muha_sa wrote:jel se kad išlo kod Pucana Avde na uštipke i domaci kajmak![]()
haaaaaaaaaa poguzije
a kiselo mlijeko?
Pucan ozbiljna institucija, vec generacijama.
haaaaaaaaaa poguzije
poznanik wrote:KatarinaKosaca wrote:Možda je to. Govorim o nekoj 1987 otprilike. U podrumu veliki restoran, dobra hrana... znam da je tu negdje nikako nije daleko od općine stari grad... Mislim da se brzo zatvorilo.. Bilo skupo pa uvijek prazno...Chisum wrote:
Mozda misli na ono cudo pored opstine, gdje je bio onaj neki kurac, kako se zvao, savez ili udruzenje, samo sam zaboravio cega... jedino je tu bilo nesto u podrumu.
Hajde nek' se neko sjeti, da li je bilo kakvog "ugostiteljstva" u podrumu zgrade u kojoj se nalazi trafika i kopirnica i neki sada mliječni caffe, a ulaz da mu je iz pasaža koji vodi za slastičarnu "Jasna"?
haaaaaaaaaa poguzije
izlapio Muhavrtlar wrote:muha_sa wrote:jel se kad išlo kod Pucana Avde na uštipke i domaci kajmak![]()
haaaaaaaaaa poguzije
Pozdrav muha sigurno znas kako se zvao onaj kafic iza tri sesira bila nekad knjizara svjetlost e sad da li je u njoj napravljen ne znam.Bio samo jednom.
vratnik wrote:Eh, da vidimo ko se odvajao od ostale raje...![]()
Roma?
*mima* wrote:vratnik wrote:Eh, da vidimo ko se odvajao od ostale raje...![]()
Roma?
dje ono bi roma?
jedan il dvaHAVANA wrote:Grbavica.
muha_sa wrote:jedan il dvaHAVANA wrote:Grbavica.jebaji ga sad
pored onog granapa--pored one kafane--pored stanice
izlaz prema ulici Bratstva jedinstva ilsandra01 wrote:muha_sa wrote:jedan il dvaHAVANA wrote:Grbavica.jebaji ga sad
pored onog granapa--pored one kafane--pored stanice
Roma pizzeria je bila u onoj tada novoj zgradi kad izadjes iz pijace na Grbavici
E tu sam nekad,............. dal tu?! Tu sam išla nekoliko puta kad mi stari nije bio kući pa s drugaricama ostanem poslije 9 naveče (izlaz mi bio do 9) i obiđemo sve kafiće na čaršiji pa onda gore negdje prema Faletićima, neko od momaka nas odvuče s autima. bila muzika neka, čini mi se okrugli stolovi, ili su sećije neke bile. Naredani ko sardine. Tu se išlo na "ušćipke". ili je to bilo negdje u Faletićima, možda Gazinom (Vasinom nekad), prije Pucana?!muha_sa wrote:jel se kad išlo kod Pucana Avde na uštipke i domaci kajmak![]()
haaaaaaaaaa poguzije
išla si kod Mahe-( il Maše-kako ko kaže )-na onoj raskrsnici za Brusulje i Faletice--drito na raskrsnici s desne stranememx wrote:E tu sam nekad,............. dal tu?! Tu sam išla nekoliko puta kad mi stari nije bio kući pa s drugaricama ostanem poslije 9 naveče (izlaz mi bio do 9) i obiđemo sve kafiće na čaršiji pa onda gore negdje prema Faletićima, neko od momaka nas odvuče s autima. bila muzika neka, čini mi se okrugli stolovi, ili su sećije neke bile. Naredani ko sardine. Tu se išlo na "ušćipke". ili je to bilo negdje u Faletićima, možda Gazinom (Vasinom nekad), prije Pucana?!muha_sa wrote:jel se kad išlo kod Pucana Avde na uštipke i domaci kajmak![]()
haaaaaaaaaa poguzijeOvdje sam ja krečana najveća izgleda.Pomagajte.
A onda završimo u Vatrogasnoj na Vratniku.
E svaka čast! Upravo tu, na toj raskrsnici al da me ubiješ ništa mi ne znači ni Maho ni Mašomuha_sa wrote:išla si kod Mahe-( il Maše-kako ko kaže )-na onoj raskrsnici za Brusulje i Faletice--drito na raskrsnici s desne stranememx wrote:E tu sam nekad,............. dal tu?! Tu sam išla nekoliko puta kad mi stari nije bio kući pa s drugaricama ostanem poslije 9 naveče (izlaz mi bio do 9) i obiđemo sve kafiće na čaršiji pa onda gore negdje prema Faletićima, neko od momaka nas odvuče s autima. bila muzika neka, čini mi se okrugli stolovi, ili su sećije neke bile. Naredani ko sardine. Tu se išlo na "ušćipke". ili je to bilo negdje u Faletićima, možda Gazinom (Vasinom nekad), prije Pucana?!muha_sa wrote:jel se kad išlo kod Pucana Avde na uštipke i domaci kajmak![]()
haaaaaaaaaa poguzijeOvdje sam ja krečana najveća izgleda.Pomagajte.
A onda završimo u Vatrogasnoj na Vratniku.a ako niste tu onda ste išli malo visocije prema Faleticima--kod Pinje
jest-i Pinjo je bio s desne strane al na putu za Faletice--nije daleko od raskrsnicememx wrote: E svaka čast! Upravo tu, na toj raskrsnici al da me ubiješ ništa mi ne znači ni Maho ni Mašo.
A i kod Pinje znam da smo sjedili nekad. Jel i on ono bi s desne strane, kad prođeš ono gdje smo išli na Omahu.
Pošto je uvijek bilo po mraku a puno auto raje nikad nisam nešto zagledala gdje smo. A nekad smo išli i kod Čole, i gore je bila dobra muzika. Jednom sam dobila dobar degenek (od starog, vratio se prije mene) zbog Čole.
Gusztav wrote:diVi Muhe, provede nas kroz sve kafiće u Sarajevu i na kraju nas odvede na uštipke![]()
Sorry, pogrešno sam formulisala,muha_sa wrote:jest-i Pinjo je bio s desne strane al na putu za Faletice--nije daleko od raskrsnicememx wrote: E svaka čast! Upravo tu, na toj raskrsnici al da me ubiješ ništa mi ne znači ni Maho ni Mašo.
A i kod Pinje znam da smo sjedili nekad. Jel i on ono bi s desne strane, kad prođeš ono gdje smo išli na Omahu.
Pošto je uvijek bilo po mraku a puno auto raje nikad nisam nešto zagledala gdje smo. A nekad smo išli i kod Čole, i gore je bila dobra muzika. Jednom sam dobila dobar degenek (od starog, vratio se prije mene) zbog Čole.
![]()
-cuj zbog Čole degenek dobilamoj haver Čola dobra ljudina-tutnjali dok je taksiro a i poslije kad je kafanu otvorio.
-da nisi degenek dobila što si poslije starog u kucu ušla a ne zbog Čole![]()
![]()
nije valjda Muha još samo "sjećanja".muha_sa wrote:Gusztav wrote:diVi Muhe, provede nas kroz sve kafiće u Sarajevu i na kraju nas odvede na uštipke![]()
![]()
vracam se u stara dobra vremenaostario pa mi samo još sjecanja ostadoše
e njih mi ne mogu uzet
-mala išla kad je Rizo Hamidovic pjevoKatarinaKosaca wrote:Volila sam ja sjest i kod PInje i kod Čole, i kod Maše, ali najviše kod Čole preko dana kad je proljeće ili ljeto. Lijepo pogled, lijepa terasa... baš lijepo. Na muziku nisam išla tamo. Muzika Jekovac, kad je Bilal držao. Lom