Sulejman Bugari

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
ema_

#851 Re: Sulejman Bugari

Post by ema_ »

Od 7:00, ako se kome ne sluša čitav govor.

@bhf_manijak

Ja sam rekla da mi se ne sviđa taj način, a valjda svi imamo pravo iznijeti svoje mišljenje i stavove, pa makar bili usamljeni u istima.

Što se tiče mog davanja primjera drugima i prikazivanja Islama onakvog kakav jeste, bez pretjerivanja lijevo ili desno, hvala Allahu, zadovoljna sam sa načinom koji mi je Allah podario, a i povratnim informacijama onih koji se okoriste. ;-)
BHF_Manijak

#852 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

Ljubav_aha, jel ti to smeta sto on uziva popularnost a ti ne, hoces da kazes pa ljudi i aj eto dijelim i dajem a o meni se ne prica?! :mrgreen: Navadila se covjeku na kosti ko da je ratni zlocinac ba, popusti malo, ko da si mu ti racunovodja u kuci i finansijska inspekcija pa znas gdje svaku marku ulozi...

Nego kroz razne disksije, desavanaj itd, skontah jednu jako bitnu stvar, kakav god bio ljudi ce ti uvijek nalazit mahane i podvaljivat pricu "ma 'ta ce on ja mu kroz noge loptu proturo", reis agresivan, nije sekularista, ratoboran vaki naki - ne valja, hafiz miran, stalozen, nasmijan, poziva miru i dobroti - opet ne valja, kad skontas kakav god bio ljudi ce te shupkom nazvati, tako da sam skonto da je na kraju najbolje upravo biti takav shupak i samo sebe gledati jer svijet ce uvijek isto o tebi misliti, pa se, ako nista radi svijeta neovisno od ahiretskih nagrada, na ovom svijetu ne isplati biti dobar co'ek, istim ce te ocima gledati, zato gledaj sebe i suti...

Izvinjavam se svima koji citaju na par rijeci vulgarnog sadrzaja, ali to sam ja, dzaba je, u bosanskom ne mozes bolje opisati tu kategoriju nego li upravo tako, tim rjecnikom... :oops:
memlija

#853 Re: Sulejman Bugari

Post by memlija »

ema_ wrote: Od 7:00, ako se kome ne sluša čitav govor.

@bhf_manijak

Ja sam rekla da mi se ne sviđa taj način, a valjda svi imamo pravo iznijeti svoje mišljenje i stavove, pa makar bili usamljeni u istima.

Što se tiče mog davanja primjera drugima i prikazivanja Islama onakvog kakav jeste, bez pretjerivanja lijevo ili desno, hvala Allahu, zadovoljna sam sa načinom koji mi je Allah podario, a i povratnim informacijama onih koji se okoriste. ;-)

Ja ovom Dževadu ne vjerujem ovo za Hafiza pa makar me sada razapeli....
Islam je lahka vjera i nije opterećenje za insana....i ovakvi poput ovog Dževada Islam samo otežaju insanu....
i uzrok nazadovanja Islama je preopterećivanje i ubistvena priča do besvijesti o 'težini hadisa', prenosiocima, ovako se radilo ili nije, diži ruke dovde, reci ovo 'vako ili nikako itd...
u međuvremenu ostali svijet je napredovao do neslućenih granica, a mi smo ostali gdje jesmo i samo smo konzumenti zapadnih proizvoda....
i sam Bugari kaže, navešću nekoliko primjera: 'kada završiš jedan posao odmah idi na drugi, nema stajanja'....'trudi se i budi najbolji u svom poslu'....'pomozi bratu, posudi da i on napreduje' itdd...a to je Islam, čisti i lijepi....
i tome treba učiti djecu, a ne filovati ih sa stvarima od kojih im se bukvalno zamanta i onda ne smiju ni na ulicu izaći nebili slučajno šta zglajzali....
Da bismo na ovome svijetu saznali pravi put, mi svoje poglede upravljamo na razne strane i učimo i školujemo se i trudimo se da uspijemo....tako treba ići kroz život, a ne šibati, zbunjivati i sustezati čovjeka da to radi....

i nemojte blatiti čovjeka ljudi ljudski.... :(
madFlava

#854 Re: Sulejman Bugari

Post by madFlava »

izuzetno pozitivan lik u ovom danasnjem sivilu ;)
ljubav_aha

#855 Re: Sulejman Bugari

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:Ljubav_aha, jel ti to smeta sto on uziva popularnost a ti ne, hoces da kazes pa ljudi i aj eto dijelim i dajem a o meni se ne prica?! :mrgreen: Navadila se covjeku na kosti ko da je ratni zlocinac ba, popusti malo, ko da si mu ti racunovodja u kuci i finansijska inspekcija pa znas gdje svaku marku ulozi...

Nego kroz razne disksije, desavanaj itd, skontah jednu jako bitnu stvar, kakav god bio ljudi ce ti uvijek nalazit mahane i podvaljivat pricu "ma 'ta ce on ja mu kroz noge loptu proturo", reis agresivan, nije sekularista, ratoboran vaki naki - ne valja, hafiz miran, stalozen, nasmijan, poziva miru i dobroti - opet ne valja, kad skontas kakav god bio ljudi ce te shupkom nazvati, tako da sam skonto da je na kraju najbolje upravo biti takav shupak i samo sebe gledati jer svijet ce uvijek isto o tebi misliti, pa se, ako nista radi svijeta neovisno od ahiretskih nagrada, na ovom svijetu ne isplati biti dobar co'ek, istim ce te ocima gledati, zato gledaj sebe i suti...

Izvinjavam se svima koji citaju na par rijeci vulgarnog sadrzaja, ali to sam ja, dzaba je, u bosanskom ne mozes bolje opisati tu kategoriju nego li upravo tako, tim rjecnikom... :oops:
u danasnji vakat u BiH vlro je malo osoba koje ziasta rade ono sto misle,a u narodu se pojavljuje idoliziranje,isti slucaj sa Papom;takce rakcije drustvenih masa su zabrinajvajuce
bijela

#856 Re: Sulejman Bugari

Post by bijela »

arzuhal wrote: Evo ja ću ti odgovoriti, spreman i na to da dajem pogrešan odgovor.
...
Eto, zato se napišu ovakve stvari, uvažena sestro @bijela....
zvuči kao dijagnoza: duhovni strabizam,
udvojena i napaćena slika jedne Istine. često zna glava zaboljeti kada vidimo duplo, ne može mozak obradjivati takvo vidno polje.

priča (il je iz mesnevije il je od imama Gazalija):
majstor imao šegrta koji je patio od strabizma, tj. razrokosti.
svaki put kada bi majstor rekao šegrtu: "donesi mi tu flašu",
šegrt bi pitao: "a koju od ove dvije?"

majstor je pokušavao šegrtu objasniti da ne postoje dvije flaše, nego da je uvijek jedna...
međutim, čovjeka koji vidi dvije flaše ne možete uvjeriti da ima samo jedna.

vidjevši da ga ne može uvjeriti, kada je šegrt naredni put upitao: "a koju od ove dvije da donesem?",
majstor mu je odgovorio: "donesi bilo koju, a onu drugu razbij!"
Max Bunker

#857 Re: Sulejman Bugari

Post by Max Bunker »

ljubav_aha wrote:
Baby Blue wrote:Mene je naprosto sramota zbog onog sto neki pisu i nacina na koji pisu :oops:

OK, razumijem da njegovi dersovi nekome ne pasu, razumijem da je nekima i populistican, ali, zelim reci par stvari: Centar za odvikavanje od droge, dzemat blizu kojeg je otvoreno mjesto gdje se omladina sastaje i druzi, dzemat koji dise kao jedan (nigdje ne vidjeh osim u "njegovoj" dzamiji na vratniku da ljudi TRCE u dzamiju pred namaz i kad zauci ezan :) ), covjek koji pored svoje 4-5 djece od njihovih usta odvoji i posalje novac studentima (nece vam to hafiz reci naravno, ali hoce studenti koji su vidjeli hajra od toga). Znaci, covjeka koji je stvorio jedan zdrav, ziv i disuci dzemat, covjeka koji je ko zna koliko mladih zivota spasio, odvikao od droge i vratio u normalnu zajednicu, ucinio ih ponovo produktivnim clanovima drustva, covjeka koji pomaze studentima i na taj nacin im daje podrsku i stimulaciju da budu bolji, covjeka cija djela vriste glasnije od ne znam kakvih i cijih rijeci, neke sitne duse ovdje bi k'o fol prozivale, ismijavale se s njim, njegovim duhovnim iskustvima (o kojim ne znam puno, a nije me ni briga, svako svoj duhovni put prolazi onako kako mu je odredjeno). Sramota! A Hafizova sigurno nije!
BB suvise naivno pises o njegovom protoku novca i sl. , ne znas koliko on "zaradi" mjesecno,a koliko potrosi pomaganjem drugima;pomazu i raja,o kojoj se uopste ne pise,ali on je centralna licnost,i prica,kao takva,dobija drugaciji smisao
Zarade i drugi pa ne daju. Upoznao sam par ljudi, kojima je on pomogao ( u duhovnom smislu ) i ljudi govore sve najbolje o njemu, da ih je spasio i sl.
Sta ces, nasem narodu niko ne valja ( ili je budala ili je lopov ili mason ili ili... ).
kamen spoticanja

#858 Re: Sulejman Bugari

Post by kamen spoticanja »

ljubav_aha wrote:
bijela wrote:ne, hoću da kažeš :)
dovoljno sam rekla :-D
nisi...samo si lupila glupost pa se sada vadis na jos jednu glupost...ali ne sekiraj se...shvatili smo da je glupost zajednicki sadrzilac :wink:
arte.fakt

#859 Re: Sulejman Bugari

Post by arte.fakt »

gibet je nista za potvoru ...
ljubav_aha

#860 Re: Sulejman Bugari

Post by ljubav_aha »

nevjerovatno kako se jedna licnost moze idelizirati :!:
kamen spoticanja

#861 Re: Sulejman Bugari

ljubav_aha wrote:nevjerovatno kako se jedna licnost moze idelizirati :!:
citirat cu vrlog nam moderatora chmolju...nadam se da se nece ljutiti :)
Chmoljo wrote:eno kengura na mikseru...
ljubav_aha

#862 Re: Sulejman Bugari

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote:
citirat cu vrlog nam moderatora chmolju...nadam se da se nece ljutiti :)
Chmoljo wrote:eno kengura na mikseru...
to sam i mogla ocekivati :D :lol:

idolatrija je opasna
ljubav_aha

#863 Re: Sulejman Bugari

Post by ljubav_aha »

arzuhal wrote:
bijela wrote:a zbog čega si ovo napisala?
Evo ja ću ti odgovoriti, spreman i na to da dajem pogrešan odgovor.

Allahov poslanik, Muhammed ibn Abdullah, alejhi-salatu we selam, je bio čovjek koji je ukazivao pažnju, poštovanje i prema ljudima koji nisu muslimani. Recimo, govorio je da se, prema vođama i prvacima nekih plemena ili naroda koji nisu muslimani, treba ophoditi za počastima koje oni vole i do kojih drže, treba pokazati neko poštovanje. Dakle, muslimane Allahov poslanik nije učio da, bez ikakve potrebe, govore o vođama i vladarima durgih naroda kao ''psima nevjerničkim'', ''džehenemskom gorivu'', itd. itsl. Naprotiv, učio ih je lijepom i dostojanstvenom odnosu spram takvih, bez obzira jesu li muslimani ili ne.
Također, Allahov poslanik, alejhi-selam, je znao poslat bolesnog čovjeka, koji bi mu došao sa savjetom i željom da se liječi, kod nekog liječnika koji je bio i mnogobožac, jer je uvažavao njegovo znanje medicine tog doba. Nije negirao tog čovjeka i njegovo znanje, iako je bio mnogobožac. I nije nas podučio, baš zbog takvih svojih postupaka, da mi danas govorimo o ljudima znanosti, npr. ovdje često spominjanom Hawkingu: ''ćafir zaluđeni i glupi, džaba mu svo znanje...'', itd. Naprotiv. Naprotiv. Valja uvažavati njegovo znanje i njegov trud.

Muhammed, alejhi-selam, je učio i uči svoj ummet dostojanstvu i obzirnosti. Oni koji ga ne slijede u tome, oni se udaljavaju od njega.

Oni koji pronalaze Allahu Uzvišenom neku mahanu, naći će ih i više kod Muhammeda, alejhi-selam. A oni koji ih nalaze kod Muhammeda, alejhi-selam, naći će ih brojne kod njegovoh ashaba, radijallahu 'anhum. A ako ih toliko nađu kod ashaba, vidjet će bezbrojne mahane i nedostatke kod islamskih učenjaka kroz povijest. A ako ih nalaze kod takvih učenjaka, onda će im se današnji učeni ljudi učiniti kao čista mahana, kao nedostatak sam po sebi. A ako je to tako za njih, onda smo ti i ja, @bijela, tek pišljiva boba pišljive bobe, duplo ništa...

Davno nekada, svi ljudi koji su obožavali neke bogove, bili oni starogrčki olimpski bogovi ili neki drugi, recimo arapski kumiri i idoli, su ZNALI jednu stvar - nijedan od tih bogova nije bio savršen i nije bio apsolut. Naravno, kada se zatvore vrata čvrstom vjerovanju u Jednog, Živog Boga, Koji Je Oduvijek i Zauvijek, tada se automatski otvaraju vrata za vjerovanje u bezbrojne, nesavršene bogove, u božanstva koja nisu apsolutna i koja su promjenljiva i zamjenjljiva. To je ono čega su svjesni svi oni koji se okrenuše bilo kojoj vrsti politeizma, pa i ovog savremenog, današnjeg. Pošto je dokinut Savršeni Gospodar, ostaje bezbroj raznih božanstava kojima se ljudi okreću (svejedno bili svjesni toga ili ne), ali svaki taj čovjek zna da su ta božanstva promjenljiva, nisu vječna, nisu savršena. Ako je to tako, a jeste tako, onda su temeljna i vječno prateća relativizacija, nipodaštavanje (prevrednovanje bilo koje vrijednosti), vječita sumnja i odsustvo ikakve sigurne spoznaje neke od osnovnih karakteristika takvih ljudi i takvih svijesti.

a danas mnogi obozavaju osobe poput Pape ili Bugari_ja
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#864 Re: Sulejman Bugari

Post by Big Boy »

Off topic... uvijek me fasciniralo kako @ljubav_aha kako zna druge isprovocirati i okrenuti sve naglavacke. Da, fakat... bas se pitam kako joj to uspjeva, a ne vjerujem da to radi iz neke zle namjere. Valjda se zna poigrati s rijecima kojima mozda ni sama ne zna znacenje. :lol:

On topic... Bog je Savrsen pa ni takav nije dovoljno dobar nekim dusama. Cemu se onda bilo koji insan moze nadati.
ljubav_aha

#865 Re: Sulejman Bugari

Post by ljubav_aha »

bijela wrote:
arzuhal wrote: Evo ja ću ti odgovoriti, spreman i na to da dajem pogrešan odgovor.
...
zvuči kao dijagnoza: duhovni strabizam,
udvojena i napaćena slika jedne Istine. često zna glava zaboljeti kada vidimo duplo, ne može mozak obradjivati takvo vidno polje.

priča (il je iz mesnevije il je od imama Gazalija):
majstor imao šegrta koji je patio od strabizma, tj. razrokosti.
svaki put kada bi majstor rekao šegrtu: "donesi mi tu flašu",
šegrt bi pitao: "a koju od ove dvije?"

majstor je pokušavao šegrtu objasniti da ne postoje dvije flaše, nego da je uvijek jedna...
međutim, čovjeka koji vidi dvije flaše ne možete uvjeriti da ima samo jedna.

vidjevši da ga ne može uvjeriti, kada je šegrt naredni put upitao: "a koju od ove dvije da donesem?",
majstor mu je odgovorio: "donesi bilo koju, a onu drugu razbij!"
super,sad je umisljenje dio teme ,mene optuzujete jer podjcjenjujem necije kvalitete,a moglo bi se takodjer reci,da postiji ovdje masovno umisljanje necijih kvaliteta i postavljnje istih na pijedastal
ljubav_aha

#866 Re: Sulejman Bugari

Post by ljubav_aha »

Big Boy wrote:Off topic... uvijek me fasciniralo kako @ljubav_aha kako zna druge isprovocirati i okrenuti sve naglavacke. Da, fakat... bas se pitam kako joj to uspjeva, a ne vjerujem da to radi iz neke zle namjere. Valjda se zna poigrati s rijecima kojima mozda ni sama ne zna znacenje. :lol:

On topic... Bog je Savrsen pa ni takav nije dovoljno dobar nekim dusama. Cemu se onda bilo koji insan moze nadati.
ma ne pisem iz zlonamjernih ciljeva,to nikad,ali da ljubim necije ruke i noge kao znak poniznosti,a istovremeno kao znak respekta je prilicno bizaran prsitup,neka hvala :)
DaysleepeR

#867 Re: Sulejman Bugari

Post by DaysleepeR »

ema_ wrote:
bez namjere da previše upadam u raspravu, ali koliko nisko ti može biti IQ da poslušaš išta što govori polupismeni balavac selefija i da iko sluša bilo čije tumačenje vjere i pogotovo islama? Islam je i počeo da nazaduje kad su se pojavili raznorazni šejhovi pa počeli propovijedati, a ne vjernici sami svojom glavom da poimaju šta je ispravno a šta ne, pa dat je svima i Kur'an i Sunnet. I kako iko može ulaziti u ozbiljnu raspravu sa tobože muslimankom koja na avataru ima ženu nepokrivenu, klasičnu haram sliku zabranjenu svim postulatima Islama?

ccccccc :run:
bijela

#868 Re: Sulejman Bugari

Post by bijela »

Big Boy wrote:Off topic... uvijek me fasciniralo kako @ljubav_aha kako zna druge isprovocirati i okrenuti sve naglavacke. Da, fakat... bas se pitam kako joj to uspjeva, a ne vjerujem da to radi iz neke zle namjere. Valjda se zna poigrati s rijecima kojima mozda ni sama ne zna znacenje. :lol:
ni ja ne vjerujem da je iz zle namjere.
no, ono što joj zamjeram ne nepoštivanje sagovornika u smislu površnog prelaženja preko tuđih postova.
na primjer, evo arzuhal je napisao post od 50 rečenica (baby blue također) ona to "pobija", komentariše, replicira sa jednom nejasnom rečenicom. to izaziva frustraciju u komunikaciji.
uzmi sebi vremena 10 minuta i otkucaj post od-do u kome ćeš jasno obrazložiti svoj stav.
super,sad je umisljenje dio teme ,mene optuzujete jer podjcjenjujem necije kvalitete,a moglo bi se takodjer reci,da postiji ovdje masovno umisljanje necijih kvaliteta i postavljnje istih na pijedastal
kao što neki umišljaju nečije kvalitetete,
isto tako drugi idu u krajnost i umišljaju nekvalitete.
hajmo naći sredinu, pogotovo ako nemamo DOKAZA za nešto što govorimo,
a sa ovim konkretno mislim na opruživanje Bugarija za manipulacije sa novcem.
ema_

#869 Re: Sulejman Bugari

Post by ema_ »

DaysleepeR wrote:
bez namjere da previše upadam u raspravu, ali koliko nisko ti može biti IQ da poslušaš išta što govori polupismeni balavac selefija i da iko sluša bilo čije tumačenje vjere i pogotovo islama? Islam je i počeo da nazaduje kad su se pojavili raznorazni šejhovi pa počeli propovijedati, a ne vjernici sami svojom glavom da poimaju šta je ispravno a šta ne, pa dat je svima i Kur'an i Sunnet. I kako iko može ulaziti u ozbiljnu raspravu sa tobože muslimankom koja na avataru ima ženu nepokrivenu, klasičnu haram sliku zabranjenu svim postulatima Islama?

Hvala na tvom podrobnom predstavljanju :thumbup:
DaysleepeR

#870 Re: Sulejman Bugari

Post by DaysleepeR »

ema_ wrote:
DaysleepeR wrote:

Hvala na tvom podrobnom predstavljanju :thumbup:
ma e :) :evil: in šejtan we trust
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#871 Re: Sulejman Bugari

Post by Big Boy »

ljubav_aha wrote:ma ne pisem iz zlonamjernih ciljeva,to nikad,ali da ljubim necije ruke i noge kao znak poniznosti,a istovremeno kao znak respekta je prilicno bizaran prsitup,neka hvala :)
Ne znam kako i odakle uopste povuce paralelu sa papom i Bugarijem (nema teorije da sad jos citam i tvoje prethodne postove) ali me bas (na neki iznimno cudan, mozda je prava rijec bizaran... nacin) fascinira nacin na koji razmisljas (citaj pises).

Vjerujem da neko drugi napise identicne recenice koje ti pises sve bi brzo pokrila tisina... ali kad se ti pojavis negdje svi se odjednom popale. Ocito si nekako izgradila svojevrsni forum anti-brand. :-D

Da, meni zaista predstavljas enigmu ali ni ovo nije tema o tebi, zar ne !? ;-)
BHF_Manijak

#872 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

Prvo, hajd prestani vise poredit Bugrija sa papom...

Druga stvar, po cemu je idealiziranje licnosti kada nekoga branis od potvore i blacenja?! :shock: :-? :roll: Ovdje si jedina poskocila da "dokazes" kako je Bugrai u biti lopina koja sve radi radi love, a nejkoliko ljudi ukljucujuci i mene je to osudilo i to je sad kao idealiziranje licnosti a tvoj stav nije blacenje te iste osobee BEZ ARGUMENATA, mislim what the... :roll: Islam je imao svoju idealnu licnost, vise je ne treba, sve je receno ostalo su samo nijanse kako ce to ko primjeniti, bezgrijesnih nema, pa ni hafiz Bugari, islamom je zabranjeno idealiziranje i to niko ovdje i ne radi kada je hafiz u pitanju vec ti to ljudima nabacujes na nos, a ako mislis da je idealizacija u onom postu sto je neko napisao da "neki treba da ustanu kad spomenu hafiza", odnosilo se vise na to o kako dobroj osobi pisu a ne na to da mu fakat neko ustaje na noge kad prolazi i da mu noge ljubi, pravis se pametnom a jako si plitka u biti i ne mozes da skontas obicne metafore i stilska sredstva koja se koriste u postovima... :roll: Imam osjecaj da pocnes citat neki post, i nakon prve stavke koja ti se ne svidi odmah pocnes pisati odgovor ne citajuci uopste do kraja sta je covjek htio reci/napisati!
kamen spoticanja

#873 Re: Sulejman Bugari

ma nije da me plaho zanima kakve su njene ili bilo cije namjere...ja uglavnom pokusavam prilagoditi konverzaciju sagovorniku...ukoliko je moguce...zato otprilike na njene postove jedini logican bude :
"eno kengura na mikseru" :)
dakle dajmo joj nesto sto razumije :)
ljubav_aha

#874 Re: Sulejman Bugari

Post by ljubav_aha »

bijela wrote:
ni ja ne vjerujem da je iz zle namjere.
no, ono što joj zamjeram ne nepoštivanje sagovornika u smislu površnog prelaženja preko tuđih postova.
na primjer, evo arzuhal je napisao post od 50 rečenica (baby blue također) ona to "pobija", komentariše, replicira sa jednom nejasnom rečenicom. to izaziva frustraciju u komunikaciji.
uzmi sebi vremena 10 minuta i otkucaj post od-do u kome ćeš jasno obrazložiti svoj stav.
kao što neki umišljaju nečije kvalitetete,
isto tako drugi idu u krajnost i umišljaju nekvalitete.
hajmo naći sredinu, pogotovo ako nemamo DOKAZA za nešto što govorimo,
a sa ovim konkretno mislim na opruživanje Bugarija za manipulacije sa novcem.
ako nekome nije jasan moj post/stav,moze slobodno pitati ; ne volim pisati eseje

pisem o tome kako sljedbenici bugari umisljau njegove kvalitenaravno da je to prilicno ekstremna re-akcija

bulgari postuje homeini_ja;ne mogu imati dobro misljenje o nekome ko ne zeli sekularnu drzavu,ali zeli drzavu kojom vlada religijska institucija

nisma uopste napsiala manipualcija novca,vec sam aludirala na dovljno imanje novca ;jer,prema prici mnogih,on pomaze svima,ocevidno nema suradnika,pomcnika i sl.
ljubav_aha

#875 Re: Sulejman Bugari

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:
Prvo, hajd prestani vise poredit Bugrija sa papom...

Druga stvar, po cemu je idealiziranje licnosti kada nekoga branis od potvore i blacenja?! :shock: :-? :roll: Ovdje si jedina poskocila da "dokazes" kako je Bugrai u biti lopina koja sve radi radi love, a nejkoliko ljudi ukljucujuci i mene je to osudilo i to je sad kao idealiziranje licnosti a tvoj stav nije blacenje te iste osobee BEZ ARGUMENATA, mislim what the... :roll: Islam je imao svoju idealnu licnost, vise je ne treba, sve je receno ostalo su samo nijanse kako ce to ko primjeniti, bezgrijesnih nema, pa ni hafiz Bugari, islamom je zabranjeno idealiziranje i to niko ovdje i ne radi kada je hafiz u pitanju vec ti to ljudima nabacujes na nos, a ako mislis da je idealizacija u onom postu sto je neko napisao da "neki treba da ustanu kad spomenu hafiza", odnosilo se vise na to o kako dobroj osobi pisu a ne na to da mu fakat neko ustaje na noge kad prolazi i da mu noge ljubi, pravis se pametnom a jako si plitka u biti i ne mozes da skontas obicne metafore i stilska sredstva koja se koriste u postovima... :roll: Imam osjecaj da pocnes citat neki post, i nakon prve stavke koja ti se ne svidi odmah pocnes pisati odgovor ne citajuci uopste do kraja sta je covjek htio reci/napisati!

ovako se ponasaju i katolici kad vide papu
ema_ wrote:Ne volim njegov način predavanja, i nimalo mi se ne sviđaju kojekakvi duševni transovi koje doživljavaju redovno posjetioci njegovih predavanja i sveopšta histerija i oduševljenost njime :-)
zabrinjavajuce :|
Post Reply