Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
senada

Post by senada »

taxi_driver wrote:ja bih samo pitao ove piramidase,sta ce biti kad se dokaze da nema piramide?sta ce onda oni pricati i pisati?ono kao eto nema piramide ali je covjek nesto otkopao.
moze ovako .ako bude piramide,ja cu svakom zenskom piramidasu liznuti koku,a ako ne bude nek meni svaki pramidas na vrhu visocice popusi pijetla.
mislim da je posteno od mene :D :D :D :D :D :D :D
zar ti poenta nije jasna? covjece cilj je da se oko Visokog digne ne samo prasina, nego kamene gromade kako bi svi svjetski putevi vodili u Visoko... za svu ovu galamu visocki menadjment i marketinska sluzba razradili su sve do u detalje... ciji je jedini cilj, zarada, profit, unosan biznis... poslije ili paralelno sa piramidama i obicne visocke gace na aukcijama ce se prodavati po vecim cijenama od recimo original djela berbera, zeca, afana, danisa...

pored toga nas prljavi ves vise se nece gurati pod tepih, nego duboko pod zemlju ispod kamenih 'rukom radjenih' blokova..

nije se "semir" djaba dosjetio bas naziva "Sunca i Mjeseca" .... nista se ne desava slucajno.... sva domaca i svjetska paznja umjesto pravog osvrta, na prave stravicne probleme ove zemlje i eliminacije njihovih uzrocnika treba biti fokusirana, ili bolje receno lansirana Visoko u kozmos ... do Sunca i Mjeseca...

semir je rekvizita ili Lajka u tom Visockom svemirskom brodu.. ili u 'kulturnijoj' varijanti najvjestiji, najobuceniji kosmonaut "necije" Visocke svemirske letjelice....
Last edited by senada on 27/04/2006 09:40, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

taxi_driver wrote:ja bih samo pitao ove piramidase,sta ce biti kad se dokaze da nema piramide?sta ce onda oni pricati i pisati?ono kao eto nema piramide ali je covjek nesto otkopao.
moze ovako .ako bude piramide,ja cu svakom zenskom piramidasu liznuti koku,a ako ne bude nek meni svaki pramidas na vrhu visocice popusi pijetla.
ti sebi svoj pijetla stavi tamo gdje sunce ne sija :D

piramide ima, ako je ne nadju, sagradice je...
SENADA, ne trose se brda para na marketing, ljudi trose identicne sume novca samo sto vise ne vezu SEBILJ na papama vec piramidu...
sto se radova tice, to finansira fondacija, a fondaciji (bilo milion puta na TV) pare daje dobrovljno ko koliko hoce...

TutanmIRCi has spoken!
:faraon: :faraon1:
terapija

Post by terapija »

la mela wrote:Kako je proslo glasanje o promjeni ustava?
la mela ti si meni ovdje kralj(ica)!

Ono sa Iljušinom ti je beton!!
Stari

Post by Stari »

A wrote: Ja nisam nikakav Lovrenovicev advokat, niti prihvatam neko dijeljenje na tabore za i protiv. Ako se ne slazem sa Osmanagicem, ne znaci da uzimam zdravo za gotovo Imamovica i ostale.

Svejedno bih o ovome sto pises rekla - Lovrenovic nema ni obavezu da odgovara na Osmanagiceve "argumente" jer oni to - nisu.

Teorija 1 : Timskim radom internacionalnih ekipa, kroz decenije istrazivanja, koristeci naucne metode, doslo se do toga da su tu spomenici koje je Prenj ovdje vec citirao - neolitski spomenici, srednjovjekovni grad, itd. Znaci, "zvanicna nauka" je, postavila odredjene teze koje sada Osmanagic negira. Sta novo blok "zvanicne nauke" treba da ucini na tim prostorima, da negira Osmanagiceve teorije? Nista, oni su dosli do svojih zakljucaka mnogo prije pojave Osmanagica i stoje iza njih.

Teorija 2: Sad je na Osmanagicu da dokaze da te teorije nisu tacne i da je brdo - piramida. Njegovo nabrajanje satelitskih snimaka, toplotnih mjerenja, analize simbolike (365 metara duzina strane piramide, itd) je samo indikacija postupaka kojima on ide prma svojoj teoriji, a nikako zvanicni dokaz njegove teorije. S toga ne treba ocekivati da "zvanicna nauka" reaguje na snimke toplotnih anomalija i ostalih cudesa vezanih za piramidu. Mogu samo da sacekaju da vide da li je Osmanagic u pravu ili ne. Jer, kao sto vec napomenuh, koristenjem uobicajene metodologije, nauka je postavila Teoriju 1.
Razlog sto ovako drasticno kasnim sa nastavkom ove korespondencije je taj sto sam morao jos jednom pogledati onaj snimak od neki dan da provjerim ...i nekako me je sad strah , buduci da moram ustvrditi nesto ...sto inace nemam obicaj.... :roll: bojim se da si fulala jedan dio one emisje A. Semir (opet moram podvuci evidentno "pod dozom" necega tako prijeko potrebnog njegovom oponentu u "diskusiji") ne radi to sto A tvrdi da radi...jer veli otprilike: Tu se nalazi srednjevjekovni grad i ta zona je zasticena ....ono sto mi otkopavamo je to sto se nalazi ispod ostataka tog grada u cije postojanje niko ne ne sumja ...ono sto njegova ekipa otkopava je nesto sto se sastoji od tih velikih kamenova.Da postoji ikakava teorija o tome sta to kamenje predstavlja (po tebi Teorija je da je to neolitska dolina spomenika) ....onda me cudi da Univerzitetski Profesor nije znao odgovoriti (nego je isto kao da ga je neko iglom ubo ....poceo protestvovati u stilu ...pa neces ti mene ispitivati ovdje ko na ispitu ...ili tako nesto... :( jadna majko :( ) onako glatko kako si ti i Prenj ovdje demonstrirali vladate terminologijom teorija o neolitskim spomenicima. Dakle ako nekakva teorija o neolitskim spomenicima gradjena o odbranjena tokom, kako velite ti i Prenj, zadnjih 30 godina vazi za one blokove koje Osmanagic sad iskopava....kako onda da Lovrenovic za tu teriju nezna...a prof.dr Istorije je.

I jos jedna stvar ...vjerovatno sam picajzla sto to spominjem ali eto ...ali zar se teorije egzaktno dokazuju....jednom egzaktno dokazana teorija prestaje biti teorija i postaje Teorem(a), zakon....naprosto faktum.

@Prenj ... ja i ti se mozemo naci na temi o gradjenju elektroenrgetskih postrojenja. Postoje naime naznake da se el. energetski loby konsolidovao i krenuo u zestoku ofanzivu sto ce reci gradnja velikih objekata (ukupno 4 komada, sva cetiri sa hidroakumulacijama, znaci, niti jedan tzv protocnog tipa) ce biti jako tesko zaustavljiva...dva na Drini i po jedan na Bosni i Neretvi. Na moju ogromnu radost Sana i Una ce ostati nevine barem u ovom valu.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

senada wrote:
zar ti poenta nije jasna? covjece cilj je da se oko Visokog digne ne samo prasina, nego kamene gromade kako bi svi svjetski putevi vodili u Visoko... za svu ovu galamu visocki menadjment i marketinska sluzba razradili su sve do u detalje... ciji je jedini cilj, zarada, profit, unosan biznis... poslije ili paralelno sa piramidama i obicne visocke gace na aukcijama ce se prodavati po vecim cijenama od recimo original djela berbera, zeca, afana, danisa...

pored toga nas prljavi ves vise se nece gurati pod tepih, nego duboko pod zemlju ispod kamenih 'rukom radjenih' blokova..

nije se "semir" djaba dosjetio bas naziva "Sunca i Mjeseca" .... nista se ne desava slucajno.... sva domaca i svjetska paznja umjesto pravog osvrta, na prave stravicne probleme ove zemlje i eliminacije njihovih uzrocnika treba biti fokusirana, ili bolje receno lansirana Visoko u kozmos ... do Sunca i Mjeseca...

semir je rekvizita ili Lajka u tom Visockom svemirskom brodu.. ili u 'kulturnijoj' varijanti najvjestiji, najobuceniji kosmonaut "necije" Visocke svemirske letjelice....
A da nismo malo ljubomorni.
hamza1

Post by hamza1 »

kub lajkan wrote:
hamza1 wrote:Je li to ti imas kredibilitet da kazes nekome da je glup??? :-)
Kad je neko glup, ne mozes mu ni to objasniti... :zzzz:
Nisam te to pitao. De polako, probaj shvatiti pitanje! :-)
terapija

Post by terapija »

hamza1 wrote:
kub lajkan wrote:
hamza1 wrote:Je li to ti imas kredibilitet da kazes nekome da je glup??? :-)
Kad je neko glup, ne mozes mu ni to objasniti... :zzzz:
Nisam te to pitao. De polako, probaj shvatiti pitanje! :-)
Opet nisi shvatio sta ti covjek pokusava reci :P ccc
senada

Post by senada »

jedna od bitnih stvari je i da prica o 'piramidama' buja sto vise i sto jace...

....u tom smislu ja se i ne zelim patati tih iluzija koje bi trebale pkopati nasu zbilju...

@mirci, novac je od "dobrovoljnih" fondacija iz "drzavnog" budjeta, drzave koja je u vlasnickom posjedu onih koji su opljackali svoju drzavu, kao svoju prciju, naravno preko ledja naroda, pa prema tome svakome sa 1% aktivnih mozdanih celija jasno je kome, cemu i u koje svrhe sluze (nove paleo ili neolilitne iskopine) "piramide" ... svaka izrecena il napisana rijec ide u marketinski prilog idejnim konstruktorima, graditeljima iluzija i prodavacima magle, nevidjenim dilerima Sunca, Mjeseca i kozmoskih Visina...

ko i sta je semir je prica za sijela i prela.

za one koji su ga iskopali on je kao sto rekoh samo dobar i vjest kosmonaut ili kristofer kolumbo...

scenarij skoro identican skecevima starih dobrih nadrealista.

...zbogom piramide , ledena i uzarena doba, neoliti, paleoliti, neandertalci, stechci, ovozemaljci, 'mudri' amerikanci, pametni bosanci i najpametniji visocaci i svi oni koji bi da je svijet nastao sa njima ili da su bar veslaci visockog kristofera kolumba, odnosno beiha biznismena... ali u svoj ovoj "sretnoj" prici ima jedna mala, prava sreca...................................
:thumbup: :mrgreen:

:zzzz:
Piramidos

Post by Piramidos »

helo wrote:
helo wrote:OVO VRJEDI NEKOLIKO PUTA DA SE PONAVLAJ NA OVOM FORUMU

OBAVEZNO PROČITAJ!!!

KOME SMETAJU PIRAMIDE?

Piše: Sedad DIZDAREVIĆ
Da smo normalno društvo vjerovatno ne bi bilo potrebe da se pišu ovakvi tekstovi i upravo bi učene glave učile narod kako treba graditi imidž i ugled u svijetu. No, čini se da tako nije i da narod treba učiti one koje plaća da se bore i zalažu za njega. Pomalo je čudno kako baš sada tolika hajka kada je već svima postalo jasno da je Visočica ustvari piramida. Također, čudno je kako baš oni koji trebaju sa oduševljenjem dočekati ovakvu vijest reže i bljuju vatru na sav mah. Pošto smo mi zemlja paradoksa, možda i nije tako čudno. Bez ikakve namjere da nekoga vrijeđam na um mi pada ona narodna: "Ne laje kuja radi sela, nego radi sebe !" Ne čini se baš iskrenim njihov vapaj, niti se čini da im je toliko žao naše narodne baštine, jer da je tako zašto se dozvoljava da se gotovo neprimjetno uništavaju stećci u Radimlji (poduzetnici grade poslovne prostore uklanjajući nepotrebno kamenje "stećke"), zašto su baš učene glave tako mlako osudile rušenje Aladže, Ferhadije, mosta u Mostaru i hiljadu drugih historijskih i arhitektonskih spomenika. Nije baš poznato kako su reagovali, a iako su reagovali nisu bili tako oštri i jednoglasni. Zašto se ti naši vrli stručnjaci nisu udružili kada je trebalo osuditi rušenje drugih spomenika ili zašto se ne udruže da napišu vrijednu povijest Bosne (da nam to ne čine stranci) ili zašto dopuštaju da nas komšije uče ko su bili Bogumili (katolici ili pravoslavci čitaj: Hrvati ili Srbi), zbog čega nam konačno ne kažu ko smo (Iliri, Goti, Slaveni, Bošnjaci....), neka već jednom riješe pitanje širenja islama u Bosni (milom ili silom, ekonomskim pritiscima ili socijalnim uslovljavanjem, odjednom ili kroz dugi niz godina...) i na kraju neka se bave nečim, a ne da kritikuju one koji to rade. Ne smeta njima toliko što je Osmanagić pronašao piramidu, nego što ju oni nisu vidjeli ispred nosa. Rovili su po Visočici i širom Bosne i nisu vidjeli ništa dalje od Tvrtka i kada im se ukazala piramida osjetili su se prevarenim.

Osmanagiću bi trebali biti zahvalni svi Bosanci. Čovjek je uložio dvije stotine hiljada maraka, zaposlio jedan broj ljudi, popravio imidž Bosne u svijetu, doveo CNN, BBC, France Press i druge svjetske medijske kuće u Bosnu (a šta su uradili oni koji ga napadaju).

Pomalo je čudno kako baš sada tolika hajka kada je već svima postalo jasno da je Visočica ustvari piramida.
Sav svijet se trudi da izgradi imidž i brend u svijetu, da ga drugi prepoznaju po nećemu dobrom, a ne po lošem. Francuska je poznata po Ajfelovom tornju, Amerika po Kipu slobode, Kina po Kineskom zidu, Rusija po Kremlju isl., a mi smo poznati po ratu, terorizmu i prošenju. Čim se spomene Bosna u svijetu odmah vas pitaju - traje li još rat tamo? Kad se pojave naše diplomate znaju da su došli prositi. Dok ne izađete vani ne možete to osjetiti. Niko vas ne cijeni kada tražite od njega, a svi će vam se diviti ako imate nešto ponuditi. Konačno, kad je sav svijet čuo za bosanske piramide i kad su nas počeli prepoznavati po tome, javiše se neki intelektualci i uprljaše sve. Mislim da takve riječi koje se mogu čuti od njih ne dolikuju civiliziranim i obrazovanim ljudima. Svako pametan će sačekati da vidi ishod pa tek onda kritikovati. Zašto narodu oduzeti vjeru u bolje sutra, zašto mu oduzeti nadu i želju da uspije? Za radi čije sujete se moraju rušiti stotine snova i planova? Zavrjeđuje li deset samozvanih štićenika bosanske bašte da se uvaži njihovo mišljenje i da se pokopaju nade i snovi stotine hiljada drugih?
Neki nam pričaju da će biti velika sramota ukoliko se dokaže da nema piramide. Zar svako onaj koji radi nema pravo da griješi? Samo ljenivci, lezihljebovići i samozvani intelektualci mogu biti sigurni od pogrešaka. Zar svaka hipoteza mora biti ispravna? Nauka je tu da potvrdi ili odbaci. Po njihovom mišljenju nije trebalo ići na mjesec, jer samo budale i šarlatani mogu vjerovati da tamo ima života. Po njima točak civilizacije nije trebalo zavrtiti, jer je uništio postojeći poredak.
A kako to Bosna može izgubiti? Ukoliko se dokaže da u Bosni ne postoji piramida (u što ne vjerujem) ljudi će prestati govoriti o tome i to će biti samo jedna lijepa uspomena. Mnogi će za to vrijeme napraviti biznis, do tada će veliki broj stranaca doći u Bosnu, nakon čega će je češće posjećivati, a u glavama mnogih izvan Bosne ova zemlja će ostati zemlja piramida. Osmanagiću bi trebali biti zahvalni svi Bosanci. Čovjek je uložio dvije stotine hiljada maraka, zaposlio jedan broj ljudi, popravio imidž Bosne u svijetu, doveo CNN, BBC, France Press i druge svjetske medijske kuće u Bosnu (a šta su uradili oni koji ga napadaju). Oni koji se bave privlačenjem stranih investicija i popravljanjem imidža znaju kako je to težak i naporan posao danas. Poznato je svima koliko su skupe propagandne reklame na CNN i drugim svjetskim kućama, a mi to imamo besplatno. Imidž koji se jednom izgradi teško je mijenjati.
Loh Nes je poznat po čudovištu koje nikad nije viđeno, Marija se pojavljivala na svim kontinentima, a nauka nije potvrdila.... Gomile je takvih primjera koji su donijeli slavu i prosperitet mještanima, a da nikad nisu potvrđeni ili su čak odbačeni. No, šta će se desiti ako se dokaže da postoji piramida? Hoće li se samozvani štićenici bosanske baštine izviniti svome narodu i zatražiti oprost od onih koje su vrijeđali? Hoće li se časno povući? Bosna će postati jedna od najegzotičnijih destinacija u svijetu, procvjetat će turizam, povećati se broj radnih mjesta, razviti se infrastruktura i na kraju narod će bolje živjeti. Čak i kada bi to bila samo iluzija za nju vrijedi živjeti. Dosta smo živjeli u gorkoj i teškoj stvarnosti, koju su nam pripremili intelektualci-političari tipa Karadžića, Koljevića isl. Vrijeme je da malo sanjamo ljepše snove i da se borimo za bolje sutra, bar na ovaj način. Pozivam sve intelektulace i obične ljude, koji ne misle kao spomenuti intelektualci, da se udruže i da sastave peticiju protiv istih. Ako će oni nas tužiti, onda ćemo i mi njih. Ukoliko ne žele da sanjaju sa nama neka nam ne prave košmare i neka žive u srednjem vijeku kojem i pripadaju.

The Times April 25, 2006

Bosnia's rich heritage

Sir, Stories about hidden pyramids in deepest Bosnia being investigated by "hobby archaeologists" ("Indiana Jones of the Balkans", April 15), may appeal to those for whom the dry facts of archaeology hold little attraction, but they also do little to assist the cause of heritage protection in that beautiful but unlucky country.
Professional archaeologists in the former Yugoslavia, and in international organisations such as the European Association of Archaeologists, have known about these claims for some time, and various "scientific" reports are available in the public domain.

In most countries of Europe those with wacky theories about "hidden mysteries" on presumed archaeological sites are free to propound them but not to undertake excavation, which by its very nature destroys much of what it uncovers; let alone excavation by those unqualified in terms of training and experience.

According to your report there are indeed archaeological sites on the hill in question ? Illyrian (Iron Age), Roman and Medieval; yet the work underway or planned makes no mention of what steps will be taken to safeguard them, and other potential sites as yet undiscovered, from inappropriate earthmoving or other investigations.

The situation of professional heritage management in Bosnia-Herzegovina is, since the Bosnian war, in a poor state, with a klix number of people trying to do what they can to protect their rich heritage from looting and unmonitored or unauthorised development. It adds insult to injury when rich outsiders can come in and spend large sums pursuing their absurd theories (the construction of a colossal pyramid so large that it dwarfs even those of Egypt or Mesoamerica "12,000 years ago"), in ways that most other countries would never countenance, instead of devoting their cash to the preservation of the endangered genuine sites and monuments in which Bosnia-Herzegovina abounds.

PROFESSOR ANTHONY HARDING
President, European Association of Archaeologists

stvarno je dobar tekst
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Image

obradovo sam se kad sam procitao ovu zadnju recenicu, za pokretanje incijative 8) svaka cast tako i treba, dusmanima treba dati do znanja , da se ovo treba sacuvati i odkopati
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Juce je moja komsinica koja studira u Sarajevu dosla kuci.Pitala sam je za piramidu....rekla je da je bila na piramidi i da vjeruje da je TO piramida.Ali od nje cuh i ovo....:
`U putu ovamo kuci vidjeli smo jos puno brdovitih krajeva.Po nama ima jos piramida...` :-)

:D
shin

Post by shin »

Mozda ti je jaranica prvi put vidjela brdo.
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

shin wrote:Mozda ti je jaranica prvi put vidjela brdo.
Pa moguce s obzirom da je iz Posavine,a ovdje je haman bilo more za vrijeme faraona u BiH :-)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Stari wrote:I jos jedna stvar ...vjerovatno sam picajzla sto to spominjem ali eto ...ali zar se teorije egzaktno dokazuju...
Pa kako ce se drugo dokazivati? I teorija o piramidama se upravo pokusava egzaktno dokazati...
Sarafcina

Post by Sarafcina »

According to your report there are indeed archaeological sites on the hill in question ? Illyrian (Iron Age), Roman and Medieval; yet the work underway or planned makes no mention of what steps will be taken to safeguard them, and other potential sites as yet undiscovered, from inappropriate earthmoving or other investigations.

jos jedan koji je jako dobro informisan ;)
ali nalazi za shodno da mi kroji culahe :(
a donosi zakljucke ... na osnovu novinskih izvjestaja :(
la mela

Post by la mela »

VELIKIM SLOVIMA PISEM.
malim slovima pisem.
Ova tastatura je mocna. Isti ljudi ovdje pisu, neki su promijenili nick, kriticarka nikova i dalje lupa po tastaturi. Sve je ok. Smiren sam. Koncentrisan sam na unutrasnje oko koje sve vidi. Zmajevo oko. Stairway scare Dan Dare who's there?
Stari

Post by Stari »

kub lajkan wrote:
Stari wrote:I jos jedna stvar ...vjerovatno sam picajzla sto to spominjem ali eto ...ali zar se teorije egzaktno dokazuju...
Pa kako ce se drugo dokazivati? I teorija o piramidama se upravo pokusava egzaktno dokazati...
Istorija i arheologija nisu uvijek nuzno egzaktne nauke. Ilustraciju toga vidis i recimo u sitnici da ...taman da sad osmanagic iskopa sve to i gradjevina se ukaze u svom svojem sjaju i glancu....onima koji nisu spremni prihvatiti, uvijek ostaje manevarski prostor da je zovu piramidalnim i poplocanim brdom ...ili tako nesto. Ili recimo datiranje obrade tih kamenih blokova ....je za sad vrlo tesko sprovodivo egzaktnim metodama...naime mozes utvrditi starost kamena kao materijala no ne i vrijeme njegove obrade....sto otvara mogucnost semiru da tvrdi da je gradjevina stara 12 000 godina ...ali i recimo Lovrenovicu da je smjesti u neolit (ako se on te mogucnosti onako nadrkan uopste sjeti) .... Pojam ...egzaktan (ponekad se koristi i izraz Strogi) dokaz ...je nesto sto se koristi u slucaju da je odredjenim metodama moguce doci do spoznaje koja ni u najludjim fantazijama ne moze biti dovedena pod sumnju.

Na to sam mislio ...doduse mozda sam se malcice neprecizno formulisao ...u tom se slucaju izvinjavam.
Piramidos

Post by Piramidos »

preuzeto sa jednog bloga
o je Risto Dzogo?Oni koji su zivjeli u BiH u ratu a koji su u pojedinim trenutcima imali struje pa htjeli da vide kako izgleda pripitivizam u najgorem obliku prebacivali bi svoje programe na Srnu i tamo vidjeli dno dna sto se novinarstva tice. Tako sam i jamislio dok nisam poceo citati tekstove izvjesog Adnana Jasarspahica. Sasvim slucajno Jashu znam licno, i na trenutke mi se cinio ok. Kada je branio slobodu i demokratiju lijepeci plakate po gradu i kada je za to mogao nastradati ja sam javno osudio taj cin. Ali, da on nije cvijecka, pokazao je samo par mjeseci poslije kada je u javnosti poceo objalvjivati privatne e-mail poruke optuzujuci jednog covjeka za pedofiliju. Naravno da u tome nema nista sporno. Ako je covjek pedofil onda mu je mjesto u zatvoru ili bar na sudu,(mada mislim da bi prosao sa optuzbama za zavodjenje maloljetnica a ne pedofiliju). Medjutim Jasho je to uradio iz licnih razloga jer je covjek kojeg proziva i ciju intimu objavljuje na internetu jedan od onih koji su ga maltretirali. Da Jasho nije odmaknuo ni pedlja od gore pomenutog Dzoge pokazuje i njegova ratno huskacka politika koju ovih dana prosipapo "svojim stranicama" i radiju. Naravno,opet nemam nis proiv toga, jer prima platu za to, ali jucerasnji dogadjaj mi je pokazao da ga treba zaustaviti. Naime, neko je unistio privatnu svojinu g.Ihtijarevica na platou brda Visocica. Ne kazem da je to direktno bilo nadahnuto njegovim tekstom, ali podgrijavanje atmosfere i poziv na linc kod ogranicenih ljudi frustraciju pretvara u ludilo iz kojeg proizilazi nasilje. Ali kad sam nasao tekst g.Jashe o profesorima pod naslovom "hajmo ih rusit" i kada sam ga procitao uvjerio sam se da je Jasho idiot i sve sumnje su pale u vodu.Recenica Lovrenovicu idi u Jajce na drugu obalu i pecaj ribu... dokazuje o kakvom se intelektualcu radi. Slijedece sto ocekujem je da ce pozvati na paljenje Univerziteta, unistavanje biblioteka i paljenje knjiga, kao i ubijanje intelktualaca.Razumijem Jashinu frustriranost visoko obrazovanim ljudima, jer sam jednom licno uo njegov komentar da "fakultet zavrsava neko ko ne zna nista drugo raditi". Razumijem i da se smatra obrazovanijim od novinara koji zavrsavaju visoke skole i tamo uce o normama ponasanja, jer on sam nije obrazovan pa tako lijeci te komplekse, ali poziv na linc obrazovanih ljudi je nesto sasvim drugo. Moj g. Jasho, nije patriota svako ko vjeruje u postojanje piramide niti je ne patriota svako ko ne vjeruje u postojanje piramide.Uostalom zloupotreba patriotizma je jako opasna stvar, tako da ocekujem da ce Lovrenovic proci kao Dr. Haris Silajdzic onomad u Bosaskoj krajini kad se odcjepio od SDA i kad dobi letvom u glavu.Ostaje nada da gosn Jasho nikada nec izaci iz lokalnih okvira moga grada.Samo jos jedna stvar. Podobni novinari su kao sapun. Vidjeti pod Smiljko Sagolj i Risto Dzogo.
komentar doticne osobe
Ahhh, sotono, jebacu ti ja znanje kad te ufatim...Saznacu ja ko si ti R, a onda ces bit "my bitch"...karacu te na piramidi ko sto je Richard Barton karo Elizabetu Taylor kad su snimali onaj film o Egiptu.
Adnan Jasarspahic, 25/04/2006 20:18
pa vi sad vidite kakvi ljudi sljede semira
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Piramidos wrote:
jel ovo neka nova sekta, cuj slijede...tctctc :run:

ali...

:faraon: je vec legenda po broju strana....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Piramidos wrote:preuzeto sa jednog bloga
o je Risto Dzogo?Oni koji su zivjeli u BiH u ratu a koji su u pojedinim trenutcima imali struje pa htjeli da vide kako izgleda pripitivizam u najgorem obliku prebacivali bi svoje programe na Srnu i tamo vidjeli dno dna sto se novinarstva tice. Tako sam i jamislio dok nisam poceo citati tekstove izvjesog Adnana Jasarspahica. Sasvim slucajno Jashu znam licno, i na trenutke mi se cinio ok. Kada je branio slobodu i demokratiju lijepeci plakate po gradu i kada je za to mogao nastradati ja sam javno osudio taj cin. Ali, da on nije cvijecka, pokazao je samo par mjeseci poslije kada je u javnosti poceo objalvjivati privatne e-mail poruke optuzujuci jednog covjeka za pedofiliju. Naravno da u tome nema nista sporno. Ako je covjek pedofil onda mu je mjesto u zatvoru ili bar na sudu,(mada mislim da bi prosao sa optuzbama za zavodjenje maloljetnica a ne pedofiliju). Medjutim Jasho je to uradio iz licnih razloga jer je covjek kojeg proziva i ciju intimu objavljuje na internetu jedan od onih koji su ga maltretirali. Da Jasho nije odmaknuo ni pedlja od gore pomenutog Dzoge pokazuje i njegova ratno huskacka politika koju ovih dana prosipapo "svojim stranicama" i radiju. Naravno,opet nemam nis proiv toga, jer prima platu za to, ali jucerasnji dogadjaj mi je pokazao da ga treba zaustaviti. Naime, neko je unistio privatnu svojinu g.Ihtijarevica na platou brda Visocica. Ne kazem da je to direktno bilo nadahnuto njegovim tekstom, ali podgrijavanje atmosfere i poziv na linc kod ogranicenih ljudi frustraciju pretvara u ludilo iz kojeg proizilazi nasilje. Ali kad sam nasao tekst g.Jashe o profesorima pod naslovom "hajmo ih rusit" i kada sam ga procitao uvjerio sam se da je Jasho idiot i sve sumnje su pale u vodu.Recenica Lovrenovicu idi u Jajce na drugu obalu i pecaj ribu... dokazuje o kakvom se intelektualcu radi. Slijedece sto ocekujem je da ce pozvati na paljenje Univerziteta, unistavanje biblioteka i paljenje knjiga, kao i ubijanje intelktualaca.Razumijem Jashinu frustriranost visoko obrazovanim ljudima, jer sam jednom licno uo njegov komentar da "fakultet zavrsava neko ko ne zna nista drugo raditi". Razumijem i da se smatra obrazovanijim od novinara koji zavrsavaju visoke skole i tamo uce o normama ponasanja, jer on sam nije obrazovan pa tako lijeci te komplekse, ali poziv na linc obrazovanih ljudi je nesto sasvim drugo. Moj g. Jasho, nije patriota svako ko vjeruje u postojanje piramide niti je ne patriota svako ko ne vjeruje u postojanje piramide.Uostalom zloupotreba patriotizma je jako opasna stvar, tako da ocekujem da ce Lovrenovic proci kao Dr. Haris Silajdzic onomad u Bosaskoj krajini kad se odcjepio od SDA i kad dobi letvom u glavu.Ostaje nada da gosn Jasho nikada nec izaci iz lokalnih okvira moga grada.Samo jos jedna stvar. Podobni novinari su kao sapun. Vidjeti pod Smiljko Sagolj i Risto Dzogo.
komentar doticne osobe
Ahhh, sotono, jebacu ti ja znanje kad te ufatim...Saznacu ja ko si ti R, a onda ces bit "my bitch"...karacu te na piramidi ko sto je Richard Barton karo Elizabetu Taylor kad su snimali onaj film o Egiptu.
Adnan Jasarspahic, 25/04/2006 20:18
Mogao se bilo ko ovako potpisati kao Jasho, na kraju krajeva, mogao si ti ovo uraditi.
Stari

Post by Stari »

Opsa - sa.... :D Tumacim li je ispravno gornju izjavu kad smatram da ima jos kandidata za operacionalizaciju akta intimnih radnji na vrhu piramide. Molim lijepo , tek da se situacija odmah razjasni da ne bi poslije bilo zabune i eventualno protesta. Prva se javila i rezervisala mjesto Novalicka i to sa Semirom kao partnerom ... odmah iza nje sam se i ja liscno prijavio i postavio pitanje mogucnosti mog aktivnog ucesca u istim takvim radnjama ...samo u podrumu piramide i sa jednom drugom ...partnericom.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Stari wrote:
Opsa - sa.... :D Tumacim li je ispravno gornju izjavu kad smatram da ima jos kandidata za operacionalizaciju akta intimnih radnji na vrhu piramide. Molim lijepo , tek da se situacija odmah razjasni da ne bi poslije bilo zabune i eventualno protesta. Prva se javila i rezervisala mjesto Novalicka i to sa Semirom kao partnerom ... odmah iza nje sam se i ja liscno prijavio i postavio pitanje mogucnosti mog aktivnog ucesca u istim takvim radnjama ...samo u podrumu piramide i sa jednom drugom ...partnericom.
Stidi se svojih godina i svog nicka hahahahha
la mela

Post by la mela »

Pa ima ih jos koji bi se seksualno svetili i polno opstili na Semirovoj piramidi, dizali muzeje u zrak, prijetili (wells, el-bosniaco, hrasno38). Visokobrazovani i tolerantni rodoljubi.
CiCiban

Post by CiCiban »

novel wrote:PROFESSOR ANTHONY HARDING
President, European Association of Archaeologists

profesore, ako ste znali a, znali ste "According to your report there are indeed archaeological sites on the hill in question — Illyrian (Iron Age), Roman and Medieval; " zasto vi profesore niste dosli i kopali zasto profesore cekati da dodje neko sa strane kako vi kazete "It adds insult to injury when rich outsiders can come in and spend large sums pursuing their absurd theories"

"The situation of professional heritage management in Bosnia-Herzegovina is, since the Bosnian war, in a poor state, with a klix number of people trying to do what they can to protect their rich heritage from looting and unmonitored or unauthorised development."

Pizda mu materina profesore zasto je Evropa dozvolila da nam "heritage" ode u qrac?? Profesore vi ste ("President, European Association of Archaeologists") 'president', zasto Evropa ne otkopava "indeed archaeological sites on the hill".......more profesore(i) mars u PM....spalite se :x ....ja cu donirati benzin :x
ImageImage
Image
rumenko

Post by rumenko »

nisam ni jedan komentar procit'o...samo da kazem uvaznim komentatorima...ja ga yebem ko ne vjeruje da su ono fakat piramide....
Locked