Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prohodam malo po salonu. Sjednem, razgledam.
Zanimljivo da se u ovom C-HR bolje sjedi i moze namjestiti bolji polozaj nego u Corrola Cross ili Yaris Cross.
Materijali u C-HR, sasvim zadovoljavajući. Gumirana, mekana plastika na oblogama vrata, tabla u gornjem dijelu solidna. Tvrda plastika samo oko puhalica. Sta znam, tu se placa hibridna tehnologija, ostalo je usput.
sime_cipol wrote: ↑28/11/2025 19:10
Danas sa prijateljem išao da preuzme auto.
Zanimljivo da se u ovom C-HR bolje sjedi i moze namjestiti bolji polozaj nego u Corrola Cross ili Yaris Cross.
Materijali u C-HR, sasvim zadovoljavajući. Gumirana, mekana plastika na oblogama vrata, tabla u gornjem dijelu solidna. Tvrda plastika samo oko puhalica. Sta znam, tu se placa hibridna tehnologija, ostalo je usput.
CHR je po meni previse klaustrofobican iznutra. Također jako losa vidljivost nazad kad se okrenes. Ostalo je sve ok za tu cijenu. Sto kazes placa se hibrid tehnologija, jer inace za te pare mazda CX 30 je bolji izbor
sime_cipol wrote: ↑28/11/2025 19:10
Danas sa prijateljem išao da preuzme auto.
CHR je po meni previse klaustrofobican iznutra. Također jako losa vidljivost nazad kad se okrenes. Ostalo je sve ok za tu cijenu. Sto kazes placa se hibrid tehnologija, jer inace za te pare mazda CX 30 je bolji izbor
Da, sve je nekako oko vozaca kao omotano, nabijeno. Nazad nisam sjedio, jeste nepregledan, ali eto imaju senzori, kamera, pa neka pazi.
Po meni na kompletniji automobil su se mogle pare potrošiti. Ali ukusi i potrebe su različiti, svako cijeni svoj novac. Naše je samo da napišemo mišljenje
Srećno mu.
ElRe wrote: ↑28/11/2025 20:03
Po meni na kompletniji automobil su se mogle pare potrošiti. Ali ukusi i potrebe su različiti, svako cijeni svoj novac. Naše je samo da napišemo mišljenje
Srećno mu.
Ja sam predlagao CX-30, ali nisam navaljivao, nego samo provukao.
Hoce Toyotu, hybrid.
Sretno mu.
sime_cipol wrote: ↑28/11/2025 20:26
Hoce Toyotu, hybrid.
Sretno mu.
Složio bih se. Imao sam priliku kratko da se vozim u prethodnom modelu, mislim da je 2021 god na putu Stup - Bjelašnica. Ni malo me pogonski sklop nije zadovoljio. Motor se dere, troši, struja mu tu ništa ne pomaže.
Srećno mu.
Po meni najdebilnije skrojeno auto trenutno na trzistu.
Srećno mu.
Po meni najdebilnije skrojeno auto trenutno na trzistu.
Ali se bolje sjedi u njemu nego u Corolla Cross ili Yaris Cross. Kod ova dva mi volan izmedju nogu, a max sjediste spušteni, a volan podignut.
Hoce Toyotu, hybrid.
Sretno mu.
Složio bih se. Imao sam priliku kratko da se vozim u prethodnom modelu, mislim da je 2021 god na putu Stup - Bjelašnica. Ni malo me pogonski sklop nije zadovoljio. Motor se dere, troši, struja mu tu ništa ne pomaže.
To je u sustini i najveca "zamka" ovih hibridnih pogona. Obzirom da je ta "baterija", koja je maltene mali alternator, jako mala, ta struja ti najvise pomogne prilikom pokretanja auta iz mjesta gdje se najvise trosi goriva, dok cim krenes voziti bez stajanja potrosnja ode kao kod klasicnog auta. Ovo je idealno vozati po gradu gdje te semafori i česta stajanja guše i nabijaju potrosnju.
Plug in hibrid je skroz druga prica gdje uredno vozis na struju sve vrijeme dokle ima baterije. Pa se onda moze prebaciti na benzinski pogon
Hoce Toyotu, hybrid.
Sretno mu.
To je u sustini i najveca "zamka" ovih hibridnih pogona. Obzirom da je ta "baterija", koja je maltene mali alternator, jako mala, ta struja ti najvise pomogne prilikom pokretanja auta iz mjesta gdje se najvise trosi goriva, dok cim krenes voziti bez stajanja potrosnja ode kao kod klasicnog auta. Ovo je idealno vozati po gradu gdje te semafori i česta stajanja guše i nabijaju potrosnju.
Plug in hibrid je skroz druga prica gdje uredno vozis na struju sve vrijeme dokle ima baterije. Pa se onda moze prebaciti na benzinski pogon
To govore svi koji hibrida nisu vozili...suština je da su tojotini hibridi kao stvoreni za magistrale.
Ja do Mostara 50% vremena vozim na struju, potrošnja je ispod 4l zimi. U povratku je struja 45% potrošnja 4,5. 197KS AWD.
Na autoputevima je druga priča, tu troši kao obični benzin
Ja koliko sam čitao, opet ovisi najviše o načinu vožnje, stoji da su klasični hibridi isplativiji od plug-in hibrida većinom.
Bilo je par uporednih testova i na AutoMarketu, mislim da je Brane testirao Hyundai Konu u četiri varijante, ako se dobro sjećam, benzin, HEV, PHEV i BEV, i tačno je rekao za koga se koja verzija najviše isplati.