Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vratnik

#851 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vratnik »

muha_sa wrote:jel se kad išlo kod Pucana Avde na uštipke i domaci kajmak :?:

haaaaaaaaaa poguzije :lol:

a kiselo mlijeko?
Pucan ozbiljna institucija, vec generacijama.
vratnik

#852 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vratnik »

Eh, da vidimo ko se odvajao od ostale raje... :D
Roma?
vrtlar

#853 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vrtlar »

poznanik wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Chisum wrote:
Mozda misli na ono cudo pored opstine, gdje je bio onaj neki kurac, kako se zvao, savez ili udruzenje, samo sam zaboravio cega... jedino je tu bilo nesto u podrumu.
Možda je to. Govorim o nekoj 1987 otprilike. U podrumu veliki restoran, dobra hrana... znam da je tu negdje nikako nije daleko od općine stari grad... Mislim da se brzo zatvorilo.. Bilo skupo pa uvijek prazno...

Hajde nek' se neko sjeti, da li je bilo kakvog "ugostiteljstva" u podrumu zgrade u kojoj se nalazi trafika i kopirnica i neki sada mliječni caffe, a ulaz da mu je iz pasaža koji vodi za slastičarnu "Jasna"?

5godina radio u opstini stari gard a ne mogu se sjetiti jeli tu bio neki restoran.Mozda poslije kad sam ja otisao da se otvorio.
vrtlar

#854 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vrtlar »

Pozdrav muha sigurno znas kako se zvao onaj kafic iza tri sesira bila nekad knjizara svjetlost e sad da li je u njoj napravljen ne znam.Bio samo jednom.
muha_sa

#855 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

vrtlar wrote:

Pozdrav muha sigurno znas kako se zvao onaj kafic iza tri sesira bila nekad knjizara svjetlost e sad da li je u njoj napravljen ne znam.Bio samo jednom.
izlapio Muha :lol: znam na koji misliš--i sjedio sam ponekad u istom al da me ubiješ ne bih se sad mogo sjetit imena :-)
*mima*

#856 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

vratnik wrote:Eh, da vidimo ko se odvajao od ostale raje... :D
Roma?

dje ono bi roma?
muha_sa

#857 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

*mima* wrote:
vratnik wrote:Eh, da vidimo ko se odvajao od ostale raje... :D
Roma?

dje ono bi roma?
:lol: :lol:
nek nisam samo ja metuzalemcina :lol: :lol:

fakat--gdje ono bi Roma :?:
HAVANA

#859 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

Grbavica.
muha_sa

#860 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Grbavica.
jedan il dva :lol: jebaji ga sad :-) pored onog granapa--pored one kafane--pored stanice :lol:
sandra01

#861 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by sandra01 »

muha_sa wrote:
jedan il dva :lol: jebaji ga sad :-) pored onog granapa--pored one kafane--pored stanice :lol:

Roma pizzeria je bila u onoj tada novoj zgradi kad izadjes iz pijace na Grbavici
muha_sa

#862 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

sandra01 wrote:
muha_sa wrote:

Roma pizzeria je bila u onoj tada novoj zgradi kad izadjes iz pijace na Grbavici
izlaz prema ulici Bratstva jedinstva il :?:
-jedino je tu bila nova zgrada a u njoj CAPRI.
sandra01

#863 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by sandra01 »

Roma pizzeria je bila u onoj tada novoj zgradi kad izadjes iz pijace na Grbavici[/quote]
izlaz prema ulici Bratstva jedinstva il :?:
-jedino je tu bila nova zgrada a u njoj CAPRI.[/quote]

Ne ne ne Roma je bila u onoj ako se dobro sjecam zelenoj zgradi sa lijepim balkonima dole u prizemlju
memx

#864 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by memx »

E tu sam nekad,............. dal tu?! Tu sam išla nekoliko puta kad mi stari nije bio kući pa s drugaricama ostanem poslije 9 naveče (izlaz mi bio do 9) i obiđemo sve kafiće na čaršiji pa onda gore negdje prema Faletićima, neko od momaka nas odvuče s autima. bila muzika neka, čini mi se okrugli stolovi, ili su sećije neke bile. Naredani ko sardine. Tu se išlo na "ušćipke". ili je to bilo negdje u Faletićima, možda Gazinom (Vasinom nekad), prije Pucana?! :? Ovdje sam ja krečana najveća izgleda.Pomagajte.
A onda završimo u Vatrogasnoj na Vratniku.
muha_sa

#865 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

memx wrote:

E tu sam nekad,............. dal tu?! Tu sam išla nekoliko puta kad mi stari nije bio kući pa s drugaricama ostanem poslije 9 naveče (izlaz mi bio do 9) i obiđemo sve kafiće na čaršiji pa onda gore negdje prema Faletićima, neko od momaka nas odvuče s autima. bila muzika neka, čini mi se okrugli stolovi, ili su sećije neke bile. Naredani ko sardine. Tu se išlo na "ušćipke". ili je to bilo negdje u Faletićima, možda Gazinom (Vasinom nekad), prije Pucana?! :? Ovdje sam ja krečana najveća izgleda.Pomagajte.
išla si kod Mahe-( il Maše-kako ko kaže )-na onoj raskrsnici za Brusulje i Faletice--drito na raskrsnici s desne strane :) a ako niste tu onda ste išli malo visocije prema Faleticima--kod Pinje :)
memx

#866 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by memx »

muha_sa wrote:
memx wrote:

išla si kod Mahe-( il Maše-kako ko kaže )-na onoj raskrsnici za Brusulje i Faletice--drito na raskrsnici s desne strane :) a ako niste tu onda ste išli malo visocije prema Faleticima--kod Pinje :)
E svaka čast! Upravo tu, na toj raskrsnici al da me ubiješ ništa mi ne znači ni Maho ni Mašo :lol:.
A i kod Pinje znam da smo sjedili nekad. Jel i on ono bi s desne strane, kad prođeš ono gdje smo išli na Omahu.
Pošto je uvijek bilo po mraku a puno auto raje nikad nisam nešto zagledala gdje smo. A nekad smo išli i kod Čole, i gore je bila dobra muzika. Jednom sam dobila dobar degenek (od starog, vratio se prije mene :-) ) zbog Čole.
muha_sa

#867 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

memx wrote: E svaka čast! Upravo tu, na toj raskrsnici al da me ubiješ ništa mi ne znači ni Maho ni Mašo :lol:.
A i kod Pinje znam da smo sjedili nekad. Jel i on ono bi s desne strane, kad prođeš ono gdje smo išli na Omahu.
Pošto je uvijek bilo po mraku a puno auto raje nikad nisam nešto zagledala gdje smo. A nekad smo išli i kod Čole, i gore je bila dobra muzika. Jednom sam dobila dobar degenek (od starog, vratio se prije mene :-) ) zbog Čole.
jest-i Pinjo je bio s desne strane al na putu za Faletice--nije daleko od raskrsnice :)
-cuj zbog Čole degenek dobila :-) moj haver Čola dobra ljudina-tutnjali dok je taksiro a i poslije kad je kafanu otvorio.
-da nisi degenek dobila što si poslije starog u kucu ušla a ne zbog Čole :lol: :lol: :lol:
Gusztav

#868 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Gusztav »

diVi Muhe, provede nas kroz sve kafiće u Sarajevu i na kraju nas odvede na uštipke :-D :thumbup:
muha_sa

#869 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

-subotom il nedeljom nam je obaveza bila otic kod Mušana na tucanu kahvu--odmah iznad Višegradske--mislim da sad nema ni temelja a kamli kafane :-)
muha_sa

#870 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

Gusztav wrote:diVi Muhe, provede nas kroz sve kafiće u Sarajevu i na kraju nas odvede na uštipke :-D :thumbup:
:lol:
vracam se u stara dobra vremena :D ostario pa mi samo još sjecanja ostadoše :lol: e njih mi ne mogu uzet :lol:
memx

#871 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by memx »

muha_sa wrote:
memx wrote: E svaka čast! Upravo tu, na toj raskrsnici al da me ubiješ ništa mi ne znači ni Maho ni Mašo :lol:.
jest-i Pinjo je bio s desne strane al na putu za Faletice--nije daleko od raskrsnice :)
-cuj zbog Čole degenek dobila :-) moj haver Čola dobra ljudina-tutnjali dok je taksiro a i poslije kad je kafanu otvorio.
-da nisi degenek dobila što si poslije starog u kucu ušla a ne zbog Čole :lol: :lol: :lol:
Sorry, pogrešno sam formulisala, :lol: naravno da nisam zbog Čole, čovjeka ni neznam, :-D. Zbog mog odlaska u njegovu kafanu, došla poslije starog, naravno, i još pamtim kako me tada namlatio.
Al to je ono bilo, hajd još jedna pjesma i zapio mi se vozač. Pa sam trčeći niz Bakije do Vratnika. I još "mara" kod kuće.
Al sad im prazna zuji kafana, bila nedavno s nekim prijateljima koji su htjeli da vide grad. Šteta! Onakvo mjesto.
memx

#872 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by memx »

muha_sa wrote:
Gusztav wrote:diVi Muhe, provede nas kroz sve kafiće u Sarajevu i na kraju nas odvede na uštipke :-D :thumbup:
:lol:
vracam se u stara dobra vremena :D ostario pa mi samo još sjecanja ostadoše :lol: e njih mi ne mogu uzet :lol:
nije valjda Muha još samo "sjećanja". :lol: A i mi smo bili subotom na "Tucanoj" redovno, do prije odrona '87, poslije nismo smjeli gore sjediti. Nešto nas bilo hastra.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#873 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

Volila sam ja sjest i kod PInje i kod Čole, i kod Maše, ali najviše kod Čole preko dana kad je proljeće ili ljeto. Lijepo pogled, lijepa terasa... baš lijepo. Na muziku nisam išla tamo. Muzika Jekovac :oops: , kad je Bilal držao. Lom :D
muha_sa

#874 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

KatarinaKosaca wrote:Volila sam ja sjest i kod PInje i kod Čole, i kod Maše, ali najviše kod Čole preko dana kad je proljeće ili ljeto. Lijepo pogled, lijepa terasa... baš lijepo. Na muziku nisam išla tamo. Muzika Jekovac :oops: , kad je Bilal držao. Lom :D
-mala išla kad je Rizo Hamidovic pjevo :D
Last edited by muha_sa on 20/12/2011 11:04, edited 1 time in total.
memx

#875 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by memx »

'85, '86, čini mi se. A gledala sam kad je gorio Jekovac u ratu. A onda su "braća" došla i za 33 i po sata od toga, ostale samo crvene cigle na dimnjaku i onda smo mjesec čekali kad će se srušit ili će neko i to odnijeti. :sad:
Post Reply