Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tina SA

#851 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Tina SA »

rimac wrote:Ne znam što im raja i plaća. Ukoliko nije uključio taksimetar nemojte ni platiti. LIjepo otvorite vrata i izađite.

Tako je ,ako neda racun nemoras platiti ali moras bjezati da te neprebije :D
ljevoruki

#852 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ljevoruki »

I sad kad je ovaj snijeg bio, sjeo s djevojkom da je odvucem kuci, bilo prehladno, vozimo se ja vidim taximetar ugasen, reko "haj jara pali to ako hoces da ti platim ista" i sjeba se frajer upali i normalno doslo mu jedno 2 marke manje[/quote]

Slicno se i meni desilo. Posli mama i ja na groblje, Hambina carina, sjeli u taksi kod Careve dzamije a lola nije upalio
taksimetar. Kazem ja mami da smo danas sretne ruke jer nas dobri taksista casti voznjom do groblja. :D Trznu se on, kaze kako to. Fino, cim nisi upalio taksimetar ja sam shvatio da je voznja besplatna. :D Iste sekunde lola upali ali smo vec bili skoro kod stanice na Bistriku. :dance:
Trebalo mu je vidjeti facu kad smo izasli iz auta. :x
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#853 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Entropio »

ljevoruki wrote:Slicno se i meni desilo. Posli mama i ja na groblje, Hambina carina, sjeli u taksi kod Careve dzamije a lola nije upalio
taksimetar. Kazem ja mami da smo danas sretne ruke jer nas dobri taksista casti voznjom do groblja. :D Trznu se on, kaze kako to. Fino, cim nisi upalio taksimetar ja sam shvatio da je voznja besplatna. :D Iste sekunde lola upali ali smo vec bili skoro kod stanice na Bistriku. :dance:
Trebalo mu je vidjeti facu kad smo izasli iz auta. :x
:lol:
nedzadrk

#854 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nedzadrk »

Neki dan mene i kolege vozi taxo od predsjednistva do pofalica i jos zavrce na upaljen taximetar...nije mu proslo..ljudi moji kako je startovao...umalo nas pogazio nije :x
Urban B.

#855 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Urban B. »

Ja volim ove takse koje na pale taximetar jer tako se svaki put vozim za dz :-) Prije par sedmica oko 4 ujutro zaustavim taxi kod ceke(2 golf,sa taxi) i reko vozi do AP-a,negdje kod predsjednistva vidim nije upalio taximetar i skontam da me posmatra da "ocjeni" koliko sam pijan,haj reko da vidim sta ce biti i dodjemo mi pred ulaz i pitam ga ja koliko je,frajer nalo razmisli i kaze 15 KM,reko normala daj mi racun kaze on meni jbg zaboravio sam upalit taximetar al to je priblizna cijena,reko nije problem nema racuma nema placanja i samo izadjem iz auta.Frajer rijeci nije rekao i samo po gasu udario.Normalna cijena za tu relaciju je 7-8 KM.
Dupli_skalp

#856 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dupli_skalp »

niko_niko_kao_ja wrote:
kurty wrote:
burek_in_space wrote:Start - 1,5 KM.
Kilometar - 1 KM.
Chekanje sat vremena - 10 KM.

E sad je fazon kako su im bazhdareni taksimetri, i tu nastaju mahinacije.
Ja tako jednom, kad je bilo okupljanje sa teme "Haram im bilo... "... Bio u cajtungu zbog faxa i sjedem na taxi...Elem, taksi stand kod mamceta na kraju Kralja Tomislava i do VF-a... Elem, krenuli, kad neki zastoj na Marin dvoru... A taksimetar samo vrti, vrti... Pitam taksistu "jel ovo normala da vako ide" a on kulturno "nema sjedit dzabe..."... Elem, tura me izasla, ako se sjecam vise od 6KM.

Par dana poslije, ja na istom mjestu i naleti onaj kratkotrajni pljusak... Pogledam kad taj isti taksista, prvi u redu... Udjem i sjedem, kad on "dokle???"... A ja odgovorim "dok primahne ovaj pljusak... sat vremena je 8KM, tako vam pise, pa stopat cemo vrijeme... Znam da nema sjedit djabaluka, neki dan ste mi to rekli..."

Sjedio oko 5 minuta, ostavio marku, a ovaj se sav osafunjao od muke
:thumbup: :lol:
legendo, svaka cast
:lol: :mrgreen: :lol:
:thumbup:
IRELAND

#857 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by IRELAND »

da li ima neko broj telefona na koji mogu da prijavim jednog sa taksistu
iceman ze

#858 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by iceman ze »

Relacija Aerodrom-Kotorac, islo se preko RS-a, cirka nekih 6 km, naplatio je preko taksimetra 16 KM. Znam gdje kafu pije, ja i jaran cemo otici, da porazgovaramo sa doticnim. Bilo je kasno, let zadnji, umorni od puta.
cigara

#859 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by cigara »

Nisam bas upucen, oni mogu razjebati taksimetar da pokazuje vise, ili ima neka druga fora?
mahalas505

#860 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

IRELAND wrote:da li ima neko broj telefona na koji mogu da prijavim jednog sa taksistu
Trebao bi znati ovaj taksista-leksikograf @Jon Spencer.
Ali bazirano na predhodnim iskustvima, nema tu puno korist i da prijavis:
Basketas8 wrote: U jednom trenutku poceo on meni da govori kako ne trebam uzimati s aerodroma taksi zbog ovih kratkih voznji. Kao ono nece te htjeti voziti, psovat ce ti. Izadji na ulicu i zaustavi neki drugi. Ja mu kazem neces ti meni govoriti koji cu taksi uzimati. Tvoje je da vozis i to sto radite je protuzakonito. Kad on kakav zakon. "Mi smo ovdje zakon. Imamo svoja pravila. Necu da sjedam u auto bez 10, 20 KM. Moje vozilo. Mogu da radim sta hocu. Kakva musterija. Nema to ovdje." Ja mu samo rekoh sreca pa ima izuzetaka pa niste bas svi takvi. Nije mi se dalo zapisivati ni da ga prijavljujem. Samo sam gledao da dodjem kuci.
Last edited by mahalas505 on 20/02/2012 21:43, edited 1 time in total.
dzeno123

#861 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

cigara wrote:Nisam bas upucen, oni mogu razjebati taksimetar da pokazuje vise, ili ima neka druga fora?
Sami ne mogu, ali moze onaj ko im bazdari taksimetar mada je to krivicno djelo. Cisto sumnjam da bi se serviseri igrali sa tim radi par taksista kretena.
maximilijana

#862 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maximilijana »

Inspekcija: 033 770 156
i mobitel : 061 252 252

cak su ti bojevi bili na Sa-x oko prijave taxista :)
fosil

#863 Sarajevski taksisti- dno dna

Post by fosil »

Moram ovo od pocetka procitati. :D
maximilijana

#864 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maximilijana »

zna li iko ko je lik..sarajevo taxi je u pitanju..sivo vozilo..marku ne znam..stand mu je kod sebilja..
decko je mladji 30tak god..sav se trese .. lici na klasicnog narkomana..kao licencu od rahmetli babe naslijedio..
vozio je jedne moje prijatelje..nije znao gdje su Bjelave, Pehlivanusa, bolnica????
kao zvao neku drugaricu da mu objasni gdje su te lokacije???
u autu sve neke svijetlece sprave

lik uglavnom nikako nije dobar..
vicious

#865 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vicious »

Na ovoj temi je najčešće pljuvačina po Sarajevotaxiju, ja ću evo da navedem jedan suprotan primjer (mada mi je uvijek smiješno ovdje popularno generaliziranje, kao ovi su svi fuj, a oni drugi su svi super :))
Juče mahnem (Sarajevo)taxi kod bolnice Koševo, neki Mercedes, nije baš najnoviji, ali super udoban, čist, ma sve miriše itd. Taksista onako srednjih godina, krupan neki tip, jako ljubazan i simpatičan, tako da smo se fino i ispričali i nasmijali. Vožnja do muzeja, otkucalo 4,40 KM.

Jutros, ista lokacija, mahnem prvi koji je naišao. Paja taxi, nekakav golf (nisam siguran je li 3 ili 4), prljav, unutra opšti raspad, ručke otpadaju, blago rečeno neugodan miris. Ista vožnja, taksimetar otkuca 6,10 KM. Na tako relativno kratku relaciju baš velika razlika. Ja njemu spomenem to, ide očekivani odgovor: "Ma jarane, nikad im ne znaš, svaki različito kuca" !!?? :-)
r_faruk

#866 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by r_faruk »

mah, cini mi se da je umjetnost zaustaviti pristojnog taksistu sa pristojnim vozilom....
chuchumbamayumbe

#867 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by chuchumbamayumbe »

Meni se do sada najpristojniji i najpošteniji pokazao Crveni Taksi.
sarayewo

#868 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sarayewo »

Mozda sam ja crna ovca al' nikad nisam imao problema ni sa jednom taxi sluzbom, a ne biram koga cu zaustaviti... Redovno iz grada na Breku, kratka voznja, uzbrdo... U 80% slucajeva je to Sarajevo taxi jer ih ima najvise - Nit me ko kada odbio, taksimetar uvijek upaljen, cesto pitaju kuda da me voze jer ima par ruta.

Da se ispravim, jednom je bio mali cirkus... Jednom davno me je jedan sa Skenderije krenuo voziti preko stadiona Kosevo jer mi supruga nije iz BiH i ima naglasak, pa je kontao da smo stranci. Uhaviz'o se kad sam ga pitao gdje je krenuo kad je kod 2. gimnazije ostao u lijevoj traci...

Pravo me prijatno iznenadio jedan momak nedavno - zaustavio sam ga na ulici na Breki da me spusti do cheke i prvo sto je rekao je izvinjenje sto mu je auto izvana prljavo, kaze zaustavio sam ga na putu prema autopraonici.
Tvrdokorna mrlja

#869 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Tvrdokorna mrlja »

pojavio se neki city taxi :D

lik skonto foru,otvorio rentakar,ima 70+auta

i ima tri vozila koja renta na minutu :lol:
sa vozacem :D

rega ..uzmes rentakar na 20 minuta,lupam ..za 20 maraka ,a dobijes besplatno ovlastenog rentakar vozaca da obavi uslugu :D
Cholina_Lokica

#870 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Cholina_Lokica »

Ne znam je li neko pisao, vidjam u zadnje vrijeme neka vozila TA tablice su, ali nema nikakve oznake koja je firma, i na krovu samo ona svjeKleca na kojoj pise samo taxi. Sta je to :?
harač

#871 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by harač »

ne znam sad koji je tačno taksi, ali jedan ima dispečerku (ili kako se to već zove) koja konstantno URLA preko onog radija... ja ne znam kako je taksisti mogu trpiti, jer meni za 10 minuta popizdi
Tvrdokorna mrlja

#872 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Tvrdokorna mrlja »

Cholina_Lokica wrote:Ne znam je li neko pisao, vidjam u zadnje vrijeme neka vozila TA tablice su, ali nema nikakve oznake koja je firma, i na krovu samo ona svjeKleca na kojoj pise samo taxi. Sta je to :?
to su ti ovi iz olova,travnika,kladnja i drugih manjih gradova.

tamo registrovani,a slabo posla ima..pa po gasu i pravac sarajevo :D
Cholina_Lokica

#873 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Cholina_Lokica »

Tvrdokorna mrlja wrote:
Cholina_Lokica wrote:Ne znam je li neko pisao, vidjam u zadnje vrijeme neka vozila TA tablice su, ali nema nikakve oznake koja je firma, i na krovu samo ona svjeKleca na kojoj pise samo taxi. Sta je to :?

Zar moRe to tako? :D
dzeno123

#874 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

Cholina_Lokica wrote:
Tvrdokorna mrlja wrote:

Moze kod nas sve a to sto po zakonu nije dozvoljeno nije ni bitno.
xamp

#875 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by xamp »

Cholina_Lokica wrote:
Tvrdokorna mrlja wrote:

Ne mere po zakonu :) Takvi i jesu najveci problem po sarajevu... Mene neki dan preko cvile krenuo voziti do koseva (iz grada) xD
Post Reply