Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Moderator: Benq
- kokikol
#851 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Znam ja koristiti karticu ali nemam ja petocifrena mjesečna primanja da ostavljam na kartici lovu, majka i ja živimo od moje plate i moram joj predat 90% plate za kućne potrebe
- Sanjarko
#852 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nemamo ni mi neka primanja. Najniza penzija i invalidnina, i sta stara se snadze dodatno. Da se stara ne snalazi i dalje ne bi nam primanja ova mogla pokriti izdatke. Ja bez nje i njene penzije i snalazenja bi bio na javnoj kuhinji.
- Caterpilar
#853 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
ja sam skoro bio po RSu i nema benzinske ili trafike na kojoj možeš dopuniti kredit za novotel
-
TwistedX
#854 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ama ljudi rade većinom online i to je to. Ko hoće potruditi će se, ko neće šta se može. Uvijek možete nekoga naći da vam plati ako baš baš želite. Tako da stvarno pretjerujete. Čovječe zadnjih 20 postova to kako je dopuna online... Nema se nigdje u RS kupiti i to je to. Davno rečeno što kako i zašto...
- crnivrag
#855 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pisali su ovdje ljudi koji su upoznati sa tematikom i koji tvrde da je m:tel dozvolio da se koristi njihova infrastruktura za pružanje Novotel mreže, ali da ne smiju prodavati usluge na području RS-a.Caterpilar wrote: ↑18/09/2023 21:30 ja sam skoro bio po RSu i nema benzinske ili trafike na kojoj možeš dopuniti kredit za novotel
-
bogata_sirotinja
#856 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Novotel opasnu igru igra...
DUPLE GIGE na mreža 5/10 paketima na dopuni postaju STALNA ponuda.
Dakle, ovo je nevjerovatno, za 10KM 20GB (od kojih se 10GB može prenositi u naredni mjesec), 75MIN ka svima i 1500MIN u mreži pa ovim su pokidali.
Takođe, uvode TO Roaming Evropa (najvjerovatnije prekopirane od m:tel-a i mts-a) ali vidjećemo kakva će im cijena biti...
Biće još nekih izmjena...
Dakle, ovo je nevjerovatno, za 10KM 20GB (od kojih se 10GB može prenositi u naredni mjesec), 75MIN ka svima i 1500MIN u mreži pa ovim su pokidali.
Takođe, uvode TO Roaming Evropa (najvjerovatnije prekopirane od m:tel-a i mts-a) ali vidjećemo kakva će im cijena biti...
-
forumstiv
#857 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Stvarno brutalna ponuda, i slazem se sa ovim tvojim " pa ovim su pokidali".
Za 10 KM normalan korisnik miran mjesec..
Za 10 KM normalan korisnik miran mjesec..
bogata_sirotinja wrote: ↑25/09/2023 14:01 Novotel opasnu igru igra...
-
Novvko
#858 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Zna li neko koliko dugo važi kartica od isteka posljednje dopune za prepaid korisnike na Novotelu?
Mislim na onu situaciju gdje se broj ne dopunjava redovno. U BHT je nekad bilo 3 mjeseca od isteka posljednje dopune, mada moguće da su i produžili.
Posljednji broj koji sam prenio ne planiram aktivno koristiti, pa ne zanima ima li neki rok u kojem se mora ponovo dopuniti, da ga ne ugase. Ako neko zna
Mislim na onu situaciju gdje se broj ne dopunjava redovno. U BHT je nekad bilo 3 mjeseca od isteka posljednje dopune, mada moguće da su i produžili.
Posljednji broj koji sam prenio ne planiram aktivno koristiti, pa ne zanima ima li neki rok u kojem se mora ponovo dopuniti, da ga ne ugase. Ako neko zna
-
bogata_sirotinja
#859 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Trebalo bi da je taj rok kod svih operatera isti...
Dakle, maximalan broj dana od isteka važenja računa (dopune) do potpunog gašenja broja je 90 dana.
S tim da nakon isteka tih 90 dana, korisnik ima valjda još 30 dana da u poslovnici podnese zahtjev za "oživljavanje" broja, a ako propusti i ovaj rok, onda broj ide na reciklažu i operater ga ima pravo ponovo pustiti u prodaju na tržište.
Najbolje ti je da broj koji ne koristiš baš aktivno, dopuniš sa 10KM (dopuna važi 90 dana) a pare prebaciš na broj koji aktivno koristiš. Samim tim, uštedio si da ti ne skidaju nakmadu za održavanje od 1KM mjesečno na broju kojeg ne koristiš aktivno a i 3 mjeseca ti važi račun na njemu...
Dakle, maximalan broj dana od isteka važenja računa (dopune) do potpunog gašenja broja je 90 dana.
S tim da nakon isteka tih 90 dana, korisnik ima valjda još 30 dana da u poslovnici podnese zahtjev za "oživljavanje" broja, a ako propusti i ovaj rok, onda broj ide na reciklažu i operater ga ima pravo ponovo pustiti u prodaju na tržište.
Najbolje ti je da broj koji ne koristiš baš aktivno, dopuniš sa 10KM (dopuna važi 90 dana) a pare prebaciš na broj koji aktivno koristiš. Samim tim, uštedio si da ti ne skidaju nakmadu za održavanje od 1KM mjesečno na broju kojeg ne koristiš aktivno a i 3 mjeseca ti važi račun na njemu...
- Digla_da_kreci
#860 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kako se kupuje novi broj kod novotela a da je esim? Na stranici ima kupi esim, ali to je ako vec imas broj.
- fusion_ba
#861 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Trebalo bi da možeš kupiti prepaid broj i esim.Digla_da_kreci wrote: ↑25/09/2023 23:00 Kako se kupuje novi broj kod novotela a da je esim? Na stranici ima kupi esim, ali to je ako vec imas broj.
Ovo polje "broj telefona" trebalo bi samo da služi kao podatak pri kupovini, možda čak možeš napisati i neki pogrešan, kao i adresu.
https://novotel.ba/eSIM-na-bonove
- Digla_da_kreci
#862 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
E super, hvala puno.fusion_ba wrote: ↑25/09/2023 23:03 Trebalo bi da možeš kupiti prepaid broj i esim.
Ovo polje "broj telefona" trebalo bi samo da služi kao podatak pri kupovini, možda čak možeš napisati i neki pogrešan, kao i adresu.
https://novotel.ba/eSIM-na-bonove
-
NecuVise
#863 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Tu 1 KM ti naplaćuju svakako, porez na posjedovanje, pa ako nemaš kredita skinu ti kad sljedeći put napuniš.bogata_sirotinja wrote: ↑25/09/2023 22:52 Trebalo bi da je taj rok kod svih operatera isti...
-
Dzontra_Volta
#864 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Neko je na drugoj temi pisao da kod Haloo ako si dovoljno brz nakon uplate kredita, pa aktiviraš odmah neki paket ili prebaciš sredstva, da onda ovi ne stignu da ti skinu tu 1 KM mrežarine. Ne znam može li i kod novotela to isto.NecuVise wrote: ↑26/09/2023 06:42Tu 1 KM ti naplaćuju svakako, porez na posjedovanje, pa ako nemaš kredita skinu ti kad sljedeći put napuniš.bogata_sirotinja wrote: ↑25/09/2023 22:52 Trebalo bi da je taj rok kod svih operatera isti...
-
Novvko
#865 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Odlična ideja, nije mi ni palo nešto slično na pamet. Baš ću tako i probati.bogata_sirotinja wrote: ↑25/09/2023 22:52 ti je da broj koji ne koristiš baš aktivno, dopuniš sa 10KM (dopuna važi 90 dana) a pare prebaciš na broj koji aktivno koristiš. Samim tim, uštedio si da ti ne skidaju nakmadu za održavanje od 1KM mjesečno na broju kojeg ne koristiš aktivno a i 3 mjeseca ti važi račun na njemu...
-
Novvko
#866 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Na BHT je bilo da skinu možda za posljednjih mjesec ili dva iako nisi dopunio npr skoro 3 mjeseca, tako da zavisi. Msm ta 1KM je stvarno krađa od strane svih njih, jer se to nigdje ne plaća. Pogotovo još manje ima smisla kad su u pitanju ovako brojevi koji se ne koriste redovno. Ali šta ćeš, odliv ljudi iz države, manje se koriste i dopunjavaju brojevi, mora se nekako nadoknaditi.Dzontra_Volta wrote: ↑26/09/2023 06:51 Neko je na drugoj temi pisao da kod Haloo ako si dovoljno brz nakon uplate kredita, pa aktiviraš odmah neki paket ili prebaciš sredstva, da onda ovi ne stignu da ti skinu tu 1 KM mrežarine. Ne znam može li i kod novotela to isto.
-
bogata_sirotinja
#867 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
@NecuVise
Ne naplate je svakako, nego je naplate samo za 1 mjesec.
Ako nemaš na računu 3 mjeseca i onda dopuniš, neće ti skinuti za poslednja 3 mjeseca 3km nego će ti skinuti 1km za narednih 30 dana. Što će reći da se ta naknada naplaćuje za narednih 30 dana, a ne mogu je naplatiti retroaktivno za 3 mjeseca unazad tokom kojih nisi imao na računu.
Takođe, tu 1km neće skinuti u situaciji kad nemaš na računu a neko ti prebaci 1-2-3KM. U ovo sam se više puta uvjerio...
Ne naplate je svakako, nego je naplate samo za 1 mjesec.
Ako nemaš na računu 3 mjeseca i onda dopuniš, neće ti skinuti za poslednja 3 mjeseca 3km nego će ti skinuti 1km za narednih 30 dana. Što će reći da se ta naknada naplaćuje za narednih 30 dana, a ne mogu je naplatiti retroaktivno za 3 mjeseca unazad tokom kojih nisi imao na računu.
Takođe, tu 1km neće skinuti u situaciji kad nemaš na računu a neko ti prebaci 1-2-3KM. U ovo sam se više puta uvjerio...
-
NecuVise
#868 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nisam znao, hvala 
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#869 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ne znam, ali se ovo tehnicki vrlo jednostavno rijesi. Korisnika stavis u minus marku, dvije, tri. Kada on dopuni 10KM, sravni se i na racunu ima 7KM.bogata_sirotinja wrote: ↑26/09/2023 09:27 a ne mogu je naplatiti retroaktivno za 3 mjeseca unazad tokom kojih nisi imao na računu.
- fusion_ba
#870 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Vjerujem da će vremenom i to uraditi. Malo pomalo.
-
Refik4
#871 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Hej nemoj im davati idejelaserShow wrote: ↑26/09/2023 12:22Ne znam, ali se ovo tehnicki vrlo jednostavno rijesi. Korisnika stavis u minus marku, dvije, tri. Kada on dopuni 10KM, sravni se i na racunu ima 7KM.bogata_sirotinja wrote: ↑26/09/2023 09:27 a ne mogu je naplatiti retroaktivno za 3 mjeseca unazad tokom kojih nisi imao na računu.
- warzone
#872 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Sto li?crnivrag wrote: ↑18/09/2023 21:44Pisali su ovdje ljudi koji su upoznati sa tematikom i koji tvrde da je m:tel dozvolio da se koristi njihova infrastruktura za pružanje Novotel mreže, ali da ne smiju prodavati usluge na području RS-a.Caterpilar wrote: ↑18/09/2023 21:30 ja sam skoro bio po RSu i nema benzinske ili trafike na kojoj možeš dopuniti kredit za novotel
- nitro_90
- Grijem se na: Dizel
- Vozim: Na benzin
#873 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ovaj bonus net 6gb i 10gb koji se dobija obnovom paketa mreza5 i mreza10, postaje dio paketa od 24.10, dakle nije vise akcija, upravo sam dobio poruku na aplikaciji 
- Caterpilar
#874 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kod ovih mi se ne sviđa ,nekad kada potrošim sve GB , moram ugasiti opciju 10 , da bih je ponovo aktivirao. Pas mu mater , daj mi , pošto svakako imam novac na računu , da udarim aktivaciju na aktivaciju , ne da moram gasit opciju pa je ponovo palit
-
forumstiv
#875 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pa možeš dokupit samo internet , za dan, za 5 , 7 ili 10 dana imaš mogućnosti.
Ima na linku https://novotel.ba/novotel-tarife-na-bo ... i-internet
Ima na linku https://novotel.ba/novotel-tarife-na-bo ... i-internet
Caterpilar wrote: ↑27/09/2023 09:05 Kod ovih mi se ne sviđa ,nekad kada potrošim sve GB , moram ugasiti opciju 10 , da bih je ponovo aktivirao. Pas mu mater , daj mi , pošto svakako imam novac na računu , da udarim aktivaciju na aktivaciju , ne da moram gasit opciju pa je ponovo palit