Ja ga mogu platiti,Vi sigurno neuss-mofo wrote: ↑28/02/2022 16:29Provjerio i uredno ušao. Jutros i maloprije.Kiki_Musampa wrote: ↑28/02/2022 16:25 Ne radi aplikacija i internet bankarstvo cijeli dan,a iz provjerenih info,banka je kaput![]()
Možda da platiš račun internet provideru?
BANKE ALL ABOUT!!!
Moderator: anex
- Kiki_Musampa
#851 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
-
Coldplay1
#852 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
-
uss-mofo
#853 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Pa plati onda jadan.
Evo upravo sam platio jedan manji račun preko Sbera nekom ko može čekat par dana. Mašilo je 15:30 a sutra je praznik. Nastavimo ovu diskusiju u srijedu, rado ću vas ovdje sve obavijestiti da li je nalog prošao.
-
crveni_makovi
#854 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ovo gore je u mom slucaju bilo istina samo jutros u periodu izmedju pola devet i devet. Prije i poslije toga su uredno isle isplate na razlicite racune na koje sam uplacivala. Uredno sam koristila karticu u placanju u trgovinama i na benzinskoj. Ne znam cime sam platila vise hiljada danas i jos uzela gotovine ako je sve kaput. Vjerovatno sam sve sanjala.uss-mofo wrote: ↑28/02/2022 16:29Provjerio i uredno ušao. Jutros i maloprije.Kiki_Musampa wrote: ↑28/02/2022 16:25 Ne radi aplikacija i internet bankarstvo cijeli dan,a iz provjerenih info,banka je kaput![]()
Možda da platiš račun internet provideru?
-
challmander
#855 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Jel tacno da mjenjacnice i banke ne mijenjaju KM u € trenutno?
- DaffyDuck
#856 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Jel te stid tvojih lazi?Kiki_Musampa wrote: ↑28/02/2022 16:25 Ne radi aplikacija i internet bankarstvo cijeli dan,a iz provjerenih info,banka je kaput![]()
800 ljudi u FBiH hljeb zaradjuje u toj banci, a ti ovdje plasiras lazi da izazoves paniku!
Licno sam koristila aplikaciju i uredno radi i aplikacija i platni promet.
A zbog slicnih primitivaca cemo jos malo imati i kilometarske kolone pred svim bankama, podizanje depozita i ne bi me cudilo da se zbog siroke nepismenosti urusi citav bankarski sistem kod nas.
- vjeshalica
#857 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nije tacno
- Haris.ba
#858 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Danas je bila ludnica na pasosima. Beba i male djece ko da se dijele paketici. Satima djeca cekaju.
U banci mi kazu ako hoces kupiti vise od 1000 eura najavi se.
Brasno necu ni da komentarisem. Vidim pocelo sa germom, uljem i secerom.
Znam raje sto dize sa bankomata i racuna sto vise mogu. Ko je bio u ratu sve mu je jasno.
Ja nista ne dizem. Ako propadne, propadne. Ja i Amila Omersoftic u udruzenje. Jer, ako ne propadne valja banci dokazivati odakle ti lova kad budes htio na racun uplatiti.
U banci mi kazu ako hoces kupiti vise od 1000 eura najavi se.
Brasno necu ni da komentarisem. Vidim pocelo sa germom, uljem i secerom.
Znam raje sto dize sa bankomata i racuna sto vise mogu. Ko je bio u ratu sve mu je jasno.
Ja nista ne dizem. Ako propadne, propadne. Ja i Amila Omersoftic u udruzenje. Jer, ako ne propadne valja banci dokazivati odakle ti lova kad budes htio na racun uplatiti.
Last edited by Haris.ba on 28/02/2022 17:32, edited 3 times in total.
- Kiki_Musampa
#859 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Et,ja nepismen. Kartice rade,aplikacije ne. Ako kod Vas radi,dobro za Vas.DaffyDuck wrote: ↑28/02/2022 17:20Jel te stid tvojih lazi?Kiki_Musampa wrote: ↑28/02/2022 16:25 Ne radi aplikacija i internet bankarstvo cijeli dan,a iz provjerenih info,banka je kaput![]()
800 ljudi u FBiH hljeb zaradjuje u toj banci, a ti ovdje plasiras lazi da izazoves paniku!
Licno sam koristila aplikaciju i uredno radi i aplikacija i platni promet.
A zbog slicnih primitivaca cemo jos malo imati i kilometarske kolone pred svim bankama, podizanje depozita i ne bi me cudilo da se zbog siroke nepismenosti urusi citav bankarski sistem kod nas.
Hvala na primitivcu
-
made_in_sarajevo
#860 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nemoj ti govoriti da nema panike, jesi kupio brasna i ulja, a germu jesi li uzeo, pare digao. Znaci sad je panika i ti ces govoriti nema panike. Nema smisla, evo sam djecu u drugu sobu poslao radi bezobrazluka
Usput ko u srijedu do 9 ne digne pare sa sberbanke iste ce putin potrositi na ljetovanju kad bude.
Kad za pola godine budu kmecali odakle kriza nek se sjete brasna i retadiranog trcanja u banku po pare.
-
uss-mofo
#861 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Radi oboje. Vidi zašto te mrzi tvoj ISP ako si platio.Kiki_Musampa wrote: ↑28/02/2022 17:30 Et,ja nepismen. Kartice rade,aplikacije ne. Ako kod Vas radi,dobro za Vas.
Hvala na primitivcu![]()
- iceman ze
#862 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
najavljena nestasica pasosa ima mjesec-tender klinac, palac
najavljivao se za 4000 CHF mislim heVtu unaprijed-tako je bilo ima 2 g
najavljivao se za 4000 CHF mislim heVtu unaprijed-tako je bilo ima 2 g
- Gekon
#863 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Sve radi, danas sam koristio bankomat i imao placanja unutar BiH i van BiH platio preko deviznog, oboje preko mobilne aplikacije.
Ne znam odakle ljudima potreba da sire dezinformacije ...
sve je Sber, da napomenem
Ne znam odakle ljudima potreba da sire dezinformacije ...
sve je Sber, da napomenem
Last edited by Gekon on 28/02/2022 18:12, edited 1 time in total.
-
uss-mofo
#864 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Ne radi Raiffeisen mobilna. Sad znamo gdje je gro love sa Sbera otišlo. Zatrpalo ih kukavce a praznik sutra. Ne znam za web aplikaciju, da li radi.
- Kiki_Musampa
#865 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nek neko provjeri jel radi na Telemach mreži,jer meni nije radilo cijeli dan na poslu.uss-mofo wrote: ↑28/02/2022 17:59Radi oboje. Vidi zašto te mrzi tvoj ISP ako si platio.Kiki_Musampa wrote: ↑28/02/2022 17:30 Et,ja nepismen. Kartice rade,aplikacije ne. Ako kod Vas radi,dobro za Vas.
Hvala na primitivcu![]()
Sada sam kod kuće,i radi aplikacija na TXTV mreži.
Izvinjavam se ako se neko nasikirao zbog mene.
Sad radi aplikacija, vjerovatno i online ..
-
tintilinic
#866 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Da si na temi Urajina vec bi te skinuli za sirenje dezinformacijaKiki_Musampa wrote: ↑28/02/2022 18:14Nek neko provjeri jel radi na Telemach mreži,jer meni nije radilo cijeli dan na poslu.
Sada sam kod kuće,i radi aplikacija na TXTV mreži.
Izvinjavam se ako se neko nasikirao zbog mene.
Sad radi aplikacija, vjerovatno i online ..
-
archi_a
#867 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Prošao sam oko 15:15 od Malte do Skenderije, namjerno obratio pažnju, sve i jedna banka redovi ispred poslovnica! Ne znam, možda je i prije bilo ovako, samo što nisam obraćao pažnju. Iskreno se nadam da je ovako još od korona mjera i zbog toga, jer neće valjati ako je zbog ove agresije na Ukrajinu. Ako ljudi panično dižu novac, kao što čitam, to stvarno može bankarski sektor dovesti u probleme.
-
maha_xy
#868 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Svasta se ovdje napisa. Prvo, ovo sto pricaju iz Agencije, nema veze s zdravim mozgom, Agencija je nadzorni organ, ne moze biti vlasnik niti jedne banke. Da bi bili vlasnik banke kao dionickog drustva morate posjedovati dionice, znaci da vam ih neko proda ili da ih putem suda dobijete, te se ne taj nacin upisete u RVP, ovdje se nije desilo nista. Vlasnik je i dalje Sber AG a njihov vlasnik znamo ko je. Dalje, imate situaciji da znacajan dio javnih preduzeca, opcina, fondova ima deponovana sredstva u ovoj banci, u PC pogotovo, plus gradjani, nema sanse da se isplate svi odjednom i banka dolazi u nelikvidnu poziciju. Obje banke su dobro kapitalizirane, solventne su, ali zbog znacajnog odliva depozita prijeti opasnost od nelikvidnosti. Ukratko, i ako banka ode u stecaj, vjerovatno ce se svi povjerioci moci namiriti, jer banka nije dosla u ovu poziciju zbog loseg poslovanja i losih kredita, nego eksternog faktora, neko ce naplatiti se odmah neko ce cekati duze. Naravno, ako nasi lesinari i mesetari ne nanjuse "krv" a po medijiskim izjavama vec jesu.
- starii
#869 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
sve se nema a diže se lovaarchi_a wrote: ↑28/02/2022 18:23 Prošao sam oko 15:15 od Malte do Skenderije, namjerno obratio pažnju, sve i jedna banka redovi ispred poslovnica! Ne znam, možda je i prije bilo ovako, samo što nisam obraćao pažnju. Iskreno se nadam da je ovako još od korona mjera i zbog toga, jer neće valjati ako je zbog ove agresije na Ukrajinu. Ako ljudi panično dižu novac, kao što čitam, to stvarno može bankarski sektor dovesti u probleme.
isto je bilo negdje 2007 ili 2008 kad je bila ona recesija i ekonomska kriza, dizali ljudi pare pa vraćali...
- DaffyDuck
#870 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Eno ti gore postani clanovi Zakona o bankama FBiH pa citaj i demantuj sam sebe.maha_xy wrote: ↑28/02/2022 18:33 Svasta se ovdje napisa. Prvo, ovo sto pricaju iz Agencije, nema veze s zdravim mozgom, Agencija je nadzorni organ, ne moze biti vlasnik niti jedne banke. Da bi bili vlasnik banke kao dionickog drustva morate posjedovati dionice, znaci da vam ih neko proda ili da ih putem suda dobijete, te se ne taj nacin upisete u RVP, ovdje se nije desilo nista. Vlasnik je i dalje Sber AG a njihov vlasnik znamo ko je. Dalje, imate situaciji da znacajan dio javnih preduzeca, opcina, fondova ima deponovana sredstva u ovoj banci, u PC pogotovo, plus gradjani, nema sanse da se isplate svi odjednom i banka dolazi u nelikvidnu poziciju. Obje banke su dobro kapitalizirane, solventne su, ali zbog znacajnog odliva depozita prijeti opasnost od nelikvidnosti. Ukratko, i ako banka ode u stecaj, vjerovatno ce se svi povjerioci moci namiriti, jer banka nije dosla u ovu poziciju zbog loseg poslovanja i losih kredita, nego eksternog faktora, neko ce naplatiti se odmah neko ce cekati duze. Naravno, ako nasi lesinari i mesetari ne nanjuse "krv" a po medijiskim izjavama vec jesu.
-
maha_xy
#871 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
Nemam se sta demantovati, ovo moze uraditi samo kad imenuje pruvremenog upravnika i ukine dozvolu za rad, kad citas zakon, citaj i clanove zakona iznad. Svak bi onda prodavao tudju imovinu, Sber sutra da ode u stecaj, nakon zavrsetka stecaja imala bi min. 200 miliona KM koje bi pripali vlasniku, kome da isplate Agenciji? Da zadrze depozite navaljali su toliko pravnih gluposti, da je to nevjerovatno, valjda imaju nekog pravnika da im objasni reperkusije.DaffyDuck wrote: ↑28/02/2022 19:02Eno ti gore postani clanovi Zakona o bankama FBiH pa citaj i demantuj sam sebe.maha_xy wrote: ↑28/02/2022 18:33 Svasta se ovdje napisa. Prvo, ovo sto pricaju iz Agencije, nema veze s zdravim mozgom, Agencija je nadzorni organ, ne moze biti vlasnik niti jedne banke. Da bi bili vlasnik banke kao dionickog drustva morate posjedovati dionice, znaci da vam ih neko proda ili da ih putem suda dobijete, te se ne taj nacin upisete u RVP, ovdje se nije desilo nista. Vlasnik je i dalje Sber AG a njihov vlasnik znamo ko je. Dalje, imate situaciji da znacajan dio javnih preduzeca, opcina, fondova ima deponovana sredstva u ovoj banci, u PC pogotovo, plus gradjani, nema sanse da se isplate svi odjednom i banka dolazi u nelikvidnu poziciju. Obje banke su dobro kapitalizirane, solventne su, ali zbog znacajnog odliva depozita prijeti opasnost od nelikvidnosti. Ukratko, i ako banka ode u stecaj, vjerovatno ce se svi povjerioci moci namiriti, jer banka nije dosla u ovu poziciju zbog loseg poslovanja i losih kredita, nego eksternog faktora, neko ce naplatiti se odmah neko ce cekati duze. Naravno, ako nasi lesinari i mesetari ne nanjuse "krv" a po medijiskim izjavama vec jesu.![]()
- DaffyDuck
#872 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
A ti znas da sve navedeno nije vec uradjeno ili u pripremi?
-
maha_xy
- DaffyDuck
#874 Re: BANKE ALL ABOUT!!!
OMG. Trebali su bas tim redoslijedom. I napraviti dodatnu paniku i haos. 
- moon_walker_90