Kakve to veze ima sa ljubavi?GrozniKlosar wrote: ↑14/10/2025 15:23 Kad žena više ne može rađati. Kad izgubi plodnost. Dakle, tamo negdje oko 45. godine.
Kad je kasno za ljubav
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Dangubic
#851 Re: Kad je kasno za ljubav
- ljubicasti limun
#852 Re: Kad je kasno za ljubav
Cuj Svedjanka arapskog porijeklaDuality_78 wrote: ↑15/11/2025 20:18Apsolutno tacno!ganja wrote: ↑16/04/2023 07:20 Za ljubav nikada nije kasno!
Da bi nasao pravu ljubav i svoju srodnu dušu, na žalast moraš imati jednu dužu propalu vezu ili brak iza sebe.
U toj vezi/braku si bio ubjeđen da je to to, tek poslije tog fail, kada sve sagledaš i izvagaš vidjećeš da to nije bilo to.
Za mene ti je to 40+, naravno neko je prije zreliji, ima više iskustva neko malo kasni, al to je tu negdje.
To je pravilo!Iskustvo, licno i mukotrpno stjecano, je kljuc svakog uspjeha, kako poslovnog tako i personalnog. Ali isto mora biti "sazvakano", procesuirano i internalizirano da bi bilo ucinkovito i primjenjljivo u nastavku zivota. Moje ljubavno je takve prirode da sam na njemu bio primoran ili doktorirati ili potonuti. Duga veza sa Svedjankom arapskog porijekla, ona vjernica, doslovna slovu vjerskih spisa i ucenja, ja tipicni evropski, sekularni Musliman koji vjeru dozivljava kulturoloskom pojavom, oblikovanu lokalnom historijom i tradicijom, striktno kontekstualiziranom u savremenosti....sukobi neizbjezni, svadje oko praktikovanja "rituala", posta....ovoono...al´ opet tu je nasa hemija, osmijesi, emocionalna privlacnost (smijemo se istim stvarima...placemo zajedno), intelektualna poveznica (djelimo iste svjetonazore, pogotovu politicko-ideoloske kako lokalno, Svedska, tako i globalno...)...i naravno fizicka privlacnost......opet, nismo dovoljno zreli, ne znamo da prepoznamo da nam je fundament i vise nego solidan - stavise izvrstan! - za ulazak u brak, vec oklijevamo, vagamo, insistiramo na (prevazilazenju) razlika, pridajemo kolosalni znacaj u biti marginalnim stvarima.....njeni, patrijarhalno i konzervativno ustrojeni, mijesaju s eotvoreno, propituju o "mojoj vjeri", jesam li "pravi" Musliman, ona pod uticajem roditelja, moji laganini, sine sve ce biti u redu, ne sekiraj se, oklijevam da je zaprosim.....udaljavamo se malo i mic po mic, vezivna tkiva slabe, sujete nadvladavaju razum i to sve propada nakon ukupno 3 godine.....urlao sam od bola, urlao! Fizicka bol je zaista manifestacija prevelike, akumulirane tuge....ona je nastavila svojim putem a ja mjesecima zarobljen u samoispitivanju i autorefleksiji. Dugo, bas dugo mi je trebalo da isplivam i da izvucem neke pouke. Sad trazim vezu, ljubav ali na pogon skroz druge energije, one dobivene iz iskustva tog zivotnog loma, koji me je rastavio kao lego kockice i pustio da se "sastavljam" kako znam i umijem 5-6 godina nakon.....Da ne duzim, za ljubav je kasno jedino i samo onda kada vi niste spremni na istu, ali trezveno, ozbiljno i zrelo!
![]()
![]()
A on Musliman, s velikim M, modernih shvatanja
I oboje u Svedskoj traze ljubav.
-
BJB
#853 Re: Kad je kasno za ljubav
Klošar, skroz naskroz si u krivu..Nema to uopste veze jedno s drugim..Jest da se veza/brak mladih ljudi potvrdi djecom, a ko kaže da se ljudi ne mogu zavoljeti a da nemaju djecu...Imam rođaka koji je u braku već sigurno 35 godina, nemaju djecu ali se vole i opstaju uprkos svemu..Dangubic wrote: ↑31/12/2025 17:19Kakve to veze ima sa ljubavi?GrozniKlosar wrote: ↑14/10/2025 15:23 Kad žena više ne može rađati. Kad izgubi plodnost. Dakle, tamo negdje oko 45. godine.
Mislim da ženama kad uđu u menopauzu čak i više treba ljubav i pažnja..
- Better Man
#854 Re: Kad je kasno za ljubav
Za ljubav nikad nije kasno.
-
-Ekser-
#855 Re: Kad je kasno za ljubav
Kad se umre, tad je kasno.
- dr_Evil
#856 Re: Kad je kasno za ljubav
19 godina
- SmokingMan