo slave. Mogu samo mislit kakva atmosfera sada vlada na ulicama Rima.
Van Halen

#871 Re: Serie A

Post by Van Halen »

dupli
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#872 Re: Serie A

Post by -LIBERO- »

Jel' ima na nekoj od ovih nasih kablovskih prenos tog derbija?

Forza ROMA!!!! :dance: :mrgreen: :thumbup:
salle_eh1986

#873 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

Kratko i jasno
Juve 2
Inter 1
krusty

#875 Re: Serie A

Post by krusty »

-LIBERO- wrote:Jel' ima na nekoj od ovih nasih kablovskih prenos tog derbija?

Forza ROMA!!!! :dance: :mrgreen: :thumbup:

nema nazalost al ima na netu

forza grande ROMA !!!!
Post Reply