Al u kurcu. Cuo 100 puta sta ce dzeko, bio levat znam ga ja, trenirali skupa u kadetima.
Malo se promijenilo zadnjih godina ali svi drugi su na tapeti. Nemamo kult sporta i sportista i to je po meni jedan od top 3 razloga sto ne mozemo meda
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Al u kurcu. Cuo 100 puta sta ce dzeko, bio levat znam ga ja, trenirali skupa u kadetima.
Ma to si izmislio, cuo si pricu da je proglasen sljivotresom u Zelji, pa projiciras.
Zasto bi neko rekao papak odakle mu a covjek milionske ugovore ima.Chmoljo wrote: ↑10/09/2023 19:28bio kloc.
više nije. to ide sa ovim što sam govorio o neprepoznavanju talenta i mogućnosti. plišek nije vrhunski trener, ali je bio solidan da prepozna Džekine mogućnosti.
ali kad Edin odigra loše, jebe mu se mater. ali jebe se i u engleskoj. u francuskoj. eto samo mi se ljutimo na naše igrače.
ali opet kad Džeko prođe u svom bijesnom autu gradom, niko ne kaže: papak, odakle mu?
nema potrebe ni preuveličavati mizeriju ovog naroda.
Ok_BataZiv_0809 wrote: ↑10/09/2023 19:29Ma to si izmislio, cuo si pricu da je proglasen sljivotresom u Zelji, pa projiciras.
pa da. ti si referenca. nema veze što sad seru na Jokića. ti nisi vidio i prošao.Bodkin wrote: ↑10/09/2023 19:30Zasto bi neko rekao papak odakle mu a covjek milionske ugovore ima.Chmoljo wrote: ↑10/09/2023 19:28
bio kloc.
više nije. to ide sa ovim što sam govorio o neprepoznavanju talenta i mogućnosti. plišek nije vrhunski trener, ali je bio solidan da prepozna Džekine mogućnosti.
ali kad Edin odigra loše, jebe mu se mater. ali jebe se i u engleskoj. u francuskoj. eto samo mi se ljutimo na naše igrače.
ali opet kad Džeko prođe u svom bijesnom autu gradom, niko ne kaže: papak, odakle mu?
nema potrebe ni preuveličavati mizeriju ovog naroda.
Ja govorim o postovanju profesionalnih sportista. Ni blizu tu nisu komsijama i susjedima, cak ih spustamo ako ne doguraju do bas svjetskih zvijezda.
Ne moze me niko ubijediti u drugacije. Svasta sam prosao i svasta vidio
Jokic nije igrao sefe. Seru po njemu jer nije igraoChmoljo wrote: ↑10/09/2023 19:35pa da. ti si referenca. nema veze što sad seru na Jokića. ti nisi vidio i prošao.Bodkin wrote: ↑10/09/2023 19:30
Zasto bi neko rekao papak odakle mu a covjek milionske ugovore ima.
Ja govorim o postovanju profesionalnih sportista. Ni blizu tu nisu komsijama i susjedima, cak ih spustamo ako ne doguraju do bas svjetskih zvijezda.
Ne moze me niko ubijediti u drugacije. Svasta sam prosao i svasta vidio
Live and let live.
Ma razumio bih od anonimaca sa foruma, ali 2018. finale gledam u Hr dresu sa ekipom iz Njemacke. Objavis sliku i pisu ti ljudi koje poznajes da skines dres i svakakvih uvreda.
Dobre i lose strane socijalnih medija.
Ovo je isto ko ono kada je Hrvatska bila viceprvak na svjetskom u fudbalu a u Bosni se raduju sto nisu osvojili zlato. A Bosna nije ni igrala… E to mi je nejasno. Da je Bosna igrala i razbila ih (ili u fudbalu ili u košarci) i izbacila sa takmičenja pa bi se moglo reci “e jesmo im ga uvalili” pa bi rekao razumijem radovanje ali ovo mi nikako nema smisla, radovanje sto su izgubili od neke treće zemlje dok u Bosni se u savezu prašina skuplja
Možda, samo možda se naš narod radovao jer su skandirali psovke protiv Bosne i Hercegovine poslije pobjeda Hrvatske reprezentacije? Ili možda Thompsonijada u svlačionici, zajedno sa tadašnjom predsjednicom?konami666 wrote: ↑10/09/2023 19:53Ovo je isto ko ono kada je Hrvatska bila viceprvak na svjetskom u fudbalu a u Bosni se raduju sto nisu osvojili zlato. A Bosna nije ni igrala… E to mi je nejasno. Da je Bosna igrala i razbila ih (ili u fudbalu ili u košarci) i izbacila sa takmičenja pa bi se moglo reci “e jesmo im ga uvalili” pa bi rekao razumijem radovanje ali ovo mi nikako nema smisla, radovanje sto su izgubili od neke treće zemlje dok u Bosni se u savezu prašina skuplja![]()
JohnnyS wrote: ↑10/09/2023 19:07
Ma mi smo taraba država, svatko od nas u svom poslu, koji god to bio, zna koliko se više treba potruditi za isti rezultat nego netko iz Hrvatske, a kamoli iz razvijenih zemalja. Tko god se iz ove države uspije probiti među sto ili tisuću na svijetu u bilo čemu je veći uspjeh nego amerikanac u top 10. Ja kad vidim kako se na Rebru radi, što opreme i lijekova imaju, ja bih u pola plaće radio. Iz tog razloga, koliko god u nekim sportovima malo više preferirao Hrvatsku, ne bi mi nikad palo na pamet omalovažiti ili ne dao Bog navijati protiv predstavnika Bosne i Hercegovine. Jer se tu čovjek bori prvo protiv svih iz okruženja i samog sustava (ili "sustava") koji mu podmeću nogu, pa tek onda protiv protivnika na terenu
Pa ako je kult po njemu se ne sere. Ako je kult, nije uvjetovano.
Ti bas ne citas ili se ja ne znam izraziti. Ne govorim o stanju po igracima kad ne ispune ocekivanja. Govorim o kultu uspjesnog sportiste. U srbiji i hrvatskoj su Bogovi i to od 16 pa nadalje ako su iole dobri ili perspektivni. Sve krene od mladjih generacijaChmoljo wrote: ↑10/09/2023 20:11Pa ako je kult po njemu se ne sere. Ako je kult, nije uvjetovano.
Kada su naši odigrali tekmu gdje se vidjelo da su ginuli, ljudi su itekako cijenili to.
Problem je često pristup naših sportista, što ljudi i vide, a onda sa pravom i kritikuju.
Pa jebote, šprdalo se sa Bekamovim penalom protiv portugala, što bi to bio pošteđen avdija vršajević jbt.
Ne znaš se izraziti.Bodkin wrote: ↑10/09/2023 20:16Ti bas ne citas ili se ja ne znam izraziti. Ne govorim o stanju po igracima kad ne ispune ocekivanja. Govorim o kultu uspjesnog sportiste. U srbiji i hrvatskoj su Bogovi i to od 16 pa nadalje ako su iole dobri ili perspektivni. Sve krene od mladjih generacijaChmoljo wrote: ↑10/09/2023 20:11
Pa ako je kult po njemu se ne sere. Ako je kult, nije uvjetovano.
Kada su naši odigrali tekmu gdje se vidjelo da su ginuli, ljudi su itekako cijenili to.
Problem je često pristup naših sportista, što ljudi i vide, a onda sa pravom i kritikuju.
Pa jebote, šprdalo se sa Bekamovim penalom protiv portugala, što bi to bio pošteđen avdija vršajević jbt.
Kod nas postanu idoli kad postanu zvijezde.
Sport se puno vise postuje kao i sportski uspjesi i to je tako
duh_sa_sjekirom wrote: ↑10/09/2023 19:34 Danas je i Meksiko, pod rednim brojem 181., stavljen na listu neprijatelja srpskog naroda...
![]()
Kako rekoh, kult sporta i sportista.Chmoljo wrote: ↑10/09/2023 20:31Ne znaš se izraziti.Bodkin wrote: ↑10/09/2023 20:16
Ti bas ne citas ili se ja ne znam izraziti. Ne govorim o stanju po igracima kad ne ispune ocekivanja. Govorim o kultu uspjesnog sportiste. U srbiji i hrvatskoj su Bogovi i to od 16 pa nadalje ako su iole dobri ili perspektivni. Sve krene od mladjih generacija
Kod nas postanu idoli kad postanu zvijezde.
Sport se puno vise postuje kao i sportski uspjesi i to je tako
A ono što govoriš je ono što sam i ja napisao: ne ulaže se u sport.
Da ima volje u narodu, birali bi ljude u politici kojima je to bitno. Ali kod nas je percepcija da su utakmice želje i sarajeva za klošare i hašišare. Svijest koja ne cijeni ništa što nije naslonjeno na religijsko-duhovno.
Osim toga, nije bilo zapaženih rezultata koji napravili armiji poklonika i ubijedilo nove generacije da bavljenje sportom nije uzaludna rabota ako si se rodio u BiH.
Ali iz ulaganje i rad, rezultati će doći, a doći će i promjena percepcije.
Ne možemo se mi porediti sa plemenskom svijesti arapskog poluotoka koji nije ništa proizveo osim hurme i kamiljeg mlijeka.