rimac wrote:Ne znam što im raja i plaća. Ukoliko nije uključio taksimetar nemojte ni platiti. LIjepo otvorite vrata i izađite.
Tako je ,ako neda racun nemoras platiti ali moras bjezati da te neprebije
rimac wrote:Ne znam što im raja i plaća. Ukoliko nije uključio taksimetar nemojte ni platiti. LIjepo otvorite vrata i izađite.
ljevoruki wrote:Slicno se i meni desilo. Posli mama i ja na groblje, Hambina carina, sjeli u taksi kod Careve dzamije a lola nije upalio
taksimetar. Kazem ja mami da smo danas sretne ruke jer nas dobri taksista casti voznjom do groblja.Trznu se on, kaze kako to. Fino, cim nisi upalio taksimetar ja sam shvatio da je voznja besplatna.
Iste sekunde lola upali ali smo vec bili skoro kod stanice na Bistriku.
![]()
Trebalo mu je vidjeti facu kad smo izasli iz auta.
niko_niko_kao_ja wrote:kurty wrote:Ja tako jednom, kad je bilo okupljanje sa teme "Haram im bilo... "... Bio u cajtungu zbog faxa i sjedem na taxi...Elem, taksi stand kod mamceta na kraju Kralja Tomislava i do VF-a... Elem, krenuli, kad neki zastoj na Marin dvoru... A taksimetar samo vrti, vrti... Pitam taksistu "jel ovo normala da vako ide" a on kulturno "nema sjedit dzabe..."... Elem, tura me izasla, ako se sjecam vise od 6KM.burek_in_space wrote:Start - 1,5 KM.
Kilometar - 1 KM.
Chekanje sat vremena - 10 KM.
E sad je fazon kako su im bazhdareni taksimetri, i tu nastaju mahinacije.
Par dana poslije, ja na istom mjestu i naleti onaj kratkotrajni pljusak... Pogledam kad taj isti taksista, prvi u redu... Udjem i sjedem, kad on "dokle???"... A ja odgovorim "dok primahne ovaj pljusak... sat vremena je 8KM, tako vam pise, pa stopat cemo vrijeme... Znam da nema sjedit djabaluka, neki dan ste mi to rekli..."
Sjedio oko 5 minuta, ostavio marku, a ovaj se sav osafunjao od muke![]()
![]()
legendo, svaka cast
Trebao bi znati ovaj taksista-leksikograf @Jon Spencer.IRELAND wrote:da li ima neko broj telefona na koji mogu da prijavim jednog sa taksistu
Basketas8 wrote: U jednom trenutku poceo on meni da govori kako ne trebam uzimati s aerodroma taksi zbog ovih kratkih voznji. Kao ono nece te htjeti voziti, psovat ce ti. Izadji na ulicu i zaustavi neki drugi. Ja mu kazem neces ti meni govoriti koji cu taksi uzimati. Tvoje je da vozis i to sto radite je protuzakonito. Kad on kakav zakon. "Mi smo ovdje zakon. Imamo svoja pravila. Necu da sjedam u auto bez 10, 20 KM. Moje vozilo. Mogu da radim sta hocu. Kakva musterija. Nema to ovdje." Ja mu samo rekoh sreca pa ima izuzetaka pa niste bas svi takvi. Nije mi se dalo zapisivati ni da ga prijavljujem. Samo sam gledao da dodjem kuci.
Sami ne mogu, ali moze onaj ko im bazdari taksimetar mada je to krivicno djelo. Cisto sumnjam da bi se serviseri igrali sa tim radi par taksista kretena.cigara wrote:Nisam bas upucen, oni mogu razjebati taksimetar da pokazuje vise, ili ima neka druga fora?
to su ti ovi iz olova,travnika,kladnja i drugih manjih gradova.Cholina_Lokica wrote:Ne znam je li neko pisao, vidjam u zadnje vrijeme neka vozila TA tablice su, ali nema nikakve oznake koja je firma, i na krovu samo ona svjeKleca na kojoj pise samo taxi. Sta je to
Zar moRe to tako?Tvrdokorna mrlja wrote:to su ti ovi iz olova,travnika,kladnja i drugih manjih gradova.Cholina_Lokica wrote:Ne znam je li neko pisao, vidjam u zadnje vrijeme neka vozila TA tablice su, ali nema nikakve oznake koja je firma, i na krovu samo ona svjeKleca na kojoj pise samo taxi. Sta je to
tamo registrovani,a slabo posla ima..pa po gasu i pravac sarajevo
Moze kod nas sve a to sto po zakonu nije dozvoljeno nije ni bitno.Cholina_Lokica wrote:Zar moRe to tako?Tvrdokorna mrlja wrote:to su ti ovi iz olova,travnika,kladnja i drugih manjih gradova.Cholina_Lokica wrote:Ne znam je li neko pisao, vidjam u zadnje vrijeme neka vozila TA tablice su, ali nema nikakve oznake koja je firma, i na krovu samo ona svjeKleca na kojoj pise samo taxi. Sta je to
Ne mere po zakonuCholina_Lokica wrote:Zar moRe to tako?Tvrdokorna mrlja wrote:to su ti ovi iz olova,travnika,kladnja i drugih manjih gradova.Cholina_Lokica wrote:Ne znam je li neko pisao, vidjam u zadnje vrijeme neka vozila TA tablice su, ali nema nikakve oznake koja je firma, i na krovu samo ona svjeKleca na kojoj pise samo taxi. Sta je to