Nema bas sve na play store, neke stvari se moraju putem send to tv odraditi.
Stvar je u tome, sto nemam potrebe install na mob pa klonirati na FS, otud moje cudjenje.
Moderator: Benq
Nema bas sve na play store, neke stvari se moraju putem send to tv odraditi.
Nisam pitao nista, samo sam se cudio da @barba mora install apk na mob pa onda prebaciti na FS.mirota wrote: ↑05/12/2024 06:56 cekaj za koji uredjaj pitas ?? ja sam neke od app na xiaomi box nasao na netu, skinuo na stik apk file i ubacio u stick, ides na file explorer i install, sve proslo glatko..u google upises konkretno koja te app zanima i imas mali milion aplikac koje trazis, ocas posla
Gdje nalazim te files, ja imam i my web tv i eon na mobu. U aplikaciji ne vidim te fajlove, ovaj gore od vraga mogu downloadati ali mi ne nudi opciju da ga pošaljem na fire stick, jel treba blut. ili zrcaljenje. Evo je meni sve viša matematikaRogie wrote: ↑04/12/2024 23:33Mozes sve, koristim FS i imao sam/imam obje aplikacije. Za mene najlaksi nacin instalirati aplikaciju send files to tv (i na mob i na firestick) i onda fajl od aplikacije koju zelis instalirati s moba posaljes na firestick preko te send files to tv (mora biti na sticku otvorena kada saljes fajl s mobitela, da pronadje uredjaj).last mohicans wrote: ↑04/12/2024 20:31Mogu li ovo na firestick amazon i isto tako eon nikako ne mogu da skinem. Sve sam prema tuturijalima dozvolio skidanje iz drugih izvora, skinuo downloader, ali samo mi pronalazi browser opciju koju nikako ne mogu skinuti. Eon je u pitanju. TV nije android, stara LG plazma na koju sam stavio stick.crnivrag wrote: ↑03/12/2024 23:04 Evo link za 1.4.0. Android TV verziju Moja webTV aplikacije koja je uklonjena sa Play Store-a: https://t.ly/jj1_N
Potrebno je kliknuti na download, te prebaciti .apk+ fajl na USB i instalirati na uređaj.
Skines i neki file manager na firestick gdje nadjes taj fajl na sticku u download sekciji, i to je to. Vjerovatno ima vise tutorijala ako ti nesto ne bude jasno.
Aptoide je na fazon play storea na kojem imas dosta aplikacija, s tim sto neke i ne budu pa ih moras na gore opisan nacin instalirati. Ja ga licno nisam koristio osim 2-3x a imam ga instaliranog, sve saljem s mobitela (10s posla).
Apk file od aplikacije koju zelis instalirati skines negdje na internetu, ima vise stranica. Ukucaj naziv aplikacije i apk file na google-u i naci ces gdje skinuti i odabrati koju verziju zelis.last mohicans wrote: ↑05/12/2024 15:07 Gdje nalazim te files, ja imam i my web tv i eon na mobu. U aplikaciji ne vidim te fajlove, ovaj gore od vraga mogu downloadati ali mi ne nudi opciju da ga pošaljem na fire stick, jel treba blut. ili zrcaljenje. Evo je meni sve viša matematika
Hvala na pojašnjenju, ali neće, pa neće. Skinuo send files, uredno pošaljem, primi, nađem ih u send files, open, ne podrzava file format. Više različitih poslao za eon i ovu my tv od vraga, čak promijenio ovo u zip. Nista ne može pokrenuti. Na aptoide mi ništa od ovih aplikacija i ne izbacuje, ali kad ukacam ovr kodove koje je @semirsar sanjarku kačio na drugoj temi, uredno se downloduju.. Treba li ih raspakovati u filemanageru ili na neki drugi način? Semire, pomagaj brate, bitno mi je to da naštimam.Rogie wrote: ↑05/12/2024 23:59Apk file od aplikacije koju zelis instalirati skines negdje na internetu, ima vise stranica. Ukucaj naziv aplikacije i apk file na google-u i naci ces gdje skinuti i odabrati koju verziju zelis.last mohicans wrote: ↑05/12/2024 15:07 Gdje nalazim te files, ja imam i my web tv i eon na mobu. U aplikaciji ne vidim te fajlove, ovaj gore od vraga mogu downloadati ali mi ne nudi opciju da ga pošaljem na fire stick, jel treba blut. ili zrcaljenje. Evo je meni sve viša matematika
https://youtu.be/poB1LCq3PG4?si=dERRE5Bsavz6D32e
Ovdje, kako sam vidio, ima objasnjeno kako funkcionise slanje apk fileova preko Send Files To TV aplikacije.
Mozes probati i instalirati Aptoide preko Downloadera (ako ne uspijes ovo gore), mislim da je forumas @semirsar postavio negdje kodove na drugoj temi. Onda preko Aptoidea mozes instalirati veliku vecinu aplikacija koje ce ti trebati.
Za moja web tv od @crnivrag, pisao sam vec kako sam je ja instalirao. Promijeni ekstenziju .apk+ (rename) u .zip (na mobitelu to mozes odraditi), prebaci je preko Send Files To TV s mobitela na Firestick i onda otvori neki File Explorer/File Manager (aplikacija koju mozes skinuti na Amazonovom storeu (kao i ovu gore Send Files To TV), probaj ima li ista kao ova na yt videu, ne mogu se sjetiti kako se kod mene zove) -> Download -> nadji taj file koji si poslao s mobitela (od @crnogvraga) i onda pokreni base apk file.
Mora moci jer koristim Firestick vec par godina, i 95% aplikacija sam tako instalirao.last mohicans wrote: ↑06/12/2024 14:34 Hvala na pojašnjenju, ali neće, pa neće. Skinuo send files, uredno pošaljem, primi, nađem ih u send files, open, ne podrzava file format. Više različitih poslao za eon i ovu my tv od vraga, čak promijenio ovo u zip. Nista ne može pokrenuti. Na aptoide mi ništa od ovih aplikacija i ne izbacuje, ali kad ukacam ovr kodove koje je @semirsar sanjarku kačio na drugoj temi, uredno se downloduju.. Treba li ih raspakovati u filemanageru ili na neki drugi način? Semire, pomagaj brate, bitno mi je to da naštimam.
Probat ću i to, thanks.Rogie wrote: ↑06/12/2024 15:26Mora moci jer koristim Firestick vec par godina, i 95% aplikacija sam tako instalirao.last mohicans wrote: ↑06/12/2024 14:34 Hvala na pojašnjenju, ali neće, pa neće. Skinuo send files, uredno pošaljem, primi, nađem ih u send files, open, ne podrzava file format. Više različitih poslao za eon i ovu my tv od vraga, čak promijenio ovo u zip. Nista ne može pokrenuti. Na aptoide mi ništa od ovih aplikacija i ne izbacuje, ali kad ukacam ovr kodove koje je @semirsar sanjarku kačio na drugoj temi, uredno se downloduju.. Treba li ih raspakovati u filemanageru ili na neki drugi način? Semire, pomagaj brate, bitno mi je to da naštimam.Jesi li skinuo File Manager/Explorer (kod mene je neki Total Commander, bio u Amazon app storeu), i u njemu (Downloaded files) otvaras prebacene fajlove aplikacija, ne u Send Filesu?
Nema potrebe generalno nista raspakovati (ako si poslao aplikaciju u .apk fileu), osim tu verziju moja webtv od crnogvraga.
Evo upravo otvorio Aptoide na Firesticku, ukucao Moja webTV, pronadje aplikaciju -> other versions -> listas dole skroz i naidjes na verziju AndroidTV_1.3.6 -> pokrenes instalaciju i gotovo za par sekundi. Imam istu verziju aplikacije i ona je kod mene ponajbolje radila, nisam vidio nekih razlika od ove verzije koju je @crnivrag uploadovao. Istina, nekada ne radi ali to nema veze sa Firestickom, jednostavno je tako s Moja webTV. Da ti nije instaliran mobilna verzija Aptoide na Firestick? Eon TV takodjer izbaci bez problema...
Skini i instaliraj ovu verziju aplikacije:
SpoilerShow
Na zalost, nemam FS, pa ne znam sta i kako sa njim, sorry, ali... ako skidas sa ovim downloader browserom, onda sa njim i instaliras ono sto skines, barem je tako kod mene. Bilo je dosta savjeta na tu temu, pa cak i nekih kontradiktornih, ali meni najjednostavnije je, downloader skinuti na stick, naci pomocu njega apk, skinuti i on ti ponudi opciju za install, kad instaliras onda obrises apk koju si skinuo da ti ne zauzima prostor na disku. Sve sto instalirah sebi na xiaomi tv box sam na taj nacin instalirao. E sad, moguce je da ti stick ne prepoznaje taj format koji si dobio sa drugih izvora tipa od @crnogvraga ili neceg drugog, sa aptoida recimo... moras samo ubosti pravi.last mohicans wrote: ↑06/12/2024 14:34Hvala na pojašnjenju, ali neće, pa neće. Skinuo send files, uredno pošaljem, primi, nađem ih u send files, open, ne podrzava file format. Više različitih poslao za eon i ovu my tv od vraga, čak promijenio ovo u zip. Nista ne može pokrenuti. Na aptoide mi ništa od ovih aplikacija i ne izbacuje, ali kad ukacam ovr kodove koje je @semirsar sanjarku kačio na drugoj temi, uredno se downloduju.. Treba li ih raspakovati u filemanageru ili na neki drugi način? Semire, pomagaj brate, bitno mi je to da naštimam.SpoilerShowRogie wrote: ↑05/12/2024 23:59Apk file od aplikacije koju zelis instalirati skines negdje na internetu, ima vise stranica. Ukucaj naziv aplikacije i apk file na google-u i naci ces gdje skinuti i odabrati koju verziju zelis.last mohicans wrote: ↑05/12/2024 15:07 Gdje nalazim te files, ja imam i my web tv i eon na mobu. U aplikaciji ne vidim te fajlove, ovaj gore od vraga mogu downloadati ali mi ne nudi opciju da ga pošaljem na fire stick, jel treba blut. ili zrcaljenje. Evo je meni sve viša matematika
Ovdje, kako sam vidio, ima objasnjeno kako funkcionise slanje apk fileova preko Send Files To TV aplikacije.
Mozes probati i instalirati Aptoide preko Downloadera (ako ne uspijes ovo gore), mislim da je forumas @semirsar postavio negdje kodove na drugoj temi. Onda preko Aptoidea mozes instalirati veliku vecinu aplikacija koje ce ti trebati.
Za moja web tv od @crnivrag, pisao sam vec kako sam je ja instalirao. Promijeni ekstenziju .apk+ (rename) u .zip (na mobitelu to mozes odraditi), prebaci je preko Send Files To TV s mobitela na Firestick i onda otvori neki File Explorer/File Manager (aplikacija koju mozes skinuti na Amazonovom storeu (kao i ovu gore Send Files To TV), probaj ima li ista kao ova na yt videu, ne mogu se sjetiti kako se kod mene zove) -> Download -> nadji taj file koji si poslao s mobitela (od @crnogvraga) i onda pokreni base apk file.
Bit ce da je to što kažes, nemam sad pristup, probam opet za dan,dva. One aplikacije koje si sanjarku nudio sa onog linka, probao neke, preko downloadera se uredno skinu i instaliraju.semirsar wrote: ↑07/12/2024 00:35Na zalost, nemam FS, pa ne znam sta i kako sa njim, sorry, ali... ako skidas sa ovim downloader browserom, onda sa njim i instaliras ono sto skines, barem je tako kod mene. Bilo je dosta savjeta na tu temu, pa cak i nekih kontradiktornih, ali meni najjednostavnije je, downloader skinuti na stick, naci pomocu njega apk, skinuti i on ti ponudi opciju za install, kad instaliras onda obrises apk koju si skinuo da ti ne zauzima prostor na disku. Sve sto instalirah sebi na xiaomi tv box sam na taj nacin instalirao. E sad, moguce je da ti stick ne prepoznaje taj format koji si dobio sa drugih izvora tipa od @crnogvraga ili neceg drugog, sa aptoida recimo... moras samo ubosti pravi.last mohicans wrote: ↑06/12/2024 14:34Hvala na pojašnjenju, ali neće, pa neće. Skinuo send files, uredno pošaljem, primi, nađem ih u send files, open, ne podrzava file format. Više različitih poslao za eon i ovu my tv od vraga, čak promijenio ovo u zip. Nista ne može pokrenuti. Na aptoide mi ništa od ovih aplikacija i ne izbacuje, ali kad ukacam ovr kodove koje je @semirsar sanjarku kačio na drugoj temi, uredno se downloduju.. Treba li ih raspakovati u filemanageru ili na neki drugi način? Semire, pomagaj brate, bitno mi je to da naštimam.SpoilerShowRogie wrote: ↑05/12/2024 23:59
Apk file od aplikacije koju zelis instalirati skines negdje na internetu, ima vise stranica. Ukucaj naziv aplikacije i apk file na google-u i naci ces gdje skinuti i odabrati koju verziju zelis.
Radi li ti ovih dana na FS my web? Nakon mučenja i mučenja, instalirao sam nekoliko puta (pa brisao) zadnju verziju 6.1.1. Kad je tek pokrenem i logujem se, radi uredno. Jesam li ugasio tv, izbaci grešku da nije odgovarajuća ili da google play nije omogućen što i nije na FS. Iz podrške mu je neki tip odgovorio da oni ne garantuju da će aplikacija uspješno raditi kao na androidu. Skidao sam apk fajlove svaki put.sudo2 wrote: ↑06/12/2024 16:46 @last mohicans
Idi na Find-->Search-->ukucaj X-plore i skini taj file manager.
Kad ga otvoris, pronadji taj vragov zip fajl. Trebalo bi da je u Internal shared storage-->Download folderu. Kad kliknes na taj zip fajl pokaze ti ispod njegov sadrzaj i imas opciju install. Klikni na nju i krene ti normalno instalacija.
Medjutim, problem je u necem drugom: Vec godinu dana na firestiku u moja web tv aplikaciji, bilo ovoj ili onoj za mobilni, nece da otvori nijedan TV kanal. Otvara samo web kamere. Bar je tako kod mene. Na android tv ide sve bez problema.
P.S. Evo sad ponovo instalirah na firestick i rade tv kanali.
Ja, komedije. Sad otvara tv kanale, cak i one pinkove koje nisam ni aktivirao, a nece web kamere.
Znači isto otprilike. Do njih je. Kako funkcioniše taj silk, uparuješ ga sa moja web?sudo2 wrote: ↑16/01/2025 14:03 @last mohicans
Imam dva FS 4k max,prva i druga generacija i na oba jednak problem.TV kanali na Moja web tv aplikaciji su povremeno radili svega par dana pocetkom decembra i stali. Sad mi je isto kao i prije. Rade live kamere i radio, tv kanali ne rade.
Ovako je i sa verzijom 1.4.0 i sa 6.1.0. Ovu zadnju mobilnu verziju 6.1.1 ne mogu ni pokrenuti, odmah se rusi.
Tako da sad i kad gledam nesto preko moja web tv, a rijetko gledam, ulogujem se preko onog silk browsera na FS. Na taj nacin sve radi.
Silk je njihov web browser i vec je instaliran. Isto ko chrome, firefox itd, s tim sto ovim upravljas daljinskim od stika. Otvoris stranicu od moja web tv, ulogujes se i kliknes na kanal koji zelis da gledas.last mohicans wrote: ↑16/01/2025 17:41
Znači isto otprilike. Do njih je. Kako funkcioniše taj silk, uparuješ ga sa moja web?
Znas li tacno koja je verzija te koju ti koristis?Dzontra_Volta wrote: ↑17/01/2025 17:56 Ja normala gledam mojawebtv na Fire sticku. Samo treba instalirati tv verziju aplikacije (koja počinje sa 1), a ne mobilnu (koja počinje sa 6).
Firestick je samo uređaj na kojem možeš da instaliraš određene aplikacije putem koji pratiš razne servise. Ja recimo na Firestick-u imam instaliran TiViMate ili recimo OTT Navigator, putem kojih pratim IPTV liste. Liste potrebne za te aplikacije pronalazim na svakakve načine. Uglavnom ilegala